Kilpailua ei tule edistää, jos se ei ole suorassa yhteydessä ympäristönsuojeluun. Muu on junttiutta. Kaikki kilpailu, joka johtaa materiaalisen elintason nousuun eli luonnonvarojen kulutuksen kasvuun, täytyy estää.
Naisille tulee maksaa sama kuin miehillekin. Tummaihoisille tulee maksaa sama kuin valkoisillekin.
Vähälahjainen tai henkisesti heikko ei ole valinnut syntyä maailmaan sellaisena kuin on syntynyt. Siksi järjestelmä täytyy rakentaa sellaiseksi, että vähälahjaisen huonoa tuuria kompensoidaan.
Tulevaisuuden yhteiskunnan kehittäminen ei voi lähteä yksilöön vetoamisesta, vaan sen tulee perustua kollektiiviseen ajatteluun.
Sivistynyt ihminen tuskin hyväksyy sitä, että ihmisen perimä määrittää sen, miten onnellisen elämän hän saa elää.
Ei Byvajetin juttuihin kannata perehtyä. Hän on myös halukas siihen, että kärsimys lisääntyisi maailmassa, kun hylättäisiin moderni lääketiede ja teknologia. Jotain 1700-lukua taitaa kaivata tai muuta Pol Pot tyylistä maailmaa.Kilpailu edelleen johtaa resurssien tehokkaampaan käyttöön, uusiin parempiin menetelmiin, nopeampaan teknologiseen kehitykseen ja parempaan lopputulokseen.
Itä-saksa saastutti 1/4 väkimäärällä enemmän kuin Länsi-Saksa moninkertaisella elintasolla ja hyvinvoinnilla.
Neuvostoliitossa miehen rupla oli naisen 55 kopeekkaa. Täällä miehen markka oli samaan aikaan reilut 80 penniä.
Entä jos on vaan patalaiska, eikä kiinnosta? Onko laiskuus muuten synnynnäinen ominaisuus myöskin, vai opittu?
Ihmiskunta ei kyllä kehittynyt kollektiivisesta mallissa. Tulevaisuus jäisi saavuttamatta.
Onnen tavoittelu ja vapaus kuuluvat sivistyneessä maailmassa perusoikeuksiin. Syrjintää se on proletariaatin diktatuurikin. Ja on hirvittävää haaskausta ja järkyttävää tuhlausta estää ihmisiä käyttämästä potentiaaliaan itsensä, perheensä, yhteisönsä, maansa ja maailmansa hyväksi.
Näkemyksestäsi kyllä tihkui sitä ihmisvihaa. Kaikin puolin täysin epäinhimillinen ja luonnoton dystopia, jossa synnytään ja kuollaan ja ollaan pelkkää massaa ja numeroita siinä välissä.
Lainaus Esko Valtaojan kirjasta kohti ikuisuutta:Kilpailua ei tule edistää, jos se ei ole suorassa yhteydessä ympäristönsuojeluun. Muu on junttiutta. Kaikki kilpailu, joka johtaa materiaalisen elintason nousuun eli luonnonvarojen kulutuksen kasvuun, täytyy estää.
Itseasiassa kesällä oikea tehokas työaika on ollut lähempänä kahta tuntia kuin neljää.Kuinka moni oikeasti painaa kotona duunia 8.00-16.00 naama kiinni läppärissä?
Jos tekee omat hommansa hyvin neljässä-viidessä tunnissa niin mikäs siinä.
Minusta kannattaisi hakea oppeja vaikka huippu-urheilusta, jossa tuottavuus on hyvin pitkälti tärkein pointti. Tuottavuudessahan on kyse hyötysuhteen parantamisesta, mikä on avain parempaan tulokseen.ääkin työpäivää. Pitää vain kokonaisuuden olla kunnossa ja vapaa toimintaympäristö missä sitä toteuttaa,
Marin, n.30v pääministeri, visioi työajan lyhentämistä tulevaisuudessa. Työnantajapuolen pamput, n 60-70v miehet, teilaa koko ajatuksen vastuuttomana (jos kuulin oikein). Onko tässä kyse siitä miten nuoret näkevät tulevaisuuden vai kosiskeleeko demarit äänestäjiä, nuoria ja vanhoja?
Hyvä avaus Marinilta. Se että nuori pääministeri visioi pitkälle tulevaisuuteen, on ihan raikas tuulahdus poliittiseen keskusteluun.
Marin ei ole tehnyt - muutamia kesätyö/ym hommia lukuunottamatta - mitään oikeita töitä. Helppohan sitä on visioida.
Ei kai mikään estä jo nyt työntekijää ja työnantajaa keskenään sopimasta kuuden tunnin työajasta.
Itse asiassa varsin monessa ns. asiantuntijatyössä/myyntityössä alle 8h työaikaa jo nyt käytännössä toteutetaan. Esimerkiksi nyt vaikka koronasulkujen aikaan yleistynyt etätyö. Kuinka moni oikeasti painaa kotona duunia 8.00-16.00 naama kiinni läppärissä?
Jos tekee omat hommansa hyvin neljässä-viidessä tunnissa niin mikäs siinä.
Eiköhän viimeiset puoli vuotta pääministerinä vastaa aika montaa vuotta useassa "oikeassa" työssä, mitä niillä töillä sitten ikinä tarkoitatkaan.
Eiköhän viimeiset puoli vuotta pääministerinä vastaa aika montaa vuotta useassa "oikeassa" työssä, mitä niillä töillä sitten ikinä tarkoitatkaan.
Petteri Orpo meni möläyttämään koronaetätöistä tyyliin: ihmiset on saatava takaisin töihin. Tarkoittaen nimenomaan takaisin ihmiset takaisin toimistoilleen. Siinä meni monta ääntä puolueelta.En edes tiedä, miksi asiantuntijatyössä yritetään enää ylläpitää väkisin jotain päivittäistä tuntityömäärää. Kyllä meillä jo etätyössä työtä tehdään sen verran, että työt tulee tehdyksi kunnolla, eikä sillä ole merkitystä kuinka monta tuntia siihen käytät. Toimistossa sitten periaatteessa pitäisi olla se 8h, mutta ei tuotakaan kukaan seuraa.
Orpon kommentti tukee oliko se nyt EK:ta, joka myös oli sitä mieltä, että toimihenkilöt pitää saada takaisin toimistolle.Petteri Orpo meni möläyttämään koronaetätöistä tyyliin: ihmiset on saatava takaisin töihin. Tarkoittaen nimenomaan takaisin ihmiset takaisin toimistoilleen. Siinä meni monta ääntä puolueelta.
Etätyöt eivät kaikkien mielestä tue innovaatioita, yrityksien kehittymistä ja kasvua. Tuntimäärien seurannassa on sama hyvää tarkoittava ajatus.
Aihetta sivuten.. tässä olisi tutkimuksen paikka sille, miten näin laajamittainen, lähes väestötason ihmiskoe on vaikuttanut siihen suorittavan työn tekemiseen. Havaintojeni ja osin kuulopuheiden perusteella tilanne on antanut vastuuta ns suorittavan portaan arkeen mm. päivittäisessä raportoinnissa, tilausten käsittelyssä ja aikataulutuksissa ym työnkuvan laajentuessa niihin kun käynnit tuotantolaitoksilla ja työmailla on rajattu tai jopa kokonaan kielletty. Varsin vähän jos yhtään kuulunut mitään parranpärinää duunariosastolta siitä että osa firmojen väestä "saa" työskennellä kotonaan ja vieläpä tehneet ja tukeneet ja auttaneet etätyöläisiä oman työnsä ohella.Orpon kommentti tukee oliko se nyt EK:ta, joka myös oli sitä mieltä, että toimihenkilöt pitää saada takaisin toimistolle.
Itse olen myös täysin eri mieltä asiasta. Huomaan olevani paljon tehokkaampi kotitoimistossa kun jää kollegoille juttelu ja turha kahvittelu pois. Nytkin toimistolla ja hukkaan työnantajan aikaa kirjoittamalla Jatkoaikaan.