Toronto Maple Leafs 2022–2023

  • 2 569
  • 9

isokasikaks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Kärpät
Yleensä nämä ketjut on tullut avattua pitkällisen masentelun seurauksena, johtuen totta kai Leafsin lyhyestä keväästä. Nyt tilanne on kuitenkin vähän erilainen. Toki pettymykseen päättyi tänäkin vuonna, mutta kuitenkin miehekkään taistelun seurauksena. Siellä Tampa jälleen finaaleissa painaa ja vain maalin päässä oli jatkoon pääsy heitä vastaan. Mutta se siitä, tänään mieltä nostaa Matthewsin menestys palkintogaalassa. Hart ja Ted Lindsay on todella kovia saavutuksia, vaikka jälkimmäinen vähän itseni yllätti. Näistä palkinnoista on hyvä lähteä ensi kautta kohti, jos sieltä tulevaisuudessa tulisi kesäkuussa muitakin, kuin vain henkilökohtaisia pystejä Torontolle. Täytyy nostaa myös Kesselin aikakauden lopullinen päätös, kun se sopimus on meidän osalta loppuun maksettu.

FORWARDS (10 - $48,968,116)
Matthews, Auston "A" C $11,640,250
Tavares, John "C" C $11,000,000
Marner, Mitchell "A" RW $10,903,000
Nylander, William RW, LW $6,962,366
Kerfoot, Alexander C $3,500,000
Kämpf, David C, $1,500,000
Bunting, Michael LW $950,000
Simmonds, Wayne RW, LW $900,000
Abruzzese, Nick C $850,000
Clifford, Kyle LW $762,500

DEFENSE (5 - $20,925,000)
Rielly, Morgan "A" LD $7,500,000
Muzzin, Jake "A" LD $5,625,000
Brodie, TJ LD/RD $5,000,000
Holl, Justin RD $2,000,000
Giordano, Mark LD $800,000

RFA:t
Pierre Engvall
Ondrej Kase
Timothy Liljegren
Rasmus Sandin

UFA:t
Colin Blackwell
Ilya Mikheyev
Ilya Lyubushkin

Mikheyevin päästäisin menemään, vähän jäi laimea fiilis pudotuspeleistä, vaikka järisyttävän nopea onkin. Liljegren ja Sandin voivat nousta tärkeäksi osaksi runkoa ja he ovatkin ne tärkeimmät pidettävät. Kaikki voisi pitää oikealla hinnalla, vaikka Kase ei loukkaantumisen jälkeen pleijareissa mitään esittänytkään.

Veskareissa tilanne on kimuranttinen Mrazekin vielä 2 vuotta jatkuvalla 3,8milj caphitillä. Loukkaantumiset piinasivat ja henkilökohtaisesti haluaisin hänestä pyrittävän eroon. Ei löydy luottoa, mutta toisaalta hankala kausi ja ei tuota sopimusta helppoa ole treidatakkaan. Viimeiset pelitkin niin pitkän ajan takaa, että täältä hankala nähdä mitä hänestä voidaan maalilla irti saada. Myös Källgren on sopimuksen alla 750 000:lla dollarilla. Mutta häneen tuskin paljoa nojataan, ainakaan vielä. Tuskin myöskään Joseph Woll on mikään ratkaisu muualla, kuin Marliesissa. Vapaista agenteista Husso kiinnostaisi, mutta uhkakuvat Toronton painekattilassa ja mediaprässissä ovat iso riski. Ilmeisesti Campbell ei ole jatkamassa, mikä on tavallaan harmi. Todella pidettävä persoona. Veskarit ja niiden spekuloiminen tulleekin varmasti luomaan mielenkiintoa Leafsin ympärillä.

Kysymyksiä leijjuu jälleen ilmassa runsaasti, miten ottaa se ratkaiseva askel toiselle kierrokselle? Onko puolustus riittävä? Miten rakentaa bottom 6? Herranen aika kuka meillä torjuu kiekkoja? Nouseeko nuorista joku esiin? Robertson? Ja yksi asia hiertää: Tavaresin caphit. Oivoi, loistava pelaaja ja lähes piste per peli tahtia, mutta... Jotain haluaisin nähdä enemmän. Toki jos se tietty maali Tampaa vastaan olisi hyväksytty niin ei tiedä, voisi olla eri ääni kellossa. Täytyy nostaa esiin myös Jason Spezzan uran loppuminen. Vaikka suurimmat teot tekikin pisteiden valossa muualla, jätti hän uskomattoman vaikutuksen. Muistan järkyttyneeni, kun hän kaikista ihmisistä tiputti hanskat sytyttääkseen joukkueen. Todella hieno mies ja onneksi ura jatkuu Toronton väreissä myös toimiston puolella. Lopuksi kaikille nautittavaksi Spezzan hattutemppu Vancouveria vastaan:


 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Kiitokset avaajalle!

Mites jos pistettäisiin Nylander lihoiksi ja naarataan Nichuskin UFA-markkinoilta sisään? Caphit jäisi varmasti toivottavasti Viljamin vastaavaa alemmaksi ja Nuke olisi huomattavasti käyttökelpoisempi pelaaja. Eikun saatana, mähän olen Coloradon (möreällä äänellä: TORONTON!) kannattaja. Tulipa ristiriitaiset fiilikset. Kun ei siitä haluaisi luopua niin sitten Torontoon jos ei muualle jaja...
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Kiitos avaajalle!

Nyt on ollut vähän vaikeata keskittyä jääkiekkon seurantaan. On ollut muita asioita mielessäni. Toivottavasti perusasiat ovat kunnossa ennen kauden alkua, jotta kaudesta tulee vihdoinkin menestystarina.

Maalivahtiosasto on ollut vähän ongelmallinen... kuitenkin voittava maalivahti tarvitaan tiukoissa väännöissä pleijareissa kun ratkaistaan lopulta jatkoonmeninijä ekoilla kierroksilla ja pokaalinsaaja loppuotteluissa.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Kiitokset avaajalle!

Mites jos pistettäisiin Nylander lihoiksi ja naarataan Nichuskin UFA-markkinoilta sisään? Caphit jäisi varmasti toivottavasti Viljamin vastaavaa alemmaksi ja Nuke olisi huomattavasti käyttökelpoisempi pelaaja. Eikun saatana, mähän olen Coloradon (möreällä äänellä: TORONTON!) kannattaja. Tulipa ristiriitaiset fiilikset. Kun ei siitä haluaisi luopua niin sitten Torontoon jos ei muualle jaja...
Itse olen tässä miettinyt, että Toronto ja Colorado olisi mitä mainioin ottelupari kauden päätteeksi tavoittelemaan Cupin finaalissa mestaruudesta.

Mitä tulee Maple Leafsin tulevaisuuteen niin toivon todellakin, että Toronto pystyy hankkimaan erittäin hyvän veskan maaliinsa lähitulevaisuudessa. Maalivahdin tärkeys joukkueelle on erittäin tärkeä.
Oikean maalivahdin saanti maalin suulle pitkällä tähtäimellä olisi todella loisto uutinen Maple Leafsin kannalta. TÄÄ ON VAIN TOIVEAJATTELUA.

Samoin puolustus kaipaa todella vahvistusta jonkin verran. Itse toivon sitä, että herrat Sandin ja Liljegren kehittyvät todellisiksi top neljä puollustajiksi jollain aikavälillä. Lisäksi Toronton varaama puolustaja Topi Niemelä on erittäin hyvä tulevaisuuden lupaus, joka voi nousta Toronton rosteriin lyhyellä varoitusajalla ( 2 - 4 ) vuoden kuluttua... Hän on kenties paras mahdollinen vaihtoehto tuohon puolustukseen.
 
Viimeksi muokattu:

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Maalivahti osaston kannalta tällä hetkellä on menossa melkoisen iso muutos, kun Steve Brieren sopimus loppuu kesäkuun lopussa ja sen jälkeen sinne etsitään uusi kaveri vastuuseen. Muutenkin ilmeisesti tätä osastoa nimenomaan valmennus- ja scouttauspuolelta pyritään vahvistamaan. Vaikutukset toki näkyvät hyvin pitkällä aika välillä, mutta täytyy sanoa että yllättävän kauan tämän osaston annettiin sisäisesti alisuorittaa. Huhujen mukaan voi olla että jatketaan viime kauden tyyliin, eli halvemmilla maalivahdeilla, eikä varsinaisesti etsitä sitä yksittäistä pelastajaa. Ei niitä toki markkinoilla kovin montaa ole, jos yksi pitäisi mainita niin Connor Hellebuyck voisi olla sellainen, mutta ei taida Toronton lupaukset ja varaukset riittää siihen kauppaan.

Puolustukseen tuskin hankitaan ketään, joskin jonkinlaista liikettä voi tapahtua, kun viime kauden vakipuolustajista seitsemän jatkaa ja jokainen ansaitsee paikan pelaavassa kokoonpanossa. Muzzin, Holl ja Sandin ilmeisesti todennäköisimmin liipaisimella. Jos pitäisi veikata, niin capin takia Holl saattaa tehdä tilaa. Liljegrenin ja Sandinin kanssa hierotaan halpoja jatkoja, jolloin seuraavaksi pariksi kaudeksi voi olla rosterissa kaksi halpaa nuorta puolustajaa.

Hyökkäyksestä Mikheyevin kanssa ei ole neuvoteltu ilmeisesti vielä ollenkaan. Vaikuttaa siltä ettei Dubas usko järkevään sopimukseen ja muutenkin taitaa olla parempi siirtyä eteenpäin. Kolmeen kauteen pudotuspeleissä kaksi maalia ja molemmat tyhjiin. Kerfootin bonus maksetaan heinäkuun alussa ja sen jälkeen miehen peruspalkka on 750k. Houkutteleva palanen häntäpään joukkueille, mutta toisaalta myös pätevä palanen Toronton hyökkäykseen. Nylanderia tuskin ollaan siirtämässä, toisaalta jos huhut pulpahtaisivat pintaan, niin sen jälkeen olisi piru irti.

Aika pitkälti vaikuttaa siltä, että viime kauden joukkue tullaan näkemään ensi kaudellakin jäällä. Saa nähdä riittääkö se vihdoin pitemmälle kuin pudotuspeleihin. Toisaalta finaalit ovat kesken, drafti tavanomaista myöhemmin ja sen ympärillä alkaa isommat dominot yleensä liikkumaan, joten turha tehdä tässä kohtaa liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä diili Lilylle! Puolustuksen palikat alkavat vähitellen järjestyä. Maalivahtiosasto pitäisi jotenkin saada kuntoon ja se todennäköisesti edellyttää sitä, että Mrazekin sopimuksesta päästään eroon. Dubas saa tehdä taas taikojaan.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Hyvä sopimus heti off-seasonin alkuun. Parin vuoden päästä on enemmän informaatiota ja liikkumavaraa pitempää paperia varten. Viime kauden lopun kakkospari Giordano-Liljegren maksaa 2,2 miljoonaa, jos pakistosta pitää harjata miljoonia pois, niin Muzzin tai Brodie voidaan tarvittaessa laittaa kiertoon. Sandin tullenee solmimaan melkolailla samanlaisen paperin tai vuoden lyhyemmän. Lyubushkin saattaa olla vielä suunnitelmissa, mutta toisaalta se vaatisi jo jonkinlaista pelaajakauppaa.

Muzzinin pykälät estävät tänä kesänä isommat siirrot ja oikeastaan ainoa järkevä osoite miehelle on siirto takaisin Losiin, joten suhteellisen vähissä on potentiaaliset treidikumppanit. Puolustuksesta olisi kuitenkin mahdollista tehdä halpa ja hyvä, joka helpottaisi maalivahtiongelman ratkaisua. Nähtäväksi jää minkälaisiin peliliikkeisiin Dubas lähtee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös