TPS, media ja julkisuus

  • 3 007 887
  • 12 012

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Ohmi kirjoitti:
Minä olen ollut ensimmäisten joukossa monottamassa Kojoa, Pappa Koivua, Narvanmaata, Sutelaa, Paukkusta, Erosta, Ansasta jne. mutta minun mielestäni vanhojen asioiden jossittelu on turhaaa. Tepsi olisi voinut pitää parempaa huolta taloudestaan mestaruusvuosinaan, Tepsi olisi voinut hankkia miljonäärin kummisedäksi, Tepsi olisi voinut varautua NHL-peikkoon, Tepsi olisi voinut olla tekemättä pitkiä sopimuksia pelaajien kanssa, Tepsi olisi voinut olla ottamatta Bergia ja Hurmetta(tästä olisi kyllä noussut sellainen poru, että Turku olisi vajonnut mereen) jne....


En syyllistä ketään. Jokainen saa hakea minun puolestani Tepsin nykyiseen tilaan syitä vaikka 20-luvulta ja syyttää seuran perustajia. Minua ei loppujen lopuksi kiinnosta paskan vertaa millaista taloudellista tulosta Tepsi teki 1989-2001 vuosien aikana - hienointa aikaa mitä jääkiekko voi koskaan kannattajalle tarjota. Minua kiinnostaa tällä hetkellä ainostaan se, millä me saadaan Tepsi takaisin SM-liigan huippuseuraksi. Entiset ajat eivät palaa koskaan, mutta kärkiryhmään on palattava mahdollisiman pian.


Siinä olemme samaa mieltä, ettei tämä Tepsin nykyinen tilanne mieltä ylennä, mutta mielestäni sinä edelleen nyt hieman liioittelet tämän konkurssin kanssa. Niin kuin jo päivällä sanoin, konkurssikypsät seurat eivät puhu 1,5 miljoonan euron budjeteista...

Tepsillä on täydet mahdollisuudet nousta takaisin yhdeksi SM-liigan parhaista seuroista, mutta se vaatii yhteen hiileen puhaltamista kaikilta TPS-henkisiltä. Lähtökohta uudelle nousulle on perseellään jo heti alusta alkaen, jos Tepsi on vain haaska, jota ikuiset vihamiehet tulevat kilpaa jakamaan. Siinä kohtaa Turku voi sanoa hyvästit huipputason jääkiekolle.

Ystävällisin terveisin,

Ohmi

Kaksi ensimmäistä kappalettasi ovat räikeässä konfliktissa, vai missaanko nyt jotain? Tarkoitatko sitä että arvostelun ajankohdalla on ratkaiseva merkitys sen hyödyllisyydessä, kuka on se viranomainen/palstapoliisi joka vetää aikajanan jolloin nalkutus tulee lopettaa?

Palaan kaiken uhallakin menneisiin hyvän listasi houkuttelemana. Muutama itsestäänselvyys siitä puuttuu mutta koska minua on rankasti ohjattu (en nyt tarkoita sinua Ohmi) olemaan palaamatta vanhoihin niin lisään listaan vain yhden nimen; Hannu Jortikka vuoden 2001 jlk jolloin kaverille annettiin titteliksi kehitysjohtaja ja siitä toimesta maksettiin helvetinmoinen palkka. Pelkkä kaveridiili jossa luterilaisesti työhön suhtautuva olisi saattanut saada hommaa suunnattua siten ettei ihan tällaista niiausta olisi tarvinnut nähdä. Mitä Jortikka noina vuosina teki? Kuulemani mukaan istui Haraldissa päivät pääskysten, ajeli taksilla pitkin kylää (asiakkaana) ja matsasi omiensa kanssa. Kehitysjohtajan luulisi kehittävän toimintaa, suuntaavan sitä jne. Eipä juuri enempää päin vittua voinut nämä hommat mennä. Toiminta lähti juuri noina päivinä täysin lapasesta mikä ei tietysti ole yksin Jortikan vika.

TPSn taloudellista ahdinkoa ei voi liioitella. Olen tietysti vain omien lähteideni varassa, niinpä taidat olla sinäkin. Tuo TPSn ilmoittama pelaajabudjetti on arvio tulevasta, sentin senttiä siihen ei tarvitse olla tällä hetkellä fyrkkaa. Lues oliko se nyt viime keskiviikkoinen TS:n artikkeli todella huolella, myös rivien välit. Aika helvetin selväksi ainakin mulle kävi senkin perusteella missä mennään, kyykky saattaa olla ns viimeinen eli että vielä kerran nousee pää paskakasasta mutta seuraavaksi annetaan periksi. Merkille kannattaa laittaa myös se, että ei siitä ole kuin vuosi ja Kasi&co latelivat pokkana silkkoja paskapuheita vahvoista taseista ja siitä että homma on siedettävällä tasolla. Pitkin kauttakin viestittiin että kyllä täällä vielä rahaa on. Nyt sitten äkillinen paluu arkeen ja toimitusjohtajalta hyvin poikkeavaa viestiä kentälle, rahat ovat finaalissa, TPS ei. Tämänhetkisiä johdon sanomisiakin kannattaa tulkita siinä valossa ettei niiauksen syvyyttä kerrota totuudenmukaisesti, ainakaan suoraan. Kyliltä kuulemiani tarinoita yritän suodattaa parhaani mukaan, niille yhteistä on vain se että ongelmat ovat rajuja. Suunnattu osakeanti on symboliselta arvoltaan suorastaan dramaattinen käänne, sinäkin Ohmi olet jo niin pitkään seurannut palloseuraa että hyvin tiedät kuinka periaatteellisesta asiasta tässä on kyse, moni ei kuuna päivänä ovien avaamiseen uskonut vaan luuli että ennen homma päästetään vaikka konkurssiin.

Ikuisten vihamiesten invaasio on aika kallista leikkiä jos sitä tarkoitat että joku tulisi ja ostaisi piruuttaan nyt leikkeleen haaskasta. Toki sekin on mahdollista mutta ollaan kyllä aika lailla tepsiläisessä kieroutuneessa maailmassa jos nyt osakeannin yhteydessäkin epäillään rahojaan sijoittavia saatanan epärehellisiksi vihamiehiksi kun lataavat tähän tyhjään pajatsoon latejaan. Menkää helvettiin niiden rahojenne kanssa, kai meillä on oikeus tehdä edes konkurssi ihan keskenämme! Varmuuden vuoksi, ymmärsin kyllä pointtisi, porukalla pitäisi homma saada urilleen ja vanhojen asioiden kanssa viisastelut tulisi lopettaa hyödyttöminä. Me ei olla loppupelissä eri mieltä kuin siitä että munsta vanhoista virheistä tulee myös oppia ja siksi ne tulee käydä läpi ja varoa ettei nyt jumalauta niitä ainakaan uusittaisi. Otetaan vaikka yksi konkreettinen esimerkki tähän varmuuden vuoksi, nyt ei Jortikasta kannata leipoa kehitysjohtajaa taas. Maksetusta palkasta ei koidu mitään hyötyä ja ajankäyttö yhtiön nimilistoilla allokoituu repimiseen, raastamiseen ja sisäiseen hämmennykseen eikä uudella valmentajalla olisi minkäänlaista työrauhaa.

Ystävällisin terveisin,

kausi
 
Viimeksi muokattu:

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
kausi kirjoitti:
Kaksi ensimmäistä kappalettasi ovat räikeässä konfliktissa, vai missaanko nyt jotain? Tarkoitatko sitä että arvostelun ajankohdalla on ratkaiseva merkitys sen hyödyllisyydessä, kuka on se viranomainen/palstapoliisi joka vetää aikajanan jolloin nalkutus tulee lopettaa?

Niin kuin sanoin jokainen voi arvostella ja jossitella näitä vanhoja asioita juuri niin paljon kuin haluaa, enkä minä ole täällä ketään ollut estämässä sen jatkamista. Omasta mielestäni tämä on kuitenkin turhaa ja tarmo pitäisi käyttää ennemmin miettimällä miten tästä eteenpäin.

kausi kirjoitti:
TPSn taloudellista ahdinkoa ei voi liioitella.

No sitten tässä ei ilmeisesti auta muu kuin nostaa kädet pystyyn, jos kerran Tepsi on konkurssiin menossa. Se hyvä puolihan siinäkin olisi, että päästäisiin Tepsin nykyisestä organisaatiosta ja omistuspohjasta eroon. Jokainen kynnelle kykenevä voisi ostaa Tepsin konkurssipesän ja aloittaa Hockey manageroinnin ihan livenä.

kausi kirjoitti:
Ikuisten vihamiesten invaasio on aika kallista leikkiä jos sitä tarkoitat että joku tulisi ja ostaisi piruuttaan nyt leikkeleen haaskasta.

Tuota valtataistelua on sen verran kauan tullut seurattua, etten pidä enää mitään yllätyksenä. Toisaalta en tarkoittanut pelkästään näitä pääpukareita, vaan kaikkia TPS-henkisiä. Kyllähän tämä valtataistelu on jakanut myös kannattaja- ja sponsorikuntaa ja samalla yleisömäärää ja sponsoritukia.

kausi kirjoitti:
Otetaan vaikka yksi konkreettinen esimerkki tähän varmuuden vuoksi, nyt ei Jortikasta kannata leipoa kehitysjohtajaa taas. Maksetusta palkasta ei koidu mitään hyötyä ja ajankäyttö yhtiön nimilistoilla allokoituu repimiseen, raastamiseen ja sisäiseen hämmennykseen eikä uudella valmentajalla olisi minkäänlaista työrauhaa.

Tähän on helppo yhtyä.

Katsotaan nyt kuinka syvään kumarretaan vai katkeaako selkä kokonaan - voisi sanoa, että elämme mielenkiintoisia aikoja(hymiöitä tarpeen mukaan)
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Ohmi kirjoitti:
No sitten tässä ei ilmeisesti auta muu kuin nostaa kädet pystyyn, jos kerran Tepsi on konkurssiin menossa. Se hyvä puolihan siinäkin olisi, että päästäisiin Tepsin nykyisestä organisaatiosta ja omistuspohjasta eroon. Jokainen kynnelle kykenevä voisi ostaa Tepsin konkurssipesän ja aloittaa Hockey manageroinnin ihan livenä.

En ole missään vaiheessa suositellut tai edes vihjannut käsien pystyyn nostamista. Missään nimessä seuraa ei tule päästää konkurssiin. Konkka on mustalaisten touhua, sitoumusten suorittamatta jättämistä yms. Ilmeisesti sä et kuitenkaan usko/ymmärrä vaikeuksien syvyyttä, ei näet tuollaiset sarkasmitkaan tässä asiassa kyllä eteenpäin vie.
 

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt on menossa kevään tärkeimmät pelit ja kaikkialla puhutaan seurasta, joka tippu sääliplayoffeista.. Lähes joka mediassa on päivittäin jotain TPS:n tilanteesta. Tää sirkus on kyllä herättäny kaikkien mielenkiinno, ainoa vika on että julkisuus tälläsessä asiassa ei oo välttämättä hyvästä. Tosin, tässä on nyt sellanen mahdollisuus, jos asiat saadaan "kuntoon" (Jortikka ulos) niin väitän että TPS:n pelejä käy ens kaudella kattomassa paljon enemmän katsojia kun tähän mennessä. Tosin se kyllä vaatii julkisuutta paljon enemmän mitä tähän mennessä on saatu.
No joo, pointti tais hukkua, mutta idea oli se että julkisuutta on tainnu nyt tulla tauon aikana yhtä paljon ku koko viime kaudella yhteensä.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Historiallinen päivä

17.3. 2007 kannattaa laittaa päivämääränä muistiin. Silloin ylitettiin TPS:n jo valmiiksi ryvettyneessä mediaprofiilissa viimeinenkin raja. Sekä IS että IL heittävät tuoreissa viikonloppunumeroissaan tiskiin sellaista tavaraa, että oksat pois. Tiesittekö mm. että kokonainen leegio ns. shaatanan pashkoja pelaajia olisi halunnut, kustannuksista vastaten, lennättää paparazzin Marbellaan Jortikan kiristämiseksi kuvilla "ulos hokista"? Oh boy, mikään Jatkiksen läpistä ei koskaan missään ikinä ole pääsyt tähän. Todellisuus (?) on aina tarua ihmeellisempää. Lehdet lukaisemalla saa myös nopean johdatuksen siihen miksi täälläkin on protestoitu jo x vuotta tiettyjä HC:n kehityspiirteitä vastaan. Ei ole tarvinnut keksiä mitään, riittää kun on listannut faktoja.
 

Morgoth

Jäsen
Pressiboxi kirjoitti:
lennättää paparazzin Marbellaan Jortikan kiristämiseksi kuvilla "ulos hokista"? Oh boy, mikään Jatkiksen läpistä ei koskaan missään ikinä ole pääsyt tähän.

Tää on jo legendaarista settiä. Onko Ansaksesta jotain kuvia olemassa, kun mies on niin hiljaa?
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Morgoth kirjoitti:
Tää on jo legendaarista settiä. Onko Ansaksesta jotain kuvia olemassa, kun mies on niin hiljaa?

+ Pressiboxilta sun lainaamasi osuus. Mun mielestä jokaisen noista Kunnarille soitelleista voisi myös laittaa Jortikan kanssa samasta ovesta ulos ja helvetin äkkiä. Sieltä se kapinaliikekin löytyy. Kaikki paska kaatuu nyt Jortikan niskaan, ollaan tasapuolisia ja muistetaan että olisivat pelaajatkin voineet kantansa jotenkin muutoin tuoda esille kuin velttoilemalla kaukalossa ts pettämällä kannattajansa, nolaamalla seuransa sekä aiheuttamalla helvetinmoiset lisätappiot muutoinkin kusessa olevalle seurallemme.
 

Morgoth

Jäsen
kausi kirjoitti:
ollaan tasapuolisia ja muistetaan että olisivat pelaajatkin voineet kantansa jotenkin muutoin tuoda esille kuin velttoilemalla kaukalossa ts pettämällä kannattajansa,

Sihvosta vähän siteeraten, niin TPSssä on ollut melkoinen 'moraalinen rappio', jossa organisaation joka tasolla ollaan nosteltua vain liksaa tekemättä sen eteen varsinaisesti mitään. On toki varsin anteeksiantomatonta, että TPS-pelipaita päällä vain surffataan jäällä ja hävitään pelejä lähes tahallaan.

Vihdoinkin tuo mätäpaise sentään edes puhkesi!!
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Soittivat äsken Radio Rockin aamussa Jorelle. Jore oli erittäin tuohtunut suomalaisesta kirjoittelusta lehdissä, hänen Marbellan matkassa ei ole mitään ihmeellistä, hän on 15 vuotta ladannut akkuja pelien jälkeen siellä. Hän tietää koska tulee takaisin, mutta se on yksityisihmisen asia, eikä kuulu muille.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
dude kirjoitti:
Soittivat äsken Radio Rockin aamussa Jorelle. Jore oli erittäin tuohtunut suomalaisesta kirjoittelusta lehdissä, hänen Marbellan matkassa ei ole mitään ihmeellistä, hän on 15 vuotta ladannut akkuja pelien jälkeen siellä. Hän tietää koska tulee takaisin, mutta se on yksityisihmisen asia, eikä kuulu muille.


Samaan aikaan Jordaanin esimies (Sutela) on huudellut julkisestikin miestä takaisin myönnetyltä muutaman päivän ylimääräiseltä lomalta. Mikä tässä on yksityistä - paitsi mahdollinen luvaton poissaolo?

Melko erikoinen ja ennen kaikkea farssinomainen tilanne siis edelleen. Jos julkisuudessa esitetty aineisto tilanteesta on totta, on HC TPS erittäin vahvoilla tässä keississä luullakseni. Siis mitä päävalmentajan sopparin purkamiseen tulee.
 

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
Pressiboxi kirjoitti:
Samaan aikaan Jordaanin esimies (Sutela) on huudellut julkisestikin miestä takaisin myönnetyltä muutaman päivän ylimääräiseltä lomalta. Mikä tässä on yksityistä - paitsi mahdollinen luvaton poissaolo?

Melko erikoinen ja ennen kaikkea farssinomainen tilanne siis edelleen. Jos julkisuudessa esitetty aineisto tilanteesta on totta, on HC TPS erittäin vahvoilla tässä keississä luullakseni. Siis mitä päävalmentajan sopparin purkamiseen tulee.

Kyllä, ellei Jortsu ole Sutelan hyväksymällä lomalla. Eihän sitä tiedä mitä Sutela on luvannut joskus joulukuussa. Mutta silti, uskon mielummin Seppoa kuin Hannua tässä tilanteessa.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Jussi Leppäsyrjä, Turun Sanomat

"Jortikka joutui tällä kaudella sellaisen julkisen ryöpytyksen - ja suoranaisen häväistyksen - kohteeksi, ettei pahemmasta väliä. Mieleen ei tule montaa suurrikollista, joka olisi saanut vastaavan kohtelun. Ja nyt täytyy muistaa, että kyse on jääkiekkovalmentajasta - ei murhamiehestä.Jortikka on särmikäs persoona, joka herättää paljon tunteita. Aika huolestuttavaa on silti se, jos valmentajan kritisoinnin pääargumenteiksi nousevat hänen luonteenpiirteensä tai yksityiselämänsä - eivät näytöt kaukalossa."

Mitäköhän vittua Leppäsyrjä nyt taas kirjoittaa. Pääargumettina on kyllä ollut se että TPS pelasi aivan saatanan luokattomasti kaksi kautta putkeen ja että Jortikka ei ollut sitoutunut hommiinsa. Em on nimenomaan näyttöjen kritisoimista. Esitetty kusipäisyys, oli vain bonusta kriitikoille. Mitä tekemistä murhamiehillä on tässä kuviossa, surkea vertaus. Siitä olen samaa mieltä, että exit tehtiin taas kerran niin tyylittömästi kuin vain ikinä mahdollista mutta tuo sitaateissa oleva on Leppäsyrjän ihan omaa lääkityksen puutetta.
 

Anders

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
kausi kirjoitti:
Mitäköhän vittua Leppäsyrjä nyt taas kirjoittaa. Pääargumettina on kyllä ollut se että TPS pelasi aivan saatanan luokattomasti kaksi kautta putkeen ja että Jortikka ei ollut sitoutunut hommiinsa. Em on nimenomaan näyttöjen kritisoimista. Esitetty kusipäisyys, oli vain bonusta kriitikoille. Mitä tekemistä murhamiehillä on tässä kuviossa, surkea vertaus. Siitä olen samaa mieltä, että exit tehtiin taas kerran niin tyylittömästi kuin vain ikinä mahdollista mutta tuo sitaateissa oleva on Leppäsyrjän ihan omaa lääkityksen puutetta.
Juuri luin ko. kannanoton ja ihmettelin samaa. Näillä näytöilläkö (muistin virkistykseksi 9. ja 10.) pitäisi olla päätä silittämässä ja papukaijamerkkiä ojentamassa? Omituista argumentointia todellakin.

Väitän, että jos TPS olisi tällä hetkellä yksi semifinaalijoukkueista, niin aika moni kriitikko olisi hiljaa. Myös kaukalon ulkopuolisista asioista. Ja toisinpäin, urheilullisen menestyksen jäädessä haaveeksi löytyy kaiken maailman loanheittäjää.

Jortikan lähtö oli taas sitä itseään. Julkisuudessa kautta sanomaa liikkeelle, paskaa oikein voideltiin Tepsin päälle. Joka hemmetin otsikossa TPS sitä ja TPS tätä. Vituttaa lähes yhtä paljon kuin joukkueen perseily kaukalossa. Mutta ehkä se nyt helpottaa ja lopun keväästä voi ihmetellä jäätäviä värväyksiä ja entisten valmentajien talkoohommia.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
kausi kirjoitti:
"Jortikka joutui tällä kaudella sellaisen julkisen ryöpytyksen - ja suoranaisen häväistyksen - kohteeksi, ettei pahemmasta väliä. Mieleen ei tule montaa suurrikollista, joka olisi saanut vastaavan kohtelun. Ja nyt täytyy muistaa, että kyse on jääkiekkovalmentajasta - ei murhamiehestä.Jortikka on särmikäs persoona, joka herättää paljon tunteita. Aika huolestuttavaa on silti se, jos valmentajan kritisoinnin pääargumenteiksi nousevat hänen luonteenpiirteensä tai yksityiselämänsä - eivät näytöt kaukalossa."

Kovimmat lataukset ja iskut Jortikkagaten loppusuoralla tulivat ip-lehdistöstä - ja Turun Sanomilta. Millä logiikalla samainen aviisi nyt siis itkee Jortikan saaman kohtuuttoman mediakohtelun perään. Hä?

Kyllähän Jortikka jos joku teki tämän ihan itse. Asiasta on niin monta faktaa lyödä tiskiin että hirvittää jo etukäteen reaktiot jos kaikki lannoite pelloille levitettäisiin. Mutta antaa olla. Homma on nyt ohi ja toivottavasti joka taholla käsitelty.
 

Annamaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pressiboxi kirjoitti:
Homma on nyt ohi ja toivottavasti joka taholla käsitelty.
Jortikan muistelmia odotellessa. Tuskin on nättiä tekstiä, mutta värikästä varmaan senkin edestä. Siitähän Jore voisi nopsasti ja helposti repiä sen nyt menettämänsä talkoorahan. Bestseller joulumarkkinoille? ;)
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Annamaila kirjoitti:
Jortikan muistelmia odotellessa. Tuskin on nättiä tekstiä, mutta värikästä varmaan senkin edestä. Siitähän Jore voisi nopsasti ja helposti repiä sen nyt menettämänsä talkoorahan. Bestseller joulumarkkinoille? ;)

IS avaa peliä jo tänään. Protestoidaan julkisesti kun työnantaja huutelee työntekijäänsä kyliltä takaisin töihin. Et eiks oo kauheeta.
 

Knightrider

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensimmäinen kauttaaltaan positiivisesti sävyttynyt juttu HC TPS:sta pitkään aikaan löytyy tämänpäiväisestä Turun Sanomista. Jo pelkkä artikkelin ulkoasu puhuu omaa kieltään - kuvina ryhmässä lenkkeilevä nuori TPS-joukko (huom. mukana myös valmentajat) sekä toimitusjohtaja Sutelan iloinen virnistys. Otsikoissa tuodaan esille urheilullisuutta, sitoutuneisuutta ja ryhmätyötä. Itse jutussa valetaan uutta uskoa TPS:n nousuun kertomalla Virran valmennusmetodeista ensi kaudelle ja osakeannin hyvästä vastaanotosta.

Ensi kertaa pitkään aikaan minulle, lukijalle ja kannattajalle, tuli sellainen olo, että tällä kertaa tekemiset eivät jää vain puhumisen asteelle. Ehkäpä vastaavanlainen myönteinen julkisuus alkaisi pikkuhiljaa herättelemään myös yleisöä ja saamaan turkulaisia mukaan pelastusprojektiin?
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Knightrider kirjoitti:
Ensi kertaa pitkään aikaan minulle, lukijalle ja kannattajalle, tuli sellainen olo, että tällä kertaa tekemiset eivät jää vain puhumisen asteelle. Ehkäpä vastaavanlainen myönteinen julkisuus alkaisi pikkuhiljaa herättelemään myös yleisöä ja saamaan turkulaisia mukaan pelastusprojektiin?

No tuota. Voihan sitä hymyillä auringon kanssa kilpaa, mutta ei minua tuo juttu kovin vakuuttuneeksi kuitenkaan saanut. Meidän ensi kauden valmentaja on Hannu Virta, jonka valmennustaidoista on espoolaisilla karu kuva. Melko pessimistisellä asenteella suhtaudun ensi kauteen. Jos Jortikka olisi edelleen ruorissa, olisin jo menettänyt kaiken toivon. Mutta asia joka minua tuossa lehtijutussa miellytti, oli lupaus TPS:n pelityylin muuttamisesta aktiivisempaan suuntaan. Toivottavasti näin myös tapahtuu.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Infernal kirjoitti:
Meidän ensi kauden valmentaja on Hannu Virta, jonka valmennustaidoista on espoolaisilla karu kuva. Melko pessimistisellä asenteella suhtaudun ensi kauteen. Jos Jortikka olisi edelleen ruorissa, olisin jo menettänyt kaiken toivon. Mutta asia joka minua tuossa lehtijutussa miellytti, oli lupaus TPS:n pelityylin muuttamisesta aktiivisempaan suuntaan. Toivottavasti näin myös tapahtuu.

Hantan valmennustaidoista taitaa olla ihan jokaisella karu kuva, riippumatta siitä onko espoolainen tai vaikkapa rovaniemeläinen penkkiurheilija vuosimallia -49. Itse taas nyrpistelen lupauksille pelityylin muuttamisesta aktiivisempaan suuntaan. Puheet kuulostavat jonkin pienseuran, esimerkiksi Saipan, Kalpan tai Jypin tai Pelicansin kaudenavauspuheita: "pyritään aktiiviseen, terhakkaaseen, terrierimäiseen pelityyliin jossa tärkeintä on yrittää koko ajan parhaansa", jep jep.

Toisaalta, noihin seuroihinhan meitä juuri nyt tulisikin verrata, joten sikäli ei hakoteillä olla välttämättä laisinkaan. Silti vähän surullista.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Knightrider kirjoitti:
Ensi kertaa pitkään aikaan minulle, lukijalle ja kannattajalle, tuli sellainen olo, että tällä kertaa tekemiset eivät jää vain puhumisen asteelle. Ehkäpä vastaavanlainen myönteinen julkisuus alkaisi pikkuhiljaa herättelemään myös yleisöä ja saamaan turkulaisia mukaan pelastusprojektiin?

Tuo lienee jutun tarkoituskin, siinä määrin mittatilaustyötä ja saneltua kamaa se on kriittisestä näkökulmasta ajateltuna. TY:n mediatutkimuksen laitoksella sitä voisi käyttää sellaisenaan pääsykokeen analyysitehtävän osasena.

Esim. teksti ja pääkuva lievää suuremmassa ristiriidassa. Kaikki hyvin, vaikeudet voitettu ja uusi alku edessä - mutta rosterissa ilmeisesti vain 10 pelaajaa. Mikään aiempi fakta ei myöskään tue Virran suosivan hyökkäävää pelitapaa. Puhumattakaan siitä, että seura on reaalitodellisuudessa erittäin suurissa taloudellisissa vaikeuksissa.

Bonuksena mielikuvaa edelleen eteenpäin rakentava, ns. kainalojutun harkiten valittu arkistokuva "aurinkoisen optimistisesti" hymyilevästä Sutelasta. Bingo! Teksti, otsikot, kuvat, layout - kaikki mediatekstuurin osaset linjassa suurta tavoitetta ajatellen. Montaasitekniikan ilmiselvästä hallinnasta lisäpisteitä.

Mutta. Tämä on myyntiä edistävän mielikuvan luomista ja selkeää markkinointiviestintää, ei niinkään enää klassista journalismia. Osakeannin hetkellä ja HC TPS:n valtasuhteet huomioiden tämä ei taida olla ihan vahinko? Olisiko sivun ylälaitaan pitänyt taittaa varmuuden vuoksi se sieltä nyt puuttuva sana, "ilmoitus"?

Tämä siis lyhyenä em. blogitekstin inspiroimana opponointina, lisää vaikka Hietalan Veijolta. Mutta varokaa, Veijo voittaa aina.
 
Viimeksi muokattu:

Knightrider

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Infernal kirjoitti:
No tuota. Voihan sitä hymyillä auringon kanssa kilpaa, mutta ei minua tuo juttu kovin vakuuttuneeksi kuitenkaan saanut. Meidän ensi kauden valmentaja on Hannu Virta, jonka valmennustaidoista on espoolaisilla karu kuva. Melko pessimistisellä asenteella suhtaudun ensi kauteen. Jos Jortikka olisi edelleen ruorissa, olisin jo menettänyt kaiken toivon. Mutta asia joka minua tuossa lehtijutussa miellytti, oli lupaus TPS:n pelityylin muuttamisesta aktiivisempaan suuntaan. Toivottavasti näin myös tapahtuu.

Niin, ei täällä nyt ihan kilpaa auringon kanssa hymyillä. Silti mielestäni on tärkeää, että kuulemme edes jotain positiivista Palloseurasta. Tämä taas voisi edesauttaa osakeantia ja turkulaisen yleisön houkuttelemisessa takaisin hallille.


Pressiboxi kirjoitti:
Tuo lienee tarkoituskin, siinä määrin mittatilaustyötä ja saneltua kamaa se on kriittisestä näkökulmasta ajateltuna.
---
Mutta. Tämä on myyntiä edistävän mielikuvan luomista ja selkeää markkinointiviestintää, ei niinkään enää klassista journalismia. Osakeannin hetkellä ja HC TPS:n valtasuhteet huomioiden tämä ei taida olla ihan vahinko?

Tottakai lähdekritiikkiä saa ja pitääkin harrastaa, varsinkin lukiessa Turun Sanomien Palloseuraa käsitteleviä artikkeleita. Pointtina minulla oli se, että TPS tarvitsee nyt myönteistä julkisuutta tuon ryöpytyksen jälkeen. Ei sitä osakeantia edistetä viime viikkoina nähdyllä medianäkyvyydellä, päinvastoin. Toki perusturkulaiseen tapaan voi pessimistisesti ajatella että taas siellä tukistetaan toimittajia ellei oikeanlaista tekstiä tipu, mutta toisaalta Palloseura kaipaa nyt julkisuusmielessä jotain vastapainoksi case Jortikalle ja huonoille talousuutisille.
 

Annamaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pressiboxi kirjoitti:
Tämä siis lyhyenä em. blogitekstin inspiroimana opponointina, lisää vaikka Hietalan Veijolta. Mutta varokaa, Veijo voittaa aina.
[OT] Veijon opetuksista ja luennoista nauttineena voin sanoa, että Veijo on Äijä! Kutsuu itseään välillä "I love Metsolat" -paidassaan ja punaisissa nahkahousuissaan Humphrey Bogartin kaksoisolennoksi. Siis ihan huumorimielessä. ;)[/OT]
 
Suosikkijoukkue
TPS
Sutela ja Virta Urheilun aitiopaikalla

Kello 19.00 Suti ja Hantta antavat osviittaa tulevasta kaudesta TurkuTv:ssä. Pitääpä kurkistaa millaisia medialausuntojen aakkosia sitä on harjoiteltu ja kuinka pahasti tulevaisuus laittaa Hantan irvistämään?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös