aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
En jaksa etsiä, kun se haku on niin huono, mutta muistin varasta: Cirelli, kiinnostanee muita seuroja paljon; Palat & Killorn, Boltsin mahdollista treidata ilman selkäsaunaa; Johnson & Gourde, tarvinnevat kyytipoikana jotain.
Näistä Tampan touhuista kirjoittaa melkein aina Joe Smith, niin sitä kautta on helpompi etsiä.


Tästä ylemmästä, ehkä mielenkiintoisinta nuo arviot uusista soppareista:

Mikhail Sergachev
Eight years, $6.5 million AAV (32-percent)
Six years, $5.711 million AAV (25-percent)
Two years, $4.04 million AAV (13-percent)
Seven years, $5.657 million AAV (13-percent)

Skinny: Any of these contracts would be a significant jump for Sergachev, who made $894,166 in the final year of his entry-level contract. The Russian evolved into a dynamic two-way force this season, looking a lot like someone ready to take on a top-four role. His agent negotiated a six-year, $6.75 million AAV contract for fellow Russian defenseman (and former summer workout partner) Ivan Provorov with the Flyers last September. While Tampa Bay may not have a problem committing long term to Sergachev, they’ve traditionally gone the bridge route with their RFAs, including Point (three years, $6.75 million AAV last) last summer. Sergachev won’t have arbitration rights, so there’s not much leverage there, and it might be smart for both sides to do a shorter-term, two-year deal, knowing the cap will likely go up once the new U.S. television deal kicks in and the world gets somewhat back to normal.

So let’s go with Sergachev signing a two-year, $4.04 million AAV deal.

Anthony Cirelli
Six years, $5.812 million AAV (42-percent)
Five years, $5.44 million AAV (13-percent)
Two years, $3.664 AAV (12-percent)
Four years, $5.012 AAV (12-percent)

Skinny: Cirelli put himself into the Selke Trophy consideration this year with his dynamic two-way play. As one teammate put it, Cirelli is their “engine,” driving play in his shutdown role while also cashing in offensively (16 goals in 68 games with little to no power play time). Like Sergachev, he’s the kind of player that Tampa Bay wants to keep long-term. It’s just a matter of how they get there. Cirelli won’t be getting Point money and Evolving-Hockey’s three-year projection of $4.489 million would be palatable for the Lightning. Remember, Cirelli has no arb rights, either, so his best leverage point is still to come in a few years.

Let’s estimate Cirelli signs a three-year, $4.5 million AAV.

Erik Cernak
Two years, $2.497 million AAV (30 percent)
Six years, $4.42 million AAV (26 percent)
Three years, $3.660 million AAV (14 percent)

Skinny: Cernak has been a pleasant surprise the past few years, with the Slovak defenseman – acquired in the Ben Bishop trade to L.A. – turning into a shutdown pair defenseman with McDonagh. The 23-year-old wasn’t quite as good this year as his rookie year, but it is tough to find 6-foot-3, 233-pound right-shot defensemen who can play in that role (and not cost a ton of money). I do think Cernak will be more in the lines of a one or two year bridge deal at the $2.5 million range.

The Evolving-Hockey projections for the prospect RFAs are:

Volkov – one year, $784,900
Stephens – one year, $839,100

If, and this is a big IF, the Lightning are able to squeeze all three of these RFAs for a combined $12 million (plus Volkov and Stephens), that’d make it $13.624 million.
Noista kaikista oikeastaan nuo parin vuoden sopimukset näyttävät semmoisilta, että saisi hyvin mahdutettua katon alle. Toki käytännössä noita ei varmaan voi kaikkia laittaa päättymään samaan vuoteen, etenkin jos Cirelli tuosta vielä parantaa otteitaan tai löytää enemmän tehoja hyökkäyspäähän. Cernakin kohdalla pitäisi tuota 2.5m ihan maksimina mitä hänelle uskaltaa maksaa ja tiedä sitten onko hän yhtään sen arvokkaampi, kuin Rutta tai Bogosian, mutta hänellä toki tuota potentiaalia on ja siitä samasta syystä Sustr myös taisi aika kauan saada aikaa Tampassa.

Lisäksi sitten tämä tilanne näiden lukuisten pakkien kanssa aiheuttanut vähän positiivista ruuhkaa tuonne, että ihan hyvin pystyy katsomaan kuka oikeasti haluaa pelata Tampassa. Jokainen varmasti saisi muualta parempia tarjouksia, tiedä vaikka Shattenkirk myös haluaisi vielä vuoden jatkaa. Ollut ilmeisesti todella isossa roolissa pukuhuoneessa näin "keväällä".

Täydellisessä maailmassa varmaan Johnson, Killorn, Coburn ja Paquette treidataan kaikki ja vielä Johnsonin ja Killornin kohdalla saataisiin jotkut ruumiit takaisin. Todellisuus voi toki sitten olla jotain iha muuta, mutta Killorn lienee näistä se helpoin rasti ja olettaa voisi jopa ihan 2. kierroksen varausvuoron tasoista vastinetta. Millerin potentiaalia hänellä ei ole, mutta sopimukseensa nähden pelaa kyllä ihan jokaisen sentin arvoisesti.

+ tämä toinen juttu:


Laitoin liitteeksi nuo ns. arvot suhteessa sopimuksiin.
 

Liitteet

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Hyvää pohdintaa, lyhyemmät sopimukset saattaisivat palvella paremmin molempia osapuolia tässä vallitsevassa tilanteessa. Jos joku tuosta kolmikosta pitäisi treidata, niin itse treidasin Sergachevin jos pyyntö on luokkaa 6,5M per vuosi ja lyhyempi sopimus ei kelpaa, hänestä kun olisi hyvinkin saatavissa jotain oikeasti hyödyllistä takaisin vaihdossa ja Tampan pakisto pärjää ilman hänen panostaakin. Itse olen käsittänyt että Shattenkirk haluaisi jatkaa Tampassa, kysymys on vaan millä hinnalla ja kelpaako bottom 6 pakin rooli. Uskon että Cernak saadaan jatkamaan alle 3M sopimuksella pari vuotta ja Cirelli ottaa tuon pari vuotta 4-4.5m sopimuksella. Aika selvää on myös että kauden alkuun on top 6 roolia tarjolla osastolle Joseph/Barre-Boulet/Raddysh, kun vanhempaa ukkoa on pakko saada pihalle.
 
Noh, eipä sillä väliä ole haluaako vai ei, jos siirron estävältä listalta jättää Floridan pois. Nyt kun on useampi pelaaja treidattu, keneltä löytyy NMC, niin tämä on nyt aikamoista saivareltua jo. Voidaan toki veto asiasta ottaa 20€ panoksella.
Siis veto mistä? Siitä, että onko Florida Killornin listalla vai ei? Ei minulla ole mitään intressiä tuollaiseen.

larzzon tuossa ylempänä kirjoitti sen mitä itsekin Kilornin tilanteesta ajattelen, joten mitäpä sitä toistelemaan.
 
RELEASE THE KRAKEN

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
+ tämä toinen juttu:


Laitoin liitteeksi nuo ns. arvot suhteessa sopimuksiin.
Jänniä taulukoita. Noiden perusteessa lienee selvää, että Gourde on se josta halutaan eniten eroon.


Hyvää pohdintaa, lyhyemmät sopimukset saattaisivat palvella paremmin molempia osapuolia tässä vallitsevassa tilanteessa.
Laittelin nuo kaikki RFAt jatkoon pienimmällä mahdollisella evolving-hockeyn arviolla ja vielä pientä Tampa-alennusta päälle. Loppurosteri täyteen noin 800k ukoilla. Killorn oli myös jo kuviosta ulkona. Yli meni 22-miehen rosterilla 4.2M verran. Eli aika lailla Killornin lisäksi yks 5M ukko ulos (Johnson/Gourde/Palat) ja tilalle 800k arvoinen prospect.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Kempton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPV, Habs, Bucks
Pierre McGuire huhuilee, että Max Domi voisi olla matkalla Chicagoon, josta ainakin Saad tulisi Habseihin.
Kai tuossa jotain muutakin pitää olla Habsille, että auttavat Chicagoa eroon 6 miljoonan diilistä alisuorittavalle keskiketjujen laiturille. Ellei sitten Hawks pidätä palkasta osan. Joku nuori ja kehityskelpoinen puolustaja kelpaisi parhaiten, mutta noita kai Chicagokin pitäisi mielellään itsellään.
 
I can’t really hear what Jeremy says, because I got my two Stanley Cup rings plugged in my ears

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kai tuossa jotain muutakin pitää olla Habsille, että auttavat Chicagoa eroon 6 miljoonan diilistä alisuorittavalle keskiketjujen laiturille. Ellei sitten Hawks pidätä palkasta osan. Joku nuori ja kehityskelpoinen puolustaja kelpaisi parhaiten, mutta noita kai Chicagokin pitäisi mielellään itsellään.
Ei Saad mikään alisuorittaja ole vaan tasainen suorittaja. No ehkä yksi kausi meni penkin alle eli 2017-18, mutta muuten pisteissä mitattuna tasaisen varma 20 maalin mies ja sellainen 50 pisteen tehtailija. Saadin arvoa ei kuitenkaan mitata pelkästään puhtaasti pisteissä vaan on tuollainen nykyaikainen voimahyökkääjä, jonka voi heittää jäälle niin ali- kuin ylivoimalle (vähemmän kyllä hyötyä jälkimmäisessä). Palkasta voidaan aina puhua onko sopiva, mutta ei sitäkään ole enää kuin kausi jäljellä eikä Chicago siihen tukehdu. Oli erittäin hyvä kuplassa, vaikka jäikin vähemmälle huomiolle jostain syystä.

Saad olisi Montrealille mielestäni hyvä täsmähaku, mutta tuo siintävä UFA-status pistää tietenkin miettimään ja jo siksi Chicagon tulisi pistää pakettiin lisää hyvää. En tosin tiedä onko Max Domi sellainen pelaaja, jota taas Blackhawks kaipaa ja minkälaista sopimusta on hakemassa? Domi jos joku ainakin alisuoritti ellei sitten toissakausi ollut puhdas suonenveto.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Mikäli sieltä tulisi jotain muuta kylkiäisenä ja Saadin kanssa tehdään heti n. 4x4.5M jatko(kaiketi mahdollista) niin tervetuloa. Muutoinhan tuo tulisi Chicagolle todella kalliiksi koska Saad on ensi kesänä UFA.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nyt kun täällä Habsin kannattajat kommentoivat niin, mitä te ajattelette Domista sekä hänen tulevasta sopimuksestaan?
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Kempton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPV, Habs, Bucks
Ei Saad mikään alisuorittaja ole vaan tasainen suorittaja. No ehkä yksi kausi meni penkin alle eli 2017-18, mutta muuten pisteissä mitattuna tasaisen varma 20 maalin mies ja sellainen 50 pisteen tehtailija. Saadin arvoa ei kuitenkaan mitata pelkästään puhtaasti pisteissä vaan on tuollainen nykyaikainen voimahyökkääjä, jonka voi heittää jäälle niin ali- kuin ylivoimalle (vähemmän kyllä hyötyä jälkimmäisessä). Palkasta voidaan aina puhua onko sopiva, mutta ei sitäkään ole enää kuin kausi jäljellä eikä Chicago siihen tukehdu. Oli erittäin hyvä kuplassa, vaikka jäikin vähemmälle huomiolle jostain syystä.

Saad olisi Montrealille mielestäni hyvä täsmähaku, mutta tuo siintävä UFA-status pistää tietenkin miettimään ja jo siksi Chicagon tulisi pistää pakettiin lisää hyvää. En tosin tiedä onko Max Domi sellainen pelaaja, jota taas Blackhawks kaipaa ja minkälaista sopimusta on hakemassa? Domi jos joku ainakin alisuoritti ellei sitten toissakausi ollut puhdas suonenveto.
Juu, myönnettäköön että aika pitkälti tilastojen ja Internet-kirjoitusten varassa olen Saadin suhteen ollut. Kuitenkin nuoren pelaajan vaihtaminen pelkkään 31-vuotiaaseen yhden kauden pahvin pelaajaan ei noin muutenkaan kuulosta näin Habs-mielin asiaa katsovan silmin kovinkaan houkuttelevalta, oli Saad sitten sopimuksensa arvoinen tai ei.

Max Domin joutuminen epäsuosioon Montrealissa johtuu puheiden mukaan pitkälti siitä, ettei roolia kärkiketjujen sentterinä ole tarjolla Danaultin, Suzukin ja Kotkaniemen ollessa terveitä, ja pelasikin nuo loppukesän väännöt nelosen keskellä. Ja Domia ei siis huvittaisi laidalla pelata. Eli olisiko Chicagossa sitten sentterin roolia sen enempää tarjolla, siellä kun on Toews ja Dach varmasti aika pitkälti kaavailtuna kärkiketjuihin ja ainakin toistaiseksi myös Strome listoilla mukana.
 
I can’t really hear what Jeremy says, because I got my two Stanley Cup rings plugged in my ears

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Nyt kun täällä Habsin kannattajat kommentoivat niin, mitä te ajattelette Domista sekä hänen tulevasta sopimuksestaan?
No ei ainakaan painanut tuttua "sopimus katkolla" -kautta. Paljon muuta kyllä, play-init ja -offit päänäyttämönä. Olin näkevinäni jossain Domin haaveilevan $6M sopimuksesta, mutta en tähän hätää löydä lähdettä. Olisi hieno ja vittumainen pelaaja, joka halutessaan pystyy varsin koviin tehoihinkin, mutta runkosarja oli edelliseen verrattuna varsin nihkeä ja se, että playoffeissa alennuksen saatuaan peli-ilo näytti kadonneen täysin, soittelee hälytyskelloja. Nuorehko kundi kuitenkin vielä ja saattaisi jossain toisessa pelisysteemissä toimia ihan eri tapaan, mutta Canadiensin everyone does everything -muottiin ei tunnu istahtavan, kun puolustaminen on vähän niin ja noin, ja ääliöjäähyjen ottaminen ei ole ongelma. Aika varuillani työnantajana olisin, jos sopimusehdotuksessa lukee mitään yli viiden miljoonan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Juu, myönnettäköön että aika pitkälti tilastojen ja Internet-kirjoitusten varassa olen Saadin suhteen ollut. Kuitenkin nuoren pelaajan vaihtaminen pelkkään 31-vuotiaaseen yhden kauden pahvin pelaajaan ei noin muutenkaan kuulosta näin Habs-mielin asiaa katsovan silmin kovinkaan houkuttelevalta, oli Saad sitten sopimuksensa arvoinen tai ei.
Niin siis Saad on Domia kolme vuotta vanhempi ja täyttää ensi kuussa 28. Tuskin tosiaan päikseen menisi, jos näiden kahden välillä kauppa toteutuisi. Ja kiitos @Siivu vastauksesta.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Kempton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPV, Habs, Bucks
Niin siis Saad on Domia kolme vuotta vanhempi ja täyttää ensi kuussa 28. Tuskin tosiaan päikseen menisi, jos näiden kahden välillä kauppa toteutuisi. Ja kiitos @Siivu vastauksesta.
Haha, tulipa oltua siis huolella kujalla iästä. Ihan kuin olisin tuon vielä tarkistanutkin, mutta silmät taas harittanu pahemman kerran! Mutta joo, nyt alan kieltämättä ymmärtämään näitä spekulaatioita paremmin, mutta onhan tuossa tietysti siintävä UFA-uhka edelleen ajankohtainen.
 
I can’t really hear what Jeremy says, because I got my two Stanley Cup rings plugged in my ears

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tuossa tietenkin takana myös se, että Bergevin ja Chicago ovat tehneet muutamia kauppoja, joten siellä lienee jonkinlainen keskusteluyhteys. Kyllähän tuossa pitäisi Hawksien jotain maksaa lisää, kun Domin potentiaalin pitäisi olla kovempi. Mites vähän isompi kauppa, eli Määttä mukaan? Siinä olisi LD, jota Habsit hakee. Vai riittääkö Määtän taso? Tuo Määtän sopimus ei ole ihan kauhea, kun vain pari kautta enää voimassa. Habsit heittää Domin lisäksi pari varausvuoroa Chicagoon.

Tarvitseeko Chicago tai joku muu "hyvää" ja halpaa kakkosveskaria? Lindgren lähtisi halvalla.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tuossa tietenkin takana myös se, että Bergevin ja Chicago ovat tehneet muutamia kauppoja, joten siellä lienee jonkinlainen keskusteluyhteys. Kyllähän tuossa pitäisi Hawksien jotain maksaa lisää, kun Domin potentiaalin pitäisi olla kovempi. Mites vähän isompi kauppa, eli Määttä mukaan? Siinä olisi LD, jota Habsit hakee. Vai riittääkö Määtän taso? Tuo Määtän sopimus ei ole ihan kauhea, kun vain pari kautta enää voimassa. Habsit heittää Domin lisäksi pari varausvuoroa Chicagoon.

Tarvitseeko Chicago tai joku muu "hyvää" ja halpaa kakkosveskaria? Lindgren lähtisi halvalla.
Bergevin vanhana Blackhawksin työntekijänä tuntee tietenkin lukkarinrakkautta entistä seuraansa kohtaan ja haluaa auttaa. Määttä osoitti kauden edetessä, että taso riittää ja kuplassa oli Chicagon parhaita pakkeja, jos sitä meriitiksi halutaan laskea. Kyllähän tuohon voisi lähteä, että ei kysellä toimareilta sen enempää.

Väitetään, että Bergevin olisi ollut Nicolas Beadinin perässä jo aiemmin niin mites sitten Saad+Beaudin Domista?

"Hyviä" ja halpoja kakkosveskoja löytyy omasta takaa, joten ei kiitos.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
McGuiren tekstiä ei hirveästi ole noteerattu missään, joten en hirveästi painoarvoa anna. Mutta jos tuo huhu pitää paikkaansa, niin vaikka Domi vähän nuorempana onkin ehkä potentiaalisempi, en näe välirahana mitään Beaudinia, joka pelasi lupauksia herättävästi. Määttä voisi mennä kyllä sinne ja jotain nuorta tilalle tai vaikka joku varausvuoro.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En minäkään tuota ajatusta tue, mutta voisi olla jotain mitä Bergevin hakisi/yrittäisi? Mutta eiköhän tämäkin huhu jää tosiaan vain Pierren horinoista leijailemaan hetkeksi keskustelupalstoille.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilers on ilmeisesti käynyt Penguinsin kanssa keskusteluita Matt Murraysta. Saa nähdä mikä on vastine jos treidi toteutuu.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pulju olisi kyllä kova vastine mahdollisesta yhden kauden maalivahdista. Toki varmasti ne kaksi voitettua kannua nostavat hintaa, mutta tuskin ihan noin korkealle. Mielenkiintoista nähdä mikä hinta on, jos kauppa toteutuu.
 

Tavares

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & HIFK
Pulju olisi kyllä kova vastine mahdollisesta yhden kauden maalivahdista. Toki varmasti ne kaksi voitettua kannua nostavat hintaa, mutta tuskin ihan noin korkealle. Mielenkiintoista nähdä mikä hinta on, jos kauppa toteutuu.
Ei ne Puljujärven näytöt rapakon takana niin kummoiset ole, että se olisi kaksi kannua voittaneesta 26-vuotiaasta maalivahdista kova vastine. Ennemminkin Penguinsille tuo kauppa olisi suurempi riski, kuin Oilersille. Kuitenkin semmoinen riski mikä ehkä kannattaisi ottaa.
 

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ennemminkin Penguinsille tuo kauppa olisi suurempi riski, kuin Oilersille. Kuitenkin semmoinen riski mikä ehkä kannattaisi ottaa.
Kapasen hankinnan myötä on kyllä rightin hyökkääjien kiintiö täynnä. Lisäksi ei ole mitään takeita että Jessestä koskaan tulee NHL-tason pelaaja, saatika haluaako edes sellaiseksi kun Kärpissä on niin kiva pellailla. Kyllä Murraysta paljon parempi vastine pitää saada.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
No, jos ajatellaan että Lehnerin sai Malcolm Subbanilla, Slava Deminillä ja toisen kierroksen varausvuorolla ja toisena esimerkkinä Grubauer hankittiin ottamalla Brook Orpiksin sopimus ja antamalla kakkoskierroksen vuoro takaisinpäin, kuulostaa nelosvaraus melko kovalta hinnalta. Toki Puljujärvi ei ole vielä todistanut mitään, mutta jaksan uskoa Blake Wheelermäiseen uraan jossain muualla kuin Oilersissa.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Ei ne Puljujärven näytöt rapakon takana niin kummoiset ole, että se olisi kaksi kannua voittaneesta 26-vuotiaasta maalivahdista kova vastine. Ennemminkin Penguinsille tuo kauppa olisi suurempi riski, kuin Oilersille. Kuitenkin semmoinen riski mikä ehkä kannattaisi ottaa.
Tuskin kauppa toteutunee. Puljun vaihtoarvo on olematon, sillä PP saa varmasti muualta laadukkaampaa tavaraa markkinoilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy