Tulokkaat kaudella 2021–2022

  • 45 593
  • 239

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Olis kannattanut Seiderin, Raymondin, Zegrasin, Lundellin ja kumppaneidenkin pelata vielä muutama kausi kotimaassaan tai muissa alasarjoissa, että olisi sitten valmiimpana pelaajana voinut tavoitella Calderia siellä 25 vuoden iässä. Turhaan hätäilivät NHL:ään noin nuorena, kun melkein pystyi arvata, että se uran kruunu heti alkuun jää saavuttamatta.

Kukaan ei tuu muistamaan kuin voittajat. Kysykää vaikka Raycroftilta, Masonilta, Myersilta ja Jackmanilta.
Uran jatkon kannalta pystillä tuskin ole niin suurta merkitystä, mutta ison loven se tekee lompakkoon sillä aika monella tulokkaalla kuitenkin on sopimuksessaan bonuspykälä, jossa he pystyvät lunastamaan X summan rahaa voittamalla pystin. Aikaahan heillä on vuolla vielä miljoonia urallaan, mutta kyllähän se varmasti silti olisi noin NHL-uran alkuvaiheilla saada sellainen satojen tuhansien ylimääräinen bonari pankkitilille.

Vaan toisaalta ihan turha itkeä aiheesta. Kaikille ne säännöt ovat samat. Onhan siinäkin iso etu, että Pertti Eräreikä, 21v, Suomesta saapuu kolmen täyden liigakauden jälkeen taalajäille ja pelaa samasta pokaalista kuin McGregor Von Rookie, 18v, huippulupaus jolla takana muutama kausi Kanadan junioriliigaa.

Aina löytyy epäreiluutta jos sitä tosissaan haluaa kaivella. Eihän Vezinassakaan Arizonan maalivahdit saa mitään säälipisteitä vaikka pelaavat AHL-joukkueen maalinsuulla. Miksei Phil Kessel saa kerrointa 3.5 maalimääräänsä vrt. Ovechkiniin kun Oviella on kuitenkin sentään sentteri siellä joukkueessa toisin kuin Arizonalla?
 
Suosikkijoukkue
1992-1993 JyP HT, no smoking team
Uran jatkon kannalta pystillä tuskin ole niin suurta merkitystä, mutta ison loven se tekee lompakkoon sillä aika monella tulokkaalla kuitenkin on sopimuksessaan bonuspykälä, jossa he pystyvät lunastamaan X summan rahaa voittamalla pystin. Aikaahan heillä on vuolla vielä miljoonia urallaan, mutta kyllähän se varmasti silti olisi noin NHL-uran alkuvaiheilla saada sellainen satojen tuhansien ylimääräinen bonari pankkitilille.
Niin, siis kumpi lopulta tienaa enemmän? Liigaan parikymppisenä tai jopa sen alle, vakituisesti murtautunut peluri, vai 25 vuotiaana kirkkaisiin valoihin päässyt vuoden tulokas?

Omasta puolesta sen calderin voi ojentaa vaikka satavuotiaalle.

E: voisin vielä mainita omat suosikki tulokkaat, vaikka kellään heistä ei calderiin riittänytkään.
Eli ne on Lundell ja Jarvis ja Jeannot.
 
Joo, ymmärrän, on tulokas NHLssä mutta silti jo useamman vuoden ammatikseen jääkiekkoa pelannut. Kyllä tuon pitäisi imo olla 21v että on valintakelpoinen.

Toisaalta onhan esim. Seiderkin pelannut lätkää ammatikseen jo usean vuoden. Ei tietysti niin pitkään kuin Bunting, mutta monta vuotta kuitenkin. Niin on tietysti Lundellkin. Ja monet muut.

Ymmärrän kyllä närkästyksen asiasta, mutta johonkin se raja pitää aina vetää ja nykysäännöillä Bunting on yhtä paljon Calder-kelpoinen kuin vaikkapa lähes seitsemän vuotta nuorempi Seth Jarvis.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Uran jatkon kannalta pystillä tuskin ole niin suurta merkitystä, mutta ison loven se tekee lompakkoon sillä aika monella tulokkaalla kuitenkin on sopimuksessaan bonuspykälä, jossa he pystyvät lunastamaan X summan rahaa voittamalla pystin.

En löytänyt mainintaa Calderista ELC-bonusten osalta, eli ei taida tuoda fyrkkaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Olisihan se myös aika kummallista jos Buntingia ei laitettaisi edes ehdolle vaikka voitti tulokkaiden pistepörssin - siitäkin huolimatta että on muita keltanokkia vanhempi. Varmasti Calderin äänestyksessä otetaan myös ikä huomioon. Eli eiköhän tuo Seiderille mene. Itsellä ei tällä kertaa mitään valittamista ehdokkaista. Harmi Lundellin kannalta että saapui NHL-kaukaloihin tänä vuonna - jonakin toisena vuonna tällä suorituksella olisi varmasti päässyt ainakin ehdolle Calder Trophyyn. Hieno debyytti Lunkalta ja varmasti suomalaisten tulokkaiden yksi kovimpia kausia. Salamin Teukalla ja Laineen Patella varmasti kovemmat kaudet mutta Lunkka on ehdottomasti kypsällä pelaamisellaan ainakin top-viidessä jos miettii kovimpia suomalaistulokkaiden kausia NHL-kaukaloissa.
 
Mielenkiintoista nähdä sitten kauden jälkeen äänestystulokset. Jos pitäisi veikata, niin kärkikymppiin mahtuvat finaalikolmikon lisäksi Lundell, Raymond, Jeannot, Jarvis, Mercer, Swayman, Caufield, Boldy, Carrier, Nedeljkovic...okei pari jää ylikin, mutta tuosta porukasta ne tulevat. Eiköhän Lundell ole äänestyksen top 5:ssä.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
En löytänyt mainintaa Calderista ELC-bonusten osalta, eli ei taida tuoda fyrkkaa.
Esimerkiksi Cale Makarilla oli ainakin mediatietojen mukaan tällainen:

While Schedule ‘A’ bonuses are largely based on individual performance, Schedule ‘B’ bonuses are related to how a player compares to the rest of the league. Depending on where a player finishes in league scoring and award voting, Schedule ‘B’ could push a player’s total performance bonuses up to $2.5 million.

For this to happen, one of the following thresholds must be met:


  • Winning an individual trophy or award: Hart, Norris, Vezina, Selke, Richard, Lady Byng, Jennings or Calder
  • Named to the first or second All-Star Team (end of season All-Star team)
  • Forwards: top 10 in goals, assists, points, points per game for forwards
  • Defensemen: top 10 in goals, assists, points, points per game for defensemen
  • Goalies: top five in GAA (25 game min.), SV% (25 game min.), wins (30 game min.)

As the winner of the Calder trophy, Schedule ‘B’ bonuses kicked in for Makar last season, and given how good he was as a rookie, it’s easy to envision him meeting at least one of the above milestones again this season. Even if he doesn’t win the Norris, which he will inevitably do one day soon, it’s hard to believe Makar will finish outside of the top 10 in scoring among defenders this season.


Samoin Elias Petterssonilla oli sopimuksessaan pykälä:

As per Exhibit 5, article iv in the NHL CBA, Pettersson has earned a bonus of $212,500 for winning the Calder. That is on top of him maxing out the Schedule A bonuses within his contract.

 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllähän tämä Seiderille kuuluu mennä tai sitten maailmassa on virhe.

Hänestähän ensinnäkin tulee paras pelaaja tästä porukasta, joka ei sinänsä liity Calder äänestykseen.

Ja jos vertaa kauteen 2014-15, jolloin viimeeksi puolustaja voitti Calderin, niin Seider veti paljon paremman kauden mitä Ekblad. Ja tasainen nippu hyökkääjiä oli samaa tasoa.

2014-15
Mark Stone, 80gp, 26+38 = 64p (17:01min peliaikaa)
Johnny Gaudreau, 80gp, 24+40 = 64p (17:43min peliaikaa)
Filip Forsberg, 82gp, 26+37 = 63p (17:20min peliaikaa)
-------------------------
Aaron Ekblad, 81gp, 12+27 = 39p (21:49 min peliaikaa)

2021-22
Michael Bunting, 79gp, 23+40 = 63p (15:33min peliaikaa)
Trevor Zegras, 75gp, 23+38 = 61p (17:54min peliaikaa)
Lucas Raymond, 82gp, 23+34 = 57p (18:09min peliaikaa)
-------------------------
Moritz Seider, 82gp, 7+43 = 50p (23:02 min peliaikaa)

Siis varsin korkean scoringin 2021-22 kaudella, nämä hyökkääjät jäivät surkeampiin lukuihin, mitä nuo kauden 2014-15 kauden hyökkääjät. Ja Seider pakkina oli paljon lähempänä näiden hyökkääjien tehoilua tällä kaudella, mitä Ekblad 2014-15 kaudella. Pelasi yli minuutin enemmän mitä Ekblad jne.

Seider suhteessa Ekbladiin on vaan niin paljon parempi ja nuo hyökkääjät ovat oikeastaan aika heikkoja, kun huomioi tämän kauden helpomman pisteidenteon.

Ei mitään palaa siitä kenen kuuluisi voittaa Calder. Jos Seider ei sitä voita, niin ihan vitullinen farssi koko äänestys.
 

Ralph

Jäsen
Aaron Ekbladin ja Moritz Seiderin väliin mahtuu yksi muukin puolustaja, joka on voittanut Calderin. Toki hän tekee pisteitä kuin hyökkääjä, joten hänen pelipaikkansa tahtoo unohtua, joten hyväksytään.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Esimerkiksi Cale Makarilla oli ainakin mediatietojen mukaan tällainen:

Seison korjattuna, eli Calder olikin CBA:saa erillisessä kohdassa mainittuna.

A Player who finishes among the top five (5) in balloting for the Hart, Norris, Vezina, Selke, Richard or any new award of like stature created in the future shall receive the following bonus amounts:

Winner $250,000
2nd $200,000
3rd $150,000
4th $100,000
5th $50,000
--------/
A Player who finishes among the top three (3) in balloting for the Calder shall receive the following bonus amounts (no individually negotiated "excess" allowed):

Winner $212,500
2nd $150,000
3rd $100,000

Nämä ovat siis liigan maksamia bonuksia, ja joukkueella voi olla myös omia bonuksia palkinnoista, ellei erikseen kielletty CBA:ssä (kuten Calderin osalta on kielletty). Fyrkkaa on jaossa siis myös muille sijoille voiton lisäksi, joten ero voiton ja kakkossijan kohdalla ei ole valtava.
 

Largo

Jäsen
Onhan tuo Bunting kuitenkin määrätietoisesti tehnyt duunia päästäkseen siihen missä on. 2014 varattu 4. kierroksella, ECHL:n kautta viisi ja puoli kautta AHL:ssä ennen kuin viime kaudella pääsi Arizonassa koittamaan ja käytti paikkansa hyvin. Nyt sitten pääsi Matthewsin ja Marnerin rinnalle ja iski siinä mojojat tehopisteet. Varsinkin nuo pisteet tasakentällisin mielestäni oikeuttaa kyllä finalistiksi saakka. Voitto olisi silti mielestäni vääryys ja kyllä se Seiderille varmaan kuuluisi mutta sen verran hyviä tulokkaita tänä vuonna on, että ihan tosissaan saaneet pohtia voittajaa omissa papereissaan. Veikkaan tulosten olevan todella tasaiset ja marginaalit todella pienet. Varsinkin ykkössijat jakautuu varmaan jopa kuudelle eri tulokkaalle.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
MTL
Calder Trophyn määritelmä ei ole mikään "paras märkäkorva" tai "paras junnu", vaan "to the player selected as the most proficient in his first year of competition in the NHL." Tuo sana "proficient" kääntyy sanakirja.orgin mukaan: taitava, sujuva, ammattitaitoinen, pätevä. Kun tällä määritelmällä mennään niin sitä on ihan turha alkaa miettimään pelaajan ikää tai aiempaa NHL:n ulkopuolista uraa, kun kriteerit on ihan selvät. Mielestäni näillä kriteereillä valinta olisi Moritz Seider, joka on parhaiten esittänyt ammattitaitoisuuttaan ensimmäisellä NHL-kaudellaan.

Kannattaa muistaa lukea ihan oikeasti ne palkintojen viralliset määritelmät ja kriteerit. Monesti suomalaistenkin NHL-seuraajien keskuudessa palkintoja spekuloidessa mennään sivuraiteille, kun ei tiedetä kriteereitä. Esim. Hart Trophy monesti ajatellaan, että se annetaan "NHL:n parhaalle pelaajalle", kun oikeasti kriteeri on "arvokkain pelaaja omalle joukkueelleen".
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Esim. Hart Trophy monesti ajatellaan, että se annetaan "NHL:n parhaalle pelaajalle", kun oikeasti kriteeri on "arvokkain pelaaja omalle joukkueelleen".
Tästä pitää ottaa sen verran kiinni, että toisinaan (tai jopa monesti) tuo kyllä jaetaan ihan puhtaasti sille parhaalle pelaajalle miettimättä sen tarkemmin onko tämä oikeasti joukkueellensa arvokkain. Toki nämä parhaat pelaajat nyt ovat aina hyvin arvokkaita joukkueelleen ja vertaaminen ei ole helppoa.
 
Eiköhän tuo Seiderille mene. Kokonaisvaltaisesti minusta selkeästi tämän kauden paras tulokas. Tietysti kun tästä palkinnosta äänestävät toimittajat ja toimittajakuntaan mahtuu kaikenlaista hiihtäjää, niin ihan kirkossa ei uskalla Seiderin voittoa kuuluttaa.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
MTL
Tosin voisi kyseenalaistaa nämä kriteerit, kun ei NHL noita myöskään seuraa kovinkaan pilkuntarkasti.
Juu, ajattelin jälkeenpäin lisätä tuon saman disclaimerin, mutta halusin samalla katsoa tarttuuko joku tuohon, eli ketkä siellä on hereillä. ;)
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Eiköhän tuo Seiderille mene tai hänelle tuon palkinnon joka tapauksessa ojentaisin. Bunting kuitenkin teki käytännössä pisteensä ilman ylivoimaa ja voitti pistepörssin. Aloitti kauden Toronton nelosketjussa ja taisteli tiensä sieltä ylös. Minusta tuo on ennemmin hieno saavutus, että pelaaja taistelee tiensä AHL:n kautta NHL:n ja pystyy vielä sielläkin nostamaan tasoaan. Reittejä on monia, kaikki eivät ole superlahjakkaita.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Ja jos vertaa kauteen 2014-15, jolloin viimeeksi puolustaja voitti Calderin, niin Seider veti paljon paremman kauden mitä Ekblad. Ja tasainen nippu hyökkääjiä oli samaa tasoa.
Mikset vertaisi saman tien myös Cale Makariin?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onhan tuo Bunting kuitenkin määrätietoisesti tehnyt duunia päästäkseen siihen missä on. 2014 varattu 4. kierroksella

2014 varatuista pelaajista mies teki päättyneellä kaudella 7.eniten pisteitä.

Koko vuoden 2014 draftista löytyy 37 pelaajaa, joilla uralla enemmän pisteitä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mikset vertaisi saman tien myös Cale Makariin?

Sinä vuonna pakit (Q.Hughes ja Makar) teki enemmän pisteitä mitä yksikään hyökkääjä, joten ei tarvi ottaa hyökkääjiä edes vertailuun. Tuo 2014-15 vuosi oli vaan niin identtinen nykyiseen tämän hyökkääjien tehopistekertymän osalta.
 

Largo

Jäsen
2014 varatuista pelaajista mies teki päättyneellä kaudella 7.eniten pisteitä.

Koko vuoden 2014 draftista löytyy 37 pelaajaa, joilla uralla enemmän pisteitä.
Jaa, noh 2019 draftista Trevor Zegras teki päättyneellä kaudella enemmän pisteitä kuin kukaan muu. Eli palkinto kuuluu hänelle, vai mikä logiikka oli ottaa mukaan 2014 draftin parhaat pistemiehet? Ja aivan varmasti 2014 draftista löytyy useampi jolla on enemmän pisteitä. Nyt puhutaan tulokkaista vai menikö multa nyt jotakin ohitse?
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Esim. Hart Trophy monesti ajatellaan, että se annetaan "NHL:n parhaalle pelaajalle", kun oikeasti kriteeri on "arvokkain pelaaja omalle joukkueelleen".
Tuohan vaan kertoo toimittajakunnan osaamattomuudesta noin niin kuin yleisesti. Itestä tuntuu älyttömältä, ettei esim. Josi päässyt Hart äänestyksessä edes kärkikolmikkoon vaikka varmasti oli joukkueelleen arvokkain kenttäpelaaja ja teki ihan historiallisen kovan kauden.

Otsikon aiheeseen liittyen toivoisin tämän menevän Seiderille.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko kellään käryä julkaistaanko Calderin voittaja vasta viimeisen finaalin jälkeen vai tässä lähipäivinä? Sormet syyhynnyt jo pitkään, että kukas/kumpi sen voittaa, #betsit. Joitain palkintoja ja niiden voittajia jo ripoteltu tässä, mutta varmaan sitten kaikki pääpalkinnot jossain gaalassa kauden jälkeen?
 

Bianconeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Juventus
Onko kellään käryä julkaistaanko Calderin voittaja vasta viimeisen finaalin jälkeen vai tässä lähipäivinä? Sormet syyhynnyt jo pitkään, että kukas/kumpi sen voittaa, #betsit. Joitain palkintoja ja niiden voittajia jo ripoteltu tässä, mutta varmaan sitten kaikki pääpalkinnot jossain gaalassa kauden jälkeen?

21. Kesäkuuta on on Calderin ja oikeastaan muidenkin merkittävien pelaajien runkosarja palkintojen jakopäivä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös