Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Toronto Maple Leafs 2016–2017 – imperiumin vastaisku

  • 142 207
  • 389

Nick Neim

Jäsen
Hetkinen. Gilmour pelasi Torontossa vain reilut viisi vuotta, eikä todellakaan ole Leafsin kautta aikojen paras pistemies. Ei edes 10 parhaan joukossa.
Kaitpa tuossa tarkoitettiin parasta pistemiestä yhden kauden osalta, koska se ennätyshän Gilmourilla on hallussa. Hieman tosin harhaanjohtavasti kirjoitettu, koska asian helposti ymmärtää juuri niin kuten sinäkin ymmärsit.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Jep, tarkoitin tietenkin paras pistemies yhdellä kaudella. 127 pistettä. Yksikään toinen ennen sitä, tai sen jälkeen, ei ole siihen kyennyt. Gilmourin vaikutus Gardenissa oli sähköistävä, eikä vastaavaa sentteriä Sundinin lisäksi ole ollut 25 vuoteen. Paikka olisi kuulunut top kymppiin.

Gilmour oli heart & soul ja on sitä yhä.
 

ipaz

Jäsen
Jep, tarkoitin tietenkin paras pistemies yhdellä kaudella. 127 pistettä. Yksikään toinen ennen sitä, tai sen jälkeen, ei ole siihen kyennyt. Gilmourin vaikutus Gardenissa oli sähköistävä, eikä vastaavaa sentteriä Sundinin lisäksi ole ollut 25 vuoteen. Paikka olisi kuulunut top kymppiin.

Gilmour oli heart & soul ja on sitä yhä.

Oli oli, mutta kun se ei riitä jos pelaa 100-vuotiaassa joukkueessa vain 393 ottelua + pleijarit. Gilmourin aika Leafissa oli niin lyhyt, että ymmärrän hyvin hänen sijoituksensa vasta 15. parhaana Leafsina kautta aikain. Esim. 11. sijalla Charlie Conacher oli 30-luvun supertähti NHL:ssä ja voitti Stanley Cupin 1932. The Hockey News valitsi "The Big Bomberin" 1998 kaikkien aikojen 36. parhaaksi pelaajaksi. Mietin että kenet sinä pudottaisit pois tuosta Toronton Top 10 listasta jotta Gilmour sinne pääsisi? Vähän sama jos väittäisi Vincent Damphoussea Montrealin kaikkien aikojen Top 10 pelaajaksi (sijalla 35.)
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Jos minulta kysytään, niin Gilmour olisi listan ykkönen ;) Tulos on fanien äänestämä, mutta Leafs experttien "tarkastama". Mikä lienee olisi ollut suoran äänestyksen tulos? Ja hetkinen.. Gilmour on listan 13, ei 15, kuten kirjoitit.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Jos pikku Kapanen jatkaa alhaalla hyvää pelaamista, niin mitkä ovat mahdollisuudet päästä antamaan näyttöä ylös? Käsittääkseni on tällä hetkellä noin viitosketjun miehiä enkä laittaisi puolustaviin kentällisiin koska puolustaminen on mitä on.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Jos pikku Kapanen jatkaa alhaalla hyvää pelaamista, niin mitkä ovat mahdollisuudet päästä antamaan näyttöä ylös? Käsittääkseni on tällä hetkellä noin viitosketjun miehiä enkä laittaisi puolustaviin kentällisiin koska puolustaminen on mitä on.
Eiköhän se ole ensimmäisiä joka nostetaan ylös, jos loukkaantumisia tulee. Kapanen tosiaan valittiin AHL:n viikon pelaajaksi juuri ja kausi on lähtenyt mainiosti käyntiin, uskoisin että tulee tällä kaudella saamaan pelejä ylhäällä jossain vaiheessa.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
NHL:n otteluohjelma tekee taas ihmeitään. Edellisen kerran pelattiin lauantaina (la-su-yönä), nyt edessä sitten kolme vieraspeliä neljään päivään: ensi yönä @Jets, to-pe-yönä @Wild ja la-su-yönä @Blackhawks. Vaikka ne Centralin ehkä kaikista kovimmat jengit vältetään tällä rundilla, niin vastassa kuitenkin kaksi viime kauden pudotuspelijoukkuetta. Jetsin luulisi myös syttyvän Leafsiä vastaan jo ihan sen takia, että tunnelma hallissa lienee tavallistakin huikeampi Leafsin vieraillessa sen ainoan kerran kaudessa Winnipegissä. Yhteenkään peleistä Leafs ei lähde ennakkosuosikkina.

Useille Leafsin junnuillehan tuo on ensimmäinen maistiainen NHL:n otteluruuhkasta ja vielä läntisen konferenssin matkustuskilometreillä. Ihme on, jos tuo ei näy vähintään yhdessä peleistä.

*

(Suomi-)mediahan hehkuttaa ensi yön peliä Matthews vs. Laine -taisteluna, mutta kyllähän molemmat joukkueet luisteluttavat jäälle melkoisen katraan muitakin tulevaisuudenlupauksia: Marner, Nylander, Ehlers, Connor, Morrissey. Listaa voi halutessaan jatkaa jo astetta kokeneemmilla ja näyttöjä enemmän Show'ssa antaneilla Riellyllä ja Scheifelella. Ei olisi kauhea yllätys, jos pelin jälkeen otsikoissa olisikin joku muu Matthewsin ja Laineen sijaan.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Pelitapahtumiin nähden harvinaisen oikeutettu tappio. Jets vei 5vs5-peliä suvereenisti. Leafsin paikat syntyivät sitten vastaiskuista ja yv:llä. Kyllähän molemmat Jetsille vihelletyt jäähyt, joiden seurauksena Toronto sai pelata yli minuutin kahden miehen ylivoimalla, olivat sangen kevyitä. Kudosta toki yv:lle, joka pystyi maksimaalisesti hyödyntämään jäähyt, mutta eivät 4-0-lukemat millään tavalla kuvanneet pelitapahtumia.

Jos karmaan uskoo, niin kyllähän sen saattoi haistaa, että Leafs vielä hukkaa johtonsa. Anderseniä ei voi moittia: vei oman match-uppinsa selvästi. Muuta joukkuetta voi: tällä tasolla neljän maalin tyynyn pitäisi riittää, kun vastaustajalla oli enää hieman yli 30 minuuttia aikaa kuroa ero kiinni.

Vaikea tuolta on kenttäpelaajista oikein nostaa esiin ketään. Nylanderilta pari mukavaa taidonnäytettä, mutta 5vs5-pelissä ketju Hyman-Matthews-Nylander oli suurimman osan pelistä painettuna omaan päähän. 3vs3-jatkoajalla sekä JvR:lla että Matthewsillä oli paikat naulata peli ennen Laineen maalia. Kuten varsinaisella peliajallakin, Leafsillä oli kaikki saumat viedä voitto myös jatkoilla, mutta eipä siihen pystytty.

Kokonaisuutena harvinaisen hyvä muistutus siitä, että Leafsillä on vielä matkaa voittavaksi NHL-joukkueeksi. Se, että tällainen peli sattui jo pelirupeaman ensimmäiseen peliin, ei lupaa hyvää Wild- ja Hawks-pelejä ajatellen. Noissa peleissä kun rasituskin voi näkyä selvästi.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Hohhoijjaa, en tiedä mitä pitäisi sanoa tästä joukkueesta. Ei ole tappio tuntunut yhtä pahalta sitten viime playoff-visiitin 4-1 johdon sulamisen. Lainekin oli ottelussa täysin Riellyn takataskussa, mutta jostain sai kaivettua maalit Leafsin pienellä avustuksella. Oppirahoja maksetaan.

Mutta on kyllä mielestäni helvetin hienoa aikaa olla Leafs-fani. Tällä hetkellä peli on kyllä erittäin viihdyttävää ja maaleja joukkue todellakin pystyy tekemään. Mieltä lämmitti varsinkin Kadrin kaksi maalia. Mies on kyllä viime vuosina kehittynyt todella paljon varsinkin puolustussuuntaan ja pelaa tällä hetkellä kaikki joukkueen vaikeimmat minuutit ja tuntuu pärjäävän loistavasti. Ei ehkä tule tekemään 80 pistettä kaudessa, mutta mielestäni hyvä 2-ketjun sentteri Torontolle.

Sitten case-Andersen. Tiedän, pitäisin antaa maalivahdille aikaa ja ei ole helppoa pelata Toronton puolustuksen takana, mutta heti treidin kuulessani oli ajatukset vähän siinä ja siinä onko kyseessä oikea maalivahti Leafsille. Lauantain kotimatsissa toisaalta pelasi todella hyvän ottelun. Jotenkin tulee kyseisestä kassarista mieleen Espoo Bluesin Lars Volden.

Zaitsev ja Rielly ovat puolustuksen selvästi kaksi vahvinta pelaajaa. Olin kuullut Zaitsevista paljon hyvää, mutta en odottanut noin vahvaa pelaamista heti ensimmäisellä kaudellaan. Riellykin taitaa tähän mennessä pelata PPG-tahtiin ilman yv-aikaa, jota pitäisi miehelle todellakin antaa. Toisaalta, kun ei väsytä itseään ylivoimalla, jaksaa paahtaa alivoimalla ja 5vs5, missä häntä ehkä tarvitaankin enemmän.

Ensi yönä sitten koko kansan Minnesota vastassa, pakko sekin matsi on katsoa. Enroth taitaa saada vuoronsa maalilla.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Sitten case-Andersen. Tiedän, pitäisin antaa maalivahdille aikaa ja ei ole helppoa pelata Toronton puolustuksen takana, mutta heti treidin kuulessani oli ajatukset vähän siinä ja siinä onko kyseessä oikea maalivahti Leafsille. Lauantain kotimatsissa toisaalta pelasi todella hyvän ottelun. Jotenkin tulee kyseisestä kassarista mieleen Espoo Bluesin Lars Volden
Tätä itsekin kyseenalaistin treidin aikoihin, taisin saada takaisin vain vittuilua kun ehdein toteamaan, että Flyersin kaksikosta kummatkin lienee parempia. No, vielä on 79 jäljellä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nylander taas muutamat kivat kisuttelut ja taululle 1+1 tehot ja päästihän se Matthewsin läpi jatkoajalla upealla syötöllä, mutta ei maistunut. Viihdyttävä pelaaja ei voi muuta sanoa, kuten on myös Marner ja Matthews.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Oppirahoja maksetaan tällä kaudella vielä monta kertaa. Harmittava tappio nuorelle joukkueelle, mutta nämä on niitä pelejä mistä sitä arvokasta oppia hankitaan. Voittamaan oppii voittamalla ja uskon että seuraavalla kerralla neljän maalin johdossa joukkue osaa pelata vielä järkevämmin. Sinällään kauden alkuhan on ollut joukkueelle hyvä, kun neljä pistettä kuudesta mahdollisesta on plakkarissa ja kaikki mahdollisuudet myös Wildin kaatoon on olemassa. Toki B2B peli joten todennäköisestä se ei ole, mutta tällä kaudella hyvinkin mahdollista. Nuori ja jännittävä joukkue, mutta väittäisin että tuo pakiston kokemattomuus tulee näkymään noissa maalimäärissä. Toki Andersenkaan ei ole vielä ollut ihan toivotulla tasolla. Annetaan miehelle kuitenkin aikaa. Uusi joukkue, uusi systeemi ja lievästi rikkonainen harjoituskausi alla.

Junnut pelaavat jopa paremmin kuin voisi toivoa ja farmissa Kapanen on laittanut tuulemaan. Olen ollut lievästi epäileväinen Kapasen suhteen, mutta jos tuota tahtia pystyy farmissa jatkamaan, niin Kapasenkin suhteen tilanne alkaa näyttää oikein hyvältä. Torontohan ei edes tarvitse Kapasta tällä kaudella ja muutenkin tuo top6 on aika hyvin jo nyt miehitetty. Varsinkin kun muistetaan että Babcock tykkää peluuttaa yhtä rouhijaa per kärkiketju, mutta jossain vaiheessa Kapaselle tehtäneen tilaa, jos tarve sitä vaatii. Treidirintamalle lisää ammuksia, joilla voi tavoitella esim. joukkueesta puuttuvaa kokenutta puolustajaa.

Maple Leafs ja Jets ovat hieman samankaltaisessa tilanteessa. Jets on jälleen rakentanut pitempään ja onkin pari kautta edellä. Suurin ero tulee noista kokeneista pelaajista. Leafs tarvitsee enemmän johtavilta pelaajilta. Big Buff ja Wheeler ovat sellaisia pelaajia jotka Torontolta puuttuvat. JVR, Kadri ja Bozak eivät yllä tuolle tasolle, eikä puolustuksesta löydy ollenkaan kunnon kokenutta johtajaa. Riellystä sellainen toivottavasti kasvaa, mutta aika paljon tuo lastaa Matthewsin, Marnerin ja Nylanderin niskaan. Johtajuutta on hankala hankkia, varsinkin jos halutaan parhaassa iässä olevia pelaajia, jotka pystyvät kantamaan vastuuta.

Toista kertaa tuskin nähdään Charan kaltaista UFA pelaajaa, joka voisi muuttaa omalla esimerkillään merkittävästi joukkueen suuntaa. Stamkos olisi mahdollisesti voinut olla sellainen, jos sopimus ei olisi paisunut ihan mahdottomaksi. Turha jossitella, mutta todennäköisesti em. asian takia näitä oppirahoja tullaan vielä maksamaan. Toisaalta kausi on edelleen alkanut yllättävän hyvin. Jos ennen peliä olisi sanottu, että Leafs pisteen ottaa tästä pelistä, niin olisin ollut tyytyväinen.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Leafs on nyt johtanut jokaista pelaamastaan neljästä pelistä kolmannen erän alkaessa - ja menettänyt Boston-peliä lukuunottamatta kaikissa johdon. Rosterissa niin paljon nuoria pelaajia, että toistaiseksi toistuvat johdon menetykset ja tiukkojen pelien kääntymiset tappioiksi voidaan laittaa kokemattomuuden piikkiin. Pitkässä juoksussa moinen ei kuitenkaan tule kyseeseen ihan jo nuorten pelaajien kehityksen kannalta, ja johtoportaan on syytä miettiä, olisiko niistä "laicheista" ja "greeningeistä" hyötyä johdon turvaamisessa.

Marginaalit olivat pienet viime yönä St. Paulissa. Nylander veti tolppaan Leafsin johtaessa 2-1 ja 2-3-tappioasemassa Matthewsin "tuplakosketus" kiekkoon taisi estään tämän rystyvedon menemästä maaliviivan yli. Lopussa sitten Wild puolusti uhrautuvasti, ja Dubnyk otti ne muutaman isot pelastukset. Valitettavasti se ratkaiseva ero taisi syntyä maalivahtiosastolla: Enroth aloitti hyvin, mutta Dalpen veto livahti etukulmasta sisään (,jollain "giguerella" kulma tuskin olisi jäänyt auki, mutta n. 180-senttisellä Enrothilla jäi,) ja Staalin vedon olisi Enroth ottanut kiinni, jos vain olisi peittänyt maalin alaosan. Olihan siinä Parise ohjausta yrittämässä, eikä Enroth varmaan nähnyt vedon lähtevän, mutta oma näkemys on, että noissa tilanteissa pitäisi huolehtia siitä, ettei kiekko ainakaan jäätä pitkin livahda ohi.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Leafs on nyt johtanut jokaista pelaamastaan neljästä pelistä kolmannen erän alkaessa - ja menettänyt Boston-peliä lukuunottamatta kaikissa johdon. Rosterissa niin paljon nuoria pelaajia, että toistaiseksi toistuvat johdon menetykset ja tiukkojen pelien kääntymiset tappioiksi voidaan laittaa kokemattomuuden piikkiin. Pitkässä juoksussa moinen ei kuitenkaan tule kyseeseen ihan jo nuorten pelaajien kehityksen kannalta, ja johtoportaan on syytä miettiä, olisiko niistä "laicheista" ja "greeningeistä" hyötyä johdon turvaamisessa.
Täytyy itsekin kompata tuota huomiota rauhoittavan veteraanipresenssin puutosta. Viime kaudella Leafs ei muuten voittanut ainoatakaan peliä, jossa se oli tappiolla kolmanteen erään lähdettäessä. Ei sinänsä liity mitenkään tämän hetken tilanteeseen, mutta harvinaisen hyvissä asetelmissa on onnistuttu pysyttelemään jokaisessa pelissä. Minnesota oli ehkä nykyisessä turbopumpatussa moodissaan ehkä paras mittari siitä, millaista palaa Leafsilla on liigan kovimpia joukkueita vastaan. Ei se huonolta näyttänyt! Maalierosarake näyttää nyt nollaa, mitä täytyy pitää hyvänä saavutuksena vaikka pari pistettä on vuodettu harmillisesti muille paikkakunnille.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Ihan viihdyttävä peli lopulta Chicagoa vastaan neutraalin fanin näkökulmasta. Kyllähän väsymys näkyi pelissä, kun Hawks pelasi back-to-backin jälkimmäistä peliä ja Leafs kolmatta peliä neljään päivään.

Voisihan tässä ajatella positiivisesti ja korostaa, kuinka Nylander-Matthews-Hyman ketju selvisi kunnialla, vaikka Quenneville peluutti Toewsiä heitä vastaan. Eihän siellä paljon paikkoja tullut 5vs5-pelissä, mutta muutaman todella laadukkaan paikan saivat aikaan liigan yhtä parasta shut-down-keskushyökkääjää vastaan. Ja olihan piste ennakolta ihan OK tulos. Ei vain millään pysty ajattelemaan noin.

Leafs menetti taas johdon kolmannessa erässä. Tällä kertaa tyyny oli jopa kaksi maalia, ja 4-2-tilanteessa useampi 2vs1-hyökkäys, joista ainakin yksi olisi pitänyt hyödyntää ja käytännössä tappaa peli. Marnerhan noissa oli useimmissa mukana. Kuten nähtiin, tällä tasolla ei noita voi jättää käyttämättä ainakaan Hawksin kaltaista voittamaan oppinutta jengiä vastaan.

Päivitetään vielä tuo Leafsin saldo: Leafs on nyt johtanut jokaista pelaamastaan viidestä pelistä kolmannessa erässä. Ja menettänyt yhtä lukuunottamatta kaikissa johdon ja voiton. Jos valmentajana olisi kukatahansa muu kuin Mike Babcock, laitettaittaisiin sulamiset valmentajan piikkiin ainakin jossain määrin. Babcock lienee poikkeus, mutta en kyllä mitenkään pysty itse antamaan Babcockille synninpäästöä. Hei Mike, kyllä sunkin täytyy katsoa peiliin...
 

J.Shelley#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,Toronto Maple Leafs.
02.30 mennään taas ACC:llä. Vastaan asettuu kovassa vireessä oleva Tampa Bay Lightning (4-1-0). Aikasempiin otteisiin peilaten on todella vaikea sanoa mitä ottelulta on odotettavissa. Tuleeko sieltä jatkoaika/rankkaritappio johtoaseman sulamisen päätteeksi, kunnon tukkapölly vai pilkahdus tulevaisuudesta Leafsin voittaessa ottelun nuorten ottaessa vastuuta? Muutaman päivän lepo ja kotiottelu pienen mutta kiivastahtisen vieraskiertueen jälkeen nostattaa odotuksia, ehkä jopa kohtuuttomasti, jälkimmäisen vaihtoehdon puolesta. Varmasti joukkue haluaa kotiyleisönsä edessä pelastaa kasvoja muutaman... mielipahaa aiheuttaneen ottelun jälkeen, mutta näkyykö tämä positiivisesti hyvänä tekemisenä realisoituen tulostaululla, vai enemmänkin junnumaisena höntyilyinä, jäähyinä ja kiekonmenetyksinä joista Bolts sitten rokottaa? Siinä mielessä kuitenkin kehitystä edelliskauteen näin kannattajan näkökulmasta katsottuna että nykyään oikeasti vähän jännittää että mitä sieltä tulee, verrattuna edelliskauteen jolloin etukäteen "tiesi" että kovan taistelun ja yrityksen jälkeen tulostaululla seisoo 1-2 maalin tappio.

Leafsilla pieniä, mutta positiivia muutoksia kokoonpanoon. Michalek laitettiin aikasemmin waivereihin ne kuitenkin läpäisten, ja mies jatkaakin mitä ilmeisemmin vaahteranlehden kantamista pelipaidassaan AHL:n puolella. Michalekilta itse henkilökohtaisesti odotin paljon enemmän mitä mies tähän mennessä on pystynyt näyttämään, joten kovin pahoillani en tästä uutisesta ollut vaikka sympaattiselta ja mukavalta kaverilta vaikuttaakin. Samalla Leafs poimi itselleen waivereista vanhan tutun, Ben Smithin, joka pääseekin heti tositoimiin. Connor Brown palkitsemisesta paremilla ketjukavereilla pirteiden esityksien jälkeen olen todella mielissäni. Samaa voidaan sanoa Zaitsevin nostamisesta Riellyn pakkipariksi, Nikita on ollut todella vakuuttava tähän mennessä. Hieman itseäni hirvitti miten KHL-tähti sopeutuu pieneen kaukaloon, mutta jo World Cupissa miehen pelatessa Venäjän pakistossa huomasi että homma on hanskassa.

Zach Hyman - Auston Matthews - William Nylander
James van Riemsdyk - Tyler Bozak - Mitchell Marner
Connor Brown - Nazem Kadri - Leo Komarov
Matt Martin - Ben Smith - Peter Holland

Morgan Rielly - Nikita Zaitsev
Jake Gardiner - Roman Polak
Matt Hunwick - Connor Carrick

Frederik Andersen
Jhonas Enroth

45 minuuttia pelin alkuun, jos jaksan ottelun katsoa loppuun asti niin huomenna varmaan pudottelen jonkinlaista raportin tynkää pelistä. Jos ei muiden niin omaksi iloksi :)
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tällä kertaa ei menetetty johtoasemaa. Eipä tuossa missään vaiheessa johdossa käytykään ja peli oli käytännössä hävitty jo ekan erän jälkeen. Ihan kammottava peli koko joukkueelta, mutta varsinkin puolustukselta ja Andersenilta. Puolustuksesta Hunwick ja Polak aivan hirveitä, Carrick edelleen omassa päässä ihan katastrofi eikä tuo muiltakaan puolustajilta ihan putkeen mennyt. Toisessa päässä sitten Bishop pelasi huippuottelun ja Leafsin hyökkääjät sortuivat tehottomuuteen, tuloksena sitten 7-3 turpaan.

Tässä vaiheessa kautta jo ihmettelen mitä Matt Martinin pitäisi tuoda joukkueeseen ja mitä tuolle puolustukselle meinataan tehdä? Koska Komarov alkaa pelaamaan?
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Tampan tasoista joukkuetta ei kyllä hevin voiteta sellaisella oman pään pelillä, jota Leafsiltä nähtiin eilen. Nostetaan nyt vielä esille noiden jo mainittujen kämmien lisäksi Matthewsin omassa päässä keskikaistalle heittämä rystylätty, mistä Tampan käänsi pelin ja teki 1-0-maalin. Myös Nylanderin blokkiyritys Stamkosin toisessa maalissa oli ihan huvittava (=hyppää, ettei kiekko vaan osu), mutta suurempi ongelma toki se, että Nylander ja Hyman eivät olleet merkanneet vaarallisella sektorilla ollut Stamkosia. Jos sentteri on syvässä, jomman kumman laiturin on otettava b-pisteiden välissä oleva hyökkääjä ja jätettävä pakki viivassa vapaaksi, kun selvää on, kumpi on vaarallisempi maalintekosektori.

Eihän Andersenkaan vakuuttanut taaskaan. Leafsin on vain pakko peluuttaa tanskalaista ja toivoa, että tämä saa juonen päästä kiinni. Don Cherry luonnollisesti heittänyt jo Andersenin bussin alle, mikä ei auta asiaa, koska kyse sen verran suuresta kiekkopersoonasta edelleen.

Kyllähän Tampakin sitten teki kolmannessa erässä "leafsmäisiä" virheitä, mutta tappoi toisaalta pelin kylmästi Marnerin 2+2:n aikana. No, Matthews ja Nylander saivat ainakin jatkettua pisteputkeaan tuon löysäilyn seurauksena. Kauheasti ei tuolle kaksikolle kannata antaa siimaa, koska taitoa ja tällä hetkellä myös tehoja näyttää löytyvän.

Kokonaisuutena maaleja ja virheitä nähtiin siihen malliin, että tuli mieleen lapsuuden NHL. Jos Bishopille olisi sattunut huono päivä, oltaisiin saatu vielä suuremmat maalikarkelot ala 1992-93.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuten olen sanonut aikaisemminkin, olen yllättynyt, että Babcockin joukkue pelaa tällaista peliä, kun viime kausi vietettiin kokonaisuudessaan Babcockin "systeemiä" opetellessa. Tuntuu jotenkin siltä, että koko viime kausi on vedetty vessanpöntöstä alas, eikä silloin saavutettu mitään joukkueen rakentamisen suhteen. Ja sehän maksoi yli 6 miljoonaa, joka oli Babcockin palkka, ilmeisesti tyhjästä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Panttereita vastaan maalin johto piti kolmannessa erässä, eikä Leafs poikkeuksellisesti antanut voiton lipua ohi. NHL:ssä kolmanteen eränn johdossa lähtevä joukkue yleensä voittaa pelin, mutta Leafs on luonnollisesti ollut poikkeussääntöön.

3-2-voitto ennakolta yhdestä divisioonan vahvimmista joukkueista toki lämmittää, mutta Florida ei kyllä pelannut kummoisesti: liikaa loukkaantumisia ja liian vähän roolinottoa pelikunnossa olevilta avainpelaajilta. Leafsin kahdessa ensimmäisessä maalissa Petrovic ja Mattheson tekivät isot, helpot kämmit. Tekisi mieli sanoa, että tällä kertaa Leafs teki vähemmän selviä, maaliin johtaneita virheitä.

Toivottavaa kyllä olisi, että ns. kokenut kaarti heräisi. Siellä on ihan liikaa alisuorittajia, pahimpana valitettavasti Komarov. Viime peleissä Matthews ja Nylander ovat rakentaneet suurimman osan Leafsin laatupaikoista, mutta viime yönä oli Marnerin vuoro. Matthewsin kenttä oli avauserän muutamaa vaihtoa lukuunottamatta heikko, mutta Marner paikkasi tuota. Ja voi sanoa, Marner tuossa ketjussa ne paikat luo, Bozak ja JvR sitten joko tekevät niistä tai ei.

En tiedä, onko se sitten merkki siitä, että nuoret pelaajat ovat valmiita entistä nuorempina ja vanhemmille parasta ennen -päivä koittaa entistä aikaisemmin, mutta kadrit, bozakit, komarovit eivät kyllä saa 5vs5-pelissä aikaan edes murto-osaa siitä mitä junnuosasto. Joo, tiedän, että Kadrin kenttä pelaa vaikeimpia minuutteja, mutta ei vaan riitä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Komarov on ollut kyllä suurin pettymys. Mies ei taklaa, hämmennä tai tee yhtään mitään hyödyllisestä.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Kadri mielestäni pelannut vahvasti tähän mennessä, toisinkuin Komarov, joka pääsee paahtamaan myös ylivoimassa ilman tehoja. Nazemilla kuiteski kohtuu hyvät 2+3 tehot kasassa, vaikka suurin osa tehoista tullut ylivoimalla.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sitten NHL:n varmaan kuumin joukkue vastassa, toivottavasti pojat sais jotenkin kairattua voiton.
 

J.Shelley#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,Toronto Maple Leafs.
Tampa peli oli niin masentavaa katsottavaa että kovista puheista huolimatta en saanut itseäni pakotettua kirjoittamaan raporttia pelin loputtua. Hyvin kyllä muut kirjoittajat tiivistivät ottelun paskuuden, enkä usko että olisin pystynyt keskusteluun juurikaan lisää tuomaan. Todennäköisesti viesti olisi sisältänyt paljon kirosanoja, paniikin lietsomista älyttömien treidien muodossa ja rebuildin toteamista epäonnistuneeksi.

Tästä huolimatta löysin itseni katsomasta Leafs - Panthers matsia hieman vastahakoisena, odotuksissa oli lähinnä se että puolustus pelaisi vaikka edes 3 tilannetta oppikirjan mukaisesti, muu toimikoon pelkkänä plussana. Ja siltä se alkuun vahvasti vaikuttikin, Panthersin ensimmäisen maalin mentyä pakkipari Rielly- Zaitsevin löysäilyn piikkiin. Onneksi tästä hetkestä eteenpäin ottelu oli hyvinkin nousujohteinen Leafsin osalta, ja näin ottelun jälkeen avattiin shampanjat ja sikarikotelot Leafsin 3-2 voiton kunniaksi!

Andersenilta hyvä peli tähän väliin, vaikka jo totuttuun tyyliin se yksi helppo piti antaa vastustajalle. Vastapainona piti kyllä Leafsin pelissä mukana usealla hyvällä torjunnalla, teki varmasti hyvää Freddyn itseluottamukselle. Nyt vaan sormet ristiin että pystyy jatkossa pelaamaan tällä tasolla, ja alkukauden kompuroinnit oli vaan loukkaantumisen ja huonon pelituntuman seurausta.

Pakisto paranti huomattavasti Tampa-pelistä, vaikka kyllä siellä vieläkin tehdään semmoisia ratkaisuja mitkä ei tavan pulliaiselle ihan täysin aukea. Rielly varsinkin muutamaan otteeseen pisti silmään negatiivisesti, mutta muuten aikasempiin otteluihin verrattuna ihan kelpo esitys kaikilta. Toki jokainen voi itse miettiä että kuinka paljon Panthersin hengettömällä hyökkäyksellä on vaikutusta pakiston suoritukseen.

Marner, ai jumalauta. Viimeistään tässä vaiheessa alkaa hitaammillekkin avautua mistä lempinimi "Magic" tulee. Joka kerta kun mie... poika saa itselleen tehtyä edes pikkiriikkisen tilaa (jonka osaa todella hyvin) niin tapahtuu todella kauniita asioita. Joko a)petaa itselleen hyvän laukaisupaikan tai b) Bozakille ja JvR:lle maailmanluokan tekopaikan josta kiekko maaliin tai vaihtoehtoisesti plekseille. Kuten @SaucerPass tuossa aikasemmin totesikin, niin tällä hetkellä Marner on kyllä tuon ketjun kantava voima täysin suvereenisti, Bozakin ja JvR:n lähinnä nauttiessa tarjoilusta. On varmaan ollut todella mieltäylentävää puolustajien pelata tuota kaveria vastaan OHL:ssä viime kaudella. Mitään Stromelta pois ottamatta, niin kyllä voi taas naureskella omalle typeryydelleen kun olin aikoinaan hieman harmissani Arizonan ottaessa Stromen draftissa, jättäen Marnerin Torontolle.

Matthewsin ketjulta hieman vaisumpi peli, olkoonkin että Nylander väläytteli taas osaamistaan muutamaan otteeseen. Pojille kuitenkin synninpäästö, ei voida olettaa että ketju jonka yhteenlaskettu NHL-kokemus on 43 peliä vielä pystyisi tasoaan pitämään läheskään joka ottelussa. Kuitenkin, jo tässä vaiheessa voidaan hieman jo kyseenalaistaa Hymanin tulevaisuus Matthewsin ja Nylanderin kanssa. Älkää siis käsittäkö väärin, pidän Hymanista todella paljon mutta näkisin Hymanin enemmänkin 3-ketjun energisenä grinderinä kuin uskottavana top-6 hyökkääjänä tulevaisuudessa. Joku hieman kädellisempi ja hyökkäyspäässä parempi työmyyrä tuohon maistuisi, mutta se että löytääkö semmoista mistään onkin täysin toinen asia. Omista junnuista Brendan Leipsic, Nikita Soshnikov tai Tobias Lindberg voisi tulevaisuudessa sopia tähän muottiin, joista varsinkin Leipsic on aloittanut kauden AHL:ssä todella vahvasti, tehden 7 peliin 3+9.

Yhdyttävä myös muiden kirjoittajien huomioihin Komarovin vaisuudesta, muiden veteraanien saadessaan peliään parempaan kuosiin jatkaa Leo omaa pelillistä korpivaellustaan. Floridaa vastaan oli muistaakseni 2-3 vaihtoa jossa mies pelasi hyvin, muuten todella näkymätöntä ja jokseenkin "turhaa" pörräämistä. Mitään edelliskauden alistamista ei varmasti kukaan odota, mutta kyllä Leo pystyy paljon parempaankin jo ihan normaalilla suoritustasollaan kuin mitä nyt on nähtävissä. En tosin kovin huolissani ole sen suhteen etteikö mies saisi peliään kulkemaan.

Ja juu, tänään tosiaan yöllä kahdelta pelataan Montrealin kyläseuran joukkuetta vastaan, ja sen perusteella mitä Habsin otteita tällä kaudella seurannut (lähinnä Lehkosen ja Radulovin takia), niin toivon Andersenin itseluottamuksen takia että Enroth pelaisi tänään. Jos ja kun Leafsin puolustus jatkaa tähän mennessä nähdyn suorittamisen ylläpitämistä niin em. Habs-kaksikko tulee tekemään todella rumaa jälkeä, Paciorettystä ja Weberistä nyt puhumattakaan.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Mielestäni helvetin hyvä peli Torontolta, joka oli paljon parempi joukkueena ja ois ansainnu pisteet. Montreal käytännössä kokonaan Pricen varassa, ei voi mitään.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
MielestäniMontreal käytännössä kokonaan Pricen varassa, ei voi mitään.

En kyllä ole samaa. Price toki Montrealin puolustuksen viimeinen lukko, mutta Habs puolustaa äärimmäisen kurinalaisesti Pricen edessä. Ei Montrealia vastaan kauhean paljon laadukkaita maalintekopaikkoja saa, jos homma toimii. Ja tällä kaudella Therrien systeemi on useimmiten toiminut, vaikka Price ei olisi edes pelannut.

Tässä pelissä ei paikoilla juhlittu. Silloin ne harvat isot virheet ratkaisevat. Morgan Rielly voi ottaa aika paljon kontolleen tuon pelin ainon tasaviisikoin tehdyn maalin: Rielly haki riskillä katkoa, mutta pelasikin itsensä ulos ja antoi Raduloville ja Galchenyukille 2vs1-hyökköyksen. Aika pitkälti ne kaverit, joille tuossa nipussa sitä laatupaikkaa ei voi antaa.

Kuten sanottua, Habs teki vähän isoja virheitä, eikä ainakaan antanut Leafsin parhaille hyökkääjille helppoja paikkoja. Nyt nuorisokaartista oli Nylanderin vuoro vakuuttaa. Vaikka tilaa ja aikaa ei juuri Habsin alueella ollut, Nylander pystyi luomaan tilanteita. Kyllähän liiga herännee jo siihen, että ykkösparia ja shut-down-ketjua kannattaa peluuttaa Matthewsin vitjaa vastaan. Kotipeleissä Babcock voi tuon match-upin välttää, mutta vieraissa voi olla vaikeaa.

Muut pelin maalit sitten yv:llä. William Nylander kapelimestaroi Leafsin tasoituksen, ja Habs käytti tylysti 4vs3-ylivoimansa. Kun viivassa on Shea Weber, niin kolmella pelatessa voi joko ottaa Weberin one-timerin pois, jolloin maalin edustalle jää mielettömästi tilaa tai luottaa siihen, ettei Weber osu. Kyllähän sen melkein tiesi, että omissa soi, kun tuo yv alkoi.

Kokonaisuutena peli oli todella tarkkaa, mutta silti vauhdikasta. Siellähän nähtiin jopa useampi iso taklaus, joita ei ole liikaa nähty. Omalla tavallaan hyvin pelattu peli molemmilta joukkueilta, mutta kyllähän moni neutraali fani katsoo mieluummin viime yön Flyers-Penguins-ottelun kaltaista peliä, jossa molemmat karvaavat todella rohkeasti ja hakevat riskilläkin ylivoimahyökkäyksiä. Virheitä ja paikkojan siinä pelissä nähtiin jo ensinmäisen 10 minuutin aikana enemmän kuin tässä pelissä 60 minuutin aikana.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös