Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Tulisiko Suomen EU-jäsenyydestä järjestää kansanäänestys?

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Alfred E Neuman, 16.05.2017 klo 20.08.

?

Tulisiko Suomen EU-jäsenyydestä järjestää kansanäänestys?

Poll closed 04.07.2017.
 1. Kyllä

  20 ääntä
  22,5%
 2. Ei

  69 ääntä
  77,5%
 1. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Perussuomalaisten puheenjohtajaksi pyrkivä Sampo Terho puuhaa kovaa vauhtia Suomeen kansanäänestystä EU jäsenyydestä. Terhon mukaan jäsenyydestä on äänestettävä jossain vaiheessa joka tapauksessa.

  Mitä mieltä sinä olet?
   
 2. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ei ole mitään järkeä äänestää tästä sillä toteutuessaan aloitteella voisi olla kohtalaiset mahdollisuudet mennä läpi.

  Lätkäkielellä EU-kansanäänestys olisi Tom of Turbulens tyyppinen high risk-no reward -muuvi.
   
 3. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Miksi jonkun itävantaalaisen pubiruusun pitäisi antaa päättää näin isosta asiasta.

  Erovaatimus voisi juurikin mennä läpi, kun kiukkupäissään ja jurrissa vain vastustettaisiin. Eikä ymmärrettäisi, että se oma köyhyys vain lisääntyisi, jos lähdettäisiin sooloilemaan.

  Mitään voitettavaa ei ole mistään erosta, mutta olisihan se joillekin varmaan uskomaton fiilis saada vastustaa isoa pahaa.
   
 4. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Johan siitä kerran jo äänestettiin neuvoa-antavasti, ja tulos oli kyllä. Mitä sitä suotta alvariinsa äänestelemään?

  Niin kauan kuin Suomessa on edustuksellinen demokratia eli äänestämme kansanedustajia niin antaa heidän päättää sen sijaan, että vaikeat ja monitahoiset asiat ulkoistettaisiin niille itähelsinkiläisille pubiruusuille (tai Westenendin fakki-idioottijupeille).

  Sveitsin mallinen suora demokratiakin toki kävisi, eli kansanäänestyksiä tulisi eri asioista, mutta se edellyttäisi sitten myös Sveitsin mallin mukaista äänestyspakkoa ja minun mielestäni myös pakollista kansalaisten perehtymistä/perehdyttämistä yhteiskunnallisiin asioihin ihan eri malliin kuin nykyisin. Nykyisin iso osa kansasta ei tiedä hevon vittua siitä, miten vallan kolmijako toimii, miten vaalisysteemi ja vaalien ääntenlasku toimivat ja kuka tai mikä päättää mistäkin asiasta. Kunhan vain äänestetään jethrorostedtit valtuustoon kun naama on telkkarissa tai äänestetään kepulaista lestaa koska muutkin lahkolaiset äänestävät ja ovat aina äänestäneet.

  Niin kauan kuin Venäjä on rajanaapurina niin ero EU:sta olisi todella typerä virhe.
   
 5. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  En näe Venäjää ongelmana, kun ainahan voi antaa pubikansan päättää myös Nato-jäsenyydestä.
   
 6. stairox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Juuri näin. Jo se että tämä kiukussapäin ja jurrissa oleva pubikansa saa äänestää ihmisiä eduskuntaan aiheuttaa aivan tarpeeksi ongelmia meidän maassa/maalle, ei niitä tarvita vielä päättämään EU-jäsenyydestä.
   
 7. Trimmer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Ehdottomasti äänestys, vatipäät mitkä veivät meidät EU:hun eivät tienneet mikä se oli ja mikä siitä tulee. Fixit ennenkuin ollaan yksi osavaltio suuresta ja mahtavasta United States of Europeanista.
   
 8. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Jaa että pitäisikö Suomen EU-jäsenyyden kansanäänestyksestä järjestää JA-äänestys?
   
 9. septi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Ei. Aivan liian suuri ja vaikeasisältöinen asia päätettäväksi suoralla demokratialla.

  Sikäli hyvä että tällaisia keskusteluja käydään ympäri Eurooppaa, että ehkä se pakottaa EUnkin uudistumaan.
   
 10. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Paskat tuo mikään Terhon kovaa vauhtia puuhaama hanke on. Terhohan kuuluu persuissa vähemmistönä olevaan EU-myönteiseen porukkaan. Puhdasta puolueen sisäistä taktikointia tuo. Unohtuu heti kun hänet puheenjohtajaksi kukitetaan.

  Ja ei tietenkään pidä äänestää. Vastahan siitä äänestettiin. Tai sitten äänestetään uudestaan myös kieltolaista sekä vuoden 1956 pressasta (ei Kekkoselle).
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017 klo 16.01
 11. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  No ei todellakaan pidä äänestää yhtään mistään. Kansanäänestykset ovat aina huono idea. Kysykää vaikka briteiltä.
   
 12. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Terhon juttuja (vaikka fiksu tyyppi onkin) ei kannata tässä yhteydessä kovin vakavasti ottaa. Persujen puheenjohtajavaali vaatii EU-kortin heiluttelua, koska vastapuolella on JHA, jota osa kentästä pitää isänmaallisempana vaihtoehtona herraistunutta Terhoa vastaan.

  Mitä itse asiaan tulee, niin EI. Edellisestä äänestyksestä, kuten todettua, ei nyt hirveän pitkää aikaa ole ja Suomessa on käytössä edustuksellinen demokratia, eli mennään sillä. Toki hienoa, että keskustelua käydään.

  Ylipäätään suhtaudun nuivasti kansanäänestyksiin. Jokin kansallislaulun tai maan lipun vaihtaminen on asia, josta voidaan kysyä neuvoa kansalta. Ja ei, en todellakaan halua asettua Kalle Karjalalippiksen ja Tuija Taksikuskin yläpuolelle, mutta kannattaa ihan oikeasti huomata, millä tasolla kansalaisten keskimääräinen kiinnostus politiikasta on. Viime vaalikaudella vähemmistö tiesi hallituspuolueet, tältä pohjalta onkin oikein kiva lähteä äänestämään isoista asioista, kuten vaikkapa EU-jäsenyydestä.
   
 13. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Eikä kysymys ole vain toisista pj-ehdokkaista vaan myös nykyisestä. Soini oli vuosia EU:ta vastaan äänekkäimmin puhunut poliitikko, mutta on ollut hyvin hiljaa viime vuosina. Ehkä Brysselin-matka muutti Soinia, mitä seurasi halu ottaa vastaan ulkoministerin salkku valtiovarainministerin salkun sijaan. EU:n vastustaminen on tapa kosiskella ihmisiä äänestämään perussuomalaisia, koska pakolaispolitiikka ei siihen yksinään riitä.

  Minusta kansanäänestystä ei pidä järjestää jo pelkästään siksi, että Suomen ikärakenne on epäedullinen nuorille. Onko oikein, että 70-vuotiaat päättävät 7 ja 17-vuotiaiden tulevaisuudesta. Iso-Britanniassa kävi juuri näin ja sen seuraukset joutuvat nuorempien maksettavaksi. Jos Suomessa päätetään järjestää kansanäänestys tällaisesta asiasta, toivon äänioikeudelle sellaista yläikärajaa, etteivät 60 vuotta täyttäneet pääse äänestämään.
   
 14. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Joku aina joskus kysyy mihin se raja vedettäisiin, jos kaikki täysi-ikäiset eivät muka saisi äänestää. Kuka päättäisi kuka on liian tyhmä äänestämään, kysytään. Tässä meillä on ensimmäinen kriteeri.
   
 15. NDT665 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Tässä on määrittely äänestyskelpoisuudelle. Wanhoina hyvinä aikoina oli sääntö, että käytiin äänestämässä.
  Idiootti määritelmä tuli kansalaisoikeuden omaavasta henkilöstä, joka Ei käynyt äänestämässä.

  Seuraavana yönä ei palanut risti takapihalla, vaan kolmihenkinen auktoriteetti koputti ovea ja kysyi: Miksi et äänestänyt?!
  Tämä tapahtui 3K sitten.

  Kuolaturpaisia keskustalaisia oli jo silloin?
   
 16. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Olen myös sitä mieltä, ettei missään nimessä kansanäänestykseen tämän mittakaavan asioita. Ihan niinkuin Natojäsenyydessäkin, kansa on liian tyhmä näin ison päätöksen tekemiseen.

  Lainaus:
  @Radiopää käsittääkseni tarkoitti yläikärajaksi 60 vuotta. Erittäin selkeä juttu eikä tarvitse miettiä tyhmyysasteita. Jos olet täyttänyt 60 vuotta, et saa äänestää. Jos et ole täyttänyt 60 vuotta, saat äänestää. Erittäin helppoa. Ja JOS siihen kansanäänestykseen pitäisi mennä niin joku tällainen systeemi on pakko ottaa mukaan.
   
 17. Vanha Len Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boners
  Lainaus:
  Niinpä. Onneksi kuitenkin nämä viisaat politikot ovat saaneet asiat rotiin. Tämä tyhmä kansa valitsee omat edustajansa päättäämään näitä asioita. Tosin nyt varmaan pitäisi ehdottaa, että vain järkevät ihmiset saisivat äänestää. Tällöin voisi hiljalleen meistäkin tulla täydellinen yhteiskunta. En vaan ole varma onko tälläista ollut koskaan ihmiskunnan historiassa.
   
 18. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Mua on alkanut ottaa pattiin tuo sanamuoto: järjestää äänestys Eu-jäsenyydestä. Siis että onko se kiva vai ei? Vai visailutyyppisesti, minä vuonna Suomi liittyi? Eli kieltäydyn vastaamasta jos ei tuon äänestyksen seikkaperäiset vastausvaihtoehdot ole tiedossa.
   
 19. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Juuri näin. Tämän takia ei muita kansanäänestyksiä tarvita. Ehkä jossain @Barnes inkin esiinottamassa vähemmän tärkeässä asiassa, kuten lippu tai kansallislaulu, voi kansalta kysyä mielipidettä. Oikeasti tärkeissä asioissa ei missään nimessä.
   
 20. Tuamas Jäsen

  Äänestämistä olisi hyvä entrata hiukan.

  +65-vuotiaiden osalta laskettaisiin keskimääräisen eliniän mukaan kerroin, jonka mukaan äänen vaikuttavuus laskettaisiin. Eli 66 vuotiaalla olisi 0,975 ääntä ja 85-vuotiaalla minimi 0,5 ääntä.

  Lisäksi tähän kylkeen testi äänestettävästä asiasta äänestyslipukkeen yhteyteen.
  Neljä helppoa ko. vaalia tai Suomea koskevaa kysymystä. Kolmella-neljällä oikealla täysi ääni, kahdella ja yhdellä puolikas tai 0,75 ja nollalla ääni hylätään tai annetaan kertoimeksi 0,1.
   
 21. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, North Atlantic Hawks
  Vihreät erityisesti on ajanut äänioikeus- ikärajan alentamista, myös Kepulle se sopii ( muksut asuvat vielä kotona eivätkä ole altistuneet korkeakoulujen punaviher-agitaattoreiden pauloille), mutta olisihan se uskomatonta että viinaa ei saa ostaa, mutta kansakunnan tulevaisuutta voisi säätää nuoruushurmiossa. Älytöntä populismia on tuollainen.

  Juu ei. Kansanäänestykselle ei pidä yhtään tärkeätä asiaa altistaa. Kansaa on helvetin helppo vedättää, annat leipäannoksen ja sirkustempun, niin äänen saat. Ja erityisesti propagoimalla uhkatekijöitä: mikäli et tee näin niin leipä, sirkus ja lapsesi viedään pois.

  Ei todellakaan pidä. Kansamme ei ole tyhmää, yksinkertaista, juroa väärinpukeutuvaa liikaa viinaa juovaa tolloporukkaa, mutta on kuitenkin liian naiivia ymmärtämään mediavedätyksiä. Ei todellakaan pidä, presidentti voidaan valita suoralla vaalilla, useasta ehdokkaasta, mutta kyllä/ei valinta ei kertakaikkiaan käy.
   
 22. Trimmer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Eli näiden ei-henkilöiden mukaan vuonna 1994 ei olisi pitänyt äänestää? Vai onko kansa muuttunut tyhmemmäksi?
   
 23. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Suomi olisi liittynyt EU:hun joka tapauksessa – joko kokonaan ilman kansanäänestystä tai toisenlaisen äänestystuloksen takia hieman myöhemmin. EU:hun liittyminen oli luonnollinen jatko sille, mitä Suomi teki 60-luvulta lähtien niissä rajoissa, jotka Neuvostoliitto näki hyväksyttäväksi. Suomi halusi jo kauan ennen vuoden 1994 kansanäänestystä vaihtaa YYA:n EY:hyn ja Moskovan Brysseliin.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2017 klo 00.15
 24. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Ei se silloinkaan ollut oikea ratkaisu, vaikka lopputulos menikin Suomen edun mukaisesti.
   
 25. A Siente Jäsen

  Suuntaa antava kansanäänestys korkeintaan. Kansa tuskin osaa perehtyä mitä EU:sta eroaminen oikeasti tarkoittaa.