Tuomas Suominen – vuoden tulokas 2007

  • 80 853
  • 273

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tuomas "Tumppi" Suominen numeroina TPS-paidassa:
Koodi:
[B]Tuomas Suominen 17.01.1984 Turku[/B]

[B][U]Kaudet   ott maa syö pis  ran   PO ott maa syö pis  ran[/U][/B]
[B]2004-05[/B]    1   0+  0=  0    0
[B]2006-07[/B]   46   7+ 19= 26   16
[B]2007-08[/B]   51  10+  9= 19   14
[B]2008-09[/B]   58  12+ 10= 22   48
[B]2009-10[/B]   51   8+ 21= 29   22       14   0+  5=  5    8
[B]2010-11[/B]   50  10+  8= 18   30
[B]2011-12[/B]   41   2+  7=  9   20
[U][B]2013-14[/B]   44   4+  7= 11   14                          [/U]
[B]Yhteensä 342  53+ 81=134  164       14   0+  5=  5    8[/B]

EDIT1: kauden 2009-10 runkosarjatilastot lisätty
EDIT2: kauden 2009-10 pudotuspelitilastot lisätty
EDIT3: kauden 2010-11 runkosarjatilastot lisätty
EDIT4: kauden 2011-12 runkosarjatilastot lisätty
EDIT5: kauden 2013-14 runkosarjatilastot lisätty
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Aivan loistava uutinen: Suomisen kahden vuoden jatkopaperi.

Juuri pari päivää sitten mietin, että seuraava maali tai kaksi seuraavaa pistettä tuovat Tumpille henkilökohtaisen piste-ennätyksen. Kauttakin on vielä noin 1/3 jäljellä. Todella tärkeä sopimus! Tässä on tulevien kausien palapeleihin sellainen takuuvarma 10-15 maalin pala varustettuna armottomalla työmäärällä.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kyllä. Loistava uutinen! Kun Tumppi on kunnossa ja fiilis on korkealla on mies liigan parhaimpia kulmavääntäjiä ja röyhkeä myös maalinedustalla. Tällä kaudella sitä olisi saanut näkyä enemmänkin, mutta esim. viime kevään pleijareissa Suominen oli omaa luokkaansa ennen ikävää loukkaantumistaan. Toivotaan, että tänä keväänä vauhtikone on jälleen liekeissä! Toivottavasti näitä sopimusuutisia alkaa tipahtelemaan lisääkin. Vireessä olevalle Filppulalle nyt ainakin.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä on tulevien kausien palapeleihin sellainen takuuvarma 10-15 maalin pala varustettuna armottomalla työmäärällä.

Suominen ei ole ns. synnynnäinen maalintekijä, mutta 10-15 pussia on sitä, mitä häneltä voidaan kohtuudella odottaa. Suomisen vahvuudet ovat siinä, että hän pystyy hyökkäyspäässä punnertamaan kiekon laitaväännöstä vapaana olevalle pelaajalle, joka tekee joko itse maalin tai syöttää vielä kerran vapaampaan paikkaan. Kaipaisin Suomiselta vielä suorissa hyökkäyksissä laidalta röyhkeämpää ajamista maalille. Liike ja vahvuus siihen riittäisi oikein hyvin, mutta sellaista peliä häneltä harvemmin nähdään. Jatkosopimus oli joka tapauksessa täysin perusteltu.
 

12961

Jäsen
Kaipaisin Suomiselta vielä suorissa hyökkäyksissä laidalta röyhkeämpää ajamista maalille. Liike ja vahvuus siihen riittäisi oikein hyvin, mutta sellaista peliä häneltä harvemmin nähdään.

Totta, juuri tuollaista todellista äijämäisyyttä kehonrakentaja tarvitsisi. Maalille ajamisessa ja rähinässä saisi ottaa Plihalista oppia.
 
Eilen sitten oli aivan eri ääni kellossa kuin on koskaan ennen ollut. Mies oikeasti haki taklauksia melkein joka tilanteessa. Osui lähes jokaisellaan ja aina tuloksena oli hyvä , puhdas ja tuntuva taklaus. Tätä on kaivattu Suomiselta, miehellä on Ferrarin kone , traktorin kyntö ominaisuudet mutta ajaa kuin Smartilla. Eilen oli toisin ja ainakin henk koht tykkäsin enemmän.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tuomas Suomisen runkosarjatilastot on nyt päivitetty kauden 2009-10 osalta.

Suomisen neljäs kausi TPS:ssa tuotti uuden yhden kauden kausiennätyksen pisteissä. 51 ottelussa tauluun tuli 8+21=29 tehopistettä. Toisaalta melkoisen kaksijakoinen kausi oli Tumpillakin. 24 pistettä tuli syyskauden peleistä ja joulutauon jälkeen sai raavittua kasaan vaivaiset viisi pistettä. Helmikuussa oli jotain pientä flunssan poikasta ilmassa ja taisi vähän Suikkasen koirankoppikin kutsua. Selvyyttä tähän penkittämiseen ei tainnut koskaan tulla?

Suominen muodosti syksyllä pelottavan ketjun Michal Birnerin ja Aki Uusikartanon kanssa - BAUKS kylvi tuhoa maalla ja merellä. Tammikuun puolivälissä julkaistiin uusi kahden vuoden jatkosopimus, joka pitää betonireiden meillä aina kevääseen 2012 saakka. Toivottavasti Suomiselle ei tullut jatkosopimuksen myötä mitään Vahalahti-syndroomaa, vaan tuttu työnteko alkaa pleijareissa heti ensimmäisestä Lukko-ottelusta lähtien.

Suominen on jatkoa ajatellen todella tärkeä palanen. Vaikka voittikin loukkaantumisestaan huolimatta keväällä 2007 SM-liigan Vuoden Tulokas -palkinnon, ei Tumppi ole mikään pistelinko. Sellainen 10+15=25 on ihan realistinen kausikohtainen pistemäärä. Kaiken osuessa kohdilleen jopa 15+20=35 pitäisi olla saavutettavissa. Pisteitä tärkeämpää on kuitenkin se asenne ja työmäärä, jonka Tumppi tuo mukanaan ketjunsa oikeaan laitaan. Oikein roolitettuna erittäin tärkeä pelaaja!

Kaksi jatkokautta siis on jo sovittuna. Nordlundin mahdollisen sopimuksen myötä lisäisin myös Suomisen kesän harjoitteluohjelmaan vähän yhteistreenejä Trojansin poikien kanssa. Kiekko pysyy riittävän hyvin lavassa, joten nyt vähän oppia, miten sieltä ahtaastakin välistä pusketaan haluttuun paikkaan. Jos Nordlund ei ole jatkamassa tai kahdestaan tuntuu liian yksinäiseltä, niin ottakaa vielä Erkinjunttikin lisätreeneihin mukaan.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Suominen on ollut itselleni karmea pettymys tällä kaudella. Odotin että tumppi pääsee aikaisessa vaiheessa Virran pelityylistä jyvälle ja tekee läpimurron liigan huipulle.
Suomisen ura näyttää kuitenkin olevan uhkaavasti laskussa ja siirto Poriin tai jonnekkin muualle saattaisi tehdä terää.
Vaikka vuoden 2007 tulokaspalkinto taisi enemmäkin kertoa huonosta juniori työstä Suomessa kuin Suomisen hyvyydestä niin jokatapuksessa tulee hieman mieleen Jesse Niinimäki Suomisesta.

Vaikka onhan toki loukkaantumiset kiusanneet vuosien varrella.
Muistetaan kuitenkin ilolla ja kiitoksella se että Tuomas pelasti meidät viime kaudella nöyryytykseltä eli liigakarsinnoista.
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suomisen kehitys vaikuttaisi pysähtyneen tai jopa ottaneen takapakkia parin viime kauden aikana. Loukkaantumiset varmaan selittävät jonnin verran mutta ei kaikkea. Jalat kyllä löytyy edelleen mutta pelikäsitystä ei. Maiseman vaihtoa suositellaan täältäkin.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Minusta lisäksi Suomisen pelistä on hävinnyt jotenkin tietynlainen röyhkeys ja sellainen palava halu ajaa joka tilanteeseen. Itseasiassa nämä voivat juuri johtua siitä että on ns mukavoitunut nyt samassa osoitteessa.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Suomisen peli on kääntynyt todella pahasti laskuun. Ei jaa kiekkoja, puskee vaan laput silmillä ja pelaa pää alhaalla. Kannattaisko rauhottua sen voimaharjoittelun kanssa ja koittaa saada vähän herkkyyttä siihen suorittamiseen. Miehellä on parempaan rahkeita, mutta juuri nyt tekee kehnoja ratkaisuja kentällä.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Veikkaan että on jo ajatukset seuraavassa kaudessa, ainakin pelaaminen näyttää siltä että ei oikein napostele tuo pelaaminen ja vetää puolivaloilla.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
SM-liigan etusivulla on suuri otsikko HIFK:n Ville Peltosesta.

19.09.2013 - Liiga torstaina: HIFK-kapteeni Ville Peltonen palaa kaukaloon
"HIFK-kapteeni Ville Peltonen palaa kaukaloon torstain Liiga-kierroksella. Peltosen edellisestä runkosarjaottelusta on kulunut 208 vuorokautta."

Noh, Tuomas Suominen pelaa vastaavasti tänään TPS:n kokoonpanossa puolentoista vuoden tauon jälkeen. Kyseessä siis tietysti SM-liigaottelut, sillä harjoitusotteluissahan Tumppi on jo TPS-paidassa esiintynyt pre-seasonilla.

Tumpin edellinen SM-liigaottelu:
09.03.2012 - ILV-TPS 3-2JA (0-0,1-1,1-1,1-0)

Tumpin edellinen SM-liigan kotiottelu:
06.03.2012 - TPS-LUK 4-3 (1-2,1-1,2-0)

Eli Tuomas Suomisen edellisestä esiintymisestä TPS-paidassa SM-liigan ottelussa on kulunut jo 560 vuorokautta.

Tumpin edellinen piste SM-liigassa:
25.02.2012 - TPS-HPK 4-3VL (0-1,2-1,1-1,0-0,1-0) - Tuomas Suominen 0+1

Tumpin edellinen maali SM-liigassa:
25.10.2011 - TPS-LUK 3-1 (1-0,2-1,0-0) - Tuomas Suominen 1+0
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Comeback 2013

Hei, ei sullota Tumppia tuhkikseen ihan vielä. Hyvä ilta tänään Halpernin ketjussa. Ehkä tästä tulee jotain vielä!

Hyvä osoitus myös siitä miten A-korin sentteri laittaa ympärillään ukot näyttämään paremmalta. Jopa käsilaukkuketju näyttäisi Jeffin kanssa hyvältä.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pressiboxin kanssa samaa mieltä.. Suominen pelasi mun mielestä tänään todella hyvin. Toki oli kahden Pelikaanimaalin aikana kentällä, mutta pelasi kyllä odotusarvoihin nähden todella pirteästi. Erottui kentältä huomattavasti positiivisemmin kuin vaikkapa Sointu.

Toivottavasti jatkaa samalla mallilla ja harjoitusotteluiden näkymättömyys on historiaa.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Tilanne Suomisen kanssa taitaa olla täysin sama kuin Seikolan. Suikkanen on nähnyt niin loistavan Suomisen, ettei suostu myöntämään ettei Suomisesta olisi enää liigaan. Siksi luottoa riittää, haluaa katsoa ihan loppuun asti. Eikä tuo minua haittaa, kyllä korvaajia sitten saadaan vuodenvaihteessa jollei Tumppi onnistu. Hieman huolestuttaa että Tumpin vahvuus on ollut aina fysiikka, ja mies ei ole meinannut pysyä kasassa oikeastaan koskaan.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Ihan jees tänään. Voima ja nopeus hyvällä tasolla, mutta pelitilannenopeus ja tilanteiden hahmottaminen on välillä liikaa. Ei pysty pelaamaan tarpeeksi pää ylhäällä. Kyllä Suomisella pelisilmää on, mutta kun se hukkuu sinne työntekoon. Analyysini on, että ei oikein hallitse multitaskingia.
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielestäni pelasi vain kutakuinkin ekan 10 minuuttia oikeasti hyvin. Sen aikaa vaikutti todella taistelevalta ja hyvin kiekkoa pitelevältä, sekun olis kestänyt koko pelin. Sitten alko tuleen virheitä ja tais olla ainakin kahden maalin aikaan kentällä. Jos TOSI halpa on niin ei sopimus mikään ihan hirveä virhe olis.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Suomisesta puheen ollen, eilen Oulussa pelasi mielestäni erittäin hyvän ja energisen pelin, varsinkin ottaen huomioon viime aikojen pelaamattomuuden. Kiekkokin pysyi aika hyvin lavassa ja kaveri pystyssä (!), olipa avausmaalikin kohtuu lähellä.

Näillä näkymin sopimusta pöytään kuten tietysti myös Famularelle. Willsien saapuessa ketjuja voisi rukata niin että Suominen ottaisi Tuomaisen paikan nelosesta.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tuomas oli hyvä sekä Turussa Pelicansia vastaan, että myös Oulussä Kärppien kotikaukalossa. Ehdottomasti näillä otteilla jatkoon, hyvä kulmavääntäjä, joka väsyttää vastustajan pakkeja vahvalla osaamisellaan kulmissa, lisäksi siinä pelaamisessa on ollut järkeä nyt, toisin kuin harjoituskaudella, jolloin minäkin miehen lyttäsin. Toivottavasti jatkaa positiivisia otteita ja pysyy ehjänä.
 

Sherlock

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tapparaa vastaan on sitten taas nähty sitä tuttua Suomista. Pyöritään laput silmillä kulmissa ja parin käännöksen jälkeen kiekko karkaa keskialueelle/vastustajan lapaan. Peliäly ei vaan riitä SM-liigaan, vaikka muut ominaisuudet onkin kunnossa. IMO ei jatkoon, mieluummin Kulmala/Rantanen tms kentälle.
 
Viimeksi muokattu:

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tapparaa vastaan on sitten taas nähty sitä tuttua Suomista. Pyöritään laput silmillä kulmissa ja parin käännöksen jälkeen kiekko karkaa keskialueelle/vastustajan lapaan. Peliäly ei vaan riitä SM-liigaan, vaikka muut ominaisuudet onkin kunnossa. IMO ei jatkoon, mieluummin Kulmala/Rantanen tms kentälle.

Juu, kannatetaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös