TPS kaudella 2019–2020

  • 581 628
  • 2 358

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mottipäisillä pelaavat
Olen itse varovaisen optimistinen tulevan kauden rosterin suhteen. Katsotaan tämä kortti nyt loppuun asti.

Se otsassa jyskyttävä tunne ei silti vain ota lähteäkseen, ei ennen kuin Kaskinen ilmoittaa reagoivansa ja tuunaavansa pelivihkoaan kohti jääkiekkoa. Kokematon saa olla, muttei tyhmä.
 

Stabiil

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Se otsassa jyskyttävä tunne ei silti vain ota lähteäkseen, ei ennen kuin Kaskinen ilmoittaa reagoivansa ja tuunaavansa pelivihkoaan kohti jääkiekkoa. Kokematon saa olla, muttei tyhmä.
Kandee hommata perhepakkaus buranaa, koska jyskytys tulee kestämään ensi kaudenkin.

Loppujen lopuksi on ihan sama keitä tänne hommataan, kun pelitaktiikka tulee olemaan tuo tällä kaudella nähty, Antero Niittymäkeä lainatakseni, aloitteellinen, rohkea ja nopea. Eli 10 matsia ennen pleijareita alkaa viimeistään sakkaamaan ja maaliskuussa kesäloman viettoon.

Ehkä me kannattajat ei vaan tajuta/nähdä Kallen pelitavan hienoutta. Ainoa asia mikä on tullut selväksi on se, että voittoja sillä ei keväällä tule.

Ei kahta ilman kolmatta.
 

Negapetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Loppujen lopuksi on ihan sama keitä tänne hommataan, kun pelitaktiikka tulee olemaan tuo tällä kaudella nähty, Antero Niittymäkeä lainatakseni, aloitteellinen, rohkea ja nopea.
Muistaakseni viime vuoden the massiivisessa Kaskinen ounasteli, että Tepsi ei matki muiden pelitapaa vaan nämä kopioivat pian palloseuraa. Ehkä tässä on meidän mahdollisuus, muut jengit vaihtavat taktiikkansa yksinhyökkäämiseen ja kulmahyörintään. Oltais siinä vuoden edellä muita!
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Alkaa kyllä Santtu Jokisella olla edessään täysin mahdoton tehtävä ensi kaudella, koska hänelle on annettu tehtävksi talouden tervehdyttäminen. Santtu totesikin Jatkoajan haastattelussa, että katsojamäärää pitäisi saada kohotetuksi ja myös jokainen asiakas pitäisi saada kuluttamaan hallilla enemmän rahaa, jotta asiakaskohtainen tuotto saataisiin nousemaan. Myös sponsoreita pitäisi saada lisää. Jotta tällainen onnistuisi, niin kyllä silloin urheilullinen peliesitys pitäisi joukkueella olla sitä luokkaa, että uskottavuus menestymiseen syntyisi. Turussa ei "ynnä muut"-luokan peliä pelaava joukkue kiinnosta kuin pientä joukkoa "lajiniiloja".

Siksi olisikin erittäin tärkeätä kertoa kannattajille ja sidosryhmille, mikä on keskipitkän tähtäimen suunnitelma. Onko sellaista ollenkaan olemassa vai vedelläänkö edelleen kausi kerrallaan katsotaan "mihin se riittää" ja kauden päätteeksi todetaan, että hienosti meni ja haetaan sellainen verrokki, että kannattajia enemmänkin nauruttaa kuin nyökyttää.
Niittymäeltä olisikin toivonut vähän analyyttisempää lähestymistapaa nykyisiin ongelmiin ja erityisesti nykyisen joukkueen pelaajien "joukkopakoon". Miten joukkue voi kauden päätteeksi hajota näin totaalisesti, että vain ne jäävät, jotka minnekään muualle eivät pääse tai joilla ei sopimus pääty.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Palve jatkanee uraansa rapakon takana eli sentterikaupoille ja sassiin Antsa!

Miika Arponen on Twitter

Tämä on jännä asia. Palve on hyvä pelaaja. Jos meillä olisi hyvä valmentaja tämä olisi valtava menetys. Nyt kun meillä ei ole hyvää valmentajaa niin tämä saattaa olla jopa vahvistus. Ollaan huomattu että Kaskisen auktoriteetti ei kestä jos joukkueessa on liikaa sooloilijoita. Ehkä nyt ryhmä on helpompi pitää näpeissä. Kaikkea hyvää Palveelle jatkoon. Toivottavasti lähtee lentoon ura tuolla. Veikkaan tosin että fysiikka ei riitä alkuunkaan ja floppaa oikein kunnolla =)
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensi kauden osalta on odottava fiilis ja pyrin olemaan toiveikas ja hillityn optimistinen. Ei missään nimessä pidä lähteä luovuttamaan ensi kauden osalta, mutta kehitystä saa tapahtua. En kuitenkaan missään tapauksessa lähtisi vielä suunnittelemaan mestaruusjuhlia ja tilaamaan mestaruuslippiksiä.

Tony Sund on tämän kauden näyttöjen valossa ihan hyvä hankinta, joka osaa luistella ja pelata. Ei häntä voi kuitenkaan pitää varmana korttina ja sellaisena, joka johtaa puolustusta isossa roolissa illasta toiseen. Pääsi muuten maajoukkueeseen. Positiivinen hankinta kyllä, mutta en lähtisi mitään hirveitä odotuksia häneen kohdistamaan. Nättinen on myös ihan hyvä hankinta ja jos hän pääsee takaisin toissa kauden tasolleen, niin hyvä. Nättinen on onnistuessaan varmasti hyvä pelaaja, jos hänelle annetaan joukkueessa sopiva rooli ja valmennus osaa ottaa hänestä kaiken irti. Vauhkosen tuleminen on ilmeisesti vielä kysymysmerkki, mutta hän uskoakseni hyvinkin käyttökelpoinen pelaaja oikealla tavalla roolitettuna. Vauhkosen edustamalle pelaajatyypille on Tepsissä tarvetta. Tosin luistelu ja nopeus ei hänen vahvuutensa ole, mutta eivät kaikki voi olla mitään raketteja.

Mitä näitä hahmotelmia kokoonpanoksi katsoo, niin periaatteessa joukkue vaikuttaa ihan hyvältä, mutta on tässä paljon kysymysmerkkejä.

1) Miten pitkä poissaolo ja sairaudet ovat vaikuttaneet Korpikoskeen ja hän tasoonsa? Pystyykö hän palaamaan edes lähelle omaa parasta suoritustasoaan vai onko sairauksien myötä ura loppusuoralla?

2) Kuinka paljon Suoranta pelaa ensi kaudella? Terveenä ollessa erittäin tärkeä pelaaja joukkueelle monellakin tavalla ja pystyy ratkaisemaan pelejä, mutta ei hänestä ole joukkueelle hirveästi hyötyä, jos istuu katsomossa suurimman osan kaudesta.

3) Filppulan tilanne. Kiinnostaako herraa pelata joukkueelle ja tehdä kaikkensa joukkueen menestymisen eteen ja johtaa joukkoja eturintamassa
omalla esimerkillään? Nyt nähtiin liian paljon lepsua ja löysää pelaamista erityisesti, kun vastustajalla oli kiekko. Ylimielisyyden ja selkä suorana hiihtelyn on loputtava. Onhan Filppula hyökkäyspäässä liigan eliittiä, mutta kokonaisvaltainen pelaaminen on liian usein huonolla tasolla. Välillä hänestä tuntui olevan enemmän haittaa, kuin hyötyä joukkueelle.

4) Saadaanko puolustukseen lisää fyysisyyttä ja sellaisia, jotka pystyvät puolustuspäässä esittämään isännän otteita, mutta osaavat tehdä jotain kiekollakin. Puolustuspäätä pitää vahvistaa. Oleellinen kysymys on myös se, että pystyykö Lukka parantamaan tästä kaudesta.

5) Saadaanko 3.ketju ensi kaudella toimimaan paremmin ja löydetäänkö alempiin ketjuihin sellaisia Leo Komarov -tyyppisiä pelaajia, jotka osaavat sekä hyökätä että puolustaa. Ovat sopivan ilkeitä ja pystyvät sekoittamaan vastustajan peliä sekä pimentämään vastustajan tähdet, mutta eivät sorru hölmöihin jäähyihin. Hyökkääjien osalta tarvitaan lisää kamppailuvoimaa.

6) Onko tarpeeksi pelaajia, jotka pystyvät ratkaisemaan pelejä ja ottamaan joukkueen reppuselkään vaikeina hetkinä? Löytyykö joukkueesta ensi kaudella tarpeeksi johtajuutta ja niitä, jotka laittavat itsensä joka ilta täysillä likoon.?

7) Ovatko joukkueen kärkipelaajat tarpeeksi hyviä ja saadaanko pelaajien väliset tasoerot pienemmiksi. Tämä kuulostaa vähän nyt ristiriitaiselta, mutta olen sitä mieltä, että päättyneellä kaudella kuilu kärkipelaajien ja muiden välillä oli liian suuri. Tosin osasyy löytyy valmennuksesta ja pelaajien alisuorittamisesta.

8) Saadaanko kasaan tarpeeksi urheillullinen ja nopea joukkue, joka vastaa nykypäivän jääkiekon vaatimuksia. Joukkueeseen tarvitaan myös lisää johtajuutta. Kyllä se valitettavasti näkyi välillä vähän kaikessa, että kerralla poistuivat Tallinder, Perrin ja Kallio.

9) Onko valmennus ja Niittymäki oppineet virheistään. Jos halutaan olla menestyvä suurseura, niin nyt on oikea hetki ottaa lusikka kauniiseen käteen ja myöntää virheet sekä ottaa niistä opiksi. Tyhmä ei ole se, joka tekee virheitä, vaan se, joka ei opi niistä. Kaikki tekevät virheitä, mutta niistä täytyy ottaa oppia. Odotan mielenkiinnolla sitä hetkeä, jolloin Tepsi rupeaa pelaamaan sitä hehkutettua kanadalaista yhteistyölätkää ja muut liigajoukkueet kopioivat Tepsin pelitapaa. En nyt lähde enää käsittelemään Tepsin pelaamisessa ilmenneitä ongelmia. Niitä on käsitelty ihan tarpeeksi paljon täällä Jatkoajassa. Oleellista on kuitenkin se, että Kaskinen ja muu valmennus ymmärtää sen, että mikä joukkueen pelaamisessa mättää ja ryhtyy korjaamaan asioita. Tärkeää on esim. se, että viisikkopelaaminen on jokaisessa tilanteessa aivan eri tasolla, kuin se oli nyt. Joukkueen pitää pelata paremmin yhteen, nopeammin, suoraviivaisemmin jne. Hitaat kiekon siirtelyt puolustuspäässä pitää unohtaa samoin kulmissa pyörimiset. Joskus näistäkin on hyötyä. Kaskinen voisi nyt kesän ajan katsoa ottelutallenteita TPS-HPK pudotuspeliotteluista ja ottaa siitä mallia, kuinka jääkiekkoa kuuluu pelata. Pennasen HPK käy hyväksi malliksi samoin Kärpät. Kärppien pelejä Kaskinen voisi tosiaan myös katsella ja ottaa siitä oppia.

10) Täytyy myös nostaa esille vielä Tepsin paljon puhuttu junioriputki. Tässä riittää tekemistä vielä, jotta voidaan oikeasti puhua johtavasta eurooppalaisesta kasvattajaseurasta.

Paljon on kysymysmerkkejä ja joukkueessa on jonkin verran arpoja, mutta arpoja on joka joukkueessa. Joukkue ei ole vielä todellakaan valmis, vaan tekemistä riittää. Ei tässä kannata vielä heittää pyyhettä kehään ja luopua toivosta. Kyllä tämä tästä. Niin ja vielä se, että Tepsi tarvitsee molempiin kärkiketjuihin sentterit. Filppula ei voi olla enää 1.ketjun tai 2.ketjun sentteri ensi kaudella. Laidalla voisi vielä mennä, jos rinnalla on hyvä ja tunnollinen kahdensuunnan sentteri.
 
Viimeksi muokattu:

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Bobi Lehtonen Jokereihin.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Ei taida olla pöytälaatikossa sellaisia nimiä että Massiivista kannattaisi pitää. Ainakaan ruotsin mestisjyrät ei minkäänlaista mielenkiintoa aiheuta.
Lähtijät ovat niin kovaa valuuttaa muualla että uskomatonta että valmennus ei saanut pelaajista mitään irti.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Yksikään huhuissa tulopuolella mainituista nimistä ei herätä minkäänlaista kiinnostusta. Sen sijaan jo nyt lähtevien pelaajien lista on melkoisen vaikuttava ja vituttaa suuresti. Ehkä Tepsin ensi kauden strategia onkin herättää tunteita - se ovatko ne positiivisia vai negatiivisia, on varmaan ihan yhdentekevää...
 

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yksikään huhuissa tulopuolella mainituista nimistä ei herätä minkäänlaista kiinnostusta. Sen sijaan jo nyt lähtevien pelaajien lista on melkoisen vaikuttava ja vituttaa suuresti.

Jos saa kysyä, niin ketkä lähtevistä ovat vaikuttavia nimiä, jos peilaat vaikka viime kauden puoliväliin? Ei sillä, etteikö siellä kauden loputtua katsellen ollut pelimiehiä, joita itsekin haluaisi pitää, mutta jälkiviisaus ei näissä asioissa niinkään auta
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös