TPS kaudella 2022–2023

  • 535 023
  • 3 211
Suosikkijoukkue
TPS
Höpö höpö taas. Kaikki pelaajat tarvitsevat aikaa totutella uuteen liigaan ja ympäristöön. Vai väitätkö oikeasti vakavalla naamalla, että esim. Mikko Rantanen ei ole "kova pelimies"? Ensimmäiseen 9 peliin änärissä 0+0.

Ei lätkän pelaajat ole mitään robotteja.

Muuta en väitä minkäänlaisella naamalla kuin

1) Kovasta vahvistuksesta näkee (ainakin usein) jo ensipeleissä, että ns kohta lähtee;

2) Dal Colle ei ole näyttänyt pelaamissaan peleissä mitään sellaista, että ns kohta lähtisi tai osoittautuisi ykkösketjutason/odotusten/oletetun liksansa arvoiseksi vahvistukseksi ja

3) en nähdyn perusteella usko, että meno paranee jatkossakaan.

Ja edelleen, mielelläni olen tässä väärässä.
 

Ewald

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Florida Panthers, Magpies
Intonen ja Pyyhtiä ovat jo viime kaudella pelanneet ajoittain yhdessä ja ajatukset menneet hyvin yhteen samoin kuin Tammelalla ja Intosella.
Niinpä lähtisinkin nyt muutamaa palikkaa siirtämällä hajoittamaan ketjut Tammelan ja Korpikosken tehdessä paluun ja kokeilemaan saisiko tätä kautta hyökkäyspelaamiseen enemmän tasoa sekä tehoja aikaiseksi.
Tepsin hyökkäyspelaamisessa koko viisikon pelaamisesta ei ole juuri tietoakaan sillä hyökkäykset ovat liian usein yhden kahden pelaajan vastahyökkäyksiä ja usein alivoimaisena kun vastustajalla pelin alla jo useampi pelaaja.
Tappara pelissä vaikka se nyt voitettiinkin niin korostui miten vastustaja joukkue joka täynnä ammattilaisia pystyy viisikkona pitämään paineen vastustajan päädyssä pidempiäkin aikoja, kierrättämään pakkien kautta ja näin laittamaan vastustaja "juoksemaan" perässä ja jopa vaihtamaan siinä vauhdissa vaikka vaihtopenkki kauempana eli matka pidempi. Tälläisiä hyökkäyksiä tai edes nopeita vastahyökkäyksiä jossa pakit tukevat hyökkäystä etäisyyksien ollessa kunnossa ei Tepsiltä juurikaan nähdä.
Toinen merkittävä asia on että Tepsillä ei tänäkään vuonna löydy selkeitä maalintekijöitä riittävästi jotka tiukassa paikassa heiluttavat verkkoa ratkoen noita otteluita.
Satuin yhdessä ottelussa istumaan yhden vanhan Liigapelurin kanssa ja mainitsin että Tepsin pelaajat liian usein hakevat vielä syöttöä vaikka itse on jo muutama metri maalista loistavalla vetopaikalla. Kertoi kiinnittäneensä huomion samaan ja et hanakammin tarvitsisi laukoa kun vähänkään on paikkaa sitä tehdä. Jollei mene maaliin niin yleensä siitä syntyy irtokiekko maalin eteen jossa vielä mahdollisuus yrittää maalia. Ja vanha sanontahan on et jos ei lauota niin harvemmin tulee maalejakaan.

Ketjuja voisi kokeilla seuraavassa muodossa:
Tammela-Intonen-Pyyhtiä
Rech-Ilomäki-skalicky
Korpikoski-Johansson-Dal Colle
Väisänen-Jasu-Haapanen

Pakkien kohdalla hajottaisin Rafkin Pulli parivaljakon joka erittäin virhealtis kaksikko omassa päässä.
Onneksi meidän katsojien ja kannattajien ei tarvitse enempää miettiä noita asioita sillä siellä on ammattilaiset sitä varten palkattu jotta tulosta syntyisi.
Tossa oli samaa, mitä itse ajattelin. Korpikoski-Johanssonin veljes-De Gaulle on mielestäni hyvä kombinaatio. Mutta itse laittaisin heidät ykkösketjuksi. Perusteluna se, että ovat kokeneita kehäkettuja hoitamaan sitä ruutua. Jotenkin on vain sellainen kutina, että noi poijjaat löytävät toisensa helposti.
Jotenkin tässä on jäänyt sellainen kuva, että Pyyhtiää on laitettu joukkueen kaavailuissa ykkösketjuun siksi, että on Pyyhtiä. Ja sitten yritetty siihen ympärille saada pelaajat, joilla on kyky saada Pyyhtiä samanlaisiin liekkeihin kuin viime kaudella. Pyyhtiä on hyvä, mutta enemmän ajattelisin kokonaisuutta. Tammela-Intonen-Pyyhtiä kolmosketjuna voisi olla parempi vaihtoehto maalinteon kannalta. Kakkonen olisi ihan hyvä tuollaisena kuin ehdotit.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viime aikoina on hyökkäyspeli ollut varsin tehotonta eikä siinä ole yksikään hyökkääjä loistanut. Muistelin että viime kaudella oli vähän samanlaista tukkoisuutta ajoittain syksyllä ja keväällä vasta hanat aukesivat kunnolla (ykkösketjulla). Tämä lokakuu oli heikoin kuukausi Ahokkaan aikana tehtyjen maalien osalta (jos viime kevään finaalisarjan jättää laskuista). Heikko YV-peli selittää osan, mutta toisaalta heikkoa se on ollut jo pitkään, eli veikkaisin tiukkaa treenijaksoa tähän väliin ja samanlaista käyrää kevättä kohti kuin viime vuonnakin. Parasta tuskin on vielä keneltäkään nähty, varsinkaan uusilta hyökkääjiltä joilla kuntopohjassa on enemmän tekemistä.

Viime keväänä hyökkäyspelaaminen oli lähes täysin ykkösketjun varassa kun hankinnoista ei ollut apua. Nyt ei ole välttämättä saman tason ykkösketjua, mutta monta potentiaalista pelaajaa joista uskon että saadaan keväällä irti huomattavasti enemmän kuin edellisistä ´vahvistuksista´, vaikka alku onkin ollut tahmea.

Tehdyt maalit kuukausittain:
Syyskuu 2,9/peli (23/8)
Lokakuu 1,6/peli (14/9)

Kauden 2021-22 tehdyt maalit kuukausittain:
Syyskuu 2,1/peli (19/9)
Lokakuu 2,3/peli (18/8) (puolet maaleista kahdessa ottelussa)
Marraskuu 2,7/peli (16/6) (joista 10 kahdessa ottelussa)
Joulukuu 1,9/peli (19/10)
Tammikuu 2,2/peli (11/5)
Helmikuu 3,1/peli (37/12)
Maaliskuu 3,1/peli (31/10) (vain runkosarja)

2021-22 pudotuspelit sarjoittain:
IFK-sarja 3,1/peli (22/7)
Ilves-sarja 2,7/peli (16/6)
Tappara-sarja 0,8/peli (4/5)
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Tepsi alkaa olla Liigan vähiten maaleja tehnyt joukkue ja materiaalista se ei jää kiinni. Ihan sama miten noita ketjuja pyörittelee! Onneksi sentään Lehtinen pitää myös oman pään maalimäärän pienenä, niin kairataan pisteitä ja pysytään mukana pelissä. Raskasta seurattavaa silti. Ainahan voi siitä YV:stä toki myös parkua, mutta taitaa Kuu pudota taivaalta, ennen kuin Kalto vaihtuu tai YV alkaa toimia?

Jotenkin ihan typerää koko touhu. Palikat on nousta vaikka kärkeen, mutta pelataan toki 1-1 peliä vaan. Ei siitä kyllä ainakaan jaksa maksaa paikanpäällä.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Viime keväänä hyökkäyspelaaminen oli lähes täysin ykkösketjun varassa kun hankinnoista ei ollut apua. Nyt ei ole välttämättä saman tason ykkösketjua, mutta monta potentiaalista pelaajaa joista uskon että saadaan keväällä irti huomattavasti enemmän kuin edellisistä ´vahvistuksista´, vaikka alku onkin ollut tahmea.
Kumpi on oikeastaan parempi tilanne; Viime kaudella oli Pärssinen jonka ympärille saatiin se toimiva ketju. Tällä kaudella on isompi setti laitureita, muttei kunnon sentteriä? Potentiaalia toki tolla "setillä" on tehdä enemmän ja laajemmin, mutta ei se siltä tunnu.

Toistaiseksi pisteiden valossa menee ihan hyvin niin en valita enempää, ollaan mukana kuitenkin 6.joukossa.
 

Ewald

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Florida Panthers, Magpies
Ahokaslainen tapa pelata on ilmeisesti useimmille pelaajille kiusallisen vaikea pelitapa. Ne ongelmat vain korostuvat, kun uusi setti pelaajia aloittaa joka vuoden heinäkuussa sen opiskelun. Laudaturia pelaajien on vaikea saada siitä pelitavasta niin lyhyessä ajanjaksossa. Siksi olisi ensiarvoisen tärkeää, että laadukkaimmatkin pelaajat olisivat Tepsissä pidempään kuin kauden niin se pelitapa olisi heissä syvemmällä.
 

ZapBis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tepsukka, Junaittid
Tampesterilaiset tulivat tänään vasemmalta ja oikealta ohi sarjataulukossa. Huomenna kolmen pisteen kotivoitto niin kohennetaan sarjasijoitusta vähintään kolmella, kenties jopa neljällä sijalla - tasaista on!
 

ilatzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Dal Colle on pelannut 4 peliä ja saalistanut näissä kaksi syöttöpistettä. Molemmat syötöt ovat olleet todella hyviä ja ratkaisevia itse maalipaikan syntyyn (vaikkakin 2 syöttöjä), lisäksi hän on antanut muutamia erittäin oikea-aikaisia ja nopeita passeja, joita ei minun silmääni monikaan pelaaja Tepsissä anna.

Yleisesti joo kuva on jäänyt vaisuksi ja puolivaloilla pelanneeksi, mutta viimepelissä muutama vaihto jo oli mielestäni ihan eri kaliiberia yrittelijäisyydeltään. Ranne lähtee myös kohtuu napakasti vaikkei verkkoja ole heilutellutkaan, sekä pari hukattua paikkaa maalin edestä, mutta on kuitenkin ollut oikeaan aikaan siellä missä pitää.

Minä uskon, että hänestä tulee meille vielä ajan kanssa oiva vahvistus. En mielelläni ole väärässä.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ranne lähtee myös kohtuu napakasti vaikkei verkkoja ole heilutellutkaan, sekä pari hukattua paikkaa maalin edestä, mutta on kuitenkin ollut oikeaan aikaan siellä missä pitää.
Hyvin tosiaan Kolli osaa hakeutua paikoille maalin läheisyyteen. Nykyisestä joukkueesta vastaavanlaisen vainun omaa myös Rech.
Saisi muut hyökkääjät ottaa opiksi noista kahdesta miten paikkoja haetaan maalin kulmilta.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci

Ewald

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Florida Panthers, Magpies
Dal Colle on kyllä tänään tullut pelaamaan.
Parantaa peli peliltä. Sitä vois jokainen miettiä miten helppoa olis muuttaa kloppina toiselle puolelle maailmaa ihan täysin toisenlaiseen kulttuuriin ja ympäristöön kuin mihin on tottunut. Ei se ollut aikanaan vajaa nelikymppisenäkään helppo rasti, kun muutin Floridaan. Sopeutuminen kesti. Multa ei tosin vaadittu vastaavalla tavalla tulosta missään näyteikkunassa kuin näiltä pelaajilta vaaditaan. Firmassa näkymättömämmässä positiossa sain opetella paikallista "pelisysteemiä". Et siltä pohjalta en alunperinkään halunnut arvioida nopeasti De Gaullen tekemisiä ja muistaakseni ehdotin, että katellaan kuukauten jälkeen, että missä mennään. Ja aina vaan näyttää paremmalta.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvä peli kaikin puolin TPS:ltä kun ajattelee millaisia nimiä vastustajan pelipaitojen selässä lukee. Tästä on hyvä jatkaa kautta. Hauskinta oli kun Jasu tv haastatelussa sanoi että maajoukkue tauko tulee pahaan paikkaan kun joutuu harjoittelemaan kovaa.
 

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mottipäisillä pelaavat
Nelonen ja työmyyrät antoivat tänään meille mahdollisuuden voittaa. Kolmannessa erässä yritettiin ihan tosissaan pelaamalla! Ja vihdoin ratkaisuihin hankitut pelaajat onnistuivat, kun sitä saumaa tarjoiltiin.

Näin marraskuun alkuun saatiin myös vihdoin pitkiä hyökkäyksiä kaverin päätyyn. Näkihän sen miten joukkue ja yksilöt sai niistä virtaa. Haapanen näytti välillä jo ihan foppalta, kun lätkö pysyi lavassa ja miestä löytyi takatolpalta.

Ehkä tämä tästä. Vielä mielenkiintoinen mittari HIFKistä ennen Tamperetta, Ranea, Arsia ja yön nollausta. Simply great!!
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Kertooko enemmän Jasusta vai meidän tulosyksikön miehistä?

Negailun lomaan totean yhä edelleen, että kyse on kilpailuedun rakentamisesta sillä pelaajamateriaalilla, joka on käytettävissä. Tepsi rakentaa sitä tiiviin viisikkopelin ja puolustuksen kautta.

Jo kauden alussa oli selvää, että yksi todennäköinen vahvuus Tepsille on liigan kenties paras neloskenttä. Tykkäät tai et, Topias Haapasesta on tullut loistava jääkiekkoilija Juhani Jasun vieressä. Ihan sama mitä kanukkeja rosterissa pyörii kaudesta toiseen, jos pystytään luomaan runkopelaajien kautta jatkuvuutta, kilpailuetua ja identiteetti.

Olisihan se tietysti kiva voittaa joka peli 6-0, mutta paikallinen liiga on täynnä laadukkaita pelaajia ja vielä laadukkaampia koutseja. Nyt on taktisen ja taistelevan viisikkopelin aikakausi. Esa Keskisen ja Kari Jalosen sadan pisteen runkosarjat eivät palaa. Silti mielestäni tänäänkin nähtiin hiton hyvä peli. Mitä jos nautittaisiin siitä ja tehdään chapeau Jasulle ja Tobbelle sen sijaan että murehditaan toisten tekemättömiä pisteitä?
 
M

Maplehill

Kyllähän esimerkiksi Jasun ja Haapasen pisteet ja otteet kertovat siitä, että he ovat suorittaneet tasollaan, mutta kärkijätkillä on kollektiivisesti olleet tehot piipussa. Kärkijätkiltä pitää saada enemmän esiin.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Kyllähän esimerkiksi Jasun ja Haapasen pisteet ja otteet kertovat siitä, että he ovat suorittaneet tasollaan, mutta kärkijätkillä on kollektiivisesti olleet tehot piipussa. Kärkijätkiltä pitää saada enemmän esiin.
Sen on justiinsa näin! Tälläkään kaudella ei tulla häviämään meidän nelosketjun takia. Kokeilisin vielä kyllä Korpparia nelosen laidassa kun tekee paluun.
 

Aleksis Veli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika hyvin tuo Väisänen on minusta siinä pelannut, vaikka varmaan kokoonpanosta tippuukin Korpparin tietä. On kyllä runsaudenpulaa hyökkääjistä, jos kaikki terveenä.
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän esimerkiksi Jasun ja Haapasen pisteet ja otteet kertovat siitä, että he ovat suorittaneet tasollaan, mutta kärkijätkillä on kollektiivisesti olleet tehot piipussa. Kärkijätkiltä pitää saada enemmän esiin.
No tasollaan ja tasollaan. Molemmat on henk.koht. piste-ennätys vauhdissaan ja varsinkin 34v Jasulle se on kova suoritus kyllä
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On kyllä runsaudenpulaa hyökkääjistä, jos kaikki terveenä.

Katsotaan nyt rauhassa. Korpikoski on edelleen täysi jokerikortti, saattaa olla pelikunnossa saattaa olla olemattakin.

Rasteja seinään sitä mukaan, kun saa pelattua edes edellisten kausien pelimääriä:
- 2021-2022 12 peliä
- 2020-2021 18 peliä
- 2019-2020 48 peliä
- 2018-2019 7 peliä *(rasti)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös