Torstai klo 18:30 7.11.2002 Suomi-Venäjä

  • 9 827
  • 99

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
No siis voi helvetti noita ryssiä !! Jos ei kestä vati niin ei pitäis mennä kaukaloon.Pitäis olla Nielikäinen viltissä odottomassa just tälläisten taklausten ja sikailujen jälkihoitoa.
 

Twist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät,
Dallas Stars
Olihan tos pelis tiettyjä ylilyöntejä, mutta ei toi mitään kauheeta sikaa ollut. Molemmilla joukkueilla mailat tuntu nousevan aika lailla.

Kyl Nummelin pelas jälleen kerran hienon pelin, miehel tuntuu liike aina vaan paranevan. Porkalla ihan ok debyytti, perusvarmaa maalineduspelaamista.

Mutta olihan Luoma pihalla, ei voi muuta sanoo. Jatkuvaa roikkumista, kun ei liike riitä ja lisäksi isona miehenä viel häviää jatkuvasti kaksinkamppailutilanteitakin. Ei asiaa kansainvälisiin peleihin!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kiitos Venäjä...

Te olitte kuin HIFK. Ensin pelataan pari erää ihan kivalla sykkeellä ja lievän ylimielisesti. Tilanne on 1-0 vastustajalle kahden erän jälkeen, mutta ei sillä väliä. Me käännetään homma kotiin, kun lisätään vähän vauhtia 3. erän alussa. Homma hanskassa.

3. erä alkaa ja kröhöm. Otetaan pari sikailufemmaa ja siinä sivussa 10 min ja pari kakkosta. Peli on 5-0. No joo, mitäs tässä. Areena on kiva paikka pelata. Voitetaan sitten ensi kerralla. Erotuomari kohteli kaltoin jne.

Tuli ihan kotoisa olo.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Huono tuuri kävi Suomella kun noin monta miestä kaatui. Onneksi Leijonat käytti ylivoimansa hyödyksi, ettei sitten enää tarvinnut sen takia manata.

En tiedä sitten, pelasiko Venäjä mitenkään erityisen rumasti. Sääli tosin Killeriä, Peltosta ja Mäntylää, toivottavasti kenellekään ei tule pitkää taukoa.

Lehtoselta juuri sellainen peli kuin tältä uskomattoman hyvältä nuorukaiselta voi odottaakin. Nollapeli ja se siitä.

Mielestäni myös Porkka pelasi paremmin kuin Mertaranta antoi ymmärtää, tämä tietysti Lukkolasien läpi katsottuna, Mertsillä tuntui puolestaan olevan taas taikalasit päässä.

Näin. Toivottavasti kuitenkin jatkossa ei enää yhtä iso kato käy. Alan jo ymmärtää niitä, jotka valittavat että näissä peleissä vaan tulee loukkaantumisia.
 

Grome

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mertaranta päästeli omiaan kuin viime kevään Puola-pelissä konsanaan. Venäjä ei pelannut juurikaan törkeämmin kuin Suomi, meilläkin mailat nousivat ja jäähyjä kertyi. Venäläisen pään isku kertoi lähinnä kyrpiintymisestä, ei siinä ollut vahingoittamistarkoitusta. Peltosen tilanteesta olisi tullut kylki-kylki -taklaus, ellei Ville olisi kääntynyt viime hetkellä. Silti se olisi ollut sääntöjenvastainen, koska ryssä hyppäsi. Kakkonen ryntäyksestä, jos Ville olisi nähnyt äijän tulevan ja ottanut taklauksen kunnolla vastaan.

Aivan, olen lähes samaa mieltä,näyttihän se hurjalta kun Ville Peltonen nousi ylös mutta ei se loppuen lopuksi ollut edes hirveän törkeä.Antero Mertaranta sanoi siinä vaiheessa jotain tähän suuntaan: Voi herttinen leijaa, mene nyt tuomari ihmeessä puhumaan sinne Venäjän vaihtoaitioon. No Äsken sport FM:llä sanottiin jo että pääsee luultavasti ylihuomiseen peliin.

Mutta Suomelta hieno voitto 5-0.Ainakin alko turnaus mukavasti. Ja olihan Suomella muutama nätti maalikin = Ylivoimapelivoitto!
 
No joo, Aravirta voisi tulevasta Venäjän turnauksesta jättää suosiolla mahdolliset MM-kisapelaajat pois ja ottaa sen sijaan tilalle seuraavia pelaajia: Toni Mäkiaho, Pasi Nielikäinen, Ruudun veljekset, Tuomas Grönman, Jarkko Glad, Ilkka Pikkarainen, Marko Tuomainen + mielellään Tom Laaksonen ja Tony Halme huoltajiksi.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti Nasse-setä
No joo, Aravirta voisi tulevasta Venäjän turnauksesta jättää suosiolla mahdolliset MM-kisapelaajat pois ja ottaa sen sijaan tilalle seuraavia pelaajia: Toni Mäkiaho, Pasi Nielikäinen, Ruudun veljekset, Tuomas Grönman, Jarkko Glad, Ilkka Pikkarainen, Marko Tuomainen + mielellään Tom Laaksonen ja Tony Halme huoltajiksi.

Maajoukkue voisi oikeastaan velvoitetyöllistää Nielikäisen nyt kun Pasilla ei ole muita kiireitä, tulisi halvaksikin? Ja jos hinnoista sovitaan, niin meidän Sergei varmasti vaihtaisi kansalaisuutta mielellään kun vaimokin on teknisesti ottaen suomalainen. Osku olikin jo listalla. Mutta mihin jäi Passo? Tämäkin maajoukkue tarvitsee kiekollisia pakkeja!
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Paskat olisi

Viestin lähetti Henkka
Peltosen taklaus oli tosi ruma. Harmi että Ville katteli muniaan, eikä nähnyt miehen tulevan. Tällä olisi välttänyt loukkaantumisen.

Venäläiset poltti hihat Villeen kun Ville taklasi venäläisen ylivoimalla irti kiekosta ja tämän seurauksena tuli se ensimmäinen ulosajo törkeästä päällä puskusta. Ja kun tuolla puskulla ei saatu Villeä ulos niin seuraavaksi ajettiin törkeästi SELKÄÄN ja nyt temppu sitten onnistui ja Ville saatiin sairastuvalle.

On se nyt kumma että maajoukkueesta ei löydy ketään joka olisi edes pikkasen käynyt muistuttamassa venäläistä kun oman joukkueen kapteeni ajetaan törkeällä selkätaklauksella ulos pelistä.

Selkään taklaaminen on kai siellä Tampereella sitten sallittua jos Villen muniin katselu oli loukkaantumisen syy?

Muutenkin olen sitä mieltä että Venäjä pitäisi näiden otteiden takia pistää kokonaan pihalle koko Euro-Hockey Turnauksista, otetaan tilalle joku joukkue (esim Saksa tai Sveitsi) joka ymmärtää pelata kiekkoa eikä joukkueen päätarkoituksena ole aiheuttaa vastustajille mahdollisimman paljon loukkaantumisia. Perkele!!!
 
Viimeksi muokattu:

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Syyttäkää sika-Kerhoa tästä kaikesta!

Niin, mainittakoon mitä kohteliaimmin heti tähän alkuun, että en katsonut eilistä venäjämatsia. Syy moiseen johtui siitä, että DUX-merkkinen höyrytelkkarini ei näytä syystä eli toisesta ollenkaan kakkosta. Siis TV2:sta. Muut kanavat 1..4 näkyvät ihan kuitenkin ihan nätisti.

Tästä näkemättömyydestä johtuen, en pääse kertomaan omaa peliraporttiani ko. pelistä, valitettavasti.


Joka tapauksessa peli oli lukemieni juttujen perusteella sangen jäähyrikas, ellei jopa puolirikollisten otteiden sävyttävä.

Esitänkin tähän liittyen sellaisen skenarion, että ko. väkivaltaisuus johtui luultavasti siitä, että tämän kauden "sikajoukkueeksi" esitetyn HPK:n pelaajia oli sankoin joukoin mukana. Oli "kyynärpää-Miettistä", "Teurastaja-Santalaa" sekä muitakin pienempiä sikailijoita.

Tosin venäläiset taisivat olla kuitenkin ne, jotka ko. pelissä pääasiassa sikailivat. En kuitenkaan malta olla kysymättä, että johtuikohan tämä siitä, että ryssät ajattelivat siten, että hyökkäys on paras puolustus, eli näin ollen aloittivat itse ensin?

Ja tähän loppuun pieni hymiö => :)

Täältä tähän
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Paitsi että

Läpiajossa ollut Kovelenko päivän selvästi sukelsi yrittäen kalastaa Kiprusoftille jäähyä siinä kuitenkaan onnistumatta ja tämäkös sitten poltti venäläisen primadonna hihat totaalisesti. On se hienoa että näissä turhissa euro turnauksissa toinen joukkue pelaa niin törkeästi että vastustajia viedään jatkuvalla syötöllä sairastuvalle.

Ja vaikka suomalaisten mailat korkealla silloin tällöin kävivätkin niin venäjä ei käsittääkseni menettänyt näiden seurauksena ainuttakaan pelaajaa.

Ja sen ruotsalaisen päätuomarin linjana näytti olevan että kahvata sai mielinmäärin mutta korkeat mailat otettiin tarkasti pois.

Ilta-Sanomien mukaan Ville Peltosen naamaan tullut vamma tuli venäläisen korkeasta mailasta sen taklauksen yhteydessä. Ja ilmeisesti Ville tosiaan selvisi vain tikeillä, ilman mitään sen vakavampaa.
 

Virén

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montréal Canadiens
Raakaa peliä ranualla. Nyt pohditaan kyllä tosissaan kannataako pelaajien mennä harjoituks peleihin telottavaksi. Mielestäni kannattaa. Ei se tietenkään ole hyvä kun pelaajia loukkaantuu, mutta ajatelkaa ettei pelattaisi yhtään (tai yksi ja kaksi) harjoitus peliä vaan mentäisiin pelkkien kuviotreenien perusteella MM kisoihin. Jo nyt lopullisten joukkueiden pelaajat pelaavat liian vähän keskenään. Onneksi Kummola joskus osuu vahingossa oikeaan ja sanoo seuraavan valmentajan vetävän linjaa, jossa pelaajia kierrätetään vähemmän.

Itse peli oli myös ihmeellinen siinä mielessä, ettei venäjän otteita olisi voinut siistiä millään. On totta, että tuomari vihelsi helpommin venäläisille, kuin leijonille mutta siinä vaihessa pitää tajuta siistiä omaa peliä eikä vaan nostaa kierroksia. Todella epäkypsää peliä ! Luulisi jos muutama pelaaja lentää suihkuun, muiden tajuavan ettei tuomari jätä viheltämättä. Tämä siis koski eilen lähinnä venäjän joukkuetta. Oli Suomellakin toki paljon turhia jäähyjä.

Minun silmääni tarttuivat positiivisesti muutamat pelaajat. Ville Peltonen ja Jukka Hentunen pelasivat todella hyvin yhteen ja olivat Tähtisen kanssa ottelun paras vitja. Ei tosin nähty loppuun asti, mutta ainakin ensimmäisessä erässä. Petteri Nummelin ja Takatukka Kiprusoff pelasivat myös hyvin ja varmaa peliä. Porkka oli näkymätön mutta eipä ainakaan munaillut. Rintasen pelisilmä palkittin kolmella syöttöpisteellä, ja pelasi myös varman ottelun. Kari Lehtonen oli todella omaa luokkaansa, eikä olisi voinut paremmin pelata.

Sitten murheenkryynit. Mielestäni huonoimpana oli ehdottomasti Esa Pirnes. Eikä se ollut yllätys. Kiekko poltti lavassa lähes joka sekuntti ja tästä osoituksena läpiajon tuhriminen onnetomaan "laukaukseen". Miestä ei olisi pitänyt päästää kisoihin ollenkaan. Toivottavasti parantaa, ettei kaikille tule paha mieli. Shalstedt oli aika näkymätön ja pelikin päättyi aikaisin, ei tosin ollut miehen vika, mutta nyt ei ikinä tiedetä miten hän olisi turnauksessa pärjännyt. Sääli, mutta toivottavasti käpälä paranee ettei Elitserienin pelit jää väliin. Luomaa ja Mäntylää tuskin tarvitsee edes mainita. Liian nopeeta peliä pojille.

Törkein tilanne oli Peltosen selkään ajelu. On totta että hän olisi voinut väistää, mutta kun ei huomannut niin ei tarkoita että voi ajaa päälle. Myös Killerin käsille lyönti oli paskamainen sillä mieheltä meni turnaus sivu suun. Tälläisistä voisi ihan hyvin pistää turnéesta pelaajan ulos. Mutta ei tuomari ollut muutenkaan hyvin mukana.

Jäädään jännitään seuraavaa, ketähän Tsekki pelissä loukkaantuu ?
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Mäntylä ehti olla 3 vaihtoa kentällä ennen loukkaantumistaan, joten nopeasti olet vetänyt johtopäätöksiä...Mäntylä on kuitenkin nopeajalkaisin kaveri koko joukkueessa, joten ehkä enemmän vikaa oli pakkikaverissa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tilaus Nielikäiselle?

SM-liigassa, MM-kisoissa ja Olympialaisissa ei ole harrastettu, tätä vastustajan huippupelaajien eliminointia, mutta harjoitusotteluissa venäjää vastaan homma tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus.

Ara voisikin ottaa Nielikäisen 13:sta hyökkääjäksi näihin harjoitusotteluihin ja päästää kaverin jäälle, kun nämä vahingoittamisyritykset alkaa - koulutus voisi alkaa sormuksella tai ilman:)
 

Virén

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montréal Canadiens
Viestin lähetti Apa
Mäntylä ehti olla 3 vaihtoa kentällä ennen loukkaantumistaan, joten nopeasti olet vetänyt johtopäätöksiä...Mäntylä on kuitenkin nopeajalkaisin kaveri koko joukkueessa, joten ehkä enemmän vikaa oli pakkikaverissa.

Joo, sori vaan Apa vedin ehkä hieman hätäisen päätöksen miehen pelistä, sillä en huomannut loukkaantumista ja ihmettelin miltei ekan erän loppuun, miksei kyseinen pelaaja esitä mitään kunnes huomasin loukkantumisen.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kiitos, Abu, erittäin asiallisista kommenteista. Välttyäkseni Mummo Mertarannan kohkaamiselta kävin katsomassa matsin livenä. Totaalinen sikailu on lievästi liioiteltu termi. Aravirran lausunto, jonka mukaan kolmas erä oli huonoa mainosta jääkiekolle, oli niin ikään rankasti liioiteltu. Itse asiassa se oli hyvää mainosta jääkiekolle; jos toinen joukkue sikailee ja jäähyilee, toinen saa hyvitykseksi ylivoimaa ja tilaisuuden ratkaista peli. Näin tapahtui, Suomi ja oikeus voitti. Tämä on jääkiekon eräs puoli, halusi Ara sitä tai ei.

No,itse pelissä Venäjä oli kuin HIFK ennen Apea. Aluksi näytti siltä, että Venäjä vie Suomea kuin pässiä narussa. Venäjän muutamat yksilöt olivat taidoiltaan noin valovuoden suomalaisten edellä. Erityisesti parin hyökkääjän suoritukset haltuunottoineen, suunnanvaihtoineen ja harhautuksineen olivat tasoa, jota Suomessa ei yleensä nähdä. Mutta siinä kaikki, yksilöt eivät tee joukkuetta. Venäläiset turhautuivat, pelasivat joukkueena surkeasti ja aloittivat ylilyönnit. Kuin Mälkiän HIFK, poislukien se alun taituruus, joka voidaan korvata Lehkosen HIFKin aikaisella taituruudella yhdistettynä paskaan asenteeseen.

Suomi oli kuin nyky-HIFK; neppailua. Koko matsin aikana Suomi taklasi 5 kertaa, joista Rintanen 3, Niemi ja Pirnes yhden. Jos nämä miehet ovat joukkueen fyysisimpiä, on siinä kyllä Suomen tahtotason koko kuva. Rintaselle muuten oikeasti -ilman sarvia ja hampaita- kiitokset selvästi kohentuneesta asenteesta.

Ylivoimissa ja ajoittain tasakentällisillä hyökkäyksissä Suomi oli hyvä, varsinkin HPK:n ketju + Tuulola. Ape olisi tykännyt tästä. Ensin käännetään toinenkin poski ja odotetaan vastustajien jäähyjä, sitten ratkaistaan yv:lla. Käyhän se näinkin. Ja Kari Lehtonen oli loistava, ihan huikea. Mutta Suomen pelin viihdyttävyys oli onnetonta. Mertsi varmaan tykkäsi.

Peltosen loukkaantumisesta:
Ilman mitään kiihkoa mihinkään suuntaan täytyy laittaa osa syystä Villelle itselleen. Hereillään olo ja taklausten vastaanotto ei ole hänen heiniään. Mies oli jonkun verran irti laidasta, eikä ollut skarppina. Venäläinen ajoi kuitenkin myös hieman epäpuhtaasti, hyppäsi lopussa eli ryntäsi. NHL:ssä tästä olisi tullut 2 minuuttia korkeintaan, tai ei jäähyä. Sen sijaan NHL:ssä olisi tullut pomminvarma kuitti paikallisen Mäkiahon/Nielikäisen toimesta. Nyt puhalleltiin muniin, ällöttävää. Jos joukkueen tähteä otetaan tarpeettoman kovaa, pitää siitä antaa välitön muistutus takaisin. Suomalaisten valmentajien (arvaatte varmaan keitä tarkoitan) repertoaariin kuuluu kuitenkin nykyään jälkikäteen itkeminen tilanteen aikaisen reagoinnin sijaan.

Venäläisten ekaa 5+20 minuuttista edelsi tuomarivirhe. Marko "en taklaa" Kipusoft kaatoi 3-5 alivoimalla (!) hyökänneen venäläisen sääntöjenvastaisesti. Ei jäähyä, pinna paloi. Venäläiset pääsivät hyökkäämään av:lla Suomen peluuttaessa pelottavaa Nummelin - Kiprusoff paria. Kumpikaan ei taklannut ottelussa kertaakaan. Joo, Nummelin antoi 4 syöttöä, mutta miksei hän pelaa hyökkääjänä?

Jos Aravirran seuraaja on Eloranta, lopetan kokonaan Suomen jääkiekkomaajoukkueen seuraamisen. Sitä peruuttelua ei katsele erkkikään.
 
Viimeksi muokattu:

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Peluutus?

Mikäli olen oikein ymmärtänyt, näiden kauden aikaisten maajoukkueturnausten pääasiallinen tarkoitus on toimia pelaajien katsastuksena oikeita maajoukkueturnauksia varten. Tässä valossa vaikuttaa hieman kummalliselta Suomen maajoukkueen peluutus eilisessä pelissä.

Luulisi, että valmennusjohdolla olisi haluja peluutta jatkuvasti mahdollisimman laajalla rintamalla, mutta ei. Kolmannen erän alun viisi minuuttia 5-3 yv:tä pelasi lähes kokonaan pakkiparina Kiprusoff-Nummelin. Nämä miehet ovat varmaan (ainakin Aran mielestä) näyttönsä jo antaneet.
Okei, Alanko ja Tuulolakin kävivät välillä pyörähtämässä, mutta silti. Eikö kannattaisi testailla ylivoimallakin erilaisia kokoonpanoja kahden ketjun asemesta, kun nyt kuitenkin on kyse vain harjoituspeleistä.

Mielestäni ei ole juuri merkitystä, kuka nämä eurohockeytourin turnaukset voittaa, joten pelien tulisi toimia selkeästi erilaisten yhdistelmien ja taktiikoiden testailualustana.

Säälitävää itkemistä muuten pelin jälkeen Aravirralta, eivät ne venäläiset nyt nin törkeästi pelanneet.
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
irtokommentteja

En nähnyt matsia edes teeveestä kokonaan mutta jotain mitä tuli mieleen:

Korkealla heilui suomipojankin maila, ei hyvä. Monta tilannetta sattui silmään joista parit jäähytkin napsahti.

Lehtonen saattaa olla kaveri joka nappaa tältä kaudelta kolmekin mitalia. Joista kultainen yksi tai useampi. Älä nyt Ara ala penailemaan ja jätä Kärppää (ah mikä lempinimi) miesten kisoista valitsematta.

Alkaako 'eurohokitour'-flunssat yleistymään pelaajilla. Seurajohtajilla ainakin mielenkiinto loppuu lähettää pelaajia sairaslistalle tällaisella tahdilla. Vähentäisivät edes puoleen tuota turnauksien määrää. Vaikka vuorovuosin Suomessa & Tsekeissä ja Ruotsissa & Venäjällä.
 

Siirappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
Re: Tuomarista

Viestin lähetti Pappara Hurtta
Ei ollut Robjär (vai mikä se oli) veitikallakaan homma aivan hallussa. Jätti muutaman selvän suomalaisjäähyn viheltämättä, mikä osaltaan kuumensi venäläisiä. Kovalenko otti kympin, kun ei ymmärtänyt tuomarin järjen toimintaperiaatetta tilanteessa, jossa venäläinen kaadettiin läpiajossa.

Tuomarilla on suuri vaikutus pelin henkeen. Eilen vaikutus korostui venäläisten sikailuna.

Täytyy sanoa että olen täysin samaa mieltä tuosta. Tuomari kuumensi Venäläisiä eilen oikeen kunnolla. Kovalenkon läpiajosta josta mies selvästi vedettiin mailalla kumoon olisi pitänyt antaa rangaistuslaukaus, toisaalta Suomen kannalta parempi ettei tullut nimittäin Kovalenko olisi varmasti pistänyt kiekon Suomen maaliin rangaistuslaukauksesta.

Sitten kommentoin tuota ensimmäistä Venäläisen ulosajoa hieman. Ensiksi joku Suomalainen järjenjättiläinen paukautti Venäläisen selästä laitaan ja itseäni oikeen hirvitti tilanne kun siitä sitten jäähyä ruvettiin jakamaan niin odotin kyllä, että Suomalainen pelaaja olisi päädystä pihalle toimitettu. Mutta mitä tekeekään Robjär hän toimittaa Venäläisen pihalle joka hieman tulistuneena käy lyömässä kypärällään Suomalaisen nurin joka aivan selvästi filmasi vielä tässäkin tilanteessa. Tämä taas edesauttoi edelleen Venäläisten kuumenemista. Sitten noin minuuttia myöhemmin taklattiin Peltonen selästä laitaan ja kamalaan kuntoon meni Peltosen turpavärkki, mutta tämä oli Peltosen ja Robjärin syytä tämä loukkaantuminen. Peltonen otti todellakin päin persettä tuon taklauksen vastaan ja herääkin kysymys onko Peltonen sittenkin Ruotsalaismielinen. Robjärillä ei ollut kyllä muuta mahdollisuutta kuin pistää Venäläinen pihalle, mutta mikäli kyseinen herra olisi viheltänyt Venäjälle rankkarin ja Suomalaisen minuuttia aiemmin päädystä pihalle niin tätä koko episodia ei oltaisi varmastikkaan nähty.

tuomarilinja suosi eilen Suomalaisia ja se on fakta sanokaa te muut vaikka mitä. Näin minä sen näin
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Viestin lähetti JHag
Peltosen loukkaantumisesta:
...
Sen sijaan NHL:ssä olisi tullut pomminvarma kuitti paikallisen Mäkiahon/Nielikäisen toimesta. Nyt puhalleltiin muniin, ällöttävää. Jos joukkueen tähteä otetaan tarpeettoman kovaa, pitää siitä antaa välitön muistutus takaisin. Suomalaisten valmentajien (arvaatte varmaan keitä tarkoitan) repertoaariin kuuluu kuitenkin nykyään jälkikäteen itkeminen tilanteen aikaisen reagoinnin sijaan.
Onneksi Suomi pelasi taitojensa mukaan, eikä lähtenyt "muistuttamaan". Itse asiassa en muista Kanadankaan maajoukkueturnauksissa lähteneen NHL-linjalle. On aivan turhaa sekoittaa oma peli yhden Peltosen takia.
Milloin nykytyylin venäläinen joukkue on rauhoitettu kovilla otteilla? Kostosta seuraisi aina vain lisää ja Siperiassa pelaajia riittää toisin kuin Suomessa. Yksittäiseen maaotteluun voisi kyllä tuon Nielikäisjoukkueen laittaa ensi kerralla.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Re: Re: Tuomarista

Viestin lähetti Siirappi
Sitten kommentoin tuota ensimmäistä Venäläisen ulosajoa hieman. Ensiksi joku Suomalainen järjenjättiläinen paukautti Venäläisen selästä laitaan ja itseäni oikeen hirvitti tilanne kun siitä sitten jäähyä ruvettiin jakamaan niin odotin kyllä, että Suomalainen pelaaja olisi päädystä pihalle toimitettu. Mutta mitä tekeekään Robjär hän toimittaa Venäläisen pihalle joka hieman tulistuneena käy lyömässä kypärällään Suomalaisen nurin joka aivan selvästi filmasi vielä tässäkin tilanteessa. Tämä taas edesauttoi edelleen Venäläisten kuumenemista. Sitten noin minuuttia myöhemmin taklattiin Peltonen selästä laitaan ja kamalaan kuntoon meni Peltosen turpavärkki, mutta tämä oli Peltosen ja Robjärin syytä tämä loukkaantuminen. Peltonen otti todellakin päin persettä tuon taklauksen vastaan ja herääkin kysymys onko Peltonen sittenkin Ruotsalaismielinen. Robjärillä ei ollut kyllä muuta mahdollisuutta kuin pistää Venäläinen pihalle, mutta mikäli kyseinen herra olisi viheltänyt Venäjälle rankkarin ja Suomalaisen minuuttia aiemmin päädystä pihalle niin tätä koko episodia ei oltaisi varmastikkaan nähty.

Kai sen noinkin voi nähdä mutta hieman ihmetyttää mitä peliä siellä on katseltu.

Venäläisen tekemä taklaus Peltosta kohtaan oli törkeä ja sokeakin näki otsallaan ainakin kaksi täysin rangaistavaa asiaa siinä. Taklaus osui selkään eikä Ville tehnyt mitään viime hetken käännöstä, vaan tuo oli aivan tarkoituksella tehty selkääajo. Toinen päivän selvä rike siinä oli se että tämä samainen koiranruoka vieläpä tehosti tekoaan hyppäämällä.

Ja ainakin TV-kuvan perusteella Kovalenko sukelsi läpiajonsa päätteeksi, ilman että olisi esimerkiksi sotkeutunut Kiprusoftin mailaan.

Ja omasta mielestäni kylläkin ruotsalaisen tuomarin linja suosi enemmän venäläisiä, meillähän oli jo 7 kakkosta venäjän 1 vastaan kunnes venäläisten hermo petti ja se aloitti sikailun. Meidän jäähyt toki oli ihan ansaittuja mutta olisi niitä venäläisten mailarikkeitäkin voinu hieman rankemmalla kädellä ottaa pois.
 

Rocco

Jäsen
Poliisit kentälle ja punaviiva takaisin. Pysyy pelaajat terveenä ja saadaan maaleja aikaan muutenkin kuin ylivoimista.

Kyllä sille ryssälle olisi saanut aivan surutta vetää turpaan. Kanadassa se kaveri saisi turpaan jokaisessa joukkueiden välisessä matsissa seuraavan kahden kauden ajan. Ja joutuisi vitosen jälkeen takaisin samaan otteluun, ei pääsisi pelirangaistuksen turvin pukukoppiin turvaan. Ärsyttää nyt niin maan hemmetin lujaa tuollaiset "kovat kaverit" jotka uskaltaa taklata kovaa.

Ja Martti Vainio oli syytön.
 

911

Jäsen
ajelusta...

Kyllähän lätkässä pitää muistaa että aina ei voi vain pelata kiekkoa, kuten sählyssä palloa, vaan fyysinen pelaaminen tuo hommiin toisen puolen, joka pitää ottaa huomioon. Peltonen ei osannut ottaa (sinänsä rumaa) taklausta vastaan. Tosin satumaisella onnella (joka aina Jokereihin liittyy) hän selvisi pahemmilta vammoilta.

Ja älkäähän nyt Mertarantaa ruvetko haukkumaan. Selostajan tehtävä on hehkuttaa, luoda tunnelmaa ja saada kylmät väreet, naurun purskahdukset tai kyyneleet silmäkulmiin eri hetkillä. Tämän Antsa osaa, toisin kuin männävuosien tönkkö-Lindegrenit yms.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
TV:stä nähtynä ei herättänyt suurempia tunteita. Ehkä on asiantuntematon kommentti, mutta minun silmiini Venäjä kyllä huitoi enemmän ja pelasi selvästi rumemmin kuin Suomi (loukkaantumisten määräkin ehkä kertoo jotain), mutta ei sentään niin paljon kuin Mertarannan vaahtoamisesta olisi voinut päätellä. Minusta on mukava että selostaja elää ottelussa mukana ja jännittää eikä simuloi koomaa (kuten esim. Bubi), mutta täydellinen yksisilmäisyys ja konemainen hihhulointi alkaa pitemmän päälle jo ärsyttää.

Mailahäirintä on kaikissa maissa (mutta etenkin Euroopassa) uskomattoman kokonaisvaltaista. Näköjään ei vain pystytä puuttumaan siihen tuomarilinjan kautta etenkin koska tuomarilinjaa ei yleensä ole kansainvälisissä peleissä. Tässähän rupeaa jo kaipaamaan poliiseja...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Niin, siitä Peltosen taklauksen kuittaamisesta: Ei sen olisi tarvinnut olla turpaanveto, kun Nielikäinen tai Mäkiaho ei ollut paikalla. Sen sijaan esimerkiksi Toni Porkka olisi voinut niitata puhtaalla pommilla ensimmäisen hollille osuneen venäläishyökkääjän. Jere Karalahti olisi tehnyt tämän ihan Aralta kysymättäkin.

flintstone: Vähän jokerilaseja? Peltonen on huono vastaanottamaan taklauksia, asia jonka hän pelimiehenä myöntää itsekin. Myönnä sinäkin. Ryntäyksen elementit siinä oli, eli 2 minuuttia olisi ollut ok, ei muuta. Oma vikansa, kun ei seuraa peliä. Onneksi ei loukkaantunut pahemmin. NHL:ssä noita näkee joka matsissa, eikä niissä tunteet liiemmin nouse eikä vihellyksiä kuulu. Tässä tapauksessa olisi kuitenkin tullut kuitti, koska kohde ei ollut kuka tahansa. Tomi Kallio sanoi, että vaikeinta oli sopeutua NHL:ssä siihen, että taklauksia tulee koko ajan, jos ei ole valmiina. Nykyisin hän viihtyy tässä ympäristössä jo paremmin kuin SM-liigassa. Sen sijaan Villelle Eurooppa on oikeampi paikka.
 

Mustaine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Re: Re: Re: Tuomarista

Viestin lähetti flintstone


Kai sen noinkin voi nähdä mutta hieman ihmetyttää mitä peliä siellä on katseltu.

Venäläisen tekemä taklaus Peltosta kohtaan oli törkeä ja sokeakin näki otsallaan ainakin kaksi täysin rangaistavaa asiaa siinä. Taklaus osui selkään eikä Ville tehnyt mitään viime hetken käännöstä, vaan tuo oli aivan tarkoituksella tehty selkääajo. Toinen päivän selvä rike siinä oli se että tämä samainen koiranruoka vieläpä tehosti tekoaan hyppäämällä.


No näinhän se menee, että lähes yhtä paljon mielipiteitä kuin katsojia.

TV:stä nähtynä Suomen huonoin taklauksen vastaanottaja kikkailee lähellä laitaa kiekon kanssa, näkee varmasti veli-venäläisen tulevan, kääntää selän yrittäessään peippailla pois laidasta ja pam. Eikö Peltosella ole yhtään itsesuojeluvaistoa? Tuossa olisi voinut käydä pahemminkin. Varsinkin kun tiedetään miehen loukkaantumisherkkyys.

Kyllä nuo 5-0 numerot hieman mairittelvat Suomea, mutta mielenkiinnolla odotan lauantain peliä, missä SM-liigan kovimmat tshekit(pl.Kantor) toivottavasti pyörittelevät Suomen jäykkää puolustusta. Näin toivon siksi, koska ennen MM-kisoja tälläiset pilipali-turnaukset on mukava vaihteeksi katsoa muiden kuin sinivalkoisten silmälasien läpi. Ja tietysti Kärppälasien läpi Tenkratin otteita! =)

Seuratkaa muuten Tshekkien ns.nuorisoketjua. Siellä on kolme tod.näk. uutta bonkia, jagria ja hrdinaa, tulevia draftin ekan kierroksen varauksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös