TPS kaudella 2013–2014

  • 942 774
  • 2 299

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Huolestuttavaa ensikaudeksi on että meillä ei ole oiken senttereitä jotka kaivaisivat aloituksia. 2kpl tuollaisia miehiä olisi kiva. Tosin 2 ja 3 sentterin paikat on jo varattu. Laakso on kyllä perinteisesti ollut ok aloittaja, joten ehkä hän parantaa ensikaudeksi. Tosin joukkueen rakennuksessa on viime vuosina ollut liikaa näitä ehkä parantaa.
 

Kaunoluistin

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kolmoskenttään ne keneltä toivotaan että taso voisi nousta sinne kolkuttelemaan kakkoskenttää.

Tätä mä tässä hain, mun silmissä hyvä joukkue on sellainen, jossa kolmoskenttään saakka löytyy jonkinmoista ratkaisuvoimaa. En nyt tarkoita, että kolmosessa pitäisi pyöriä jotain 50 pinnan äijiä, mutta sellaisia,kellä on potentiaalia haastaa varsinkin kakkoskenttää. Kilpailua, nälkää ja jopa taitoa.
Kärkipään liigaryhmillä se on just näin.

Minusta tuo Tapio painii samassa kastissa Sallisten,Rinkisten,Rissasten yms kanssa. Potentiaalia on ja onnistumisen kautta sekä palasten loksahtaessa kelpo kakkos-kolmoskentän peluri. Eikä sen nyt tarvitse välttämättä olla just Tapio,mutta ennemmin pelaaja,jolla on vielä ne kovemmat meriitit mahdollisesti peliurallaan edessäpäin. Viittaan tässä nyt viestiini, kun otin esille Tapio vs Kallio.

Totta helvetissä mä toivon hyvin scoutattua ykkösnyrkkiä,varsinkin ulkomaalaispelureiden kohdalta. Ja että peli alkaa kulkemaan jo kauden alusta vakiintuneella kokoonpanolla.

Jotain pitää oppia näistä hasardivuosista. Tosin tämä viimeinen lause saattaa olla kuin seinille puhuisi.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd

On totta, että erikoistilannepelaamisen lisäksi TPS:n yksi suurimmista ongelmista on ollut, että alemmista ketjuista ei löydy ratkaisuvoimaa. Nelonen tosin tehnyt ihan ok pojoja tuohon 3min peliaikaan nähden :D

Tuossa jos vertaillaan esim runkosarjajohtaja Jokereihin, niin huomioitavaa on, että kakkoskorin miehillä tulee aika rumasti annettua tasoitusta. Tosin vertailu on aika hankalaa kun molemmilla jengeillä ollut paljon NHL apuja. Lisäksi peluutus ala Pajuoja vääristää väkisin. Mutta trendi on ollut meillä sama jo kausia. Joko kuollaa tai voitetaan yhden tai kahden kentän mukana. Nelosesta ja kolmosesta ei taustatukea tule.

TPS:
Ykköskori = 117p
Willsie 34p
Anttila 34p
Koskiranta 25p
Vahalahti 24p

Kakkoskori = 55p
Miettinen 5p (TPS 9o) + 13p (Blues) = 18p
Virtala 12p
Hattunen 8p
Laakso 9p
Tuomainen 8p


Jokerit:
Ykköskori = 136p
Filppula 48p
Moses 38p
Pulkkinen 27p
Teräväinen 23p

Kakkoskori = 75p
Ruutu 24p
Hahl 18p
Rita 12p
Tyrväinen 12p
Heino 9pp

Toinen mielenkiintoinen asia on, että meidän pakit tekee todella vähän pisteitä. Pikkarainen ja Ristolainen ovat tehneet 12 pistettä mieheen. Kun kasassa pitäisi olla noin 20 tässä vaiheessa kautta. Tosin sanottakoot, että kun YV ei toimi ja peli muutenkin tuon näköistä niin eipä yllätä. Pakkien pisteet tulee yleensä a) YV:llä b) hyökkäyspään pyörityksistä c) avauksilla hyökkääjälle vauhtiin joista yksilösuorituksella/yhdellä syötöllä maali. Luonnollisesti näistä hyvän jääkiekon ilmiöistä mikään ei toteudu TPS:ssä.

Yhteenvetona voidaan todetä, että nelonen pelannut ihan hyvin =)
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Tapiosta

Tapion tyylisiä nälkäisiä pelaajia 3. kenttään ja sieltä ylempiin jos joku alkaa velttoilemaan. Maalintekovoimaa pitäisi löytyä omasta mielestäni 1-3.kentistä.

Missä vaiheessa Tapio muuttui nälkäiseksi pelaajaksi, joka taistelee paikastaan auringossa.
Pyynnöt olivat ymmärtääkseni kovia vrt esityksiin/kokemukseen nähden -> lähti divariin, josta sitten ilmeisesti Tanskaan. Ei vaikuta minusta kaverilta, joka tosissaan tavoittelisi paikkaa liigassa, vaikka väkisin.

Luulisi moisen timantin päässeen edes johonkin liigajoukkueeseen edes sille Jokerien keksimälle try-outille.
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siitä ens kaudelle sentteriä. Osaa luistella ja alottaa! ja puolustaakin, joten sikäli ei ois ainakaan Locke kakkonen. Hyökkäyspäässäkin kuitenkin kohtuu tehoja tullut ja siihen vierelle kun sais vaikka Wilsien jäämään niin ei sen sentterin niitä maaleja tarvii kokoaikaa tehdäkään..

Eikun tryoutille loppukaudeksi ens kauden optiolla ..

Eliteprospects.com - Paul Szczechura

Ois taas mm. Järvenpäälläkin ihmettelemistä että miten tää "tsekkihoro" oikein lausutaan ja Iku vois sitten opastaa ja selvittää..

Ja Vuorelle vinkkinä, osaa pelata sekä laidassa että keskellä.. ;)

1+1?
 
Viimeksi muokattu:

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Timanttina..

...en itsekään pitänyt(lupaavana kyllä)ja toivoin kaverin pysyvän joukkueessa silloin aikanaan.
Olisi jäänyt sitten taistelemaan siitä paikasta, sillä en usko etteikö esitysten jatkuessa hyvinä olisi kivunnut ylempiin kenttiin. Ei kuitenkaan niin erinomaisia esityksiä näyttänyt, että 1-2 kentän paikka automaattisesti olisi pitänyt tippua.
 
Tuossahan ylempänä on hyvin tullut pointteja mitä hain ehkä hieman kärkkäällä postaamisellani takaa. Tapio on mahdollisuuden saanut-> nousi hattuun ja nousi tarjouskin->kukaan ei liigassa tarttunut -> divariin josta Tanskaan. Mikä nyt olisi muuttunut?

Joku jo tuosta Tanskastakin jutteli että parhaat pelaa änärissä tai Ruotsissa, niin ne suomalaisetkin tekee. Yhtään ns hyvää suomalaista joka olisi valmis ratkaisu kenttiin ei pelaa KHL Liiga Elitserien hiinä ja hiinä Alsvenkanin ulkopuolella, siis euroopassa.

Joku otti Saipan Giliatin esimerkiksi Italiasta, erittäin hyvä haku siltä kenet sen teki, mahtaako seuraava onnistua? Ja toiseksi, mies on varmasti yllättänyt kaikki, ei ihan ollut Saipallakaan hajua miehen lentokelistä liigassa, varmasti liigan teho/palkka suhde.

Jotenkin itse sitä vaan mieltää Tepsin suureksi seuraksi, joten siksi ehkä nämä nimettömämmät pelurit särähtävät korvaan puhuttaessa ratkaisukentistä, varsinkin näin taaperruksen keskellä.

Jos jotain hakuja hakuja hakuja halutaan kolmoseen tehdä, mielestäni Miettinen hyvä, tänne huhuttu Sointu myös, samoin kuin Jormakka. "Isoon seuraan" suoraan vastuulliseen rooliin voi olla iso pala joten antaisinkin heille ehkä sen 2 kentät palkka pussin kun ovat jo meriittejä keränneet ja heittäisin haastaan 2-3 vuotiselle sopimukselle, vuosittain kentällisissä ylöspäin (3-2-1).

Tuo on iso puute tuo keskushyökkääjistö, sinne tarvittaisiin oikeasti aloittajia, juuri niitä kolmosnelosäijiä jotka käyvät hakemassa ne tärkeimmät pelin loppuhetkillä. Ei ole näin ollut vuosiin. Samat äijät pelaisivat av minuutit ja 1-2 kentät sitten yv.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Joku jo tuosta Tanskastakin jutteli että parhaat pelaa änärissä tai Ruotsissa, niin ne suomalaisetkin tekee.

Mun pointti oli, että SM-liigan taso on kuitenkin ihan eri sfääreissä kuin Tanskan liigan. Tanskasta lähdetään hyvin nuorena Ruotsiin kehittymään, kun taas SM-liigasta lähdetään NHL:ään suoraankin ilman, että tarvitsisi käyttää Elitserieniä välietappina.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Kyllähän tuossa käytetty raha...

... että kakkoskorin miehillä tulee aika rumasti annettua tasoitusta.

TPS:
Kakkoskori = 55p
Miettinen 5p (TPS 9o) + 13p (Blues) = 18p
Virtala 12p
Hattunen 8p
Laakso 9p
Tuomainen 8p

Jokerit:
Kakkoskori = 75p
Ruutu 24p
Hahl 18p
Rita 12p
Tyrväinen 12p
Heino 9pp

..puhuu myöskin erittäin paljon. Näiden kakkoskorien vertailussa on aikamoinen kuilu joukkueitten välillä.

Ja mitä pakistoon tulee, niin se on Jokereilla on muistaakseni paremmassa kuosissa ollut koko ajan, siis loukkaantumisten osalta. TPS:ssähän pakisto on elänyt kauden mittaan todella vahvasti -> ei se nyt yhteispeliä ainakaan auta.

Lisättynä sillä että TPS voittaa aloituksia enimmäkseen keskialueella eikä sitten muualla, joka ei edistä omaa pelaamista suuremmin sekään.

Kaikki nuo syövät tehoja miljoonan muun syyn ohessa.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuossahan ylempänä on hyvin tullut pointteja mitä hain ehkä hieman kärkkäällä postaamisellani takaa. Tapio on mahdollisuuden saanut-> nousi hattuun ja nousi tarjouskin->kukaan ei liigassa tarttunut -> divariin josta Tanskaan. Mikä nyt olisi muuttunut?

Juuri näinhän se jotakuinkin meni. Muistetaan nyt kuitenkin (ja minä en siis kannata välttämättä juuri Tapion kiinnittämistä) että Tapion näytöt olivat hyvät suhteellisen pienessä roolissa, ja ansaitsi ehdottomasti paremman sopimuksen, joskaan ei liian hyvää sellaista, koska oli ja on edelleen kuitenkin lokeroitavissa eräänlaiseen untuvikko-kategoriaan SM-liigan mittapuulla. Enteitä paremmasta ja potentiaalia pystyi kyllä näkemään, mutta taisi kuitenkin loppupeleissä nimenomaan hinnoitella itsensä ulos Palloseurasta ja liigasta, vaikka tämä kortti kuitenkin olisi pitänyt sellaisella "molemmat tulevat vähän vastaan"-mentaliteetilla katsoa.

Ja asenteensa on saattanut tässä vuosien aikana muuttua. Ainakin asenne. Mutta spekuloida voi aina.

Joku otti Saipan Giliatin esimerkiksi Italiasta, erittäin hyvä haku siltä kenet sen teki, mahtaako seuraava onnistua? Ja toiseksi, mies on varmasti yllättänyt kaikki, ei ihan ollut Saipallakaan hajua miehen lentokelistä liigassa

Tuossa on pieni ristiriita, sillä SaiPa ihan varmasti oli skoutannut kaverin vahvuudet. Ne vahvuudet muuten sopii harvinaisen hyvin tähän kotoiseen luisteluliigaamme eli ei tuossa tarvitse kuin laskea yksi plus yksi. Eli varmasti tiedettiin mitä saadaan, ja että siellä on potentiaalia onnistua hyvinkin. Tietysti jokaikisen pelaajan kohdalla kaikki riippuu myös pelaajan pääkopasta.

Jotenkin itse sitä vaan mieltää Tepsin suureksi seuraksi, joten siksi ehkä nämä nimettömämmät pelurit särähtävät korvaan puhuttaessa ratkaisukentistä, varsinkin näin taaperruksen keskellä.

Mielsi joo, joskus 2000-luvun alussa. Edes mestaruus 2010 ei tee TPS:stä suurseuraa. Suurseuroja ovat ne, jotka suurseuran budjetilla ja resursseilla operoivat. TPS ei ole suurseura, enkä itse ainakaan sitä sellaiseksi miellä. Toivon toki, että se joskus vielä sellainen on.

Jos jotain hakuja hakuja hakuja halutaan kolmoseen tehdä, mielestäni Miettinen hyvä, tänne huhuttu Sointu myös, samoin kuin Jormakka. "Isoon seuraan" suoraan vastuulliseen rooliin voi olla iso pala joten antaisinkin heille ehkä sen 2 kentät palkka pussin kun ovat jo meriittejä keränneet ja heittäisin haastaan 2-3 vuotiselle sopimukselle, vuosittain kentällisissä ylöspäin (3-2-1).

Ottaakseen seuraavat isot askeleet urallaan noiden jätkien on pelattava enemmän kuin jossain kolmosketjussa. Kolmosketjun pelaajiksi tuskin edes tulisivat Palloseuraan. Palloseura on juuri sen kokoluokan budjetilla operoiva seura, että tuollaisia pelaajia on haettava kakkoseen, pahimmassa tapauksessa välillä jopa ykköseen. Eli silloin jos markkinat muuten eivät ole auvoiset, tai jos jatkuvasti tähyilemät jätkät siirtyy muihin jengeihin. Tuo sopimusmalli-ajattelu on toisaalta ihan järkevää pohdiskelua, mutta nää jätkät ovat jo pelanneet ykkösessä tällä kaudella eivätkä takuulla kolmoskentän rooliin ole tyytyväisiä. Lisäksi Palloseuralla ei ole varaa asettaa suurempia ehtoja ("nyt pelaat sitten kolmosessa tai et tule") pelaajia sainatessa, ei tänne imua ole likimainkaan edes tarpeeksi.

Tuo on iso puute tuo keskushyökkääjistö, sinne tarvittaisiin oikeasti aloittajia, juuri niitä kolmosnelosäijiä jotka käyvät hakemassa ne tärkeimmät pelin loppuhetkillä. Ei ole näin ollut vuosiin. Samat äijät pelaisivat av minuutit ja 1-2 kentät sitten yv.

Tästä tismalleen samaa mieltä. Muutenkin keskushyökkääjäosaston kasaaminen asettaa ylivoimaisesti suurimmat haasteet Arselle vuosittain. Ennakkoon ollaankin välillä tyytyväisiä, mutta todellisuus on lopulta eri kuin mitä sen piti olla. Toivottavasti ainakin ykkössentteri on tulevalla kaudella ns. takuuvarma tekijämies.
 

åboriginal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kiekko-67 ja muut TURKULAISET joukkueet.
Tuossahan ylempänä on hyvin tullut pointteja mitä hain ehkä hieman kärkkäällä postaamisellani takaa. Tapio on mahdollisuuden saanut-> nousi hattuun ja nousi tarjouskin->kukaan ei liigassa tarttunut -> divariin josta Tanskaan. Mikä nyt olisi muuttunut?

Käsittääkseni kaikki oli jo sovittu seuran ja pelaajan välillä, kunnes Virran Peksi ilmoitti Vuorelle, että pelaajalla ei olekaan käyttöä kun hän valmentaa. Vuoden 2011 verotietojen mukaan Tapion tulot oli 21 000e kyseisenä vuonna, josta alkuvuosi tuli Tps ja loput Sportista. Itse en millään ajaksa uskoa, että palkkapyyntö olisi ollut korkeampi kuin 25-30 000e, joka on mielestäni 3 kentän pelaajalasta halpa hinta. Se että Tapio ei halunut mennä lähes ilmaiseksi Ilvekseen, jossa on nytkin palkkoja saamatta, niin onkin sitten toinen tarina. Henkilökohtaisesti haluaisin ehdottomasti näitä Turun omia poikia takasin kohtuu hinnalla, jolloin kärkiketjuihin voidaan hakea ns. kovempia nimiä.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jussi Tapion avut ovat parhaimmillaan silloin kun hän pääsee pelaamaan hyökkäävässä roolissa. Tämä taas edellyttää pelaamista liigajoukkueen kahdessa ensimmäisessä ketjussa.

En ole nähnyt aikaisemmin - enkä näe vieläkään - että Tapio voitaisiin istuttaa missään liigajoukkueessa po. rooliin. Hän ei yksinkertaisesti vaan ole riittävän hyvä siihen. Siksi hän ei myöskään liigassa pelaa. Ei käyttöä ensi kaudelle.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Jussi Tapion avut ovat parhaimmillaan silloin kun hän pääsee pelaamaan hyökkäävässä roolissa. Tämä taas edellyttää pelaamista liigajoukkueen kahdessa ensimmäisessä ketjussa.

Just näin. Kärkiketjuprofiilin pelaajaa ei kannata tukahduttaa alaketjuissa. Ellei jotain käsittämätöntä ole tapahtunut vuodessa, ei Tapio mahdu yhdenkään liigajoukkueen yläketjuihin. Sen näytti jo viime kevään karsinnat, jossa Tapio oli paria taidokasta väläytystä lukuunottamatta täysi lapanen.
 

Fremont

Jäsen
Vedetään nyt sitten pientä fantasia-rosteria:

Lasch - Koskiranta - Willsie
Miettinen - Mikus - Anttila
Vahalahti - Tuominen - Kulmala
Tuomainen - Laakso - Virtala
Lindsten - Mähönen - Rantanen

Mojzis - Ristolainen
Vittasmäki - Seikola
Palmroth - Rantanen
Karhu - Friman
Lehtonen

Engren
Hostikka
Runola
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Vedetään nyt sitten pientä fantasia-rosteria:

Lasch - Koskiranta - Willsie
Miettinen - Mikus - Anttila
Vahalahti - Tuominen - Kulmala
Tuomainen - Laakso - Virtala
Lindsten - Mähönen - Rantanen

Mojzis - Ristolainen
Vittasmäki - Seikola
Palmroth - Rantanen
Karhu - Friman
Lehtonen

No ensinnäkin Lasch pelaa Vaxjössä myös ensi kauden.

Ja toisekseen niinköhän se kelkka kääntyy tuomalla:
1) kärkisentteriksi pelitilannekovuudeltaan vajavaisen, loukkaantumisherkän ja kerran jo pienoisen pettymyksen tuottaneen slovakin,
2) runkopakiksi vähän asennevammaisen runsaan kolmekymppisen kiertolaisen, jonka esitykset heittelevät kaudesta toiseen.

Mojzis olisi varmaan ihan mieleinen, vaikka tää kausi on ollutkin ihan farssi. Ja muistetaan kuitenkin se -17.

Jos sitä "kasvojen puhdistusta" haetaan ensi kaudella ja budjettiinkin ollaan satsaamassa huhujen mukaan enemmän, niin hakujen tulee olla sen mukaisia. Yllä oleva rosteri on pieni hienosäätö tähän kauteen. Niinköhän sillä noustaan se odotetut seitsemän-kahdeksan sijaa korkeammalle?
 

Fremont

Jäsen
Yllä oleva rosteri on pieni hienosäätö tähän kauteen. Niinköhän sillä noustaan se odotetut seitsemän-kahdeksan sijaa korkeammalle?

Niin on, ja se on tarkoituskin.
Toinen vaihtoehto on vaihtaa puoli joukkuetta, tuoko se sitten 7-8 sijaa korkeamman tuloksen kovemmalla varmauudella?
Lasch, Mikus, Seikola ym. asettavat riman, eikä niitä tarvitse lukea kuin piru raamattua. Tuon tason vahvistukset joka tapauksessa tarvitaan, eikä mitään Hattusia, McNevineja, tai mestishakuja. Mieluummin tuttuja naamoja jotka eivät ole täydellisesti pettäneet kuin jotain "prospecteja", niitä kun on omastakin takaa.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Lasch, Mikus, Seikola ym. asettavat riman, eikä niitä tarvitse lukea kuin piru raamattua. Tuon tason vahvistukset joka tapauksessa tarvitaan, eikä mitään Hattusia, McNevineja, tai mestishakuja.

Ai sä tarkoitit "Lasch", "Mikus" jne.., ;-) Eikä ollut tarkoitus olla kärkevä vaikka olinkin.

Pointtina myös se, että toivottavasti ei viime kausien tapaan luoteta tiettyjen pelaajien kyvykkyyden kasvamiseen potenssiin x, vaan hankitaan terävän kärjen lisäksi myös varmoja peruspelaajia, etenkin puolustukseen. Kilpailua pelipaikoista pitää olla eri malliin kuin viime kausilla muillakin kuin junnuilla.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Eiköhän tohon pakistoon vihdoin aleta kiinnittämään huomiota. Meillä on liigan ehkä huonoin pakisto, hyvät maalivahdit ovat vuodesta toiseen pitäneet päästettyjän määrät kohtuullisina.

Sinänsä tämä kausi on kasvattanut junnuja liigaan, joten leveyttä tulee löytymään. Tässä mun ehdotus 1.2.2013:

"Jalasvaara" - Ristolainen
Vittasmäki - "Salcido"
Karhu - Palmroth

Yli jää Rantanen, Friman, Lehtonen, Paven

Jalasvaaraa joskus koitettiin saada, miksei nyt uudestaan? Selkeä 1.pakki.
Salcido on liigassa jo nähty hyvä pakki. Ristolaisen on nyt otettava se isompi askel. Vittasmäki jos jatkaa näillä otteilla, on vakiokamaa. Lehtoselle, Frimanille ja Pavenille etsisin Mestiksestä lainapaikan. Kovia pelejä alle. Ensi kauden jälkeen näkisi kenestä on liigaan.
Tossa mun ehdotuksessa heikoin lenkki on 3.pari, tiedän. Siihen ehkä vielä hyvä ja kokenut pakki, niin joka parissa olisi 1 nuori ja 1 kokenut. Reservi olisi laaja, voisin jopa ehkä tarjota Rantasellekin jatkoa. Nyt satsattaisiin varmoihin ja jo nähtyihin pelaajiin. Se maksaa, mutta ei tästä suosta muuten nousta.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Sinänsä tämä kausi on kasvattanut junnuja liigaan, joten leveyttä tulee löytymään. Tässä mun ehdotus 1.2.2013:

"Jalasvaara" - Ristolainen
Vittasmäki - "Salcido"
Karhu - Palmroth

Tuohon vaikka Salcidon tilalle vielä Petu niin näyttää ihan hyvältä! Eilen kovinkin luotettavasta lähteestä kuultuna mitään Lukko-sopparia ei ole olemassa vaan pelkkä tarjous. Siinä olis viisi omaa poikaa joka ainakin mua miellyttää.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Jalasvaaraa joskus koitettiin saada, miksei nyt uudestaan? Selkeä 1.pakki.

Menisi kyllä hyvin tuohon ykköspariin, miehen voisi kyllä tänne houkutella. TPS sydänkin taitaa löytyä, kun tänne palstallekkin kirjoittelee usein mietteitään. Moni tuntuu jättävän sen Petun noista spekuloinneista ulos. Varmuudella puhutusta Seikolasta en kyllä itse juuri lämpene, hinta tuskin on paljoa laskenut, eikä miehen varaan voi kyllä ratkaisijan viittaa enää sovittaa.
 

Fremont

Jäsen
Pointtina myös se, että toivottavasti ei viime kausien tapaan luoteta tiettyjen pelaajien kyvykkyyden kasvamiseen potenssiin x, vaan hankitaan terävän kärjen lisäksi myös varmoja peruspelaajia, etenkin puolustukseen. Kilpailua pelipaikoista pitää olla eri malliin kuin viime kausilla muillakin kuin junnuilla.

Toivottavasti liiga tekee ratkaisun lisätä kokoonpanoon merkittyjen pelaajien määrän takaisin 2+7+13 :sta.

Omana pointtina erityisesti:

- ei kääpiöketjuja
- ei junnuketjuja
- ei kääpiö tai junnupakkipareja


vaan:

- roolitus
- kilpailu
- näyttöhalut


ja lisäksi:

- kova hyökkäyskärki
- ylivoimat
- sentterien aloitukset
- rikkovaan ketjuun kokeneita miehiä, junnut korkeintaan tuuraa
- puolustukseen kiekollista luovuutta, oman pään kovuutta, peruspuolustusta noin suhteessa 2/2/2
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Moni tuntuu jättävän sen Petun noista spekuloinneista ulos.

Johtuisiko siitä, että Petu on yleensä loukkaantuneena kolmasosan kaudesta? Edellisen neljän kauden aikana Petu on pelannut kaudessa 29-41 ottelua kun kokonaisottelumäärä Sveitsin A-liigassa on 50. Yhteensä Petu on pelannut tuona aikana 140 ottelua kahdestasadasta. Kuluvaa kautta ei kannata edes laskea, kun Petun peliaikaan vaikuttivat nuo työsulkuvahvistukset.

SM-liigassa tuollainen loukkaantumisalttius tarkoittaisi, että Petu pelaisi optimistisestikin ajateltuna vain 40-50 matsia, elleivät vaivat lisäänny vanhuuden myötä. Riittääkö se vai halutaanko mieluummin joku, joka voisi pelata 55-60 matsia?
 
Laitetaanpa omaa fantasiaa nyt kun muutkin innostuivat.. Koostaisin joukkueen selvästä ykkösestä sekä kahdesta potenttiaalisesta 2 ketjusta, neljäs pyhitettäisiin av kavereille.

Xxx1-xxx2-Willsie
"Järvinen"-Ristolainen

Vahalahti-Koskiranta-Anttila
"Nummelin"-"xxx4"

"Jormakka"-Miettinen-"Sointu"
Xxx3-Vittasmäki

Tuomainen-Laakso-Virtala

Engren
Hostikka

Xxx1 "Giliati/Moses/Lasch/vikkelä ja tehokas
Xxx2 "Boyce/Stone/Huml/ykköskentän fyysinen duunari
Xxx3 "Majesky/Rantanen/hampaatonkanukki
Xxx4 "Seikola/Varakas/Jalasvaara/hampaaton kanukki allround taidoilla

Nimet vain ja ainoastaan tuodakseni esille pelaaja tyyppejä joita haluan jengiin.
Tiedän että esim valintani ykkösen keskelle jakaa mielipiteitä mutta antaa kummasti laitureille lisää hyökkäämista kun on vahva kahden suunnan sentteri joka riehuu kulmissa ja maalin edessa. Tuo myös lisää aloitus taitoa.

Painotin suuresti asenne pelaajia jotka tekevät kaikkensa joukkueen eteen.

Fyysisyys myös suuressa osassa ensi kaudella mun kaavailuissa.

Kolmos kentän kokosin huhutuista pelaajista joilla voisi olla hyvät mahkut haastaa jopa ykkösen äijiä, tuolla kokoonpanolla myös voidaan ketjuja kierrätellä ja saada homma toimimaan myös muunlaisilla kentillä, myös kilpailua tuo kehittää kun takaa tulossa nälkäisiä ja näytön haluisia pelaajia.

Edit. Ehkä hieman rosteripaikat loppuivat kesken , olisin halunnut lisätä aloitustaitoa sekä av pelaamista alempiin kenttiin.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Päivän Tussarissa Vuori toteaa että julkaisemattomia sopimuksia on olemassa ja 60-70% ensi kauden joukkueesta on kasassa.

Myynnissä ei ole ketään ja kahta pelaajaa yritettiin hankkia ennen siirtoajan umpeutumista.

Sveitsin suunnalta yhä kiinnostusta Tepsin pelaajiin.

Siinäpä se lyhenneltynä. Eipä tuosta suuria saanut irti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös