Gostisbehere
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Philadelphia City of Brotherly Love
Onko tosiaan Seider noin selkeä suosikki?
OkeiEi ole. Zegras voitti jo palkinnon. Lisätiedot @Ann Arbor
Löin siis jo aiemmin juurikin unibetille.Unibet antaa 6,5
Ei ole. Zegras voitti jo palkinnon. Lisätiedot @Ann Arbor
Luonnollisesti merkittävin seikka "triggeröitymiselleni" oli se, että pitkän linjan Red Wings-kannattajana yhdessä vaiheessa tuntui siltä, etteivät Detroitin rookiet Seider ja Raymond saa kelpo suorituksistaan huolimatta lähellekään samanlaista mediahuomiota ja suuren yleisön hehkutusta, kuin Zegras.
Oliko muuten niin että 26-vuotias Bunting on 1 päivän turvin rookie-kelpoinen? Joskus tuon tsekkasin, mutta en nyt ala saunahuililla tarkistelemaan.Kyllä vain, Bunting on mennyt jo Crosbyn ja Ovechkinin tulokaskausien suoritusten edelle 5v5-pisteissä. Noussee vielä listaykköseksi Barzalin edelle loppukauden aikana.
Minusta tuota rookie-ikärajaa pitäisi laskea. Ehkä tyyliin viimeinen ikä milloin voi olla tulokas olisi vaikka 22. Huvittavaa että esimerkiksi joku vuosia ammattilaisena pelannut kilpailee rookie pystistä.
Wayne Gretzky 137 pistettä.Ohuesti tähän liittyen klassikkokysymys: kuka pelaaja on tehnyt eniten tehopisteitä ensimmäisellä kaudellaan NHL:ssa?
Selänne pääsi yllättävän lähelle. 132p ja se legendaarinen 76 maalia.Wayne Gretzky 137 pistettä.
Pitäisikö maalivahdeilla olla eri ikäraja?Selänne pääsi yllättävän lähelle. 132p ja se legendaarinen 76 maalia.
Mitä tulee tulokkaisiin. Niin imo on myös väärin, että Panarinit ja 26v pelaaja voidaan laskea tulokkaaksi. Joo toki on heidän eka kausi NHLssä, mutta kyllähän tuon ikärajan voisi laittaa 21-23v väliin.
Eikö Calder nimenomaan ole tuollainen läpimurto pelaajan palkinto?Ikäraja voisi olla 23v, perustuen siihen että yliopistosta viimeistään tuossa iässä siirrytään isommille areenoille (paitsi Arizonassa).
Mikäli halutaan palkita vanhemmalla iällä tähtiin nousseita, voisi perustaa erillisen läpimurto-palkinnon näitä tapauksia varten.
Totta tuokin, itselle vahvasti muodostunut tulokaspalkinnoksi, joka omassa mielessä taipuu nimenomaan nuorille pelaajille jaettavaksi pystiksi. Joka tapauksessa tilaa voisi olla myös erikseen palkita NHL:ssä läpilyönyt pelaaja, oli minkä ikäinen tahansa.Eikö Calder nimenomaan ole tuollainen läpimurto pelaajan palkinto?
nhl.com - NHL Calder Memorial Trophy
The Calder Memorial Trophy is an annual award given "to the player selected as the most proficient in his first year of competition in the National Hockey League."
Jos uusia palkintoja perustettaisiin, niin ennemmin "kauden nuori pelaaja" tms. pelaajille jotka ovat alle tietyn iän.
Tähän palatakseni kävin läpi 80-luvun alusta alkaen Calderin voittaneet molarit, suluissa syntymävuosi:Pitäisikö maalivahdeilla olla eri ikäraja?
Olen kyllä täysin eri mieltä siitä, mitkä lähtökohdat on 26-vuotiaalla pelaajalla ja 19- tai 20-vuotiaalla pelaajalla tulla tulokkaana NHL:ään. Ihan eri valmiudet kehityksen ja fyysisten ominaisuuksien osalta. Käytännössä 26-vuotiaat liigaan tulevat pelaajat pelaavat jo huippuvuosiaan kun taas nuo parikymppiset ovat vasta matkalla sinne.En kyllä näe, miten se on vähemmän kova suoritus tulla euroopan jääpallokentiltä iäkkäänä pelaajana maailman parhaaseen kiekkoliigaan, pieneen kaukaloon, ja pelata Calderin arvoinen tulokaskausi.
Tuo nykyinenkin ikärajasääntö oli hätiköity ratkaisu, koska maailmassa oli ainutkertainen tilanne rautaesiripun murruttua. Onko 90-luvun alun jälkeen ollut tavanomainen tilanne, että yli 26-vuotias pelaaja kisaisi Calderista?
Tuskin kukaan on eri mieltä kanssasi. Buntingin ketjukaverit ovat myös ihan oo ja koo.Sinällään itselle on ihan sama, kenelle Calder jaetaan ja millä perusteilla, mutta pidän kyllä paljon kovempana suorituksena Seiderin, Raymondin tai Zegrasin kuin Buntingin kautta.
Zegrasillakin oli kyllä liikaa pelejä viime kaudella, että voidaan laskea. Caufield pelasi myös pleijarit. Swaymanilla on pelejä alla myös. Onko siellä enää ketään?Jos poistetaan Euroopassa jo aikuisten pelejä pelanneet (Lundell, Raymond, Seider) ja liian vanhat (Bunting, Jeannot), niin Zegras taitaa jäädä yksin jäljelle kilpailemaan palkinnosta. Joten ehkä se tosiaan onkin Zegras jo varma voittaja.
Zegrasillakin oli kyllä liikaa pelejä viime kaudella, että voidaan laskea. Caufield pelasi myös pleijarit. Swaymanilla on pelejä alla myös. Onko siellä enää ketään?
Ei vaan Dawson Mercer pokkaa pystin sittenkin.Eli Calder menee Seth Jarvisille, joka on oikeasti tällä kaudella pelannut ensimmäisiä NHL-pelejään.
Niin tässä kuitenkin etsitään NHL tulokasta, eikä vuoden nuorta pelaajaa tai ensimmäistä kauttaan pelaavaa junioria. Aika harvoin on edes tilannetta, että joku late bloomer pääsee kilpailemaan palkinnosta edes nykyisellä rajauksella.Olen kyllä täysin eri mieltä siitä, mitkä lähtökohdat on 26-vuotiaalla pelaajalla ja 19- tai 20-vuotiaalla pelaajalla tulla tulokkaana NHL:ään. Ihan eri valmiudet kehityksen ja fyysisten ominaisuuksien osalta. Käytännössä 26-vuotiaat liigaan tulevat pelaajat pelaavat jo huippuvuosiaan kun taas nuo parikymppiset ovat vasta matkalla sinne.
Sinällään itselle on ihan sama, kenelle Calder jaetaan ja millä perusteilla, mutta pidän kyllä paljon kovempana suorituksena Seiderin, Raymondin tai Zegrasin kuin Buntingin kautta.