Ture Hollstén oli se valitsijamies, jonka ääni ratkaisi Kekkosen valinnan presidentiksi 1956 vaaleissa.
Wikipedia tietää kertoa seuraavaa: " Hollstén antoi valitsijamiehenä vuoden 1956 presidentinvaalien kolmannella kierroksella äänensä Urho Kekkoselle, vaikka hänen oletettiin äänestävän Karl-August Fagerholmia. Tieto tästä niin kutsutusta ”151. äänestä” pysyi salassa viisikymmentä vuotta, kunnes vuonna 2006 Hollsténin pojanpoika julkisti tiedon."Millä logiikalla juuri Hollsténin ääni ratkaisi vaalit eikä niiden muiden Kekkoselle äänensä antaneiden?
Wikipedia tietää kertoa seuraavaa: " Hollstén antoi valitsijamiehenä vuoden 1956 presidentinvaalien kolmannella kierroksella äänensä Urho Kekkoselle, vaikka hänen oletettiin äänestävän Karl-August Fagerholmia. Tieto tästä niin kutsutusta ”151. äänestä” pysyi salassa viisikymmentä vuotta, kunnes vuonna 2006 Hollsténin pojanpoika julkisti tiedon."
Lähteenä käytin Wikipedian artikkelia Ture Hollstén
Niin, en alunperinkään heittänyt tuota väitettä ilmoille, mutta koitan värkätä jotain selityksen tynkää. Ja tottakai, jokaisen ääni on yhtä arvokas. (Hyi mikä klisee..)Aivan. Kerrotko vielä, kuinka juuri Hollsténin ääni oli se ratkaiseva eivätkä ne muut?
Eilen illalla telkastakin nähty Erittäin salainen (For your eyes only) on ainoa James Bond -filmi, jossa alkulaulun esittäjä näytetään.
Vituttaa tämä opiskelu.
Eikä myöskään sanoista "Save Our Ship", vaan S.O.S se valittiin siksi, että se on helppo muistaa hädänkin keskellä: 3 lyhyttä, 3 pitkää ja 3 lyhyttä. SOS-hälytystähän käytettiin ensimmäisen kerran, kun Titanic lähetti tuon hätäsanoman.Se, että SOS ... - - - ... tarkottaisi Save Our Soulsia on paskapuhetta.
SOS-hälytystähän käytettiin ensimmäisen kerran, kun Titanic lähetti tuon hätäsanoman.
Wikipedia kirjoitti:Mayday on kansainvälinen puheradioliikenteessä käytettävä hätämerkki, jota esimerkiksi laivat ja lentokoneet käyttävät joutuessaan hätätilaan, jossa ne tarvitsevat pikaista apua.
Mayday-sana juontaa juurensa ranskan kielen sanonnasta "m'aidez", joka tarkoittaa "auttakaa minua". Myöhemmin ilmaisu muotoutui englannin kieleen sopivaan muotoon.
Toisaalta tämä yksittäinen sana vakiintui hätämerkiksi, koska se on yksinkertainen ja radioliikenteestä helposti erottuva sana. (vrt. Morsen aakkosten SOS-merkki.) Kansainvälisen meri- ja ilmaliikennesopimuksen mukaan kaikkien maiden alukset ja organisaatiot, niin kaupalliset kuin sotilaalliset, ovat velvollisia vastaamaan hätäkutsuun ja avustamaan kutsun lähettäjää.
Sana "Mayday" voidaan nykyisin lausua kansainvälisten sopimusten mukaan joko ranskalaisittain "medee" (aiemmin ainoa tapa) tai englantilaisittain "meidei".
Eikä myöskään sanoista "Save Our Ship", vaan S.O.S se valittiin siksi, että se on helppo muistaa hädänkin keskellä: 3 lyhyttä, 3 pitkää ja 3 lyhyttä. SOS-hälytystähän käytettiin ensimmäisen kerran, kun Titanic lähetti tuon hätäsanoman.
Tässä vieressäni oleva Ulf Ivar Nilssonin kirja "Kaikki mitä luulit tietäväsi onkin väärin", on, kuten toki jo tiesin entuudestaankin, täynnä virheitä. Esimerkkinä vaikkapa tuo SOS-asia Titaniciin viitaten. En nyt tiedä onko tämän kirja-asian tietäminen ketjuun sopiva turha tieto. On se varmaan.http://fi.wikipedia.org/wiki/SOS
"Toisen uskomuksen mukaan RMS Titanic olisi ollut ensimmäinen hädässä ollut laiva, joka olisi käyttänyt SOS-hätäkutsua. Todellisuudessa ensimmäinen SOS-hätäkutsu lähetettiin jo kolmea vuotta aiemmin"