TPS kaudella 2019–2020

  • 580 955
  • 2 358

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
AIK kokemassa jälleen kerran kuinka vaikeaa SHL:ään on nousta kun sieltä on tippunut. Eli pari kakkoskentän Hockeyallsvenskan-peluria lienee tiedossa ensi kauden rosteriin.

Jos huhut pitävät paikkaansa ja Kakon, Palven, Palmun ja kumppanien korvaajat tulevat Ruotsin kakkosesta, niin ei Kaskisellekaan kannata erorahoja maksaa sopimuksen purkamisesta, vaikka pelit puolivälieriin päättyisivätkin.

Pidetään Kallen kanssa rehellinen välikausi ja vaihdetaan valmentaja vasta sitten, kun on taas varaa satsata pelaajiin.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Hämeen Sanomien juttu, jossa toimittaja Savolainen kertoo, että Kodisoja ja Paananen olisivat laittamassa rahahanat tukkoon on se mitä tässä olen pelännyt. Nyt on ollut ainakin kolme vuotta nimivahvat joukkueet, jolla sitä menetystä olisi täytynyt tulla nähtyä enemmän. Toki tämä kausi on vielä kesken, mutta tällä hetkellä näyttää vaikealta.
Jos / kun pelaajabudjettia kiristetään, niin vaikea on saada kovia pelaajia Turkuun. Ei TPS edelleenkään vedä, kuten Kärpät, Tappara tai HIFK. Jopa Lukko alkaa olla kiinnostava seura, kun siellä on saatu tolkkua urheilupuoleen. TPS menettää käytännössä kaikki parhaat pelaajansa ensi kaudeksi ja tilalle pitäisi saada osaavia ukkoja korvaamaan. Ei tule olemaan helppo savotta. Pahaa pelkään, että ajaudutaan taas taistelemaan ynnämuut sijoista SaiPojen ja KooKooiden kanssa. TPS on kuitenkin Suomen mittakaavassa iso seura ja mielestäni pelaajabudjetin tulisi olla joka vuosi top-nelosessa. Toki parin miehen iso lompakko ei pidemmän päälle ole ratkaisu ja talous tulisi tasapainottaa muillakin keinoilla. Mutta ei tässä tulevaisuuteen kovin luottavaisesti voi tällä hetkellä katsoa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kulukuri on jo alkanut Seurassa. Mutta ilmeisesti ei ole koskenut urheilutoimintaa tähän saakka. Ennen kuin toisin todistetaan, Hämeen Sanomien juttuun voinee suhtautua vain playoff-trollailuna.

Luin tuota juttua ja sen jälkeen oli pakko hieman kysellä. Ei tuota juttua tosiaa kannata kovin vakavasti ottaa. Vailla faktoja oletataan asioita ja ladotaan kirjaimiksi paperille. Playoff-trollailu osuva ilmaisu asialle. Toki ei savua ilman tulta ja jossain vaiheessa tuo talous on saatava järkevään taspainoon, oli ne keinot sitten kivoja tai ei.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Kulukuri on jo alkanut Seurassa. Mutta ilmeisesti ei ole koskenut urheilutoimintaa tähän saakka. Ennen kuin toisin todistetaan, Hämeen Sanomien juttuun voinee suhtautua vain playoff-trollailuna.
Jutussa on todettu kaikki ne asiat, jotka ovat jo kyllä kaikkien tiedossa. Melko kömpelö yritys aiheuttaa jotain playoff-hässäkkää, toimittaja varmaan luulee nyt, että pelaajat hätääntyvät ja miettivät saavatko edes palkkojaan... Myötähäpeä oli mun ensimmäinen tunne lukiessani.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sinänsä urheilullisuuden hakeminen pelaajabudjettia nipistämällä voi olla paras tapa saada fokus tekemiseen kohdilleen.

Nyt hiukan ylimielistä ollut tämä touhu vaikkei mitään menestystä ole oikeasti moneen vuoteen tullut. Markkinoinnissakin puhutaan mestaruuksista, aivan väärä lähestymistapa, eihän Tapparakaan tuolla tavalla pissa päässä röyhistele vaikka onkin 100-kertaa meitä enemmän siihen varaa.

Hiukan noyryyttä meille lisää, mutta kuitenkin ylpeyttä turkulaisuudesta ja tepsiläisyydestä. SaiPan omat pojat on aika hyvä slogan heille, me tarvittaisiin joku vastaava mutta oikeasti oma. Tepsiläinen lätkä on tärkeää vaikkei voitettaisikaan. Se että vituttaa, myös tarkoittaa että asialla on merkitys.

Kuitenkin pidemmällä aikajaksolla Tepsin pitää pyrkiä olemaan se mainittu top-4 seura myös rahassa mitattuna.
 

juhis82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Detroit Red Wings,Kanada
Tää on just tätä mistä aikaisemmin mainitsinki. Kun Tepsissä joka kaudelle Tepsin joukkue pitää rakentaa uudelleen. Kun olisi runko kasassa niin voisi hiukan luottavaisimmin mielin odottaa tulevaa, mutta tosiaan joka kesä pitää joukkue rakentaa uudelleen. Toivottavasti Antsalla olisi jotain ässiä takataskussa ja mä voisin ajatella että tää pelko oli täysin turha. Toivon todella sitä.

Tosin ensisijaisesti pitäisi päästä Kallesta eroon ja hyvä ja ammattitaitoinen valmentaja tilalle. Ja mielellään joku 3 vuoden sopimus.

Siihen sitten tämäntasoinen joukkue kun tällä kaudella. Tuossa kohtaa se pelko tuleekin. Onkohan ensikauden joukkue edes puoliksi yhtä hyvä
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Omaan korvaan Tepsin "Pelaamme vain mestaruudesta" kalskahti todella pahasti. Tietenkin kaikki joukkueet näin tekevät, mutta jos TPS tuolla pelityylillä sattuisi mestaruuden voittamaan, olisi asia Liigahistorian suurin yllätys ikinä. Peruspaketti on nyt niin levällään, että todella monen palan olisi loksahdettava kohdalleen. Alkaen tänään klo 18.30, tasan.

Voisi tietenkin olla mahdollista, että Kerho kaatuisi ja HIFK kukistaisi Pelsun. Tällöin välierissä TPS kaataisi IFK:n ja finaaleissa pelin koko ajan parantuessa Kärpät nyljettäisiin.

Nyt kuitenkin aletaan olla siinä pisteessä, että yksikin kimmokemaali Kerholle saattaa olla se viimeinen sinetti.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Tää on just tätä mistä aikaisemmin mainitsinki. Kun Tepsissä joka kaudelle Tepsin joukkue pitää rakentaa uudelleen. Kun olisi runko kasassa niin voisi hiukan luottavaisimmin mielin odottaa tulevaa, mutta tosiaan joka kesä pitää joukkue rakentaa uudelleen.
Tätähän haettiin, mutta toimet valmennuksen suhteen romuttivat koko paskan. Yhtäkkiä tempaistiin joku vitun Kaskinen kuin kani hatusta ja samalla näytettiin annelia junnujen valmentaja Niemiselle. Nieminen teki sitten omat johtopäätöksensä ja huomasi, että "palo" valmentamiseen oli sammunut... kunnes sai yhteydenoton Hämeenlinnasta. Nyt on niin selkeästi vaan nähty, ettei Kalle pysty jalostamaan edes junnuista mitään saati saamaan kokeneita pelureita iskuun - siinä on sitten aika vaikea saada mitään jatkumoa mihinkään. Junnuista on varmaan pari-kolme nousemassa ensi kauden rinkiin, mutta muutenhan tuo on taas kasattava ulkopuolelta.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Jänis pistää päänsä pensaasen ja uskoo, ettei kukaan näe sitä. Yhtä järjetöntä on uskoa, ettei tuossa Hämeen Sanomien jutussa ole muusta kysymys kuin yleisen play off hässäkän luomisesta TPS:n kannattajille.
Kyllä siinä valitettavasti on paljon oikeaa faktaa, vaikka se pahalta tuntuukin lukea ja (edes osittain) uskoa, niin haasteellisia aikoja tulevaisuudessa on edessä TPS-organisaatiolla.

TPS:ssä on vedetty koko 2010 luku mestaruuden jälkeen niin pahasti vihkoon, ettei tuollaista menoa yksinkertaisesti ole mahdollista jatkaa määräänsä pitempään. Kyllä rahoittajien ”pohjattomassa” säkissä sentään pohja löytyy. Urheilupuolen saneeraus on alkamassa tämän kauden jälkeen, koska tarvittavaa organisaation tervehdyttämistä ei pysty millään tekemään niin, etteikö se koskisi myös urheilupuolta.

Riskinä tässä on, että jos liikaa tervehdytetään, niin urheilupuolen menestys sakkaa niin pahoin, että menetetään suuri määrä katsojatuloja, jonka seurauksena taloudellinen syöksykierre vain jyrkkenee. Siksi saneerausta urheilupuolella on tehtävä todella tarkan suunnitelman pohjalta ja liian jyrkkiä liikkeitä ei saisi tehdä. Toivottavasti tässä saneerauksessa onnistutaan, sillä vain se takaa, ettei jääkiekkopuolella ajauduta samanlaiseen syväkyykkyyn, mitä tapahtui ja tapahtuu edelleenkin TPS:n jalkapallopuolella.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos huhut pitävät paikkaansa ja Kakon, Palven, Palmun ja kumppanien korvaajat tulevat Ruotsin kakkosesta, niin ei Kaskisellekaan kannata erorahoja maksaa sopimuksen purkamisesta, vaikka pelit puolivälieriin päättyisivätkin.

Pidetään Kallen kanssa rehellinen välikausi ja vaihdetaan valmentaja vasta sitten, kun on taas varaa satsata pelaajiin.

Tuo kuulostaa todella kovalta koseptilta saada yleisömassat hallille.

Tää Holmin tapaus kalskahtaa vähän ikävälle, kun meillä on melkoinen onnistumisprosentti näiden loukkaantuneiden pelaajien hankkimisessa. Noh, ei tuo nyt vielä ihan älytöntä huolestumista aiheuta, vaikka tuo vamma on vähän mysteeri. Kuitenkin vasta kuukausi sitten ilmoitettu että kolme viikkoa pois ja sen jutun mukaan ollut loukkaantuneenakin treeneissä mukana.

Windlert tuommoinen peruspakki. Holm kyennyt maalintekoon. Ei mitään nuoria lupauksia enää. Toivottavasti onnistuvat meillä, mitään tehtaan takuuta ei voi kuitenkaan antaa. Uskon kuitenkin että nämä on skoutattu huolella, joten en usko että mitään totaalimokaa hankinnassa tulee. Ihan kiva muttei näistä nyt mitään kovaa innostusta saa vielä aikaan kun ovesta on ulos lähdössä melko nimekästä porukkaa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuo kuulostaa todella kovalta koseptilta saada yleisömassat hallille.

Eiköhän ensi kaudesta jonkinlainen välikausi ole tulossa, joka tapauksessa. Vaikka saataisiin Tirkkonen/Aho valmentajaksi, niin tuskin turkulaisyleisö lähtee katsomaan karvosia, nurmia ja Ruotsin kakkosen starpoja, kun ei olla taistelemassa mestaruudesta edes teoriassa.

Eli ensi kaudesta ei kannata maksaa palkkaa kahdelle valmentajalle, jos ei Kaskisesta päästä sitten eroon ilmaiseksi.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Vauhkoselle iso peukku jos tulee. Tämän kauden Sportissa +- tilastossa +12 ja tehopinnoja 44. Pysynyt kasassa viime kaudet, joten ei olisi valmiiksi klesa. Tästä sulka Anterolle jos Turkuun saadaan. Eikä ole rahastava koukkupolvi!

Budish ei ilmeisesti ole TPS:n ensi kauden suunnitelmissa. Ei ainakaan vielä ole sopimusta tehty. Vauhkonen olisi hyvä korvaaja Budille, jopa pykälää kovempi versio.
 
Viimeksi muokattu:

T. Blade

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Budish ei ilmeisesti ole TPS:n ensi kauden suunnitelmissa. Ei ainakaan vielä ole sopmusta tehty. Vauhkonen olisi hyvä korvaaja Budille, jopa pykälää kovempi versio.

Budishin korvaaminen Vauhkosella olisi omastakin mielestä selkeä upgrade. Tykkään periaatteessa Budista, mutta on nyt kahtena keväänä kadonnut tärkeillä hetkillä täysin tutkasta. Jotenkin oma olettamus Budishin suhteen oli se, että olisi pelityylinsä perusteella nimenomaan kevään pelaajia, mutta kohta kahden kevään aikaiset teot puhuvat tätä vastaan. Vauhkonen kelpaisi tähän tilalle.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olisikohan A-junioreissa pelanneella Samuel Knazkolla mahdollisuus liigapaikkaan ensi kaudella? Debyytin luulisi ainakin olevan realismia. Pelasi jo viime keväänä U18 kisoissa eli kaksi vuotta alaikäisenä. Potentiaalinen 1.kierroksen varaus kesällä 2020. Teki tällä kaudella 17 pistettä 49 ottelussa. Vertailun vuoksi esim. Ville Heinola joka teki läpimurron tällä kaudella ja on myös arvioitu tulevassa Draftissa 1.kierrokselle, teki myös viime kaudella A-junioreissa 17 pistettä. Toki Heinola pelasi vain 33 ottelua.

Enemmän junioreita seuraavat voisivat kertoa mielipiteensä.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Olisikohan A-junioreissa pelanneella Samuel Knazkolla mahdollisuus liigapaikkaan ensi kaudella? Debyytin luulisi ainakin olevan realismia
No ei taida olla realismia... 16-vuotias tsekkipakki, eikä kokoakaan vielä riittävästi. Liigajengiin ei tuolla ole musta vielä mitään asiaa. Jos sieltä nyt joku pakki löytyisi nostettavaksi niin eiköhän se ole nyt jo yli-ikäinen Kevin Koski.
A-junnujen hyökkääjissä on muutama, joka varmasti ainakin näyttöpaikan saa - yhdellä on tietääkseni jo sopimuskin, tosin peliaikaa sekään tuskin vielä takaa.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Nykyhyökkääjistä sopimus 2019-20:

Filppula
Suoranta
Väyrynen
Kuru
Virtanen
Nurmi
Karvonen
Korpikoski
(Palve)
(Kakko)
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Nykyhyökkääjistä sopimus 2019-20:

Filppula
Suoranta
Väyrynen
Kuru
Virtanen
Nurmi
Karvonen
Korpikoski
(Palve)
(Kakko)

Pelottavan lasinilkkaista pelaajaa isoja pelillisiä tontteja kohden. Filppula, Suoranta, Karvonen, Korpikoski. Mä en ihmettele yhtään jos ensi kaudellakin ostellaan pitkin kautta näitä Brandoneita ja Sähliä stunttaamaan jotain pitkäaikaissairasta. Kuulinko mä oikein että kerhon Otto Paajanen on edellisen kerran ollut kaudella 2013-2014 sivussa mistään HPK:n pelistä? Teräsmieheys ei varmasti ole sattumaa.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Kuulinko mä oikein että kerhon Otto Paajanen on edellisen kerran ollut kaudella 2013-2014 sivussa mistään HPK:n pelistä? Teräsmieheys ei varmasti ole sattumaa.

Kyllä. Paajanen on pelannut nyt neljä kautta putkeen ilman poissaoloja.

Eikä seitsemän pelaamansa kauden aikana poissaoloja muutenkaan ole kuin yhdeksän ottelun verran. Kaudella 13-14 pelasi 59 ottelua ja kaudella 14-15 otteluita kertyi 52, eli täydet 60 ottelua on tullut täyteen viisi kertaa.

Teräksestä on tämä mies tehty.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No ei taida olla realismia... 16-vuotias tsekkipakki, eikä kokoakaan vielä riittävästi. Liigajengiin ei tuolla ole musta vielä mitään asiaa. Jos sieltä nyt joku pakki löytyisi nostettavaksi niin eiköhän se ole nyt jo yli-ikäinen Kevin Koski.

Mutta Koskella on kokoa riittävästi? EP:n mukaan Koski: 180/80, Knazko: 181/77.
Koski teki 5 pistettä enemmän kuin Knazko mutta on 5 vuotta vanhempi. Ei sillä että nuo tehopisteet olisivat jotenkin ratkaiseva tekijä mutta se että heillä on 5 vuotta ikäeroa ja pelaavat silti samaa sarjaa kertoo mielestäni kummankin potentiaalista jonkun verran. No, mutta olet varmasti seurannut heidän pelejään enemmän kuin minä joten en sen enempää lähde tätä kyseenalaistamaan pelkkien tilastojen perusteella.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Pelottavan lasinilkkaista pelaajaa isoja pelillisiä tontteja kohden. Filppula, Suoranta, Karvonen, Korpikoski. Mä en ihmettele yhtään jos ensi kaudellakin ostellaan pitkin kautta näitä Brandoneita ja Sähliä stunttaamaan jotain pitkäaikaissairasta. Kuulinko mä oikein että kerhon Otto Paajanen on edellisen kerran ollut kaudella 2013-2014 sivussa mistään HPK:n pelistä? Teräsmieheys ei varmasti ole sattumaa.

Ja kaiken lisäksi kaveria osaa vieläpä alottaa ihan kohtalaisen hyvin. Milloin Tepsissä on viimeksi pelannut aloitusympyröitä dominoinut pelaaja? Mikko Koivu lock-out kaudella?
 

Kesan

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Nashville Predators (sympatiat: Flames, Avs)
Ehkä kuuluis huhu/spekulaatio -ketjuun, mutta jatketaan junnuista täällä. Mites on tilanne sen Matias Maccellin kanssa, huhuissa tais olla jossain vaiheessa kautta vai muistanko ihan väärin ja olikin vaan märkä päiväuni? Ihan kelpo tehot tehny USHL:ssä. Olisko aika siirtyä vähän "isompiin" ympyröihin.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivon olevani vain pessimisti ja totaalisen väärässä, mutta kovasti alkaa pelottaa että ensi kauden joukkue rakentuu seuraavasti neljän tyypin pelaajista: 1. "Paljon loukkaantuneina olevat (entiset) tähdet (Korpedo - Filppula - Suoranta), 2. "mestisjengien ykköstykit, jotka eivät meillä kykene samaan (Vauhkonen, Sund...)", 3. "Ruotsifarmin kolmekymppiset ´lupaukset´ (Windlert, Holm) ja 4. "omat ynnämuut miehet (Siiki, Karvonen, Kuru...)". Nykyinen valmennus ja 10. sija on meidän mestaruus taas, samalla kun Pajuniemi, Nieminen, Eronen ja Kaskinen pelaavat elämänsä kaudet jossain Lukoissa ja Pelikaaneissa?

Nojoo, en nyt halua uskoa että ihan noin synkältä näyttää, mutta huhujen ja sopimusjulkistusten vähyys huolestuttaa erittäin paljon. Pitkä odotus, jos taas toukokuuhun asti joutuu odottelemaan. Vauhkonen ja Sund ovat toteutuessaan mieluisia hakuja, sitä ei ollut tarkoitus kritisoida. Toivon vaan selkeää nuorennusleikkausta ja Kärppien tyylistä joukkueen rakennetta. Toivon että toukokuun julkistustilaisuudessa Antsa vetää kanin hatusta ja kuullaan em. omien poikien (PNEK) jatkosopimuksista vastoin huhuja ja Turkuun siirtyvistä nuorista lupauksista (mm. Maccelli)

Välikauteen ei oikein olisi varaa, kun juuri kunnia on saatu osittain palautettua.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Ja kaiken lisäksi kaveria osaa vieläpä alottaa ihan kohtalaisen hyvin. Milloin Tepsissä on viimeksi pelannut aloitusympyröitä dominoinut pelaaja? Mikko Koivu lock-out kaudella?
Kohtuulinen aloitta on, ei huippu. Pudotuspeleissä Ainoastaan Filppula ja Kakko on TPS:n kaikista aloittaneista pelaajista huonomalla pronsetilla. Runkosarjassa senttereistä Palve on parempi aloittamaan. Budish oli viime vuonna liigan viiden parhaan aloittajan joukossa nopealla katsannolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös