TPS puolustus 2006-2007

  • 60 380
  • 300

Andy_McCoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos tarjotuista kotimaisista pakeista Pukka oli paras, niin huhhuh. No, onneksi vain 6 viikkoa. Varmaan yllättää positiivisesti, sillä odotukset ei todellakaan ole korkealla.

Viime kaudella nimettiin kaverin kanssa mies Hukka-Pukaksi. Ja vain yhden TPS-Tappara -matsin perusteella. Oli aika pihalla siinä(kin) pelissä.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Hauskasti menee arvostukset ristiin. Jortsu puhuu fyysisestä pakista, JA on hiukan toista mieltä Pukan heikkouksia arvioidessaan:

"Isoin puute on luistelu, varsinkin eteenpäin - vauhtia ja tekniikkaa kaivataan lisää. Myös kaksinkamppailupelaaminen etenkin omassa päässä ollut hankalaa. Tietynlaista apinan raivoa ja pelaamisen kiimaa tarvitaan lisää.

Yksi yhtä vastaan -tilanteissa taitava hyökkääjä vie lähes aina pidemmän korren. Kiekollisena ei erityisen loistelias, tosin myös kardinaalimunaukset loistavat poissaolollaan. Tehoton. Näkymätön. Ei mainittavaa kehitystä millään osa-alueella viime kaudella. Nähtäväksi jää pystyykö kehittymään enää laisinkaan?"

... annetaan Pukan kuitenkin yrittää ensin ennen lopullista arvioita. Pientä eksotiikkaa tässä kuitenkin on havaittavissa?
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
"Harkitsimme neljää kotimaista vaihtoehtoa ja päädyimme Pukkaan, Jortikka kertoi." - TS

Olisi kyllä mukava tietää, ketkä ne kolme muuta pakkia oli. Vai olisiko niistä kolmesta muusta pitänyt maksaa jotain ja Pukan sai ilmaiseksi?
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pukka muistuttaa mielestäni pelityyliltään ja ongelmineen aika paljon Markku Paukkusta. Tosin Pukan liike taitaa olla jopa rahtusen heikompaa kuin Markun. Kun heikon liikkumisen yhdistää keskinkertaiseen pelikäsitykseen, tuloksena ei voi olla kuin suuria ongelmia. Tämä on nähty Pukan kohdalla jo monena vuotena Tapparassa.
 

Leone B.

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal Canadiens
Hakkuri kirjoitti:
Missä vaiheessa Pukka on VaPSin juniorimyllyn käynyt läpi? Mies on syntynyt syksyllä 1982 ja jo kaudesta 1996-7 pelannut Tapparan junioreissa: kaksi kautta C:ssä, sitten B, A... Eli kyllä melkoisen vakiintuneen käytännön mukaan voidaan hyvällä syyllä, etten sanoisi suorastaan erinomaisin perustein, pitää Tapparan kasvattina!

No niin... Tarkoitettakoon juniorimyllyllä tässä G-, F-, E-, D- ja muistakseeni osin vielä C-junnujakin... Mutta tuossa vaiheessahan kiekkouralle mielivän yleensä kai viimeistään on lähdettävä kurkkimaan suurempia ympyröitä, eli jos vaatimus on, että A-junnuihin asti mennään, niin pikkuseuran kasvatteja ei taida SM-liigassa montaa pelata. Olkaamme siis molemmat oikeassa.
 

Morgoth

Jäsen
Voimalaituri kirjoitti:
Vai pukee legendaarinen Mikko Pukalovich TPS paidan päälleen. Mikähän diili Leinosella ja TPS:llä on - ensin kelpasi Hawgood ja nyt Pukka. Kerrotaan nyt mitä saitte, jos ette vielä tiedä.

Vittu! Ei naurata yhtään! En haluaisi nähdä yhtään Tappara-taustaista pelajaa ikinä enää TPSissä. Nimet Petriläinen ja Hawgood kertovat kaiken, eritysesti Petriläinen.

Piti tämäkin nyt vielä nähdä ja kokea. No, katsotaan mitä tästäkin seuraa. Tuskin mies voi ainakaan huonompi olla odotuksiin nähden.
 
Viimeksi muokattu:

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän tässä ole haettu vain pakkien määrään lisäystä. Väliaikainen tempaushan tämä on. Ja ilmeisesti rahaa ei ole ollut hankkia mitään "parempaa" pakkia (onko edes järkeä kuukauden parin ajaksi?), niin en näe mikä tässä on niin kamalaa. Onhan Paukkunenkin pelanut TPS:ssä monta kautta..

En usko että Pukka kovin montaa minuuttia tulee pelaamaan, kunhan vähän saadaan lepoaikaa Bergille ja Kiprulle. Ei tässä I tai II ketjun puolustajaa varmasti haettukkaan.

Nyt kun on seuranut keskustelua kesän yli niin yksi asia pistää silmään. Käytännössä kaikki hankinnat on teilattu ennen ensimmäistäkään peliä (poislukien Berg, Hurme ja Ulmer). Itse ainakin olen tyytyväinen että pakistoon saadaan hieman lisää pelaajia, jotta ei tarvitse viidellä rynniä. Tietenkin a-junnuista voisi jonkun nostaa, mutta jos Jortsu on sitä mieltä että sieltä ei löydy pelaajia jotka ovat näyttöpaikan ansainneet niin OK niitä ei sitten oteta.
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olkoonkin vaikka Pukka, mutta tervetullut lisä pakistoon, jotta saadaan 6 pakkia pelaavaan kokoonpanoon. Tämä lyhytaikainen vuokraus ei kuitenkaan poista sitä ongelmaa että pitkää kautta ei pysty vetämään läpi seitsemällä pakilla, joten jotain pysyvää pitää loppukaudeksi myös pakistoon hankkia. Toivottavasti ei kuitenkaan Pukkaa siihen tontille kaavailla.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
timppa kirjoitti:
Nyt kun on seuranut keskustelua kesän yli niin yksi asia pistää silmään. Käytännössä kaikki hankinnat on teilattu ennen ensimmäistäkään peliä (poislukien Berg, Hurme ja Ulmer).

Tämä on kyllä mielestäni melko väärä johtopäätös. Keskustelua aiheutti lähinnä se, mitä kavereilta odotetaan. Ramstedt ja Suominen otettiin avosylin kehittymään Tepsiin, Kesä-Saarinen kaksikko ovat vallan mainoa kolmospakkipari, Rautee on SM-liigan parhaita nelossenttereitä jne. Näillä hankinnoilla Tepsistä ei kuitenkaan tullut mestariehdokasta, eikä sen myöntäminen ole mielestäni näiden kavereiden teilaamista. Berg ja Hurme sen sijaan nostavat Tepsin osakkeita huomattavasti viime kaudesta ja Ulmerin meriitit lupailevat Tepsille kunnon ykkössentteriä sitten Antti Aallon(Tepsin hopeakaudelta), jos ei loukkaantumisesta kärsineen Sakun piipahdusta TPS-paidassa lasketa.

ps. Duba otettiin myös Hurmeen tuuraajaksi mielestäni lähes taputusten saattelemana, jos en ihan väärin muista.(Paitsi Saipan riveissä)
 
Viimeksi muokattu:

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ohmi kirjoitti:
"Harkitsimme neljää kotimaista vaihtoehtoa ja päädyimme Pukkaan, Jortikka kertoi." - TS

Olisi kyllä mukava tietää, ketkä ne kolme muuta pakkia oli. Vai olisiko niistä kolmesta muusta pitänyt maksaa jotain ja Pukan sai ilmaiseksi?

Hallilla kuulin puhuttavan ainakin Tähtisalosta ja Honkaheimosta...
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Plussaa seurajohdolle nopeasta reagoinnista. Jos Pukka todella oli paras saatavilla oleva kotimainen nimi tähän hätään, niin mikäs siinä. Nyt saadaan rosteriin yksi pakki lisää, jota tarvitaan. Eihän Pukka mikään maailmanluokan puolustaja ole, mutta peruspelin hoitanee ainakin kohtuullisesti. Eiköhän Jortikkakin opasta pelaamaan mahdollisimman helppoa peliä. Ei mopolla mahottomia...
 

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
Kyllä itsekin olen varsin yllättynyt näin nopeasta reagoinnista. Mikko Pukka herättää minussa vitutusta, mutta jos parempaa ei ollut saatavilla niin.. Uskoisin kyllä, että mestiksestä olisi löytynyt ehkäpä parempikin pakki mutta näillä mennään. Sutela on tainnut seurata Hjallista ja Penaa kun näin nopeasti tapahtuu.
 

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
Ei mitään salajuonia...

Morgoth kirjoitti:
Vittu! Ei naurata yhtään! En haluaisi nähdä yhtään Tappara-taustaista pelajaa ikinä enää TPSissä. Nimet Petriläinen ja Hawgood kertovat kaiken, eritysesti Petriläinen.

Ei kyllä Tapparan oma peli kulje, mutta muuten on "hyvät juonet"... Saatiin muilutettua Petriläinen ihan Ilveksen kapteeniksi asti Kukin avustuksella ja sitten vielä Pukkakin Jortsun kouluun... Jos siellä ei peli löydy, niin alkaa keinot olla vähissä!! Toivotaan nyt hyvää oppia Pukalle ja myöhemmin kaudesta sitten uutta tulemista Tapparassa! ;)
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
SM-liigan jumbojoukkueen pakkihierarkian sijoilta 8-9 suoraan SM-liigan nelosen kakkospariin Sicakin pariksi. Ainakin Turussa on vielä uskoa Mikon potentiaaliin. Ehkä Jortikka tietää jotain, mitä me emme.

Itseasiassa olisin todella huolissani, jos joukkueeni aloituskokoonpanossa Rinkelinmäellä olisi Pukka kakkosparissa. Tosin eipä se Tapparan tilannetta varmaan yhtään heikentäisi.

Pukalla on muuten ihan aikuisten oikeasti yllättävän hyvä ja tarkka kuti. Harmi vain, että useiden puutteiden vuoksi herra pääsee käyttämään sitä noin kerran kaudessa.
 

MustaEnkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Evolution
Eiköhän tällä nyt vain haeta lisää lihaa kentälle, notta oikeat puolustajat saavat lepoa ja ehtii tervehtyä. Minulle on sama vaikka kentälle olisi laitettu halkopino jos edes jonkinlainen este vastustajalle on tiedossa. Vertailun vuoksi, tuskin Valcakista Espoossakaan kaavailla sateentekijää.

Reagointinopeudesta ainakin täältä propsit.
 

John Shaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teeee Peeee Äs ja Alexander The Great
Keyman kirjoitti:
SM-liigan jumbojoukkueen pakkihierarkian sijoilta 8-9 suoraan SM-liigan nelosen kakkospariin Sicakin pariksi. Ainakin Turussa on vielä uskoa Mikon potentiaaliin. Ehkä Jortikka tietää jotain, mitä me emme.

Itseasiassa olisin todella huolissani, jos joukkueeni aloituskokoonpanossa Rinkelinmäellä olisi Pukka kakkosparissa.

Joo suoraan kakkosvitjaanhan se nousi.Kohta lähdössä Hämeenlinnaan päin katsastamaan illan peli.Vähän pelonsekaisin tuntein odottelen Pukan edesottamuksia.Toivottavasti ainakin yv:ssä Kesä olisi Sicakin pari.Toisaalta jos Pukka hölmöilee niin Sicak nopeana luistelijana ehtii paikata.Toivottavasti.

Itse on kyllä Pukan toiminta pistänyt silmään kirvesrintojen paidassa.Silmiinpisti vaan hitaus ja perkeleellinen kankeus.No kuitenkin täytyy pistää raporttia illalla kun palaan takaisin ( toivottavasti ) voiton hymy huulilla ja huurteisen vaja poskilla...
 

Iceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC ja FC TPS
Positiivista tosiaan, että taas reagoitiin, mutta samalla Jortsu tai taas mitä halusi. Reagointi loukkaantumisiin on ollut aivan eri tasolla kontra viime kaudet.
Duban kanssa tehtiin hieno määräaikainen soppari ja nyt vielä saatiin lähes liigakelpoinen puolustaja apuun.

Ei vaan ole kovin mairittelevaa tekstiä Jatkoajan pelaajakortissa (Huom kohta "kiima" - tämä on meidän mies):

"Isoin puute on luistelu, varsinkin eteenpäin - vauhtia ja tekniikkaa kaivataan lisää. Myös kaksinkamppailupelaaminen etenkin omassa päässä ollut hankalaa. Tietynlaista apinan raivoa ja pelaamisen kiimaa tarvitaan lisää.

Yksi yhtä vastaan -tilanteissa taitava hyökkääjä vie lähes aina pidemmän korren. Kiekollisena ei erityisen loistelias, tosin myös kardinaalimunaukset loistavat poissaolollaan. Tehoton. Näkymätön. Ei mainittavaa kehitystä millään osa-alueella viime kaudella. Nähtäväksi jää pystyykö kehittymään enää laisinkaan?
"

Hirveän paljon huonompaa puolustajaa on tuon perusteella vaikeata kuvitella. Ilmeisesti Pukka oli sitten vaan parasta mitä tähän hätään ja lompakkoon saatiin. In Pukka we trust.
 

Iso-Horst

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NY Islanders
Morgoth kirjoitti:
En haluaisi nähdä yhtään Tappara-taustaista pelajaa ikinä enää TPSissä./QUOTE]

Tapparataustaiset pakit eivät ole ehkä Turussa vakuuttaneet, mutta hyökkääjät aikanaan sitäkin enemmän.

Paljastan kuuluvani ikäloppuihin muistelemalla miten Mara Jarkko, Aku Lehtonen ja Jukka Porvari tekivät meikäläiseen pikkusällinä aikamoisen vaikutuksen. Pinka Nurmi ja Ressi Mikkolainenkin myöhemmin OK-osastoa.

Älkäämme siis tuomitko Tapparataustaisia. Ainakaan hyökkääjiä. Esim. Mara Jarkon maagiset kädet ja hypnoottiset eleet saivat Taika-Jiminkin näyttämään nelosketjun tumpulalta.
 

John Shaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teeee Peeee Äs ja Alexander The Great
Jaaha.Lyhyt yhteenveto.Hämeenlinnasta takaisin. Aika oli kaksijakoinen peli .Alkuun loistavaa liikettä Turun pojilta ja vähän vahingossa luikahdettiin 1-4 johtoon toka erän alkuun. Sitten alkoikin kipsi.Tosin jäähyaition saranoita ei tarvinnut rasvailla ainakaan toisessa erässä TPS:n puolella joka myös edesauttoi kerhon kavennuksia.

Pukka oli mitä oli.Liike joo aika syvältä .Jalan käy mutta lähinnä potku ylöspäin.Jortsu varmaan antanut ohjeet lyhyistä vaihdoista, kun luisteli aina vaihtoon 10-15 s. ennen muita. Ulmerin kädet jo vertyneet.Kesä tokassa pakkiparissa ylivoimassa.

Makkonen nelosen sentteri.Suominen Ulmerin ja Alatalon rinnalle. Duba hoiteli voittomaalin siististä imuroiden längistä vissiin siniviiva rystyllä.

Summasummaarun.Piste olisi ainakin ansaittu...
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Mitäs voititte meidät Turussa, siitä seuraa Hukka-Pukka-aikaa kuusi viikkoa! Tästä kaikesta teidän organisaationne on vielä valmis maksamaan meidän organisaatiolle rahallista korvausta.
Seuraavassa kohtaamisessa annatte meidän viedä ne kolme pistettä tai saatte pakkipulaanne korvaamaan Mäntymaan "Havun".
 
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa.

Tämän ketjun kommentit #10 ja #11 koskettavat myös TPS:n pakkikalustoa. Kommentti #11 on siinä mielessä faktaa, notta näin sen itse TV:stä.

Tuolta löytynee mainitsemani pakkijuttu ?
 

kloever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Koivu Bros.
On kyllä tuskaa seurata Backmanin ja Pukan touhuja. Molemmat ovat tuuliajolla aivan jatkuvasti, hyökkäyksien avaamisesta ei tule mitään, kun nämä kaksi häärivät takalinjoilla. Backman varsinkin, auttamattomasti aina myöhässä ja jäähyilee sen takia koska ei taito ja nopeus riitä.

No, näillä pitää mennä, ei auta itku markkinoilla.
 

John Shaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teeee Peeee Äs ja Alexander The Great
Annamaila kirjoitti:
Sen sijaan Pukka on ollut aikamoinen pettymys ja jos valita saisi, en enää heittäisi miestä laatikkoon kuin hätätapauksessa.

Eikö Pukan avut tiedetty etukäteen.Helvetin hidas ja puiset kädet . Eikös lainan pitänyt olla 6 vk.Tps sivut taas näyttää lokakuun loppuun.Toivottavasti kerrankin kotisivut tiedottaa jotain asiaa...

jani73 kirjoitti:
En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Jumala on sittenkin olemassa ja Hän asustaa Turussa. Toivottavasti pidätte Pukan koko loppu kauden ...

Eiköhän tapparafanin kommentti kerro Hukka-Pukan aseman Tampereella...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös