TPS kaudella 2022–2023

  • 527 235
  • 3 211

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pitäkää tunkkinne …

Pahoittelut jos en ihan ole perillä mitä ajat takaa mutta koitetaan.

Tuo on varmaankin kaikissa organisaatioissa se, jos ei nyt ongelma niin ainakin haaste miten niistä kakkoskorin junioreista saataisiin ammattilaiskiekkoilijoita. Kuinka paljon muissa liigajoukkueissa pelaa näitä oman kylän poikia joilla EI ole maajoukkuetaustaa. Veikkaan että se on harvinaista ylipäätään. Tepsistä parhaita esimerkkejä ehkä nyt maalivahti Anttila. Myös Kasper Koskinen ansaitsi liigasopimuksen viimeisen juniorivuotensa päätteeksi. Pullin ja Munkin maajoukkuepelit ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Ovatko nämä sitten ykköskorin lupauksia omassa ikäluokassaan? Mielestäni eivät.

Mutta kyllä tälle on mielestäni ihan selkeä syy miksi TPS joutuu hankkimaan näitä pätkätyöläisiä. Kun tarkastellaan TPS:n junnuikäluokkia niin -02 ikäluokan jälkeen taso tippuu selvästi. Karu fakta. Esim. Hyökkääjien osalta -03 ja -04 ikäluokista ei ole tällä hetkellä ole juurikaan potentiaalisia liigapeleureita näköpiirissä. Turkulaisia siis. Mistä tämä johtuu, kenen vika se on vai onko kenenkään sen saa joku viisaampi tulla kertomaan.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Kun tarkastellaan TPS:n junnuikäluokkia niin -02 ikäluokan jälkeen taso tippuu selvästi. Karu fakta. Esim. Hyökkääjien osalta -03 ja -04 ikäluokista ei ole tällä hetkellä ole juurikaan potentiaalisia liigapeleureita näköpiirissä. Turkulaisia siis. Mistä tämä johtuu, kenen vika se on vai onko kenenkään sen saa joku viisaampi tulla kertomaan.
En koe olevani viisaampi, mutta uskoisin tuon johtuvan ihan puhtaasti siitä, että Suomi on varsin pieni maa ja yksinkertaisesti ei ole niin paljon pelaajia, että joka ikäluokka tuottaisi tasaisesti materiaalia. En jaksa tarkistaa, mutta tuskinpa yhdellekään paikkakunnalla on tasaisesti saatu kaikista ikäluokista rakennettua laadukkaita joukkueita ilman ulkopuolelta tulleita täydennyksiä.

Tepsissä näkyy tämä myös kuten lainauksessa mainitaan. Nuo mainitut -03 ja -04 on melko vaatimattomia ikäluokkia kokonaisuudessaan, mutta sitten taas -05 ja -06 herättää tässä vaiheessa lupauksia. Toki nämäkään eivät ole mitään turkulaisia täynnä ja paljon ehtii tapahtua ennen näiden pelaajien saapumista isommin liigakartalle.

Tuo on osittain myös syy siinä, että melko iso osa näistä pelaajista päätyy sille leijonapolulle. Yleensä nämä jotka eivät siellä maajoukkueissa käy kehittyvät mahdollisesti hieman muita myöhemmin tai vaihtoehtoisesti saavat jonkun tietyn ominaisuuden mikä on rajoittanut pelaamista korjattua myöhemmin. Esim. Eemeli Suomi oli varsin verkkainen luistelija junnuissa ja vaikkei vieläkään ole raketti jäällä, niin sai kehitettyä tuota ominaisuutta sen verran, että pääsi EHT:lle. Puolestaan nämä nopeammin kehittyneet monesti törmäävät seinään siinä vaiheessa, kun pitäisi tehdä tulosta miesten kanssa ja monelle se hyökkäävä rooli heikommassa sarjassa houkuttelee enemmän kuin se alempien ketjujen raastajan rooli. Valitettavan harvassa on juniorit jotka erikoistuvat alivoimaan ja puolustavaan rooliin. Useimmat noihin rooleihin päätyvät ovat niitä jotka huomaavat ettei se juniorivuosilta tuttu hyökkäävä rooli oikein onnistu miesten kanssa ja sitten ”opetellaan” tuo uusi rooli. Varsinkin hyökkääjien osalta tämä on aika yleistä. Pakit usein ”jakaantuvat” aiemmin niihin omiin rooleihin.

Tuo olisi tietenkin kova juttu, jos saataisiin tasaisesti tuotua sellaisia pelaajia, että 3. ja 4. ketju olisi kokonaan omista junnuista kasattu, mutta ei se taida valitettavasti olla kovinkaan realistinen ajatus.
 
Tuosta sinun mainitsemasta listasta jollain on kuitenkin ”leijonapolkua” käytynä eli ovat niitä ”ykköskorin” pelaajia. Suomi taitaa olla jostain muualta Turkuun värvätty jos en ihan väärin muista? Eli tee uusi lista niin katsotaan mitä jäljelle jää, siis pelaajia joilla EI ole nuorisomaju taustaa.

Mihin vedetään raja? Ei ainuttakaan maajoukkue-edustusta missään ikäluokassa?
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Max Power
Sisu-Petteri Lehtonen on tehnyt hienon sisääntulon miesten peleihin.
Hänessä on aineksia nousta tulevaisuudessa oman pään isännäksi, hyviä ominaisuuksia kaverilla löytyy monia, mainio osoitus taas kerran Palloseuran laadukkaasta juniorityöstä.
 
Minä puhun nyt silmällisestä arvioinnista. En tilastollisesta. Molemmat näistä meidän uusista kavereista on ollut vaisuja. Tykkäsi siitä tai ei. Kello käy. Vielä on aikaa parantaa, mutta kohta ollaan tilanteessa missä on pakko alkaa parantaa.

Kello käy. Mahtaako Rech selvitä hyvistä tilastoistaan huolimatta Spinen silmällisestä arvioinnista?
 
Jos lukisit vähää alusta tuoreempia viestejä, niin tietäisit. Onhan se toki kiva kaivella näitä vanhoja viestejä ja jättää uudet huomioimatta.

Yksi lauantainen viesti, jossa kerroit pitäneestä Rechin esityksestä. Ja sitä ennen koko kesä hampaiden kiristelyä siitä, miten ei riitä. En vielä tuon yhden viestin perusteella osaa muodostaa mielikuvaa siitä, miten pelaajaa arvioisit alkukauden perusteella. Joten mitenkä on?

Siinä olet kyllä oikeassa, että on mukavaa kaivaa aikaisempia viestejä jos niihin liittyen on aihetta keskustella. Eikä siis millään pahalla tietenkään. Kunhan kysyin.
 
Viimeksi muokattu:

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Koska Pyyhtiää voisi odotella aikaisintaan takaisin rapakon takaa? Voi olla, että on jo mainittu jossain, mutta en ainakaan nopealla selailulla löytänyt.
 
Viimeksi muokattu:

Siwawaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Koska Pyyhtiää voisi odotella aikaisintaan takaisin rapakon takaa? Voi olla, että on jo mainittu jossain, mutta en aianakaan nopealla selailulla löytänyt.
Tänään ensimmäinen karsiminen. Kekäläinen sanoi tämän päivän Kimanttia-podissa, että 4-5 harkkapeliä jäljellä ja kaksi vikaa pelataan avausillan rosterilla.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei tässä ole mitään ristiriitaista. Alunperinkin oli selvää, ettei Pyyhtiä ole lähelläkään NHL-paikkaa tällä kaudella ellei training campilla ja ekoissa harkkapeleissä tule satumaisia onnistumisia. Blue Jacketsilla on tällä hetkellä todella syvä laituripooli ja Pyyhtiän edellä on aivan liikaa pelaajia jotka ovat jonossa ikään kuin hänen edellään. Jos joku luuli että Pyne oikeasti tavoitteli tällä kaudella NHL-paikkaa, on pahasti pielessä.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Nämä on kovin ristiriitaisia uutisia. Mielellään tietysti ottaa pojan takaisin kotiin vaikka toivoinkin raivaavan tiensä kirkkaimpiin valoihin.

Eipä tuo kovin realistista ollut tässä vaiheessa vielä murtautua tuonne NHL:n puolelle, joten hyvä vaan ettei enempää "roikoteta" mukana. Nyt tykkikausi Turussa ja ensi kaudella vuoden vanhempana uudestaan, todella iso pala meidän laituriosastoon.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Eipä tuo kovin realistista ollut tässä vaiheessa vielä murtautua tuonne NHL:n puolelle, joten hyvä vaan ettei enempää "roikoteta" mukana. Nyt tykkikausi Turussa ja ensi kaudella vuoden vanhempana uudestaan, todella iso pala meidän laituriosastoon.

Todella iso. Nyt saadaan todella hyvä ykköskenttä kasaan Rech-Intonen-Pyne. Kossu kolmoseen. Nyt vielä se sentteri sisään, niin aletaan oikeasti olla haastamassa Ilvestä mitaleista.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Laituriosasto alkaa kyllä olla kunnossa, oikeastaan todella hyvässä kunnossa. Sen viimeisen sentterin ei mielestäni edes tarvitsisi olla luokkaa supertähti liigaan, vaan hyvää tasaista tasoa oleva. Sellainen, että saadaan kolme tasaisen hyvää ketjua kasaan.
 

Liteoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämmönen yksinkertainen kysymys, että millä perusteella tällä hetkellä Ilveksen ja TPSn välinen sijoitus sarjataulukossa määritellään? Eikö voi olla tilannetta, että 1. sija on jaettu?

Kaikki statsit sarjataulukossa tasan:
 

Liitteet

  • Screenshot_20221001-081507_Edge.png
    Screenshot_20221001-081507_Edge.png
    167,5 KB · kertaa luettu: 136

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Tuota mietin itsekin. Ilves on aakkosissa ylempänä? Tai sillä on parempi yhteenlaskettu yv+av-summa? Kai tähänkin joku kriteeri pitäisi olla? 60 ottelun jälkeen kaikki statsit eivät millään kyllä ole 2 joukkueen välillä täysin samat, on jo tilastollinen mahdottomuus.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Tuossa tilanteessa käsittääkseni arvotaan sijoitus. Näin kesken kauden menee aakkosten mukaan tai sitten voi laittaa kumpiapäin haluaa. Keskinäisetkin ottelut puuttuu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös