Toronto Maple Leafs 2022–2023

  • 21 471
  • 80

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Onko Manninen treidattu? Eikös hän tehnyt eilen sopimuksen Vegasin kanssa, eikä Toronton? Stanley Cupin voittamisesta puhuminenkin viittaa enemmän Vegasiin, joten kävikö vain niin että meni ketjut sekaisin?
Manninen pelaa Vegasin rosterissa.
En pitäisi suurena yllätyksenä jos Muzzinin ura olisi ohi, sen verran monta tärskyä ottanut kupoliin, että voi tässä vaiheessa elämää ja uraa painaa pelaamista enemmän vaakakupissa.
Joka tapauksessa, treidaaminen tai uran lopettaminen olisi surullista, mutta Leafsille siitä voisi olla hyötyä.
Muzzinin tilanne on vähän hankala. Samaa mieltä siitä, että uran lopettaminen terveydellisistä syistä olisi surullista.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Calle Järnkrok Torontoon neljän vuoden sopimuksella, jonka vuosittainen cap hit on 2.1 miljoonaa. Mielestäni hyvä middle six hankinta, joka todennäköisesti pelaa joko kolmossentterinä tai Kampfin johtaman kolmosketjun laidassa. On myös hyvä alivoimapelaaja, täyttää siinä roolissa Kasen ja Mikheyevin jättämiä aukkoja. Rightin puolen kätisyys ja hyvä aloittaja korvaa Spezzan erikoistaidot tuossa roolissa. Sveitsiläinen linkkuveitsi ja avaa mahdollisesti mahdollisuuden esimerkiksi Alexander Kerfootin kauppaamiseen. Kerfootin sopimuksesta on maksettavaa 750 000$ ja kun tehopisteitä tulee n. 50 kaudessa ilman yv-aikaa, niin vaihtoarvoa pitäisi löytyä joukkueelle jolla on capissa tilaa vaikka lompakossa ei painetta tunnukkaan. Itse toivoisin vähintään samaa vastinetta jonka Ottawa sai Connor Brownista, eli kakkoskierroksen varausta. Toki se vaatii mahdollisesti yhden hyökkääjän naaramista tilalle, mutta liikkeenä tuo on aikalailla pakollinen koska Engvall ja Sandin eivät nykytilanteessa tule mahtumaan capin alle. Toinen mahdollinen lähtijä on Justin Holl.

Ennustaisin että jonkinlainen kauppa on tulossa, mutta Toronton suunnalta ei juuri huhuja vuoda, joten voi ainoastaan spekuloida. Saa nähdä tuleeko vielä ns. isompia liikkeitä. Dubas on yleensä n. viisi kauppaa tehnyt per kesä.

Sellaista tietoa oli jo yöllä liikkeellä, että kahdella edellisellä trade deadlinella Dubas oli Järnkrokin perässä, eli mies todella haluttiin Torontoon. Liike ei ollut hätäinen reagointi muuten vaisun free agent frenzyn jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mitä mieltä olette, jos P.K. SUBBAN tulee Toronton Maple Leafsin rosteiin.
P.K. SUBBAN nimenomaan pitää kirjoittaa tähän malliin. :) Hieno pelaaja prime-vuosinaan ja karismaattinen mediapersoona.

Valitettava urakehitys Nashvillestä lähdön jälkeen hänellä kuitenkin. Eläkerahat nyt kuitenkin tienattuna, mutta cup puuttuu. Syvyyspuolustajaksi contenderiin miljoonan lapulla lieneekin varteenotettava vaihtoehto. Onko se sitten Toronto, Los Angeles, jompikumpi kumpi Floridan jengeistä, vai onko edessä jopa paluu Nashvilleen?
 

EP34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Outis
Tuossa ylhäällä olikin jo hyvää pohdintaa ensikauden rosterista ja muutoksista. Laittelen tähän myös nyt omia ajatuksia tulevasta ja millainen olisi oma ideaalinen rosteri.

Muutoksia on taas paljon edessä, maalivahdit vaihtui kokonaan ja hyökkäyksessä muutamia muutoksia. Pakistossa ei vielä ole isompia muutoksia nähty, mutta todennäköisesti sellaisia on vielä edessä.

Maalivahdeiksi tuli Matt Murray ja Ilja Samsonov. Onhan tämä kokonaisuutena mielestäni vakaampi tandemi kuin Campbell-Mrazek vai pitäisikö sanoa Campbell-Källgren? Murraylle lähtee täältä yläpeukku, sillä hankinta oli looginen kun Campbelin kanssa ei saatu sopimusta. Voin toki olla turhan optimistinen, mutta kuka varovainen Leafs-kannattaja ei olisi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Looginen hankinta sillä tavalla, että Murray on tuttu monella tavalla ja todellakin haluaa organisaatiossa pelata. Hinta oli myös oikein sopiva, pari varausvuoroa ja Senators pitää osan palkasta. Riskejä on tietenkin paljon, mutta niitä on otettava tässä tilanteessa kun mitään omaa maalivahtilupausta ei ole ja tolppien väliin tarvitaan kokenut ja ei tiukassa paikassa jännittävä kaveri. Tässä mielessä Murrayn uskon pärjäävän Torontossa ainakin pääkopan osalta. Ei ns ensimmäisenä ladulle ole paskomassa. Kaikista tärkeintä on kuitenkin kaivaa sieltä syvältä sisimmästä se potentiaali ja puhdas talentti jota kaveri omaa. Siihen varmasti auttaa tuttu maalivahtivalmentaja. Tilannetta auttaa myös huippujoukkue joka pelasi mielestäni viime vuonna parhaan kauden pitkään aikaan. Joukkue pelasi vaikean alkukauden jälkeen vakaasti ja Matthewsin johdolla todella hyvä. Naurakaa vain ei tunnu enää missään :(

Samsonov on oikein hyvä backup ja tandemi Murraylle. Halpa ja täysin riskitön sopimus. Samsonov ei ole lunastanut missään nimessä kaikkea potentiaalia Capsissä, joten olisiko Leafs se paikka, jossa se lunastetaan? Parhaimillaan en usko Samsonovin olevan joukkueessa ykkösmaalivahti, mutta erittäin pätevä kirittäjä. Murrayn varaan tässä lasketaan ja nään sen fiksuna kokeiluna. Kolmantena jonossa jatkaa Källgren, Marliesissa ykkösmaalivahtina ja stunttaa ylhäällä jos tarvitaan.

Tietysti sekin voi olla mahdollista, että maalivahti kaupoille pitää lähteä, mutta en usko sen olevan ongelma. Laaja prospect-pool ja 2023 1st ovat kovaa valuuttaa. Kaikki ennusmerkit viittaa kyllä siihen, että 2023 on laaja varausvuosi niin olisin tuon ykköskiekan kanssa varovainen. Lisäkommenttina vielä peukut Dennis Hildebyn varauksesta, vanhempi maalivahti (2001), joka on kovilla statseilla pelannut ja hyvässä organisaatiossa saa kasvaa.


Puolustuksessa onkin sitten tähän mennessä muutokset olleet maltillisia. Liljegrenille ja Giordanolle tehtiin hyvin edulliset jatkot ja tuohan oli erinomainen pakkipari. Giordano varmaankin tämän vuoden kykenee vielä pelaamaan hyvällä tasolla ja ensi vuonna katsotaan uudelleen. Kauppa tai kaksikin on varmasti tulossa, sillä Sandin ja Engvall tarvitsee sopimukset ja molemmat ovat tärkeitä palasia kokonaisuudessa. Kyllä se Muzzin vain on treidattava ja ehkä jopa Holl, sillä Mete, Benn hankittiin syvyyspalasiksi. Benn 7. tai 8. pakkina ja Mete Marliessa isossa roolissa ja stunttaa tarvittaessa ylhäällä? Ei näistä kumpikaan saa olla kauden avauksessa kokoonpanossa kaikkien ollessa terveenä.

Muzzinilla on 10 joukkueen NTC ja 2v diiliä jäljellä. Tuossa kuitenkin se pieni positiivinen asia, että caphitin ollessa tuo 5,6m palkkaa maksetaan 4m kahdesta viimeisestä vuodesta, eli vähemmän joutuisi mahdollisesti tuleva kauppakumppani maksamaan kuin on caphit. Se on loppupeleissä iso asia kuitenkin lähtökohtaisesti negatiivista kohdetta kaupatessa vrt Seguin 9,8 caphit, mutta palkka tulevalla kaudella 13m.

Rielly-Brodie
Sandin-Holl
Giordano-Liljegren
Benn-"Right"

Tuo olisi aika ideaali hahmotelma näillä pelimerkeillä mitä nyt on (Muzzin kaupattuna ja Sandin jatkon saadessaan). Yhtä rightin pakkia tuo huutaisia vielä ja siihen miljoonan lapulla Subban olisi oikeasti kokeilemisen arvoinen ja jos pakka karkaa käsistä on se riskitön lappu helposti pois heitettävä tarvittaessa. Märkä päiväuni olisi tuosta tuo Holl korvata Ethan Bearilla, joka ei Canesilta vielä sopimusta saanut ja todennäköisesti ei saakaan. Sandin-Bear kuulostaisi niin paljon kivemmalta, mutta tämä on vain unelmointia. Bear oli hyvä, mutta ilmeisesti koronan jälkeen oli vaikeampaa. Nuo Rfa-oikeudetkin voisi irrota mukavalla hinnalla jos Hollista eroon pääsisi. Sandinille 2-3v siltasopimus maltillisella capillä.


Hyökkäyksessä sama teema jatkuu. Alakenttien ovet käyvät kuin saluunassa, mutta se on se hinta noista kovista sopimuksista. Mikhejev lähti, Kase lähti, Blackwell (on muuten vaAAaRAaaallinen maalintekijä) lähti, Spezza lopetti ja tusinaukkoja vaihtui toisiin. Tulijoita on taas Järnkrok, Aube-Kubel, Gaudette, Malgin ja Robertson. Järnkrokin, NAKin ja Malginin hankinnoista pidän, Gaudette on vähän kyllä osastoa vieläkö saa mahdollisuuden? Uskallan sanoa että Robertson tulee kauden ainakin aloittamaan ylhäällä ja katsotaan sitten mihin rahkeet riittää. Järnkrok ja NAK ovat monipuolisia pelaajia jotka varmasti asettuu paikoilleen. Malgin pelasi taas tykkikauden Euroopan kentillä ja itseluottamussa uhkuen tuo kilpailua rosteriin.

Marner-Matthews-Bunting
Robertson-Tavares-Kerfoot
Nylander-Järnkrok-Kämpf
Simmonds-Engvall-NAK
Clifford-Gaudette-Malgin
Anderson

Hyökkääjiä on paljon ja voi olla että tuo Kerfoot tuosta vielä kaupaankin pois. Kentät 1-3 pitäisin tuollaisina ja tuo hahmotelmani kolmoskentästä saa kyllä sen kuuluisan kopukan kangistumaan, sillä tuossa Nylander saa vapaat kädet hyökkäyssuuntaan ja Järnkrok-Kämpf hoitaa loput. Robertsonin istuttaisin kakkoskenttään Tavaresin "suojaan". Tuohon kenttään olisi se Mikhejev ollut todella hyvä, mutta eiköhän joku kauppa tule ja Kerfoot lähde vaikka hän ihan hyvin Tavaresin kanssa tuohon istuu. Toistan vielä itseäni, mutta kyllä etenkin tuo kolmoskenttä jotenkin innostaa erityisesti. Ykköskenttä nyt on liigan parhaimmistoa ja turha siitä on puhuakkaan kuinka hyvä tuo on. Nelonen on kinkkinen, sillä siihen ei oikein ole sentteriä tyrkyllä ellei sitten Kämpfiä lykkää siihen. Spezza oli mielestäni siinä hyvä ja plusmerkkinen aloittaja. Gaudetten ja Malginin varaan en laskisi yhtään. Mielenkiintoinen haku voisi olla viimekaudella hyvän kauden pelannut Haminan mursun kokoinen Curtis Douglas. Eiköhän neloseen laiteta Kämpf...

Kerfootin tilalle mielestäni hyvä haku voisi olla "Armia" tyyppinen pelaaja eli Mikhejev, mutta halvempi ja isompi kaveri joka ei päädyssä vääntämistä kaihda. Tyler Mottekin voisi perjaatteessa olla mutta tämäkin on vain omaa unelmointia.

Summa summarum joukkue tulee olemaan todella hyvä ensivuonna, mutta todella huolellinen pitää olla. Itä vain vahvistuu ja vahvistuu (Columbus, Detroit, Ottawa, Devils ja varauksella Islanders ja Flyers voivat jotain lyödä pöytään. Eikä Bruins, Caps tai Penguinskaan ole vielä luovuttamassa. Oikeastaan selvät pisteautomaatit ovat "vain" Buffalo, Montreal, ja suurella todennäköisyydellä Flyers. Lähtökohtaisesti siis todella moni joukkue halajaa playoffeihin ja Leafseille paikka pitää olla selviö, mutta ylimielisyyksiin ei ole varaa. Ainakaan alkukaudesta. Suurena suosikkina Leafs lähtee Atlantin divisioonaan, mutta kilpailu tulee olemaan veristä. Ottawa ja Detroit tuo tuohon valtavan määrän kilpailua.

Aikas sekavaa ajatuksen juoksua, mutta tulipahan kirjoiteltua taas.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Maalivahdeiksi tuli Matt Murray ja Ilja Samsonov. Onhan tämä kokonaisuutena mielestäni vakaampi tandemi kuin Campbell-Mrazek vai pitäisikö sanoa Campbell-Källgren?
Murray on ollut loukkaantuneena tai pelannut huonosti viimeiset pari kautta. Samsonovilla hyvän ja huonon päivän ero on valtava. En kyllä saa tuosta vakaata tandemia oikein millään.
 

Oranssia

Jäsen
Suosikkijoukkue
tmL, HPK,
Murray on ollut loukkaantuneena tai pelannut huonosti viimeiset pari kautta. Samsonovilla hyvän ja huonon päivän ero on valtava. En kyllä saa tuosta vakaata tandemia oikein millään.
Kuulostaa kyllä omaan korvaan hyvinkin vakaalta, ei ehkä positiivisessa mielessä, mutta vakaalta kuitenkin. :D

Uskon että ainakin kauteen lähdettäessä Samsonov tulee saamaan suurempaa vastuuta, kauden edetessä sitten Murrayn kanssa voivat alkaa jakamaan pelit, jos Murraylla yhtään tarttuu parin vuoden takaiseen malliin. Alustavasti omissa papereissani Samsonov on vähemmän arpa näistä kahdesta arvasta.
 

EP34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Outis
Murray on ollut loukkaantuneena tai pelannut huonosti viimeiset pari kautta. Samsonovilla hyvän ja huonon päivän ero on valtava. En kyllä saa tuosta vakaata tandemia oikein millään.
Vakaasta en nyt tiedä mutta VAKAAMPI kuten tuossa kirjoitin. Lähinnä hain tässä sitä että nyt on kaksikko jossa on se potentiaalia enemmän ja pelkästään se että molemmat pysyvät pari viikkoa terveenä auttaa jo paljon. Mrazek oli kuin Intialaisen ruoan jälkeinen pieru. Todennäköisesti paskaa suurin osa ja sen jälkeen kolme viikkoa saikulla. Campbell on tällä hetkellä paperilla molempia edellä ja olisi se valinta jos päittäin katsoo Murray vai Campbell mutta kokonaisuuden ratkaisee Samsonov joka on kyllä aika monta mailia Mrazekia edellä, lähtökohtaisesti. Aikahan sen sitten näyttää. Ymmärrän kyllä pointin ja eihän tuo maalivahtitilanne samalta näytä kun katsoo monen muun vastaavaa, mutta ideasta tykkään.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilmeisesti sekä Engvall että Liljegren ovat päätyneet telakalle, ja ainakin harjoitusleiri jää molemmilta väliin. Sandin puolestaan on edelleen ilman sopimusta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tavares on loukkaantuneena sivussa vähintään seuraavat kolme viikkoa, joten kauden avaukseen lähdetään ilman kipparia. Muzzinin arvellaan palaavan harjoitusvahvuuteen näinä päivinä mutta ei vielä täysipainoisesti.

Viikonlopun tuplapeleistä Ottawaa vastaan tuli voitto ja tappio. Harjoitusleirin miehistöt oli jaettu kahtia. Leafsin joukkue, jossa pelasi mm. Tavares, Marner ja Nylander, voitti oman ottelunsa 4-1. Matthewsin johtama joukkue puolestaan hävisi oman ottelunsa lukemin 2-4. Calle Järnkrok, joka pelasi Buntingin ja Matthewsin kanssa, teki Leafsin molemmat maalit tässä matsissa: miltei identtiset one-timerit B-pisteen tuntumasta.

Tänään - siis ensi yönä - on peli Montrealia vastaan. Perjantaina vastaan tulee taas Ottawa ja maanantaina jälleen Montreal. Seuraavana viikonloppuna on vielä back-to-back Detroitia vastaan ennen runkosarjan avausmatsia, joka pelataan Montrealissa.
 

Burkie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs


Eiköhän tässä ole puhtaasti kyse siitä, että Marneria voitaisiin hyödyntää esim. kolmannen erän tappiotilanteessa puolustajana. Uskaltaisin väittää, että yhtäkään peliä Marner ei aloita puolustajan paikalta. Ehkä enemmän tässä hämmentää se, ettei ko. ratkaisua jääkiekossa enemmän hyödynnetä silloin, kun on pakko maali saada aikaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilmeisesti Nylanderia puolestaan ollaan sijoittamassa kakkosveskariksi jos jompikumpi veskoista loukkaantuu. P.s. Ihan oikeasti mitä vittua?

Hyvä kysymys. Ensimmäinen ajatus oli, että Keefe heittää läppää. Montrealia vastaan nimittäin Kerfoot ja Järnkrok vetivät osan matsista pakkina sen jälkeen, kun kaksi puolustajaa loukkaantui ja jätti pelin kesken. Oletin, että Keefe vitsailee, että seuraavalla kerralla on Marnerin vuoro. Twitterissä kuitenkin väitetään Keefen olevan tosissaan, joten ilmeisesti Marneria kokeillaan satunnaisesti ylivoiman pyörittäjänä ja joissain muissa erikoistilanteissa. Hyvin erikoinen ajatus, mutta katsotaan nyt, miten säännöllisesti siihen päädytään ja miten kokeilu toimii.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Fedorovin pelatessa loppu-urallaan Capitalsissa nuoren Ovetshkinin rinnalla, Fedorovia kutsuttiin ylipalkatuksi keskushyökkääjäksi. Hän kuitenkin pelasi pakkipulan aikana jonkin verran myös puolustajana ja tuolloin Fedorov olikin yhtäkkiä alipalkattu – hyvin luisteleva ja kiekkoa käsittelevä hyökkäävä puolustaja edisti peliä eri tavoin kuin huippuvuosien pistetahdistaan taantunut hyökkääjä. Näitä pelipaikattomia kokeiluja näkisi mieluusti enemmänkin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Fedorovin pelatessa loppu-urallaan Capitalsissa nuoren Ovetshkinin rinnalla, Fedorovia kutsuttiin ylipalkatuksi keskushyökkääjäksi. Hän kuitenkin pelasi pakkipulan aikana jonkin verran myös puolustajana ja tuolloin Fedorov olikin yhtäkkiä alipalkattu – hyvin luisteleva ja kiekkoa käsittelevä hyökkäävä puolustaja edisti peliä eri tavoin kuin huippuvuosien pistetahdistaan taantunut hyökkääjä. Näitä pelipaikattomia kokeiluja näkisi mieluusti enemmänkin.

Juu ja tuohan oli Sergein kohdalla arkea jo 90-luvun Detroitissa. Saattaa olla yllättävän pieni ero näihin nykypäivän taitopakkeihin. Maalinedessähän hyökit ei osaa tehdä mitään ja kulmakamppailut on haaste, mutta muutenhan se menee.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Torontohan on muutenkin käyttänyt hyökkäysalueella rakennetta, jossa kolmas hyökkääjä pelaa paljon siniviivalta ja pyrkii tällä tavalla löytämään tilaa. Uskon että Marnerin peluutus liittyy enemmän tuohon, eikä miestä tulla omalla alueella näkemään rouhimassa kulmissa.

Ei Keefeä voi ainakaan varmistelusta syyttää, kun niin sanotusti ase ohimolla mennään tämä kausi Torontossa. Melkoisella varmuudella se on tulos tai ulos, kun Dubas on ilman jatkosopimusta tällä hetkellä.
 
Twitterissä kuitenkin väitetään Keefen olevan tosissaan, joten ilmeisesti Marneria kokeillaan satunnaisesti ylivoiman pyörittäjänä ja joissain muissa erikoistilanteissa. Hyvin erikoinen ajatus, mutta katsotaan nyt, miten säännöllisesti siihen päädytään ja miten kokeilu toimii.

Erikoinen ajatus tuon ekan twiitin luettuani, mutta jos kyseessä onkin vain hyökkääjä pelaamassa puolustajan paikalla ylivoimaa, niin njääh, lähes kaikki joukkueet tuota käyttävät.
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL, Tappara
Erikoinen ajatus tuon ekan twiitin luettuani, mutta jos kyseessä onkin vain hyökkääjä pelaamassa puolustajan paikalla ylivoimaa, niin njääh, lähes kaikki joukkueet tuota käyttävät.
Eikös Mitch Marner vetänyt reeneissä Morgan Riellyn parina? Jos tosiaan Marner pelaisi vain yv-pakkina, niin eihän tämä kohun arvoinen olisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös