Toronto Maple Leafs 2015–2016 – uusi alku

  • 127 505
  • 455

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Leafsin viimeiset neljä peliä ovat sujuneet jopa ennakoitua paremmin: vain yhdessä Toronto on jäänyt kokonaan ilman pisteitä! Eihän tuohon putkeen mahdu kuin yksi voitto, mutta se onkin sitä komeampi eli 4-1 kotivoitto liigan ehdottomiin kärkijoukkueisiin kuuluvasta Dallasista.

Eihän Leafs pelejä pysty voittamaan. Siitä kai kertoo kaiken olennaisen 2 voittoa 14 ottelussa. Kaikilla muilla joukkueilla on vähintään 4 voittoa jo tilillään. Leafs on kuitenkin onnistunut sinnittelemään vähintään jatkoajalle sen verran useasti, että kilpailu liigan huonoimmasta rekordista ei ole mitenkään ratkennut vielä. On se käsittämätöntä, että Columbus, Colorado ja Edmonton eivät ole onnistuneet keräämään juuri Leafsiä parempaa pistesaldoa.

Kauheasti en viitsi viimeaikaisia otteita kommentoida. Tällä hetkellä tilanne on se, että pelejä jaksaa katselle erän sieltä, toisen täältä. Kynnys klikata GCL:n ylävalikosta Leafsin peliä on kohtalaisen korkea, kun jokaisella kierroksella on tarjolla laadukkaampaakin kiekkoviihdettä.

-------------------------------------------------------------------------------

Marliesilla sentään kulkee AHL:n puolella: 13 peliä liigan parhaalla rekordilla 10-3-0.

Kyllähän Marliesin nippu näytti erittäin kovalta jo ennen kauden alkua, ja edellisviikolla se vahvistui entisestään, kun Mark Arcobello liittyi farmin vahvuuteen. Arcobello ei tosiaan kelvannut "waivereissa" yhdellälään NHL-seuralla, mitä ei voi pitää ihmeenä huomioiden alkukauden otteet Leafsissä. AHL-tasolla kyseessä kuitenkin kova pelimies: 4 peliä, 3+3=6. Liian hyvä AHL:ään, muttei tarpeeksi hyvä NHL:ään. Vähän niin kuin T.J. Brennan, joka pelaa piste/peli-tahdilla AHL:ssä ja johtaa taas puolustajien pistepörssiä tehoin 5+7=12.

William Nylander on AHL:n pistepörssissä jaetulla kolmannella sijalla tehoin 7+7=14. Eroa pörssiä johtavaan AHL-jyrä Joe Whitneyhyn on 2 pistettä. Kun muistaa Nylanderin vahvuudet, jotka lähes yksinomaan liittyvät hyökkäyspeliin, niin melkein olisin pettynyt, ellei William olisi vähintään piste/peli-tahdissa.

Sen sijaan Connor Brown ja Kasperi Kapanen eivät oikein ole pelanneet sellaisella tasolla, jota toivoisi: Brownilla 8 peliä 0+4, Kapasella 9 peliä 4+0. Varsinkin tuo Brownin saldo on mieletön pettymys, kun vertaa viime kauteen.

CHL:n puolella sekä Mitch Marner että Dmytro Timashov ovat kumpainenkin liigojensa pistepörssien kärkisijoilla.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Komas voitto putkeen. Huonomminkin vois mennä. JVR:n maali oli hieno ja mielestäni esimerkki siitä miten Babcock haluaa joukkueen pelaavan. Paljon sattuu vielä keikon kanssa hasardeita ja ilman kiekkoo omassa päässä menee merkkaukset vituiks, mutta kyllä peli on mennyt huikeesti eteenpäin. Seuraavaks odotellaan Kadrin ketsuppipullon aukasua.. :)
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Leafsin marraskuun rekordi näyttää aivan toisenlaiselta kuin lokakuun: 4-1-2! Suurin syy muutokseen on ehdottomasti maalivahtipelissä. Leafs on päästänyt vain kerran tässä kuussa yli kaksi maalia (4-2 kotitappiossa Winnipegille).

Bernierin loukkaantumisen myötä Reimer on päässyt sellaiseen vireeseen, jota Leafsin tasoinen nippu tarvitsee voittaakseen tässä liigassa. Vaikka Leafs on tehnyt marraskuussa 2.43 maalia peliä kohti (vrt. 2.00 maalia/peli lokakuussa), niin ei Leafs edelleenkään maalintekokilpailuja voita. Se tosin auttaa kummasti, että marraskuussa YV on toiminut lähes 20 prosenttiyksikköä paremmin kuin lokakuussa.

En edelleenkään usko, että Reimerista on pitkällä tähtäimellä ykkösmaalivahdiksi. Kukaan ei oikeastaan enää odottanut Reimerin pystyvän pelaamaan tällaisella tasolla edes näin pitkään, minkä vuoksi hänellä oli vain voitettavaa. Nyt paineet taas kasvavat, kun fanit odottavat joka ilta Reimerilta voittavan maalivahdin esitystä. Silloin Reimerilla on yhtäkkiä taas hävittävää, ja jos historia on jotain opettanut, niin Reimer sulaa.

Kadri on saanut kehuja Babcockilta, mutta varsin surullista luettavaa Nazemin laukaisustatsit ovat. Kuinka paljon kyse on siitä, ettei Babcock vain halua heittää Kadria bussin alle, sitä en tiedä. Ykköskeskushyökkääjän minuuteilla pitää vain saada tehoja aikaan. Varsinkin kun Nylander takoo yli piste/peli-tahdilla farmissa. Tälle menolla Kadri ei enää ensi kaudella johda ainakaan Toronton ykkösketjua.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Kun tuossa edellisessä viestissä tuli korostettua maalivahtipelin merkitystä Leafsin marraskuiselle vireelle, niin viime yönä saatiin muistutus siitä, mitä tapahtuu, kun maalivahtipeli ei ole kunnossa. Leafs on pahassa otteluruuhkassa, joten oli luonnollista, että tervehtynyt Bernier pelaa back-to-backin jälkimmäisen pelin.

Tulos? 4-3 tappio MSG:ssä yhdelle liigan parhaista joukkueista. Sekä Stepanin (2-1) että ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla ratkaisseen Zuccarellon maalin (4-3) voi laittaa täysin Bernierin piikkiin. Ensimmäisessä kaamea imaisu siniviivan takaa lähteneeseen vetoon, jälkimmäisessä kaamea rebound parhaalle maalintekosektorille helppoon vetoon.

Maalintekovaikeuksista kärsivä Leafs taisteli vielä yli Bernierin ensimmäsestä virheestä, mutta toisen virheen ajoitus oli jo sellainen, ettei edes kunnon comeback-yritystä saatu aikaan. Näin se joukkueen itseluottamus tuhotaan.

Noin muuten peli oli melko puuduttavaa ajoittain. Molemmat joukkueet pelaavat tällä hetkellä otteluohjelman hektisimpiä jaksoja, joten rasitustasot olivat korkealla. Lisäksi Knicks oli pelannut vain muutamaa tuntia aikaisemmin MSG:ssä, joten jää oli vielä tavallistakin heikompi.

Todella kiinnostavaa nähdä, miten Leafs toipuu. Se nyt ainakin on selvää, että Reimer pelaa seuravan pelin.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sanoisin viimeisen kymmenen matsin perusteella, ettei ole tietoakaan siitä, että Toronto jäisi tällä kaudella viimeisten joukkoon. Näillä esityksillä joukkue taistelee itsensä lähelle po-paikkaa. Joukkue näyttää peli-ilmeeltään nyt yhtä hyvältä kuin Carlylen aikana parhaimmillaan miinus Kessel. Pitkäjänteisen draft-kehitystyön kannalta Leafsin pitäisi olla huonompi kuin se nyt on. Toisaalta ehkä joukkue onnistuu pestaamaan esim. Stamkosin kesällä, jolloin tilanne näyttäisi taas toisenlaiselta.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Leafs otti viime yönä todella vakuuttavan 5-1 kotivoiton Avsista. Joukkue puolusti organisoidusta omalla alueella pitäen Avsin poissa parhaalta vetosektorilta. Ensimmäiseen kahteen erään taisi mahtua vain yksi ylivoimahyökkäys Coloradolle. 3. erässä ote hieman herpaantui osittain senkin vuoksi, että Avs satsasi uhkarohkeasti hyökkäykseen.

Avs sen sijaan menetteli kiekkoja vaarallisissa paikoissa, joista Leafsille siunaantui useampi vaarallinen tilanne. Monta pidempää pyöritystä Leafs ei saanut Coloradon päähän koko ottelussa tasakentällisin, mutta eipä paikkoja tarvinnut luodakaan päätypelin kautta, kun niitä tosiaan syntyi ihan Avsin kiekonmenetyksistä. Materiaaliltaan Leafs on paljon Coloradoa perässä, mutta kaipa se ero valmennuksessa näkyy juuri joukkuepelissä.

En myöskään muista, koska olisin viimeksi nähnyt yhtä dominoivaa esitystä miltään YV-viisikolta kuin Leafsin "kakkosylivoimalta" tänään. Eihän tuo nimien perusteella mikään kummoinen nippu ole (Bozak, Holland, Boyes, Parenteau, Phaneuf [pakki hieman vaihdellut tosin]), mutta kiekko liikkui kuin punakoneella. Varsinkin 2-0 ja 3-0 maalit olivat silkkaa taidetta. Leafsin ylivoima on ollut nousukiidossa koko marraskuun, ja kemiat todella näyttävät kohtaavan tuossa ylivoimakentässä. Toronton täydellisen dominoinnin erikoistilanteissa kruunasivat ykkösylivoiman tekemä 5-1 maali, Komarovin 1-0 maali alivoimalla sekä täydellinen (4/4) alivoima.

Jos negatiivista haetaan, niin Kadri sekä hävisi Coloradon ainoaan maaliin johtaneen aloituksen omassa päässä että missasi taas tukun maalipaikkoja. Laukaisuprosentti vain laskee laskemistaan.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
En myöskään muista, koska olisin viimeksi nähnyt yhtä dominoivaa esitystä miltään YV-viisikolta kuin Leafsin "kakkosylivoimalta" tänään. Eihän tuo nimien perusteella mikään kummoinen nippu ole (Bozak, Holland, Boyes, Parenteau, Phaneuf [pakki hieman vaihdellut tosin]), mutta kiekko liikkui kuin punakoneella. Varsinkin 2-0 ja 3-0 maalit olivat silkkaa taidetta. Leafsin ylivoima on ollut nousukiidossa koko marraskuun, ja kemiat todella näyttävät kohtaavan tuossa ylivoimakentässä.
Suorastaan hypnoottisen tylyssä pesukoneessa sai Coloradon nelikko viettää tänään aikaansa. Missään vaiheessa ei löytynyt aseita ottaa pois Leafsin laita->kulma->maalinkulma->sektori->maali -kuviota, joka tuotti kaksi maalia ja aiheutti kolmannessa alivoimakuvion täydellisen pirstaloitumisen. Peliä pyöritettiin hienosti pienessä tilassa ja paine purettiin tarvittaessa tarkoilla pitkillä pysty- ja poikittaissyötöillä, eli Leafsilla toimi käytännössä kaikki ne osa-alueet, minkä kanssa 29 muuta valmentajaa tuskailee päivästä toiseen. Myös pelirohkeus oli jokaisella jampalla ihailtavan korkealla, vastuuta ei pakoiltu tai siirretty turhaan eteenpäin "liian" turvallisella syötöllä, esim. Hunwickin nousu viimeisessä maalissa oli hyvä esimerkki tästä.

Aikaista sanoa vielä, mutta täytynee itsekin olla samaa mieltä kuin veli @blue line sen suhteen, että Toronto ei tule "taistelemaan" viimeisestä sijasta, vaan on lopulta todennäköisesti pisteissä lähempänä pleijaripaikkaa kuin kellaria. Varsinkin löysähkö Atlantic tulee auttamaan paljon. Toisaalta lienee vain ajan kysymys missä vaiheessa esim. Tampa saa pelinsä kuntoon. Montreal menee menojaan ja kahdesta muusta paikasta kamppailevat sitten tosissaan Detroit, Ottawa, Florida ja Tampa. Bostonilla ja Buffalolla tuskin riittää paukut. Villit kortit lienevät Metron heiniä. Atlantic ei taas vastaavati sisällä Flyersin, Hurricanesin ja Blue Jacketsin tapaisia heittopusseja, tosin Columbus pyristelee kovaa vauhtia kyseisen kerhon ulkopuolelle.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Viimeyönä Kadri sai pitkästä aikaa tehytä sen kaivatun maalin johon loistavan syötön antoi Komarov. Voitto tuli tsägälaukauskilpailussa Carolinata. Oli kyllä nihkeen näköistä peliä. Carolina oli aavistuksen niskan päällä koko ottelun, mutta ei tuo Leafsin voitto huutava vääryyskään olut. Babcock sanoi myös pelin jälkeen, että rehellisesti sanotttuna Carolina oli vähän parempi. Saas nähä vieläkö Leafs innostuu kamppailemaan tosissaan pleijaripaikasta. Huono asia ensi kesän draftin kannalta, mutta kyllä näin fanina mielummin voittoja silti maistelee.

On kyllä Leafsin peli ja rosteri muuttunut aika paljon sitten Carlylen ajoista. Nythän siellä on neljä kenttää millä on lupa hyökätä ja jotka ainakin paperilla pystyvät malintekoon. Erikoista on myös se, että kakkosylivoimassa taitaa pelata kaks neloskentän pelaajaa Boyes ja Holland. Carlylen aikaan ei nelosessa semmosia kavereita paljon luistellut mitkä ois yv:lle uskaltanu heittää. Ensi yönä vastassa toinen original 6 joukkue Boston. Reimer ilm pelaa toisen pelin putkeen. Ennakoiko tämä Bernierin siirtoa vai eikö vaan löydy enää luottoa.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Ensi yönä vastassa toinen original 6 joukkue Boston. Reimer ilm pelaa toisen pelin putkeen. Ennakoiko tämä Bernierin siirtoa vai eikö vaan löydy enää luottoa.

Ei ainakaan vielä ole tulossa siirtoja:

"A 5-1-2 month of November has the Leafs feeling pretty good about where they stand. Although coach, Mike Babcock, has his sights set on the post-season, the GM isn’t interested in making any bold declarations at the moment.
-Right now, I’m more into finding out about who we are on a more consistent basis, said Lamoriello.
-We’ve played some 19 games right now and I’m more concerned about where we are today than where we are tomorrow.
-----
One of the early issues for the Maple Leafs stemmed from goaltending. With incumbent starter Jonathan Bernier struggling out of the gate, James Reimer has taken the reps away by playing some of the best hockey in his career. Reimer is an unrestricted free agent at the end of the season, while Bernier is just a few months into a two-year, US$8.3-million contract. Despite Bernier’s early struggles, Lamoriello isn’t about to write anyone off, yet"

Tuossa pieni otanta National Postin jutusta. Tiivistettynä homma menee siis niin, että pelaajille on annettava aikaa ja nyt on liian aikaista tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä, sillä niitä saatettaisiin katua tulevaisuudessa. Kausi on nuori, vire voi vaihtua ja siirtoja tulee jos niille on pakottava tarve.

Minulle on jäänyt sellainen kuva, että joukkue on oppinut B:n pelikirjan ja toteuttaakin sitä ihan hyvin, mutta pelaajien taso ei ole sillä tasolla että kilpailtaisiin edes paikasta pudotuspeleihin. Olisiko sitten niin, että kauden puolivälin vaiheilla B:n suunnitelmaan sopimattomat pelaajat alkavat vaihtaa maisemaa, ja jäljelle jää sitten se runko jota tulevina vuosina täydennetään näillä Marnereilla ja Nylandereilla? Pitkäjänteisyyttähän tälläisissä projekteissa aina tarvitaan, ja nyt sitä on. Turha kaupata Bernieriä jos ekat pelit ovat menneet paskasti, kun ihan yhtä hyvin tässä voi olla se äijä joka vetää loppukaudesta "hammondit" ja joukkue onkin pudotuspeleissä. Varsinkaan kun Bernierin kauppaamisella ei varsinaisesti saavutettaisi mitään sellaista, josta olisi Torontolle hyötyä joukkueen nykyisessä tilanteessa.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Leafs pelaa todella kurinalaista peliä. Kaikki perustuu tiiviiseen oman alueen puolustuspeliin ja virheiden välttämiseen. Kovin montaa laadukasta paikkaa vastustajalle ei siunaannu parhaalta maalintekosektorilta ottelua kohden. Vetoja toki tulee, mutta suurin osa niistä on sellaisia, jotka voittava maalivahti tässä liigassa poimii. Ja tällä hetkellä Reimer on voittava maalivahti. Lisäksi vaarallisia kiekonmenetyksiä tulee siniviivoilla ja keskialueella ani harvoin, joten vastustajan on turha unelmoida ylivoimahyökkäyksistäkään.

Siinä "blue print" Toronton viimeaikaiselle vireelle. Hintana on sitten se, että neutraalille katsojalle pelit ovat erittäin tylsää ja puuduttavaa kiekkoa, jossa korostuu virheiden välttäminen. Jos Leafs itse nimittäin tekee maaleja, ne syntyvät voittopuolisesti, joko vastustajan isompien virheiden seurauksena tai YV:llä. Perinteistä pohjoisamerikkalaista urheiluklisettä lainaten: "The Maple Leafs don't beat themselves." Kolikon toinen puoli on sitten, voittaako Leafs koskaan vastustajaa vai häviääkö vastustaja omiin virheisiinsä.

Alkukauden perusteella Babcock vaikuttaa juuri niin velholta penkin takana kuin ennakolta odotettiinkin. Vaikka siellä Kadri on pelannut tehojen puolesta alle kykyjensä, niin muutoin Babcock on maksimoinut "rosterin" kyvyt. Ongelma vain on, että seuraavan askeleen ottaminen edellyttää "rosterin" laadun parantamista. Se ei onnistu, jos Babcock valmentaa Leafsin sijoille, joita ei kovin suurella todennäköisyydellä päästä varaamaan matalalla varausvuorolla. Lisäksi pidän hieman ongelmallisena sitä, että Babcock opettaa systeemiään pelaajille, joista todella moni pelaaja yksi- tai kaksivuotisilla sopimuksilla. Hyvässä lykyssä suuri osa "rosterista" vaihtuu taas ensi kaudeksi, joten sama sisäänajo Babcockin pelitapaan on edessä taas ensi kaudellakin.

Toisaalta mukava katsella joukkuetta, jonka pelissä on selkeä punainen lanka. Toisaalta mietityttää, johtaako tämä pidemmän päälle muuhun kuin keskinkertaisuuteen. Se täytyy toki muistaa, että Leafsin peli romahtaa sillä hetkellä, kun Reimerin loistavat otteet loppuvat. Sen tapahtuessa Leafs on nopeasti 10 pelin tappioputkessa.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Voi voi! Mikähän tuolle Bernierille on tapahtunut!? Joskushan se oli hyväkin veskari. Hyvä peli oli Capitalseja vastaan, mutta perinteisesti ei saatu paikoista sisään ja Tamin sanoja osittain lainatakseni veskaripelissä oli eroa. Okei muutama Capsien maaleista oli melkosia pomppuja, mutta ei tuo Bernierin työskentely nyt vaan vakuuttanut millään tavalla. Reimerille kävi niinkuin sille on aiemminkin käynyt, että kun kiekko alkaa tarttumaan niin tulee heti loukkaantuminen. Semmosen huomion bongasin, että Babcockin peluutustavalla kuorma jakautuu melko tasaisesti kenttäpelaajille. Viimeyönä vähiten pelannut oli Boyes ja sekin pelasi yli 11min. Minusta tämä on pelkästään hyvä juttu.
 
Hieman heikosti Babcock tuntee pelaajansa, jos eilistä Urheiluruutua on uskominen.
Puhui Komarovista, ja kysyi haastattelijalta, että "mistä sanoit hänen olevan?" ja toimittaja sanoi että Suomesta. Babcock vastasi luulleensa Komarovin olevan venäläinen.
Vähän huono jotenkin. Korkeintaan katsonut, että Komarov on syntynyt Neuvostoliitossa vuonna 1987. No, ehkä se onkin vaikea tietää, onko hän sovietti, venäläinen, virolainen, vironvenäläinen vai kenties suomalainen. Ja kun on pelannutkin Suomessa ja Venäjällä.
Mutta silti, ei kovin hyvin tunne kaikkia pelaajia näköjään. No, tykinruokaahan ne onkin, jotka uhrataan systeemin nimissä kiekkokontrollin maailmanvalloitusyrityksessä. Babcock ei tykinruoan kanssa hengaile, vaan käy pitämässä harjoituksia joukkueelleen ja valvomassa taistelut, mutta muuten pyörii mieluummin kerholla muiden herrojen kanssa.

Tai sitten vaan halusi sanoa jotain hassua toimittajalle. Sanoikin siihen lopuksi, että "meidän täytyy tarkastaa hänen passinsa" tai jotain tällaista.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Hieman heikosti Babcock tuntee pelaajansa, jos eilistä Urheiluruutua on uskominen.
Puhui Komarovista, ja kysyi haastattelijalta, että "mistä sanoit hänen olevan?" ja toimittaja sanoi että Suomesta. Babcock vastasi luulleensa Komarovin olevan venäläinen.
Vähän huono jotenkin. Korkeintaan katsonut, että Komarov on syntynyt Neuvostoliitossa vuonna 1987. No, ehkä se onkin vaikea tietää, onko hän sovietti, venäläinen, virolainen, vironvenäläinen vai kenties suomalainen. Ja kun on pelannutkin Suomessa ja Venäjällä.

NHL:ssä päävalmentaja ei todellakaan rupattele pelaajien kanssa tai vietä aikaa heidän kanssaan. Yleensä läheisemmin pelaajien kanssa kommunikoivat kakkosvalmentajat ja muu henkilöstö. Babcock toki on sillä tavalla poikkeus, että hän ainakin juttujen mukaan pyrkii kommunikoimaan pelistä ja odotuksista pelaajien kanssa päivittäin. Vanhan koulukunnan valmentajat eivät välttämättä tehneet edes tätä. Toki uusi sukupolvi todennäköisesti ravistelee käytäntöjä ja ajat muuttuvat.

Lätäkön toisella puolella pelaajien kansalaisuus menee syntymäpaikan mukaan, joka NHL.com:ssa on Viro ja Narva. Viro on ollut tuolloin osa Neuvostoliittoa ja Komarovin nimi ei suoraan kerro, että mies on Suomen puolelta. Eiköhän Leon kotimaa pysy jatkossa Babcockin muistissa, koska mies on Komarovin pelityyliin kovin tykästynyt ja rooli on tälle kaudella kasvanut huomattavasti.

Hyvä niin sillä Leo on ihan poikkeuksellinen pelaaja ominaisuuksiltaan. On tainnut Leafs uransa aikana pelata, joka kentässä ykkösestä neloseen ja jokaiseen kenttään mies istuu. Taklaa aina loppuun asti, taistelee, hankkii jäähyjä ja siinä sivussa tehnyt tällä kaudella pisteitä vähintään kohtuullisesti. Mikäli Kadri saisi tuon slumppinsa loppumaan voisi odottaa isompiakin tehoja.

Hienoja miehiä molemmat, tuskin Babcock lähtee Komarovin passia tarkastamaan. Tällä hetkellä Torontossa ei ole mitään väliä sillä mitä passissa lukee tai missä pelaaja on syntynyt. Mukavaa vaihtelua Brian Burken aikoihin. Näytöt ratkaisee ja Komarov on antamassa sellaisia näyttöjä, että voi olla osa tulevaisuuden runkoa. Hienoja miehiä molemmat niin Babcock kuin Leokin.
 

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Sparks heti debyytissä piti maalin puhtaana ja Leksa teki pari maalia. Tosin vastustaja Oilers, mutta hienoa silti!
 

Lätkäjope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Armia #10, Matushkin #43
Mikäs suonenveto Leksalle on käynyt? En ole Toronton pelejä tällä kaudella nähnyt, onko miehen otteissa jotain radikaalia tapahtunut, vai mistä johtuu että mies näyttäisi olevan täysin liekeissä? Ainakin pisteiden ja maalien valossa. Onko kenties harpannut jollakin tietyllä osa-alueella huimasti edellisistä kausista eteenpäin.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Mikäs suonenveto Leksalle on käynyt? En ole Toronton pelejä tällä kaudella nähnyt, onko miehen otteissa jotain radikaalia tapahtunut, vai mistä johtuu että mies näyttäisi olevan täysin liekeissä? Ainakin pisteiden ja maalien valossa. Onko kenties harpannut jollakin tietyllä osa-alueella huimasti edellisistä kausista eteenpäin.

Suonenveto tosiaan. Leksan laukaisuprosentti alkukaudesta 44:lla laukauksella on 22,7% mikä on niin paljon yli EV:n, että varmasti jokainen tajuaa. Tulee tuosta varmasti tippumaan kauden mittaan ja samalla maalitahti tulee väkisin vähän hyytymään.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Suonenveto tosiaan. Leksan laukaisuprosentti alkukaudesta 44:lla laukauksella on 22,7% mikä on niin paljon yli EV:n, että varmasti jokainen tajuaa. Tulee tuosta varmasti tippumaan kauden mittaan ja samalla maalitahti tulee väkisin vähän hyytymään.
Leksa tietysti huijaa tilastoja pelityylillään, kun iso osa maaleista on ohjureita ja muita tökkäisyjä hyvin läheltä maalia. Perinteisiä laukauksia tulee todella vähän. Silti 22,7% on prosenttina aivan pilvissä, eli tahti tulee rauhoittumaan. Tietysti jos Toronton ylivoima jatkaa nykyiseen malliin, niin 25-30 rysää on realismia. (spoiler: tuskin jatkaa).
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Sparksille unohtumaton debyytti, mutta enemmän tuo valitettavasti kertoo Edmontonin tilasta kuin Sparksista. Ei siellä montaa todella isoa pelastusta ollut. Draistatlin laukaus suoraan syötöstä taisi olla se isoin pelastus. Kerran tolppa teki työt Sparksin puolesta. Bernierille olisi luultavimmin mennyt silti yksi sisään, minkä takia hän onkin menettänyt Babcockin luottamuksen.

Ehdotan Edmontonin poistamista liigasta täysin kyvyttömänä organisaationa ja sen pelaajiensa jakamista muille "supistus-draftissä", jos Öljyn saldo on tämänkin kauden päätteeksi liigan viiden huonoimman joukossa.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Ehdotan Edmontonin poistamista liigasta täysin kyvyttömänä organisaationa ja sen pelaajiensa jakamista muille "supistus-draftissä", jos Öljyn saldo on tämänkin kauden päätteeksi liigan viiden huonoimman joukossa.
Leafs saisi tällä hetkellä varata viidentenä Calgaryn, Coloradon, Columbuksen ja Carolinan jälkeen. Kenet poimittaisiin? Calgary ottaa McJeesuksen, Colorado Hallin, Columbus ja Carolina kaksi kaveria kolmikosta Yakupov, Draisaitl, Nuge. Meille sitten ylimääräinen noista kolmesta, Nurse, Eberle, Schultz tai kenties Klefblom. Tai sitten voidaan draft-tankata ja ottaa Ference.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
9 peliä ja 9 tappiota karmeilla tilastoilla. Ja tänään sitten lähetetty farmiin.

Noh ennen vanhaan olisi vastaavassa tilanteessa vaihdettu valmentajaa. :) Lupul laitettu IR-listalle alavartalovamman takia.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Mukavaa että on vähän tapahtumia, ettei tule ihan välikautta. Toki valitettavasti tuo Bernierin tason tippuminen noin rumasti ei mukavaa olekaan. Treidiarvo on nolla, eikä tuota huolisi varmaan kukaan edes waiwereista. Onneksi suostui itse lähtemään tuolle condition stintille, ettei tarvinnut sitä kautta miestä AHL:n heittää. Tästä voisi vetää sen johtopäätöksen, että Reimer pelaa ensi yönä ja se tarkoittaa sitä että torstaina Sparks saa toisen starttinsa Leafs maalilla. Kaveri on kerännyt kohtuullisesti media huomiota ja "jopa itse" Trevor Kidd oli henkilökohtaisesti tullut ihastelemaan Sparksin patjoja, jotka kunnioittavat tuon Leafs legendan vanhoja varusteita. Toivottavasti tuo oli vahinko tai toivotaan, että Sparks tekee paremman uran kuin Kidd. Toisaalta jos 7. kierrokselta joukkue pystyy varaamaan kakkosvahdin, niin sekin on hyvä suoritus. Kidd ykköskierroksen varauksena teki vähän vaisumman uran, kuin esim. kierrosta myöhemmin varattu St. Louis legenda Martin Brodeur.

Joffrey Lupul sai sen odotetun kauden ensimmäisen loukkaantumisen tililleen. Onhan tuota odotettukin. Antoi kuitenkin Komarovin ohittaa itsensä maalipörssissä, ettei tuo tunnu joukkueelle niin suurelta menetykseltä. Ylös miestä korvaamaan nostettiin Richard Clune. Toivottavasti tällä kierroksella nopeus riittää taklaamaan muuallekin kuin selän puolelle. Viimeksi kaverin koohotus oli aika hirveää katsottavaa ja itse odottelin Josh Leivoa NHL:n puolelle. Tällä kaudella Leivolle pitää näyttöpaikka antaa ja nyt olisi ollut siihen hyvä tilaisuus. Mielenkiintoista nähdä saako myös Richard Panik myöhemmin kutsun ylös farmissa kulkee.

Nylander johtaa edelleen AHL:n pistepörssiä, Marner on 5. OHL:n pistepörssissä 6 pistettä DeBrincatin takana joka on pelannut 4 peliä enemmän ja Dmytro Timashov on 6. QMJHL:n pistepörssissä. Odotetusti sekä Mitch Marner & Travis Dermott kutsuttiin Kanadan WJC -leirille ja kummallakin on hyvät mahdollisuudet päästä kisoihin. Andrew Nielsen on WHL:n pakkien pistepörssin 5. ja johti tuota vielä noin viikko sitten. Positiivista kehitystä on nähtävissä, kun kukaan tuskin odotti Nielsenistä mitään pistelinkoa, mutta ei haittaa jos ison varren ja ilkeän luonteen lisäksi myös pisteitä tulee tässä vaiheessa. Shea Weberin ja Phaneufin piirteitä löytyy, toivottavasti pystyy siirtämään ne myös seuraavalle tasolle.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Nostellaanpa ketjua. Toronto on taas pelannut muutaman ottelun ja voittojakin tuli pari kappaletta. Garret Sparks kaatoi sekä St. Louisin & New Jerseyn. Blues onnistui maalin teossa ensimmäisellä laukauksella, mutta loput Sparks ottikin sitten kiinni. Devils onnistui myös ottelun alussa, mutta tänä vuonna joukkue ei alistu, vaikka joutuisi ottelun alussa tappiolle tai olisi ottelun lopussa takaa-ajajana. Hyvä merkki ja joukkueeseen ei ole tullut varsinaisia johtavia pelaajia ollenkaan kesän aikana. Puhtaasti lyhyen tähtäimen veteraani pelaajia, mutta Babcock on saanut joukkueen pelaamaan nimenomaan hyvin joukkueena ja taistelemaan loppuun asti. Toivottavasti menestys ei tästä juuri parane ja Leafs pääsisi vielä kerran varaamaan varaustilaisuuden kärkipäässä. En usko että Toronto pystyy enää ensi kaudella konttaamaan liigan pohjille, joten tämä voi olla viimeinen vuosi kun tavoitellaan varaustilaisuuden kärkipelaajia.

Viime draftin ensimmäiset kaksi varausta ovat suorittaneet vähintään kiitettävällä tasolla. Marner nousi huikean viime viikon ansiosta OHL:n pistepörssin jaetulle ykkössijalle. Kannattaa kaivella miehen highlightseja. Siellä on vastustajat sellaisessa purjeessa Marnerin kanssa, että alta pois. OHL on täysin väärä sarja Marnerille tällä hetkellä. Scoutit vertaavat Marnerin tätä kautta McDavidin viime kauteen, koska mies tekee samalla tavalla ihan mitä tahtoo jäällä. Toki vuoden vanhempana. Nyt edessä onkin WJC leiritys Kanadan kanssa ja oletettavasti Marner pelaa Dylan Stromen kanssa Kanadan ykköskentässä. Toiseen laitaan on heittää esimerkiksi Lawson Crouse, jonka kanssa Marner ja Strome ovat aiemmin pelanneet. Lippu on varattu USA-Kanada matsiin Nordikselle.

Eikä pelkästään Marnerin takia, koska uskon, että Travis Dermott pääsee myös Kanadan joukkueeseen. Dermott pelasi hyvät harjoituspelit ennen kauden alkua ja johti ennen viime kierrosta OHL:n puolustajien pistepörssiä. Dermott on myös valittu Kanadan leirille ja on aika varmaa, että Dermott myös kisoihin pääsee. Mahdollisesti top4 rooliin. Ihan hyvin kakkoskierroksen varaukselta, koska kisat ovat vuotta vanhempien kisat. Vuoden 2015 draftissa ennen Dermottia varattiin kolme Kanadalaista ja 2014 pelkästään ykköskierroksella meni kolme puolustajaa. Ihan lupaava kausi myös Dermottilla menossa.

Bracco ei pääse USA:n joukkueeseen ja se on pieni pettymys. William Nylander ja Kasperi Kapanen nähdään omissa joukkueissaan. Mikä oli hieman yllättävää, mutta toisaalta Marlies rosteri on tällä hetkellä niin laaja ja kausi sujunut sen verran hyvin, että Torontolla on vara päästää AHL:n pistepörssin kärkinimi kisoihin. Myös Ruotsin ja Suomen peleihin on liput hankittuna, joten tulee aika mukava kattaus Toronto fanille. Tulevaisuus näyttää tällä hetkellä paremmalta kuin vuosiin. Toivottavasti Nylander ja Marner pystyvät pitämään tasonsa myös NHL:n puolella.

Stamkos uutisointi lähti myös tänään käsistä, kun pelaajan peukalo lipesi väärään kohtaan älypuhelimen näyttöä. Stamkos on nyt tykännyt kolmesta twiitistä, joissa spekuloidaan miehen siirrolla Torontoon. Vahinkoja, vihjailuja kiusoittelua vai Tampan painostamista. Jokainen voi omassa mielessään päätellä mitä haluaa. Onko savua ilman tulta vai soveltuuko Stamkosin hienomotoriikka paremmin mailankäsittelyyn kuin älypuhelimen näppäilyyn.

Tämän hetken vireessä olevalle Stamkosille ei yli 10 miljoonan cap hittia kannata ajatella, mutta mikäli hinta on sopiva, niin mikä ettei kesällä sopimusta kouraan. Olisiko Lou sen verran ovela, että lyödään ensi kaudeksi yhden vuoden sopimus kouraan ja dollarit tappiin. Sen jälkeen voikin sopivasti tehdä maksimi pituisen jatkosopimuksen vaikka 9,1miljoonan cap hitilla. Toki tuo vaatisi jo ainakin Lupulin ja Bozakin treidaamista.

Taas meni enemmän merkkejä tulevaisuuden spekulointiin, kuin nykytilanteen analysointiin. Toisaalta uskon, että samalla tavalla toimitaan myös toimistolla. Babcock, Keefe ja Dubas huolehtivat tästä hetkestä, muuten mietitään miten tästä eteenpäin.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ei Stamkos tule ikinä tekemään vuoden sopimusta, nyt valot päälle! Miehen ura on syöksylaskussa ja iso tilipäivä vaakalaudalla niin todennäköisesti menee sinne mistä eniten rahaa vielä saa, joku GM on varmasti tarpeeksi yllytyshullu. Itselle tekisi tiukkaa maksaa edes 7m/6v. Vastahan te Kesselistä pääsitte eroon niin nyt sitten sorvattaisiin vielä päättömämpi sopimus Stamkosille? Molempien ura toki vaikuttaisi samaan suuntaan menevän, paitsi Stamkos haluaa väkisin pelata keskellä missä on isompi rasite kuin laidalla. Sääliksi kyllä käy sitä seuraa joka tähän ansaan nyt astuu, on kuitenkin tällä hetkellä järjetön riski noilla rahoilla kun paperilla ei ole muuta kuin huikea laukaus, vastapainoksi sitten on huono esimerkki muuten, naurettavia kiekonmenetyksiä ja harhasyöttöjä. Toki seuran ja valmentajan vaihto voi tehdä terää, mutta käsittääkseni Babcock ajattelee pelistä aika samalla tavalla kuin Y & Cooper. Uskoisin, että uusi toimisto on sen verran fiksu ettei välttämättä halua turhaa riskiä ottaa, mutta tähän vaikuttaa moni muukin asia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös