Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Viheltää on saanut viikon pelikiellon viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Diesel huilaa viikon ajan JYP-osion henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, sekä offtopicin jatkamisesta ketjunootin jälkeenkin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BigRedBob kuittasi viikon pelikiellon laturaivoa käsittelevän ketjun turhailusta ja flametuksesta.

Sulje ilmoitus

Traagiset urheilijahahmot, elävänä tai kuolleena

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Uleåborgir, 02.02.2009 klo 17.38.

 1. Uleåborgir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
  Pahoittelen Henri Toivonen -virheitä. Kiitän korjaajia.
   
 2. Focker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Medveščak Zagreb, Alaska Aces
  Lainaus:
  WWE.ssä lienee aika monia potentiaalisia "Benoitteja". Painijat ovat kuin aikapommeja, kun aivot ovat saaneet iskuja ja vetävät kamaa.

  WWE.n kuolemantilastot lienee ylivoimaiset muihin lajeihin nähden. Itsemurhia, sydänkohtauksia, yliannostuksia, kuollut rikoksen uhrina jne.

  ->
  http://prowrestling.about.com/od/whatsrealwhatsfake/a/wrestlersdeaths.htm
   
 3. Finnish Isles Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Islanders
  Ville Niemisen isästä Esa Niemisestä on välittynyt melko traaginen kuva alkoholin pauloissa olevasta ex-liigapelaajasta, joka kuitenkin yritti samalla olla niin hyvä isä kuin pystyi. Esahan vei poikansa hallille omiin pelehinsä ja treeneihin sekä kävi katsomassa kaikki poikansa SM-liigapelit lukuunottamatta kolmea vieraspeliä ennen kuin Ville lähti rapakon taakse.

  Viina kuitenkin vei miestä vahvasti ja omien sanojensa mukaan 50 vuotta ihmiseloa oli riittävästi ja kuolemahan korjasi Esan muutama vuosi tuon rajapyykin jälkeen. Hän ehti kuitenkin nähdä poikansa pelaavan Hersheyssa todeten Villen pärjäävän jo omillaan ja että hänen tehtävänsä on nyt tehty. Muistaakseni "Eetu" kaatui humalassa omassa nahkaliikkeessään ja kuoli lyötyään päänsä johonkin, voi olla että muistan väärinkin.

  "Kun isälle sattui iso jano, sen sammuttaminen vei joskus päiviä pitempään, eli viikkojakin. Eikä palo laantunut vedellä.

  - Silloin kaverit sanoivat koulussa jotain kannustavaa minulle. Kuten, että "ai jaa, isäsi on sitten Bahamalla" tai jotain vastaavaa. Eikä siinä ollut kiusaamisesta kysymys, Ville linjaa."
  Alkuperäinen haastattelu:
  http://www.mtv3.fi/urheilu/arkisto.shtml/arkistot/nhl/2001/06/66393

  Baseball-legendat eivät ole vahvinta alaani, mutta ainakin Tommy Lee Jonesin tähdittämä elokuva Cobb (1994), maalaa aika karun kuvan eräästä baseballin tylyimmistä legendoista Ty Cobbista. Rikas ja menestynyt pelaaja oli ilmeisesti ihmisenä samanlainen kusipää kuin pelaajanakin ja tästä johtuen mies viettikin viimeiset vuotensa ystäviensä ja perheensä vieroksumana äkäisenä erakkona. Soundgardenin Ty Cobb-niminen biisikin antaa osviittaa miehen asenteesta:
  "...And I cant hear a word you say
  Not a bit, and I dont give a shit
  I got the glass, I got the steel
  I got the love to hate
  All I need is your head on a stake
  Hard headed fuck you all..."

  Elokuvan loppuosa, joka ei paljasta mitään ratkaisevaa itse elokuvasta:
  http://www.youtube.com/watch?v=AqHAOzINsd4
   
 4. kovalev Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä, -82 joukkue oli loistava. Yksi parhaita joukkueita ikinä.
  Kolumbian peli oli kuitenkin hieman erilaista, omalla tavallaan vielä hienompaa.¨
  Tuohon aikaan Tampereen seudun puulaakifutiksessa lanseerattiin sanonta: "Pelataan kolumbialaista"
  Se tarkoitti nopeaa keskialueen lyhytsyöttöpeliä.

  Mutta ei siitä sen enempää.
   
 5. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Risto Kaitala, Lukon mestarijoukkueen maalivahti vuodelta 1963, on myös kokenut kovia peliuransa jälkeen. Alkoholismi, työpaikan menetys, avioero, pojan kuolema, uuden elämänkumppanin kuolema täysin yllättäen jne.

  Ja vuonna 1979 Kanaali-Koskisen riehuessa Raumalla oli lähellä ettei Risto Kaitalasta tullut surullisen murhayön kolmatta kylmää. Koskisen johtama rosvokolmikko nimittäin törmäsi Vanhan Rauman pienellä kujalla ravintolasta palaamassa olleeseen Kaitalaan, ja ryhtyi mukiloimaan ex-maalivahtia. Kuitenkin, kesken potkimisen yksi kolmikosta tunsi uhrin Lukon entiseksi huippuveskariksi, olipa itse ollut joskus Riston valmennettavanakin ja sai muut kaksi hullua lopettamaan pahoinpitelyn. Risto nostettiin maasta ylös, ranteesta viety kello annettiin takaisin ja tarjottiinpa vielä ryyppykin kaupanpäälle. Kolmikolle tuli keskenään kinaa ryyppyvuorosta ja niinpä silmien välttäessä Rike otti ritolat ja liukeni Vanhan Rauman yöhön, ja selvisi Kanaali-Koskisen käsittelystä pelkillä mustelmilla.

  Jotenkin Rike on vaan aina kuitenkin eteenpäin sinnitellyt, paljolti pelikaveriensa ansiosta.
   
 6. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Prisman taannoinen dokumentti veti aika suoria yhtäläisyyksiä Benoitin tapauksesta (käyttäen case studyna) anabolisiin steroideihin ja painija/rakentajapiireihin noin yleensäkin.
   
 7. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Luc Bourdon

  Vancouver Canucksin seuraava superpakki, tai ainakin oletettu sellainen ajoi itsensä juuri hankkimallaan moottoripyörällä hengiltä viime kesänä vain 21-vuotiaana. NHL-ura oli juuri pääsemässä vauhtiin ja AHL:n Manitobassa oli jo iso rooli joukkueessa. Sääli että nuoret hölmöilevät.
   
 8. Loktev Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Tietääkö kukaan venäläisen Vladimir Konstantinovin kohtalosta? Eikös hän loukkaantunut pahoin kolarissa jossa oli mukana myös Vladimir Fetisov?
  Tämä kolarihan sattui muistaakseni joidenkin Stanley Cupin voittojuhlien jälkimainingeissa!
   
 9. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  Vähän jos viitsit googlea käyttää, löytyy Konstantinovista vaikka miten materiaalia. Rollaattorin kanssa kai nykyään kävelee, onhan Konstantinov ollut juhlittuna Detroitin otteluissakin joskus.
   
 10. Uleåborgir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
  Lainaus:
  Vladimir "The Vladinator" Konstantinov loukkaantui vakavasti kesäkuun 13. päivänä vuonna 1997 auto-onnettomuudessa. Hän oli juhlimassa Stanley Cupia yksityisjuhlissa. Konstantinov, Fetisov ja Red Wingsin hieroja Sergei Mnatsakanov päättivät tilata limusiinin viemään miehet kotiin.

  Limusiinin ratin takana istui Richard Knida, jonka kortti oli kuivumassa rattijuoppouden takia. Kotimatka päättyi törmäykseen puuhun Woodward Avenuella Oakland Countyssa. Fetisov selvisi vähin vammoin ja kykeni jatkamaan peliuraansa.

  Vladinatorilla kävi huonompi tuuri. Hän makasi onnettumuuden jälkeen koomassa useita viikkoja. Konstantinov halvaantui osittain. Mnatsanakov sai pahoja päävammoja, vietti viikkokausia koomassa ja edessä oli raskas toipuminen. Kuljettaja tuomittiin kortitta ajamisesta.

  Vladinatorin peliura oli nyt ohi. Kaudella 1997 - 1998 Red Wingsin pelipaidoissa oli merkki, johon oli kirjoitettu Konstantinovin ja Mnatsakanovin nimikirjaimet niin englanniksi kuin venäjäksikin. Joukkueen iskulause 1998 pudotuspeleissä oli "Believe". Sana esiintyi nimikirjainten yhteydessä, sekä venäjäksi että englanniksi.

  Konstantinov sai nimensä Stanley Cupiin vuonna 1998, vaikka ei tietenkään pelannut. Konstantinov tuotiin joukkueen pariin pyörätuolilla, kun ratkaisuottelu oli saatu päätökseen. Klik.

  Hän on toipunut vuosien mittaan huomattavasti, mutta puheen ja liikkumisen kanssa on edelleen vaikeuksia. Konstantinov tarvitsee edelleen ympärivuorokautista sairaanhoitajan läsnäoloa. Hän asuu Detroitin seudulla ja hänellä on oma yksityisaitionsa Joe Louis -areenassa ja hän käy sieltä käsin yhä seuraamassa Detroitin otteluita. Joe Louis -areenan jäälle hän palasi uudestaan tammikuun 2. vuonna 2007 rollaattorin avittamana Steve Jatsermanin pelipaidanjäädytys-pre-game-show'ssa.

  Vladinatorin vaimo Irina asuu New Jerseyssä West Orangessa heidän yhteisen tyttärensä kanssa.

  Konstantinovin pelinumeroa 16 ei ole jäädytetty virallisesti, mutta esimerkiksi "!iki-16" Brett Hull pelasi Wingsissä poikkeuksellisesti numerolla 17. Muistaakseni ei Kärpissäkään ole kukaan pelannut Matti Veivon halvaantumisen jälkeen numerolla 14.

  Konstantinov varattiin NHL:ään vuonna 1989 varausnumerolla 221. Hän teki vaikutuksen kykyjenetsijään vuoden 1987 junioreiden MM-kisoissa valtavasta joukkotappelusta kuuluisassa Neuvostoliitto - Kanada-ottelussa. "Hän oli ainoa joka pisti hanttiin", muistelee kykyjenetsijä Neil Smith. "Vladdie, Vladie, Vlady" sanoi pelistään, että hänen ei tarvitse tehdä maaleja. Hänelle riittää, että vastustaja alkaa ajatella häntä ja unohtaa maalien tekemisen.
   
 11. Seppis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Äsät
  Jaroslav Otevrel

  Tämä tsekkiläinen "yksinäinen ratsastaja", jolla kävi maailman huonoin tuuri Porissa 11.2.1996 Jyp HT:ta vastaan käydyssä ottelussa. Törmäys Vitali Karamnovin kanssa halvaannutti numeron 89,4 (radio Porin taajuus) kaulasta alaspäin lopun elämäksi.
  Muistuu hyvin muutamia vuosia tapauksen jälkeen kun Otevrel palasi Poriin ja silloinen Ässä-ketjukaveri Saarisen Arska työnteli SaiPa paita päällään Jaroa ympäri Isomäen jäätä. Siinä kastui Saariseltakin poskipää, pojathan olivat Ässissä pelatessaan parhaat ystävät ja vapaa-ajallakin aina yhdessä.

  Ja tässä videokuvaa tapahtuneesta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2009 klo 20.33
 12. Drew Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Milwaukee Admirals
  Lainaus:
  037:ssa oli perustavanlaatuinen suunniteluvirhe, joka koitui Bettegan kohtaloksi. Törmäystilanteissa 037:n A-pilari taipui ohjaamoon sisälle ja törmäyssuunnan oltua vasemmalle etuviistoon ei Bettegalla ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia selvitä.
   
 13. Mahtiankka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Anaheim Ducks
  Lainaus:
  Youtube ei näytä, mutta samainen video löytyy kuvan kera täältä.
   
 14. Pordinard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Matt Generous
  Lainaus:
  Korjataan nyt sen verran että Benoit ei surmannut vaimoansa ja poikaansa ampumalla vaan tukehduttamalla. Koko tapaus oli kyllä outo ja tuli niin puskista kuin vaan voi. Benoit oli palannut sapattivuoden jälkeen taas kehiin ja oli yksi omista suosikeistani, kun jäi yllättäen viime hetkillä pois pay per viewin matsikortista. Seuraavana päivänä tuli tieto Benoitin perheen kuolemasta, jotain myrkytystä epäiltiin, ja WWE ehti jo lähettää miehelle tehdyn tribuuttiohjelman normaalilähetyksen sijasta ennen kuin kävi ilmi että Benoit olikin murhannut perheensä ja itsensä.

  Veikkaisinpa että aivovauriolla oli tuossa kilahtamisessa enemmän merkitystä kuin steroideilla.
   
 15. jesse72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
  Lisätään vielä painonnostaja Ari Kurkon tapaus. Oli Suomen lupaavimpia painonnostajia 70-luvun alussa, saavuttaen punneruksen MM-hopeaa, mutta menehtyi ampuma-välikohtauksessa syksyllä 1970.
   
 16. vlad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vladimir Konstantinov.
  Lainaus:
  Joe Louis Arenalla pyöritettiin myös videoita Vladdien jäähyjen aikana, joissa hän mustaan nahkatakkiin ja aurinkolaseihin sonnustautuneena sanoi "I'll be back".

  Konstantinov kuvaili kiekkoa myös seuraavin sanoin: Hockey is cheating.

  Pelaajat, niin Wingsien, kuin jopa muidenkin seurojen, sanoivat Vlad Konstantinovin pelaavan kiekkoa kuin jokainen vaihto olisi hänen viimeisinsä.

  vlad.
   
 17. Evil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanadan ykkösketju: Lee-Lifeson-Peart.
  Konstantinov on kyllä sellainen pelaaja jota on pakko kunnioittaa. Taitoa, fyysisyyttä ja hirvittävä määrä asennetta. Juuri sellainen kaveri, jonka olisi kuollakseen halunnut nähdä "omassa" joukkueessaan. Jumaliste, Scott Stevens ja Konstantinov yhdessä Devilsin takalinjoilla, se olisi ollut jo jotain!

  Kovasti suren sitä, että Vladille kävi kuten kävi. Iso menetys jääkiekolle, ja tottakai miehelle itselleen traaginen tapahtuma.
   
 18. Loktev Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Simo Rouvali, turkulainen jääkiekkoilija, halvaantui taannoin jossakin vapaa-ajan sukellusonnettomuudessa? Mitä hänelle tänään kuuluu?
   
 19. Miksu00 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Tässä vähän tarinaa Rouvalista: Paina tästä
   
 20. Myyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Spurs
  Lainaus:
  Simo Rouvali -nimestä tulee aina mulle mieleen, niinkuin varmasti usealle muullekin, että tämä oli se kaveri, joka päätti kännispäissään hypätä pää edellä altaaseen, jossa on puoli metriä vettä.

  Surullista, kuinka moneen traagiseen urheilijatarinaan viina liittyy. Kaikkein surullisinta se on erityisesti niissä tapauksissa, kun kärsinyt kaveri ei ole itse aiheuttanut tapahtumaa, kuten Konstantinovin tapauksessa. Nämä Rouvalit tai itsensä hengiltä juoneet tietysti ovat saaneet juuri sitä, mitä tilasivat.
   
 21. Evil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanadan ykkösketju: Lee-Lifeson-Peart.
  Lainaus:
  Joskus tosin käy toisinkin. Atik Ismail, Suomen kaikkien aikojen lahjakkain jalkapalloilija (Litmanen mukaanluettuna) pelasi hienon uran, mutta viina ja moninaiset aktiviteetit päättivät sen. Kuitenkin nykyisin Atik on raitistunut ja saanut elämänsä kondikseen. Valmennellut ja kirjoittanut runokirjoja. Poikansa Pele Koljonen on paukuttanut KuPSille maaleja Veikkausliigassa.

  Atikilla voisi olla annettavaa suomalaiselle jalkapalloilulle. Toivottavasti joku älyää kysyä.
   
 22. jesse72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
  Lisätään vielä yksi väkivallan uhri, eli kuulantyöntäjä Olli Kanervisto, joka menehtyi vapaalla olleen poliisin ampumana harjoitusleirillä Kanarian saarilla keväällä 1984. Poliisi sai sitten myöhemmin vajaan kahden vuoden tuomion, eli halvalla meni.

  Kanervisto ehti voittaa talvella 1984 halli SM-kultaa, lisäksi oli saavutti muutaman muun SM-mitalin.
   
 23. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Rauman Lukon liigajoukkue mallia 2008-09 on täynnänsä ihan helvetin traagisia urheilijahahmoja. Eläviä taitavat sentään vielä kaikki olla, vaikkei uskoisi kun kaukaloon tsiikailee.
   
 24. Uleåborgir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
  Lainaus:
  Tästä olisi "mukava" kuulla lisää. Miksi poliisi ampui Kanervistoa? Mitkä olivat olosuhteet? Miksi tuomio oli vain kaksi vuotta?
   
 25. jesse72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
  Lainaus:
  Muistikuvien mukaan jotain rähinää paikallisen discon edessä ja taidettiin katsoa itsepuolustukseksi, mutta nyt en pysty noita tarkistamaan. Surullisen tutuksi tullut lausetta alkoholilla oli osuutta asiaan sopii tähänkin tapaukseen.