Tps oudossa tilanteessa

  • 2 216
  • 30

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
No niin on tullut aika nostaa kissa pöydälle niin vastentahtoista kuin se onkin. Tosiasia nimittäin nyt on se, että Tps on ajautunut ihmeelliseen tilanteeseen. Jotain on tehtävä, sillä taistelu runkosarjankin kohtalaisista sijoituksista alkaa olla jo vaikeaa. Kotietu saatetan olla jo menetetty ja peli on edelleen vaikeaa kuin luottohäiriöisen lainanotto.

Analysointi tämän syistä lienee käyty jo edellä olevissa ketjuissa. Muistin virkistämiseksi; perusongelmat ovat maalinteossa, surkeassa ylivoimapelissä ja pienehköissä pakeissa. Mitä valmennuskaksikko voisi mielestänne asiassa tehdä? Sanomattakin on selvää, että seurajohto voisi hankkia edes muutaman vahvistuksen, mutta jos vanhat merkit pitävät paikkansa niitä ei ole odotettavissa. Samat virret on nimittäin kuultu aiemminkin ja lopputuloksena ei miehiä juuri ole liikuteltu.
Ei pidä myöskään aliarvioida valitettavan tapaus Koivun vaikutusta joukkueeseen. Koivut ovat osa turkulaista kiekkoperhettä, johon moinen ei voi olla vaikuttamatta. En myöskään olisi ikinä uskonut, että kaipaan Kiviharjua kentälle, mutta miehen poissaolo saattaa kyllä näkyä eräänlaisena hengettömyytenä.


Tämän viestin varsinainen aihe on kuitenkin se, miten arvokkaana perinteenä pitäisi Tps-valmentajien työsuhdeturvaa pitää? Onko perinne tosiaan niin arvokas, ettei edes tässä tilanteessa jo tulisi reagoida? Jos valmentajaa ei nimittäin nyt vaihdeta, niin se ei liene ajankohtaista milloinkaan. Joukkueella on kuusi pistettä, maalinteko on luokatonta ja hallilla käy porukkaa vähemmän kuin vapaaehtoisissa maanpuolustuskurseissa. En sano vielä juuta tai jaata valmentajien vaihdosta, mutta eiköhän paineet valmentajien verokorttien ripustamisesta hallin kattoon ala olla kohtuullisen suuret. Kunnioitettava perinne saattaa joutua väistymään Ison H:n tieltä.

Selvää on vain se, että näin ei voi jatkua. Mielenkiintoinen omakohtainen lisähuomio on se, että edellisillä kausilla kun Tps on pärjännyt runkosarjassa mahtavasti eli kun se on kauden aikana voittanut suurimman osan peleistään, on ollut jotenkin helpompaa hengittää. Välillä kun tuntuu, että tämä kausi on pilalla vaikka pleikkareissa vielä jonkinlaista tulosta saavutettaisiinkin, jos kauden aikana tulee enemmän takkiin kuin voitetaan. Aina ennen kun on tuntunut lähinnä säälittävältä vakioletkautus; "keväällä veri punnitaan". Nyt se tuntuu yllättävän hyvältä.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Valmentajat jatkakoot toistaiseksi

Perinteiden perusteella ei ratkaisuja pidä tehdä. Kaiken mitä tehdään tai jätetään tekemättä pitää palvella seuran etua. On otettava huomioon sekä lyhyen että pitkän tavoitteet.

Miksi kausi on alkanut kuten alkanut? Syitä on monia ja kaikkien osallisten on katsottava peiliin. Joka portaalla on korjaamista:

Seurajohto: Sanomattakin on selvää, ettei pelaajamateriaali ole sitä tasoa kuin vielä ennen NHL-ruljanssia suunniteltiin. Lähtijöiden määrää oli tietysti mahdoton ennakoida, mutta jonkinlainen plan B seurajohdolla olisi pitänyt olla. Joukkueelta lähti kolme parasta sentteriä, joista kaksi oli tiedossa jo keväällä. Tilalle hankittiin vain Rob Shearer. Muiltakin pelipaikoilta lähti pelaajia runsaasti, eikä korvaavia pelaajia hankittu. Pekka Kangasalusta lisää määrää (hyvä sekin), muttei nosta laatua (jos ei laskekaan).

Valmentajat: Tälläkin materiaalilla pitäisi pystyä taistelemaan sijoista 3-6. Minimitavoitteen on ehdottomasti oltava play offiin pääsy. Valmentajat eivät ole saaneet joukkuetta pelaamaan kuten pitäisi. Viisikkopeli ei toimi.

Pelaajat: Puhtaat paperit työmoraalista annan vain Mika Alatalolle, Rob Shearerille ja maalivahdeille. Onnistumisia ei aina tule, mutta ko. pelaajat jaksavat ainakin yrittää illasta toiseen. Mutta kaikki pelaajat eivät viitsi tehdä kaikkeaan joukkueen eteen. Esimerkiksi Nurmisen Kaitsu ei viitsi luistella kiekkoa kiinni, jos syöttö tulee metrin liian eteen. Pelaajienkin pitäisi ottaa vastuuta laajemmalla rintamalla.

Pitäisikö valmentajaa vaihtaa? Siinäpä kysymys. Mitkä ovat vaihtoehdot? Ulkomaalaista valmentajaa en lähtisi ottamaan. Suomalaisista vaihtoehdot jäävät vähiin: Hannu Jortikka tai Juhani Tamminen. Jälkimmäinen taitaa olla pois laskuista, koska sukset lienevät hieman ristissä seurajohdon kanssa.

Vaihtoehto olisi siis palauttaa Hannu Jortikka haalarihommiin. Jortikan paluu olisi kuitenkin vain yhden kauden pelastusoperaatio. Kysymys kuuluukin, että miten kauden jälkeen jatkettaisiin? Kuka/ketkä valmentaisivat ensi kaudella.

Oma näkemykseni on, että jatketaan nykyisten valmentajien sisäänajoa yritysten ja erehdysten kautta. Useimmilla menestyneilläkin valmentajilla alku on ollut hankala. Jos joukkue vielä joulutauolla on pleijariviivan alapuolella, palautetaan Jortikka haalarihommiin.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsi on sarjataulukossa aivan oikealla paikalla tämänhetkinen pelaajamateriaali huomioon ottaen. Alatalo/Shearer-kaksikko pystyy pelaaman taitojensa edellyttämällä tasolla illasta toiseen, joten sieltä ei ole enää apuja tulossa.
Nurminen ja Elomo ovat lomalla tepsissä eikä parannusta ole tulossa - kiitos, hyvien sopimusten!
Tepsin junnut ja muut täytemiehet ovat paikasta mihin ei aurinko paista!

Seurajohto on nukkunut Ruususen unta ja tuntuu edelleen nukkuvan. Vahvistusten osalta puhutaan veroista, eikä osata ajatella yhtään pidemmälle.

Yleisökeskiarvo tulee putoamaan lähelle 5000, ellei "pelimiehiä" ala Turun suunnassa näkyä - Budjetoidulla 7600:lla saa pyyhkiä aunarinsa. Eli 2600 lippua/matsi/ 25peliä/100mk/lippu?? Eli noin 6 MILJOONAN lippumyynti. Sillä voisi saada PELAAJIA? Mutta seura odottaa, että sarjakärki on 20 pisteen päässä ja ostetaan sitten vasta - mihin niitä vahvistuksia enää sitten tarvitaan?

Mitäs, jos seurajohto satsaisikin oikein maailmantähdeen ja yleisökeskiarvoksi saataiisiin 8000?

Saa, nähdä saako tepsi huomenna maalihanat auki ja paukuttaa oikein 2-1 voiton ässistä:D

ps. Taivaan kiitos Jypille, että olet olemassa! Ilman Jyppiä, tepsin maalit/ottelu keskiarvo olisi maali/ottelu :rolleyes:
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi valmentaja pitäisi vaihtaa, teillä on puolustuksessa Kangasalusta, eikö se kerro miksi te ette menesty.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Seurajohdon hoidettava oma tonttinsa

Lisäyksenä aiempaan kirjoitukseeni toteaisin aiemman kirjoittajan tavoin, että huipputason sentteri on hankittava vaikka isolla rahalla. Kansallisuudella ei ole väliä (seurajohdon on viimeistään nyt syytä unohtaa tsekkiantipatiansa). En usko että yleisömäärät nykyisestä juuri putoavat, jos joukkue pysyy edes pleijariviivan tuntumassa, mutta korkean profiilin hankinnalla voisi olla sekä menestykseen että yleisömääriin positiivinen vaikutus.
 
Suosikkijoukkue
TPS
TPS:n tilanne ei ole nyt niin huono, miltä sarjataulukko tällä hetkellä näyttää. Jalonen-Virta tarvitsee aikaa, ei ole vielä mitään syytä puhua valmentajavaihdoksesta. Ei silti, etteikö sekin päivä joskus voisi myös TPS:lle koittaa.
Pelaajia tulee Palloseuraan aivan varmasti lähi viikkoina, joten älkää nyt hermostuko tähän odottamiseen. Niin kuin joku täällä jo kirjoittikin TPS ei tarvitse täydennystä vaan vahvistusta. Hyvää kannattaa odottaa, hosumalla asioita ei voi hoitaa.
Tuskaista on ollut koko syksy, mutta ei nykyinenkään materiaali nyt niin huono ole, etteikö sillä pystyttäisi nousemaan roimasti ylös päin. "Mikki-hiiripuolustus" on pitänyt mielestäni kohtalaisen hyvin, vaikka avauspelissä on ollut melkoisia ongelmia.
"Katastrofi-alku" muuttuisi kohtalaiseksi, jos pisteitä olisi vaikkapa neljä enemmän, eli ei ero niin suuri ole.
Antaa muiden naljailla, kyllä Tepsi sieltä nousee.
Yleisömääristä sen verran, että tuntuvat olevan laskussa muuallakin muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.
Optimismi kannattaa aina.

t: Aurinkoa odottava risukasa!
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti kausi
No niin on tullut aika nostaa kissa pöydälle niin vastentahtoista kuin se onkin. Tosiasia nimittäin nyt on se, että Tps on ajautunut ihmeelliseen tilanteeseen. Jotain on tehtävä, sillä taistelu runkosarjankin kohtalaisista sijoituksista alkaa olla jo vaikeaa. Kotietu saatetan olla jo menetetty ja peli on edelleen vaikeaa kuin luottohäiriöisen lainanotto.


Ja kissan kankut. Tulee elävästi mieleen Jursinovin viimeinen kausi, jolloin joukkue pelasi -KARMEAN- syksyn (pitkälti tämän kaltaisen, mutta mukaan mahtui mm. 6-1-kotitappio Ässille ja muistaakseni kuuden ottelun tappioputki), jolloin Ilves veti liigan kärkeä. Innokkaimmat Ipa-fanit tunkivat kaikki foorumit täyteen "kärki karkaa, v***ttaako?"-viestejä mutta lopulta runkosarjan voitti TPS. Aina se meno on kamalaa syksyllä. Viime vuonnakin Elyséellä oltiin joulukuussa varmoja siitä, että porukalla ei ole mitään saumaa mestaruuteen. En sano, ettei joukkueella ole ongelmia - sillä on. En sano, että ongelmat olisivat vähäisiä - ne eivät ole. Mutta hyvä sijoitus runkosarjassa, kotiedusta puhumattakaan, ei ole mitenkään vielä menetetty. Eroa kärkeen on huimat 11 pistettä.


Analysointi tämän syistä lienee käyty jo edellä olevissa ketjuissa. Muistin virkistämiseksi; perusongelmat ovat maalinteossa, surkeassa ylivoimapelissä ja pienehköissä pakeissa. Mitä


Ongelmat ovat maalinteossa. Piste. Ylivoima pyörittää pääsääntöisesti hyvin, mutta kun kiekkoa ei saada maaliin, ei siitä ole mitään hyötyä. Pakistoja on muunkinlaisia kuin luokkaa jääkaappipakastin. Jos Tallinderkin palaisi Turkuun, se jo auttaisi paljon. TPS on aina puolustanut kiekkovarmoilla ja taitavilla pakeilla. Maalin edessä saa pörrätä kuka vaan, jos sen ei anneta tehdä sitä maalia.


Tämän viestin varsinainen aihe on kuitenkin se, miten arvokkaana perinteenä pitäisi Tps-valmentajien työsuhdeturvaa pitää? Onko perinne tosiaan niin arvokas, ettei edes tässä tilanteessa jo tulisi reagoida? Jos valmentajaa ei nimittäin nyt vaihdeta, niin se ei


On. Ei pitäisi. Turussa ei ole -KOSKAAN- vaihdettu kesken liigakauden valmentajaa. Ei vielä ole syytä sitä tehdäkään. Jos Jalonen itse haluaa jossain vaiheessa astua syrjään (ja korostan, ilman painetta) niin sitten tilanne on toinen. Ei häntä ulos saa ajaa. Ja edelleen, "edes tässä tilanteessa"? Kautta on nyt pelattu 10 ottelua. Vielä ehtii tapahtua mitä vaan. Jos joulutauolla meno on samanlaista, sitten voi olla seurajohdolla syytä pitää palaveria.


Selvää on vain se, että näin ei voi jatkua. Mielenkiintoinen omakohtainen lisähuomio on se, että edellisillä kausilla kun Tps on pärjännyt runkosarjassa mahtavasti eli kun se on kauden aikana voittanut suurimman osan peleistään, on ollut jotenkin helpompaa hengittää. Välillä kun tuntuu, että tämä kausi on


Gee, you don't say? Luuletko, ettei valmennusjohto ole huomannut? Kuvitteletko, että Jalonen ja Virta litkivät kahvia Hansatorilla ja myhäilevät kauteen saatua hyvää alkua? Luuletko, ettei joukkue itse ole huomannut sitä? Jos olet sattunut kuuntelemaan pelaajien kommentteja pelin jälkeen, tuska on melkoinen. Tässä silti pieni salaisuus - jääkiekkojoukkue ei ole valokatkaisin. Suunta ei muutu yön aikana, eikä edes viikossa. Joukkue on jo nyt menossa oikeaan suuntaan. Jokereita vastaan pystyttiin ihan hyvään peliin materiaaliin nähden, vain maalinteko tökki. Pelicansia vastaan pelattiin tasan. Sallinette siis minun huomauttaa, että tämä oli -AINOA- pistemenetys Pelicanseille tässä vaiheessa kautta. Jyp nuijittiin 7-1. Taitoa joukkueesta löytyy ja maalintekijöitä myös. Ne pitää vain saada esiin. Niitä ei saada esiin sillä, että joka h**vetin kierroksen jälkeen joka foorumi on täynnä porukkaa, joilta tulee viestiä tyyliin "joko nyt saa alkaa hermostua". Hermostukaa perkele minun puolestani vaikka ekan pelin jälkeen. Minä olen käynyt katsomassa joka ainoan TPS:n kotipelin tällä kaudella. Jos sairaus ei iske, käyn katsomassa loputkin.

Mitä valmennusjohdon muutos muka auttaisi? Jortikka kertoisi pelaajille, että se kiekko pitää pistää MAALIIN, ei sen ohi. Ehkä tilanne lopulta ajautuu siihen, että joukkue on niin lukossa, että Jalonen astuu syrjään. Jos niin käy, se on suuri sääli. Menetettyä kunniaa siitä, miten TPS on ainoa joukkue SM-liigassa, joka ei ole vaihtanut valmentajaa kesken kauden ei saada ikinä takaisin. Mielummin otan yhden huonon kauden kuin menetän tuon. Semminkin kun valmentajan vaihto ei ole mikään automaattinen tae siitä, että joukkue sen jälkeen innostuu voittamaan mestaruuden. Tai edes pelaamaan hyvin.

Tämä tekee ihan hyvää vaan. Erottuvat aidot kannattajat kaiken maailman glory huntereiden joukosta. Ne, jotka eivät tätä kautta kestä, voivat puolestani painua kannattamaan muita seuroja. Ei tästä kukaan pidä, mutta se huono otetaan sen hyvän mukana.
Ja edelleen, kautta on 46 ottelua jäljellä. 92 pistettä on vielä jaossa. Jos sikseen tulee, TPS ehtii vielä vaikka voittaa runkosarjan. Odotellaan nyt sitä veromuurin murtumista ja katsotaan, kenet ne sieltä tänne kärrääväät. Jos suunta muuttuu ja joukkue alkaa voittaa, ainakin minä voin rehellisesti sanoa seisseeni joukkueen tukena vaikeina aikoina. Kaikki eivät.
 
Viimeksi muokattu:

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Re: Valmentajat jatkakoot toistaiseksi

Viestin lähetti blackhawk
Pitäisikö valmentajaa vaihtaa? Siinäpä kysymys. Mitkä ovat vaihtoehdot? Ulkomaalaista valmentajaa en lähtisi ottamaan. Suomalaisista vaihtoehdot jäävät vähiin: Hannu Jortikka tai Juhani Tamminen. Jälkimmäinen taitaa olla pois laskuista, koska sukset lienevät hieman ristissä seurajohdon kanssa.

Tammista en valmentamaan halua. Se on nähty Oulussakin, mihin se tie johtaa. Jos joku kesken kauden tuodaan joukkuetta "pelastamaan" (pelastamaan miltä?) on vain yksi vaihtoehto. Se, haluaako Jortikka tulla takaisin valmentamaan onkin sitten ihan eri juttu. Itse annan Jaloselle täyden työrauhan vaikka kevääseen asti.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Re: Re: Tps oudossa tilanteessa

Jos suunta muuttuu ja joukkue alkaa voittaa, ainakin minä voin rehellisesti sanoa seisseeni joukkueen tukena vaikeina aikoina. Kaikki eivät. [/B][/QUOTE]

Mistä moinen tunteenpurkaus allekirjoittanutta kohtaan? Joukkue on kiistatta ahdingossa ja peliesitykset eivät voi tyydyttää todellista tps-kannattajaa. Kuuluuko tosi kannattajan pidättäytyä kaikenlaisesta kritiikistä silloin, kun oman joukkueen peli muistuttaa suolla tarpomista?

Olen ollut Tps:n kannattaja vuodesta -84 enkä milloinkaan ole evännyt tukeani enkä tee sitä nytkään. Asiallinen keskustelunavaukseni näköjään kirvoitti sisäisen demonisi ja haluatkin näemmä kieltää kaikenlaisen nyky-tps:n kriittisen arvostelun. Väärin. Joukkue on tällä hetkellä kusessa sanot sinä mitä sanot. Tps:lla on kuusi pistettä kymmenestä pelistä ja sillä selvä. Aiheesta saanee keskustella. Sokea oman joukkueen ihailu silloinkin kun systeemit eivät toimi, on mielestäni silkkaa typeryyttä. Se Tps, jota minä kannatan ja rohkenen epäillä että olen kannattanut hieman sinua pidempään, ei pelaa tällä lailla. Teoriassa on samantekevää sekin kuinka monta pistettä meillä nyt on, mutta sillä on väliä, ettei homma toimi ja yhtä alisuoritusta seuraa toinen. Maaleja, maaleja vaadin minä. Voittoja vaadin minä. Tai sitten edes kunnon tsemppiä, johon ei tällä kaudella ole yltänyt kuin murto-osa joukkueesta. Kannatukseni ei ole silti mihinkään hävinnyt. Pointti on se, että ei mitään saa jollei jotain vaadi.

Kannatetaan siis jatkossakin Tps:aa mutta ei viitsitä ummistaa silmiä tosiasioilta. Jotain on tapahduttuva.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
"Tämä, tosi-fanin pitää olla seurajohdon kanssa samaa mieltä joka asiassa ja mitään negatiivista ei joukkueesta saa sanoa"- asenne alkaa pikku hiljaa v*tuttaan. Sitä on ihan tarpeeksi jo tepsin omassa chatissa sillä erolla, että moderaattorit poistaa kaikki kriittiset kommentit...

Ei valittamalla mitään saa, mutta ei pään silittelylläkään. Homma kusi, kun seurajohto "oletti" pelaajien pysyvän tepsissä. Pitäisi johtajatason herroilla olla sen verran koulutusta, että tietävät ettei mitään saa olettaa. Jos ei tiedä, niin pitää ottaa selvää! Ja jollei pysty ottamaan selvää, pitää varautua pahimpaan!

Tepsi-fani vuodesta 1980:D
 

verco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Pelithän eivät ole silti huonoja olleet tuloksista huoilmatta.
Kärkijoukkueet eivät todellakaan ole päässeet helpolla, vaikka pisteet yleensä ovatkin saaneet.
Tappara-peli oli TPS:n hallussa (mielipide) 2 erää. Tappara vain teki sen, mitä piti ... maalit. Enkä puheista päätellen suostu uskomaan narrienkaan saaneen helppoja pisteitä.

Ylivoimasta puuttuu pelintekijä. Rauteesta ei ole pyörittämään ykkösnyrkkiä. Tahtoa on, mutta luovuutta puuttuu. Shearer ei myöskään sovi tälle paikalle, vaikkakin ehkä taitoa on vähän enemmän. Rohkeita kokeiluja vaadittaisiin, kun ei kerran homma toimi.

Maalintekohan se selvin ongelma on ollut. Eikä se mikään ihme ole, kun viime kauden maaleista lähti yli puolet joukkueesta.
Joku vahvistus olisi tälle sektorille paikallaan. Nurmisen peli on ollut niin hengetöntä joka osa-alueella, että ei voi millään tietää, koska peli alkaa kulkea, vai alkaako ollenkaan.
 

kookoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
nojoo, ollanhan me tps fanit saatu tosiaan kylpeä hunajassa...
itse olen kyllä sitä mieltä että mielummin välillä vaikka huonompi kausi jos silloin "ajetaan" omia junnuja sisään se että minkä tasoiset ne ns junnut on en voi sanoa koska olen tilanteen pakottamana joutunut pysymään poissa hallista, siitä tulikin mieleen että voisiko joku hieman valotta ns junnujen suoritusta??
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti kookoo
voisiko joku hieman valotta ns junnujen suoritusta??

Tulokkaiden pistepörssi

1. Häppölä Toni, HIFK 10 5 5 10 14 -5 9 0
2. Viinanen Mika, Lukko 10 6 2 8 6 -5 1 34
3. Normio Teemu, Lukko 10 1 6 7 6 -5 1 4
4. Pikkarainen Ilkka, HIFK 10 3 1 4 6 -6 0 49
5. Niskala Janne, Lukko 10 2 2 4 4 -6 -2 16
6. Vihko Joonas, HIFK 10 1 3 4 4 -11 -7 4
7. Vidman Hermanni, Lukko 10 0 4 4 6 -4 2 2
8. Jämsä Markus, Lukko 6 2 1 3 1 -4 -3 6
9. Jääskeläinen Jari, JYP 8 1 2 3 3 0 3 4
10. Hirschovits Kim, HIFK 10 0 3 3 9 -4 5 2
11. Kankaanperä Mikko, TPS 10 0 3 3 1 0 1 0
12. Koistinen Ville, Ilves 10 0 3 3 5 -11 -6 10
13. Grünn Carlo, HIFK 8 2 0 2 4 -6 -2 2
14. Järvinen Turo, HIFK 7 1 1 2 2 -2 0 2
15. Jokinen Jussi, Kärpät 9 1 1 2 4 -4 0 0
16. Rahikainen Riku, Ilves 6 0 2 2 2 -1 1 4
17. Mäkelä Tuukka, HPK 9 0 2 2 3 -2 1 2
18. Hirvonen Ville, Ilves 10 0 2 2 4 -6 -2 8
19. Haataja Juha-Pekka, Kärpät 2 1 0 1 2 0 2 0
20. Pesonen Janne, Kärpät 2 1 0 1 1 0 1 0


Tulokkaiden maalipörssi

1. Viinanen Mika, Lukko 10 6 2 8 6 -5 1 34
2. Häppölä Toni, HIFK 10 5 5 10 14 -5 9 0
3. Pikkarainen Ilkka, HIFK 10 3 1 4 6 -6 0 49
4. Jämsä Markus, Lukko 6 2 1 3 1 -4 -3 6
5. Grünn Carlo, HIFK 8 2 0 2 4 -6 -2 2
6. Niskala Janne, Lukko 10 2 2 4 4 -6 -2 16
7. Haataja Juha-Pekka, Kärpät 2 1 0 1 2 0 2 0
8. Pesonen Janne, Kärpät 2 1 0 1 1 0 1 0
9. Järvinen Turo, HIFK 7 1 1 2 2 -2 0 2
10. Jääskeläinen Jari, JYP 8 1 2 3 3 0 3 4
11. Siltavirta Sami, JYP 9 1 0 1 4 -5 -1 8
12. Sillanpää Olli, HPK 9 1 0 1 1 -1 0 2
13. Jokinen Jussi, Kärpät 9 1 1 2 4 -4 0 0
14. Kesä Teemu, Lukko 9 1 0 1 4 -6 -2 12
15. Pyörälä Mika, Kärpät 9 1 0 1 2 -3 -1 2
16. Hannus Tommi, TPS 10 1 0 1 1 -1 0 2
17. Normio Teemu, Lukko 10 1 6 7 6 -5 1 4
18. Vihko Joonas, HIFK 10 1 3 4 4 -11 -7

Siinä tärkeimmät;)
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Tepsin junnut liigassa

Parhaiten debytoineet Tepsin kasvatit ovat ainakin kauden alussa olleet Mika Viinanen ja Hermanni Vidman. Vahinko vain, että molemmat pelaavat Lukossa.
 

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
Ehkä tässä nyt kuitenkin on kyseessä jonkinlainen ylireagointi TPS-leirissä. Toisaalta ymmärrettävää, sillä onhan TPS yleensä totuttu näkemään sarjataulukon toisessa päässä. Pelaajavaihto on usein ennenkin ollut vilkasta, mutta aina menetykset on pystytty korvaamaan. Itse olen jo muutamana kautena ehtinyt "vannomaan", ettei TPS pystyisi selviytymään vaikeasta haasteesta. Mutta toistaiseksi on vaan pystynyt... Nytkö sitten? Minusta se olisi jopa odotettavissa oleva asia. Normaalia...

Mielestäni tämänkinhetkisellä joukkueella Tepsillä on kaikki mahdollisuudet tavoitella sijoja 3-6. Runkosarjavoittoa ei ole "menetetty" huonon alun vuoksi, vaan siksi ettei tämä joukkue ole sen väärti. Siihen vaadittaisiin jo epärealistinen 120%:inen suoritus. Ja sellaiseen ihmeeseen minä en ainakaan usko. Mutta tuonne 3-6:n joukkoon ei tarvita kuin pieni petraus joukkueessa. Muutama pelaaja, erityisesti vaikkapa Nurminen, kun siihen pystyy... niin sielläpä ollaan että heilahtaa. Erot ovat pelillisesti sen verran pieniä.

Todelliseen mestaruustaistoon tarvittaneen kuitenkin muutama vahvistus. Huippusentteri sekä pakki, joka kunnostautuu fyysisellä puolella että kiekollisena esim. ylivoimassa. Näiden innostamana sitten ehkä Kaitsukin palaisi normaalille tasolleen. Vahalahden ja ainakin Elomon olisi myöskin pystyttävä näyttämään, etteivät taidot ole mihinkään hävinneet. Luullakseni tuossa olisikin sitten jo ainekset Tapparan ja Jokerit todella vahvasti haastavaan yhdistelmään. Kuten huomaatte pidän Pelikaaneja edelleen korkeintaan vain haastajina. Mutta sieltähän on hyvä ponnistaa, joten ei hermostuta siellä Lahdessa päin...

TPS TOP3-pettymykseni:
1. Kai Nurminen, mikä mies sieltä rapakon takaa palasi???
2. Mika Lehtinen, viime kaudella maaleja+pisteitä -> mikä nyt mättää, ei johtajatyyppiä?
3. Ville Vahalahti, menee hänkin vaan joukon jatkona??

TPS:llä on ihan selvästi nyt pikkuinen kynnys ylitettävänä, sieltä vaan pitäis nyt joukkueesta löytyä muutamia sellaisia onnistujia/vastuunkantajia, jotka hieman pystyvät hinaamaan porukkaa eteenpäin. Sitten se saattaakin jo lähteä ihan omalla painollaan. Onhan ennenkin havaittu onnistumisten luovan uusia onnistumisia. Toisaalta kun se pitkistyy niin se mutkistuu... Vielä ehtii kuitenkin pitkälle!!
 

Vekman

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Ne pelit mitä olen Tepsiltä tällä kaudella nähnyt, eivät ole mielestäni antaneet syytä mihinkään paniikkiin.. vielä. Kuten täällä on jo todettu, suurta osaa joukkueesta näyttää vaivaavan jonkinasteinen yrityksen puute. Tämähän saattaa johtua turhautumisesta vielä toimimattomien kenttien takia, mutta syynä voi olla myös muuta pelinjohtoon liittyvää.

Olisi kuitenkin mukava nähdä kaikkien yrittävän tosissaan.

Paniikkinappulan painaminen tässä vaiheessa olisi tyhmää. Jalosella ei ole ollut vielä tarpeeksi aikaa näyttää mihin pystyy, ja joukkue on muuttunut todella paljon. Itse uskon kurssin vielä kääntyvän, jolloin heikommat joukkueet jäävät jalkoihin ja suosikkeja vastaan pelataan tasaväkisesti, myös tulosten valossa.

Tepsin johto on mielestäni antanut selvän signaalin vahvistusten hankkimisesta muutaman viikon kuluttua. Verohelpotus auttaa satsaamaan enemmän rahaa hankintoihin, mikä tarkoittaa todennäköisemmin vahvistuksia, ei täydennyksiä.

Katsotaan nyt kuukausi vielä eteenpäin, niin selviää saadaanko hankintoja ja lähteekö maalinteko toimimaan, siihen mennessä jotain on täytynyt jo tapahtua. Siihen asti pitää vain roikkua playoff-viivan tuntumassa.

Ainoa suunta tästä on ylöspäin.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Olkaa huoletta!Tepsu ryhtyy kohta vahvistamaan ryhmää ja hankkinee ennen kevättä kentällisen pelaajia.Eikä Tepsulla ole muuta onkelmaa kuin maalinteko.Tääläkin nipulla se kyllä selviää pllään ilman suurempia vaikeuksia.

Onkelma on tietysti yleisö.Sen on vaikeata sulattaa sitä ,jotta tällä sekunnilla Tepsulla ei ole jakoa kärkiporukoita vastaan.Pimeä ja synkkä syksy?

Ansas hankkii lakimiesten avulla miljoonien ja taas miljoonien korvaukset häntä huijanneilta NHL-organisaatioilta.Ja tosiaan on mahdollista että Jortikka saapuu aitoon kertomaan:"te ette jumalauta häviä tänään!"

Kaikki mulle aina ja HETI!S-tana mä en jaksa odottaa edes pleijareihin,mun on saatava se ja HETI!!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tainnu Turussa kilahtaa tuo menestys päähän, kun heikon sarjatilanteen takia pitää noin kovasti ruikuttaa. Hyvää oppia tää vaan on, kyllä ne sieltä vielä nousee. :)
 

Vekman

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Ei täällä nyt minun nähdäkseni ole ruikutettu, lähinnä pohdittu syitä huonoon sijoitukseen sarjataulukossa. Tepsin organisaatiolla on eväät taistella kärkisijoista joka vuosi, eikä minun mielestäni ole järkeä tyytyä mihinkään vähempään.

Antakaa meidän nyt puida ongelmia, kun niitä kerrankin on ;)
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mun papereissa

Tepsi on yhä Tapparan jälkeen se pahin kanto kaskessa Jokereiden tiellä kohti mestaruutta. Nyky Tepsin ongelmat mielestäni henkilöityvät Kai Nurmiseen, Kaitsu on pelaaja jolta Tepsin johto ja fanit (ja todennäköisesti myös itse joukkue) on varmasti odottanut huomattavasti vahvempaa panosta. Tällä hetkellä Kaitsu surffaa syvällä varjojen mailla ja mies ei näy kentällä eikä tehotilastoissa.

Alataloa, Elomoa, K. Nurmista, Norrenaa ja Niittymäkeä (varauksin koskee myös Lehtistä ja Petriläistä) lukuunottamatta koko muu Tepsin joukkue on melkoista harmaata massaa joilta on lähes turha odottaa mitään hirmu suuria tekoja. 3-4 kentän pelaajasta ei tule vain sormia napsauttamalla 1-2 kentän vastuunkantajaa - ei edes Turussa.

Tästäkin huolimatta uskon silti että viimeistään keväällä kun mitaleita aletaan jakamaan on Tepsi edelleen äärettömän vaarallinen. Perinteet velvoittaa.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
www.auranaallot.fi kertoo seuraavaa:
---<klipetiklip>---

TPS VAHVISTUU ENSI VIIKOLLA?

Prosessi TPS:n SM-liigajoukkueen täydentämiseksi on saamassa tuulta purjeisiinsa. Tappioputkessa kulkenutta jääkiekon tuplatriplamestaria vahvistettaneen uusilla pelaajilla jo ensi viikolla. Pelaajien nimiä ei kuitenkaan vielä ole tiedossa.

- Lehdistössä aiemmin esitetyt nimet ovat olleet vääriä. Olemme jo oikaisseet väitteiden esittäjiä, TPS Icehockeyn toimitusjohtaja Jouko Narvanmaa kertoo.

Kommentissaan Narvanmaa viittaa eri medialähteisiin, joissa TPS:n uusiksi sopimuspelaajiksi spekuloitiin mm. sveitsiläistä Reto von Arxia ja Jokereihin päätynyttä Petri Varista.

Potentiaalisista paluumuuttajista New York Islandersiin kotiutunut Marko Kiprusoff tai Rochesterissa polveaan paranteleva Henrik Tallinder eivät hekään näillä näkymin ole palaamassa Turkuun.

- Vahvistuksia tulee enemmän kuin yksi mutta vähemmän kuin neljä. Nimilistaa on odotettavissa ensi viikolla keskiviikkona tai torstaina.

- On kuitenkin muistettava että emme vieläkään hanki yhtään pelaajaa vain ostamisen takia. Tulokkaan täytyy olla todellinen vahvistus joukkueelle, Narvanmaa muistuttaa. <Jari Nikkola>

---<klipetiklip>---

Ja eikun odottamaan...
 
mitä minä sanoin

On tosi kiva sanoa nyt että ; MITÄ MINÄ SANOIN !!.

Kun kauden alussa arvailtiin maali-ja pistepörssin voittajaa lähes kaikki laittoivat kärkeen Nurmisen. Ei Nurminen tee maaleja ilman syöttökonetta ala` Rintanen. Kun vielä toisella laidalla oli Kallio niin Nurmisella oli toissa kaudella aivan eri edellytykset tehdä pisteitä kun nyt.

Myös TPS:sää veikattiin kärkeen mutta kyllä olisi pitänyt kaikkien tietää mihin nyky TPS:llä on edellytyksiä. Playareihin varmaan päästään mutta mitaleista on turha puhua.

Mikäli TPS johto tekee poikkeuksen ja ostaa uusia pelaajia voi tilanne tietysti muuttua paremmaksi mutta olen ERITTÄIN skeptinen siihen että he osaavat ostaa todellisia vahvistuksia. Tai ehkä osaavat mutta kun ovat niin **tanan pihejä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hatunnosto sinne parjattuun tepsin johtoryhmään päin, mikäli tämä Auran Aaltojen uutinen pitää paikkansa. Ilmeisesti härkää on otettu pusseista ja todellakin tehty jotain:D

2-3 "todellista" vahvistusta tepsin nykyiseen liigaryhmään tuntuu kyllä lottovoitolta - eriasia mitä se sitten tarkoittaa?

Mielenkiintoista!
 

Janneone

Jäsen
Käsittämätöntä panikointia tuntuu olevan jo joidenkin tänne kirjoittavien TPS-fanien keskuudessa. Kaudesta ei ole pelattu kuin viidesosa ja kaikki on vielä mahdollista ja jos muutamat uudet pelaajat osoittautuvat hyviksi vahvistuksi niin play offien kotietukin eli runkosarjassa 4 joukkoon on vielä täysin mahdollinen.
Itselleni ei niin ole väliä enää voittaako tepsi joka vuosi mestaruuden kun viime vuosina on saatu juhlia paljon.
Olen tyytyväinen paly off paikkaan ja siihen jos joukkueesta löytyy yritystä ja lisää agressiivisuutta ja kunnon asenteen ja yrittämisen kautta niitä onnistumisiakin tulee lisää ja kaipaisinkin edelleen vain lisää agresiivisuutta Tepsin otteisiin..
 

merzyk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja Edmonton Oilers
Tämän päivän Iltalehti

Tämän päiväisessä Iltalehdessä oli taas juttua Chris Josephin ja jonkun venäläisen hyökkääjän(nimen unohdin...olikohan Butsajev?)tulosta Tepsiin.
Paikkaansapitävyyttä voidaan taas spekuloida...Mielelläni näkisin jonkun todellisen vahvistuksen, ei niinkään ns. täytemiehiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös