ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL
Jos tilanne aiotaan lyhyellä aikavälillä korjata niin tämä oli ainoa vaihtoehto. Kyle Dubas saa oman miehensä penkin taakse, mutta samalla Mike Babcockin väistyessä sivuun Dubas on nyt itse valokeilassa. Hän on saanut neuvoteltua sopimukset haluamilleen pelaajille ja nyt hänellä on haluamansa valmentaja niin syitä epäonnistumiselle ei enää ole, vaan kaiken järjen mukaan Dubas on se, joka lähtee seuraavana jos homma ei ota kulkeakseen. Toivotaan toki, että kelkka tästä kääntyisi.

Tulipahan ainakin Toronton tekemiseen kertaheitolla lisää mielenkiintoa. Nyt nähdään sitten, että toimiiko tämä Dubasin ajatus hyökkäävästä pelitavasta vai ei.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Jos alta 7M cap hitillä saa vakituisen 60 pinnan pelaajan, alkaa se olla näillä hinnoilla todella hyvä sopimus. Nylanderissa ongelmana tuntuu olevan täällä foorumilla ja kiekkomediassa hänen pelityylinsä, ulkonäkönsä ja ruotsalaisuus. On ollut tasakentällisin tällä kaudella Matthewsin jälkeen Leafsin paras pelaaja. Ja Nylanderin leiri halusi kasilla alkavan sopimuksen. Ainut sopimus noista isoista mistä olisin huolissani on Marnerin sopimus. Ei ole ihan seissyt tällä kaudella tasakentällisin ja nyt tuli kuukauden huili peleistä.
Tuli tehtyä elämäni virhe ja kuunneltua ensimmäistä kertaa kimanttia podcastia. Antti Mäkinen siellä kirosi miten Nylanderia ei kiinnosta pelata jääkiekkoa vaan kiinnostaa ainoastaan miltä näyttää instagram -kuvissa. Aika hyvin kiteyttää ihmisten vihan Nylanderia kohtaan. Uskomaton janari tämä Mäkinen.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Tuli tehtyä elämäni virhe ja kuunneltua ensimmäistä kertaa kimanttia podcastia. Antti Mäkinen siellä kirosi miten Nylanderia ei kiinnosta pelata jääkiekkoa vaan kiinnostaa ainoastaan miltä näyttää instagram -kuvissa. Aika hyvin kiteyttää ihmisten vihan Nylanderia kohtaan. Uskomaton janari tämä Mäkinen.
Ei ole ainoa kaveri. Tuntuu että viime kautinen sopimusneuvottelujen pitkittäminen ja huonosti mennyt loppukausi on kyllä jättänyt arvet moneen toimittajaan. Tulee välillä kuunneltua TSN ja Sportsnetin Toronton paikallisohjelmia ja on hauskaa miten Nylander on siellä Barrien kanssa syntipukki #1 jos pelaajistoa katsotaan, vaikka joku Tavares ja Marner siellä enemmän kuistilla ovat olleet.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Meni sitten arvaus ihan oikeaan, kun potkut tulivat Babcockille kesken vieraskiertueen. Ihan näin nopeasti en kyllä itsekään uskonut tämän tapahtuvan, mutta ilmeisesti asiaa oli johtoportaassa taustalla pohdittu jo pitemmän aikaa. Nyt nähdään sitten onko Dubasin edistyksellisestä analytiikkaan nojaavasta ajattelutavasta mihinkään, kun penkin taakse saadaan samaan filosofiaan uskova koutsi (Keefe). Ainakaan paljon huonommaksi ei tilanne voi mennä, joten siinä mielessä asiaan voi näin fanina suhtautua rauhallisin mielin. Babcock oli aikoinaan liigan yksi parhaista ellei paras valmentaja, mutta Leafsissa hän ei missään vaiheessa saanut valmennettavakseen omaan pelitapaansa (jota hän ei kyennyt/ollut valmis kehittämään) sopivaa joukkuetta ja tästä syystä viimeinen askel jäi lopulta ottamatta.

Keefeä kuvaillaan eritoten muutoskykyiseksi valmentajaksi, joten toivottavasti ei tarvitse enää pelistä toiseen katsella Babcockin tavaramerkkejä (nelonen kentällä aina maalin jälkeen sekä joukkueen ollessa takaa-ajajana pelin lopussa, kakkosmolari maalissa aina back-to-backin jälkimmäisen pelin ym.). Suurin riski tässä lienee Keefen kokemattomuudessa; toki hän on valmentanut useita vuosia (nimenomaan Dubasin joukkueita) OHL:ssä ja AHL:ssä hyvällä menestyksellä, mutta NHL on aivan eri maailma. Onneksi aika moni Leafs-pelaaja on aloittanut organisaatiossa Keefen valmennuksessa Marliesissa, joten miehen valmennusmetodit eivät ihan outoina koko joukkueelle tule.

Valmentajavaihdoksen myötä pallo on nyt heitetty pelaajien suuntaan ja toivottavasti se siellä otetaan erityisesti joukkueen johtotähtien toimesta vastaan eikä enää surffailla päämäärättömästi. Matthews ja Nylander ovat pelanneet enimmäkseen hyvin, mutta kapteeni Tavares on ollut varjo viimekautisesta kuten myös Marner ennen kuin loukkaantui. Rielly aloitti tehokkaasti, mutta on sittemmin taantunut ja miehen puolustuspeli ei ole ollut lainkaan uomissaan. Barrien piti olla selkeä parannus Gardineriin, mutta toistaiseksi mies on ollut hädin tuskin kolmosparin pakin tasoa. Toki Barrien erityisosaaminen on ylivoimapelissä, jossa Babcock ei häntä hajaminuutteja lukuunottamatta viitsinyt edes kokeilla, joten hän lienee pelaajiston tyytyväisin mies juuri tällä hetkellä. Keefe tuskin yrittää loputtomasti tunkea neliön mallista palikkaa pyöreään reikään ylivoimalla, vaan vaihtaa ykkös-YV:n koostumusta jos homma ei näytä toimivan.

Nähtäväksi jää, löytyvätkö joukkueen hyökkäystehot pelitapamuutosten myötä; tällä kaudella Leafs-laukaukset ovat syystä tai toisesta lähteneet hyvin usein viivalta ja kolmella edelliskaudella nähdyt kudit parhaalta sektorilta ovat loistaneet poissaolollaan. Tuo on sinänsä jännä yksityiskohta ja johtunee Babcockin sijaan uusista apuvalmentajista (Hakstol, McFarland), jotka tulivat joukkueeseen vasta tälle kaudelle. Toivottavasti Keefellä riittää auktoriteettia antaa etenkin Riellylle ja Barrielle enemmän vapauksia luoviin ratkaisuihin hyökkäyspäässä eikä pakottaa näitä vaan heittämään kiekkoa viivalta maalille ensi tilassa. Tämän rosterin vahvuus on kiekollisessa pelissä, joten pelaajien pitäisi antaa pitää kiekkoa ja sitä kautta luoda vaarallisempia tilanteita.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Jeremy Roenick
Tyson Barrie ei ole oikei tulosta saanu. Kattelin noi ylivoima-ajat... ei se mikää puolustaja ole. Ihmeellistä jos palkattu puolustushommiin.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Toivottavasti uusi koutsi (Keefe) saa rivit suoriksi ja peli lähtee kulkemaan toivotulla tavalla. Keefe on ollut erittäin hyvä valmentaja AHL tasolla ja on onnistunut myös hyvin nuorten kehitystyössään. Hänen ainut heikkous on se, että häneltä puuttuu NHL:ssä saatu kokemus.
Uuden valmentajan myötä Maple Leafsin tilanne parani huomattavasti. Pelaajien taitotaso ei ole sen huonompi kuin aikaisemminkaan. Huonosta valmistautumisesta ja johtajuudesta Toronto on kärsinyt eniten. Onneksi Babs sai lähteä ja uusi kokelas tuli tilalle. Ei Babs huono valmentaja ole vaan täysin sopimaton johdattamaan nykyistä rosteria kohti menestystä.

Toronto tarvitsee 2 erittäin pätevää veskaria pitämään maalinsa puhtaana. Puolustus kaipaa vähintään yhtä ykköskorin pelimannia maalivahdin avuksi. Puolustus kaipaa nopeaa ja kiekollista kaveria, joka putsaa oman maalin edustan puti puhtaaksi vihulaisista.

Mielestäni hyökkäyskalusto on kunnossa kunhan se saadaan toimimaan sovitun pelisuunnitelman mukaisesti. Tähän asti se on ollut kasa tähtiä ilman järkevää ja sopivaa ohjausta. Kapanen ja Nylander saavat aivan liikaa kuraa niskaansa. He ovat selviytyneet mielestäni todella hyvin. Ei muuta kuin täyttä höökiä eteenpäin.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Tuli tehtyä elämäni virhe ja kuunneltua ensimmäistä kertaa kimanttia podcastia. Antti Mäkinen siellä kirosi miten Nylanderia ei kiinnosta pelata jääkiekkoa vaan kiinnostaa ainoastaan miltä näyttää instagram -kuvissa. Aika hyvin kiteyttää ihmisten vihan Nylanderia kohtaan. Uskomaton janari tämä Mäkinen.
Kuuntelin noin puolet tosta kimantin viimesimmästä niin olihan se puolisko aivan turhaa diibadaaba. Ei juuri yhtään oikeelta infoa koko 45min pätkässä. Nylanderin ja mqtthewsin dissaaminen tietty kirsikkana kakun päällä.
 

Ukko16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs
Tainnut Barriekin alkaa lämmetä nyt Keefen alla, kun kaksi peliä ollut nyt Riellyn kanssa pari ja ykkös yv:tä pelaillut. Kaksi maalia siis kahteen peliin
 
"We f*cking build from here. We f'cking, we f*cking keep going. This is the f*cking start of something special. Let's keep f*cking pushing each other. We get better tomorrow. Coach, congrats"
- John Tavares

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikea ymmärtää noita Babcockin tempauksia osoittaa olevansa "pelaajien yläpuolella". Aikoinaan viltitti Detroitissa Mike Modanon ettei tämä saisi 1500 NHL ottelua täyteen, joten lukemaksi jäi 1499. Tällä kaudella viltitti Torontossa Jason Spezzan että estäisi tämän kotiinpaluu ottelun. (Tätä casea en muista ihan varmasti, mutta joku voi korjata.) Ihme lapsellista pelleilyä ja egoilua. Kai se on sitten tehokas keino osoittaa valtaa "äijien" NHL:ssä.
 
Well, I pick up all the pieces and make an island
Might even raise just a little sand

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tainnut Barriekin alkaa lämmetä nyt Keefen alla, kun kaksi peliä ollut nyt Riellyn kanssa pari ja ykkös yv:tä pelaillut. Kaksi maalia siis kahteen peliin
Kyllä se Barrie on Muzzinin/Dermottin parina pelannut edelleen, toki ylivoimalla sitten noussut ykkösviisikkoon Riellyn, Matthewsin, Tavaresin ja Nylanderin seuraksi. Rielly-Ceci kaksikkoa tuskin ihan helposti hajotetaan, kun ei siihen oikein ole fiksumpaakaan vaihtoehtoa Cecin tilalle tällä hetkellä...

Viime yönä Barrie muuten kellotti vain vähän vajaat 16 minuuttia peliaikaa, ainoastaan Travis Dermott keräsi vähemmän. Tämä on minusta kyllä melko omituista, kun jäähyminuuttejakaan ei jaettu kuin 10 (TOR 6, COL 4). Justin Holl pelasi samaan aikaan reilut 18 minuuttia... Toki osaltaan vaikuttaa Hollin kohdalla Muzzinin parina pelaaminen, mutta silti...
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Aika sairasta hommaa ja alan ymmärtämään miksi Marner halusi kaikki mahdolliset miljoonat. Ilmeisesti oli jo valmis lähtemään koko kaupungista, mutta agentti sai puhuttua ympäri. Vähän enemmän alkaa myös ymmärtää Paul Marnerin roolia, kun poikaa kyykytetään nenän edessä. Eiköhän kohta ala kuulumaan Nylanderistakin jotain tarinaa, ei ollut nimittäin mikään Babcockin lemppari kyseessä.

Nyt on Lou ja Babcock laitettu onneksi syrjään. Kuka olisi uskonut, kun joukkueessa on mm. Matthews, Marner, Nylander, Tavares, Kapanen, Barrie, Rielly, Dermott, niin kannattaa pitää mielummin kiekkoa enemmän itsellään kuin dumpata se kiekko aina päätyyn/vastustajalle? Pelaajat siihen malliin kommentoinut ettei siellä oltu hirveän tyytyväisiä edelliseen pelitapaan. Babcock ei nähnyt mitään ongelmaa pelitavassaan, ei edes viime kauden päätteeksi.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Vuoden paras uutinen oli se, että päästiin eroon Babcockista ja saatiin tilalle rauhallinen ja pelaajia hyvin tunteva uusi koutsi Keefe. Parissa edellisessä pelissä huomasi sen, että peli vapautui huomattavasti. Koirankoppi oli heitetty sivuun mädän omenan kanssa. Pelaajien motivaatio kasvoi ja peli oli vapautuneen oloista. Tästä on hyvä jatkaa kohti pleijareita.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Hyvä Joulupukki!

Kirjoitan sinulle nyt ensimmäistä kertaa moniin vuosiin, koska lapsena menetin uskoni sinuun. En välttämättä kyllä usko vieläkään, mutta epätoivoiset ajat vaativat epätoivoisia tekoja.

Olen ollut hyvin, hyvin kiltti, jos kiltteydellä tarkoitetaan tässä sitä, etten ole tehnyt pahaa kenellekään, ainakaan paljoa. Tälläkään kertaa en esitä toivomuksia ja lahjalistaa itseäni ajatellen, sillä oikeastaan minulla on kaikki mitä tarvitsen, paitsi taito soittaa huuliharppua. Aion kyllä opiskella sitä ensi vuonna, tai sitä seuraavana, tai joskus.

Toivon vain, että toisit Toronto Maple Leafsille luotettavan kakkosmaalivahdin. Hänen ei tarvitse olla supermies. Varmat perustorjunnat ja muutama venyminen ottelua kohden riittävät. Jos torjuntaprosentti on yli 90, ollaan jo menossa oikeaan suuntaan. Hän saa vaikka päästää yhden ns. helpon per matsi, Toronton hyökkäys paikkaa kyllä sen.

Ymmärrän, jos tämä toive on sinullekin mahdoton toteuttaa. Kysyin jo Jumalalta, mutta hän vastasi, että helpompaa taitaa olla hoitaa maailmanrauha ja yksi rehellinen poliitikko Suomeen. Mutta jos sinä voisit edes yrittää?

Kunnioittavasti

Maple Leaf
 
"I only shoot and score then you score then will come." - Jesse Puljujärvi

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Matthews, viisi viimeisintä ottelua 1+1, -5. Ajaisi ne urpot viiksensä veks ja alkaisi pelaamaan. Tuota miljoonia maksavaa surffailua ei oikein jaksa enää katsoa.
 
"I only shoot and score then you score then will come." - Jesse Puljujärvi

isokasikaks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Kärpät
Matthews, viisi viimeisintä ottelua 1+1, -5. Ajaisi ne urpot viiksensä veks ja alkaisi pelaamaan. Tuota miljoonia maksavaa surffailua ei oikein jaksa enää katsoa.
Tuli vähän vertailtua Colorado pelissä Mackinnoniin. Johtavien pelaajien taso aivan eri planeetalta. Ei vain tämän hetkinen panos riitä mihinkään. Toivottavasti nostaa tasoaan ja mahdollisimman pian.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Matthews, viisi viimeisintä ottelua 1+1, -5.
Ehkä Auston olikin Babsin miehiä ja nyt ei peli vaan maistu, kun on uusi mies puikoissa penkin takana. No joo, onhan tuo tainnut muutenkin hiihdellä välillä miten sattuu, tehokkaasti toki.
 
"Monta Mengeleä täältä on lähtenyt" -Turkka Talonen Tepsin lääkäreistä

KUBE #89

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Valmentajaa on vaihdettu ja kokoonpano on terve, joten mitään tekosyitä ei enää ole. Mun mielestä seuraavaksi pitää lähteä vaihtamaan pelaajia, jos homma ei ala luistamaan. Alkaa haisemaan siltä, että kasassa on uusi, nuorempi Muskoka Five. Ehkä loppuja alkaa pelaaminen kiinnostaa jos joku jengistä lähetetään aavikolle tai winnipegiin tms.

Matthewsin löysäily alkaa tosissaan vituttamaan. Aikanaan puhuttiin kahden suunnan sentteristä, saatiin saatanan löysä maalintekijä, joka on aivan lapanen omassa päässä eikä ilmeisesti halua alivoimaa edes kokeilla.
 
"Espoo. Vitun rikkaat."

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Valmentajaa on vaihdettu ja kokoonpano on terve, joten mitään tekosyitä ei enää ole. Mun mielestä seuraavaksi pitää lähteä vaihtamaan pelaajia, jos homma ei ala luistamaan. Alkaa haisemaan siltä, että kasassa on uusi, nuorempi Muskoka Five. Ehkä loppuja alkaa pelaaminen kiinnostaa jos joku jengistä lähetetään aavikolle tai winnipegiin tms.

Matthewsin löysäily alkaa tosissaan vituttamaan. Aikanaan puhuttiin kahden suunnan sentteristä, saatiin saatanan löysä maalintekijä, joka on aivan lapanen omassa päässä eikä ilmeisesti halua alivoimaa edes kokeilla.
Matthewsista osittain samaa mieltä, joskin olen vielä valmis venyttämään kärsivällisyyttä...

Yleisesti ottaen, uusi koutsi muutaman vuoden Babcock-eran jälkeen ei voi olla näkymättä suoritustasossa. Vaikka kaksi ekaa peliä menikin hienommin kuin jatko, en nyt silti olisi paniikkinappulaa vielä painamassa. Tuollaiset ~10 peliä kun ollaan vedetty Keefen alaisuudessa, voidaan ruveta summaamaan poseja ja negoja. Itse uskon, että AM palaa velä sille omalle tasolleen, kunhan kuherruskuukausi uuden koutsin kanssa on hoidettu alta pois.

Jos minä saisin päättää, ihan ensi alkuun löisin starat kaikki omiin ketjuihin. Olisipahan ainakin haastetta vastustajan peluutukselle. Jotain tällaista voisi kokeilla:

Hyman-Tavares-Kapanen
Mikheyev-Matthews-Nylander
Johnsson-Kerfoot-Marner
Engvall-Spezza-Timashov

Puolustuksessa uudet jaot ovat oikeasti näyttäneet ihan hyviltä, joskin Avs-pelin Rielly-Barrie viritystä en kyllä tahdo nähdä uudestaan. Dermott-Ceci toimi yllättävän hyvin, joten loput palikat voisi sitten jakaa vaikka Rielly-Muzzin ja Barrie-Holl tyyliin. Noista Riellyille ne kovimmat matchupit ja minuutit, jolloin Barrie pääsisi toteuttamaan itseään nätisti kakkosparissa.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Tuli vähän vertailtua Colorado pelissä Mackinnoniin. Johtavien pelaajien taso aivan eri planeetalta. Ei vain tämän hetkinen panos riitä mihinkään. Toivottavasti nostaa tasoaan ja mahdollisimman pian.
Vain toinen joutui pelaamaan Zadorovia vastaan yli 10 minuuttia tasakentällisin. Nikita nollasi Edmontonin duon tuossa pari peliä sitten myös, niin ei ihme, että Matthews ei oikein onnistunut viime yönä.
 

isokasikaks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Kärpät
Positiivisia poimintoja 3-6 voitosta Rangersia vastaan:
Georgiyev taisi pelata ensimmäisen tavallisen ihmisen ottelun meitä vastaan. Aiemmin löytänyt jumalmodin ja ryöstänyt pisteitä.

Engvall on tullut itselle aivan puskista. Hyvää peruspeliä ja pystyy tuottamaan myös offensiivistä uhkaa. Tosin pisteet (2+4 14 otteluun) ei tue tätä väitettä. Keefen luottomiehiä taitaa olla.

Marner väläytteli syitä miksi hänelle maksetaan niin tajuttoman paljon. Mikäli jatkaa näitä otteita, voin ehkä joskus hyväksyä tuon caphitin(palkkakaton ollessa 90+milj). Nylander taas jatkaa hyvää kauttaan ja hänen sopimus on näyttänyt hyvälle jo jonkin aikaa. Näyttävä pelaaja.

Mikheyv loistava haku Venäjältä. Voisiko olla peräti 20 kihauksen miehiä? Rielly ja Barrie välillä leikkivät jotain kiekonmenetyspeliä, mikä nyt ei tässä pelissä niin vaarallista. Leikkiköön kunhan hoitavat meidät pleijareihin eivätkä leiki siellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy