Turhan tiedon -ketju

  • 663 852
  • 3 252
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Hah. Voisihan sen tietysti kirjoittaa että Ruotsalainen Mikael Oskarsson naputteli Ruotsin neljä divarissa satakaksikymmentä pistettä kahdeksantoista ottelussa, jos miellyttää enemmän?
SimBLi viittasi siihen, että numeraalin perään ei merkitä pistettä, ellei tarkoiteta järjestyslukua (vrt. 18 [kahdeksassatoista] ottelussa - 18. [kahdeksannessatoista] ottelussa). Tämä tieto ei siis suinkaan ole turha, mutta se sen sijaan on, että olen nyt asioineni hieman väärässä ketjussa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
On 18 September 2014 you will be asked to vote in a referendum on the question: ‘Should Scotland be an independent country?’ The Scottish Government believes you should vote Yes.
Scotland’s Future – Your Guide to an Independent Scotland - The Scottish Government
Kampanjasivut puolesta ja vastaan:
Puolesta
Vastaan

The Scottish Government has passed legislation to reduce the voting age for the referendum from 18 to 16, as it is SNP policy to reduce the voting age for all elections in Scotland

Tunnetuista skoteista Sean Connery kannattaa itsenäisyyttä ja Sir Alex Ferguson vastustaa.
 

TKH

Jäsen
Liaanihyppy on hauska ja vauhdikas laji, joka on kehitetty helpottamaan seiväshypyn alkeiden opettelua. Nyt Suomen Urheiluliitto ja lajin kehittäjä Pasi Pitkänen tuovat liaanihypyn Helsingin messukeskukseen, missä yleisöllä on mahdollisuus päästä kokeilemaan, miltä tuntuu kohota korkeuksiin liaaniköyden avulla.

GoExpo –messuilla nähdään lauantaina 8.3. klo 15 myös liaanihyppynäytös, jossa loukkaantumisten jälkeen kilpakentille paluuta tekevä seiväshyppääjä Matti Mononen yrittää tehdä uuden liaanihypyn maailmanennätyksen. Tällä hetkellä voimassaolevaa liaanihyppyennätystä 430 cm pitää nimissään soinilaislähtöinen seiväshyppääjä Samuli Järvelä.
Liaanihyppyä GoExpo -messuilla 6.-9.3.

Ohessa vähän lisää kiinnostuneille.

Liaanihypyn MM Tanhuvaarassa - YouTube
Liaanihyppy
 

TKH

Jäsen
Eilen tuli tästä jo jotain mainittua toiseen ketjuun, mutta ohessa vielä 10 suomalaisten eniten arvostamaa lajia. Kuten listasta näkyy, niin tasaista on. Jännä, että hiihto ja mäkihyppy eivät listalle mahtuneet, vaikka varsinkin mäkihyppy vetää hyvin katsojia TV:ssä.

Jalkapallo noussut arvostetuimmaksi urheilulajiksi - Taloustutkimus Oy
Koodi:
Sponsorointi & urheilun arvomaailma 2013 -tutkimus

Yleisarvosanat, TOP 10

   Laji 	 	Kouluarvosanojen keskiarvo
1. Jalkapallo 	 	7,83
2. Yleisurheilu  	7,78
3. Jääkiekko 	 	7,76
4. Taitoluistelu  	7,72
5. Formula 1 	 	7,67
6. Alppihiihto 	 	7,61
7. Lumilautailu  	7,58
8. Ampumahiihto  	7,54
9. Lentopallo 	 	7,48
10. Tennis 	 	7,47
10. Koripallo 	 	7,47
 

TKH

Jäsen
Mainitaan lasereihin liittyen vielä sen verran turhaa tietoa, että Kiinan SG-III:n piti tietääkseni valmistua tänä vuonna, mutta toistaiseksi mitään ei ole tältä osin silmiin osunut. Hanke saattaa olla myöhässä, mutta eiköhän viimeistään ensi vuonna jotakin kuulu myös tämän laitoksen osalta. SG-III on ranskalaista LMJ:tä vastaava laitos, mutta pienempi. Jo nyt Kiinassa suunnitteilla oleva SG-IV on sitten LMJ:tä vastaava, mutta tämän laitoksen suunniteltu valmistuminen on vasta 2020.

In addition to the SG-II, SG-IIU and SG-IIIP, the SG-III laser facility with energy of 200–400 kJ shall operate in 2014 and be used for advanced target physics research. In the last step, the 1.5 MJ SG-IV laser facility still under design will be used to investigate ignition and burning. The SG-IV facility should be completed in around 2020.
Advances in the national inertial fusion program of China

Mainitaan turhana tietona, että juttujen mukaan SG-III valmistuu 2-3 kuukauden kuluessa.
 

TKH

Jäsen
XFEL (European x-ray free electron laser) ei ole vielä kummoisesti edistynyt, mutta kun kyseessä on miljardin euron eurooppalainen (+ Venäjä ja Kiina) hanke, niin projektin edistymistä kannattaa aina silloin tällöin vilkaista. Laitoksen pitäisi valmistua 2013. Ohessa olevista linkeistä voi aiheeseen hiukan tutustua jos kiinnostaa.

European XFEL
European XFEL - the European X-Ray Laser Project - Research - BMBF
European XFEL - Deutsches Elektronen-Synchrotron DESY

France has officially joined the European XFEL as a shareholder country. France contributes 36 million euro (at 2005 price levels) toward the facility’s construction. These contributions, which comprise about 3% of the construction costs, make France the third-largest shareholder, following Germany, which contributes 58%, and Russia, which contributes 27%.
France becomes European XFEL’s third-largest shareholder

Olen luullut, että hankkeen rahoitus olisi tullut paljon tasaisemmin monesta maasta, mutta näköjään hanke onkin pitkälti Saksan ja Venäjän. Kaikkiaan rahoitusta on antanut ilmeisesti 11 maata, mutta Saksan ja Venäjän osuus on siis yhteensä 85%. Kiina on saattanut jättäytyä hankkeesta pois tai sitten eivät vain ole vieläkään varmistaneet virallisesti osallistuvansa hankkeeseen, vaikka alustavasti näin uutisoitiin jo vuosia sitten. Laitoksen pitäisi valmistua 2015.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Täällä Kierrätyskeskuksessa joku kysyi pari viikkoa sitten, että miksi ihmiselle ilmaantuu järkyttävän kova ulostustarve juuri kun pitäisi olla menossa tai on todella kiire. Otin asiasta selvää, ja vastaus on, että kun ihmiselle tulee kiire, syntyy stressiä ja silloin ihmisen aivot tarkistavat, että onko kaikki kunnossa (avaimet mukana, lompakko mukana, kakka- tai pisuhätä jne.). Tässä vaiheessa paksusuoli ja aivot tekevät yhteistyötä ja paksusuoli lähettää aivoille tiedon, että täällä olisi jöötiä odottamassa. Sama tilanne on esim. jännittäessä (keho valmistautuu stressitilanteeseen). Tästä seuraa se, että peräsuoleen toimitetaan tavaraa ja on pakko käydä kakkosella.
 

TKH

Jäsen
Koodi:
Rank Building 	 	   City 	Country  Height  Floors Built
1. Burj Khalifa 	   Dubai 	UAE 	 828 m 	 163 	2010
2. Shanghai Tower 	   Shanghai 	China 	 632 m 	 121 	2014
3. Royal Clock Tower Hotel Mecca 	S-Arabia 601 m 	 120 	2012
4. One World Trade Center  New York  	USA 	 541 m 	 104 	2013
5. Taipei 101 	 	   Taipei 	Taiwan 	 509 m 	 101 	2004

Muutamien viime kuukausien aikana on aloitettu kahden superkorkean pilvenpiirtäjän perustuksien tekeminen. Kyseessä ovat Kingdom Tower, josta pitäisi ilmeisesti tulla 1007 metriä korkea sekä Zhongnan Center, josta pitäisi ilmeisesti tulla 729 metriä korkea. Kuten yllä olevasta listasta näkee, niin toistaiseksi maailmasta löytyy vain 5 pilvenpiirtäjää, joiden korkeus oli yli 500 metriä. Tämä lista tulee kuitenkin muuttumaan rajusti aivan lähitulevaisuudessa, koska rakenteilla on ainakin 15 uutta pilvenpiirtäjää, joiden korkeus tulee olemaan yli 500 metriä. 10 näistä sijaitsee Kiinassa. Kuten alla olevasta listasta voi havaita, niin yli 600 metriä korkeita pilvenpiirtäjiä on rakenteilla 5 ja 4 näistä sijaitsee Kiinassa.

Koodi:
Building 	 	City 	Country  Height Floors  Planned completion
Kingdom Tower 	 	Jeddah 	S-Arabia 1007 m 156 	2019 
Sky City 	 	Changsha China 	 838 m 	202 	2015  	 	
Zhongnan Center 	Suzhou  China 	 729 m 	147 	2019
Ping'an IFC 	 	Shenzhen China 	 660 m  115 	2016 	  	 	
Wuhan Greenland Center 	Wuhan 	China 	 636 m  124 	2017 
Goldin Finance 117  	Tianjin China 	 597 m 	117 	2015
 

TKH

Jäsen
Laitetaanpa vielä yksi. Maailman suurin luola on löytynyt Vietnamista.
Worlds Biggest Cave Found in Vietnam
British explorers discover world's largest cave deep in Vietnamese jungle

Artikkelissa oli linkki tässäkin ketjussa joskus mainitsemaani kristalliluolaan, mutta laitetaan linkki erikseen, koska kyseessä on erittäin mielenkiintoisen näköinen luola.

Giant Crystal Cave Comes to Light

Mainitaanpa turhana tietona, että youtubesta löytyy aika pitkät pätkät kummastakin yllä mainitusta luolasta. Dokkareina oheiset videot nyt eivät ole juuri mitään, mutta sisältävät hyvää kuvaa luolista.

Into The Lost Crystal Caves (Full) - YouTube
Worlds biggest cave discovered in Vietnam!! Hang Son Doong Cave - YouTube
 

TKH

Jäsen
"We carried out checks at about 115 stationary points and discovered methane fields of a fantastic scale - I think on a scale not seen before. Some of the plumes were a kilometre or more wide and the emissions went directly into the atmosphere - the concentration was a hundred times higher than normal," he said.
Vast methane seen in Arctic ocean as sea ice retreats

Mainitaanpa tähän liittyen turhana tietona, että tämän skenaarion ympärille saisi aika helpostikin rakennettua katastrofielokuvan. Leffan alkuun vain sysääväksi tekijäksi pari kohtalaisen kokoista maanjäristystä Laptevinmerelle, niin johan alkaa massiivisia metaanipluumeja aukeamaan. Dramaattista kuvaakin pystyisi tarjoamaan "kuvaamalla" paitsi massiivisten metaanipluumien syntymistä, niin myös valtoimenaan "kiehuvaa" Laptevinmerta.
 

TKH

Jäsen
Mainitaanpa turhana tietona, että viime vuonna maailmalla valmistui reilut 65 miljoonaa henkilöautoa. Suurin valmistajamaa oli luonnollisesti Kiina reilulla 18 miljoonalla autolla. Kaikkiaan 14 maassa rakennettiin vähintään miljoona autoa, yksi näistä maista oli Thaimaa. Ohessa maat, jotka valmistivat yli 2 miljoonaa henkilöautoa viime vuonna.

Koodi:
Country 	Cars
China 	 	18,085,213
Japan 	 	8,189,323
Germany 	5,439,904
USA 	 	4,346,958
South Korea 	4,122,604
India 	 	3,138,988
Brazil 	 	2,742,309
Total 	 	65,386,596
 

TKH

Jäsen
Mainitaanpa tällä kertaa vaikkapa sellainen turha tieto, että Kiinasta löytyy maailman suurimmat ja laajimmat maanalaiset tunneliverkostot ja erilaiset luolastot. Jo hyvin pitkään on ollut yleisesti tiedossa, että Pekingin alla on erittäin laajat tunneliverkostot (enkä siis tarkoita metroverkostoa), mutta vielä tätäkin moninverroin massiivisempi tunneliverkosto löytyy Hebein maakunnasta, jossa Kiinan armeijalla on yli 5 000 km syvälle tehtyjä tunneleita. Kiina käyttää tunneliverkostoa ballististen ohjusten suojapaikkana. Tunnelit on tehty palvelemaan pyöräajoneuvoilla kuljetettavia ohjuksia, mutta joidenkin juttujen mukaan Kiina on luomassa vastaavaa tunnelijärjestelmää, tai todennäköisemmin yhdistämässä Hebein tunneliverkostoon, myös rautateitse siirrettäviä ballistisia ohjuksia.
 

TKH

Jäsen
Menee hyvin pitkälti huhujen puolelle, mutta Kiinasta ja ballistisista ohjuksista puheen ollen tuli mieleen vielä sellainen tieto/huhu, että juttujen mukaan Kiina on kehitellyt Magnetohydrodynaamisen propulsiotekniikan jo hyvin pitkälle ja joidenkin juttujen mukaan uuden sukupolven, ja käytännössä täysin äänettömän, sukellusveneen valmistuminen voisi olla todellisuutta 4-5 vuoden sisällä. No, aika näyttää.
 

TKH

Jäsen
Under the new U.S. President Barack Obama in the Crimea will be implemented scenario of armed conflict. "It is the American scenario, and under Obama the probability is much higher than under McCain," - said at a roundtable in Kiev, Russian political scientist Andrei Okara, said "New Region".

According to Okara, after Georgia area "controlled chaos" in the first place, was to be the Ukraine, namely - Crimea. "This is the point of a fire, including global conflicts that escalate into a world war, which, unfortunately, is one of the scenarios, the implementation of which at the moment from the real" - says the analyst.
Google Translate

Heh, mielenkiintoinen teksti. Ajankohta siitä milloin Usa aloittaa operaation meni parilla vuodella väärin, mutta muuten kohdat osui kyllä järjestäen nappiin. Toisaalta merkkejä on tietysti ollut olemassa, mutta kuitenkin. Linkin juttu on siis vuodelta 2008 ja ohessa on vain lyhyt pätkä. Linkistä lisää jos kiinnostaa.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Katariina Suurella kerrottiin olevan 21 rakastajaa kerrallaan. Hänen oma henkilääkärinsä tarkasti kunkin tyypin ennen käyttöönottoa. Katariinan mielestä kiksuja piti olla päivässä vähintään kuusi kappaletta. Olikohan Katariina suuri sieltäkin? Väittävät: ”ettei järvi soutamalla kulu”.
 

Joppe K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Sekunti on 9 192 631 770 kertaa sellaisen säteilyn jakson aika, joka vastaa cesium-133-atomin siirtymää perustilan ylihienorakenteen kahden energiatilan välillä.

Karkaussekunti on puolestaan koordinoituun yleisaikaan (UTC) ajoittain tehtävä yhden sekunnin suuruinen korjaus, jonka tarkoitus on pitää atomikelloilla mitattu UTC-aika lähellä maapallon pyörimisestä mitattua UT1-aikaa.
 

TKH

Jäsen
Tampere on Suomen vetovoimaisin kaupunki, kertoo Taloustutkimuksen muuttohalukkuuskysely. Kyselyyn vastasi helmikuussa noin 4 000 suomalaista.

Tässä listan 10 kärjessä: 1. Tampere, 7,78. 2. Helsinki, 7,35. 3. Jyväskylä 7,32. 4. Turku 7,28. 5. Espoo 7,07. 6. Kuopio 7,06. 7. Oulu 7,02. 8. Hämeenlinna 6,92. 9. Porvoo 6,83. 10. Naantali 6,79.
Nyt tuli virallinen vahvistus: Tampere on Suomen ykköspaikka!

Tampere oli suorastaan ylivoimainen ykkönen.
 

TKH

Jäsen
Tapahtuman kuvaus ja lajit:
Tapahtuman kesto on maksimissaan 6 tuntia. Rata rakentuu eri osuuksista, joiden määrä ja pituus selviävät kisapäivän aamuna jaettavasta kisamateriaalista.

Osuudet koostuvat näistä lajeista: juoksu, maastopyöräily ja ”uinti”. Kaikki osuudet sisältävät suunnistusta, eli joukkue itse päättää reitinvalinnasta rastilta toiselle alusta loppuun. Osuudet voivat pitää sisällään useampaa eri lajia. Tapahtuman luonteeseen kuuluu, että rata, rastien määrä ja sijainti sekä lajien määrä ja lajijärjestys pidetään salassa kisapäivän aamuun saakka.
Porin raasto 2014
 

TKH

Jäsen
Ei ole tuore tapaus vaan muutamien vuosien takaa. Tiettävästi ainut aikuinen ihminen, joka on saanut kuolettavia vammoja kojoottien hyökkäyksessä.

Two coyotes attacked a promising young musician as she was hiking alone in a national park in eastern Canada, and authorities said she died Wednesday of her injuries. The victim was identified as Taylor Mitchell, 19, a singer-songwriter from Toronto who was touring her new album on the East Coast.
Taylor Mitchell, Singer-Songwriter, Killed By Coyotes On Hike In Canadian Park
 

TKH

Jäsen
Laitetaan nyt myös yksi muistiin tullut tuoreempi erikoinen tapaus.

A beaver has attacked a 60-year-old fisherman in Belarus, slicing an artery and causing him to bleed to death.

It was the latest in a series of beaver attacks on humans in the country, as the rodents, who have razor-sharp teeth, have turned increasingly aggressive after wandering near homes, shops and schools.

"The character of the wound was totally shocking," said the village doctor Leonty Sulim. "We had never run into anything like this before."
Beaver kills man in Belarus
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös