TPS kaudella 2020–2021

  • 713 798
  • 3 257

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Pleijareiden ohjelma on selvillä. Kuplaan ei mennä, sarjat paras viidestä ja kaikki sarjat kestävät korkeintaan viikon!

Puolivällyt: 19-20.4 ma-ti Turussa, to-pe vieraissa ja sarja ratkeaa viimeistään sunnuntaina. Sitten voittajalle (vähintään) kolme huilipäivää ja samalla rytmillä jatketaan. 2 ottelua, välipäivä, 2 ottelua, välipäivä, ottelu.

Finaaleihin sitten yksi välipäivä välierien jälkeen...

Eli maksimissaan finaaliseurat voivat pelata 15 ottelua 25 päivään. Melko raskas tahti ja asettaa korostetun merkityksen joukkueen laajuudelle, fyysiselle kunnolle ja sarjojen nopealle katkaisemiselle.
 
Viimeksi muokattu:

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.

Pleijareiden ohjelma on selvillä. Kuplaan ei mennä, sarjat paras viidestä ja kaikki sarjat kestävät korkeintaan viikon!

Puolivällyt: 19-20.4 ma-ti Turussa, to-pe vieraissa ja sarja ratkeaa viimeistään sunnuntaina. Sitten voittajalle (vähintään) kolme huilipäivää ja samalla rytmillä jatketaan. 2 ottelua, välipäivä, 2 ottelua, välipäivä, ottelu.

Finaaleihin sitten yksi välipäivä välierien jälkeen...

Eli maksimissaan finaaliseurat voivat pelata 15 ottelua 25 päivään. Melko raskas tahti ja asettaa korostetun merkityksen joukkueen laajuudelle, fyysiselle kunnolle ja sarjojen nopealle katkaisemiselle.

Suoraan sanottuna tämä kuulostaa aika paskalta.
 
Olisi mielenkiintoista nähdä katsojatilastot aikaisemmilta vuosilta vs nämä pleijarit.

Veikkaan ettei kiviäkään kiinnosta autioiden hallien koronahöntsät.

Kuten ei minuakaan.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Olisi mielenkiintoista nähdä katsojatilastot aikaisemmilta vuosilta vs nämä pleijarit.

Veikkaan ettei kiviäkään kiinnosta autioiden hallien koronahöntsät.

Kuten ei minuakaan.

Olisi todella. Itse uskon, että katsojat ovat nousseet. Nykyään ei voi edes tehdä muuta kuin katsoa töllöstä pelejä. Hienoa, että sinua ei kiinnosta. Minua ainakin kiinnostaa ja luulen että aika montaa muutakin.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paria peliä vaille kaikki Tepsin runkosarjapelit tuli katsottua ja lopputulos oli reippaasti plussan puolella. Tepsi on ehdottomasti oikealla tiellä ja pelejä oli mukava katsoa. Se tässä kaudessa ottaa päähän, että hallille ei päässyt pelejä katsomaan. Kyllä tämä joukkue olisi ehdottomasti ansainnut pelata ison yleisömäärän edessä, eikä tyhjille katsomoille.

Muutama ohipeli tuli ja jonkin verran suoritustaso heitteli ja aina ei pystytty pelaamaan yksittäistä peliä kokonaisuudessaan hyvällä tasolla, mutta tämän voi varmaan osittain laittaa nuoruuden ja tiukan ottelutahdin piikkiin. Välillä tuli helppoja virheitä ja nukahduksia puolustuspäässä ja aina ei pysynyt homma paketissa viisikkopelin osalta, mutta olihan tämä nyt kokonaisuudessaan hieno runkosarja Tepsilltä. Paljon positiivisia ja hyviä asioita oli tässä kaudessa tähän asti ja tässä nyt joitakin:

1) Omat kasvatit, jotka ottivat paikkansa joukkueessa ja olivat isossa ja keskeisessä roolissa, mitä tulee Tepsin menestyksekkääseen runkosarjaan. Alkukaudesta näytti, ettei Pärssisellä onnistu mikään, eikä homma toimi alkuunkaan. Mutta sitten alkoi pikkuhiljaa tulosta tulla ja otteet paranivat jatkuvalla syötöllä. Loppukausi olikin oikein hyvää suorittamista. Toki parannettavaakin on vielä. Nurmi oli parhaimmillaan suorastaan dominoiva pelaaja. Maalejakin tuli yhdessä vaiheessa yhtenään. Heikompiakin pelejä mukaan mahtui, mutta oli kyllä ehdottomasti joukkueen parhaimmistoa. Viron osalta tapahtui paljon positiivista kehitystä kauden aikana. Alkukausi oli samanlaista räpeltämistä, kuin Pärssisellä, mutta sitten homma lähti rullaamaan ja oli ajoittain oikeinkin hyvä. Virheitä toki välillä tuli samoin hölmöjä ratkaisuja, mutta ehdottomasti ansaitsee hyvän arvosanan. Pyyhtiä, Liukas ja Intonen esittivät oikein hyviä ja lupaavia otteita. Eivät todellakaan olleet kentällä vain antamassa muille lepoaikaa, vaan täyttivät paikkansa joukkueessa. Eiköhän kaikki kolme ole ensi kaudella vakiokoonpanossa. Ilo oli katsoa näidenkin pelaamista.

Anttalainen oli hyvä, vaikka toki hölmöilyjäkin kauteen mahtui ja nuorelle pelaajalle tyypillisiä virheitä. Hänestä saadaan kyllä hyvä runkopelaaja tuleviksi vuosiksi. Taklauspeli väheni loppukaudesta valitettavan paljon. Kyllä taklata saa, kunhan taklaa puhtaasti ja jättää ylilyönnit välistä. Pajuniemi ja Rafkin aiheuttivat välillä verenpaineen nousua täällä kotikatsomossa, mutta kyllä hekin hyvän arvosanan ansaitsevat. Rafkinin pitää kehittää 1 vs. 1 tilanteissa pelaamista ja saada virheet pois pelistä samoin pitää saada tasaisuutta otteisiin. Hänestä saadaan hyvä runkopelaaja joukkueen pakkiosastolle.
Pajuniemen pitäisi pelata enemmän joukkueelle, eikä vain itselleen ja oikeasti panostaa siihen kokonaisvaltaiseen pelaamiseen, jos hän haluaa kansainvälisen tason pelaajaksi. Pelikäsitystä pitäisi myös saada paremmaksi. On kyllä hyvä liigapelaaja ja kyllä hänellä olisi jatkossakin paikka Tepsissä ainakin minun papereissani.

2) Minusta Tepsi onnistui kohtuullisen hyvin pelaajarekrytoinneissa. Iskhakovin osalta on ollut hienoa seurata hänen kehittymistään. Jossain vaiheessa alkukaudesta olin vähän sitä mieltä, että taikurin voisi lähettää kotiin ja vähän olin epäileväinen, kun Kallio jossain hunajacastissa ilmoitti varmana, että Iskhakovin osalta tullaan näkemään vielä paljon parempia otteita ja kokonaisvaltainen pelaaminen tulee lyhyessäkin ajassa kehittymään. Iskhakov oli oikeasti hyvä alkuvuoden ja kevään peleissä. On edelleenkin ajoittain pulassa omalla alueella, mutta onhan tuo kokonaisvaltainen pelaaminen kehittynyt paljon. Tärkeintä on se, että hän on joulun jälkeen oppinut pelaamaan joukkueelle, eikä sooloile ja kikkaile vain itsekseen. Nyt hän jakaa kiekkoa ja osaa paremmin lukea tilanteita eli milloin kannattaa syöttää ja milloin haastaa pakkeja itse. Nyt hänestä on hyötyä joukkueelle, koska tekee muutakin, kuin sirkustemppuja yksinään. Kessu on juuri sitä, mitä Tepsi on monta vuotta kaivannut. Maalintekijöistä on Tepsissä ollut suorastaan krooninen pula, mutta tällä kaudella meillä on ollut joukkueessa lännen nopein mies, jonka laukaus on sellainen, ettei siinä ehdi maalivahti silmiään räpäyttämään. On se mukavaa, kun joukkueessa on maalintekijä. Kestner on siinä edellä Pajuniemeä, että hän pystyy myös itse luomaan itselleen maalipaikkoja samoin hän luo maalipaikkoja myös ketjukavereilleen. Alkukaudesta oli ongelmana lähinnä se, ettei Ortega saanut kiekkoa edes tyhjään maaliin, vaikka ei olisi ollut ketään lähelläkään ja olisi saanut minuuttitolkulla asetella kiekkoa.

Ivarsson ja Bohm ovat olleet onnistuneita hankintoja ja erityisesti Bohm on ollut sellainen puolustuksen tukipilari. Molemmille on kyllä sattunut myös virheitä, mutta niitä nyt tulee kaikille. Molemmat ovat hyviä yleispuolustajia ja hommat hoituvat omalla alueella pääsääntöisesti hyvin. Kareev on ollut hankalan alun jälkeen liigan parhaimpia maalivahteja. Maaliskuu oli suorastaan vakuuttava. Ibragimovista en oikein tiedä, mitä pitäisi ajatella. Väläyttelee ajoittain, mutta sitten vajoaa varjojen maille, eikä hänen olemassaoloaan edes muista. Ei hän nyt huono ole ollut, mutta odotin enemmän. Kallio markkinoi Ibragimovia hyvänä voimahyökkääjänä, joka ajaa maalille, mutta valitettavan vähän sitä on nähty. Odotin häneltä enemmän maaleja. Pieni pettymys hän on ollut, mutta kyllä hän on paikkansa joukkueessa täyttänyt.

Epäonnistuneita hankintoja ovat olleet Vainionpää, Bibic, Weinger ja Ortega. Fakta on kuitenkin se, että eivät kaikki hankinnat voi aina olla onnistuneita, eikä se aina välttämättä ole edes Tepsin vika. Vainionpään kohdalla ihmettelen, miksi tehtiin heti sopimus myös ensi kaudesta. Hänen piti olla sellainen telaketjuosaston äijä, joka tuo alaketjuihin fyysisyyttä ja kamppailuvoimaa. Toivoin hänestä vähän sellaista köyhän miehen Leo Komarovia, joka osaisi myös hämmentämisen jalon taidon ja esittäisi kentällä isännän otteita, mitä tulee fyysiseen peliin. Ei ole näitä elementtejä näkynyt ja vähän toivon, että hänet ulkoistettaisiin ensi kaudeksi jonnekin muualle. Samoja isännän otteita puolustusalueella odotin Bibiciltä, mutta piippuun on jäänyt. Pettymys.

Jos ajatellaan kokonaisuutta ja sitä, mistä lähtökohdista joukkuetta lähdettiin rakentamaan, niin onhan joukkueen rakentaminen onnistunut hyvin. Nyt on aikaisempia kausia enemmän luisteluvoimaa ja taitoa. Kamppailuvoimaakin on enemmän, vaikka ehkä sitä voisi vielä hieman enemmän olla varsinkin pudotuspelejä ajatellen. Haapasta täällä on paljon kritisoitu, mutta on hän minusta ollut omassa roolissaan hyvä. Ei hänellä hyökkäysalueella ole oikeastaan mitään annettavaa, mutta täyttää paikkansa alemmissa ketjuissa. Tepsissä on ollut tällä kaudella todella monta pelaajaa, joiden esityksiä on ollut mukava seurata. Mielenkiintoinen joukkue on saatu kasaan ja joukkueen edesottamuksia on ollut mielenkiintoista seurata.

3) Pelitapa ja peliesitykset. Jos tämän kauden pelejä vertaa siihen Kaskisen aikakauden virkamiesjääkiekkoon, niin eroa on kuin yöllä ja päivällä ja pelkästään positiivisessa mielessä. Joo välillä on viisikkopeli ollut levällään kuin Jokisen eväät ja hölmöjä virheitä samoin tyhmiä jäähyjä on tullut, mutta onhan tuo Tepsin pelaaminen ollut pääsääntöisesti viihdyttävää seurattavaa. Toisin, kuin Kaskisen aikana, niin nyt pelaajat ovat paiskineet kentällä töitä ja on tehty kaikki voiton eteen. Pelitempo on ollut ihan toisella tasolla, eikä enää ole harrastettu jätön jättöjä ja viivelähdön viivelähtöjä, joissa omalla alueella seisoskellaan kiekon kanssa puolipäivää. Erityisesti on silmään pistänyt se, että Tepsin karvauspelaaminen on ollut parhaimmillaan todella hyvää. En sen enempää ala toistamaan näitä Tepsin pelaamisen hyviä juttuja, kun niitä on täällä käsitelty ja tästäkin kirjoituksesta tulee taas romaani. Kokonaisuutena voidaan todeta, että Helmisen Tepsin pelejä on paljon miellyttävämpää seurata, kuin Kaskisen Tepsin pelejä. Varmaan kaikki Tepsin pelejä seuraavat tietävät, mitä tarkoitan. Pelaamisessa on paljon hyvää, vaikka puutteitakin toki on.

Muutama ohipeli joukkoon mahtuu ja välillä on ollut vaikeuksia pelata ehjiä 60 minuuttisia, mutta Tepsin peli on toiminut ihan mallikelpoisesti. Ei se ehkä taktisesti ole täydellistä ollut ja varmaan pelikirjaguru ja johtava asiantuntija Sihvonen näkee paljonkin puutteita, mutta onhan Tepsin pelaamien mukavaa katsottavaa. Vauhtia on ja kyllä se puolustaminenkin on monesti oikein hyvällä tasolla. Jonkin verran suoritustaso on heittelehtinyt, mutta sitkeitä ollaan oltu, eikä ole luovutettu. Pojat pelas hyvin.

4) Kokonaisuutena nyt kauden aikana Tepsissä on ollut todella paljon positiivisia asioita meneillään esimerkiksi Hunajacast on ollut hyvä juttu, peliesitykset ovat olleet hyviä, joukkue on täynnä kiinnostavia pelaajia. Viestintä on ollut hyvää. Tepsin pelaamisessa ja kaikessa muussakin tekemisessä on nyt sellainen raikas ja positiivinen tekemisen meininki. En kauden alussa oikein tiennyt, mitä odottaa. Ensimmäisten pelien jälkeen vähän hirvitti, että mitäköhän tästä tulee, mutta onhan tämä Tepsin matka ollut hienoa seurattavaa. Oma ajatukseni kauden alussa oli, että Tepsin pitäisi olla vähintään sijoilla 7-8 ja jos kaikki menee oikein hyvin, niin sitten joilla 5-6. Tepsi on ylittänyt odotukseni ja olen tällä hetkellä ylpeä kannattamastani Tepsistä. Meillä on hieno joukkue, hieno valmennus ja hienoja pelaajia joukkue täynnä. Nautitaan nyt tästä loppukaudesta. Paljon olisi vielä hyviä asioita, joita voisi nostaa esille, mutta lopetan kirjoituksen tähän, kun tästä tuli taas romaani.
 
Viimeksi muokattu:

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Meidän koko kakkosketju liigan rikotuimpien pelaajien top 10:ssä. Vaarallinen porukka ja sitä tukee myös tilastot.

Sijoitus rikotuissa pelaajissa/pelatut pelit/aiheutetut rangaistukset;
2. Nurmi/46/27
3.Kestner 56/27
6. Ishka 54/25

Melko monta ylivoimaa saivat meille hankittua.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Tuohon case Bergeriin liittyen olen samoilla linjoilla kuin @Juippi, eilen meillä oli joukkueellinen lampaita ja Bergerin kanssa tuota ongelmaa ei olisi koskaan. Nyt mies jatkaa Kouvolassa, joten joku vihainen ukko tuonne pitää saada.
Tompan puheet alkukaudella kovuudesta ollaan jo osoitettu vain sanahelinäksi, ainakaan kentällä kaivattua kovuutta ei ole.
Kyllä sinne hommattiin kavereita, joilta pitäisi kulmahammas näkyä; Ivarsson, Vainionpää ja Bibic.
En tiedä onko kaikki heistä saaneet perheenlisäystä kesällä, mutta kovin on pehmeää poikaa.
Olen tätä virttä laulanut jo aiemminkin, mutta et sä vaan voi jättää reagoimatta jos sun kahta parasta maalintekijää mennään telomaan. Sama noihin järkyttäviin björn donnerin kalasteluihin. Kukaan ei vittu tee mitään, vaikka pelin ratkettua oli sauma käydä muistuttamassa ja istua boksissa vaikka loppupelin ajan.
Toki voi olla että joukkueen arvoissa kuittivihkoa tai muikkaria ei käytetä, mutta itseäni tuollainen korpeaa. Annetaan signaali että tuollainen käyttäytyminen on ok, eivätkä tuomaritkaan tähän puuttuneet.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tuohon case Bergeriin liittyen olen samoilla linjoilla kuin @Juippi, eilen meillä oli joukkueellinen lampaita ja Bergerin kanssa tuota ongelmaa ei olisi koskaan. Nyt mies jatkaa Kouvolassa, joten joku vihainen ukko tuonne pitää saada.
Tompan puheet alkukaudella kovuudesta ollaan jo osoitettu vain sanahelinäksi, ainakaan kentällä kaivattua kovuutta ei ole.
Kyllä sinne hommattiin kavereita, joilta pitäisi kulmahammas näkyä; Ivarsson, Vainionpää ja Bibic.
En tiedä onko kaikki heistä saaneet perheenlisäystä kesällä, mutta kovin on pehmeää poikaa.
Olen tätä virttä laulanut jo aiemminkin, mutta et sä vaan voi jättää reagoimatta jos sun kahta parasta maalintekijää mennään telomaan. Sama noihin järkyttäviin björn donnerin kalasteluihin. Kukaan ei vittu tee mitään, vaikka pelin ratkettua oli sauma käydä muistuttamassa ja istua boksissa vaikka loppupelin ajan.
Toki voi olla että joukkueen arvoissa kuittivihkoa tai muikkaria ei käytetä, mutta itseäni tuollainen korpeaa. Annetaan signaali että tuollainen käyttäytyminen on ok, eivätkä tuomaritkaan tähän puuttuneet.

Sori OT vai miten nämä jonnet sen sanoo, mutta allekirjoitan joka sanan viestistäsi! Pleijareissa tarvitaan kunnolla munaa, ei mitään hipsuttelua.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuohon case Bergeriin liittyen olen samoilla linjoilla kuin @Juippi, eilen meillä oli joukkueellinen lampaita ja Bergerin kanssa tuota ongelmaa ei olisi koskaan. Nyt mies jatkaa Kouvolassa, joten joku vihainen ukko tuonne pitää saada.
Tompan puheet alkukaudella kovuudesta ollaan jo osoitettu vain sanahelinäksi, ainakaan kentällä kaivattua kovuutta ei ole.
Kyllä sinne hommattiin kavereita, joilta pitäisi kulmahammas näkyä; Ivarsson, Vainionpää ja Bibic.
En tiedä onko kaikki heistä saaneet perheenlisäystä kesällä, mutta kovin on pehmeää poikaa.
Olen tätä virttä laulanut jo aiemminkin, mutta et sä vaan voi jättää reagoimatta jos sun kahta parasta maalintekijää mennään telomaan. Sama noihin järkyttäviin björn donnerin kalasteluihin. Kukaan ei vittu tee mitään, vaikka pelin ratkettua oli sauma käydä muistuttamassa ja istua boksissa vaikka loppupelin ajan.
Toki voi olla että joukkueen arvoissa kuittivihkoa tai muikkaria ei käytetä, mutta itseäni tuollainen korpeaa. Annetaan signaali että tuollainen käyttäytyminen on ok, eivätkä tuomaritkaan tähän puuttuneet.

Bergeriä en Tepsiin kaipaa takaisin, koska ei kunnioita vastustajaa yhtään ja on antanut itsestään aika tyhmän vaikutelman, kun taannoin Urheilulehden haastattelussakin lähinnä vähätteli tekemisiään ja oli sitä mieltä, ettei ole koskaan mitään väärää tehnyt. Mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että ensi kauden joukkueeseen tarvitaan lisää kovuuttta, kamppailuvoimaa ja sopivaa ilkeyttä. Erityisesti eilen, mutta joskus aikaisemminkin kauden aikana on ollut ikävä Tallinderia ja Fraseria. Tepsiltä puuttuu fyysiset telaketju- ja santapaperiosaston miehet, jotka tekevät vastustajan olon epämukavaksi ja jotka pitävät huolen siitä, ettei vastustajalla ole yhtään tilaa, eikä aikaa kentällä. Tepsillä ei ole pelaajia, jotka pimentävät vastustajan tähtipelaajat, aiheuttavat hämminkiä vastustajan leirissä ja jotka pitävät huolen siitä, ettei omia pelaajia kohdella kaltoin. Laituriosastolle tarvittaisiin pari Leo Komarov tyyppistä hämmentäjää ja fyysistä pelaajaa, jotka tarvittaessa kouluttavat vastustajan pelaajia, vaikka sitten vähän kovemmalla kädellä. Pakkiosastolle tarvittaisiin myös pari isäntää, jotka pitävät huolen, ettei vastustajalla ole mukavaa Tepsin maalin edessä.

Vainionpäästä odotin sopivan ilkeää telaketjuosaston miestä, joka pelaa kovaa peliä ja pimentää vastustajan tähtipelaajat. Hän on osoittautunut turhaksi hankinnaksi, eikä hän tuo joukkueeseen mitään lisäarvoa. On todella pehmeä ja löysä pelaaja, joka on kaukana santapaperiosaston äijästä, joka laittaa laidat ryskymään ja tarvittaessa käy kouluttamassa vastustajan pelaajaa rottailusta. Ivarssonilta ja Bohmilta odotin enemmän isännän otteita puolustusalueella. Molemmat ovat olleet kyllä hyviä, vaikka virheitäkin on tullut, mutta enemmän tosiaan isännän otteita kaipaisin. Raamit riittäisivät siihen, mutta pelaavat välillä turhan kiltisti. Ei tarvitse mitään törkeyksiä, hölmöilyjä tai ylilyöntejä harrastaa, mutta kovaa pelaamista tarvitaan ja joukkueessa pitää olla pelaajia, jotka näyttävät vastustajalle kaapin paikan. Taitavat pelintekijät ja maalitykit ovat kullanarvoisia, mutta kyllä ne telaketjuosaston äijät ovat ihan yhtä tärkeitä. Kyllä esimerkiksi Iskhakovista vähän huomaa sen, että on kulmaväännöissä ja kaksinkamppailuissa vaikeuksissa ja tämä korostuu pudotuspeleissä vielä enemmän, kun aikaa ja tilaa on entistäkin vähemmän. Ei olisi pahitteeksi, jos siellä kärkiketjuissakin olisi jokin sellainen voimahyökkääjä maalitykki, joka ajaa sonnin lailla vastustajan maalille ja pistää kiekkoa sisään samalla, kun pari vastustajan äijää roikkuu selässä. Mitä pidemmälle kevääseen mennään, niin näiden pelaajien merkitys korostuu, jotka osaavat pelata kovaa, mutta puhtaasti ja samalla osaavat mennä sopivasti vastustajan pelaajan ihon alle ja aiheuttaa hämminkiä. Heidän pitäisi myös tekemään niitä likaisia ja ei niin kauniita maaleja. Tämä osasto Tepsiltä puuttuu oikeastaan kokonaan nyt. Sellaiset pitbullin ja vihaisen terrierin risteytys on myös pelaajatyyppi, jolle on käyttöä joka joukkueessa sopivassa määrin. Minulle on jäänyt hyvällä tavalla mieleen, kun Fraserin aikana jotain Tepsin pelaajaa kaltoin kohdeltiin, niin Mark setä kävi välittömästi sanomassa, että don´t do it again ja vihainen katse siihen päälle.

Odotin, että Bibic olisi alakerran isäntä ja sellaisena häntä mainostettiin, mutta on ollut pettymys. Tuntuu, että nämä 10-20 senttiä lyhyemmät puolustajat kuten Rafkin ja Viro pelaavat paljon fyysisemmin ja se kertoo jotain. Ei Bibic ollut alakerran ilkeä isäntä, joka näyttää maalin edessä kaapin paikan, vaan kiltti ja mukava setä, joka kutsuu kaikki kylään. Ei ollut sitä, mitä tilattiin. Ihmettelen tosiaan nyt Kallion puheita, kun hän viime kesänä mainosti sitä, että tällä kaudella Tepsi on kamppailuvoimaisempi ja fyysisempi, eikä enää ole vastustajan pelaajilla mukavat oltavat Tepsin maalin edessä. Eivät ole nämä lupaukset nyt ihan pitäneet. Kyllä tässä on parannettavaa. Sellaista sopivaa äijämäisyyttä tarvitaan, ei tämä ole kilttien pikkupoikien peli, kun pelataan huipputasolla. Ei tällä tasolla pärjätä sellaisella kiltillä höntsäily asenteella.

Enkä todellakaan tarkoita, että joukkueessa pitäisi olla joku Bergerin kaltainen sikailija, vaan sellaisia pelaajia, jotka pelaavat kovaa ja puhtaasti, eivätkä ota taka-askeleita. Joukkueessa pitää olla pelaajia, jotka puolustavat omiaan ja osaavat sekoittaa vastustajan tähtipelaajien pelin. Kyllä siellä Tepsinkin joukkueessa pitäisi olla niitä pelaajia, joiden luulisi ainakin raamienssa puolesta pystyvän kovaan fyysiseen peliin, mutta aikalailla kilttejä lampaita on oltu.

Kirjoittelin tätä viestiä ennen pelin alkua ja täytyy nyt sanoa, että tänään oli vähän eri näköistä peliä. Pelattiin paljon kovempaa ja fyysisempää peliä, vaikka kolmannessa erässä intensiteetti laski, eikä pelattu enää niin fyysisesti. Nyt oltiin fyysisempiä, ilkeämpiä ja päättäväisempiä.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Kaikille varmaan kelpaisi joku joka toisi vähän lisää kovuutta takalinjoille (miksei hyökkäykseenkin), mutta toivottavasti se ei ole Berger. Aivan liian monta "vahinkoa" sattunut hänelle uransa aikana. Pelikieltoa tullut 2x päähänkohdistuneesta taklauksesta ja kerran polvitaklauksesta. Ulosajoja sitäkin enemmän.
 

YOLO 1922

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Penguins
Pakko myöntää, että koko kauden olen ihmetellyt Jasun hehkutusta täällä. Helvetin isolla peliajalla ja kovien pelureitten vierellä vedellyt ja tehot vähäisiä, vaikka ylivoima-aikaakin tullut. No en ihmettele enää. Varsinkin tänään ylivoimaisesti Tepsin tärkein pelaaja ja pimensi täysin Pelicansin parhaan pelaajan Björnisen. Aloituksissakin kyykytti 100-0 Liigan parasta aloittajaa tänään. Kirsikaksi kakun päälle tuo kenttä väänsi voittomaalin Björnisen ollessa jäällä ja tietty krittiinen aloitusvoitto 1-1 tasoitusmaalissa.

Hirveästi en pyyhkeitä haluaisi jaella välieriin menon jälkeen, mutta Pajuniemellä ei kyllä pää kestä tätä. Kova tekemään maaleja parhaillaan ja taitoakin löytyy, mutta ei kyllä harmita, että Lukkoon ensi kaudeksi siirtyy. Oletettavaan palkkapussiin nähden suoritusvarmuus ja pään kestäminen ei riittävän hyvää.

Muuten, C'mon Tepsi!
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ennen kuin katseet käännetään lopullisesti ensi kauteen haluan vielä lopuksi käydä läpi jokaisen Palloseuran pelaajan.

Andrei Karejev

Alku oli vaikea kun joutui jakamaan torjuntavastuun Luukkosen kanssa. Luukkosen lähdettyä, alkoi Karejev lämpenemään. Varsinkin tämän vuoden puolella ihan jäätävässä vedossa. Kertaakaan ei tähän mieheen kaaduttu. Harmittava loukkaantuminen pudotuspeleissä. Huhujen mukaan palaamassa Venäjälle.

Karri Rämö

Täytyy myöntää että alkuun jännitti aika paljon kun Rämö lyötiin maaliin. Pelituntuma oli pahasti hakusessa ja tekniikka näytti hieman hapuilevalta. Viimeistään finaaleissa näytti, kuinka kovan luokan ammattilainen on kysessä. TPS:n kantavia voimia pudotuspeleissä. Pitäisin mielelläni mutta palstatietäjien mukaan ei ole jatkamassa. Harmi.

Ukko-Pekka Luukkonen

Suurin syy siihen miksi TPS keräsi syyskaudella pisteitä, niin paljon kuin keräsi. Voitti muutamia pelejä ihan rehellisesti yksinään. Yksi parhaimpia maalivahteja, mitä Palloseuran maalilla on moneen vuoteen nähty.

Aleksi Anttalainen

Anttalaisen peruspelaaminen ja kiekollinen varmuus ottivat jättiharppauksia eteenpäin tällä kaudella. Enää ei nähty niitä hätäisiä purkuja joista puolet päätyi katsomoon. Kantaa ylpeydellä Palloseuran pelipaitaa ja asenne on myös rautaa. Allun koko kauden taklauksista olisi hienoa nähdä jonkinlainen kooste. Ehkä huikein oli se kun kotipelissä veti 2 KooKoo pelaajaa levyiksi yhdellä taklauksella. Yllätyin kuinka hyvä laukaus hänellä onkaan.

Eemil Viro

TPS:n tämän kauden ruumiillistuma. Kukkopoika vai väärin ymmärretty herrasmies? Jos kirjoitat Googleen pelirohkeus, pitäisi sen ehdottaa Eemil Viroa. Oli se vastustaja kuka tahansa niin Viro menee sata kertaa sadasta taklauksen alle ja jatkaa pelaamista. Pudotuspeleissä 3 maalia joista 2 voittomaalia ja yksi tasoitusmaali erän viimeisellä sekunnilla. Tulevaisuus on yhtä kirkas kuin hymykin.

Ruben Rafkin

Nimitettiin pitsiturnauksen jälkeen Mestis-Rafkiniksi. Nyt voidaan todeta että sitä sarjaa ei Rafkinin tarvitse eläessään pelata. Paljon sai peliaikaa mutta paljon maksoi myös oppirahoja. Iski kuitenkin ihan mallikkaat tehopisteet runkosarjassa. Vielä kun saa iän myötä fysiikkaa ja luistelua parannettua niin tulee hänestä kova puolustaja. Taitoa ja asennetta kyllä löytyy. Kauden kohokohta ehdottomasti neljännen välierän esityö 2-2 maaliin.

Alen Bibic

Mun mielestä hoiti ruutunsa. En odottanutkaan muuta, kuin varmaa peliä 6-7 pakin roolissa. Herran nimen kun syöttää YouTubeen niin ensimmäiseksi vastaan tulee video jossa hän kuristaa tuomaria joten ymmärrän myös niitä jotka olivat lopulta hieman pettyneitä kun ei saatukaan sitä uutta Fraseria. Lopputuloksen kanssa ei varmasti mitään tekemistä mutta olisin mielelläni nähnyt edes yhdessä pelissä umpipaskan Larssonin tilalla pudotuspeleissä.


Oliver Bohm

Hankittiin varmuutta ja kokemusta. Saatiin kokemusta ja aivan helvetisti varmuutta. Koko kauden tasaisin suorittaja Palloseuran pakistosta. Peruspakkien päällikkö. Jatkosta ei tietoa mutta jatkosopimus olisi mahtava juttu.

Johan Ivarsson

Fyysisempi ja liukkaampi versio Bohmista. Alkukaudesta vielä yritti mitä ihmeellisempiä sirkustemppuja joiden myötä peli oli melko sekavaa. Kun tajusi jättää nämä pois alkoi peli näyttää paremmalta. Pudotuspeleissä taso nousi entisestään ja oli todellakin se Kallion mainostama Isäntä.

Ville Lajunen

Lajusen kohdalla ei allekirjoittaneella kärsivällisyys kestänyt. Alku oli todella tahmea. Pikkuhiljaa parani puolustuspeli, sitten alkoi myös hyökkäyspäässä tapahtua. Olin lopulta yllättynyt kuinka hyvä Lajunen on puolustuspäässä sekä alivoimalla. Toisaalta, onhan Lajunen pelannut jo pitkään Euroopan huippusarjoissa. Hyvät tehot runkosarjassa mutta täytyy sanoa pudotuspeleissä lopulta pieni pettymys. Ei pystynyt ottamaan sitä viimeistä steppiä mikä ehkä olisi pitänyt ottaa. Varsinkaan kiekollisessa pelissä. Ihan kiva jos jää mutta ei ole katastrofi jos lähtee.

Henrik Larsson

Kauden isoin pettymys. Siinä vaiheessa kun 170cm Larsson alkaa olla joukkueen huonoimpia puolustajia myös kiekollisesti ei pitäisi olla asiaa kokoonpanoon mutta siellä sitä vain oltiin illasta toiseen. Pudotuspeleissä ehkä pienen pieni parannus. Teki 6 tehopistettä 13 otteluun mutta eipä se tässä vaiheessa enää lohduta. Kaikkea hyvää jatkoon.

Topias Haapanen

Jakaa mielipiteitä. Odotin hyökkäyspään osaamista mutta saatiinkin av-spesialisti ja vahva riistopelaaja. Paransi pykälän verran tekemistään pudotuspeleissä josta sai palkinnoksi myös tehopisteitä. Jos kesällä jaksaa panostaa luisteluun kehittämiseen on hänestä vielä paljon iloa.


Timur Ibragimov

Yllättävän hyvät tehopisteet peliesityksiin ja peliaikaan verraten. Tuntui että ei oikein missään kohtaa saanut juonesta kiinni. Ajoittaiset väläytkset olivat kuitenkin todellista highlight-kamaa.


Aarne Intonen

ASM-sarjan parhaaksi palkittu Intonen pelasi jämäkästi myös liigan puolella. Mielenkiinnolla odotan minkälaista roolia Intoselle kaavaillaan ensi kaudeksi.

Ruslan Iskhakov

Mitä vaan voi tapahtua kun tämä taikuri astuu jäälle. Alkukaudesta vielä opetteli Liigan ja Raipen tapoja. Harva muistaa kuinka nuori pelaaja on kyseessä. Nuorempia pistepörssissä edellä vain Maccelli jonka kanssa Iskhakov oli myös tehokkain pelaaja liigassa tasakentällisin. Oli välierissä TPS:n parhaimpia.

Joel Janatuinen

Yleismies-Janatuinen. Kun nostettiin kakkosketjuun niin hetken jo näytti että tässähän ollaan osuttu kultasuoneen. Kultasuonen sijasta kyse taisikin olla suonenvedosta. Pätevä mies alivoimalla ja alempiin kenttiin. Janatuinen oli niitä kavereita kenen olisi pitänyt nousta pudotuspeleissä esiin kärkiketjujen takaa. 12 peliin 0+1. Runkosarjassa kuitenkin ihan kelpo tehopisteet rajallisella peliajalla. Jotenkin tuntuu että potentiaalia olisi parempaankin. Ehkä tarvitsee pienemmän ympäristön ja isomman roolin.

Juhani Jasu

Tämä hankinta ihmetytti ja suoraan sanoen en jopa hirveästi pitänyt tästä. Tottakai olen kuullut sanottavan kuinka iso merkitys Jasun kaltaisilla pelaajilla on ollut menestyvissä joukkueissa. Nyt kun sen konkreettisesti pääsi näkemään niin arvostus Jasua kohtaan nousi ihan älyttömästi. Iski siinä sivussa 19 tehopistettä. Korvaamaton pelaaja nuorelle joukkueelle. Hieno mies, hieno kapteeni.

Josh Kestner

3vs3 läpsyttelyissä jo huomasi että osaahan Kestner kiekkoa laukoa. En kuitenkaan uskonut että hänestä näin tärkeä pelaaja tulisi Palloseuralle. Silloin kun peli piti oikeasti laittaa pakettiin, Kestner teki sen aika monesti. Silloin kun laittaa kiekkoa tuolla tahdilla pussiin saa aika monta muuta asiaa anteeksi, ainakin minulta.

Lauri Korpikoski

Harmittava loukkaantuminen päätti kauden. Sitä ennen Korpikosken peli näytti todella hyvältä ja varsinkin ylivoima koki ison kolauksen kun Korpikoski siitä puuttui.

Hannu Kuru

Hyvä alivoimalla ja pelaa isolla sydämellä. Finaalisarjassa hyvin huomattiin mikä se ero on kun toinen joukkue oikeasti rummuttaa neljällä ketjulla. Siksi pitäisi vakavasti miettiä riittääkö Kurun taso?

Markus Nurmi

Kaksijakoinen kausi. Oli liekeissä syksyllä ja iski Kestnerin kanssa maaleja tasatahtiin. Parhaimmillaan Nurmi näytti kliinisen viimeistelijä elkeitä. Ennen surullisen kuuluisaa EHT-komennusta, 28 peliin 15+11=26. Tuon jälkeen ei päässyt missään vaiheessa siihen parhaimpaansa ja loput 31 peliä tuottivat 5+11=16. Varsinkin pudotuspeleissä iso pettymys.

Lauri Pajuniemi

Lähtökohdat kauteen eivät olleet helpoimmat. Kaikki puhuvat ja odottavat nyt menee 30 maalia rikki. Heti toiseen peliin loukkaantuminen ja siihen kuukauden tauko. Pajuniemen peli ei runkosarjassa lähtenyt oikeastaan missään kohtaa sellaiseen lentoo jota itse odotin. Tästäkin huolimatta 22 maalia runkosarjassa on aika kova suoritus. Puolivälierissä tunne meni yli. Sen jälkee nähtiin sitä Pajua mitä itse olen odottanut. Pystyi henkilökohtaisella taidollaan luomaan tilanteita kuin tyhjästä. Nyt nähtiin myös sitä nopeaa kiekonliikuttamista mikä Pohjois-Amerikassa on pakko olla hallussa. Upea nähdä kun taas yksi TPS-kasvatti lähtee Amerikan valloitukseen.

Mikael Pyyhtiä

Hieno tarina. Aloitti kauden junioreissa, sieltä Kekäläinen varasi hänet Columbukseen 4.kierroksella ja myöhemmin Pennanen valitsi hänet U20-joukkueeseen. Nämä eivät ole ihan tavallisia juttuja pelaajalle joka pelaa A-junioreissa. Pelikäsitys isompia vahvuuksia. Ei missään nimessä ollut vielä ykkösketjun tasoa mutta pelasi silti mielestäni hienot pudotuspelit.

Juuso Pärssinen

Köyhän miehen Barkov. Isot oli saappaat mutta upeasti Kukko Pärssinen ne täytti. Ei ole ensimmäinen pelaaja joka tulee U20-kisoista takaisin kuin uutena pelaajana. Mitä pidemmälle keväällä mentiin niin Pärssinen pystyi mielestäni aina parantamaan napsun verran. Oppi myös kauden mittaan käyttämään kokoaan paremmin hyödyksi. Yksi dominoiva kausi vielä liigassa, sitten NHL:ään. Näin ainakin toivon.

Samuli Vainionpää

"Hienoa päästä pelaamaan fyysistä peliä TPS:n paidassa". Näin Vainionpää kommentoi siirtyessään Palloseuraan. Kivaa puhetta mutta sitä fyysistä peliä ei missään kohtaa nähty. Ei edes pudotuspeleissä. Haluan kuitenkin uskoa että Ahokas on ruoskimassa Vainaria perseelle koko kesän ja ensi kaudella nähdään kaukalossa uudistunut mies. Kyllä hänestä huomasi että oli huonossa kunnossa tänne saapuessaan.

Petteri Wirtanen

Nyt Wirtanen pelasi siinä roolissa jossa hänen pitikin ja siinä roolissa hän on liigan parhaimpia. Poissaolo näkyi karusti finaalisarjassa.

Loppuun vielä

Raimo Helminen

En tuominnut etukäteen, muistaakseni? mutta en myöskään hirveästi lämmennyt tälle uutiselle. Raipesta varmaan kaikki jo sanottu mutta kyllä oikeasti teki pahaa katsoa sitä Raipen viimeistä haastattelua. Enkä voi ikinä unohtaa sitä kun Raipe käy hakemassa Jasulta hopeamitalin ja antaa silmät kosteina nopean halauksen. Helvetti miten vilpitön ja aito voi ihminen olla. Kiitos Raimo Helminen.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Jasuhan sai kuraa niskaansa hallilla ja palstalla koska oli "meidän ykkössentteri". Voittavassa joukkueessa kuitenkin tarvitaan myös duunareita kuten Jasu, Kuru, Wirtanen ja viimeisimpänä Haapanen. Jossain ketjussa oli unelmarostereita, joissa kaikki olivat pisteentekijöitä (ja hintalappu sen mukainen). Tämän kauden rakenne oli minusta järkevä pelillisesti ja taloudellisesti. Samaa odotan ensi kaudelle, omia poikia kehittymään, pari konkaria avainasemiin ja edullisia hakuja joilla potentiaalia. Ja päälle hieman kärsivällisyyttä antaa pelaajien kehittyä. Muistamme vaikka Nurmen toisen kauden, ei se aina mene tasaisen taulukon mukaan.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Hieno kirjoitus @mikkelson. Ei hirveästi lisättävää.

Komppaus. Erittäin loistava analyysi pelaaja pelaajalta ja liki sanasta sanaan kuin omalta näppikseltäni - eli absoluuttisen totuus.. ;^)

Monen pelurin toivoisin jatkavan mutta toki mukaan mahtuu pettymyksiäkin kuten etunenässä Larsson, Bibic, Wirtanen, Vainionpää ja Haapanenkin. Mv- osaston jälkeen tärkein kysymys on, saadaanko pakiston peruspilarit Bohm&Ivarsson pidettyä/korvattua. Vasta näiden jälkeen aletaan ihmetellä mistä löytyy korvaajat maalitykeillemme Kessulle ja Pajulle.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Ai että Haapanen oli pettymys, voi jumalauta, yksi tärkeimmistä pelaajista play-offsesissa. Ja veikkaan että siellä on pientä pistepotentiaalia vielä tulossa.

Runkosarjan ajan Haapanen oli pelkkä sylkikuppi, syystäkin. Playoffeihin syttyi muun joukkueen ohella aivan eri tavalla joka tottakai kirkastaa kokonaiskuvaa.

Tietenkin riippuu myös mihin verrataan. Jos Topiaksen ajateltiin vievän pelipaikka omalta junnulta, anti joukkueen eteen oli kokonaisuutena hyvä. Hänestähän odotettiin enemmän pistenikkaria kuin jarruketjun laituria jossa oli kuin olikin ihan hyvä.

Ps. Tulkinnanvaran takia laitoinkin lisäykseksi "varauksin" Haapasen kohdalle. Anyways, pidän mielelläni kaverin joukkueessani.
 

apsi71

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kaapo Kakko
Runkosarjan ajan Haapanen oli pelkkä sylkikuppi, syystäkin. Playoffeihin syttyi muun joukkueen ohella aivan eri tavalla joka tottakai kirkastaa kokonaiskuvaa.

Tietenkin riippuu myös mihin verrataan. Jos Topiaksen ajateltiin vievän pelipaikka omalta junnulta, anti joukkueen eteen oli kokonaisuutena hyvä. Hänestähän odotettiin enemmän pistenikkaria kuin jarruketjun laituria jossa oli kuin olikin ihan hyvä.

Ps. Tulkinnanvaran takia laitoinkin lisäykseksi "varauksin" Haapasen kohdalle. Anyways, pidän mielelläni kaverin joukkueessani.
Siis hetkinen? Onko joku oikeasti odottanut haapasesta jotai pistenikkaria vai ajoinko perjantai oluissani miinaan?
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Mulle ei oikeesti aukea tuo Haapasen lyttääminen. Kaveri jolta ei voi odottaa pisteitä mutta erikoismiehenä av:llä täysin Liigan eliittiä. Ei pelkästään tyydy purkamaan vaan pelaa aikaa kuljettamalla ja suojaamalla vastustajan päädyssä. Harva tekee noin hyvää työtä joukkueen eteen.
Tällaisia jätkiä vaan tarvitaan ihan jokaisessa joukkueessa ja ainakin mä oon tyytyväinen että meillä on Haapanen joukkueessa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mulle ei oikeesti aukea tuo Haapasen lyttääminen. Kaveri jolta ei voi odottaa pisteitä mutta erikoismiehenä av:llä täysin Liigan eliittiä. Ei pelkästään tyydy purkamaan vaan pelaa aikaa kuljettamalla ja suojaamalla vastustajan päädyssä. Harva tekee noin hyvää työtä joukkueen eteen.
Tällaisia jätkiä vaan tarvitaan ihan jokaisessa joukkueessa ja ainakin mä oon tyytyväinen että meillä on Haapanen joukkueessa.

Jep, Ja samaan hengen vetoon kehutaan Ibraa, joka sai syksyn vesisateissa tehtyä muutaman maalin. Sen jälkeen ollut kasa paskaa kentän molemmissa päissä ja niiden välissä.
 

Tuuletin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps, änäri suomalaiset
Jep, Ja samaan hengen vetoon kehutaan Ibraa, joka sai syksyn vesisateissa tehtyä muutaman maalin. Sen jälkeen ollut kasa paskaa kentän molemmissa päissä ja niiden välissä.
Onko ibra käynyt testaamassa sun tyttöystävää tai äitiä? On ainakin päässyt kunnolla ihon alle kun pitää jokaisessa ketjussa kertoa tätä samaa mielipidettä.
Sorry OT
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Maanantaina suunnataan katseet kohti ensi kautta, mutta voisi vielä tehdä vähän yhteenvetoa kaudesta 2020-2021.

Maalivahtiosasto

Alkukaudesta oli epävarmuutta ilmassa. Tirronen ei ollut pelikunnossa ja lähti lopulta muualle. Karejevin aloitus oli epävarma ja haparoiva. Moisanenkin totesi kauden aikana, ettei Karejev ollut heti valmis 1.maalivahdin rooliin. No Kallio oli kaikessa hiljaisuudessa pistänyt faksinsa laulamaan ja ottanut yhteyden Buffaloon. Sieltä saatiin hätäapua Luukkosen muodossa. Luukkonen pelasi tasaisen varmasti, rauhallisesti ja vakuuttavasti. Välillä hän piti joukkuetta yksinään pystyssä ja pelasti joukkueelle monta pistettä. Voitti myös muutaman pelin lähes yksinään. Kyllä Tepsin kannattajana sai nukkua yönsä rauhassa, kun tiesi, että kyllä Ukko-Pekka hoitaa. Erinomaista maalivahtityöskentelyä.

Saattoi olla lopulta pelkästään hyvä asia myös Karejevin kannalta Luukkosen visiitti. Karejev sai rauhassa keskittyä oma pelaamisensa parantamiseen ja itseluottamuksen keräämiseen, kun ei tarvinnut ottaa paineita ykkösmaalivahdin roolista. Luukkonen pelasi yhdessä vaiheessa enemmän, mutta pikkuhiljaa Karejev paransi ja kevätpuolella hän oli suorastaan loistava ja liigan parhaimpia maalivahteja. Teki välillä maagisia torjunta ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa joka ilta. Hän pelasi lopulta hienon kauden ja maaliskuun kuukauden pelaajan titteli oli ansaittu.

Luukkosen lähdettyä tammikuussa, oli taas pientä epävarmuutta ilmassa, mutta tällä kertaa mestari Kallio otti Moisasen vinkistä faksilla yhteyden Heinolaan. Kun Tepsin tiedote uudesta maalivahdista helmikuussa kiiri eetteriin, niin ainakin itseäni hieman huvitti ja ihmetytti. Rämön ensimmäisissä peleissä pelituntuman puute näkyi ja torjuntatyyli ei ollut sieltä vakuuttavimmasta päästä. Välierissä ja finaaleissa Rämö pelasi erinomaisesti ja oli joukkueen kantavia voimia. Hyvä mailapelaaminen varmasti auttoi paljon puolustajia. Rämön peliotteista huokui ammattimaisuus ja se, että on parhaimpina vuosinaan ollut maailmanluokan maalivahti. Lähtökohdat hypätä 1.maalivahdin saappaisiin välierissä ei todellakaan ollut sieltä helpoimmasta päästä. Rämö vaikuttaa myös huumorimieheltä ja leppoisalta tyypiltä, joka ei turhia stressaa. Uskoisin tällä olleen positiivinen vaikutus nuoreen ja kokemattomaan joukkueeseen ja myös Karejeviin. Rämö kertoi yhdessä haastattelussa opettaneensa Karejeville kaikenlaista ja muutenkin uskoisin Rämön olevan tyyppinä sellainen, joka helpottaa virkaveljensä oloa.

Maalivahtiosasto oli erittäin hyvä tällä kaudella ja maalivahdin antoivat joukkueelle mahdollisuuden voittaa joka kerta. Kyllä menestyvä joukkue tarvitsee hyvät maalivahdit ja tällä kaudella saatiin nauttia kolmen erinomaisen maalivahdin palveluksista. Kallion mukaan Rämö ei ole jatkamassa. Karejevin tilanteesta ei ole virallista tietoa, mutta Kallio on ilmoittanut, että ensi kauden maalivahdit ovat tiedossa.

Puolustusosaston arvosanat asteikolla erinomainen, hyvä, tyydyttävä, välttävä ja hylätty:

Erinomaisen arvosanan saavat seuraavat pelaajat:

Viron
alkukausi oli vaikea ja oli ajoittain pahoissa vaikeuksissa omassa päässä. Hyökkäyssuuntaan pelaamisessakin oli alkukaudesta parannettavaa. Mutta, jos ajatellaan Viron kautta kokonaisuutena ja kauden aikana tapahtunutta kehitystä, niin on pakko antaa arvosanaksi erinomainen. Nousujohteinen kausi ja pudotuspeleissä suorastaan loistava. Oli mukana ratkaisemassa pelejä tai kääntämässä pelejä oman joukkueen eduksi. Jos alle kaksikymppinen uransa alkutaipaleella oleva puolustaja tekee pudotuspeleissä kolme maalia, joista kaksi oli voittomaaleja ja yksi tasoitusmaali erän viimeisillä sekunneilla, niin ei voi muuta kuin antaa kehuja. Loppukaudesta oli joukkueen johtavia kiekollisia puolustajia ja pelirohkeus oli erinomaisella tasolla. Kiekon kanssa tehdyt virheet vähenivät kauden mittaan ja pystyi pelaamaan tosi hyvin kiekollisena paineen alla. On kunnioitettavaa, kun junnupakkina menee jokaiseen tilanteeseen täysillä ja pyrkii roiskimisen sijasta pelaamaan kiekolla, vaikka vastustaja tulee taklaamaan ja antamaan painetta. Fysiikassa on parannettavaa, mutta puolustuspelaaminenkin kehittyi paljon kauden aikana. Taitavimpia puolustajia liigassa jo nyt.

Anttalainen nousi Tepsin runkopuolustajaksi, jonka peruspelaaminen oli koko kauden ajan hyvällä tasolla. Kiekollinen peli kehittyi tällä kaudella merkittävästi ja enää ei nähty kiekon roiskimista entiseen malliin. Pystyi tuomaan kiekkoa ulos omalta alueelta ja pystyi avaamaan peliä vähintäänkin hyvin. Positiivinen yllätys oli se, että hän pystyi tekemään ratkaisuja myös hyökkäyssuuntaan ja laukaus osoittautui hyväksi. Sanoisin Anttalaisen olleen yksi tasaisimmista puolustajista tällä kaudella. Hänessä on ehdottomasti ainesta pitkäaikaiseksi luottopuolustajaksi, josta on paljon iloa joukkueelleen. Jäähyherkkyyttä voisi saada vähän pienemmäksi. Siitä ehdottomasti plussaa, että pelaa yllättävän fyysistä peliä, vaikka ei ole mikään isokokoinen pakki. Pärjää silti kaksinkamppailuissa ja jakaa hienoja taklauksia. Toivottavasti muistaa jatkossa jättää ylilyönnit ja hölmöilyt tekemättä. Toki ne tällä kaudella vähenivät selvästi edellisestä kaudesta.

Bohm saa myös erinomaisen arvosanan. Hänellekin tuli jokunen virhe kauden aikana, mutta niitä tulee pitkän kauden aikana väkisin jokaiselle. Bohmin kohdalla tilauksessa oli vahvaa ja varmaa puolustuspelaamista, kokemusta ja voittamisen kulttuuria. Hänen kohdallaan voidaan sanoa, että sitä todellakin saatiin, mitä tilattiin. Bohm ei ole kaukalon näkyvin pelaaja, mutta hoitaa omat hommansa puolustuspäässä huolellisesti ja moitteettomasti. Teki tärkeää, mutta näkymätöntä työtä puolustuspäässä tasaisen varmasti illasta toiseen ja olisi ansainnut enemmän huomiota osakseen. Jatkosta ei ole mitään tietoa, mutta toivottavasti jatkaa meillä ja mielellään ainakin pari kautta.

Hyvän arvosanan saavat seuraavat pelaajat:

Rafkin
osalta kauteen mahtui vähän kaikenlaista. Ensimmäiset pelit olivat minusta ihan hyviä ja lupauksia herättäviä erityisesti kiekollisen pelin suhteen. Taisi yllättävän paljon vaikuttaa henkisellä puolella se, ettei NHL-varausta tullut ja sitten tuli vielä kaupan päälle koronakaranteenia ja junnukisatkin menivät osittain mönkään. Kauden ensimmäinen puolisko oli pääosin vaikeaa ja takkuista. Kiekollinen peli ei sujunut ja puolustuspäässäkin oli vaikeuksissa. Oppirahoja maksettiin välillä. Alkuvuodesta otteet lähtivät paranemaan ja loppukaudesta olikin jo oikein hyvää tekemistä. Kuten tuossa ylempänä todettiin, niin neljännen välierän esityö 2-2 maaliin oli suorastaan huikea. Väläytteli ajoittain kiekollisia taitojaan ja puolustuspelaaminenkin kehittyi. Puolustuspelaamisessa on eniten parannettavaa vielä. Välillä oli vaikeuksissa 1 vs. 1 tilanteissa ja tuli vähän junnumaisia virheitä omalla alueella. Rafkin oli joka tapauksessa kauden positiivisimpia ilmestyksiä. Fysiikkaa ja luistelua sekä puolustuspelaamista, kun saa parannettue vielä, niin hänestä tulee ehdottomasti laatupuolustaja vähintään Euroopan ja Venäjän sarjoihin. Uskon, että voisi päästä myös NHL:n puolelle pelaamaan. Taitoa ja asennetta löytyy ja tekee joukkueen eteen töitä aina täysillä.

Tallinderin ja Fraserin jälkeen on kuorossa huudettu uutta isäntää Tepsin takalinjoille. Kesällä 2020 Kallio sitten ilmoitti, että uusi isäntä on rekrytoitu ja fanit voivat jatkossa nukkua yönsä rauhassa, kun talonmies Ivarsson pitää järjestystä yllä Tepsin maalin edessä. Kauden ensimmäinen puolisko meni vähän ristiriitaisissa tunnelmissa. Pelasi kyllä omalla alueella fyysistä peliä ja puolusti pääsääntöisesti hyvin. Todelliset isännän otteet jäivät uupumaan, vaikka jämäkästi pelasikin. Tuli myös turhia ja hölmöjä jäähyjä. Helppoja virheitä tuli myös. Kyllä hänestä näki jo heti alkukaudesta, että on fysiikaltaan kova pelaaja tähän sarjaan. Ivarssonin ongelma alkukaudesta oli se, että hän yritti tehdä vähän kaikkea, eikä keskittynyt pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Sen sijaan, että olisi pelannut omilla vahvuuksillaan, niin hän yritti olla Erik Karlsson ja eihän siitä mitään tullut. Kauden edetessä hän keskittyi pelaamaan vahvuuksillaan ja samalla virheet ja jäähyt vähenivät. Samalla Ivarssonin pelisuoritukset paranivat. Pudotuspeleissä pelasi jo erittäin hyvin ja esitti todellakin niitä isännän otteita omalla alueella, joita on kaivattu. Muutamia näyttäviä taklauksia ja vahvaa peruspelaamista. Ei myöskään hävinnyt montaa kaksinkamppailua. Toivon kovasti, että Ivarsson pelaisi meillä myös ensi kaudella, mutta toiveeni ei taida toteutua.

Tyydyttävän arvosanan saavat seuraavat pelaajat:

Bibic
oli pelaaja, jolta odotin myös isännän otteita omalla alueella ja omien pelaajien puolustamista. Odotukseni olivat hänen suhteensa hyvinkin maltilliset, enkä odottanut hänen olevan Tepsin johtavia puolustajia. Ei hän missään nimessä huono ollut ja hoiti ruutunsa kohtuullisen hyvin. Hän oli lopulta aika paljon kokoonpanon ulkopuolella, eikä pelannut ollenkaan pudotuspeleissä. Pudotuspelien aikaan toivoin häntä yhdessä vaiheessa kentälle. Jotenkin hänestä jäi enemmän mielikuva kilttinä nallekarhuna, kuin puolustuspään järjestyksenvalvojana. En ole pettynyt, mutta en myöskään tyytyväinen hänen esityksiinsä. Ei hän minusta pystynyt tuomaan lisäarvoa joukkueelle.

Lajunen tuli liigaan sillä statuksella, että hän kuuluu Euroopassa ja Venäjällä pelaavien puolustajien parhaimmistoon. Voi olla, että odotukseni olivat turhan korkealla, mutta minun mielestäni Lajunen oli pettymys. Voi olla, että Tepsin pelitavallisen ongelmat söivät Lajusen kiekollista pelaamista, mutta TPS uran alku luvalla sanoen heikkoa kaikilla osa-alueilla. Puolustuspäässäkin oli ajoittain vaikeuksissa ja tuli ihmeellisiä virheitä sekä tyhmiä jäähyjä. Kauden edetessä Lajunen paransi sekä kiekollista pelaamista että puolustuspeliään ja oli näiden osalta kohtuullisen hyvällä tasolla. Pisteitäkin tuli lopulta mukavasti. Olisin silti odottanut vielä selvästi enemmän, vaikka oli ajoittain jopa hyvä. Pudotuspeleissä odotin, että Lajunen olisi kokeneena ja tiukoissa paikoissa olleena pelaajana ottanut merkittävää roolia joukkueessa, mutta tätä ei tapahtunut. Se yksi Hifkiä vastaan tehty maali oli kyllä hieno ja maalitolpat kilisevät varmaan vieläkin Helsingissä, mutta Lajusen statuksella ihan ok, ei riitä. Puolustuspelin osalta tuli vielä loppukaudestakin junnumaisia virheitä, vaikka parannusta tapahtuikin. Ajatukseni Lajusen osalta on se, että saa minun puolestani jatkaakin, mutta jos lähtee, niin en jää kaipaamaan.

Välttävän arvosanan saavat seuraavat pelaajat:

Ehkä olen nyt liiankin ankara, mutta Larssonille on pakko antaa arvosanaksi välttävä. Edellisellä kaudella oli puolustajien pistepörssin kakkonen. Aika paljon syöttöpisteitä tuli, kun syötti ylivoimalla Pajuniemen maalit, mutta silti. Edellisellä kaudella kiekollinen pelaaminen oli huomattavan paljon parempaa, kuin nyt päättyneellä kaudella, eikä Larssonin hyvät tehopisteet olleet pelkästään Pajuniemen ansiota. Oli katastrofikaudella Tepsin ainoa puolustaja, joka sai kiekolla jotain järkevää aikaiseksi. Tämän kauden suurin pettymys. Puolustuspäässä koko ja fysiikan lait asettavat omat rajoitteensa ymmärrettävästi, eikä puolustaminen kuulu Larssonin vahvuuksiin. Tässä tullaan siiihen, että kun Larssonin vahvuus eli kiekollinen pelaaminen sakkaa näinkin pahasti, niin ei pitäisi olla mitään asiaa pelaavaan kokoonpanoon. Larssonin tapauksessa täytyy ihmetellä valmennuksen ajatuksenjuoksua ja kyseenalaistaa heidän toimintaansa. Ihmettelen, miksi Larsson sai loppuun asti pelata ylivoimalla, vaikka hänen osaltaan hommasta ei tullut yhtään mitään ja pilasi omalla toiminnallaan aika monta ylivoimaa. Larsson oli kiekon kanssa ihan hasardi ja syötöt menivät ihan minne sattuivat menemään. Aiheutti vähän väliä vaaratilanteita omalla sähläämisellään ja kikkailullaan. Hänestä oli välillä pelkästään haittaa joukkueelle. Huonoa kiekollista pelaamista suurimmaksi osaksi kautta. En tiedä, mitä hänelle tapahtui. No, mutta onnea ja menestystä uusiin haasteisiin jossain muualla.

Hyökkäysosasto:

Erinomaisen arvosanan saavat seuraavat pelaajat:

Kestner:
Monta vuotta on puhuttu siitä, kuin vähän Tepsissä on ollut kliinisiä maalintekijöitä vime vuosina. Laukaus oli suorastaan maaginen ja kyllä Kestner oli kiitettävän usein paikalla, kun piti maaleja tehdä. Saattoi mennä tovikin, ettei miestä hirveästi kentällä näkynyt, mutta kun tarvittiin ratkaisijaa, niin Alabaman sheriffi latasi aseensa ja antoi palaa. Kyllä mies ihan oikeaksi maalintekijäksi osoittautui ja ei tuo luistelu nyt mitenkään huonoa ollut. Kessussa oli puutteensa, mitä tulee kokonaisvaltaiseen pelaamiseen ja kaksinkamppailupelaamiseen, mutta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa meni kauden aikana eteenpäin. Tietojeni mukaan oli kauden aikana ollut valmennusosaston puhuttelussa kokonaisvaltaisen pelaamisen osalta. Välillä huomasi, että herra vähän vältteli tiukkoja kamppailutilanteita, eikä aina mennyt ahtaisiin väleihin tai ajanut röyhkeästi maalille. Karvauspelaaminen oli minusta ajoittain hyvää. Ainakin minun puolestani Kestnerin osalta pelilliset puutteet voi antaa osittain anteeksi, kun maaleja ja erityisesti tärkeitä maaleja tulee tuohon tahtiin, kuin nyt nähtiin. Syöttöpisteitäkin olisi varmasti enemmän, jos Ortega olisi edes joskus tehnyt maalin niistä Kestnerin tarjoiluista.

Pärssinen ansaitsee kaudestaan ehdottomasti erinomaisen arvosanan. Kauden alku oli vaikea ja vaikutti siltä, että nyt on joutunut poika liian isoihin saappaisiin. Peli ei sujunut, eikä mikään tahtonut onnistua. Paransi kauden edetessä ja loppukaudesta oli jo mainio. Teki tällä kaudella ehdottomasti läpimurron ja kuuluu liigan parhaimpien senttereiden joukkoon ja pystyi loppukaudesta ajoittain jopa dominoimaan kentällä. Hänestä tosiaan tulee mieleen Barkov ja Mikko Koivu.
Pelaa minusta fiksusti ja pystyy luomaan paikkoja ketjukavereilleen. Kokoaan vois käyttää vielä vähän paremmin hyödyksi, vaikka tässäkin kehitystä tapahtui. Maalintekoon tarvitaan tehokkuutta. On erittäin hyvä saavutus tehdä ruossa iässä runkosarjassa heti ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan yli 40 tehopistettä. Oli kauden upeimpia kehitystarinoita.

Iskhakov oli yksi kauden hienoimmista kehitystarinoista. Alkukaudesta kokonaisvaltainen pelaaminen oli heikkoa ja pelaaminen meni yksin kikkailuksi. Jossain vaiheessa näytti vähän siltä, ettei Iskhakovista tule hirveästi olemaan iloa joukkueelle, kun keskittyi lähinnä sirkustemppuihin, kiekon kuskaamiseen ja joukkuepeli unohtui. Joulun aikoihin Kallio totesi Hunajacastissa, että Iskhakov on mennyt paljon eteenpäin ja kevätpuolella tullaan näkemään paljon parempaa Iskhakovia. Olin vähän epäileväinen, mutta Kallio tiesi mistä puhui. Tämän vuoden puolella Iskhakov oli todella hyvä ja kehittyi aivan jokaisella pelin osa-alueella silmin nähden. Kun tämä Moskovan taikuri oli kentällä, niin ihan mitä vaan saattoi tapahtua. Taitoa ja nopeutta löytyy, vaikka muille jakaa ja kauden edetessä hän oppi käyttämään näitä joukkueen hyödyksi. Uskallan väittää Iskhakovin olleen liigan taitavin pelaaja. Puolustuspeli parani ja hän myös karvasi ajoittain todella hyvin. Täytyy muistaa, että kyseessä on nuori pelaaja, joka pelasi ensimmäistä kauttaan aikuisten peleissä. Pieni koko asettaa pelaamiselle omat haasteensa, koska väkisinkin joutuu antamaan tasoitusta kaksinkamppailutilanteissa. Pudotuspeleissä oli ajoittain, jopa Tepsin parhaimpia pelaajia. Haluan ehdottomasti nähdä Iskhakovin ensi kaudella joukkueessa.

Hyvän arvosanan saavat seuraavat pelaajat:

Pajuniemi
teki taas mukavasti maaleja ja onhan hänellä maailmanluokan laukaus. Alkukaudesta oli kuukauden verran poissa peleistä loukkaantumisen takia ja tämä yhdistettynä koviin odotuksiin, ei varmasti ollut helppo yhdistelmä, kun halutaan rakentaa onnistunutta kautta. Vaikka minäkin välillä aika paljon kritisoin Pajuniemen pelaamista, niin ihan hyvä kausi tämä häneltä lopulta. Odotin häneltä kyllä vielä enemmän kehittymistä. Jos hän haluaa kansainvälisen tason laatupelaajaksi, niin kokonaisvaltaista pelaamista pitää parantaa vielä reilusti samoin asennepuolella on kehitettävää. Välillä meni liian helposti kiukuttelun ja turhautumisen puolelle. Ajoittain meni energiaa turhan paljon kaikkeen ylimääräiseen, kun tunne vei mennessään. Tälläkin kaudella nähtiin myös liikaa kiekon kuskaamista ja kiekon hautomista. Välillä hyviäkin hyökkäyksen aihioita meni pilalle, kun Pajuniemi hautoi kiekkoa tai kuskasi sitä liikaa itsekseen. Vielä nopeammin pitäisi Pajuniemen laittaa kiekkoa liikkeelle, jos tilanne sitä vaatii. Pelin lukua voisi myös parantaa eli mitä missäkin tilanteessa kannattaa tehdä. Kannattaako syöttää, haastaa vastustajan pelaajaa vai laukoa. Pudotuspeleissä näiden asioiden osalta nähtiin vähän parannusta eli kiekko lähti tarvittaessa nopeammin lavasta ja hän teki enemmän oikeita ratkaisuja, kuin vääriä. Onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin ja Pajuniemi on ehdottomasti tervetullut takaisin milloin vain. Ehdottomasti liigan parhaimmistoa ja hienoa, kun omia kasvatteja lähtee taas isompiin ympyröihin. Kertoo jotain seuran työstä.

Nurmi pelasi vahvan ja suorastaan loistavan alkukauden. Yhdessä vaiheessa näytti siltä, että Nurmi on meidän kolmas maalitykki ja teki yhdessä vaiheessa maaleja Kestnerin kanssa samaan tahtiin. Loppukaudesta maalitehtailu hiipui merkittävästi. Muistan yhdessä vaiheessa ihmetelleeni, että mistä Nurmi on nyt sisäisen maalipyssynsä löytänyt, kun ei hän aikaisemmin ole profiloitunut mitenkään maalintekijänä. EHT-turnauksen jälkeen käyrä meni melko jyrkästi alaspäin ja pudotuspeleissä ei saanut oikein mitään hyvää aikaiseksi ja välillä homma meni jopa kiukuttelun puolelle. Parhaimmillaan Nurmi oli todella hyvä kauden aikana ja käytti fysiikkaansa hyvin hyödyksi ja suojasi kiekkoa erinomaisesti.

Jasu toi joukkueeseen, mitä tarvittiin eli kokemusta, voittamisen kulttuuria ja johtajuutta. Aloituksissa liigan eliittiä ja toi tälle osastolle selvää parannusta aikaisempiin kausiin verrattuna. Pelasi alkukaudesta väärässä roolissa, mutta loppukausi meni sitten oikeassa roolissa. Tärkeä pelaaja ottelun ratkaisuhetkillä, jos piti puolustaa johtoa tai muuten piti huolehtia siitä, ettei omissa soi. Otti tärkeitä aloitusvoittoja ja muutenkin teki niitä voittavia asioita joukkueen eteen nimenomaan puolustussuuntaan. Tämä kausi osoitti hyvin sen, että kyllä Jasun kaltaisia pelaajia tarvitaan joukkueessa, jos halutaan menestyä. Ei riitä, että joukkueessa on maalitykkejä ja taikurimaisia pelintekijöitä. Kyllä joukkueessa pitää olla myös niitä työmyyriä, jotka pitävät huolen siitä, ettei omissa soi ja jotka tekevät näkymätöntä työtä joukkueen eteen.

Korpikoski pelasi piste per peli tahdilla loukkaantumiseensa asti. Näytti siltä, että nyt on päässyt ainakin lähellä parhaimpien vuosiensa kuntoa ja olikin kentällä hyvä. Pudotuspeleissä tuli välillä mieleeni, että nyt olisi Korpikoskelle käyttöä. Harmittava loukkaantuminen, kun oli päässyt hyvään kuntoon ja pelikin sujui.

Haapanen sai minusta liian paljon kritiikkiä osakseen. Pelasi erittäin hyvin alivoimalla ja pystyi tekemään hyvin kiekonriistoja. Minusta pelasi hyvin ja oli arvokas duunariosaston mies. En odottanut Haapasesta pistelinkoa, vaikka vähän enemmän odotin hänen saavan aikaiseksi hyökkäyssuuntaan. En tiedä, millaisia odotuksia joillain oli Haapasta kohtaan, mutta taisi olla epärealistisen kovia odotuksia. Haapanen teki hyvin töitä kentällä ja kykeni hyvin auttamaan puolustushommissa. Täytti roolinsa alemmissa ketjuissa. Toivottavasti jaksaa kehittää heikkouksiaan.

Intoselle on pakko antaa arvosanaksi hyvä. Ennakkoluuloton ja hyvä sisääntulo liigapeleihin. Yhtään ei nöyristellyt. Väläytteli ajoittain ja hänessä on potentiaalia tulevaisuuden runkopelaajaksi. Tämä tuli selväksi. Uskon, että hän on ensi kaudella vakiokokoonpanossa, jos kehitys jatkuu. Mielenkiintoista on se, että mikä hänen pelipaikkansa lopulta tulee olemaan.

Pyyhtiä teki minusta myös hyvän ja jämäkän sisääntulon liigapeleihin. Vaikuttaa siltä, että hän lukee peliä hyvin ja on hyvä luistelija. Muutenkin hänellä on paljon hyviä ominaisuuksia. Ei hän nyt ollut vielä ykkösketjun tasoa, mutta ihan hyvin siinäkin pärjäsi. Tietenkin ykkösketjussa pitäisi tehoja tulla nähtyä enemmän, mutta ehkä ensi kaudella saadaan tehojakin sitten enemmän pisteiden muodossa. Positiivinen yllätys ja mukava oli hänenkin esityksiään seurata.

Wirtasen osalta täytyy tunnustaa, ettei olisi viime kauden perusteella uskonut, että tulee vielä hetki, jolloin ikävöi Wirtasta. Se hetki tuli finaaleissa. Pelasi nyt omassa roolissaan, jossa sai pelata omilla vahvuuksillaan ja oli tällä kaudella mainio. Oli liigan parhaimpia aloittajia ja hänen johtamansa nelosketju oli ajoittain jopa loistava. Oli häneltä onnistunut kausi ja oli johtavia pelaajia.

Tyydyttävän arvosanan saavat seuraavat pelaajat:

Janatuinen
oli kyllä ihan hyvä ja teki joka pelissä täysillä töitä. Siitä ei ollut kiinni. Häntä voi kutsua työmyyräksi ja pelasi alivoimalla hyvin. Janatuinen on minusta sellainen väliinputoaja. Pelaajaprofiililtaan on ollut enemmän kärkiketjujen maalintekijä, kuin alempien ketjujen puolustava hyökkääjä. Toki nyt nähtiin, että sekin rooli onnistuu ihan hyvin. Sai pelata aika paljon yhdessä vaiheessa 2.ketjussa, mutta siellä ei tulosta tullut ja tämä kokeilu osoitti sen, ettei taso riitä liigassa kärkiketjuihin. Janatuinen on niitä pelaajia, joiden pitäisi pystyä antamaan alemmista ketjuista käsin tulitukea kärkiketjuille maalien muodossa, mutta tämä ei toteutunut. Minä kaipaisin jatkossa nelosketjuun vähän enemmän fyysisyyttä ja sellaista telaketjuosaston miestä, joka on vielä Janatuistakin parempi kaksinkamppailuissa. Janatuinen ei ole kuitenkaan varsinaisesti, mikään nelosketjun mies, vaikka ihan hyvin silläkin paikalla meni. Kolmosketjussa taas pitäisi nähtyä enemmän pystyä antamaan tulitukea kärkiketjuille. Minä en näe käyttöä Janatuiselle ensi kaudella, mutta jos jatkaa, niin en myöskään revi pelihousujani.

Välttävän arvosanan saavat seuraavat pelaajat:

Ibragimov
on minulle täydellinen mysteeri. Hän väläytteli silloin tällöin, mutta pääosan ajasta oli täysin pelin ulkopuolella ja aina ei edes muistanut miehen olemassaoloa, vaikka peli oli käynnissä. En oikein edes tiedä, mitä hänestä sanoisi. Muutaman kerran esitti näyttäviä suorituksia, mutta suurimmaksi osaksi ei esittänyt yhtään mitään, mutta toisaalta ei hänestä kentällä haittaakaan ollut.

Kurun osalta on sanottava, että tekee aina kaikkensa joukkueen eteen ja tekee kovasti töitä aina kentällä ollessaan, eikä yhtään lintsaa. On varmasti mukava mies pukukopissa ja hyvä joukkuekaveri, mutta kyllä tässä kohtaa on kysyttävä, että riittääkö taso liigaan? Nyt kuitenkin puhutaan liigajoukkueesta, jonka vähimmäistavoitteena on pelata välierissä. Kyllä Kuru valitettavasti välillä jäi kaksinkamppailutilanteissa aika pahasti jalkoihin, vaikka hyviäkin asioita hänen pelissään on. Nyt kuitenkin puhutaan nelosketjun pelaajasta, niin siellä pitäisi esittää vahvaa kaksinkamppailupelaamista ja tehokasta vastustajan kärkipelaajien pimentämistä. Tältä osin esitykset jättivät toivomisen varaa.

Vainionpään piti olla fyysinen ja kamppailvoimainen telaketjuosaston mies, joka pelaa hyvin molempiin suuntiin. Google -scouttauksen perusteella odotin hänestä myös hämmentäjää, joka pelaa sopivan ilkeästi, eikä anna vastustajan kärkipelaajille yhtään siimaa. Fyysistä peliä, vastustajan hämmentämistä ja vastustajan kärkipelaajien pimentämistä ei nähty yhtään. Kallion ja Vainionpään omien puheiden perusteella osoittautui isoksi pettymykseksi. Ei mies kyllä ensi alkuun vaikuttanut olevan erityisen hyvässä kunnossa, joten taisi Ilves leirin puheet pitää paikkansa siitä, että viime kesänä vietettiin aikaa enemmän viihteellä, kuin treenikentillä. Suhtauduin hankintaan positiivisella mielellä, mutta oli floppihankinta. En ymmärrä, miksi tehtiin heti kahden vuoden sopimusta ja oikeastaan toivon, että hänelle järjestettäisiin pelipaikka muualta. Ihmettelen kovasti, mikä tässä hankinnassa oli ajatuksena vai onko Vainionpää joku pitkän tähtäimen projekti? Kallio puhui eteenpäin haluavasta pelaajasta, mutta ei nyt nähty mitään sen suuntaista. Minun puolestani kiitos ja näkemiin, mutta mielelläni olen väärässä ja ensi kaudella nähdään ihan uudenlainen Vainionpää.

Erityismaininnat täytyy tästä kaudesta antaa valmennusosastolle. Vaikka pelitavallisia puutteita oli, niin Tepsi pelasi tällä kaudella viihdyttävää jääkiekkoa, eikä ollut tietoakaan mistään virkamieskiekosta. Nuorille annettiin paljon vastuuta ja heitä kehitettiin. Monet pelaajat ovat kehuneet Raipea siitä, että sai yrittää ja virheistä ei tullut heti tukkapöllyä ja koirankoppia. Valmennus loi omalla toiminnallaan pelaajille mahdollisuuden onnistua ja kehittyä. Ei siitä tule mitään, jos heti pienestäkin virheestä laitetaan seuraavan parin pelin ajaksi poppareille. Oppirahoja maksettiin välillä, mutta se vaan nyt kuuluu kehittymisprosessiin.

Toinen erityismaininta menee osastolle Suoraniemi, Kallio ja Urama. Mitään lopullisia johtopäätöksiä ei vielä tietenkään voi tehdä, koska he ovat olleet nykyisissä tehtävissään vasta vähän aikaa, mutta alku on ollut hyvä ja lupaava. Joukkueen rakentamisessa on onnistuttu ja pelaajahankinnat ovat olleet suurimmaksi osaksi onnistuneita. Kyllä epäonnistumisiakin tuli, mutta aina niitä tulee.

Kolmas erityismaininta menee kokonaisuutena Tepsin pukuosastolle. Nyt näyttää selvästi siltä, että seuran suunta on kääntynyt kohti parempaa tulevaisuuttaa ja oikeita asioita on tehty ja eteenpäin on menty. Tästä on hyvä jatkaa. Toki tätä uutta aikakautta on vasta yksi vuosi eletty eli tässäkään ei voi vielä lopullisia johtopäätöksiä vetää, eikä voi varmaksi sanoa, että suunta on nyt pysyvästi muuttunut. Nyt näyttää todella hyvältä ja lupaavalta. Viestinnästä täytyy antaa neljäs erityismaininta.

Edit: Korjattu kieliasua ja kirjoitusvirheitä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös