TPS, media ja julkisuus

  • 3 009 267
  • 12 014

keppimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Plankkiapina Kunnari, FC TPS ja aktiivinen HC TPS
Sankaruutta tarjolla

Tuossa Virtapohjan jutussa tarjotaan Sutelan suulla helvetinmoinen kasa vastuuta sekä sankaruutta HIFK-sarjaan.
Ensinnäkin vastuussa on yleisö, joka päättää, minkälaiset (taloudelliset) tappiolukemat tästä kaudesta kirjataan. Tosin:
"On katsottu, että SM-liiga ei ole onnistunut markkinoimaan pudotuspelejä parhaalla mahdollisella tavalla. Sen vuoksi seurat saavat nyt tässä vaiheessa hoitaa markkinoinnin ja saavat myös lipputulot"
Eipä se Tepsin markkinointikaan ole ollut haastavuudestaan huolimatta kovinkaan maireaa. Se on tehty mikä on ollut pakko, ei yhtään enempää.
Hyvässä tapauksessa sunnuntaina voi Turkuhalliin saapua jopa 6000 oikeasti rahalla lippunsa maksanutta katsojaa. Tämä vaatii tosin perjantaina vierasvoiton.
Skenaario, jossa Kostaja tekee perjantain myöhäisillassa 1-2 voittomaalin kolmannen jatkoerän ensimmäisessä vaihdossa siniviivapiiskalla, voisi tuoda jopa 7000 katsojaa. Voi se tehdä sen ranteella ylivoimahyökkäyksestä, ihan sama.
Toisekseen vastuussa ovat pelaajat ja Hantta. Heidän vastuullaan on menestyksen lisäksi seuran talous. Vai?
Yhtä kaikki, HIFK:n tiputtaminen olisi positiivisin tapahtuma sitten kevään 2004 semifinaalisarjan. Neljän vuoden synkkä vaellus loppuisi, tai pitäisi ainakin tauon ainakin syksyyn saakka, mikäli joukkue selviytyisi varsinaisiin pudotuspeleihin ottamaan 0-4 kuokkaan Nokan Näädiltä. Vai?
 

John Shaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teeee Peeee Äs ja Alexander The Great
Myyntiin vaan koko paska. Eiköhän tälle joku ostaja löydy. Eikös taannoin Veikkaaja ( tai joku vastaava) laskenut TPS:n arvoksi 1 €. Haiskahtaa kyllä jonkinasteiselta välistävedolta jos taas tulossa pataan puoli milliä. Onko säästö taas joukkueesta että ensi vuonna sitten alle millin joukkueella? HÄH!!

Vai pitäiskö kokousmenoja karsia? Vaihdettaisiin X.O konjamiinit V.S.O.P:hen ja hallituksen jäsenmäärä tiputtaa alle neljäänkymmeneen. Kyllä taas koko valtakunta nauraa miten Turussa hoidetaan bisnes. Ja ihan aiheesta nauravatkin.

TPS esim. jakanee tikettejä lähes ilmaiseksi ympäri kyliä melko mojovasti. Lisäksi kun yritysmyynti tulee kenties alaspäin, on ongelmavyyhti valmis. Ja kenelle lafkassa maksetaan palkkaa/palkkioita, kuinka paljon ja miksi?

Mitenkäs nämä ilmaisliput menee? Jos Ääs-Market jakaa lippuja ilmaiseksi niin saako se ne ilmaiseksi? Jos saa, niin miksei TPS jaa niitä itse vaan antaa reilun kerhon maineen toisille?
 
Viimeksi muokattu:

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Tuskin teillä huolta on. Siinä vaiheessa, kun maa lähtee jalkojen alta niin Sakun, Mikon ja Miikan pehmeät setelisäkit ottaa seuran vastaan. Jukasta tulee seuran yksinäinen Pomo, joka hoitaa toimitusjohtajan, Markkinoijan, Valmentajan ja junioripäällikön tehtävät Canalin kommentaattorin tehtävien ohella. Ylimääräisiä välistä vetäjiä ei ole ja kentällä kirmaa tähtiä. Ruissalo ostetaan takaisin ja Hunaja virtaa jälleen pitkin Aurajokea.

Eiku J. Tamminen, tämä tunnettu moniottelija siinäpä yksi mies, joka hoitaa ainakin viiden ihmisen työt. Ja tulee varmasti riemusta kiljuen Tepsiin vähän pienemmälläkin setelitukolla.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Jotain on tehtävä, ennen kun on myöhästä.

Tätä mantraa on tässä hoettu kolmisen vuotta. Itseäni alkaa kyllästyttämään tämän aihepiirin ruotiminen ja vatvominen. Nähtävästi hommia ei vaan osata hoitaa ja that's it... kyllä se noutaja sitten perille löytää.

Kuitenkin pakko on hieman vielä veivata tilanteella. Itseäni ärsyttää "aina kaikkitietävä" IS-toimitus, mutta kyllä sielläkin välillä piilee totuuden siemen. TPS ei ole lopettanut poukkoiluaan missään vaiheessa ja mielestäni selkeä strategia/visio puuttuu koko toiminnasta. Asioita hoidetaan usein mielijohteesta ja selkeä tavoitteellisuus puuttuu.

Käytännön tasolla kuitenkin oudoksuttaa, että miten on mahdollista luoda tästäkin kaudesta vahvat pakkaset viivan alle, kun...
-Kaikkia mahdollisia kuluja on leikattu (ainakin puheiden mukaan).
-Yritysmyynti on ollut kohtalaista (tämä on kuitenkin palloseuran pääasiallinen tulon lähde)
-Urheilullinen menestys on ollut odotettua (kauden etukäteisarvioihin nähden...)

Syitä (kenties?)
- Lippujen keskihinta on poikkeuksellisen alhainen. (kuitenkin menestysvuosinakin ilmaislippuja on jaettu railakkaasti)
- Velka ja sen tuomat korot ovat yksikertaisesti liian kovat.(voiko tämäkään olla yllätys budjetin laatijalle).

Tä?
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Hienoa Jack! Mukava saada tähänkin kitinäketjuun taas hieman realismia. IS-toimitus "pollaa" aina varmaan artikkelien menestystä tähän ketjuun kertyvän itkun määrällä :)

Realismia tulee kyllä tuutin täydeltä keväämmällä, tällöinkin arvostelu on kitinänsekaista itkua ja seuran taloudellista katastrofia pitää ihaillen seuraaman. Tätä menoa väistämättä jollakin aikavälillä seuraavan konkkahakemuksen ympärille kannattajat kutsutaan keväällä 20xx torille juhlimaan saavutusta.
 

miklaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät (Sympatiat HIFK)
6000 katsojan yleisökeskiarvolla ei tuon hintainen joukkue voi tehdä tappiota, kun kerran jääkiekkoa tässä maassa pelataan pienemmilläkin yleisöillä.

Onkohan TPS:llä joku kierre noiden ilmaislippujen kanssa. Sponsorina on jääkiekkoon positiiviset suhtautuvat sidosryhmät, joiden asikkaille on kiva jakaa ilmaislippuja. Samat ihmiset kävisivät ehkä muutenkin matseissa, mutta nyt otteluun pääsee ilmaiseksikin eikä sponssilipun hinta ole kai lähelläkään matsilipun oikeaa hintaa. Ilmaislippuja tulisi jakaa sellaisille, jotka eivät muuten matseissa käy. Joka pelissä on oven edestä mahdollisuus ostaa halvalla mihin tahansa katsomoon lippuja, joilla voi mennä sitten muuallekin istumaan, tilaa hallissa on. Myyjinä on ihmiset, joilla on pakasta vedetty rivi ilmaislippuja kädessään. Minunkaan lipusta maksamani raha ei kolahda TPS:n kirstuun kuin välillisesti. Voin olla väärässä. Montakohan ilmaislippua on keskimäärin jaossa/peli?

Turkuhallin vuokra on ilmeisen hinnakas, mutta tarkkaan arvioitavissa menopuolella. Hallillekin voisi hankkia sponsorin, kun jopa Laitilan halli on joku muu kuin "Laitilahalli". Eiköhän pelitapahtumasopimusta pakon edessä saisi neuvoteltua pienemmäksi.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Hallillekin voisi hankkia sponsorin, kun jopa Laitilan halli on joku muu kuin "Laitilahalli". Eiköhän pelitapahtumasopimusta pakon edessä saisi neuvoteltua pienemmäksi.

Näin kyllä. Jos ei isolla rahalla sponsorisopimusta hallin nimeen saada, niin vähän pienemmällä sitten. Turkuhalli-nimi taitaa olla hallin omistusportaalle tasan nollan euron väärti - mitään imagoarvoa kun sillä ei äkkiseltään mietittynä ole. Tässä tilanteessa pienikin sponsorointisopimus olisi varmasti tarpeen: 100 euroakin jo auttaisi kovasti.

Sen satasen voin maksaa vaikka minä. Sillä ehdolla, että Turkuhalli muutetaan vuoden 2008 loppuun asti Itäinen Pitkä Appreciation Arenaksi.
 

keppimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Plankkiapina Kunnari, FC TPS ja aktiivinen HC TPS
Hallillekin voisi hankkia sponsorin, kun jopa Laitilan halli on joku muu kuin "Laitilahalli".

Se halli on nimeltään "Jääkukko", eikä kukaan ole ostanut hallin nimeä. Turkuhallin nimisponsoriksi on saatava lähitulevaisuudessa joku yritys. Ja vähintään viiden-kuuden vuoden sopimuksella. Ei tää voi olla niin vaikeeta.

Felix Abba, Raisio yhtymä, TOK, Osuuspankki, Nordea, Leaf...mitä näitä nyt olisi?
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tosiaan ihmetyttää tappion suuruus, jos se on tuota luokkaa kuin on ennustettu. Sellaisia tappiolukemia ei voi puolustella mitenkään muuten, kuin päin helvettiä menneellä työllä, sekä pahoilla virhearvioinneilla seuran johtopuolella. Tai ehkä keskitason joukkueelle liian raskaalla kulurakenteella. Kuulostaa tutulta.

Kenellekään ei varmasti ollut yllätys, että katsojamäärä ja budjetoitu eivät välttämättä kohtaa. Tämä luulisi olleen huomioitu myös seuran johdossa. Kuluja on karsittu, ja anneilla on saatu runsaasti uutta pääomaa. Ja silti seura tekee suuren tappion? Sutela toteaa Turkkarissa, että kolmatta antia ei ole vielä näköpiirissä. Tästä voidaan päätellä, että kolmas anti on tulossa hyvinkin pian.

Neljäsosamiljoonan euron tappion vielä jollain tavalla ymmärtäisin - se menisi viime vuoden imussa - mutta lähes miljoonan euron tappio on aika uskomaton saavutus ottaen kaikki edellämainitut asiat huomioon. Sormi osoittaa jälleen kerran Sutelaan, ja hänen eroamisensa voisi tulla kysymykseen, vaikka hänkin tuntuu olevan vain marionetti tässä Tepsin koneistossa. Numerot kertovat aika pahaa kieltään joka tapauksessa. Kuka kokeilee seuraavaksi? Pahaa pelkään, että niin kauan kuin Ansas häärii takapiruna, TPS:n nousu kohti vakavaraista organisaatiota ei tule olemaan helppoa.

Tai voidaanhan rahaa pumpata seuraan sellaiset määrät, jotta toiminta saadaan jälleen kannattavaksi. Tällä hetkellä "pohjaton kaivo" on kuitenkin osuva vertaus.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Osakeanneillahan ei ole tulokseen mitään vaikutusta, ellei sitten niillä makseta esim. lainoja pois jolloin korkomenot pienenevät.

Liigaliitteen mukaan kauden alussa oli milli velkaa. Joten maksimissaankin tuon vaikutus on alle satatuhatta.
 

manager3

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielestäni taloudellinen tappio ei ole yllätys. Tappion mahdollinen suuruus ehkä, mutta jotenkin tuntui jo kesällä ja syksyllä ettei vieläkään ravisteltu organisaatiota tarpeeksi.

Mikäli tulos on todellakin pelätyn suuruinen tulisi jonkun kantaa vastuu, joko yhtiön toimiva johto tekee itse johtopäätökset taikka sitten hallitus käyttää valtaansa tekemällä ratkaisuja ja kantamalla vastuuta. Hallitus ei ole mikään edustuselin vaan yhtiössä tärkeimmistä päätöksistä vastuun kantava toimija.

Kulubudjettia ei kertakaikkiaan saisi ja voi kasvattaa ensi vuoteen mikäli halutaan saada taloudellista tulosta aikaan. Tällä hetkellä taloudellinen tulos ajaa ohi urheilullisen menestyksen ja mielestäni näin saisi ollakin muutaman vuoden ajan, ja senkin jälkeen molemmat tukevasti balanssissa. Organisaatiota on pakko keventää ja toimistolla tulisi tehdä tarkat analyysit kylmästi talouden ehdoilla.

Asenteiden on muututtava vieläkin enemmän mitä nyt on nähty. Muuhun ei ole varaa.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Asenteiden on muututtava vieläkin enemmän mitä nyt on nähty. Muuhun ei ole varaa.

Toki, mutta miten? Täällä puhutut luvut ovat niin käsittämättömän suuria nykyisen menon huomioiden, ettei tunnelin päässä oikein näy valoa. Tämän kauden joukkue ei voi olla niin kallis, että sillä selitettäisiin moiset tappioluvut, joten mihin ihmeeseen ne rahat ovat kadonneet? Miltä osin asenteita pitäisi tarkistaa, vai pitäisikö koko organisaatio pistää lihoiksi ja aloittaa uusiksi? Toivottavasti Ruissalossa tiedetään, jotta syylliset saadaan nyljettyä.

Vielä ikävämpää on se, että itse en ainakaan usko TPS:n taloudellisen uskottavuuden palautuvan, ennen kuin urheilullinen uskottavuus on entisellä tasolla - ellei Ruissalosta sitten löydy todellisia taloustaikureita, jotka onnistuvat muuttamaan vähät roponsa kultavuoreksi.

Se onkin sitten vähän paskempi homma, että milläs tavoittelet sitä urheilumenestystä, kun joukkueesta ei tunnu löytyvän sen enempää hyvää scouttausta kuin valmennustakaan. Ei näillä euroilla mitään maailmanluokan tähtiä ostella, eikä toisaalta näillä taidoilla koulita nuorista lupauksista mitään kovia jätkiä. Me ollaan kusessa, jätkät.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Me ollaan kusessa, jätkät.

Ollaan oltu jo helvetin monta vuotta ja tosissaan eletään sitä hetkeä että voittamisen kylttyyri kyykkii housut kintuissa pusikossa paskalla. Nyt on liki kaikki valttikortit käytetty, osakeannit jne. Varallisuutta ei ole, eikä lainarahoitusta tuollaiseen toimintaan antaisi edes Salonseudun Säästöpankki vajaat kaksikymmentä vuotta sitten. Koko perusbusiness on sairas, imua ei ole ja homma hiipuu kokonaisvaltaisesti.

Tällä hetkellä ja jälkiviisaudella näyttäisi ilmeiseltä että Sutelan valinta oli myös iso virhe. Eka kauden tappiot selittyvät tietysti monella seikalla mutta ei yltympärivelkaisen ja persaukisen seuran toimitusjohtajan, joka siis tiesi tai hänen olisi pitänyt tietää tosiasialliset talousluvut, kenties olisi kannattanut rakentaa innostuksissaan helvetin kallista rosteria vain päteäkseen. Sepon piikkiin ei tietysti voi kaataa kaikkea mutta on miehellä myös sellaiset näytöt vetovastuuajaltaan ettei ihan todeksi ole uskoa, ,reipas miljoona pataan kättelyssä ja heti perään liki samantasoinen saavutus. Huh huh.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Tällä hetkellä ja jälkiviisaudella näyttäisi ilmeiseltä että Sutelan valinta oli myös iso virhe. Eka kauden tappiot selittyvät tietysti monella seikalla mutta ei yltympärivelkaisen ja persaukisen seuran toimitusjohtajan, joka siis tiesi tai hänen olisi pitänyt tietää tosiasialliset talousluvut, kenties olisi kannattanut rakentaa innostuksissaan helvetin kallista rosteria vain päteäkseen. Sepon piikkiin ei tietysti voi kaataa kaikkea mutta on miehellä myös sellaiset näytöt vetovastuuajaltaan ettei ihan todeksi ole uskoa, ,reipas miljoona pataan kättelyssä ja heti perään liki samantasoinen saavutus. Huh huh.

Sutela otti riskin viimekaudella lähtiessä rakentamaan kovaa joukkuetta. Rehellisesti viimekauden joukkueella olisi ollut mahdollisuudet voittaa mitalli ja taistelle vaikka kullasta, jos näin olisi käynyt, niin homma voisi olla aika erinäköistä nytten. Rosteri olisi siihe riittänyt, jos kiinnostus olisi ollut oikealla tasolla. Oli vika sitten Jortikassa pelaajissa tai mitä todennäköisimmin kaikissa, niin nyt voidaan jälkiviisaasti todeta, että olisi pitänyt vetää säästökuurille jo viimekaudella. Joukkue oli huomattavasi kalliinpi ja silläkin mentiin sääleihin. Velkaa olisi nyt vähemmän ja tällä keudella olisi voinut olla jo vähän parempi materiaali.

Näitähän on helppo täältä huudella jälkikäteen. Tässä vaiheessa voidaan sanoa, että viimekausi oli floppi, tämän kauden sato korjataan vasta myöhemmin ja sitten voidaan arvioida miten meni.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kommentteja?

No, ensinnäkin veloilla tai velkojen takaisimaksulla ei ole vaikutusta tulokseen. Poistoihin en osaa sanoa juuta enkä jaata. Eiköhän pelaajaoikeudetkin saatu pois kirjapidosta jo viimeistään viime kaudella? Turkuhallin vuokratasoon en ota kantaa, koska minulla ei siitä ole mitään tietoa. Todella halpa sen täytyy kuitenkin olla, jotta se ei olisi rasite tuolla yleisökeskiarvolla.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
No, ensinnäkin veloilla tai velkojen takaisimaksulla ei ole vaikutusta tulokseen. Poistoihin en osaa sanoa juuta enkä jaata. Eiköhän pelaajaoikeudetkin saatu pois kirjapidosta jo viimeistään viime kaudella?

Hmmm... Kieltämättä melko vapaamielisesti tulkittu asioita ko. viestissä. Tästähän tulee mielenkiintoinen kevät, vähintään pelien verran jännittää talousluvut ja miten niihin on päästy. Tai eihän tää mikään uutinen enää ole, viime vuodet menty samaa rallia.
 
Mustahan on propagandalehti, mutta siellä oli taas ihan toinen kuva ja puhuttiin jopa korpivaelluksen päättymisestä.

TS:n artikkeli pari päivää sitten vaikutti mielestäni ihan vilpittömältä yritykseltä rauhoittaa tätä melskaamista.

Tuore Urheilulehti puolestaan otsikoi seuraavasti: "TPS - Tuhon oma".

Olen kyllä usein ollut väärässä, mutta itsellä on kyllä sellainen olo, että katastrofi ei vielä ole täällä ja sen saapumisen jälkeenkin jonkinlainen usko uusiin uudelleenjärjestelyihin. Akuuteimpana peikkona pidän edelleen sitä, että pudotaan ensi kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Pahimpana peikkona pidän edelleen sitä, että pudotaan ensi kaudella.

Ainakin peli menee jännäksi. Takaa HPK vahvistuu, KalPa vahvistuu, SaiPa, Ässät ja TPS pysynevät nykyisellä suoritustasolla? Uhkaa mennä kireäksi tämä homma! Tosin, katsotaan syyskuussa rosterit ensin ennen tuhoa tai uhoa.

Onko UL tänään julkaissut jonkun dystooppisemman jutun?
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Mielenkiintoista nähdä millaiseksi ensi kauden rosteri muodostuu. Urheilulehti sivaltaa tänään Tepsiä P.Sihvosen toimesta aukeaman verran ja toteaa mm. että Tepsin johdon ja Hantan visioit ovat olleet erilaisia ja tästä syystä Tepsin peli meni lukkoon vuoden alussa. Hantta tuskastui ja se heijastui jäälle.

Noin kirjoittelin toisessa ketjussa. Urheilulehti ja Petteri Sihvonen ei säästele. Tepsi on vajoamassa pohjaan ja valoa ei näy. Hantta on mokannut ja johto huopaa toiseen suuntaan. Mielenkiintoista olisi tietää mitä kautta P.S saa tietonsa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös