Mainos

Toronto Maple Leafs 2019–2020

  • 176 222
  • 559

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Mielestäni Kaskisuo selviytyi hyvin hankalassa paikassa maalissa. Puolustus oli tutun surkea. Se ei auttanut alkuunkaan Toronton maalivahtia selviytymään urakastaan. Toivottavasti Kaskisuo saa pikaisesti uuden mahdollisuuden.
Toronton peli näyttää olevan tällä hetkellä takalukossa ja avain ties missä. En lähde syyttelemään ketään, mutta uskon, että kriisiseurassa alkaa päitä pudota tuota pikaa. Oli syy kenessä tahansa niin seuran omistajat ja lehdistö reagoivat jollain tavalla.

Viime- ja toissakaudella Maple Leafs pelasi runkosarjan todella hyvin puutteista huolimatta. Valitettavasti TML ei selviytynyt playareissa Bostonia vastaan jatkoon. Tällä kaudella en usko joukkueen selviytyvän Playareihin ensinkään, jos suoritukset eivät parane roimasti.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Kyllähän tämän kauden vaikeudet voi pitkälti laittaa valmennuksen piikkiin, vaikkei joukkueen materiaali ihanteellinen etenkään puolustuksen suhteen olekaan. Babcockin tyyli toimi hyvin Detroitissa, mutta Torontossa miehen kyvyttömyys myöntää omat virheet ja vaihtaa peluutusta on johtanut sarjan kärkipäähän povatun joukkueen putoamiseen tässä vaiheessa jo playoff-viivan alapuolelle. Rielly-Ceci ei ole toiminut puolustuspäässä koko kaudella, mutta silti tuo pari on pelannut yhdessä vastustajan parhaita vastaan käytännössä joka pelissä. Ylivoimapeli ei toimi, mutta yhtä koko NHL:n viime kauden parhaista YV-pakeista (Barrie) ei ole sekuntiakaan kokeiltu ykkös-YV:n viivamiehenä Riellyn paikalla. Kakkos-YV:ssä pelaa puolestaan mm. Nic Petan, joka oli aiemmin waivereissa eikä mikään joukkue huolinut häntä edes ilmaiseksi. Jake Muzzinia, joka Losissa oli vakituisesti Doughtyn parina myös ylivoimalla, ei käytetä YV:llä lainkaan. Kapanenkin pääsi ylivoimalle vasta Kerfootin loukkaannuttua ja Mikheyeviä ei siellä ole edes kokeiltu. Joukkueen valmistaminen peleihin on epäonnistunut täysin (vastustaja tehnyt avausmaalin 17 kertaa 22:sta mahdollisesta). Toronto on myös tähän mennessä pelannut 6 back-to-back settiä (joista viidessä jälkimmäinen peli levännyttä vastustajaa vastaan, kiitos tästä NHL) ja joka ikisessä Andersen on startannut ekan pelin. Vähemmän yllättäen noista jälkimmäisistä peleistä Leafs ei ole saanut pisteen pistettä. Lisäksi ainoa pelaaja, jonka peliaikaa Babcock on valmis vähentämään virheiden seurauksena on Nylander. Kaikki muut saavat koomailla ihan miten tahtovat ja pelipaikka on taattu.

Edellämainitut asiat olisivat monessa muussa joukkueessa jo johtaneet valmennusvaihdokseen, mutta Babcock on saanut Leafsissa enemmän siimaa paljolti menneisyyden urotekojen + hyvien välien Shanahanin kanssa ansiosta. Loputtomiin Shannykään ei voi joukkueen taaperrusta katsella, koska omistajat tuskin ovat kovin tyytyväisiä näkemäänsä. Niinpä uskoisinkin, että Babcock kengitään vielä tämän juuri alkaneen kuuden pelin vieraskiertueen aikana, mikäli joukkueen otteet eivät parane merkittävästi.
 

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL, Ilves
Joo kyllähän myös Mike Babcock olisi voinut ja voisi edelleen tehdä monta asiaa toisin. Sen verran osoitan sormella vielä Kyle Dubasia, että jos joukkue on rakennettu täysin utopisen ajatuksen pohjalle, niin eikö tällöin ole liki yhdentekevää, että kuka joukkuetta valmentaa? Oletuksena siis on, että Dubasin ideologian mukaan joukkueen tulisi puolustaa pitämällä kiekkoa jne.

Mutta varmaan Mike Babcock on tässä se, joka maksaa Leafsin konttaamisesta ensimmäisenä omalla työpaikallaan. Silti ainakin itse on vaikea nähdä, että uusi valmentaja onnistuisi enää tämän kauden aikana kääntämään kurssia merkittävästi. Playoff-paikka sieltä suurella todennäköisyydellä irtoaa, mutta jääkö se sitten taas ensimmäiselle kierrokselle.

Kaikki varmaan tietävät, että mikä tilanne on tämän kauden jälkeen. Lienee todennäköisin vaihtoehto, että täksi kaudeksi liki täysin uudistettu puolustus menee jälleen uusiksi, kun Morgan Reilly ja Travis McDermott ovat ainoat, jotka ovat Leafsin omaisuutta myös tämän kauden jälkeen. Se on sitten Dubasista kiinni, että miten hän ratkaisee sen ongelman. Matthews, Tavares ja Marner eivät tule siirtymään, joten Nylander, Kapanen ja Johnsson ovat sitten niitä palasia, joita pitäisi hyödyntää puolustuksen uudelleen rakentamisessa.

Pelataan nyt toki tämä kausi ensin alta pois ja katsellaan mihin suuntaan homma kehittyy.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Dubas laski housunsa ja antoi Marnerin, Nylanderin ja Matthewsin agentteineen hoonata pyllyyn oikein kunnolla ja syödä sitä cappitilaa mitä olisi voinut käyttää muuhunkin. No, muut GM:t toivottavasti oppivat tästä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Dubas laski housunsa ja antoi Marnerin, Nylanderin ja Matthewsin agentteineen hoonata pyllyyn oikein kunnolla ja syödä sitä cappitilaa mitä olisi voinut käyttää muuhunkin. No, muut GM:t toivottavasti oppivat tästä.

On toi materiaali silti semmoinen, että heittämällä pitäisi playoffeihin mennä ja väittäisin aika monen managerin olevan silti mielummin siinä tilanteessa, että maksetaan ylihintaa parhaille pelaajille, kuin kavereilla, jotka eivät välttämättä kuuluisi edes kokoonpanoon ilman isoa liksaa.
 

ipaz

Jäsen
Dubas laski housunsa ja antoi Marnerin, Nylanderin ja Matthewsin agentteineen hoonata pyllyyn oikein kunnolla ja syödä sitä cappitilaa mitä olisi voinut käyttää muuhunkin. No, muut GM:t toivottavasti oppivat tästä.

Oppivat mistä? Että maailman parhaille RFA-pelaajille joutuu maksamaan kunnon liksaa. Crosby, Ovechkin, Giroux, Stamkos. Ja nyt nuoremmista McDavid, Eichel, Rantanen...
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kun maksaa ylihintaa yhdelle pelaajalle niin on turha odottaa muidenkaan antavan alennusta. Toronton äijät saivat järjestäen suurempia sopimuksia kuin heihin vertautuvat pelaajat.

Kuten..? Anna joku esimerkki...

Nylanderille ehkä lähtökohtaisesti milli liikaa, mutta on kyllä tällä kaudella lunastanut odotukset ihan hyvin.. Kenelle muulle maksettiin liikaa verrokkipelaajiin nähden, ja keitä nuo verrokkipelaajat on...?
 

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL, Ilves
Kuten..? Anna joku esimerkki...

Nylanderille ehkä lähtökohtaisesti milli liikaa, mutta on kyllä tällä kaudella lunastanut odotukset ihan hyvin.. Kenelle muulle maksettiin liikaa verrokkipelaajiin nähden, ja keitä nuo verrokkipelaajat on...?

Vastataan esittämääsi kysymykseen tuota pikaa, mutta aloitetaan Leafsin pelaajien palkkojen tutkiminen John Tavaresista. Kun Toronto hankki miehen vapaana pelaajana riveihinsä kesällä 2019 $11M cap hitilla varustetulla sopimuksella niin pisti se samalla joukkueen sisäisen palkkarakenteen uusiksi. Samalla nuori joukkue siirtyi maltillisesta kehittämisestä "win-now" tilaan.

Niin erinomainen pelaaja kuin John Tavares onkin, niin Toronto on kuitenkin Auston Matthewsin joukkue. Kun Tavaresin keskiansioiksi muodostui pitkällä sopimuksella $11M niin oli selvää, että Matthews ei tule ainakaan pienempään palkkaan tyytymään mikäli hänelle tehdään pitkä sopimus. Pitkähkö sopimushan sieltä tuli ja Matthewsin cap hitiksi muodostui $11,634M. Matthewsin sopimukselle on näistä RFA-pelaajista kaikkein vähiten verokkeja, mutta Connor McDavidin 8 x $12,5M ja Jack Eichelin 8 x $10M sopimukset ovat parhaat vertailukohdat. Ei Matthewsin sopimus mun papereissa McDavidin ja Eichelin sopimuksiin mitenkään mairittelevasti vertaudu. Muotoillaan niin, että en minä ainakaan voi sanoa, että Matthewsin tekemä sopimus olisi Leafsille parempi kuin kahden mainitun pelaajan sopimus heidän joukkueilleen. Mainitsemisen arvoista on vielä se, että siinä missä McDavid ja Eichel tekivät maksimimittaiset 8v sopimukset, Auston Matthews laittoi nimensä paperiin vain 5v ajaksi.

William Nylander teki sopimuksensa ennen Matthewsia, mutta Tavares-vertailun vuoksi käsittelin amerikkalaisen sopimuksen ensin. "Viimeisellä" mahdollisella hetkellä Nylanderin kanssa tehty sopimus osoitti viimeistään sen, että jos neuvottelupöydässä laitetaan kova kovaa vastaan niin Kyle Dubas on se, joka taipuu. Nylanderin leiri pyysi muistaakseni 7-alkavaa sopimusta ja kun 6-vuotisen sopimuksen cap hitiksi muodostui 6,96M niin istumalla joulukuun alkuun Nylander sai varmaan aika lailla sellaisin sopimuksen kuin halusikin. Käytän näissä verokkisopimuksissa CapFriendlyn erinomaista Comparables-työkalua, jonka mukaan Nylanderin sopimuksen viisi parasta verokkia ovat David Pastrnak, Kyle Connor, Johnny Gaudreau, Filip Forsberg sekä Clayton Keller. En kuulu siihen Nylanderia arvostelevien ja moittivien jääkiekkoa seuraavien joukkoon, mutta ainakin listan neljä ensimmäistä pelaajaa ovat Nylanderia parempia pelaajia. En mä silti Nylanderin sopimusta kovin huonona näe ja tämä kausi on tosiaan alkanut hyvin, mutta on siinä varmaan se mainitsemasi miljoona tai puoli milliä liikaa. Nylanderin sopimuksessa hiertää kuitenkin tapa, jolla se sopimus syntyi. Toisaalta ei Nylanderkaan varmaan suostuisi pelaamaan puolta halvemmalla sopparilla kuin ketjukaverinsa Matthews, joten Matthewsin ja sitä myöden myös Tavaresin sopimus vetivät mielestäni Nylanderinkin sopimusta ylöspäin.

Sitten tullaankin sopimuksesta viimeisimpään ja mielestäni huonoimpaan eli Mitchell Marnerin sopimukseen. Todetaan heti, että nautin Marnerin pelaamisesta ja mielestäni kyseessä on erinomainen pelaaja, eikä minulla muutenkaan ole mitään Leafs-antipatiaa. Marner teki tänä syksynä 6v sopimuksen muhkealla 10,893M cap hitilla varustettuna. Marnerin sopimuksesta on varmaan jauhettu mediassa ja foorumeilla eniten, joten pidetään asia lyhyenä. Kaksi parasta verokki Marnerin sopimukselle ovat Mikko Rantasen ja Nikita Kucherovin sopimukset. Rantanen teki myös tänä syksynä 6 vuoden sopimuksen, mutta $9,25M cap hitilla varustettu sopimus on yli $1,5M Marnerin sopimusta halvempi. Rantanen on Marneria maaliahneempi pelaaja, mikä kääntää vaakaa Rantasen eduksi, mutta pelaajina kaksikko on mielestäni tasaväkinen eikä mainitun kaltainen ero cap hitissa ole oikein perusteltavissa. Marnerin leiri käytti tunnetusti Matthewsin sopimusta vipuvartena neuvotteluissa, joten Matthewsin muhkea sopimus, jonka tämä sai osin Tavaresille tehdyn sopimuksen perusteella hinasi tätäkin sopimusta kalliimmaksi. Kun myös William Nylander oli saanut omassa sopimuksessaan enemmän rahaa mitä tämä olisi ansainnut niin ei siinä jäänyt Dubasille enää paljon neuvotteluvaltteja tämän Marnerin sopimuksen kanssakaan.

Tuli vähän pitkä viesti ja tämä viesti on yhdistelmä omaa päätelmää, luettua ja kuultua siitä, että miten nämä Toronton sopimusasiat menivät. Olen sitä mieltä, että pelaajien oikeus ja velvollisuus on pyrkiä lyhyellä urallaan tienaamaan niin paljon kuin mahdollista, mutta toisaalta myös joukkueiden GM:mien tehtävä on pyrkiä neuvottelemaan sopimuksia pienemmiksi, jotta heille jää enemmän pelivaraa muun (voittavan) joukkueen rakentamisessa. Esimerkiksi Tampassa Steven Stamkos otti aikanaan pienemmän sopimuksen joukkueen eduksi ja mahdollisti tällä sen, että tulevaisuudessa esimerkiksi Nikita Kucherov ja Brayden Point tekivät saman. Ymmärrän allekirjoitusbonuksien, verotuksen yms. vaikutuksen, mutta en jaksa tässä keskittyä niihin.

Toronton kohdalla kolme RFA-pelaajaa eli Matthews, Nylander ja Marner eivät jättäneet yhtäkään dollaria pöydälle vaikka uutisten mukaan kolmikko kovin pitää toisistaan ja haluavat pelata pitkään yhdessä. GM Kyle Dubas on omissa lausunnoissaan tukenut tätä ajatusta ja vannonut, että kyseinen kolmikko yhdessä Tavaresin kanssa tulee pelaamaan Leafsissa pitkään. Tavaresilla on koko sopimuksensa ajan NMC eikä joukkueen kapteenia varmaan muutenkaan tultaisi treidaamaan. Matthewsin sopimuksen viimeisessä vuodessa on NMC pykälä, Marnerin sopimusessa kaksi viimeistä kautta ovat NMC suojattuja ja Nylanderin viimeinen kausi on modified NTC. Mikäli Kyle Dubas haluaa pyörtää puheensa ja treidata näitä pelaajia, niin seuraavien vuosien ajan se on täysin mahdollista paitsi Tavaresin kohdalla. Mielestäni Nylanderin kauppaaminen laadukkaaseen top4 pakkiin ala Brett Pesce olisi hyvä vaihtoehto ensi kesänä, mutta vähän luulen, että Dubas on ainakin toistaiseksi sanansa mittainen mies ja pyrkii pitämään tämän hyökkäysnelikon yhdessä.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Vastataan esittämääsi kysymykseen tuota pikaa, mutta aloitetaan Leafsin pelaajien palkkojen tutkiminen John Tavaresista. Kun Toronto hankki miehen vapaana pelaajana riveihinsä kesällä 2019 $11M cap hitilla varustetulla sopimuksella niin pisti se samalla joukkueen sisäisen palkkarakenteen uusiksi. Samalla nuori joukkue siirtyi maltillisesta kehittämisestä "win-now" tilaan.

Hyvä kirjoitus! Seuraan mielenkiinnolla verivihollisen tilannetta ja jaan ajatuksesi jokseenkin täysin. Pidän palkkarakennetta varsin epäterveenä, onhan tuo varsinainen all-in veto sitoa yli puolet capista kahteen ensimmäiseen hyökkäysketjuun. Jälkiviisaana voi aina spekuloida, mitä olisi pitänyt tehdä, mutta ihmettelen eniten Nylanderin sopimusta. Tavares oli signattu isolla rahalla jo kesällä ja tiedossa oli, että Matthewsin ja Marnerin kanssa pitää istua alas hyvinkin pian, eikä silloin puhuta ihan purkkarahoista. Kaikki aspektit eivät tietysti tiedossamme ole, mutta luulisi Nylanderin uhraamista ja tämän liksan sijoittamista treidissä johonkin kelvolliseen pakkiin ainakin vakavasti harkitun.

Erityisen kiinnostavaksi tilanteen tekee se, että Win-now -moodin pitäisi nähdäkseni olla päällä prikulleen nyt, mutta homma sakkaa ainakin toistaiseksi tosi pahasti ja ensi kautta ympäröi hirvittävä määrä kysymysmerkkejä. Kuten joku jo aiemmin kirjoittelikin, nykyrosterin pakeista vain yksi (ja se tärkein) on sidottuna ensi kaudeksi. Marliesista voi uskoa parin kaverin vakiinnuttavan paikkansa show:sta ensi kaudeksi, mutta aika isolla haavilla saa olla markkinoilla, ellei jatkosopimuksia saada tehtyä tai edes haluta tehdä nykyrungoksi hankittujen kaverien kanssa. Kautta on vielä toki melkein kolme neljännestä jäljellä ja tahti voi muuttua nopeastikin, mutta ei Leafs toistaiseksi näytä yhtään niin pelottavalta kuin kauden alla otaksuin.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
William Nylander teki sopimuksensa ennen Matthewsia, mutta Tavares-vertailun vuoksi käsittelin amerikkalaisen sopimuksen ensin. "Viimeisellä" mahdollisella hetkellä Nylanderin kanssa tehty sopimus osoitti viimeistään sen, että jos neuvottelupöydässä laitetaan kova kovaa vastaan niin Kyle Dubas on se, joka taipuu. Nylanderin leiri pyysi muistaakseni 7-alkavaa sopimusta ja kun 6-vuotisen sopimuksen cap hitiksi muodostui 6,96M niin istumalla joulukuun alkuun Nylander sai varmaan aika lailla sellaisin sopimuksen kuin halusikin. Käytän näissä verokkisopimuksissa CapFriendlyn erinomaista Comparables-työkalua, jonka mukaan Nylanderin sopimuksen viisi parasta verokkia ovat David Pastrnak, Kyle Connor, Johnny Gaudreau, Filip Forsberg sekä Clayton Keller. En kuulu siihen Nylanderia arvostelevien ja moittivien jääkiekkoa seuraavien joukkoon, mutta ainakin listan neljä ensimmäistä pelaajaa ovat Nylanderia parempia pelaajia. En mä silti Nylanderin sopimusta kovin huonona näe ja tämä kausi on tosiaan alkanut hyvin, mutta on siinä varmaan se mainitsemasi miljoona tai puoli milliä liikaa. Nylanderin sopimuksessa hiertää kuitenkin tapa, jolla se sopimus syntyi. Toisaalta ei Nylanderkaan varmaan suostuisi pelaamaan puolta halvemmalla sopparilla kuin ketjukaverinsa Matthews, joten Matthewsin ja sitä myöden myös Tavaresin sopimus vetivät mielestäni Nylanderinkin sopimusta ylöspäin.
Jos alta 7M cap hitillä saa vakituisen 60 pinnan pelaajan, alkaa se olla näillä hinnoilla todella hyvä sopimus. Nylanderissa ongelmana tuntuu olevan täällä foorumilla ja kiekkomediassa hänen pelityylinsä, ulkonäkönsä ja ruotsalaisuus. On ollut tasakentällisin tällä kaudella Matthewsin jälkeen Leafsin paras pelaaja. Ja Nylanderin leiri halusi kasilla alkavan sopimuksen. Ainut sopimus noista isoista mistä olisin huolissani on Marnerin sopimus. Ei ole ihan seissyt tällä kaudella tasakentällisin ja nyt tuli kuukauden huili peleistä.
 

RedWinger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Samaa mieltä Toronton epäterveestä palkkarakenteesta. Nylander-saagan aikaan kun oli huhuja miehen kauppaamisesta esimerkiksi Carolinaan vaihdossa huhuiltuun Brett Pesceen + lisuihin, niin ehkä olisi kannattanut vetää liipasimesta. Kun sulla on senttereinä Matthews ja Tavares, niin luulisi joukkueen pärjäävän ilman kahta tähtitason laituriakin. Top6-hyökkäys muodossa Hyman - Tavares - Marner ja Johnsson - Matthews - Kapanen kuulostaa mun korvaan enemmän kun riittävältä, etenkin jos tuolla saadaan huomattavaa vahvistusta heikoimmalle osa-alueelle.

Playoff-paikkaa pidän tuolla materiaalilla kuitenkin selviönä tahmeasta alusta huolimatta, se miten sitten riittää fyysisempiä ja työteliäämpiä porukoita (Bruins, Isles) vastaan onkin toinen juttu. Playoff-paikkaa toivon Leafsille ihan silläkin, että siellä ei ole muutaman vuoden kuluttua sitten quebecilainen franchise-laituri vaatimassa 15m/5v sopparia ;)

Mielenkiintoista todella nähdä mitä tapahtuu sitten kesällä Torontolle, kun pakisto menee remonttiin Winnipegin tavoin, tuleeko blockbustereita? Dubas vissiin ajatellut että tämä kausi on all-in win now ja ensi kesä on sitten sen ajan murhe.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Joo kyllähän myös Mike Babcock olisi voinut ja voisi edelleen tehdä monta asiaa toisin. Sen verran osoitan sormella vielä Kyle Dubasia, että jos joukkue on rakennettu täysin utopisen ajatuksen pohjalle, niin eikö tällöin ole liki yhdentekevää, että kuka joukkuetta valmentaa? Oletuksena siis on, että Dubasin ideologian mukaan joukkueen tulisi puolustaa pitämällä kiekkoa jne.

Mutta varmaan Mike Babcock on tässä se, joka maksaa Leafsin konttaamisesta ensimmäisenä omalla työpaikallaan. Silti ainakin itse on vaikea nähdä, että uusi valmentaja onnistuisi enää tämän kauden aikana kääntämään kurssia merkittävästi. Playoff-paikka sieltä suurella todennäköisyydellä irtoaa, mutta jääkö se sitten taas ensimmäiselle kierrokselle.

Joukkueen rakenne on muuttunut merkittävästi, mutta valmentaja ei ole pystynyt millään tavalla huomioimaan tätä tai ei ole halunnut huomioida. Joukkueessa on todella liikkuva puolustus, mutta luistelemisen sijaan haetaan noita pitkiä avauksia. Joukkue on kiekollisesti taitava ja liikkuva, joten taktiikkana on luonnollisesti chip and dump. Toronto haluaa eroon kiekosta, vaikka tuon joukkueen vahvuus on kiekollisuus. Ajatus voi olla utopistinen, mutta jos valmentaja jääräpäisesti peluuttaa kiekkoa, joka ei joukkueelle sovi, niin ei se myöskään kovin hyvää valmentajasta kerro. Voidaan tietysti syyttää toimistoa siitä, että joukkue on kasattu noin. Toisaalta onko Dubasilla paljon vaihtoehtoja, kun jos joukkueessa on esimerkiksi Komarov, niin Babcock saattaa laittaa miehen kentälle lopussa ja jättää Matthewsin vaihtopenkille. Täysin mojonsa menettänyt Marleua sai järjettömän paljon peliaikaa ja esimerkkejä on aiemmiltakin kausilta.

Barrie on ollut surkea hankinta, toisaalta samaan aikaan ylivoiman kanssa on isoja ongelmia. Barrie on pelannut koko uransa ykkös-yv:ssä, voisiko esimerkiksi hakea onnistumisia sitä kautta ja samalla parantaa ylivoimaa? Ilmeisesti ei voi, kun tätä ei ole vieläkään kokeiltu. Babcock on uskomaton jääräpää ja se on tullut selväksi. Jos verrataan Babcockia Alex Fergusoniin, niin toinen pystyi uudistumaan pelinkehittyessä ja muokkaamaan joukkueen peliä tarvittaessa. Babcock ilmeisesti elää ja kuolee oman systeeminsä kanssa. Torontossa se ei enää taida toimia, mutta harmittavasti Babcock taitaa olla ainoa, joka sitä ei vieläkään suostu ymmärtämään.

Samaa mieltä Toronton epäterveestä palkkarakenteesta. Nylander-saagan aikaan kun oli huhuja miehen kauppaamisesta esimerkiksi Carolinaan vaihdossa huhuiltuun Brett Pesceen + lisuihin, niin ehkä olisi kannattanut vetää liipasimesta. Kun sulla on senttereinä Matthews ja Tavares, niin luulisi joukkueen pärjäävän ilman kahta tähtitason laituriakin. Top6-hyökkäys muodossa Hyman - Tavares - Marner ja Johnsson - Matthews - Kapanen kuulostaa mun korvaan enemmän kun riittävältä, etenkin jos tuolla saadaan huomattavaa vahvistusta heikoimmalle osa-alueelle.

Mielenkiintoista todella nähdä mitä tapahtuu sitten kesällä Torontolle, kun pakisto menee remonttiin Winnipegin tavoin, tuleeko blockbustereita? Dubas vissiin ajatellut että tämä kausi on all-in win now ja ensi kesä on sitten sen ajan murhe.

Nylander on edelleen sen verran nuori ja pystyy pelaamaan myös keskushyökkääjänä, että sopimuksestaan huolimatta siirtojen kanssa kannattaa olla tarkkana. Kukaan ei halua olla se GM, joka vaihtaa 80 pisteen (treidin jälkeen) hyökkääjän 25 pisteen (treidin jälkeen) puolustajaan, vaikka puolustajan vahvuudet olisivat omassa päässä. Toronto joutuu ensi kesänä rakentamaan puolustuksen uudestaan, mutta joka tapauksessa noita isompia siirtoja tulee tästä lähin joka kesä. Ylipäätänsä on pieni ihme, että joukkue oli tällä kaudella noin kilpailukykyinen paperilla, kun cap ongelmat olivat paljon isommat ja hankalia sopimuksia allekirjoitettavana.

Seuraavan vuoden aikana tullaan näkemään, joko isoja muutoksia toimistolla, uusi päävalmentaja tai isoja siirtoja pelaajistossa. Hankala uskoa, että kaikilta näiltä vältyttäisiin jollain loppukauden ihmeellä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Oho, enpä olisi uskonut kuitenkaan näin pian.

Omaan makuun Keefe on aivan liian kokematon, mutta ainakin ovat Dubasin kanssa samoilla linjoilla siitä miten joukkueen pitäisi pelata. Mielenkiintoinen loppukausi tulossa, riittääkö Keefe raahaamaan Leafsin pudotuspeleihin.
 
Viimeksi muokattu:

Aatu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kisakenttä Oy
Parempi nyt, kuin esim. joulukuussa. Keefe saa näyttää mihin rahkeet riittää, pleijarijuna ei vielä ole täysin karannut kuitenkaan. Eiköhän sieltä myös treidejä ole tulossa. Mielenkiintoista myös nähdä, että nouseeko Liljegren-Sandin duo ylös ja saako myös Bracco mahdollisuuden. Nyt kun Marner on klesana, niin uskoisin, että Keefe antaa Jeremylle mahdollisuuden näyttää tulosyksikössä.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Ei ole helppo paikka Keefelle tulla kesken kauden, mutta onneksi hänellä on jo historiaa todella monen pelaajan kanssa tämän hetkisestä Leafsin rosterista. Viimein Dubas saa valmentajan, joka todennäköisesti peluuttaa hänen haluamaa kiekkoa ja näillä kahella onkin jo pitkä historia OHL:stä ja AHL:stä. Ainakin Keefe on tehnyt helkkarin hyvää jälkeä Marliesissa.

Ainakin Marliesissa Keefe peluutti ihan surutta parhaita pelaajia ja antoi roimasti aikaa ykkösylivoimalle. En jotenkin jaksa uskoa Liljegrenin tai Sandinin ylös nostoihin, vaikka Keefe on Liljegreniä paljon kehunut.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Vajaa kuukausi sitten kirjoitin jo, että on aika Babsin mennä ja nyt välttämättömyys tapahtui. Onhan nämä potkut toki järkytys itselleni ja luultavasti monelle muullekin Leafs-fanille, jotka itseni mukaan lukien olisivat mielellään nähneet hänen nostavan pytyn ilmaan uudelleen rakennuksen päätteeksi. Tällä joukkueella on tälle kaudelle vain yksi tavoite ja se on mestaruus. Peli junnaa paikoillaan, tai kehittyminen on ollut jopa laskevaa. Ainoa mahdollinen ratkaisu.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Suomalaiset NHL-toimittajat twiittaileet huomioita, kuten että Babcockin meriitit penkin takana tällä vuosikymmenellä on, no, melko maltilliset. Ainakin kun siirrytään playoffseihin. Toki, sulka hattuun tietyn uskottavuuden palauttamisessa Torontossa. Onko valmennustyylistään aika ajanut ohi näitten nuorten kanssa?

Toinen väittämä on, että voittoja täytyy alkaa tulemaan tässä ja nyt. Ehkä. Mutta miksi? On Torontoa, mediaa ja diipa daapa saatana, mutta mitä sitten? Voittoja alkaa tulemaan kun voittoja alkaa tulemaan. Jos uuden valkun kanssa menee reisille niin...sitten katsotaan uudestaan.

Tässä ja nyt. Tuota on kun suomalaiset NHL-toimittajat alkaa esittämään kanadalaisia NHL-toimittajia iskulauseineen.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Oppivat mistä? Että maailman parhaille RFA-pelaajille joutuu maksamaan kunnon liksaa. Crosby, Ovechkin, Giroux, Stamkos. Ja nyt nuoremmista McDavid, Eichel, Rantanen...

Höpöhöpö. Voi-voi teitä Toronto poitsuja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös