eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Sveitsiläinen Pius Suter on käyttänyt sopimuksessa olleen pykälän purkaa sopimus ja siirtyä NHL:n. 24-vuotias sentteri, joka voitti tällä kaudella Sveitsin liigan piste- ja maalipörssin. Suter on osallistunut aiemmin Senatorsin harjoitusleirille, mutta jäi tuolloin ilman sopimusta. Mielenkiintoista nähdä, mihin seuraan siirtyy. Lähtokohtaisestihan Suteria voi pitää kovempana kaverina kuin kuluvaksi kaudeksi rapakon taakse siirtynyttä Gaetan Haasia.
En kyllä panisi pahakseni, jos Haas saisi suostuteltua Suterin Edmontoniin. Ihan tilastoja tutkailemalla, melko maaliahne kaveri vaikuttais olevan kyseessä.
 
Sveitsiläinen Pius Suter on käyttänyt sopimuksessa olleen pykälän purkaa sopimus ja siirtyä NHL:n. 24-vuotias sentteri, joka voitti tällä kaudella Sveitsin liigan piste- ja maalipörssin. Suter on osallistunut aiemmin Senatorsin harjoitusleirille, mutta jäi tuolloin ilman sopimusta. Mielenkiintoista nähdä, mihin seuraan siirtyy.
Chicagoon tuota aiemmin yhdistettiin huhuissa, joten saapa nähdä osuuko.
 
RELEASE THE KRAKEN

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Sais tulla Detroitiin, niin Suter - Fabbri - Bertuzzi -ketju olisi taas yhdessä 6 vuoden tauon jälkeen.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Bread Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Kookoo,Kraken ja Hull City
Sveitsiläinen Pius Suter on käyttänyt sopimuksessa olleen pykälän purkaa sopimus ja siirtyä NHL:n. 24-vuotias sentteri, joka voitti tällä kaudella Sveitsin liigan piste- ja maalipörssin. Suter on osallistunut aiemmin Senatorsin harjoitusleirille, mutta jäi tuolloin ilman sopimusta.
Pius Suter kävi myös Islanderssin harjoitusleirille 2018 syksyllä jääden silloinkin ilman sopimusta.
 
"Money can't buy happiness only rents it"

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kävi mielessä että vaikutaakohan korona sitten kauden jälkeen kuinka paljon vapaiden agenttien sopparineuvotteluissa? Cäppi ei nouse ja sitten voi olla että seurat on muutenkin varovaisia kun rupee soppareita tarjoamaan. Pelaajien puolelle taas on käynyt mielessä että kokeeko Kanadalaiset jengit nyt arvon nousun. Jos Jenkkilässä on koronatilanne päällä syksyllä niin voi olla että jotkut pelaajat vie perheensä mielummin asumaan Kanadaan.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Kävi mielessä että vaikutaakohan korona sitten kauden jälkeen kuinka paljon vapaiden agenttien sopparineuvotteluissa? Cäppi ei nouse ja sitten voi olla että seurat on muutenkin varovaisia kun rupee soppareita tarjoamaan. Pelaajien puolelle taas on käynyt mielessä että kokeeko Kanadalaiset jengit nyt arvon nousun. Jos Jenkkilässä on koronatilanne päällä syksyllä niin voi olla että jotkut pelaajat vie perheensä mielummin asumaan Kanadaan.
No vaikuttaahan se. Jos tuosta karkean arvion tekee, niin ennen koronaa Capin oli huhuttu nousevan 81.5M --> 84.0M --> 88.0M seuraavat 2 vuotta. Nyt se ei nouse yhtään.

Eli nousu ens kaudelle olisi tuonut lisäcappitilaa 31 joukkuetta x 2,5M = 77.7M yhteensä.
Ja tuonne 2021-22 kaudelle se olisi tuonut nousua Seattlen koko uuden jengin cap-tilan 88M + 31 joukkuetta x 4M nousu edellisestä = 124M = yhteensä 212M

Lähes 300M siis uutta cap-tilaa oli projektoitu kahdelle seuraavalle kaudelle uusia tuloja ja sitä myösten cappi-tilaa. Melkein 10M per joukkue.

Tämän kauden capissa joukkueilla näyttäisi olevan yhteensä cap-tilaa n. 66miljoonaa. Eli 66 miljoonan tyhjän cap-tilan oletettiin siis kasvavan siis noin 6,4 -kertaiseksi 420 miljoonaan parin kauden aikana.

Ja tätä ei nyt tapahdu. Todennäköisesti tuommoinen sama 50 miljoonaa jää joiltain peräpään jengeiltä käyttämättä jatkossakin.

Ainakin se ajaa pelaajat ottamaan palkanalennuksia, jos haluavat jatkaa contendereissa, koska siellä lienee jotain automaattista korotuspainetta RFA-sopimusten puolella. Jonkun muun korotus syö joltain toiselta korotuksen pois. Tai sitten siirrytään isomman rahan perässä heikkoihin joukkueisiin, joka taasen tasaa liigan tasoeroja entisestään. Poiskävelevän pelaajan tilalle halpa junnu tai Euroopan haku.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Jesse palaa sittenkin Edmontoniin?
HfBoardsin puolelta luin lisäksi, että Holland on ollut pari kolme kertaa yhteyksissä Lehdon kanssa viimeisten kolmen viikon aikana ja eilen olivat zoomailleet nelistään. Edmontonissa olisi kivasti hyviä senttereitä tarjolla, joiden kanssa pelata ja Tippett on osoittautunut hyväksi valmentajaksi. Mahdollisuus mennä pudotuspeleissä pitkällekin tänä vuonna. Tajuttiinko Jessen leirissä nyt, että Edmontonilla on lähes kaikki kortit käsissään ja on parempi leikkiä heidän kanssaan kuin polttaa sillat? Siellä on tällä hetkellä mahdollisuus pelata aika hyvässä joukkueessa. Meni Jesse Edmontoniin tai johonkin toiseen seuraan, vaikka treidin kautta niin veikkaan, että hänelle jää ikävä tahra tästä episodista. Toki jos hän pystyy pelaamaan hyvin Edmontonissa, niin homma annetaan anteeksi varmasti nopeasti.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jyyd

Ukko16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs
Varmaan aika epätodennäköinen (mahdoton?) tilanne mutta voisiko Jesse edes teoriassa enää pelata näissä pleijareissa Oilersin paidassa jos sopimuksen tekisi? Tietääkö joku miten sopimusteknisesti toimisi? Ja muutenkin jos Oilersiin vielä takasin jotenkin pääsisi/haluaisi niin varmaan ensi kauden alku sitten paras mahdollisuus
 
"We f*cking build from here. We f'cking, we f*cking keep going. This is the f*cking start of something special. Let's keep f*cking pushing each other. We get better tomorrow. Coach, congrats"
- John Tavares

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tajuttiinko Jessen leirissä nyt, että Edmontonilla on lähes kaikki kortit käsissään ja on parempi leikkiä heidän kanssaan kuin polttaa sillat?
Varmasti. Mulla on käynyt myös mielessä että Jesse saattaa olla se pelaaja jonka sitten Seattle nappaa laajenusdraftissa Edmontonista. Jos taas Edmonton suojaa Puljujärven niin sitten on mennyt varmasti paluu putkeen ja kaikki on iloisia.

Tietääkö joku miten sopimusteknisesti toimisi?
Ymmärtääkseni Jessen ois pitänyt tehdä soppari ennen joulukuuta että ois voinut pelata tällä kaudella NHL:lässä.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Dubas oli sitten eilen vannonut uskollisuutta mediassa kovapalkaiselle hyökkääjä nelikolleen, joten ei ole Nylanderia treidaamassa veke. Koska Robertson puskee duunipaikan eteen ja cäppiin on saatava jollain keinolla tilaa niin sitten varmaan Johnsson taikka Kapanen joutuu lähtemään. Tiedä sitten voiko ilman suuria muutoksia olettaa että sitten tulisi suuria muutoksia siihen miten Toronto pleijareissa pärjää. Dubas selkeesti uskoo niin. Noh, toivottavasti on oikeassa sillä jos ei ensi kausi ei mene pleijareissa selkeesti paremmin niin sitten saa kyllä fudut vaikka kuinka GM:ien uusi ihmepoika on. UFA markkinoilta torontolainen Alex Pietrangelo ois varmaan just se pelaaja jonka Dubas haluisi, mutta pikkasen tekee varmaan cäpin kanssa tiukkaa saada toi kaveri.

Nashvillessa taas Poile oli ilmottanut että ihan kaikki pelaajat ei tule palamaan. Eli varmasti UFA:t saa sitten etsiä uudet duunipaikat. Käyny tosta Granlundista mielessä että päätyskö jonnekin San Joseen taikka Pittsburghiin, eli jengiin joka on jossain re-tool vaiheessa ja haluaa menestyä heti. Noilla jengeillä kun on sen verran cäpin kanssa ongelmaa että UFA-markkinoiden kuumimmat hyökkääjät Hall ja Hoffman ei ehkä sinne tuu mahtumaan. Mutta Granlundilla ei mennyt ainakaan tehopisteiden valossa kausi mitenkään loistavasti, eli saattaa jopa joutua kyselemään duunin perään jostain ei niin hohdokkaasta paikasta kuten esim. New Jersey tai Detroit. Vatanen ja Haula on sitten ne kaksi muuta kiinnostavaa suomalaista UFA-nimeä. Toki, jos Koivu päättää jatkaa uraansa ja vielä NHL:lässä niin onhan se sitten todella mielenkiintosta nähdä missä sen tekee.

TSN:än sedät on veikkaillu että off-season tulisi olemaan "hullu" korona takia. Korona on tietenkin iskenyt ihan jokaisen jengin talouteen, mutta toiset jengit kestää sitä huonommin kuin toiset, joten tarjolla saattaisi olla jopa pelaajia joita ei muuten olisi.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Montrealissa olisi tilausta aina yhdelle Koivulle, jos pienempi palkka ja rooli kelpaavat. Olisi varmasti hyvä mentori esim. Kotkaniemelle.

Todella mielenkiintoista nähdä mitä esim. Toronto tekee, kun Mikheyev vie jo ison osan tuosta 4,6 millin vapaasta caphitistä. Tietenkin esim. Kapanen vapauttaisi 3,2 milliä, mutta pitää hänetkin korvata.

Granlund saattaa joutua ottamaan alennusta palkkaan, mutta sitä kautta luulisi löytyvän ottajia. Haulalle myös. Vatanen onkin vaikeampi tapaus.

Näinköhän nähtäisiin joku oikein iso blockbuster-kauppa, jossa joku tähtipelaaja lähtee kiertoon, kun joidenkin jengien kannattaisi miettiä lähivuosien strategiaa ihan uusiksi. Lähinnä tulee mieleen, että Pensin ehkä kannattaisi kuunnella tarjouksia Malkinista ja aloittaa jonkinlainen re-tool. Harva jengi tosin saa 9,5 millin hittiä mahtumaan tai että Malkin suostuisi siirtymään.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Korona, palkkakaton pysyminen ennallaan ja tuleva laajennusdraft voivat vaikuttaa hyvin paljon peliliikkeisiin, joita joukkueet tekevät offseasonilla. Luulisi ainakin ettei lokakuussa nähtäisi mitään älyttömiä UFA-diilejä annettavan.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Islanders olisi kuulemma Koivun halunnut deadlinella. Fridge spekuloi myös, jos Mikko aloittaisi kautensa Suomessa ja kattoisi sitten kortit NHL:n suhteen.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Korona, palkkakaton pysyminen ennallaan ja tuleva laajennusdraft voivat vaikuttaa hyvin paljon peliliikkeisiin, joita joukkueet tekevät offseasonilla. Luulisi ainakin ettei lokakuussa nähtäisi mitään älyttömiä UFA-diilejä annettavan.
Onhan siellä esim. Devils ja Red Wings joilla on tilaa vaikka muille jakaa. Jos joku pelaaja haluaa rahaa, niin ei muuta kuin kuuntelemaan heidän tarjouksia. Joku Yzeeman pystyisi hankkimaan ketjun verran laatupelaajia, jos on kiinnostusta, siis molemminpuolista kiinnostusta.

Moni UFA saattaa ottaa lyhyehkön ja vähän halvemman diilin, jotta pääsee contenderiin. Uusi rahastusyritys sitten kesällä 2022.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Onhan siellä esim. Devils ja Red Wings joilla on tilaa vaikka muille jakaa. Jos joku pelaaja haluaa rahaa, niin ei muuta kuin kuuntelemaan heidän tarjouksia. Joku Yzeeman pystyisi hankkimaan ketjun verran laatupelaajia, jos on kiinnostusta, siis molemminpuolista kiinnostusta.

Moni UFA saattaa ottaa lyhyehkön ja vähän halvemman diilin, jotta pääsee contenderiin. Uusi rahastusyritys sitten kesällä 2022.
Tämä on huikea suoritus. Saman viestin asiasisältöön saa vuonna 2020 sisällytettyä boldatut sanat.
 
Islanders olisi kuulemma Koivun halunnut deadlinella. Fridge spekuloi myös, jos Mikko aloittaisi kautensa Suomessa ja kattoisi sitten kortit NHL:n suhteen.
Islanders halusi myös Parisen. Tuo diilihän oli jo sovittu, mutta kumottiin myöhästyneenä deadlinella.

En tosin tiedä mitä ihmettä Islanders tekisi Koivulla tai Parisella. Kenties Koivu oli vaihtoehto loppukaudeksi kolmossentteriksi, mutta siihen tontille löytyi jo Pageau ja vieläpä pitkällä jatkosopimuksella. Islandersilla on Barzalin, Nelsonin, Pageaun ja Cizikasin myötä sentteriosasto kunnossa, joten siellä ei ainakaan Koivulle ole käyttöä.
 
RELEASE THE KRAKEN

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
En minä tiedä mitä sinä luulet minun ymmärtäneen väärin. Minun mielestäni vain on hassunhauskaa, että samassa viestissä mainitaan sanat Red Wings ja contender.

Mutta anteeksi, väärin naurettu.
Joo sulla tais jäädä lukematta viesti muuten kun siinähän just tehtiin selväksi että esim Devils ja Red Wings ei ole niitä contendereitä.
 
Why don't you ask the kids at Tiananmen Square
Was fashion the reason why they were there?

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Onhan siellä esim. Devils ja Red Wings joilla on tilaa vaikka muille jakaa. Jos joku pelaaja haluaa rahaa, niin ei muuta kuin kuuntelemaan heidän tarjouksia. Joku Yzeeman pystyisi hankkimaan ketjun verran laatupelaajia, jos on kiinnostusta, siis molemminpuolista kiinnostusta.

Moni UFA saattaa ottaa lyhyehkön ja vähän halvemman diilin, jotta pääsee contenderiin. Uusi rahastusyritys sitten kesällä 2022.
Nojoo, lähinnä siis tarkoitin että tuskin on odotettavissa mitään 2016 vapaiden markkinoiden ilotulitusta. Ja vaikka sitä tilaa olisikin niin ei sitä kannata käyttää vain koska on rahaa. Siellä on kohta Hughesit, Zadinat ja ties ketkä jatkosopimuksen tarpeessa ja sitten ihmetellään kun ei ole rahaa, koska pitää maksaa jollekin Vataselle 7 milliä vuodessa

Uskoisin juuri tuohon, että pelaajat ottaa lyhyitä sopimuksia ja voi olla että osa menee jopa Eurooppaan pelaamaan kunnes tilanne alkaa parantua Amerikassa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Se on tietenkin ihan GM:n tyhmyyttä, jos maksaa 2-3 millin (yliarvostanko?) Vataselle 7 milliä. Silloin pitääkin tulla ongelmia tulevaisuudessa. Detroitilla on 36,1 milliä tilaa ensi kauden capissa. Vaikka monta sopimusta pitääkin tehdä, niin tilaa pitäisi olla parille kovalle hankinnalle. En tietenkään rakenna Detroitia ja tunne heidän rakennetta niin hyvin, että onko parempi vain olla huono ja saada ensi kesänä korkea varausvuoro. Ensi kesänä cap nousee niin vähän, että siellä on edelleen ongelmia monella seuralla ja tietysti Seattle tuo oman mausteensa soppaan.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Nojoo, lähinnä siis tarkoitin että tuskin on odotettavissa mitään 2016 vapaiden markkinoiden ilotulitusta. Ja vaikka sitä tilaa olisikin niin ei sitä kannata käyttää vain koska on rahaa. Siellä on kohta Hughesit, Zadinat ja ties ketkä jatkosopimuksen tarpeessa ja sitten ihmetellään kun ei ole rahaa, koska pitää maksaa jollekin Vataselle 7 milliä vuodessa
No Wingsillä ei ole palkkakaton kanssa ongelmia hetkeen ellei vapailta napata tyyliin Krugia ja Pietrangeloa vapailta ja samalla jotain Louis Erikssonia Demkon kylkiäisinä. Mutta joo Tampa, Toronto Arizona, ja muutamat muut ovat ihan kattoa vasten joten pelaajia liikkuu.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Se on tietenkin ihan GM:n tyhmyyttä, jos maksaa 2-3 millin (yliarvostanko?) Vataselle 7 milliä. Silloin pitääkin tulla ongelmia tulevaisuudessa. Detroitilla on 36,1 milliä tilaa ensi kauden capissa. Vaikka monta sopimusta pitääkin tehdä, niin tilaa pitäisi olla parille kovalle hankinnalle. En tietenkään rakenna Detroitia ja tunne heidän rakennetta niin hyvin, että onko parempi vain olla huono ja saada ensi kesänä korkea varausvuoro. Ensi kesänä cap nousee niin vähän, että siellä on edelleen ongelmia monella seuralla ja tietysti Seattle tuo oman mausteensa soppaan.
No varmaan kannattaa ottaa muiden joukkueiden ongelma sopimuksia vastaan. Wingsin PITÄÄ hankkia ainakin yksi maalivahti ja antaa Bernierille jatkosopimus tai hankkia kaksi maalivahtia. Ihan vain että täyttää minimi vaatimukset Seattlen laajennukseen. Sitten joku Lucic, Eriksson, Neal yms. olisivat kuitenkin parannuksia Wingsin kokoonpanoon.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tosiaan ehdottomasti Detroitin kannattaisi ottaa joku huono sopimus itselleen ja kerätä lisää varausvuoroja ja/tai pelimiehiä. Lucicin sopimukseen tosin en koskisi ilman erittäin kovaa korvausta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy