Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Treidispekulaatiot ja huhut 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana pikkuvaimo, 18.06.2017 klo 12.52.

 1. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Meinaako Blackhawks keksiä myös Seabrookille jonkun astmaihottuman vai miten ihmeessä saisivat Kovyn mahtumaan katon alle? No toisaalta, sitten treidataan porukkaa tieltä pois. Tietenkin niillä on suunnitelma valmiina.
   
 2. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Ihan en ymmärrä noita perusteluita, kun asiahan on nimenomaan Sheron käsissä. Ei sen ole mikään pakko Kovalchukia Columbukseen tai Rangersiin myydä. Jättää vaikka myymättä jos ei hinta ole kohdillaan. Jos taas maksu on riittävä ja Devils saa haluamansa niin eiköhän Kovachuk liikahda ihan minne tahansa.
   
 3. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Hossa LTIR:lle ennen kauden alkua on ihan riittävä, mutta vie käytännössä pois kaiken mahdollisen liikkumavaran kesken kautta. Tosin vaatisi Kovalchukilta joko huhuttua palkkapyyntöä alaspäin tai Sherolta palkanpidätystä.

  Mutta onhan tuo nyt niin epätodennäköistä kuin vain voi olla.
   
 4. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Mun laskujen mukaan Blackhawksilla olisi tuolloin varaa himpun verran yli 4M kaveriin, ja taitaa Ilyan palkkapyyntö olla parin millin verran suurempi. Toki ne ovat huhuja, ja voihan se olla että kannun tavoittelu saattaisi saada Kovalchukin alentamaan pyyntöään, jotta Hawks olisi mahdollinen vaihtoehto. Toisaalta, jos jättää 2 miljoonaa pöydälle, jää silloin 3 miljoonaa tölkkiä Pepsiä ostamatta.
   
 5. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 6. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Antoi Nashville sen verran tukkapöllyä keväällä, että nyt valtaosa joukkueesta on astman/pölly-yskän/ihottuman kuorissa. Bowman selvitti syyllisen pölyyn ja päätyi pehkon/kiharoiden perusteella Panariniin. Kovalchuk tulee lavallisen pepsiä kanssa, jolla saadaan sitten pöllykurkut kostutteua ja hoidettua.

  En kyllä millään jaksa uskoa että Kovalchuk Chicagoon tulisi.
   
 7. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Lainaus:
  Joko NHL:ltä on tullut ok sille, että Hossan voi todella laittaa LTIR:lle ihan nuin vaan? Eikö siitä ollut juttua, että ei se välttämättä mene ihan noin automaattisesti Hossan tapauksessa.
   
 8. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ei siitä virallista tiedotetta ole tullut, jotta ulkopuoliselle tuo episodi näyttäisi siltä, että sitä tutkitaan. Varmasti tutkitaan ja hutkitaan, mutta ei NHL tuota tule estämään.
   
 9. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Jotenkin tuntuu, ettei kukaan ole valmis maksamaan Kovalchukin pyytämää 6 milliä. Ihan järjetöntä. Itse pitäisin kattona jotain 4.5 milliä ja siinäkin on jo riskinsä. Mutta olen ehkä turhankin skeptinen, Ei sieltä ole enää sama Kovalchuk takaisin tulossa joka Venäjälle lähti. En voi toki sanoa seuranneeni KHL:ää kovinkaan tarkasti, mutta jotenkin pieni pettymys hänen otteisiin Venäjän kausista on jäänyt päällimmäisenä fiiliksenä mieleen jäänyt? Floppi-vaara on selvästi olemassa.

  Mutta tuollaisella 4.5 miljoonalla varmasti mielekäs kokeilu myös Chicagoon, jos budjetti sen sallii. Minä tosin ihmettelen, jos Hossa-saagasta kävellään kuivin jaloin ulos ilman sanktioita? Tämä jättää valtavan porsaanreiän käytettäväksi kaikille joukkueille jatkossa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2017 klo 07.59
 10. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Jos lääkäri kertoo, että jatkaessasi lääkkeiden käyttöä, jotta voit pelata jääkiekkoa ilman ongelmia ihon kanssa, voit menettää henkesi, niin miksi Blackhawksille pitäisi tästä antaa sanktio?
   
 11. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Lainaus:
  Siis ei tuo minulle mikään ongelma ole - päinvastoin - jos ilman sanktiota tuosta Blackhawks selviää. Mutta kyllä tuota varmasti tarkkaan harkitaan, kun tuo mahdollistaa jatkossa aikamoiset kikkailut. Lääkärilausuntoja nyt rahalla saa vaikka minkälaisia. Ei se niin eksaktia tiedettä ole, ellei kyseessä ole jokin leukemia tms..

  Mielestäni tämän tekee ongelmalliseksi tuon em. lisäksi myös se, että täysi "sanktio" tuntuu myös kohtuuttomalta, syistä mitkä mainitsitkin.

  Mielenkiinnolla seuraan, minkälainen lopputulema tähän draamankaareen saadaan. Varmasti siellä muidenkin, kuin Chicagon omien lääkäreiden asiantuntijalausuntoja tiedustellaan.
   
 12. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Kait ymmärrät itsekin, että liian moni sattuma tässä on eduksi Chicagolle? Hawksit kaipaavat tuuletusta heikkojen pudotuspelien jälkeen, Hossan pelitason lasku, Hossa tienaa spedeilysopimuksestaan enää millin kaudesta, mutta caphit yli viiden ja Hawksien ongelmat palkkakaton kanssa jne. Jos tämä menee läpi, niin samoja iho-ongelmia ilmenee varmasti muillakin. Iho-ongelmat ovat varmasti ihan tosia kun hikiset vermeet hankaavat päivästä toiseen. Pystyvätkö muut samasta asiasta kärsivät pelaamaan? Todennäköisesti.
   
 13. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ymmärrän, mutta väität siis, että Blackhawks, Hossa, joukkueen lääkärit valehtelevat eikä NHL:n omat lääkärit siis tutki asiaa? Vähintään viimeiset kolme vuotta Hossa on missannut käytännössä 99% aamujäistä näiden iho-ongelmien vuoksi. Olen aina ihmetellyt kun Hossan poissaoloa treeneistä on kannattajat perustelleet sillä, että Hossaa on lepuutettu, vaikka on varmaan kovakuntoisin jätkä kaikista ja edelleen "hevonen" jääkiekon pelaajana. Heikosti pudotuspelit kyllä menivät, mutta Hossalla laskenut taso? Viime kaudella top-4 hyökkääjä koko joukkueesta, yksi tasaisimmista suorittajista ja aivan ylivertainen edelleen puolustussuuntaan.

  Aina voi ihmetellä kuinka hauskasti tämä osui tähän paikkaan, mutta kyllä Hossan menetys ensi kauden suhteen on huomattavasti isompi kuin se hyöty mitä tuosta nyt saadaan. Ymmärtäisin nämä spekuloinnit paremmin, jos ura olisi dyykannut ihan kunnolla, mutta pelasi paremmin kuin pariin vuoteen. Voit myös olla oikeassa näiden spekulointiesi kanssa, mutta on mun mielestä käsittämätöntä olettaa, ettei NHL muka tutki asiaa tai saa kiinni Hossaa/Blackhawksia/lääkäreistä valehtelusta.

  Skin conditions similar to Marian Hossa's not uncommon for athletes - Chicago Tribune
  NHLer who retired after suffering from skin condition opens up - Sportsnet.ca

  Pari linkkiä vielä.
   
 14. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  No kun kattoo paljonko kolme vuotta vanhempi Marleau sai Torontosta niin kyllä Kovalchuk saattaa ton 6 milliä saada. Kovalchukilla on kuitenkin takanaan 78 pinnan kausi KHL:lässä. Vertailun vuoksi Radulovi iski viimeisellä KHL kaudellaan 65 pinnaa ja Panarin 62 pinnaa. Eli Kovalchuk saattaa jopa olla ihan iskussa, mutta kyllä mullakin on käynyt mielessä että floppivaara Kovalchukin kohdalla on olemassa. Varmasti moni GM ois valmis kokeilemaan Kovalchuk tollasella vuoden ja 6 millin diilillä, mutta kolmen vuoden diili voikin olla sitten eri juttu.

  NHL.comin jutussa Ray Shero sanoi että asia ratkeaa kohta ja että ei aijo olla Kovalchukin paluun esteenä.
   
 15. Malkkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  NHL tutkii asian varmaan yhtä tiheällä kammalla kuin dopingin. Jos Hossa nyt on kolme vuotta missannu aamujäät niin miksi se iho meni just nyt siihen kuntoon ettei voi enää pelata ollenkaan? En spekuloi enempää kun en kyseisestä sairaudesta/ongelmasta mitään tiedä, mutta tälläsen tavallisen paskahousun näkökulmasta tässä nyt pikkasen tuoksahtaa muukin ku lätkävarusteista johtuva silsa
   
 16. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Niin siis, iho menee niin pahaan kuntoon sen vuoksi, kun lääkäri kehotti lopettamaan lääkitykset, koska lääkkeet nimenomaan ovat ilmeisesti vaarallisia elimistölle ja niiden teho on ilmeisesti huonontunut. Tämä siis Blackhawksin lääkärin lausunnosta.
   
 17. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Itse pidän käsittämättämänä sitä, ettei 5 miljoonaa kaudessa tienaavalle urheilijalle saada ommeltua varusteita, jotka eivät allergisoi. Ehkä tähän on jossain aihetta käsittelevässä jutussa kerrottu syy, en ole lukenut, mutta valistakaa toki.
   
 18. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Olen itse vajavaisella englannin kielellä ymmärtänyt, ettei se ole aivan täysin kiinni varusteista, joskin varusteet hieman ilmeisesti jouduttavat tuota. Olen kuitenkin samaa mieltä tuosta mitä ihmettelet.

  Skin conditions similar to Marian Hossa's not uncommon for athletes - Chicago Tribune

  Tosta artikkelista löytyy jotain infoa, mutta en osaa täysin kääntää, niin en uskalla edes yrittää.
   
 19. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Tässä on ilmeiesti nuo pääkohdat vapaasti suomennettuna:

  Eli on epäselvää mille Hossa tarkalleen on allerginen, joten on hankala vältellä tätä allergeenia kun ei tiedetä mikä se tarkalleen on. Jääkiekkoilijoiden tapauksessa uskotaan, että merkittävä vaikutus reaktioille on se että varusteet hankaavat päivästä toiseen ihoa rikki joka mahdollistaa taas sen, että varusteista pääsee kemikaaleja imeytymään ja tästä sitten tulee ketjureaktio kun iho ei pääse kunnolla paranemaan kun pelataan jääkiekkoa jatkuvasti. Haavaumat sitten vielä lisäävät riskiä saada bakteeri-infektion.

  Tämän haastatellun kaverin mukaan sitten tätä voi ehkäistä sillä, että laitetaan suojakerros tuohon ihon ja varusteiden väliin ja käytetään kosteutta siirtäviä kankaita. Osa ongelmaa on myös hänen mukaansa se että näitä haavaumia ja tulehduksia hoidetaan reseptillä saatavilla rasvoilla, steroideilla ja immunosuppressiivinen lääkkeillä. Yksi ongelma on myös sivuvaikutuksesta käytettävistä lääkkeistä. Lopussa sitten vielä toteaa näkevänsä klinikalla päivittäin ihmisiä joiden elämää ekseema rajoittaa.

  E: Tuossa jutun alussahan vielä on tuo Blackhawksin lääkärin lausunto jossa sanotaan, että Hossan ihotautia on vaikeampi hallita ja hoitaa kun hän pelaa jääkiekkoa sekä se että käytettyjen lääkkeiden teho on heikentynyt joten pitää tuota taukoa oikeana ratkaisuna.
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2017 klo 12.47
 20. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tuon paremmin en itse olisi osannut, kiitos kun jaksoit nähdä vaivaa!
   
 21. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Niin ja siis ihanko oikeasti jonkun mielestä liigaa kiinnostaa, vaikka Hossa olisi terve ja tämä olisi vain capin kiertoa? NHL esimerkiksi palkkasi Prongerin toimistohommiin tämän ollessa Flyersin pelaaja. LTIR-listalla, ei siis virallisesti lopettanut koska se olisi hankaloittanut Flyersin cap-tilannetta. Robidas ja Lupul ovat kadonneet Leafsista LTIR-limboon jättämättä jälkeäkään ja ainakin edellisen kohdalla puhuttiin "suostuttelusta" että päästiin caphitistä eroon. Kaiken lisäksi suuren osan ongelmista liiga on luonut ihan itse, kuten Hossan tapauksessa. Ensin sallittiin häntäsopimukset ja sitten seuraavassa työsulussa keksittiin niile taannehtivasti langetettava rangaistus (cap recapture penalty). LTIR on ihan normaali eläköitymistapa nyky-NHLssä, ja siihen "syyllisiä" ovat ihan yhtä paljon liiga/omistajat kuin pelaajatkin.

  Sitäpaitsi jokaiselta NHL-kiekkoilijalta löytyy tarpeeksi vaivoja, että voivat lopettaa vedoten loukkaantumisiin, ei siihen tarvitse keksiä erikseen ihosairauksia.
   
 22. Tekila Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Pittsburgh Penguins
  Vielä viestin verran ainakin ohi aiheen.
  Eihän tuo ihosairaus ole mikään uusi asia. Se on ollut ennenkin melkein epidemiana joukkueissa. Jouni Nieminen kirjoitti siitä tovi sitten. Linkki vie Nordic Betin sivuille missä on Jouni Niemisen blogi.
   
 23. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
 24. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
 25. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko