TPS-puolustus 2012-2013

  • 148 282
  • 430

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Itsekkin kauhistuin alkuun vähän, mutta ei tuollaisia pisteitä tehdä viinaa juomalla. Olisiko tässä käynyt niin onnellisesti että nuori ja villi pojankoltiaisesta on tullut rauhallinen mies =). Kaikenkaikkiaan olen varovaisen tyytyväinen hakuihin, etenkin tuo Ehrhardin tyoutin takia. Hyvä haku joka voi oikeasti lyödä läpi.

Sinänsä muutenkin ihan hyvä tämä linja, että nyt on runko kasassa ja annetaan junnujen näyttää mihin pystyvät ja kuka lyö läpi jos lyö. Näin saadaan Tietää sitten tarkemmin tarvitaanko me laituri vai pakki vai molemmat vai ei kumpaakaan. Kuitenkin luulisi että ameerikasta yhden pakin tai laiturin hommaa vielä kauden allakin.
 
Suosikkijoukkue
TPS, Vaasan Sport, Red Wings, Rovaniemen Kiekko
Kyllä on vallan kaksjakoset fiilikset EitsPiin saapumisesta. Pidän kaveria nykyliigan yhtenä parhaimmista kiekollisista pakeista. Kuitenkin paljon puhutut asenneongelmat ja huhut pukukoppisyöpäläisyydestä hieman arveluttavat.

Parhaimmillaan etenkin ylivoimalle mainio ase. Yhteen koppiin harvemmin kahta kunnon mulkkua mahtuu, joten Pikkaraisen lienee viisain sopeutua tai ovi käy. Ikiaikasena (yltiö)optimistina uskon kuitenkin miehen olevan todellinen vahvistus Tepsille!
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksityiselämästä en tiedä, joten voisiko joku oikeasti koota yhteen näitä tempauksia, joiden perusteella kyseessä on kelvoton mies? Ehkä joku pääkaupunkilainen?
Joku on joskus nähnyt Hankin Onnelassa viettämässä lauantai-iltaa ja kerran (viime vai toissa kaudella) Pikkarainen oli kännissä seuraamassa IFK:n matsia, kun oma kausi oli jo ohi. Eli aivan kamalaa ja jotain sellaista, mihin suomalainen mies eikä etenkään urheilija ikinä syyllisty.

Onnittelut hienosta hankinnasta. Parhaimmillaan SM-liigan kärkipuolustajia.
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
On tämä kyllä hauskaa kun muiden joukkueiden fanit kommentoivat eri ketjuissa, että Pikkarainen oli Tepsille hyvä hankinta ja vihdoinkin alkaa meidän puolustus näyttämään liigakelpoiselta.

Tepsin omat kannattajat tuntuvat kuitenkin aika pitkälti omaavan "korkeammat standardit" ja itku on kyllä melkoista :)

Itse näen miehessä paljon hyvää ja kuten joku ylempänä jo kirjoitti, että ei tuollaista tulosta Ruotsissa tehdä, jos päällimmäinen intressi on roikkua baaritiskeillä umpitunnelissa.

Jokaisessa pelaajassa on aina epäonnistumisen mahdollisuus, mutta kyllä minä säästän itkemisen siihen aikaan, jos Pikkarainen kauden aikana oikeasti osoittautuu löysäksi neppailijaksi.
 

Tazz82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura, Man Utd
Jokaisessa pelaajassa on aina epäonnistumisen mahdollisuus, mutta kyllä minä säästän itkemisen siihen aikaan, jos Pikkarainen kauden aikana oikeasti osoittautuu löysäksi neppailijaksi.

Näinhän se on ja jos pelkästään pelätään epäonnistumisia niin sitten ei kannata hankkia ketään.

Uskon ja toivon että Hannu tuo tarvittavaa osaamista pakistoomme, joka on edelleen melkoisen kapea.

Jos vain olisi mahdollista ja taivankappaleet olisi oikeassa asennnossa sekä tädillä ne kuuluisat munat, niin tarvitsisimme vielä sen 2.kentän laiturin ja yhden mitat täyttävän puolustajan. Sen jälkeen kaikki olisi mahdollista.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Pikkarainen taisi kuitenkin olla parhaita vapailla markkinoilla olleita suomalaisia. Ulkkaripaikkoja on vielä aika paljon vapaana. Varmasti joukkue tästä vielä vahvistuu, joten siihenkin peilattuna vaikuttaa hyvältä hankinnalta.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin hieman hymyillyttää nähdä toisessa liigaseurassa. Hyvällä tavalla.

Onhan kaveri ihan hyvä pelaamaan niin kauan kun tajuaa pysyä poissa yöelämästä, ei vaan molemmat onnistu samaan aikaan. Välillä tulee niitä hetkiä, kun on liigan paras kiekollinen puolustaja, mutta välillä taas sieltä toisesta päästä.

Hankin paras vahvuus taitaa olla jengin saunailloissa. Mr Edari jaksaa nämä hommat ja siinä on nuoremmilla oppimista. Mutta, mutta.. Kyseessä kuitenkin "oma jätkä", joten toivotaan onnistumista!
 

bumerangi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä väliä niillä on? Ollutta ja mennyttä. Ainoastaan urheilulliset näytöt ensi kauden TPS:ssä ratkaisevat nyt. Piste.

Näin ajattelen itsekin, ja tiedustelut yksityiselämän kelvottomuudesta vähän pyrkivätkin tuomaan esiin sitä, että vastaukset ovat sitä luokkaa, että Onnelassa on nähty ja saattaanut jopa huudella jotain jollekkin. Niitä tuskin kukaan kehtaa alkaa edes sen kummemmin täällä listaamaan.

Tervetuloa vaan Pikkaraiselle.

Tulevan kauden TPS on mielenkiintoiselta vaikuttava kokonaisuus.
 

ceeceeäm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulainen jääkiekko
Varsin iso kala onkin, meinaan kännikala.

Hannu Pikkarainen

Mun mielestä kova ja äärimmäisen mielenkiintoinen kotimainen pakkihaku. Huomioiden siis tyhjät kotimaan pelaajamarkkinat ja erityisesti vapaana olevat puolustajat. Kiekollista osaamista löytyy ja eiköhän valmennuspuolella tiedetä ainakin aika hyvin, mitä Hannu tuo tullessaan mukanaan.

Itse ihmettelin kaupungilla niin ikään suureen ääneen, että mitenhän perusstadilainen Pikkarainen valitsee juuri Palloseuran. Noh, onnistuin hieman kuulemaan juttuja tuossa näistä pelaajan taustoista. Eli Hannu kuulemma olisi rauhoittunut noista tietyistä ajoista...ja menneet nyt ovat muutenkin menneitä! Elämä opettaa! Nykyinen muija siis kuulemma kotoisin jostain Turun suunnalta ja hänen toiveena oli ollut, että Hannu siirtyisi Suomeen ja mielellään vielä Länsirannikon alueelle pelailemaan.

Eipä siis muuta, kuin lämpimästi tervetuloa Turkuun!
 
Ei voi mitään, mutta minun silmissä Pikkarainen tahraa tuon rosterin. "Joukkue on turkulaisempi kuin viime kaudella" vai miten se Virta sanoi. Kakan vitut.

No onhan se nyt turkulaisempi kuin vaikkapa viime kaudella, ihan selvä juttu. Muutenkin aika harmillista jos yksi mies pilaa koko turkulaisuus-teeman sinun mielestäsi. Eiköhän joka joukkueeseen yksi stadin kundi mahdu. Tai tässä tapauksessa kaksi kun Seppänenkin on joukkueessa.

Minun mielestäni Vuori ei olisi voinut löytää parempaa kotimaista vaihtoehtoa puolustukseen. Nyt sitten katsotaan preseasonilla miten nykyisten miesten taso riittää ja hankitaan vahvistusta myöhemmin jos ei riitä.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Ei ole noin yksioikoista, eikä varsinkaan rationaalista. Yhdestä Pikkaraisesta saa Åbo-tilastoon kahdeksantoista miinuspistettä, Seppäsestä nippanappa yhden. Tosin tuo tarina paikallisen flikkakaverin vaikutuksesta pelipaikan valintaan vie homman vielä tarkistuslaskentaan.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Pikkarainen vaikuttaa erittäin pätevältä kaverilta, mutta ihmetyttää kyllä miksi hän nyt Suomeen tulee pelaamaan. Tilastojen mukaan Ruotsin puolella on mennyt varsin hyvin ja huomattavasti paremmin kuin Suomessa. Elitserienin pelityyli sopinee paremmin. Vähän tuli sellainen olo että Pikkaraisella on the Stadi mielessä ja ravaa jokaisena vapaapäivänään siellä - kysymys kuuluu jaksaako keskittyä pelaamiseensa Turun palloseurassa täydellä sydämellä?
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"Objektiivinen näkemys". Hank on kiekollisena taitava, hyvä pelisilmä, (hullun) rohkeita ratkaisuja hyökkäyspäässä, jotka onnistuessaan tuottavat tulosta (vrt. ruotsi 2011). Vastaavasti ratkaisut saattavat olla riskialttiita, ylimielisen oloinen, ja omaan päähän ei ole yhtä kiire kuin hyökkäyspäähän. Näin siis Hank kaukalossa.
...kaukalon ulkopuolella asiat ovat sitten ihan erikseen, ne toki voivat heijastua myös kaukaloon/joukkueeseen.

Tällaisena mäkin Hankin muistan, aika hyvä kuvaus. Voihan olla tietysti että mies on rauhoittunut Ruotsissa ja haluaa itse muualle kuin Stadiin, missä vanhat pirut kuiskii korvaan....
En vaan voi olla nauramatta kun mietin Virtaa kun Hank lontii vaihtoon "lievästi uhkarohkean ylösnousun" jälkeen, dumarit vie kiekkoa keskiympyrään...
 

Lätkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Näin kääntyy takki ja takki kääntyy näin...

Miksi? Mieshän on pelkkä vetelä paska, jolla ei ole edes asenne kohdillaan. Ei helvetissä Palloseuraan.

Hemmetisti mieluummin ulkomaalaiset kaverit, melkein ketkä vain tänään mainituista, kuin joku Hank Pikkarainen. Mieluummin vaikka Greg Hawgood kuin Hank Pikkarainen. Yäk.

Tässä vitutuksen ohessa tulisi kuitenkin nyt huomata, että Pikkarainen on saanut uransa jonkinlaiseen nousuun Ruotsissa, ainakin tilastojen valossa. Jos Virta ja Pikkarainen löytävät oikeanlaisen lähestymistavan toisiinsa, ja Hank saa pelata vahvuuksillaan, niin tuosta saattaa tullakin jotain. Kausi 2010-2011 oli muuten mieheltä aika jackpot tuolla ruotsinmaalla.

Silti, niin paljon paskaa läppää miehestä aikojen saatossa lukeneena en mitenkään kovin tyytyväinen ole.

Joku IFK-fani voisi objektiivista arvioita miehestä lisäillä tänne jos jaksaa tai ehtii. Tai vielä parempi olisi, jos joku Elitserieniä seuraava osaisi vastaavan homman tehdä.

Kohta voitte kaataa lokaa allekirjoittaneen niskaan, kun Hank ei onnistu ja vastaavasti, kun Super-Hank vetää kultakuuppa päässä lähes koko kauden, kannattelette allekirjoittanutta Keskustelupalstan kuuluisassa kultatuolissa.

Painotan, että jäljellä olevilta markkinoilta tämä oli kovin nimi isoilla pelimäärillä. Toivottavasti 30xparempi kuin Huso eli pelaa noin 60 peliä tulevalla kaudella. Jään odottelemaan tulevaa kautta.

Lisäksi vielä eräs Palloseurassa loistanut Teemu on v-mäisimpiä ja vaikeimpia tsadilaisia, jonka tiedän ja niin vaan pelas mustavalkosydämellä.

PS. Haluaako joku tietää seuraavan nimen?
 
Viimeksi muokattu:

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
PS. Haluaako joku tietää seuraavan nimen?

Kerroppa ihmeessä! :)

Eipä sieltä kyllä virallisesti ainakaan ketään pitäisi ainakaan vähään aikaan olla tulossa, mutta jos sinulta kerran tietoa löytyy niin anna tulla
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Pikkaraisen kohdalla kysymys on nyt lähinnä siitä, että onko kasvanut henkisesti aikuiseksi vai ei. Pelitaidot tunnetaan, ja oikealla asenteella olisi riskialttiudesta huolimatta vahvistus mille tahansa sm- liigajoukkueelle. Kännipäissään rahatukkujen heiluttelu ja naisille tuhmuuksien ehdottelu vuoden takaisessa finaaliottelussa ei tosin tue teoriaa henkisestä kasvusta. Toisaalta, olisiko kaveria herättänyt HIFK:n ovien sulkeutuminen? Näinhän kävi Karalahden kohdalla.

EDIT: Niin ja kopissahan Hank on varsinainen syöpä, jos tuota kasvua ei ole tapahtunut. Ei kai välttämättä mikään vittuilijaluonne, mutta huono asenne tekemiseen on varsin helposti tarttuva tauti kopissa.
 

Fremont

Jäsen
Pikkarainen oli vapaana olevista eurooppalaisista kärkinimiä, turha siis rutista.
Ripaus kokemusta tuli, olen tyytyväinen.

Samalla tasolla alkavat olla saipan, ilveksen, hpk:n, ja tepsin puolustukset. Joka muuta väittää on jokseenkin kujalla. Ehkä ilves on pikkaisen niskan päällä tuossa alakastissa, hpk taas ei vakuuta senkään vertaa kuin tepsukat.

Yksi äijä menisi vielä puolustukseenkin, ellei Virralla ole satavarmasti tiedossa että junnut vetävät hyvällä tasolla pitkin kautta. Jälkimmäisessä tapauksessa katsoisin jo sitä laituria ylempiin ketjuihin.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hannu Pikkarainen. Pikkaraisen Hannu. Pelillisesti kova hankinta, mutta muutoin HYI OLKOON. Hank ja TPS sopii yhtä hyvin yhteen kuin Strömberg ja TPS, eli tässä menee aivot entistä enemmän solmuun. Joka tapauksessa se pakiston pelillinen liideri on nyt hommattu, joten katellaan miten homma alkaa luistaa. Roolin pitäisi olla selvä.
 

henrylip

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
H.Pikkarainen

Kyllä on surku kuunnella tätä "meidän poikien" valitusta. Pikkarainen on pelannut kolme mahtavaa kautta Ruotsissa. Ja meidän poikien mielestä olisi parempi raahata tänne lisää "arpoja" ison veden takaa. Kun mennään muutama vuosi taaksepäin, meille tuli muuan Peter Ahola, vaikkakin pelasi muualla, niin niin pääkaupungista(vaikka nyt Espoosta) ja pelasi todella hyvin.
Ja sitten toi yöelämäpuoli, on niitä meidän joukkueen omien poikien kenkiä ja muita varusteita haettu milloin Mantun grillin takaa, milloin Ruotsin laivan vessasta, milloin mistäkin. Että kyllä me Turun pojatkin olemme ton yöelämä puolen osanneet. Ja silti on muutama viiri jäähallin katossa.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mun mielestä Hänki on ihan hyvä hankinta. Nakuttanee takuuvarmat 20-30 pistettä. Keltään muulta tuossa pakistossa ei ole vastaavaa varmuudella odotettavissa!

Siltikin pakisto kaipaisi sen Mojzsin korvaajan. Pikkaraisen näen enemmänkin Scalzon korvaajana (ehkä kuitenkin astetta parempana).

Ja ihmettelen, että kuka meillä toimii yv-pyssynä? Yhdelläkään nykyisen rosterin pakilla ei ole yli 5 maalia tehtynä viime kaudella. Joko Rasseen on ylimaallinen luotto tai sitten joku on vielä kiikarissa. Tai sitten Virralla on ylivoimaisessa pelikirjassaan uudet kuviot yv:lle.

Minä en usko, että tämä on joukkueen lopullinen kokoonpano liigan alkaessa.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pikkaraisen kohdalla kysymys on nyt lähinnä siitä, että onko kasvanut henkisesti aikuiseksi vai ei. Pelitaidot tunnetaan, ja oikealla asenteella olisi riskialttiudesta huolimatta vahvistus mille tahansa sm- liigajoukkueelle.

Se on nyt loppujen lopuksi ihan yksi ja sama, onko kaveri kasvanut henkisesti vai ei. Jos homma toimii jäällä ja tulosta tulee, niin se riittää. Kaikki kiekolliset ja hyökkäävät puolustajat ovat jossain määrin riskialttiita. Se on vaan hyväksyttävä fakta. En kuitenkaan näe, että Hank olisi tässä suhteessa jollain tapaa poikkeuksellinen.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Allekirjoittaneen kohdalla närää ei niinkään aiheuta Pikkarainen (toki hänkin jonninverran, HIFK-taustat yms. Kai pitäisi itsekin uskoa, että nykypäivänä kun Hantta koutsaa Jokereita ja Ströba meillä, niin mitään tällaisia ei oikeasti enää edes ole, mutta kuitenkin...) vaan se, että meidän puolustus on Pikkaraisen jälkeen ihan turkasen huono.

Toinen samantason nimi tuohon ulkomaalaisena versiona, hieman kevyemmätkin meriitit omaava käy, mutta eihän me voida tällä nykyisellä pakistolla liigakauden alkuun lähteä. Eihän?
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Joo Peter Aholasta muistuu kuinka runkosarjan kärki TPS hävisi puolivälieräsarjan sensaatiomaisesti ihan sattumalta juurikin Aholan kasvattiseuralle Kiekko-Espoolle. Siinä neljän pelin sarjassa Peter Ahola 0+0=0 -4. Seuraava kausi meni sitten vähän paremmin.

No joo. Minulle edari on edari vaikka oliiviöljyssä paistaisi. Vähemmän runollisesti muotoiltuna en ymmärrä mistä Pikkarainen repii tai miten Pikkaraiseen hakattaisiin motivaatio vetää turkulaisen seuran paidassa paskojen pakkien rinnalla 110%. Viettänee muutenkin enemmän aikaa ykköstiellä kuin hallissa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Samalla tasolla alkavat olla saipan, ilveksen, hpk:n, ja tepsin puolustukset. Joka muuta väittää on jokseenkin kujalla.

Kyllä itse näkisin, että SaiPan kärkipakit Salcido ja Savilahti-Nagander ovat parempia kuin Pikkarainen ja Ehrhardt.

TPS-pakistosta taas löytyy Ristolainen, kun taas SaiPa-pakiston ykkösprospecti on Jere Pulli. Tuo osasto menee TPS:lle.

Siihen väliin SaiPalla on heittää kolme kokenutta pelaajaa: Bruun, Pukka ja Backman (viimeksimainittu on muuten nykyään huomattavasti parempi kuin TPS-aikanaan), joka tuntuu vahvemmalta kolmikolta kuin Vittasmäki, Seppänen, Palmroth.

Katson pelaajalistaa toki keltamustien lasien läpi, mutta näen SaiPa-pakiston TPS:n puolustusta vahvempana.

TPS:lle puolestaan kääntyy maalivahtiosasto sekä kärkihyökkääjien taso, sillä Vahalahden ja Locken tasoisia miehiä Lappeenrannassa ei ole hyökkäykseen heittää. Meillä parhailta hyökkääjiltä voi odottaa realistisesti 30-40 pisteen kausia, kun teillä jopa 50+ pistettä voi olla tuolta kaksikolta mahdollista, jos kemiat osuvat kohdalleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös