TPS:n ulkomaalaiset – parhaimmat ja huonoimmat

  • 41 724
  • 147

Birchman

Jäsen
Noniin tuolta Lukon puolelta kopsattu idea. Tarkoituksena listata nimiä Tepsissä pelanneista ulkomaalaisista.

Oma kiekkoseuranta alkoi vasta 90-luvun lopussa joten en kauheasti osaa kertoa esim. Malcolm Davisista, mutta muut voivat sen tehdä minun puolesta

Eräs yksi parhaimmista ulkkareista oli ilman muuta Peter Schaefer. Muistan vieläkin, että kun #72 sai asenteen välillä kuntoon niin pystyi tekemään kentällä kaiken mitä halusi. Valitettavasti POffeissa ei sitten enää kiinnostanutkaan niin paljon ja sillat taisi ko. mieheen palaa aika hyvin. Myös Henrik Tallinder oli mies paikallaan. Tuntematon nimi Tepsiin tullessa ja täältä suoraan NHL:ään. Huonosti ei myöskään pelannut Kent McDonell tällä kaudella ja toivoa sopiikin, että mies vielä ensi kaudella pelaisi TPS:ssä.

Huonoja ulkomaalaisia nähtiin aika moinen liuta varsinkin triplan jälkeen. Pratt Zingoni, Valicevic, Valcak. Oikein pahaa teki lukea aina jostain "XXX TPS:n testiin" kun tiesi jo valmiiksi, että kaveri on täysi turisti.

Mielellään haluaisin tietoa ja tarinoita mm. Darrin Madeleysta, Pavel Torgajevista, Rob Shearerista ja Jonas Elofsonista.

Olkaa hyvä - Areena on teidän.
 

tamme

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
70-luvulla Bobby Lamoureux oli ainakin kova äijä. Juttujen mukaan(itse en ollut syntynytkään vielä): Kentän ulkopuolellla löysä paita päällä, jottei lihakset näkynyt. Jos kärhämä tuli, niin toinen puoli sai kyllä kyytiä :) Tepsin sivuilta löytyy vähän juttua hänestä: http://hc.tps.fi/index.html?n=1852 Samalla löysin aika mielenkiintoisen katsojan kirjoittaman jutun: http://www.turkku.com/2005/maalis-24_2005.phtml kannattanee lukea, jos vanhat hyvät ajat kiinnostavat.

Tuli Bobbystä aika karu juttu mieleen, jonka olen kuullut. Hänen veljensä poistattivat kaikki hampaansa ennen jääkiekkouran aloittamista. Bobby itse säilytti hampaansa, kovin on tyytyväinen ratkaisuun nykään, miksiköhän... Kovaa(hullua) touhua oli Kanadassa tuolloin. Bobbykin käy katsomassa nykyään pelejä, ainakin silloin tällöin.

Scaefer on oma suosikkini myös ulkomaalaisista, joita olen nähnyt. Kynä kävi ja taklauksia jakeli kun kiinnosti. Sitten oli Niclas "en koskaan pelaa sikaa ja hakkaa mailalla" Sundblad. Vähän sian näköinenkin oli hammassuojat suussa :) Kova maalineduspelaaja ja vahva jässikkä.

Siinä pari ulkomaalaista.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itselleni hyvistä ulkomaalaisista jo mainittujen lisäksi tulee mieleen 90-luvun puolenvälin jälkeen Turussa vaikuttaneet ruotsalaiset Niklas Sundblad, Marcus Thuresson ja latvialainen Karlis Skrastins, joka tosin jakoi mielipiteitä. Myös Andrei Skopintsev taisi aikoinaan olla kovakin nimi, mutta ei muistaakseni ollut mitenkään loistelias, ainakaan hyökkäyspelissä. Skopintsevista on jäänyt hauska yksityiskohta mieleen: tuntui kuin hän olisi pelikatkoilla aina tarkasti katsonut ketä yleisössä istuu, aivan kuin olisi katseellaan etsinyt jotain. Maintisemisen arvoisia on myös Mikael Holmkvist, josta kehittyi se NHL-tason peluri, mitä hän Turusta tavoitteli ja siinä sivussa tuli voitettua kaksi mestaruutta. Herran roolin vuoden 2000 mestaruuteen muistaa varmasti kaikki.

Shearer pelasi muutaman kauden TPS:n jälkeen Saksassa, minkä jälkeen mies on vaikuttanut Itävallassa ja Sveitsissä. Tällä kaudella ilmeisesti Itävallan puolella.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän Davis oli sellainen äijä että oksat pois. Oikein kylmät väreet menevät edelleen...mm. yo-kevät 1990 jäi mieleen, Kupittaan jäälle verivana finaalissa Ilvestä vastaan Davisin suusta ja sillä hetkellä oli pakko lähteä juoksemaan junalle jota ehti Turusta kotiin. Ja tietenkin se tapaus Forss Raumalla..kaveri oli ruutitynnyri, luontainen maalintekijä ja hän vihasi häviämistä. Ja se rannelaukaus..kuinkahan monta kertaa elämässään muuten Mal on laukonut lyöntilaukauksen? Ei monta. Paska fiilis jäi kun mies tyylittömästi (meillähän tämä perinteisesti käy) ulostettiin ja vaihdettiin Stepaan ekalla kaudella uudessa hallissamme.

Itseeni vaikutuksen ovat tehneet myös Schaefer (se taito!), Tjumenev (punakoneen rutinoitu ja kypsä monipuolinen pelin pyörittäjä vielä kypsemmälläkin iällä), Graves (vaikkei verrattavissa Davisiin jonka kanssa pelasi mm. samassa ketjussa Jalosen - joka pyysi valmentajalta "nikkarit laitaan" - kanssa kun Javanainen ja Vilander olivat molemmat yhtä aikaa klesana keväällä -89), Sundblad (pirun ärsyttävä vastustajalle ja taktisesti kypsä; mm. suoritus EHL-lopputurnauksessa -97 oli huikea), ja tietenkin Tallinder (kova ja taitava mestaruudentekijä).

Tottakai Jim Bedard aikanaan maalilla oli myös legenda jos kuka. Samoin esim. Aleksandr Smirnov oli todella arvokas joukkuepelaaja omine puutteineenkin. German Titov oli myös hyvä, häneen liittyy lisäksi mielenkiintoinen yksityiskohta; en muista juuri ketään muuta joka olisi niin usein vaihdettu pois aloituksista..yhdessä Miksa Mäkelän kanssa Gera oli jäätävä kaudella 92-93.

Ja onhan meillä ollut joskus koviakin äijiä, mm. Sergei Jerkovitsh. Vaikka kuinka kulmikas olikin niin välillä harmitti kun mies ulkoistettiin niin helpolla eikä annettu miehen pelata omaa simppeliä peliään ilman kiekollisen pelin paineita. Esim. HIFK pelotteli pitkään meidän pikkupojilta jo ennen peliä löysiä housuun ihan turhaan. Tämän kaverin läsnäollessa Nivalan Pasit ja Vopatit olisivat käyttäytyneet rauhallisemmin. Tällä kaudella McDonell olisi voinut eri lailla ohjeistettuna olla vielä värikkäämpi ja jopa tehokkaampi (enemmän pommeja ja vähemmän varman päälle pelaamista).

Chris Josephista oli kovat odotukset; ihan ok pelasikin mutta sittenkin päällimmäiseksi muistoksi jäi Makko Mäkisen keihästäminen Tapparaa vastaan pleijareissa.

Ja sitten niitä floppeja nyt on ollut paljon, mitäs niitä sen kummemmin nimeämään. Tässä jotakin.
 
Viimeksi muokattu:

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Monta tärkeää nimeä on jo mainittu, mutta kyllähän German "Himikin härkä" Titov on myös pakko ottaa mukaan, jos parhaista vahvistuksista puhutaan.

Muistikuvat ovat kyllä aika hataria, mutta Titov pelasi tepsissä pariinkiin otteeseen. Olikohan se sitten työsulkukaudella, kun miehen peliä pääsin paikanpäällä näkemään. Titov oli ilmeisesti näitä jotain Jursinovin vanhoja tuttuja ja ponnisti lopulta tepsistä luomaan varsin hienon uran rapakon taakse. Calgaryssa pelasi pitkään, mutta nyt ura taitaa olla jo ohi?

Milläs numerolla ja millaisessa roolissa Titov muuten tepsissä pelasi? Ei vaan muisti riitä millään.
 
floikkari kirjoitti:
Milläs numerolla ja millaisessa roolissa Titov muuten tepsissä pelasi? Ei vaan muisti riitä millään.

Germanin numero oli perinteinen 13 ja rooli oli kakkossentteri Elmeri Keskisen takana. Laidoilla taisivat pelata normaalisti Miksa Mäkeltä ja Raato Summanen, jos nyt ihan oikein muistan.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
floikkari kirjoitti:
Milläs numerolla ja millaisessa roolissa Titov muuten tepsissä pelasi? Ei vaan muisti riitä millään.

Numero 13, rooli lähinnä kakkossentteri.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mustavalkoinen kirjoitti:
Titov pelasi NHL:n lakon/työsulun aikana numerolla 94. Vissiin.

Jep, hyvä lisäys. Ja vielä pari mainintaa; jotenkin pidin Tyler Bouckista vaikka taitotaso olikin rajallinen; mies ei väistänyt ketään ja oli heti valmis puolustamaan omiaan kun sille oli tarvetta. Tällaisia tarvittaisiin edelleen (toki valmentajankin pitäisi antaa tiettyjä vapauksia reagoida tässä mielessä). Samoin Craig Rivet antoi kivoja elämyksiä vaikkei pleijareissa enää oikein onnistunutkaan. Muistan ekan pelin jonka Turussa näin miehen pelaavan (Kärppiä vastaan voitto); kulmiin mentiin sellaisella asenteella ja ilmeellä että Oulun pupujussit väistivät herkästi muualle.

Ja sitten tapaus Pavel Torgajev; kuulemma mies harjoitteli lähinnä kalastelemalla mutta oli vahva kuin härkä. Ilmeisesti kuitenkin sen verran vaikea persoonana että hänestä ei kauheasti saatu irti.
 
Viimeksi muokattu:

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Katoinpa muistin virkistämiseksi german titovin uran statsit ja pakko nostaa hattua miehen suuntaan, 40-vuotiaana vielä venäjän pääsarjassa täys kausi ja 7+19... Änärissäkin yli 600 peliä täyteen ja toi noi -tyylisesti NHLPA:n eläkkeen kanssa takaisin kotiin..
Tuohon vielä että german titovin rooli oli muistaakseni suht iso sillä '93 mestaruuskaudella. Ei välttämättä ihan peruskakkosen sena vaan jursin varta vasten venäjältä mukaan tuoma kova vahvistus..
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
cheli kirjoitti:
Tuohon vielä että german titovin rooli oli muistaakseni suht iso sillä '93 mestaruuskaudella. Ei välttämättä ihan peruskakkosen sena vaan jursin varta vasten venäjältä mukaan tuoma kova vahvistus..

Juuri näin. Essi vain oli se ykkössentteri. Ja sitten oli vielä osan kaudesta Jalonenkin mukana. Ja ajatelkaa muuta joukkuetta: Summanen, Mäkelä, Vilander, Vuori, Nurminen, Virta, Virtanen, Harila, Kiprusoff, Smirnov, Narvanmaa (joka muuten pelaajana oli suht kova tekijä ;-)), Haapakoski, Mikkolainen, Koivu ekaa kauttaan...ja finaaleissa Hirsimäki ja Pikkari Virtanen eivät mahtuneet pukevaan kokoonpanoon! Ainoastaan maalivahti Rokama toi pientä jännitystä kehiin. On hiukan meininki muuttunut...
 
Viimeksi muokattu:
cheli kirjoitti:
Tuohon vielä että german titovin rooli oli muistaakseni suht iso sillä '93 mestaruuskaudella. Ei välttämättä ihan peruskakkosen sena vaan jursin varta vasten venäjältä mukaan tuoma kova vahvistus..

Sitä ei itsekkään muista, että Titov oli Palloseuraan tullesaan lähes kolmekymppinen jannu, eli valmis pelaaja. Hyvä kausi Jursin luottomiehenä sitten varmisti sen, että mies varattiin Änäriin 28-vuotiaana. Runkosarjassa kakkossena, mutta playoffeissa pudotuspelien paras pistemies?
 
Suosikkijoukkue
RL, CC, MS, SB-A, MN, CO, GL, ST,HG, BG
Itsellänikin ikää vasta jonkun verran yli 20-vuoden, niin tosi hatarat muistot on TPS:n ysäri-joukkueiden ulkkaritähdistä, silti Smirnov? on jäänyt Titovin ohella elävästi mieleen. Vähän taustoja kaverista? Oliko peräti Kazakstanilainen, vai meneekö assosioinaatio ihan täysin tuon Kazakstanin hiihtäjäsuurudeen kanssa ristiin? Jotenkin mielikuva että melkeinpä täysin nimikaimoja vielä.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Koliath kirjoitti:
Itsellänikin ikää vasta jonkun verran yli 20-vuoden, niin tosi hatarat muistot on TPS:n ysäri-joukkueiden ulkkaritähdistä, silti Smirnov? on jäänyt Titovin ohella elävästi mieleen. Vähän taustoja kaverista? Oliko peräti Kazakstanilainen, vai meneekö assosioinaatio ihan täysin tuon Kazakstanin hiihtäjäsuurudeen kanssa ristiin? Jotenkin mielikuva että melkeinpä täysin nimikaimoja vielä.

1964 Voskresenskissa syntynyt venäläinen. Ja siis Aleksandr, tuo hiihtäjä oli Vladimir.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
1980-1981 36 ott, 2. Juhani Wahlsten
#31 Jim Bedard (mv) CAN 32 0+0=0 12
1981-1982 36 ott, 1. Juhani Wahlsten
#31 Jim Bedard
(mv) CAN 36 0+1=1 6
1986-1987 44 ott, 3. Juhani Tamminen
#17 Mal Davis (h) CAN 39 24+15=39 93
1987-1988 44 ott, 5. Juhani Tamminen
#17 Mal Davis
(h) CAN 44 32+12=44 68
1988-1989 44 ott, 1. Hannu Jortikka
#17 Mal Davis
(h) CAN 34 21+15=36 31
#21 Steve Graves (h) CAN 43 16+12=28 48
1989-1990 44 ott, 1. Hannu Jortikka
#17 Mal Davis
(h) CAN 38 27+11=38 41
#24 Viktor Tjumenev (h) RUS 44 8+22=30 20
1990-1991 44 ott, 1. Hannu Jortikka
#17 Mal Davis
(h) CAN 29 11+6=17 32
#19 Jevgeni Stepa (h) RUS 12 8+4=12 0
#24 Viktor Tjumenev (h) RUS 42 10+32=42 16
1991-1992 44 ott, 3. Hannu Jortikka
#17 Richard Zemlicka (h) CZE 15 5+9=14 6
#24 Viktor Tjumenev (h) RUS 29 2+9=11 12
#30 Oldrich Svoboda (mv) CZE 15 0+0=0 0
1992-1993 48 ott, 1. Vladimir Jursinov
#13 German Titov
(h) RUS 47 25+19=44 49
#77 Aleksander Smirnov (p) RUS 48 6+15=21 36
1993-1994 48 ott, 1. Vladimir Jursinov
#18 Pavel Torgajev
(h) RUS 47 19+11=30 60
#77 Aleksander Smirnov (p) RUS 43 5+12=17 48
1994-1995 50 ott, 4. Vladimir Jursinov
#13 Vjatseslav Fandul
(h) LAT 32 12+15=27 45
#77 Aleksander Smirnov (p) RUS 49 3+13=16 34
#94 German Titov (h) RUS 14 6+6=12 20
1995-1996 50 ott, 2. Vladimir Jursinov
#6 Karlis Skrastins
(p) LAT 50 4+11=15 32
#13 Vjatseslav Fandul (h) LAT 49 22+29=51 55
1996-1997 50 ott, 2. Vladimir Jursinov
#6 Karlis Skrastins
(p) LAT 50 2+8=10 20
#8 Andrei Skopintsev (p) RUS 46 3+6=9 80
#13 Marcus Thuresson (h) SWE 44 14+25=39 44
#25 Niklas Sundblad (h) SWE 50 15+21=36 93
#66 Toivo Suursoo (h) EST 50 11+8=19 66
1997-1998 48 ott, 1. Vladimir Jursinov
#6 Karlis Skrastins
(p) LAT 48 4+15=19 67
#8 Andrei Skopintsev (p) RUS 48 2+9=11 8
#25 Niklas Sundblad (h) SWE 47 17+16=33 68
#29 Alexei Kudashov (h) RUS 48 8+31=39 34
#30 Darrin Madeley (mv) CAN 2 0+0=0 0
#66 Toivo Suursoo (h) EST 38 17+5=22 46
1999-2000 54 ott, 1. Hannu Jortikka
#24 Mikael Holmqvist
(h) SWE 54 12+3=15 16
2000-2001 56 ott, 2. Hannu Jortikka
#10 Henrik Tallinder
(p) SWE 56 5+9=14 62
#24 Mikael Holmqvist (h) SWE 46 4+5=9 8
#71 Jonas Elofsson (p) SWE 10 0+0=0 0
2001-2002 56 ott, 4. Kari Jalonen
#24 Mikael Holmqvist
(h) SWE 56 9+13=22 22
#32 Chris Joseph (p) CAN 32 6+9=15 105
#44 Rob Shearer
(h) CAN 56 24+16=40 56
#72 Peter Schaefer (h) CAN 33 16+15=31 95
2002-2003 56 ott, 8. Kari Jalonen
#24 Mikael Holmqvist
(h) SWE 56 15+25=40 36
#39 Jason Elliot (mv) CAN 56 0+1=1 2
#42 Sergei Jergovitsh (p) BEL 40 2+1=3 61
2003-2004 56 ott, 1. Jukka Koivu
#24 David Schneider
(p) USA 54 8+11=19 72
#40 Harlan Pratt (p) CAN 3 0+0=0 0
#51 Jiri Vykoukal
(p) CZE 49 5+26=31 20
2004-2005 56 ott, 6. Jukka Koivu
#24 David Shneider
(p) USA 26 2+3=5 49
#40 Rob Valicevic (h) USA 10 1+1=2 29
#42 Peter Zingoni (h) USA 1 0+0=0 0
#42 Tyler Bouck (h) CAN 40 3+7=10 100
#51 Jiri Vykoukal (p) CZE 36 3+11=14 34
#52 Craig Rivet (p) CAN 18 3+1=4 28
2005-2006 56 ott, 10. Hannu Jortikka
#24 Vladimir Sicak
(p) CZE 20 4+4=8 16
#27 Marcus Paulsson (h) CAN 13 3+2=5 4
#34 Greg Hawgood (p) CAN 21 0+2=2 70
#36 Ivan Huml (h) CZE 15 3+6=9 22
#41 Daniel Widing (h) SWE 38 5+7=12 35
#50 Andreas Jämtin (h) SWE 37 8+7=15 81
2006-2007 56 ott, 7. Hannu Jortikka
#12 Kent McDonell
(h) CAN 45 14+30=44 75
#18 Layne Ulmer (h) CAN 54 17+29=46 34
#24 Vladimir Sicak (p) CZE 44 5+11=16 46
#36 Ivan Huml (h) CZE 21 9+9=18 42
#41 Patrik Valcak (h) CZE 2 0+0=0 2
#41 Nathan Barret (h) CAN 16 7+5=12 12
#72 Tomas Duba (mv) CZE 8 0+0=0 0

Huoh... Olisikohan siinä olleet kaikki SM-liigan (1975-2007) aikana TPS:ssa esiintyneet vierastyöläiset. Virheitä ja puutteita voi olla ja varmasti onkin. Korjatkaa ja eritoten kaipaan noista pelinumeroista varmaa tietoa. Hatarat muistikuvat eivät nyt kelpaa. Muistelen itsekin esim. Jevgeni Stepan olleen #19, mutta en ole löytänyt asialle mitään varmistusta (kausikirja, lätkäkortit, otteluohjelmat, videonauhat tms.). Laitan jossain vaiheessa vielä pelaajien perään kansallisuudet, tilastot yms.

Yksi mieleenpainuneista ulkomaalaisista oli myös kaudella 1997-1998 pelannut venäläissentteri Alexei Kudashov. Jursin vanha tuttavuus, joka tuli Saksasta (Augsburg?) TPS:n riveihin. Perinteinen sentterityyppi, jonka teholukemat olivat jotain tyyliin 10+30=40 eli n.75% pisteistä oli syötöistä.

EDIT1: lisätty pelaajien kansalaisuudet, ottelut, maalit, syötöt, pisteet ja rangaistusminuutit sekä lisätty unohtunut Darrin Madeley kaudelle 1997-1998
EDIT2: lisätty muutama pelinumero
EDIT3: lisätty kauden perään ottelumäärä, TPS:n sijoitus runkosarjassa ja päävalmentaja sekä korjattu Craig Rivet'n nimen kirjoitusasu...
EDIT4: lisätty Jim Bedardin kauden 1980-81 tilastot
EDIT5: lisätty Peter Zingonin ja Darrin Madeleyn pelinumerot
EDIT6: lisätty Jevgeni Stepan, Oldrich Svobodan, Rikhard Zemlickan ja German Titovin työsulkukauden (1994-95) pelinumerot


Huh huh... vihdoin ja viimein olen käsittääkseni löytänyt kaikkien TPS:a SM-liigan aikana edustaneiden pelinumerot.
 
Viimeksi muokattu:

Popov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onhan noita huippu-ulkomaalaisia ollut paljon ja yksi, jota täällä ei olla vielä mainittu on Vjatseslav Fandul. Mies oli todella nuoren kauden 95-96 joukkueen ainoa ulkomaalainen ja koko joukkueen paras pistemies, joten ihan täysin häntäkään ei voi vähätellä. Olihan tuo joukkue finaalissa, vaikka edelliseen kauteen verrattuna muutos oli huikea.

Itellä jäi aikoinaan ruotsalaiset, Thurensson ja Sundblad, mieleen, vaikka mitään hirveän suuria ihmeitä eivät miehet tehneet. Taisivat kuitenkin olla seuran historian ensimmäiset ruotsalaiset, ainakin liigassa?

Harmi vain, että kun tuota yllä olevaa listaa katselee, on totaalisten floppien määrä noussut valtaisasti. Ensimmäinen floppi taisi olla vuonna 97 maalivahti Madeley, joka ei pelannut edes koko koeaikaansa loppuun, vaikka hänellä oli NHL-kokemusta.
 

Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset
Mr.Fox kirjoitti:
Korjatkaa ja eritoten kaipaan noista pelinumeroista varmaa tietoa.

Paulsson #27
Hawgood #34
Valicevic ja Pratt, molemmat #40
Schaefer #72

Hutikutien osalta listaan voi lisätä herran nimeltä Sean Blanchard. Paska pakki, joka oli harjoituskaudella (?) testissä, eikä saanut sopparia. Muistaakseni ajoittui saman kauden alkuun kuin tieto Sakun syövästä, voin tosin muistaa väärinkin.

edit: yllä olevat varmoja. Chris Josephista en mene takuuseen, mutta muistaakseni #32?
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS pelinumerot 1975-2003

Chris Joseph #32

Mr. Foxin listasta puuttuu ainakin

Wilenius Bengt hyökkääjä 1975 – 1980
Håkan Hjerppe hyökkääjä 1978 – 1982

Edit: Buhahaa, olisi pitänyt vaan pysyä poissa pätemästä :)
Molemmat suomalaisia; syntymäpaikat Porvoo ja Vaasa.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Kiitokset pelinumeroista.
Erkka kirjoitti:
Hutikutien osalta listaan voi lisätä herran nimeltä Sean Blanchard.
Turun Sanomat: Sean Blanchard (p) CAN ja Mike Harder (h) CAN kävivät tosiaan näytillä harjoituskaudella 2001-2002. Nämä herrat olin jo tosiaan unohtanut, mutta kun eivät virallisia sarjapelejä koskaan TPS:n paidassa pelanneet, niin eivätpä myöskään löydy tilastoista. Madeley, Pratt, Valcak, Zingoni yms. ovat sentään joskus olleet ihan pöytäkirjoissakin.

Pre-season jannuihin voisi tietysti lisätä vielä David Nemirovskynkin. Oliko TPS muuten oikeasti lähellä sopimusta joskus Jursin aikoihin Aleksei Jashinin kanssa? Oli ainakin jonain kesänä treenaamassa Turussa ja muistaakseni jotain virityksiäkin taisi olla?
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
kone82 kirjoitti:
Mr. Foxin listasta puuttuu ainakin

Wilenius Bengt hyökkääjä 1975 – 1980
Håkan Hjerppe hyökkääjä 1978 – 1982
Molemmat suomalaisia; syntymäpaikat Porvoo ja Vaasa.

Tuo TPS-arkiston pelinumerolista ei ole aivan täydellinen ja muistaakseni muutama virhekin on päässyt pujahtamaan mukaan. Erittäin hyvä pohja kuitenkin.

EDIT: nyt muistinkin mikä tuossa pelinumerolistassa on vikana. Se on käytännössä tehty suoraan kausikirjojen (?) pohjalta, jolloin mukana ei ole kesken kauden tulleita vahvistuksia tai "vahvistuksia". Noh, Saku sentään on muistettu laittaa kaudelle 2004-05... Tuon sivun mukaan esim. Jim Bedardilla ei näytä olevan kuin yksi pelikausi TPS:n riveissä (1981-82), vaikka tilastoituja pelejä on kuitenkin 58kpl. Olihan se hienoa, että tuollainenkin on saatu aikaan, mutta saisi siinä käyttää muutakin kuin pelkkää vasenta kättä. Päivittäminen on jäänyt ja nykyään TPS:n sivuilla ei taida olla edes suoraa linkkiä? Miksi? Oi miksi? Katsokaa vaikka Tapparan tilastosivuja ja itkekää.
 
Viimeksi muokattu:

Mal Davis

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Darrin Madeley oli kyllä todella erikoinen tapaus. Muistan hänen äärimmäisen erikoisen mailapelaamisensa. Kiekon saadessaan hän ei vienyt kilpikättään mailan vartta pitkin ylös niinkui 99,99% maalivahdeista tekevät. Vaan piti kilpikätensä paikallaan, käänsi mailan rystypuolelle ja asetti mailan tupin räpylän pussinsa sisään. Todella erikoinen ja vaikean näköinen suoritus mutta nopeasti se aina kävi. Myös räikeän värinen maski on jäänyt mieleen. (liilaa, keltaista, vihreää, ties mitä. kamala ilmestys)

Jämtin on todellisia suosikki pelaajiani tepsissä kautta-aikain. Harjoituspeleissä mahtavaa tsemppiä, huitomista, taklauksia, suunsoittoa, maaleja ja tätä kaikkea on jatkunut tällä kaudella ruotsissa. Harmi kun Jortikka ei antanut miehen pelata omalla tyylillään ja vahvuuksillaan.

Barretin muistan myös vielä pitkään. Viina maistui ja suu kävi Jortikan suuntaan. Puolin ja toisin. Kova kiukuttelija. Tuli siinä sivussa kaksi todella komeaa maaliakin tehtyä.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Joudu tööle Topi

...tai jotain. Eli Toivo Suursoo oli kyllä semmoinen jota olisi jaksanut kauemminkin katsella, vaikkei nyt ihan siellä rankingin kärkipäässä olekaan. Maaliahneus on kuitenkin lähes aina hyve. Malmö - Detroit -kähminkien jälkeen kehitys ei näköjään ole jatkunut ihan samalla tavalla.

http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid=30265
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
tamme kirjoitti:
Scaefer on oma suosikkini myös ulkomaalaisista, joita olen nähnyt. Kynä kävi ja taklauksia jakeli kun kiinnosti. Sitten oli Niclas "en koskaan pelaa sikaa ja hakkaa mailalla" Sundblad. Vähän sian näköinenkin oli hammassuojat suussa :) Kova maalineduspelaaja ja vahva jässikkä.

Schaefer ja Sundblad nousevat omalla listallanikin korkealle. Sundblad oli vielä siviilissäkin tosi mukava tyyppi, toisin kuin esim. samaan aikaan joukkueessa pelannut "Älkää vittu mulle tulko puhumaan" Thuresson.

Ja Suursoon Topi tietenkin. Tepsin oma 66 oli aikanaan kyllä helvetinmoinen pelimies ja uskon, että potentiaalia olisi ollut vielä kovempaankin.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Välillä niitä hieman huonompia

Oldrich Svoboda oli kyllä hieman huono. Itseltäni jäi mieleen näköjään aika pitkäksi aikaa kun imaisi viimeisessä matsissa jyväskylässä jostain puolesta kentästä maalin ja niin TPS joutui puolivälieriin ifk:ta vastaan ja noutaja tuli. Jortikka erosi muistaakseni samana iltana. Kertokaas joku jos tietää enemmän noista toisessa ketjussa mainittujen lakkokenraaleiden Mikko Mäkelän & super-Essin touhuista, että meneekö edes lähelle tota tämän vuoden 'jore ulos hokista' -touhua..
Ei muuten voittaisi miksa Turun kaikkien aikojen suosituin jääkiekkoilija -äänestystä jos tänä vuonna järjestettäisiin, toisin kuin vuonna '93...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös