Tunnelma HIFK:n kotiotteluissa ja siihen liittyvät asiat

  • 1 084 014
  • 4 627
Suosikkijoukkue
HIFK
Syitä miksi IFK:n kannattajatoiminta laahaa perässä saa tuolta "Ei lajil välii"-keskustelusta. Ei se todellakaan ole mikään salaisuus että IFK:n kannatustoiminta alkaa olemaan jopa SM-liigassa keskinkertaista, mutta moni vanhempi IFK-kannattaja tuntuu olevan siihen kuitenkin ihan tyytyväinen. Muutosta tuskin on luvassa moneen vuoteen, vaikka Stadin Kingien foorumilla jotkut käyvätkin Kingejä vinkumassa jääkiekon puolelle. Tässä tämän päiväinen vastaus Rbbn nimimerkiltä:

Koskaan ei voi miellyttää. Jos ei oo paikalla, vittuillaan. Sitte ku tulee paikalle, ni käsketään mennä katsomaan sitä lentopalloa ja pysymään poissa Nordikselta.

Kannattamisesta voisi ehkä keskustella tässä topicissa, niin tärkeä asia ei huku harjoitusotteluraporttien joukkoon.

Mulla on se käsitys, että vierasmatseissa IFK:n kannattajaryhmä saa yleensä runsaasti kiitosta, ainakin jos paikkakunnalle on tehty iso fanimatka. Sen sijaan tunnelma himassa on varmasti laskenut siitä, mitä se oli joskus aikoinaan, mutta en mä silti sanoisi, että syynä on tuo jonkinlainen eripura nuorimpien kingien ja vanhemman kannattajakunnan välillä tai kingien poissaolo Nordikselta. Eiköhän yksi suuri syy ole jatkuvasti kohoavat lipunhinnat. Jos halvin istumapiletti johonkin marras-joulukuun matsiin senhetkistä liigajumboa vastaan maksaa erilaisine lisineen ja palvelumaksuineen melkein kaksikymppiä, eikä siltikään pääse kuin sinne yläkulmaan, mistä hädintuskin näkee valotaululle, ei ole mikään ihme, ettei uusia, nuoria faneja tule katsomoon. En mäkään olisi näillä hinnoilla kotiutunut Nordikselle 90-luvun alussa, kun omilla viikkorahoilla kävin matseissa. Lisäksi vielä viime kauden surkeat esitykset kentällä, niin a vot! Asiaa ei varsinaisesti paranna sekään, että fanikatsomo on eristetty pieneen kulmaukseen, mistä huudot ja kannustus eivät kanna hallin toiseen päätyyn muulloin kuin voimakkaalla myötätuulella.

En epäile, etteikö kehitettävääkin olisi, mutta ensin pitäisi kitkeä oman joukkueen kannattajien välinen vastakkainasettelu pois. Kun täällä porukka huorittelee omia faneja sen takia, että nämä seuraavat jossain toisessa lajissa eri jengiä, eivätkä suhtaudu HIFK:n kaikkiin joukkueisiin yhtä kiihkeästi kuin lätkään, niin mihin enää tarvitaan vastustajia? Uskon, että kaikki haluavat kiekko-HIFK:n olevan numero yksi niin kentällä kuin katsomossakin. Tuskin kukaan on tyytyväinen, jos kannatus alkaa hiipua ja tunnelma laskee keskinkertaiseksi. Kannustamista vain on niin montaa eri lajia, eikä perinteinen II-ÄF-KOO *läps läps läps* ole automaattisesti huonoa/väärää kannustamista ja joku viisitoistasäkeistöinen chantti hyvää/oikeaa kannustamista. Tämä oli pieni kärjistys, jos se jäi joltakin ymmärtämättä. Molempia tarvitaan ja molemmat ovat hyviä tunnelman luomisessa. Ainakin oma näkemykseni on, että kunhan hallissa on mökää IFK:n puolesta, niin hyvä. Se on sivuseikka, mitä kukakin huutaa. Tietysti yhteen ääneen huutaminen/laulaminen erottuu paremmin kuin hillitön älämölöö, mutta siltikin olen sitä mieltä, että tässä tapauksessa määrä korvaa laadun.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Asiaa ei varsinaisesti paranna sekään, että fanikatsomo on eristetty pieneen kulmaukseen, mistä huudot ja kannustus eivät kanna hallin toiseen päätyyn muulloin kuin voimakkaalla myötätuulella.

Tämä on kieltämättä yksi epäkohta. Viime aikoina kun olen tuonut halliin tuttavia jotka ovat käyneet viimeksi muutamia vuosi sitten hallissa he kyselevät että "missäs se fanikatsomo on". Fanit eivät oikein tule esille sieltä ylänurkasta, ennen kun fanit olivat B2:ssa niin kenellekkään ei jäänyt epäselväksi missä fanit ovat. Silloin faneja taisi olla määrällisesti vähemmän kuin nyt.
Yläkulmassa on kuitenkin hyviäkin puolia, mm. se että siellä voi seistä olematta kenenkään tiellä, baari on selän takana "fanipalvelupiste" on helppo järjestää sinne. Mutta ehkäpä se tärkein eli näkyvyys on nyt kärsinyt...
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tämä on kieltämättä yksi epäkohta.

Tämä on se suurin epäkohta.

Yleensä otan irtolippuja tuonne F2,F3 tienoolle juuri siksi että olisin edes vähän tunnelmassa mukana.

Joskus kun sattuu olemaan vieraspäädyssä niin tajuaa tämän karun epäkohdan, et kuule faneja yhtään. Ylhäältä ei pihahdustakaan, alhaalta jonkun verran. Hallin muoto vaikuttaa myös.

Tämä vaikuttaa myös siihen merkittävästi että lähteekö hallin muut kotijoukkueenkannattajat mukaan huutoihin, taputuksiin jne. Jos et kuule muita niin taputat vain maaleille. Näin se vaan menee, sen näkee hallissa, tein ihmskokeen itse, jos olen F2,F3 tienoolla niin huudan mukana kun tiedän mitä huudetaan jne. Toisaalla en. Eipä kukaan muukaan vaivaudu huutamaan, paitsi kun ne muutamat hassunhauskat koomikot joita mahtuu joka halliin huutelemaan vastustajille, tuomareille jne.

Raha ratkaisee ja tuskin on odotettavissa tuohon halliin edullista fanikatsomoa kuuluvammalle paikalle. Tai kokeiltiinhan sitä jo mutta vieraspäädyssä?!


_
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Raha ratkaisee ja tuskin on odotettavissa tuohon halliin edullista fanikatsomoa kuuluvammalle paikalle. Tai kokeiltiinhan sitä jo mutta vieraspäädyssä?!


_

No ei varmasti tule muuttumaan, nuo päätypaikat ovat kuitenkin toiseksi kallein hintakategoria, niin eihän sellaista voi myydä puoli-ilmaiseksi. Tämä vaikuttaisi jo lipunmyynnistä saataviin tuloihin aika reippaasti. Silloin, kun fanikatsomo oli sijoitettu väärään päätyyn, ei kannatusta ollut juuri ollenkaan. Tuo eläkkeelle joutava jäähalli pilaa hyvän fanikatsomon rakentamisen järkevillä lipunhinnoilla. Onhan tuossa vissi ero, jos Jaffalaan pääsee satkulla koko kaudeksi hyville päätymestoille ja Nordiksella saa pulittaa kulmapaikasta reilu 400 €:a (jos kuulut fan clubiin), normaalihinta 860 €:a.
 

Jo

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllähän toimistolla ainakin yritetty saada nuoria katsomoon, tulevalle kaudelle tuli junnukausari 13-17v ikäisille myyntiin f1 katsomoon 199e hintaan.
Mutta kyllä silti fanit pitäisi palauttaa B1-3 päätyyn ja kiskoa rahat muualta.
 

Masentaja

Jäsen
Tulen naapurista vähän huutelemaan... Älkää ottako nokkiinne :D

On nuo kausarihinnat kyllä melko hirveät Hifkillä. Toisaalta, vähemmän paikkoja hallissa ja kun kysyntä kohtaa hinnottelun niin mikäs siinä. Easy money. Onko tuo teidän fanikatsomon kuinka täynnä yleensä? Jokereillakin olisi varmasti varaa nostaa Eteläpäädyn korttihintoja, nyt hinnat on 249€/kausi + pleijarit päälle. Tuo tekee alle kybän matsi, junnukausari 109€ uusille katsomoon 318 (Yläkatsomo, Eteläpäädystä viistoon ylös) tai vanhoille eteläpäätyyn. Eteläpäätyyn on kuulemma tuhannen kausaria myyty, nyt varmasti jo ylikin. Huikea ero Hifkin F1-katsomoon, josta oletettavasti ei nää käytännössä paljo mitään. Jos nuorta ihmistä halutaan katsomoihin, niin hinta on se mikä ratkaisee. Nuorissa on tulevaisuus.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tulen naapurista vähän huutelemaan... Älkää ottako nokkiinne :D

Ei oteta, paljon oli oikeaa asiaa. Juuri noiden lippujen hintojen takia HIFK tarvitsisi uuden, isomman hallin. Nyt joudutaan tilan puutteen takia piilottamaan faniryhmä huonoille paikoille(näkyvyys + faniryhmän kuuluvuus) ja pitämään hinnat kauttaaltaan korkealla. Monet uudet kiekkofanit, nimenomaan perheet(joilla ei ennestään ole siteitä kumpaankaan leiriin), valitsevat edullisten junnukorttien ja perhelippujen takia juuri Jokerit, mikä on tietysti pidemmällä tähtäimellä huono juttu(meidän kannalta). Eikä tarkoita, että Jokerit saa faneja vain halvempien lippujen takia, mutta tämä siis lisää virtaa siihen suuntaan.

Ei tosin pidä ylidramatisoida, kyllä meillekin tulee faneja ja nykyinen halli saadaan täyteen jatkossakin, mutta olisihan tuo nykysuuntaus hyvä saada kääntymään. HIFK saisi kyllä helposti nostettua yleisökeskiarvoaan sinne vajaaseen kymppiin, jos olisi tilaa, joka mahdollistaisi hintojen järkevämmän porrastuksen. Kaukainen haavehan tuo vielä on, mutta toivotaan, että joskus toteutuukin. Siirtyminen jaffalaan vuokralle on pois suljettua, se olisi lopun alkua. Ehkä silloin -97 tuo olisi vielä onnistunut, kun siihenkin asti oli pelattu "yhteisessä" hallissa, mutta ei enää.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Tervehdys!

HIFK Fan Club on perustamisestaan 1989 lähtien ollut kaikille avoin jäsenryhmittymä, jonka tavoitteena on ollut koota IFK-fanit ympäri Suomea yhteen. Pääasiallinen toiminta keskittyy yhä vierasmatkojen järjestämiseen, mutta muutakin oheistoimintaa on ollut ja järjestetään jatkossakin. Kaikki fanit ovat erittäin toivottuja ja tervetulleita liittymään faniklubiin ja osallistumaan yhteisille vierasmatkoille sekä yhteisiin tapahtumiin! Vierasmatkoille vaaditaan Fan Clubin jäsenyys, liittymismaksu kaudella 2012-13 vain 5 eur.

Sosiaalisesta mediasta (IFK:n viralliset Fan Clubin sivut, HIFK Fan Club ja IFK Helsinki Facebookissa) saa ajankohtaista infoa tapahtumista. Haluamme saada lisää uusia, nuoria ja ihan kaikenikäisiä mukaan punaiseen perheeseen. Itse ottelutapahtumissa kannattaa tulla rohkeasti fanitiskin luo juttelemaan! Fan Clubin palvelupiste sijaitsee Jäähallin Main Streetillä, katsomon F1 kohdalla. Meihin voit ottaa yhteyttä kotimatsien aikana noin puoli tuntia ennen matsin alkua, kaikilla erätauoilla, tai noin 15 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen. Fanipisteessä voit liittyä jäseneksi, ilmoittautua vierasmatkoille tai tilata pääsylippuja tuleviin vieraspeleihin.

Jos Sinulla on jotain mitä toivoisit Fan Clubilta, niin otamme mielellämme toiveita ja ideoita vastaan!

Laulaminen ja kannustaminen on erittäin sallittua ja toivottavaa ihan kaikilta, kuuluit clubiin tai et. Erityisesti fanikatsomosta edellytämme äänekästä tukea IFK:lle, koska tämä osa katsomosta on tarkoitettu innokkaimmille faneille jotka haluavat huutaa ja laulaa kaikissa peleissä. Vastustajille osoitettuja negatiivisia lauluja tai ns. vihachantteja emme edelleenkään tule fanikatsomossa hyväksymään. Järkevällä käytöksellä pidämme yhdessä huolta IFK-fanien korkealle arvostetusta imagosta.

Osallistu siis aktiivisesti ja rohkeasti mukaan ja pyydä myös kaverisi messiin! Yhdessä ”fanitus” on tuplasti hauskempaa! Kaikki asiallinen palaute toiminnan kehittämiseksi otetaan ilolla vastaan sähköpostilla: faniposti(ät)hifkfans.com ja toivomukset pyritään toteuttamaan tai vähintään kartoittamaan mahdollisuudet.
Virallisille IFK-fanisivuille ja Facebookiin (linkit sivuille yllä) on tulossa syksyn aikana myös kysely Fan Clubin toiminnasta, mihin kannattaa vastata!
 
Viimeksi muokattu:

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ehkä silloin -97 tuo olisi vielä onnistunut, kun siihenkin asti oli pelattu "yhteisessä" hallissa, mutta ei enää.

Näin naapurista katsottuna tuo pysyminen Nordiksella oli molempien joukkueiden kannalta etu.

Tuolloin Jokerit oli liigan parhaita organisaatioita kaikilla tasoilla mitattuna, HIFK puolestaan rämpi. Siirtyminen Hjalliksen halliin olisi luonut turhaa mielikuvaa pikkuveljestä, kun taas Nordis oli ollut seurojen kannalta ns. neutraali alue. Vaikka HIFK olisikin saanut oman osuutensa hallista, varsinkin tuolloin Hartwall personoitui erittäin vahvasti Hjallikseen. Hieman kärjistäen voisi sanoa, että olisiko esimerkiksi vuonna 1998 joukkue saanut päälle tarvittavaa kiimaa noista lähtökohdista? Mä väitän, että tällaisilla asioilla on psykologisesti suurikin merkitys, aivan kuten teidän viimeisimmän finaaliottelun "valtauksella". Blues menetti viimeisetkin mahdollisuutensa punaisten vallatessa Baronan ja HIFK:n ottaessa viimeisen henkisen yliotteen.

Pelaamalla eri halleista molemmat joukkueet ovat ikään kuin irtaantuneet toisistaan. Nyt on helpompi luoda jännitettä myös paikallismatseihin, sillä ero koti- ja vierasmatsien välillä kunnolla konkretisoituu tuon parin kilometrin takia. Samoin ympäristöä on ollut helppo muokata oman joukkueen näköiseksi, alkaen hallin seinillä riippuvista mainoksista ja plakaateista. Kehitys tuskin olisi mennyt tähän suuntaan jos te olisitte Hartwallin asiakkaita. Pikkuprovona voisi myös heittää, että tuskin teihin vahvasti sitoutunut Koff olisi kauhean mielissään pelaamisesta Hartwallilla.

Totta tosin sekin, että HIFK kärsii hallinsa takia tällä hetkellä. Potentiaalia olisi täyttää isompikin halli ja nykyinen kapasiteetti käytännössä vaatii pitämään lippujen hinnat korkealla. Liigan sivujen mukaan teillä oli viime kaudella 247993 katsojaa, eli jo femmankin tiputus keskimääräisestä lipun hinnasta tekisi yli 1,2 millin loven tuloihin. Jo euron tiputus olisi fanin näkökulmasta helvetin vähän, mutta tuloksen kannalta ero olisi yhden EHT-pelaajan verran. Ja siinä missä meillä hinnan tiputuksella voidaan haalia enemmän katsojia (=suurempi tuotto), teillä hallin kapasiteetti iskee vastaan.

edit: korjattu paria lausetta.
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Näin naapurista katsottuna tuo pysyminen Nordiksella oli molempien joukkueiden kannalta etu.

Juuri näin, olen oikeastaan kaikesta samaa mieltä, vaikka vain tuon ensimmäisen lauseen lainasin. Molempien joukkueiden identiteetille ja imagolle on tehnyt vain ja ainoastaan hyvää, että molemmilla on oma hallinsa. Olihan se jotenkin kornia käydä kotipeleissä ja katsella narri- lakanoita seinillä ja jokeriviirejä katossa. Ja varmasti sama toisinpäin. Nyt alkaa vain bunkkerista tilat loppua ja vanhentua, ja päivitystä tarvittaisiin. Ja kun toisaalta esimerkiksi aitioiden lisääminen bunkkeriin on käytännössä mahdotonta ja muutenkin nykyaikaiseksi remontointi vastaisi jo uuden rakentamista, niin uusi halli olisi paras ratkaisu. Minäkään en siis missään tapauksessa halua jaffalaan, ja oli HIFK.lta hyvä päätös jäädä aikanaan pois. Juurikin luettelemiesi syiden johdosta. Totesin vain, että silloin se olisi ollut edes teoriassa mahdollista, nyt imagotappio olisi murskaava.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minäkään en siis missään tapauksessa halua jaffalaan, ja oli HIFK.lta hyvä päätös jäädä aikanaan pois. Juurikin luettelemiesi syiden johdosta. Totesin vain, että silloin se olisi ollut edes teoriassa mahdollista, nyt imagotappio olisi murskaava.

Tuli näitä juttuja lukiessa mieleen se tilanne, että jos HIFK joskus oman hallinsa pystyyn saa, niin suurella todennäköisyydellä se tulee nykyisen hallin tilalle tai ainakin sen välittömään läheisyyteen. Jos uusi halli tulisi nykyisen tilalle, niin se tarkoittaisi HIFK:n evakkoretkeä, joka varmasti kestäisi vähintäänkin yhden kauden. HIFK:n vaihtoehdot olisivat siis Hartwall tai Barona. HIFK tuskin kuitenkaan Espooseen lähtisi. HIFK Hartwallilla olisi erittäin kiusallinen tilanne, mutta suuremman hyvän edessä siihen olisi varmasti pakko taipua. Mikään tosin ei takaa sitä, että HIFK sinne edes otettaisiin pelaamaan. Ehdot voisivat ainakin olla surkeat.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
HIFK:n vaihtoehdot olisivat siis Hartwall tai Barona. HIFK tuskin kuitenkaan Espooseen lähtisi. HIFK Hartwallilla olisi erittäin kiusallinen tilanne, mutta suuremman hyvän edessä siihen olisi varmasti pakko taipua. Mikään tosin ei takaa sitä, että HIFK sinne edes otettaisiin pelaamaan. Ehdot voisivat ainakin olla surkeat.

Onhan tuota kunta uudistustakin rummutettu siihen malliin, että remontin tullessa ajankohtaiseksi, voi Barona-areena möllöttää jo vahvasti Helsingin rajojen sisällä. Metroasemaki tulossa siihen viereen, joten ei kait se ihan mahdottomuus olisi kausi tai kaksi "Espoossa" vetästä, jopa vähän markkinointihengessäkin (uusille stadilaisille). Varsinkin jos on lupausta uudistuneesta ja kasvaneesta Nordiksesta.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Hartwall ei käy, niin ainoa realistinen vaihtoehto Nordikselle mielestäni on Barona. Sehän on hiukan pieni, mutta Baronan laajentaminen ei olisi mahdoton ajatus, siellähän puuttuu toinen kunnollinen päätykatsomo ja suhteellisen pienin kustannuksin halliin voisi mahdollisesti lisätä parituhatta paikkaa. Muutto voisi tulla ajankohtaiseksi, mikäli julkiset kulkuyhteydet paranevat oleellisesti.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Jos Hartwall ei käy, niin ainoa realistinen vaihtoehto Nordikselle mielestäni on Barona. Sehän on hiukan pieni, mutta Baronan laajentaminen ei olisi mahdoton ajatus, siellähän puuttuu toinen kunnollinen päätykatsomo ja suhteellisen pienin kustannuksin halliin voisi mahdollisesti lisätä parituhatta paikkaa. Muutto voisi tulla ajankohtaiseksi, mikäli julkiset kulkuyhteydet paranevat oleellisesti.

Höpö höpö. HIFK ei varmasti tule pelaamaan missään takahikiällä, tästä voidaan olla aivan varmoja. Ja siis vakituisesti pelaamaan, joku oman hallin uusimisesta johtuva evakkoretki voi tietysti olla mahdollista. Baronankin remontointi HIFK:n tarpeisiin olisi kuitenkin melkoinen urakka, ja sittenhän olisi sitä paitsi jo kaksi liigajoukkuetta evakossa, sillä yksi kausi tuossakin rempassa tärvääntyisi. Väliaikaisesti jaffala sopisi kyllä. Tällöin mitään pysyvää vahinkoa ei synny, kun kaikki kuitenkin tietäisivät, mistä on kyse.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Totta tosin sekin, että HIFK kärsii hallinsa takia tällä hetkellä. Potentiaalia olisi täyttää isompikin halli ja nykyinen kapasiteetti käytännössä vaatii pitämään lippujen hinnat korkealla. Liigan sivujen mukaan teillä oli viime kaudella 247993 katsojaa, eli jo femmankin tiputus keskimääräisestä lipun hinnasta tekisi yli 1,2 millin loven tuloihin. Jo euron tiputus olisi fanin näkökulmasta helvetin vähän, mutta tuloksen kannalta ero olisi yhden EHT-pelaajan verran. Ja siinä missä meillä hinnan tiputuksella voidaan haalia enemmän katsojia (=suurempi tuotto), teillä hallin kapasiteetti iskee vastaan.

Tuossa lukemassa on mukana talviklassikon katsojamäärä. Kun jaat luvun 30:llä, oli IFK:n kotiotteluissa viime kaudella 8266 katsojaa/peli, mikä ylittää Nordiksen kapasiteetin. Jos helmikuun paikallinen olisi pelattu Stadikan sijaan Nordiksella, olisi katsojamäärä ollut reilusti pienempi. 1,2 miljoonan pudotus pääsylipputuloissa on samasta syystä hieman liioittelua, mutta totta kai fyrkkaa tulisi nykyistä vähemmän, jos lippujen hintoja pudotettaisiin yhtä paljon jokaisessa kategoriassa. Ei sellainen olekaan järkevää toimintaa.

Schollilla on muistaakseni ollut hyviä laskelmia ja ehdotuksia, miten hinnoittelua kannattaisi järkevöittää. En jaksa nyt alkaa etsiä niitä, mutta hinnoittelu kannattaisi hoitaa vastustajan ja ottelun kiinnostavuuden mukaan. Viikonloppuna hieman korkeammat hinnat kuin arkena ja paikallisissa kalliimmat kuin ei-niin-kiinnostavaa vastustajaa vastaan. Joku TPS-lisä on täysin järjetön ja aikansaelänyt, kun turkulaisjengi ei ole enää pitkään aikaan ollut kovin kiinnostava vastustaja IFK:lle. Ainakin itse pidän Ässiä paljon mielenkiintoisempana. Ehkä se johtuu punaisista paidoista ja fyysisen pelin perinteistä.

Junnukausari on hyvä veto Officelta ja ideaa kannattaisi laajentaa irtolippuihinkin runkosarjassa. Esim. alle 18-vuotiaille arkimatsit marraskuun ajan johonkin tiettyyn katsomoon selvästi normaalia halvemmalla. Viikonloppuna taas normaalihinnat. Tällainen ei söisi liikaa lipputuloja, mutta tekisi matseissakäymisen inhimilliseksi myös niille nuorille, jotka eivät pysty maksamaan kahdenkympin hintoja kohtuullisista mestoista, ja hallissa olisi täydempää ja sitä kautta enemmän mökää myös siinä "marraskuun SaiPa-matsissa". Miettikööt itse siellä Officella, miten ratkaisevat ongelman. Niiden homma se on, eikä meidän fanien.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
1,2 miljoonan pudotus pääsylipputuloissa on samasta syystä hieman liioittelua.

Kuten varmasti ymmärrät, tuo on erittäin pahasti yksinkertaistettu laskentamalli muutenkin. Tuossa ei oteta huomioon lisäkatsojista aiheutuvia kuluja (lisää henkilökuntaa, enemmän otteluohjelmia jaettava, jne.) tai tuotoja (fanimyynti, jne.), puhumattakaan alveista tai muista vastaavista.

Enemmänkin hain tuossa takaa ajatusta siitä, että lippujen keskimääräiset hintamuutokset eivät ole aivan yksinkertaisia teidän tilanteessa. Huomioi myös, että keskimääräisen hinnan pysyminen samana ei millään tavoin estä halvimman lipun halventamista entisestään.

Schollilla on muistaakseni ollut hyviä laskelmia ja ehdotuksia, miten hinnoittelua kannattaisi järkevöittää.

En muista lukeneenin Schollin viestiä, mutta juuri noilla mainitsemillasi tavoillla liigaseurojen pitäisi ihan yleisestikin parantaa kiinnostavuuttaan ja kannattavuuttaan. Itse olen meidän osiossa toivonut esimerkiksi siirtymistä tiukemmin erilaisten "sarjalippujen" tai "minikausarien" aikakauteen, jolloin väkeä saataisiin hallille myös vähemmän kiinnostaviin otteluihin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Enemmänkin hain tuossa takaa ajatusta siitä, että lippujen keskimääräiset hintamuutokset eivät ole aivan yksinkertaisia teidän tilanteessa. Huomioi myös, että keskimääräisen hinnan pysyminen samana ei millään tavoin estä halvimman lipun halventamista entisestään.

Tämä on toki päivänselvä asia. Olisi kyllä aivan kohtuullista, että esimerkiksi yläkulmien lippuja, jotka eivät tosin ole hallin halvimpia paikkoja, halvennettaisiin muutamalla eurolla, sillä sieltä ei oikeasti tahdo nähdä mitään. Silti siitä pitää maksaa 17 euroa + toimituskulut + mahdollinen nettipalvelumaksu, jolloin lopullinen hinta on parikymppiä. Ja kuitenkaan et näe hallin hienoa jumbotronia sieltä vaijerien keskeltä juuri lainkaan ja joudut istumaan melkein poikittain nähdäksesi toiseen päähän kenttää. Törkeää ryöstöä!


En muista lukeneenin Schollin viestiä,

Siitä onkin jo aikaa. Saattoi olla joskus pari vuotta sitten. En edes muista, missä ketjussa se oli. Tällä hetkellä mies lusii pitkää pelikieltoa, jonka modet lätkäisivät joskus kesällä.
 
Suosikkijoukkue
H.I.F.K
Tottahan on, että jotta ns. kannustavista faneista haluisi saada kaiken potentiaalin irti, pitäisi ryhmä saada näkyville. Tällä hetkellä seisomakatsomon sijaitessa piippuhyllyllä yläkerrassa, ei ääni kanna eikä toiminta näy mihinkään.

Mielestäni hyvä ratkaisu olisi sijoittaa nykyinen seisomakatsomo sieltä yläkulmasta b- päädyn toiseen kulmaan, eli sama tontti kun nykyisellä alakerran fan clubi- paikoilla mutta kaukalon toisella laidalla. Eli B1/A7- katsomoon. Siinä vois seisoskella ja huudella ihan rauhassa, eikä yläpuolella olisi aitioita häiriintymässä.

Kannustava seisomakatsomo siihen kulmaan ja lippuhinnat tarpeeksi alas, niin uskoisin menoa ja ääntä riittävän. Vastaavasti lippuhintoja voisi korottaa hallin "parhailta paikoilta" ja yritysasiakkailta. Nykyinen alakerran fanikatsomo on kyllä sijainniltaan hyvä ja näyttävä, mutta siellä suuri osa haluaa vain istua punainen paita päällä ja kannattaa satunnaisesti.

Toimis kyllä aika komiasti esim "toinen puoli huutakaa meille" tuossa järjestelyssä, jos molemmat päätykulmat alhaalla olisi fanikatsomoita ja muutenkin siellä päädyssä oleva kansa voisi lähteä kannatukseen paremmin messiin kun molemmilta puolilta tulis virikettä.

No, en sitten tiedä tulisiko liian "kalliiksi" tämä ratkaisu. Olisi tietysti hienoa, että HIFK näkisi arvon myös näkyvästä kannatuksesta ja olisi valmis "maksamaan" siitä. Uskon myös, että moni perus hallilla kävijä tykkäisi jos fanit olisivat enemmän esillä ja miksei yrityskatsojatkin. Olisihan se sitä "keskieurooppalaista fanikulttuuria".

Tuo ratkaisu olisi minusta nykypuitteissa lähimpänä jokerien fanijärjestelyä, missä kokonainen pääty on annettu kannustavien fanien käyttöön. Mielestäni hieno veto Hjalikselta tai kuka idean takana onkaan ollut.
 

Channe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tottahan on...

Vahva kyllä. En ymmärrä millä logiikalla seisomakatsomo on pistetty yläreunaan, mistä se ei näy eikä suurimmaksi osaksi kuulu läheskään niin hyvin kuin alempaa. Tuntuu melkein joltain rangaistukselta seistä ja huutaa siellä. Tuo on vähän kuin laittaisi kotona kajarit seinän suuntaan, ettei vahingossakaan ylimääräinen möly kantaudu muualle. Tähän pitäisi saada joku muutos seuraavaa kautta ajatellen, nythän se on jo liian myöhäistä. Voisin ihan hyvin maksaa kausarista enemmän, jos päästäisiin paremmille mestoille.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Vahva kyllä. En ymmärrä millä logiikalla seisomakatsomo on pistetty yläreunaan, mistä se ei näy eikä suurimmaksi osaksi kuulu läheskään niin hyvin kuin alempaa.

Luulen että oikein muuta paikkaa ei ole keksitty ilman että se häiritsisi niitä katsojia jotka haluavat istua. B-päädyssä takana on aitioita, joiden arvo olisi mitätön jos edessä seisoo rivi faneja, eikä jäälle näe.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jos Hartwall ei käy, niin ainoa realistinen vaihtoehto Nordikselle mielestäni on Barona. Sehän on hiukan pieni, mutta Baronan laajentaminen ei olisi mahdoton ajatus, siellähän puuttuu toinen kunnollinen päätykatsomo ja suhteellisen pienin kustannuksin halliin voisi mahdollisesti lisätä parituhatta paikkaa. Muutto voisi tulla ajankohtaiseksi, mikäli julkiset kulkuyhteydet paranevat oleellisesti.

Ei sillä, että skenaariosi olisi muutenkaan realistinen kuin HIFKin evakkokauden/-kausien ajan (vetihän Blueskin melkein yhden kokonaisen kauden evakossa Nordiksella oman hallin rakentamisen ajan 90-luvulla), mutta Barona Areenan laajentaminen ei todellakaan ole mikään pikkujuttu. Se toinen pääty, jossa nykyisin on siis jo katsomo, on rakenteita tukevien palkkien keskellä ja näkyvyysongelmat mistään muualta kuin alemmilta riveiltä on todella rajattu. Halli vain suunniteltiin alunperin sellaiseksi, eikä muutos ole millään tapaa realistinen.
 

harky

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tänään kello 09;00 aukesi(?) lipunmyynti kauden avaavaan HIFK-Jokerit otteluun. Nyt kello 09;40 yritin käydä lippuja varaamassa, niin olisi muka jo loppuunmyyty? Onko tuo mahdollista, vai onko lippupalvelun sivuilla ainoastaan jotain häikkää?

Laitetaan vielä linkkiä lippupalvelun sivuille: Lippupalvelu - HIFK - Jokerit lippuja. HELSINGIN JÄÄHALLI

On mahdollista. Viime lauantain jälkeen varsinkin kiinnostus on ollut varmasti hyvää luokkaa vaikka ilman sitä episodia oltaisiin peli muutenkin myyty loppuun.

Itse varasin liput ja sain heti muutamaa minuutti yli yhdeksän ja varaus voimassa 6.9 asti. Kannattaa päivitellä sivua ahkerasti ja viimeistään 6.9 kytätä lippuja uudestaan.
 

Kiraffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään kello 09;00 aukesi(?) lipunmyynti kauden avaavaan HIFK-Jokerit otteluun. Nyt kello 09;40 yritin käydä lippuja varaamassa, niin olisi muka jo loppuunmyyty? Onko tuo mahdollista, vai onko lippupalvelun sivuilla ainoastaan jotain häikkää?

Laitetaan vielä linkkiä lippupalvelun sivuille: Lippupalvelu - HIFK - Jokerit lippuja. HELSINGIN JÄÄHALLI

Katsoin myöhemmin syksyllä pelattavien pelien (arkipelit vähemmän kiinnostavia joukkueita vastaan) paikkakarttaa, ja sen perusteella noita lippuja tuli myyntiin todella vähän. Vapaana oli käytännössä alakatsomoiden alimmat rivit, yläkatsomoiden ylimmät ja sen lisäksi hajanaisia paikkoja sieltä täältä. En millään usko, että kausikortteja olisi myyty 6000-7000 kappaletta, joten sen perusteella on vielä tosi paljon paikkoja varattu tulevaan kausikorttimyyntiin.
 

J.Rita

Jäsen
Tarjolla oli sen verran vähän lippuja heti klo 9 jälkeen, että mahtaisiko tuolla olla suurempi määrä varauksia tai potentiaalisille kausikorttilaisille varattuja katsomolohkoja? Tuskin kausikorttimyynti on vetänyt niin hyvin, että ainoastaan satoja lippuja vapautuisi myyntiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös