Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Tulisiko Suomen EU-jäsenyydestä järjestää kansanäänestys?

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Alfred E Neuman, 16.05.2017 klo 20.08.

?

Tulisiko Suomen EU-jäsenyydestä järjestää kansanäänestys?

Poll closed 04.07.2017.
 1. Kyllä

  20 ääntä
  22,5%
 2. Ei

  69 ääntä
  77,5%
 1. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Kenties neuvoa antavaa kansanäänestystä voisi harkita tilanteessa, jossa EU:n säännöt muuttuisivat jotenkin perustavalla tavalla. Vaikka silloin, jos budjettivalta siirtyy pääosin EU:n harteille ja koko euroalueelle tulee yhteinen valtiovarainministeri tms. Mutta juuri nyt en näe mitään tarvetta äänestää EU-jäsenyydestä.

  Minusta äänestystä ei myöskään pitäisi ottaa mitenkään velvoittavana, koska 85 % kansasta ei ymmärrä EU:sta, sen hyödyistä tai haitoista, hölkäsenpöläystä. Enemmänhän se olisi tällainen muotoseikka, jolla toki voisi teoriassa olla vaikutusta myös kansanedustajien päätöksiin. Käytännössä toki ryhmäkuri estää sooloilut tehokkaasti.
   
 2. Realcowboy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Kannatan EU-jäsenyyttä, joten ei.
   
 3. Saxon-747 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Capitals,Venäjä
  EU todennäköisesti syksyllä alkaa vihdoinkin ottamaan harppauksia kohti uljasta liittovaltiota niin ei todellakaan. Terholta pelkkää tyhjää huutelua ja rotutohtorin äänien kalastelua.

  "Yllättynyt" olen vaan siitä miten maltilliset ovat hanakoita rajoittamaan toisten ääntä iän mukaan tai jollain muulla kriteerillä....
   
 4. Aurinkotuuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
  Lainaus:
  @Trimmer; tiesivät kuitenkin sen, mihin konkurssiin vahvan markan politiikka oli Suomen vienyt. Propellihattujen/foliohattujen pitäisi perehtyä historiaan ennen kuin alkavat terhoilemaan.
   
 5. Trimmer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Kerroppa nyt @Aurinkotuuli kun tunnut tietävän että miten vitussa se rahayksikkö liittyy tähän EU:hun? Jos nyt en väärin muista niin EU:hun liityttiin vuonna 95 (nevö föget) ja euro tuli Suomeen 2001. Suomessa oltiin sillon jo eletty nousukautta useampi vuosi.
   
 6. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC
  Asiasta äänestäminen vaatisi suurta perehtyneisyyttä äänioikeutetuilta ja tähän keskivertosuomalaiset kiinnostus tai aivokapasiteetti eivät kyllä riitä. En kannata äänestystä.

  Tämä on ainoastaan populistipuolueen puheenjohtajaehdokas Terhon avaus näin puheenjohtajavaalien alla eikä mitään sen kummempaa. Ei Suomessa pidä äänestää jäsenyydestä vain sen takia, että hän itse ei päässyt äänestämään vuonna 1994. En minäkään päässyt äänestämään presidentinvaaleissa silloin kun Kekkosen valitsijamiehiä äänestettiin vuosikaupalla.
   
 7. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Lainaus:
  Miksei EU:n kannattaja voisi myös kannattaa kansanäänestystä? Jos nyt pidetään äänestys ja EU:ssa pysyminen voittaa, niin onhan se ihan erilainen tilanne EU:n kannattajille ajaa politiikkaansa sen jälkeen kun on vahvempi kansan mandaatti. Varsinkin jos haluaa toimia jonkun EU-kriittisen populistipuolueen johdossa EU-myönteisenä kuten Terholla on tarkoitus.
   
 8. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Kansanäänestyksen järjestäminen on kallista ja asiasta on jo kerran äänestetty. Itse asiassa siitä on äänestetty vuoden 1994 vaalien jälkeen viisi kertaa eduskuntavaalien muodossa. Meillä on eduskunnassa vain yksi puolue, joka kritisoi ääneen EU-jäsenyyttä, joten miksi sen takia pitäisi järjestää kansanäänestys.
   
 9. Andi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Tappara
  Ei pitäisi. Itseasiassa kaikki kansanäänestykset olisi syytä lopettaamuutenkin tarpeettomina. Antaa EU-päättäjien tehdä meille kuten parhaaksi näkevät. Siellä se suurin viisaus asuu kuitenkin.