Treidispekulaatiot ja huhut 2016–2017

  • 381 311
  • 1 136

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Onko tuo nyt puoliltaöin vai yhdeltä, kun pitäisi Qualifying Offereiden olla tehtynä. Nyt saattaa sitten jotain pelaajia tulla vapaaksi mikäli sopimuksia ei saada äkkiseltään sorvattu, jos ei ole halua maksaa samaa mitä ovat aikaisemmin tienanneet.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Käsittääkseni nämä huhut johtuvat osaksi Toronton kiekkomediasta, jonka täytyy tietysti osittain älyttömiäkin ja täysin tuulesta temmattuja juttuja kehitellä, jotta saavat myytyä lehtiä jne. Toisaalta tässä Tavares-tapauksessa saattaa olla jopa jotain perääkin, sillä käsittääkseni Tavares suostui tähän alennussopimuksen juuri sen takia, että organisaatiolla olisi varaa kasata hänen ympärilleen kilpailukykyinen joukkue. Tämä Okposon ja Nielsenin päästäminen kävelemään puhuu vahvasti sitä vastaan, että tästä lupauksesta oltaisiin pitämässä kiinni. Tuskin Tavareskaan haluaa koko uraansa kiekkoilla jossain jatkuvan jälleenrakennuksen keskellä olevassa joukkueessa. Toronton jälleenrakennuksen alun voidaan katsoa päättyneen Matthewsin varaamiseen ja jos Tavares sinne ensi kauden jälkeen päätyisi, niin olisihan siellä jo aikamoinen sentterikaksikko ja paljon muitakin hyviä palasia paikallaan, joten menestyminen ei olisi yksin Tavaresin harteilla.

Joitain huhuja on ollut, että Tavares on kyllästynyt tuohon tilanteeseen, joka syntyi Brooklyniin muuttamisen myötä. Joukkue treenaa edelleen Long Islandilla ja pelaa tuolla Brooklynissä, eli tilanne ei ole kovin optimaalinen, kun pelaajat joutuvat pendelöimään tuota väliä. Tavares ei ilmeisesti muutenkaan ollut kovin innostunut tuosta muutosta Brooklyniin, mutta tämä on ihan puhdas oma muistikuva. Eikä tuo tilanne tuosta ilmeisesti ole kovin äkkiä paranemassa, joten voi tietysti vaikuttaa päätökseen.

Itse olisin hyvin skeptinen Tavaresin suhteen. Islanders on kuitenkin vihdoin sellaisessa tilanteessa, että siellä voidaan sitä contenderia miehen ympärille rakennella ja käsittääkseeni yleisesti ottaen Tavares on tuolla viihtynyt. Tampa Bayssa tuo Yzermanin taktiikka näyttää aiheuttavan turbulenssia organisaation sisään ja lisäksi palkkakatto tilanne on vähintäänkin haastava.

Onhan Stamkosilla Torontossa paljon enemmän taloudellisia mahdollisuuksia. Varsinkin jos se Stanley Cup sieltä tulisi, koska miehestä tulisi kerralla sankari kaupungissa. Jos Stamkos voittaa esim. Bostonissa tai Detroitissa, niin on vain yksi seuraan kannun tuonut palkkasoturi. Buffalossa voisi olla myös sankarin viitta tarjolla, mutta siellä voi capin kanssa tulla hankaluuksia ja äkkiä joutuu konnan rooliin.

Tämä tapaus Stamkos on Toronton kannalta uniikki, koska ensimmäistä kertaa tuollainen vapaa agentti on markkinoilla. Ontarion huiput leviävät ympäri liigaa, mutta Torontoon niitä ei meinaa riittää ja se varmasti aiheuttaa turhautumista. Toronto on myös saanut organisaation parempaan kuntoon. Voisiko siellä joku paikallinen pizzamiljardööri laittaa satojen tonnien sijaan pari - kolme miljoonaa jakoon per vuosi. Silloin voisi jo pienet mainoshommat maistua. Toronto on varmasti ainoa kaupunki josta tuollainen hullu voisi löytyä.
 

3za

Jäsen
- Buyout ikkuna sulkeutuu torstaina ja joitain siirtoja tällä rintamalla nähtäneen esim. Columbuksen suunnalla, jotta Jonesille saadaan sopimus aikaan ellei sitten Hartnellia esimerkiksi saada treidattua muualle.

- Sopimusspekulaatioita: Montreal > Shaw 6 x ~$4, Islanders > Nielsen $5.5 (ei riittäne)

- Huhuissa eniten Stamkosin perässä olevat joukkueet: Buffalo, Detroit, Toronto, Boston ja tietysti jääminen Tampaan.

- Thomas Vanek kiinnostaa New Yorkin suunnilla.

- Panthersin GM Stamkosista “At this point he’s not a high priority” :D hulvatonta olis nähdä miehen jatkavan Floridan suunnilla pantteripaidassa.
 

Ralph

Jäsen
- Huhuissa eniten Stamkosin perässä olevat joukkueet: Buffalo, Detroit, Toronto, Boston ja tietysti jääminen Tampaan.
Seuraavaksi huhuihin voisi tulla mukaan vielä Canadiens, Panthers ja Senators, niin siinä on koko divisioona yhden äijän perässä.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Seuraavaksi huhuihin voisi tulla mukaan vielä Canadiens, Panthers ja Senators, niin siinä on koko divisioona yhden äijän perässä.

Oikeastaan huhuihin voi lisätä lähes kaikki joukkueet, ehkä ainoa joka näin nopeasti tulee mieleen on Edmonton joka ei varmasti ole kiinnostunut eikä varmaan Stamkoskaan Edmontonista, heillä on ihan muut huolet päällä. Ei varmaan ole joukkuetta joka ei haluaisi Stamkosia joukkueeseensa. Toki jollain joukkueilla tulee palkkarajat vastaan, osa joukkueista kokeilee kepillä jäätä, jotkut pienemmällä jotkut suuremmalla sopimuksella. Varmasti "Penan" faxi laulaa Stamkosin agentin toimistossa volat kaakossa.
 
Tiivistettynä niille jotka ei jaksa haastattelua kuunnella:

- Yzerman tarjoaa alle markkinahintaista palkkaa. Vaikka Stamkos ei ole rahan ahne persoona niin se on loukkaavaa.
Tampa kuitenkin tarjosi jo aiemmin 8,5 keskipalkkaa, mikä edelleen vastaa yli 11 miljoonaa Torontossa.
Buffalossa taas 11 miljoonasta jäisi 600 000 enemmän ja Detroitissa yli 800 000 enemmän vuodessa. Seitsemässä vuodessa se olisi 4,2 tai 5,6 eli aika paljon.

Ja kannattaa muistaa Tavaresin pysyvän vielä kaksi kautta Islandersissa. Joten jotain tekemistä pitää keksiä sitä odotellessa.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
TSN:llä on ollut mielenkiintoista keskustelua Edmontonin tilanteesta. Eli ilmeisesti EDM yrittää saada Lucicin, jolloin Hall on periaatteessa liikuteltavissa. NYI on yksi mahdollinen kumppani Hamonicin ollessa kohde. Se puolestaan selittäisi NYI haluttomuuden tehdä jatkosopimusta Okposon kanssa. Mutta onko Hamonic riittävä vastine Hallista, niin mielestäni ei ole. Eli siksi luulen että tuota kauppaa ei tapahdu. Hall kuitenkin on liipasimella.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Stamkos jahti jatkuu ja uusia huhuja nousee pinnalle. Toronton suosituinta urheiluun keskittyvää radio-ohjelmaa pyörittävä Bob McCown väittää Twitterissä, että Stamkos saisi Torontossa 3,5miljoonan edestä sponsoridiilejä, jos tekee sopimuksen Maple Leafsin kanssa. Puhui tästä myös eilen radio-ohjelmassaan. Tämä on kuulemma jo hyväksytetty NHLPA:n ja NHL:n kanssa. Tuohon vielä Toronton sopimustarjous päälle, vaikkapa 9,1miljoonaa dollaria / vuosi. Yhteistuloina olisi mukavat 12,6 miljoonaa / kausi. En lähde spekuloimaan miten tuo on toteutettu, mutta selvää on että Maple Leafsilla ei saa olla mitään tekemistä tuon sponsoripotin kanssa. Toisaalta ei liiga tai pelaajayhdistys voi rajoittaa myöskään pelaajan yhteistyösopimuksia.

Lähde on sinällään luotettava, mutta aika mielenkiintoiselta tämä kuulostaa. Toisaalta Toronto on varmaan ainoa paikka missä tämä olisi mahdollista. Perjantaina selvinnee. Jeff O'Neill heitti eilen, että omiin lähteisiinsä perustuen Stamkos tulee Torontoon 85% todennäköisyydellä. En tiedä kuinka innostunut itse olen, mutta ainakin puhetta saadaan aikaan.

Lähteet: Twitter ja radio-ohjelma minuutit 19 - 22
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
TSN:llä on ollut mielenkiintoista keskustelua Edmontonin tilanteesta. Eli ilmeisesti EDM yrittää saada Lucicin, jolloin Hall on periaatteessa liikuteltavissa.
Kuuntelin kanssa jonkun klipin sieltä. Suurta roolihan tulee näyttelemään myös se että saako Edmonton Demersin. Pitäs olla hyvät mahkut kun on valkku McLellanille tuttu mies San Josesta. Demersin tulo sitten ratkaisi sen rightin pakin ongelman jolloin esim. joku niistä 6 miljoonan ukoista voitaisiin myös käyttää pakioston vahvistamiseen ja kyseinen kaveri voi olla lefti. Ja jos Lucic tulee niin sitten Edmontonin on jo melkeen pakko treidta sieltä vasemalta laidalta joku veke, eli Hall taikka Pouliot.

TSN sivuilla myös spekulotiin sillä että jos Stamkos menee Torontoon niin se sitten saattaa tarkoittaa sitten sitä että Bozak taikka Kadri treidataan veke. Stamkos kun haluaa pelata sentterinä ja jos kakkosviulua soittaa Matthews niin Bozak taikka Kadri on sitten vähän liian kallis ukko neloseen. Samalla sivustolla Pierre McGuire epäilee että Detroit on Stamkos kisassa vahvoilla kun Holland on tehnyt paljon rahkkaita diilejä Stamkosin agenttifirman kanssa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

3za

Jäsen
Hiljainen päivä tänään. Mutta

- TSN kertoo, että Milan Lucic kiinnostaa Edmontonin suunnalla kuten myös kotipuolessa Vancouverissa ja ex Bostonissa. Jason Demers nähty myös Edmontonin kujilla. Lucic in, Hall out puolustajan kera?
- Kukaan ei enää usko Shattenkirkin pelaavan ensi kaudella Bluesissa.
- Päivän Stamkos tulee Sportsnetin Chris Johnstonilta "Steven Stamkos can get an eight year extension with the Lightning, or the Lightning could sign him for eight years, and then trade him." Mielenkiintoinen skenaario tuokin olisi kyllä.
- Jos saan oman toiveeni esittää niin Stamkos mene Buffaloon. Toki siellä omat ongelmansa luo jatkossa Eichelin ja Reinhartin sopimukset sekä tietysti Ristolaisen tän kesän monivuotinen diili. Ennis ja Moulson toki tienaavat liikaa, buyout jos ei muuta keksi. Hei kerran täällä vaan eletään.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Internet väittää, että Demers ja Lucic olisivat jo sopineet alustavasti Oilersiin siirtymisestä. Säännöthän kieltävät varsinaiset sopimusneuvottelut tässä vaiheessa, vain tunnustelu on sallittua. Hauska nähdä tulevatko heti alkuun ulos diilien kanssa, jos pitää paikkansa. Tai oliko niin, että Kings antoi Lucicille vapaat kädet, mutta Demersistä en ainakaan sellaista ole huomannut.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Säännöthän kieltävät varsinaiset sopimusneuvottelut tässä vaiheessa, vain tunnustelu on sallittua. Hauska nähdä tulevatko heti alkuun ulos diilien kanssa, jos pitää paikkansa.
Niinkuin yksi TSN-setä sanoi että tuskinpa Demers ja Lucic olisi Edmontoniin mennyt jos pelaajien agenttit ja GM Chiarelli eivät olisi mystisesti samalla sivulla siitä miltä ne mahdolliset sopparit näyttää.

Mutta tää kosiskeluaika on saanut paljon positiivista palautetta ja on loppupeleissä kaikkien etu. Mitä aikasemmin seurat hiffaa että eivät saa sitä kaikista eniten haluamaansa pelajaa niin sitä nopeamin ne rekryy sen kakkosvaihtoehdon. Tämä vähentää yleistä odttelua sitten sekä GM:ien ja pelaajien puolella. Serkkuni seuraa tota NBA ja manitsi että siellä tätä systeemiä ei ole ja jotkut suurimmat starbat saattaa miettiä päätöstään pitkäänkin ja se sitten saattaa vaikuttaa myös muidenkin pelaajien kohtaloon. Lisäksi tää on myös hyvä juttu niille faneille jotka katsoo heinäkuun eka sitä TSN:än free agent frenzy ohjelmaa että siellä pitäs sitten olla niitä siirtoja heti alusta saakka. Jokainen voi vain kuvitella että miten hauska heinäkuu tässä ois edessä jos Stamkos oikeasti sais vasta heinäkuun eka ne muiden jengien tarjoukset ja pohtisi asiaa yhtä pitkään kuin Teemu Selänne uransa jatkopäätöksiään.

- Päivän Stamkos tulee Sportsnetin Chris Johnstonilta "Steven Stamkos can get an eight year extension with the Lightning, or the Lightning could sign him for eight years, and then trade him." Mielenkiintoinen skenaario tuokin olisi kyllä.
Mä en kyllä tohon usko. Jos Stamkos jatkaa Tampassa niin sieltä ei varmaan saa sitä rahakkainta sopparia. Joten syynä jäämiseen on sitten se että haluaa asua tolla alueella ja olla osana tota organisaatiota. Joten suurella todenäköisyydellä siinä Tampa sopparissa on sitten siirrot estävä pykälä.
 
Mutta tää kosiskeluaika on saanut paljon positiivista palautetta ja on loppupeleissä kaikkien etu. Mitä aikasemmin seurat hiffaa että eivät saa sitä kaikista eniten haluamaansa pelajaa niin sitä nopeamin ne rekryy sen kakkosvaihtoehdon. Tämä vähentää yleistä odttelua sitten sekä GM:ien ja pelaajien puolella. Serkkuni seuraa tota NBA ja manitsi että siellä tätä systeemiä ei ole ja jotkut suurimmat starbat saattaa miettiä päätöstään pitkäänkin ja se sitten saattaa vaikuttaa myös muidenkin pelaajien kohtaloon. Lisäksi tää on myös hyvä juttu niille faneille jotka katsoo heinäkuun eka sitä TSN:än free agent frenzy ohjelmaa että siellä pitäs sitten olla niitä siirtoja heti alusta saakka. Jokainen voi vain kuvitella että miten hauska heinäkuu tässä ois edessä jos Stamkos oikeasti sais vasta heinäkuun eka ne muiden jengien tarjoukset ja pohtisi asiaa yhtä pitkään kuin Teemu Selänne uransa jatkopäätöksiään.

Juuri näin. Tämä on showbisnestä, eikä vaikka etanan liikkumisen seuraaminen ole kovin viihdyttävää. Kyllä FAF on ainakin mulle "ulkojääkiekkoilullisista" asioista ykkönen. Viihdearvoltaan vähän eri tason hommaa, kuin jotkut Liigan suosimat "massiiviset", joista 98% on tiedossa jo ennen itse tiekkaria. Se hetki, kun kello lyö siihen ikkunan aukeamiseen, ei tarvitse muuta tehdä kuin näpyttää twitterissä F5:sta samalla, kun katsoo lähetystä.

Ja juuri tämä vajaan viikon kosiskeluikkuna on sopiva. Näin ei tule niin paljoa kiusauksia niille vihjailuille ja sääntöjen rajamailla liikkumisille ennen aikojaan.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
- Buyout ikkuna sulkeutuu torstaina ja joitain siirtoja tällä rintamalla nähtäneen esim. Columbuksen suunnalla, jotta Jonesille saadaan sopimus aikaan ellei sitten Hartnellia esimerkiksi saada treidattua muualle.

Miten tämä ulososto näiden NMC-pelaajien osalta menikään? Ei muistaakseni tarvinnut käyttää siirtolistan kautta, koska NMC vai?
 

Wolves

Jäsen
Miten tämä ulososto näiden NMC-pelaajien osalta menikään? Ei muistaakseni tarvinnut käyttää siirtolistan kautta, koska NMC vai?

Kaikkien ulosostettavien pitää käydä Waiverin kautta (sikäli jos on pakko), mutta on muistaakseni nimeltään "unconditional waivers". Eri asia on antaako pelaaja, jolla on NMC lupaa siirtää itseään siirtolistalle.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Mä en kyllä tohon usko. Jos Stamkos jatkaa Tampassa niin sieltä ei varmaan saa sitä rahakkainta sopparia. Joten syynä jäämiseen on sitten se että haluaa asua tolla alueella ja olla osana tota organisaatiota. Joten suurella todenäköisyydellä siinä Tampa sopparissa on sitten siirrot estävä pykälä.

Ideahan on tehdä sopimus sitä seuraa varten mihin Stamkos haluaisi mennä. Vastapalkaksi Tampa saa sitten jotain.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ideahan on tehdä sopimus sitä seuraa varten mihin Stamkos haluaisi mennä. Vastapalkaksi Tampa saa sitten jotain.

Siis miks Stamkos tekisi sopimuksen ensiksi Tampaan? Miten hän tästä hyötyy vai meneekö multa nyt joku pointti ohi?
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Ei kai tuossa muuta hyötyä olisi Stamkosille, kuin että saisi kahdeksanvuotisen sopparin. Toki vuosi sinne tänne.

En tiedä kuinka paljon Stamkos Tampaa ja Yzermania arvostaa, mutta onhan tuo pieni palvelus organisaatiolle. Tampa saisi edes jotain pientä vastinetta pelaajasta joka lähtee. Tuskin tuossa mitään isoja palasia liikuteltaisiin.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
80 miljoonaa jaettuna seitsemälle kaudelle on 11,43 caphittinä. 85 miljoonaa jaettuna kahdeksalle kaudell 10,6. Eli paitsi että kyse on muutamasta miljoonasta Stamkosille, aika moni seura voi olla valmis maksamaan jonkun varausvuoron, että säästää capia vajaan miljoonan per vuosi Stamkosin sopimuksen ajan.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Ei kyse ole mistään palveluksista Boltsille vaan ylimääräinen sopimusvuosi on sekä Stamkosin että hänen tulevan seuransa etu, josta tuleva seura voi hyvinkin olla valmis maksamaan korvauksen Boltsille.

Nmc.t ja ntc.t taas ovat ihan sovittavia asioita kuten koko sign and trade -kuviokin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös