Toronto Maple Leafs 2022–2023

  • 65 357
  • 293
Mun mielestä Toronton rosteri riittää voittamaan kannun. Hyökkäys on kova, puolustus ehkä hieman tylppä, mutta kuitenkin riittävä. Maalivahtipeli keskitasoa, mutta aivan riittävä hyvässä joukkueessa voittamaan.

Tai kun sanon, että riittää, niin tarkoitin tietenkin, että olisi pitänyt riittää. Vaan eipä riittänyt. Ja nythän rosteri menee taas aika lailla uusiksi noiden muutaman kärkinimen takana. Mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan joukkuetta lähdetään muokkaamaan vai lähdetäänkö. Todetaanko, että nykyinen core riittää voittamaan kannun vai laitetaanko kärkinimistä joku kiertoon Floridan viime kesän tyyliin. edit: Mihinkään coren räjäyttämiseen (useampi runkopelaaja kiertoon) en todellakaan usko.
 
Viimeksi muokattu:
Ikkunat on auki silloin, kun joukkueessa on palkkaryöstöjä. Ei silloin, kun ydinrunko nauttii markkina-arvoista tai peräti ylihintaista palkkaa.

Onhan siellä ollut ryöstöjäkin. Top 6 -hyökkääjä Bunting alle miljoonalla. Ensi kaudella Knies samaan slottiin samalla hinnalla. Giordano alle miljoonalla. Järnkrok kahdella miljoonalla jne. Ja nyt unohdetaan siirtorajalla tulleet hankinnat kokonaan.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
Onhan tuossa esim. Oilers vetelemässä pitkää kevättä ihan samalla sapluunalla, liekö sielläkin sitten ammuttu itseään jalkaan McDrain ja Nursen lapuilla.. (?)
No en nyt lähtökohtaisesti näe, että Edmontonin kevät olisi yhtään sen pidempi ollut kuin Toronton. Nojoo, yksi voitto enemmän, mutta ei sillä kyllä tässä kohdin ole mitään merkitystä.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
No en nyt lähtökohtaisesti näe, että Edmontonin kevät olisi yhtään sen pidempi ollut kuin Toronton. Nojoo, yksi voitto enemmän, mutta ei sillä kyllä tässä kohdin ole mitään merkitystä.

Pointti olikin siinä että Edmonton vetelee ihan samalla idealla, mutta en minä ole missään nähnyt puhuttavan, että Edmontonin pitäisi hankkiutua eroon isopalkkaisista tähdistään, päinvastoin.. Samalla strategialla on molemmat liikenteessä, ja näköjään se katto alkaa tällä strategialla realisoitumaan tuohon kakkoskierroksen tuntumaan. Ehkäpä ensi vuonna molemmat menevät vielä stepin pidemmälle...

Se on täysin totta, että ryöstösopparit mahdollistavat hyvän joukkueen kasaamisen, mutta en minä näe isopalkkaisia tähtiä silti ongelmana. Onhan tuolla Dallasillakin melko erikoinen palkkarakenne, kun kaksi isopalkkaisinta pelaajaa ovat hädin tuskin top-6 omassa jengissään. Ei se tunnu haittaavan, kun Hintz ja Robo vetelee hyvillä lapuilla ykköskentässä. Niinkuin tuossa edellä sanottiinkin, ryöstölappuja löytyi kyllä Torontoltakin tänä vuonna, varmaan ensi kaudellekin jotain löydetään jostain.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Lähinnä ajattelin, että Nylanderin voisi yrittää vaihtaa johonkin halvempaan ja nuorempaan jo NHL:ssä paikkansa vakiinnuttaneeseen hyökkääjään. Se mikä joukkue pystyisi Nylanderin vajaa 7 M sovittamaan ja luopumaan omasta lupaavasta hyökkääjästään onkin sitten kupletin juoni. Joukkue jolla on ikkuna auki ja jolle Nylander olisi välitön vahvistus. Kolme vuotta nuoremman Gabe Vilardin kanssa päikseen vanhan ajan hockey trade?

Ei saa Blake sovitettua Nylanderin palkkaa budjettiinsa. Kings on niin tiukoilla palkkakaton kanssa, että joutuu dumppaamaan pari pelaajaa, jotta heillä olisi edes pieni mahdollisuus saada pidettyä keväällä hankkimansa Gavrikov ja Korpisalo (tai jollei pidä Korpisaloa, niin pitää hankkia ykkösvahti muualta).

Blake kauden päättäjäispuheessaan: "“I’d love to be able to bring that exact team that we had yesterday, full health, and run right through a whole season, but I know it’s not possible because of the cap situation and ultimately the amount of UFA’s and signings,” he admitted."

Jonkun seitsemän miljoonan taalan Nylanderin tai kymmenen miljoonan Marnerin kauppaaminen huippujoukkueeseen, niin että samalla saisi palkkabudjettiin lisää tilaa on käytännössä mahdotonta. Palkkakatto on nyt niin matalalla, että vain jälleenrakennusseuroilla on tilaa ottaa noin iso palkka vastaan. Ja niiden kannaltahan ei taas ole mitään järkeä hankkia vuoden tai parin päästä UFA:ksi tulevaa pelaajaa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jos ja kun Muzzin tulee kuntoon ensi kaudeksi, niin siellä on ihan hyvä pakisto.
Muzzinin ura taitaa olla ilmoitusta vaille ohi. Kroppa on se verran rikki että ei taida mikään aika auttaa pelikuntoon pääsyssä. Ikääkin alkaa olemaan jonkin verran.
 

isokasikaks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Kärpät
En tiedä muista mutta minusta Dubasin lähtö ei ole hyvä juttu.. ennemmin Keefe.
Hmm haiskahtaa äkkiseltään myös Keefen lähdöltä. Mutta samaa mieltä, olisin Dubasin kanssa mielellään jatkanut. Nyt tulee sitten seuraavalle kaverille melkoinen tulikaste, kun pitää saada Matthews/Nylander sopimuksiin ja ehkä treidata joku coresta. Huhhuh ei tule mielenkiintoa puuttumaan kesästä Leafsin suhteen.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
En tiedä muista mutta minusta Dubasin lähtö ei ole hyvä juttu..

Voisitko avata tätä? Olisi mielenkiintoista kuulla Leafs-fanien ajatuksia. Kiehtonut aina tuo nuori GM, joka mielestäni osannut kasata hyvin joukkuetta
 

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL, Ilves
Vaikea ymmärtää tätä MLSE:n päätöstä. Dubas on osoittanut olevansa tekijämies GM:n roolissa ja mm. onnistunut viime kausina kasaamaan joukkueen, jossa on laajuutta kärjenkin takana. Ei se nyt kuitenkaan varsinaisesti hänen vikansa ole, että kauden tärkeimmällä hetkellä tähtipelaajat alisuorittivat taas kerran. Toki hän on vastuussa pelaajien soppareista, treideistä ja ennen muuta valmentajasta.

Mm. 32 Thoughts Podcastista ja Jeff Marekin omasta radio-ohjelmasta olen saanut sen kuvan, että MLSE olisi jo päättänyt ottaa Dubasin takaisin, jos tämä vain itse suostuu niin jännä nähdä aikanaan, että mitä siellä sitten tapahtui, kun tämä kuitenkin uutisoitiin Leafsin toimesta niin, että he ovat päättäneet jatkaa eri suuntaan. Ainakin itse tulkitsen tämän "Toronto Maple Leafs, announced today that the club has decided to part ways with General Manager Kyle Dubas" niin, että Dubasia ei lopulta haluttu takaisin.

Kyle Dubashan puhui itse kauden jälkeen mediatilaisuudessa, että Toronto-kaudet ovat olleet hänen perheelleenkin raskaita ja hän kertoi käyvänsä perheensä kanssa keskusteluja ennen kuin päättää, mitä jatkoltaan haluaa. Kertoi kuitenkin, että se on joko Maple Leafs tai ei mitään ensi kaudella. Mutta ei tämä uutisointi ainakaan tuoreeltaan vaikuta siltä, että se olisi ollut Dubas, joka olisi kieltäytynyt jatkosopimuksesta. Olisiko esim. Dubas halunnut väenväkisin pitää Keefen koutsina ja MLSE sanonut Dubasille, että Keefe lähtee joka tapauksessa ja on oma valintasi lähdetkö samalla ovenavauksella vai et.

Noh 30 minuutin päästä on Shanahanin mediatilaisuus aiheeseen liittyen, ehkä siellä saadaan lisätietoa sitten.

Saa nähdä mitä tarkoittaa esim. Matthewsin kannalta. Ei hän varmasti mihkään Arizonaan ole ensi kaudeksi menossa ja sen jälkeen siellä ei taideta enää NHL:lää pelata, mutta Matthewsilla ja Dubasilla oli kuitenkin hyvä suhde keskenään. Oliko se nyt kesä- vai heinäkuussa kun Matthewsin NMC astuu voimaan ensi kaudeksi ja ensi kauden jälkeen mies on UFA. Ei Leafs voi lähteä kauteen ilman jatkosopparia Matthewsin kanssa, koska tällöin mies voi kävellä ilmaiseksi pois ensi kesänä ja se olisi ihan täysi katastrofi Leafsin kannalta. Matthewsilla on toki valttikortit käsissään asian suhteen.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos Dubasin seuraajalla lähdetään pohtimaan, miten olisi Brian Burken paluu kotiin? Kaikissa mahdollisissa liemissä keitetty yksi Änärin pukuosaston suurimmista legendoista ja hän jos joku on vuosikymmenten aikana osoittanut, miten menestyvä joukkue kootaan. Toronton painekattila niin ikään tuttu.
 

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL, Ilves
Osannu kirjotella tähtipelaajille 11miljoonan lappuja. Puolustus on ollu koko ajan kysymysmerkki ja monenako kautena on uskottavan ykkösmaalivahdin saanu hommattua?

Tähtipelaajille täytyy maksaa tähtipelaajan palkkaa. Ekassa free agencyssään Dubas antoi Tavaresille 7v lapun 11M AAV:llä. Se on huonoin näistä Toronton isoista diileistä ja Tavareskin kuitenkin ollut ppg kaveri koko Toronto uransa ja niillekin pitää jotain maksaa.

Maalivahteihin niin Dubasin perimä Freddie Andersen pelasi hyvän kauden runkkarissa 18-19 ja kahdet hyvät playoffit 18-19 ja 19-20. Dubasin treidillä hankkima Jack Campbell oli kaikkina kolmena kautenaan Torontossa hyvä maalivahti runkosarjassa, mutta petti kahtena kolmesta kaudesta playoffeissa. Samsonov oli tällä kaudella hyvä runkkarissa, mutta petti playoffeissa. Matt Murrayhin ei olisi parantunut mennä sekoamaan ollenkaan.

Kuinka monella jengillä yleensä on uskottava ykkösmaalivahti liigassa, kuudella vai seitsemällä?

Kuinka monta Dubasia parempaa GM:mää liigassa on ylipäätään? Yzermanille täytyy antaa krediitit Tampasta ja BriseBois on jatkanut sitä hommaa hyvin. Sakic hoiti hommansa erinomaisesti Coloradossa, mutta ei ole enää GM. En mä tiedä onko siellä montaa Dubasia parempaa ukkoa, kun tarkastellaan joukkueen kasaamista, treidejä yms. Toki voittajat muistetaan ja heidän saama arvostus on suuri.

Dubasin täysien kausien ajan Toronton voittoprosentit on vanhimmasta kaudesta tuoreimpaan runkosarjassa .579, .688, .701 ja .677. On saanut joukkueeseen merkittävän parannusliikkeen ja luotua organisaatioon erinomaisen kulttuurin, jota on hehkuttaneet yhdeksi parhaista kaikki joukkueeseen tulleet pelaajat aina Luke Schennistä lähtien, joka voitti kuitenkin pari Cuppia Tampassa.

Edit: En huomannut tota puolustuksen kysmysmerkki kohtaa heti. Mutta Dubasin aikana Toronto on tosiaan päästänyt liigassa oliko nyt 12. vai 13. vähiten maaleja, kun ei lasketa pari kautta pelannutta Krakenia mukaan. 18-19 kaudella päästivät 25. vähiten maaleja, siitä eteenpäin kausittain 7., 19. ja nyt viime kaudella taas 7. vähiten maaleja. Maaleja ovat 4 Dubasin täyden aikana tehneet liigan 4. eniten, joten hyökkäävä joukkuehan Leafs on ollut, kuten kaikki tietävät, mutta on Dubas saanut tuota peräpäätäkin ihan kiitettävästi tilkittyä treideillä ja edullisilla soppareilla.

Toki Dubas tuli nuoren ja kehittyvän joukkueen GM:mäksi, mutta hänen aikanaan Toronto on mennyt merkittävästi eteenpäin liki kaikilla osa-alueilla.

En mä nyt Dubasin kasvoin koristeltuihin lakanoihin ole menossa nukkumaan tämän viestin kirjoitettuani, mutta aika kovan kaverin saa Maple Leafs palkata, jos meinaavat hankkia Dubasia paremman kaverin tilalle.
 
Viimeksi muokattu:

peikko#13

Jäsen
Osannu kirjotella tähtipelaajille 11miljoonan lappuja. Puolustus on ollu koko ajan kysymysmerkki ja monenako kautena on uskottavan ykkösmaalivahdin saanu hommattua?
Jep. Tavaresin hommaaminen (VIRHE) on johtanut virheiden jatkumoon ja surkuhupaisaan räpiköintiin. On seassa paikoin pätevääkin mikromanageerausta, mutta isossa kuvassa lopputulos on vain iso floppi. Haavekuvista oikein mikään ei ole toteutunut ja ihmenelikko olisi pitänyt hajoittaa jo aikoja sitten. Jotenkin tuosta kaikesta paistaa että nokkela fanipoika yritti rakentaa jotain superpingviinejä, mutta Toronton keväät ovat sulattaneet siitä vain kaikkien talloman lörtsyn kevätmarkkinoiden hulinapaikoille.

Liekkö Matsoni ilmoittanut, ettei aio jatkaa Torontossa ja nyt on täysi sekasorto päällä? Sen verran sekavaa tuo viikon uutisointi on ja perhesyyt ovat vaikuttaneet sopivalta pelikortilta koko ajan. Jänniä aikoja joka tapauksessa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Dubas on ehkä tehnyt jokusen näkyvän virheenkin urallaan, mutta nähdäkseni oleellisinta on, että Leafsin skouttaus ja pelaajakehitys on vuonna '23 liigan eliittiä. Se luo pohjan kestävälle menestykselle, joka ei kaadu yksittäisiin virhesopimuksiin tai -treideihin. Tai edes siihen, että joku runkopelaajista lähtisi UFAna muualle.

Dubasille on ottajia jonoksi saakka, jos vain mies haluaa hommia jatkaa. Nyt Jacobs hereillä!
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Hmm haiskahtaa äkkiseltään myös Keefen lähdöltä. Mutta samaa mieltä, olisin Dubasin kanssa mielellään jatkanut. Nyt tulee sitten seuraavalle kaverille melkoinen tulikaste, kun pitää saada Matthews/Nylander sopimuksiin ja ehkä treidata joku coresta. Huhhuh ei tule mielenkiintoa puuttumaan kesästä Leafsin suhteen.
Joo varmasti vaikea paikka tänä kesänä, mutta tässä tilanteessakin ollaan, Dubasin tekemien sopimuksien myötä ja koska antoi pelaajille liian kovat palkat heti ennen menestystä.
Itsekin olisin jatkanut varmasti Dubasin kanssa, on varmasti nyt oppinut virheistään, mutta ei selkeästi nyt ollut henkisesti valmis vaikeaan paikkaan.
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Dubas on ehkä tehnyt jokusen näkyvän virheenkin urallaan, mutta nähdäkseni oleellisinta on, että Leafsin skouttaus ja pelaajakehitys on vuonna '23 liigan eliittiä. Se luo pohjan kestävälle menestykselle, joka ei kaadu yksittäisiin virhesopimuksiin tai -treideihin. Tai edes siihen, että joku runkopelaajista lähtisi UFAna muualle.

Dubasille on ottajia jonoksi saakka, jos vain mies haluaa hommia jatkaa. Nyt Jacobs hereillä!
Tästä ehkä eri mieltä. Dubasin aikana ei olla onnistuttu nostamaan draftattuja pelaajia farmista oikeastaan ollenkaan.
 

peikko#13

Jäsen
Dubas on ehkä tehnyt jokusen näkyvän virheenkin urallaan, mutta nähdäkseni oleellisinta on, että Leafsin skouttaus ja pelaajakehitys on vuonna '23 liigan eliittiä. Se luo pohjan kestävälle menestykselle, joka ei kaadu yksittäisiin virhesopimuksiin tai -treideihin. Tai edes siihen, että joku runkopelaajista lähtisi UFAna muualle.

Dubasille on ottajia jonoksi saakka, jos vain mies haluaa hommia jatkaa. Nyt Jacobs hereillä!
Tuo voi olla tottakin, mutta sitä on varmaan aika vaikea tällä hetkellä todeta? Ja miten paljon tuokin on lopulta riippuvaista yksittäisistä henkilöistä, mitkä eivät ole mihinkään kiviin hakattuja. Vähän epämääräistä hyvyyttä omaan makuuni, että nuo muut toilailut paikkautuisivat.

Ottajia varmasti löytyy, kun samat naamathan tuolla pyörivät vaikka kuinka olisi sössinyt hommia jo aikaisemmin.
 

Aatu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kisakenttä Oy
No niin, tämähän menee mielenkiintoiseksi. Nyt Chiarelli siihen nokilaiseen äänet päälle, lähes varma tieto, että Peterin numero on Shannyn pikavalinnoissa.

Keefen tilalle sitten Iron Mike siperian datšaltaan.
 

SYL Aps67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Toronto,Real Madrid,Jaquars
Voisitko avata tätä? Olisi mielenkiintoista kuulla Leafs-fanien ajatuksia. Kiehtonut aina tuo nuori GM, joka mielestäni osannut kasata hyvin joukkuetta
Avaan tätä paremmin kun saan ensin omat ajatukset täysin linjaan vieläkin lievä vitutus toisesta kierroksesta :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös