Mainos

Toronto Maple Leafs 2015–2016 – uusi alku

  • 128 889
  • 455

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Ei Stamkos tule ikinä tekemään vuoden sopimusta, nyt valot päälle! Miehen ura on syöksylaskussa ja iso tilipäivä vaakalaudalla niin todennäköisesti menee sinne mistä eniten rahaa vielä saa, joku GM on varmasti tarpeeksi yllytyshullu. Itselle tekisi tiukkaa maksaa edes 7m/6v.

Niin no tuossahan tuo jatkosopimus tehtäisiin perään heti kun mahdollista. Todella epätodennäköisenä pidän edelleen koko Stamkos Torontoon kuviota. Toki se on todennäköisempi, kuin vielä kesällä. Ura on laskusuunnassa 25 vuotiaana ja mies teki viime kaudella 43 maalia. Nuo pudotuspeli tehot tällä hetkellä eniten huolestuttavat. Valtavan tehokas pelaaja tuohon loukkaantumiseen asti, mikäli laskusuunta on tuosta jalasta kiinni niin sille on hankala mitään tehdä. Vai oliko MSL:n merkitys todella niin suuri. Lecavalier, Richards ja Stamkos kaikki pelasivat parhaat kautensa St. Louisin kanssa. Torontolla on heittää tuohon laidalle dynaaminen laituri Marnerin muodossa, mutta eihän Marnerkaan vielä vuosiin tule olemaan St. Louis, jos edes koskaan pääsee edes lähelle.

Mikäli Stamkos kokeilee UFA markkinoita, niin se on todella poikkeuksellinen temppu ja sille ei taida ennakkotapausta löytyä liigan historiasta. 25 vuotias entinen ykkösvaraus ja franchise pelaaja. Tampallahan ei tällä hetkellä ole edes mahdollisuutta tehdä sopimusta, kun cap tilanne on mikä on. Positiivinen ongelma, että Hedman, Bishop ja triplets breikkasivat, kuten breikkasivat. On kuitenkin todella hankalaa lähteä tuomitsemaan 25 vuotias pelaaja parin vaisumman kauden jälkeen täysin hyödyttömäksi. Jon Cooperin systeemi ei taida oikein Stamkosille sopia ja jos Toronto näkee ettei Stamkos sovi myöskään Babcockin systeemiin niin tuskin miestä hankitaan. Toisaalta Babcock tuntee miehen maajoukkue yhteyksistä, vaikka Stamkos loukkaantumisen takia missasi Sochin kisat.

Itse luotan siihen että Toronton toimistolla osataan tehdä oikea päätös Stamkoksen suhteen. Selvää kuitenkin on, että Stamkos toisi joukkueelle valtavasti uskottavuutta ja helpottaisi lupausten sisäänajoa, koska Stamkos toimisi joukkueen kasvoina ja eräänlaisena ukkosen johdattimena. Toki olisi pelaajankin kannalta riskaabelia toimintaa räjäyttää pankki Toronton kanssa ja pelata sen jälkeen alle tasonsa. Itse uskon, että jos Stamkos Torontoon tulee, niin cap hit on sillä tasolla, että joukkue pystyy sen kanssa elämään ja se ratkaisu on oikea. Ainoa mikä tuota kuviota voi sotkea on se, että omistajat tulevat väliin ja vaativat että Stamkos hankintaan. Hinnalla millä hyvänsä.

Toronton pitkän ajan cap tilanne on tällä hetkellä ihan hyvä, mutta toki esimerkiksi Nylanderin tai Marnerin todellinen breikkaaminen väärään aikaan voisi tuon sekoittaa. Joka tapauksessa näen, että Toronto voisi yhden 9 miljoonan sopimuksen tuonne cappiin ujuttaa, niin että joukkueen rakentaminen ei tulevaisuudessakaan siitä kärsi. Se toki tarkoittaa sitä, että pelaajista kuten Lupul, Phaneuf & Bozak hankkiudutaan jossain vaiheessa eroon.

Itse en jaksa murehtia tällä hetkellä cap hittiä, sopimusta tai edes sitä tuleeko mies lopulta Torontoon. Tiettyjä savumerkkejä on ilmassa, mutta se voi olla myös Tampan painostamista. Mukavahan näillä asioilla on spekuloida. Tämä kausi on välikausi kannattajille, koska joukkueessa ei juuri seurattavaa ole. Babcock on saanut joukkueen pelaamaan paljon paremman näköistä kiekkoa kuin viime kaudella, mutta joukkueesta puuttuvat nuoret pelaajat joita seurata tässä vaiheessa, kun voitoilla ei tällä hetkellä ole isompaa merkitystä.

Näet siis, että Tampa ei tule Stamkosta signaamaan ja hyvä niin, koska käyrä ei tuosta enää ylöspäin lähde?
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Kannattaa huvikseen muutama peli katsoa ja miettiä sitten onko kyseessä tosiaan 10m pelaaja, kohta olisi Ottawa Tampan vieraana. Tampalla on tilaa tehdä sopimus ja se Stamkos joka pelasi MSL:n kanssa sen sopimuksen olisi saanut jo kesällä, mutta nyt näitä varoitusmerkkejä alkaa tulemaan turhan paljon. Stamkos varmasti tekee jatkossakin maaleja, mutta on siellä varmaan tapaukset Kessel ja Clarkson tuoreessa muistissa, eikös NJD fanit tuosta vielä varoitelleet? Maalien ei kannatta antaa hämätä, Stamkos oli kaukana siitä aikaisemmasta tasosta jo viimekaudella ja pääsi pelaamaan vähän tutkan alla Triplettien takia, tällä kaudella tuo meno on vaan täysin hengetöntä, veto toki on niin hyvä että tulee väkisinkin tekemään sen 30 maalia, mutta voiko yksiulotteinen maalitykki joka ei tee viereisistä pelaajista parempia olla sitten sen 70m arvoinen? Nykyisin kun palkakatolla on niin suuri merkitys niin otan mielummin samalla rahalla kokonaisvaltaisesti paremman pelaajan jokusen maalin kustannuksella. Stammerin maalit tuntuvat vielä tulevan aika ryppäissä ja yleisen fiiliksen mukaan ennalta heikompia vastaan. Voihan se tosiaan olla ettei valmentaja miellytjä jne. mutta jos tämmöiset asiat saavat pelaamaan lepsusti eikä anna kaikkea jokaisessa vaihdossa niin onhan tämmöisessäkin tapauksessa omat riskinsä. MSL ei lopettanut pelaamista missään vaiheessa vaikka oli siirtoa pyytänyt. Eli Stamkos toki voi palata entiselleeä tasolleen, mutta mikään ei siihen viittaa niin riski tuntuu kohtuuttoman isolta.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Viime draftin ensimmäiset kaksi varausta ovat suorittaneet vähintään kiitettävällä tasolla. Marner nousi huikean viime viikon ansiosta OHL:n pistepörssin jaetulle ykkössijalle. Kannattaa kaivella miehen highlightseja. Siellä on vastustajat sellaisessa purjeessa Marnerin kanssa, että alta pois. OHL on täysin väärä sarja Marnerille tällä hetkellä. Scoutit vertaavat Marnerin tätä kautta McDavidin viime kauteen, koska mies tekee samalla tavalla ihan mitä tahtoo jäällä. Toki vuoden vanhempana. Nyt edessä onkin WJC leiritys Kanadan kanssa ja oletettavasti Marner pelaa Dylan Stromen kanssa Kanadan ykköskentässä. Toiseen laitaan on heittää esimerkiksi Lawson Crouse, jonka kanssa Marner ja Strome ovat aiemmin pelanneet. Lippu on varattu USA-Kanada matsiin Nordikselle.
Marner on ollut kyllä mielettömässä liidossa OHL:ssa. En ole noista Londonin peleistä nähnyt kuin maalikoosteista ja niiden perusteella näyttää siltä, että koko Tkachuk-Dvorak-Marner ketju pelaa aivan väärässä sarjassa. Noista kaikki voisivat pelata jo AHL:ssa, mutta Tkachuckin myöhäinen syntymäpäivä ja NHL:n ja CHL:n keskenäiset säännöt estävät tämän. Tässä artikkelissa on muuten juttua Marnerin maailmanvalloituksesta, asiaa lähestytty kahdesta eri näkökulmasta. Linkki vie Sportsnetin verkkosivuille.

Marner on yksinkertaisesti liian hyvä pelaaja junnusarjaan. Itseään huonompia vastaan pelatessa varmasti itseluottamus nousee ihan tappiinsa ja on helppo kokeilla erilaisia kikkoja, joita ei normaalisti uskaltaisi käyttää. Mutta toisaalta on myös vaara siitä, että peliin tulee ns. bad habits, joista eroon pääseminen voi viedä aikansa. Välillä noissa Marnerin highlighteissa näkyy seassa ylimielistä pelaamista, heitetään jotain spin-o-rama kikkaa alimpana miehenä tai jotain selän takaa sokkosyöttöä vastustajan sinisellä. Sanomattakin selvää, että tuollainen touhu ei toimi seuraavalla levelillä. Kuinka paljon tuosta sitten kannattaa huolestua? Ei varmaankaan hirveästi, samalla tavallahan McDavidin kohdalla puhuttiin, että hän joutuu muuttamaan pelityyliään NHL:n siirtyessään. Marnerin taitotaso ja peliäly on niin korkealla tasolla, että varmasti hän osaa sopeuttaa peliään tilanteen mukaan. Mutta kun noita highlighteja ja tilastoja Marnerin ja kumppaneiden osalta katsoo, niin herää kysymys, että kehittääkö tuo pelaajia enää ollenkaan? OHL on maailman paras junnusarja, mutta siellä tuntuvat nuo huipputalentit melko usein kerääntyvän samoihin joukkueisiin. Vähän tasapuolisempi hajaantuminen eri joukkueisiin voisi olla sarjan tason ja pelaajien kehityksen kannalta parempi vaihtoehto.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Bernier on pelannut nyt kolme ottelua AHL:ssä kuntoutusjaksonsa aikana ja ei ole vielä päästänyt yhtään maalia taakseen. Olisiko se kadonnut torjuntavire löytynyt nyt? No AHL-pelit ei ole sama asia kuin NHL-pelit, mutta eipä tuo AHL-jakso olisi toistaiseksi voinut paremmin sujua.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Marner on ollut kyllä mielettömässä liidossa OHL:ssa. En ole noista Londonin peleistä nähnyt kuin maalikoosteista ja niiden perusteella näyttää siltä, että koko Tkachuk-Dvorak-Marner ketju pelaa aivan väärässä sarjassa. Noista kaikki voisivat pelata jo AHL:ssa, mutta Tkachuckin myöhäinen syntymäpäivä ja NHL:n ja CHL:n keskenäiset säännöt estävät tämän. Tässä artikkelissa on muuten juttua Marnerin maailmanvalloituksesta, asiaa lähestytty kahdesta eri näkökulmasta. Linkki vie Sportsnetin verkkosivuille.

Marnerin taitotaso ja peliäly on niin korkealla tasolla, että varmasti hän osaa sopeuttaa peliään tilanteen mukaan. Mutta kun noita highlighteja ja tilastoja Marnerin ja kumppaneiden osalta katsoo, niin herää kysymys, että kehittääkö tuo pelaajia enää ollenkaan? OHL on maailman paras junnusarja, mutta siellä tuntuvat nuo huipputalentit melko usein kerääntyvän samoihin joukkueisiin. Vähän tasapuolisempi hajaantuminen eri joukkueisiin voisi olla sarjan tason ja pelaajien kehityksen kannalta parempi vaihtoehto.

Valitettavasti täällä ei taida hirveästi olla mahdollisuuksia OHL:n seuraamiseen. Knights on kyllä tällä hetkellä kovassa lennossa ja huhuja on ollut, että joukkue saattaa vielä tehdä treidin Oshawa Generalsin kanssa. Ainakin Michael Dal Colle olisi silloin tulossa Knightsin suuntaan. Kyllähän tuo liigan rakenne väkisinkin repii noita tasoeroja, koska huippujoukkueet panostavat tiettyihin kausiin ja Memorial Cupiin. Samalla tavallahan tuolla pelaajat varataan draftissa ja se takaa sen, että tuo menestyminen on aaltoliikettä. Onhan se selvää, että ei Marner enää kuuluisi tuonne, mutta on noita harmillisia väliin putoajia, eli fysiikka ei vielä riitä NHL:n. Toisaalta peliäly ja ympäristön havainnointi on aika lähellä Patrick Kanea, joka pystyi 18 vuotiaana pelamaan NHL:ssä. Kanekin oli todella heiveröinen, mutta kun kukaan ei pysty pelaajaa taklaamaan, niin se hieman helpottaa asiaa. Torontolta kuitenkin ihan oikea ratkaisu laittaa Marner vielä vuodeksi kasvamaan, mutta ensi kaudella Marner on melkein pakko nostaa NHL:n.

On ihan selvää, ettei noita samoja kikkoja tai ratkaisuja voi tehdä NHL:ssä. Toisaalta tuolla peliälyllä ja nopeudella menestyy varmasti myös seuraavalla tasolla. Marnerhan ei ole luistimilla mikään poikkeuksellinen nopea pelaaja, mutta pystyy prosessoimaan peliä äärettömän nopeasti ja tekemään ratkaisut täydessä vauhdissa. Mielenkiintoinen pieni yksityiskohta on myös se, että Marner on tehnyt tällä kaudella eniten maaleja alivoimalla. Saa nähdä tuleeko Marner tulevaisuudessa pelaamaan alivoimaa myös NHL:ssä. Mikäli tilastollista analyysia tehdään, niin kyllähän Marner on todella paljon Kadria edellä.

Asiasta toiseen. Kuten @Bosco tuossa ylempänä ehtikin toteamaan, niin Bernier on todellakin "kuntoutumassa" AHL:ssä. Toisaalta Marlies on ollut tällä kaudella todella kova joukkue, joten sen takana on varmasti hieman helpompi pelata, kuin Leafsin taustalla. Bernier pelannee vielä yhden pelin Marliesissa. Olisi komeaa jos tuloksena olisi neljä nollapeliä. Sen jälkeen edessä on vielä James Reimer, joka on ansainnut Babcockin luottamuksen. Vaikuttaa myös siltä, että Frank Corrado voisi saada tiistaina vihdoin mahdollisuutensa.

Mikäli joku ei vielä löytänyt näitä, niin Toronton The Leaf nettisarja on jatkunut myös tällä kaudella. Olisi voinut ajatella, että Lou ei olisi tuosta innostunut, mutta miestä haastateltiin mm. tuossa kakkosjakson alussa. Isot tuotantoarvot, mutta eihän tuossa mitään erikoisia paljastuksia tulla näkemään. Ensimmäisessä jaksossa keskityttiin enemmän draftiin ja se jakso löytyy täältä. Mukavana huomiona Strome katseli kateellisena Marneria Toronton paidassa ja Shanahan osaa todellakin valita oikeat sanat. Toinen jakso keskittyi enemmän kauden alkuun ja se löytyy täältä. Sana prosessi kuultiin muutamaan kertaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Bernier pelannee vielä yhden pelin Marliesissa. Olisi komeaa jos tuloksena olisi neljä nollapeliä.

Ei sujunut Bernierin neljäs ja viimeinen "kuntouttava" peli ihan yhtä hyvin kuin kolme edellistä. Viisi kiekkoa selän taakse, 21 torjuntaa ja jatkoaikatappio.

Tilastoiksi neljästä pelistä jäi kuitenkin kunnioitettava 3-0-1 saldo, 1.25 GAA, .948 SV% ja 3 nollapeliä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Itselleni tullut pieni tauko Leafsin seuraamiseen, joten viimeaikaisia otteita en pysty kommentoimaan. Mainitaan nyt kuitenkin, että Kapanen sai Leafsin siunauksen osallistua U20-kotikisoihin. Edellisten kisojen pettymyksen jälkeen iso näyttöpaikka Kapaselle. Kanada ei ole vielä lopullista ryhmäänsä nimennyt, mutta Marnerin kisapaikan voi viedä ainoastaan loukkaantuminen.

Nylanderin tilanne ratkeaa Jonas Siegelin tietojen mukaan loppuviikosta. Nylanderin tilanne hieman erilainen kuin Kapasen ja Marnerin, enkä tiedä kumpi häntä tässä vaiheessa uraa palvelee enemmmän: pelit isossa roolissa miehiä vastaan vai pelit isossa roolissa oman ikäryhmänsä huippuja vastaan.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Ei sujunut Bernierin neljäs ja viimeinen "kuntouttava" peli ihan yhtä hyvin kuin kolme edellistä. Viisi kiekkoa selän taakse, 21 torjuntaa ja jatkoaikatappio.

Tilastoiksi neljästä pelistä jäi kuitenkin kunnioitettava 3-0-1 saldo, 1.25 GAA, .948 SV% ja 3 nollapeliä.

Siinähän oli taas kaikin puolin Bernierin tämän kauden ongelmat nähtävissä. Ensimmäinen laukaus sisään, sen jälkeen ei missään vaiheessa saanut hommaa oikenemaan ja lopuksi vielä helposti päästetty voittomaali. Oikeastaan kaikki ne syyt miksi mies tuolle condition stintille joutui. Lopetus ei ollut kyllä sellainen mitä olisi voinut toivoa, mutta näillä mennään.

Tampa Bay peli lähenee ja jo on aikakin. Torontolla on nyt todella pitkä tauko alla. Lupul palaa tuohon peliin ja Corrado pääsee Polakin kanssa kolmospariin. Stamkos spekulointi käy kuumana ja luultavasti mediamylläkkä Torontossa on melkoinen pelin alla ja sen jälkeen. Ei ole helppo tilanne Tampa Baylle, varsinkin kun Stamkos on joukkueen kapteeni ja alisuorittaa.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Siellä saikin sitten Nylander iskun päähänsä, saa nähdä miten pahasti kävi. Ilta-Sanomat uutisoi aivotärähdyksestä, mutta twitterissä kerrotaan että mitään varmaa tietoa ei ole vielä olemassakaan. Taklaushan oli ruma kuin synti eikä ollut kyllä kaunista katsottavaa. Nyt sitten vain peukut pystyyn ja toivotaan ettei käynyt pahemmin, onhan tuo Nylanderin vire ihan törkeän kova ollut tänä vuonna.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Siellä saikin sitten Nylander iskun päähänsä, saa nähdä miten pahasti kävi. Ilta-Sanomat uutisoi aivotärähdyksestä, mutta twitterissä kerrotaan että mitään varmaa tietoa ei ole vielä olemassakaan. Taklaushan oli ruma kuin synti eikä ollut kyllä kaunista katsottavaa. Nyt sitten vain peukut pystyyn ja toivotaan ettei käynyt pahemmin, onhan tuo Nylanderin vire ihan törkeän kova ollut tänä vuonna.

Kyllähän Leafsin pitäisi pyrkiä kaikin mahdollisin keinoin estämään Nylanderin pelaaminen. Viime vuosiltakin on monta esimerkkiä, joissa aivotärähdyksen oireet ovat ilmenneet pienellä viiveellä. Toronton kannalta olennaisinta on, ettei turhia riskejä oteta. Nylander on antanut näyttönsä jo AHL:ssä. Kyllähän sekä Toronton että pelaajan etu on, ettei liian aikaisella pelaamisella tehdä hallaa Nylanderin tulevaisuudelle. Epäilen kyllä vahvasti, että Nylanderin kisat olivat siinä.

Harmittava takaisku myös Leafs-fanille, koska, kuten tässäkin ketjussa on mainittu, olivat U20-kisat yksi Toronton kannattajan kauden kohokohdista. Melkoinen nippu Leafs-varauksia siellä edelleen luistelee, mutta Nylander oli niistä se kiinnostavin Marnerin kanssa.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Kyllähän Leafsin pitäisi pyrkiä kaikin mahdollisin keinoin estämään Nylanderin pelaaminen. Viime vuosiltakin on monta esimerkkiä, joissa aivotärähdyksen oireet ovat ilmenneet pienellä viiveellä. Toronton kannalta olennaisinta on, ettei turhia riskejä oteta. Nylander on antanut näyttönsä jo AHL:ssä. Kyllähän sekä Toronton että pelaajan etu on, ettei liian aikaisella pelaamisella tehdä hallaa Nylanderin tulevaisuudelle. Epäilen kyllä vahvasti, että Nylanderin kisat olivat siinä.

Harmittava takaisku myös Leafs-fanille, koska, kuten tässäkin ketjussa on mainittu, olivat U20-kisat yksi Toronton kannattajan kauden kohokohdista. Melkoinen nippu Leafs-varauksia siellä edelleen luistelee, mutta Nylander oli niistä se kiinnostavin Marnerin kanssa.

No itse en lähtisi tälle linjalle, että kääritään nuorukainen kuplamuoviin ja heti lentokoneeseen kohti Torontoa. Odotellaan nyt rauhassa, että miten tuossa tällissä kävi ja jos siellä on se aivotärähdys, niin eiköhän ne kisat olleet siinä. Liian aikaisin Nylanderia ei tietenkään saa laatikkoon päästää, mutta mikäli tuosta tällistä selvittiin säikähdyksellä, niin parempi tuosta on jatkaa normaalisti eteenpäin ja jatkaa kisoja. Hyvä merkkihän tuo on, että selvää diagnoosia aivotärähdyksestä ei ole vielä tehty. Todennäköisemmin tälli ei ihan mahdottoman paha ollut, mutta ikävä takaisku tottakai.

Itsekin peliä lehtereiltä katsoin ja tilanteesta näki valitettavasti kaukaa, että kohta Nylander kolataan. Harmi että Eglin piti ajaa taklaus tuolla tavalla, mutta tuo olikin ehkä se ensimmäinen kerta pelissä, kun Nylander ei pelannut varmasti ja kypsästi. Muuten olin tyytyväinen siitä, että Nylander pelasi kuin ammattilainen, eikä höntyillyt turhaan pieniin väleihin vaan pelasi ns. valmista peliä. Täytyy sanoa, että ihmettelen kovasti miksi Kempe päästetään tuohon peliin Yhdysvaltoja vastaan. Kempe tuli melkoisilla bambin jaloilla kulmasta töötin jälkeen. Hain toiseen erään istumapaikan tuolta Ruotsin hyökkäyspään kulmasta, kun omat paikat oli toisessa päädyssä ja katselin tuota tälliä hyvältä etäisyydeltä. Nylander sentään luisteli suoraan aitioon, mutta Kempe meinasi kaatua muutaman metrin jälkeen ja horjahteli muutenkin.

Nylanderin tilanteessa veikkaisin, että ainakin niska on töötin jälkeen kipeä. Eglin taklauksen jälkeen Nylander teki melko nopean retkauksen ja voi olla että seuraillaan, ettei aivotärähdyksen sijaan ole oireita "whipslashista". Reimerillehan diagnosoitiin kerran aivotärähdys ja myöhemmin paljastui että vika on niskassa. Lääkärihän koitti tuota Nylanderin niskaa heti töötin jälkeen vaihtoaitiossa, joten nähtäväksi jää miten kävi.

Timashov oli kyllä loistava. Näkee todella hyvin jään koko ajan ja pääsääntöisesti aina oikea ratkaisu kiekollisena. Syötöt lähtivät tarkasti pienestäkin tilasta ja oli todella monen Ruotsin maalin aikana kentällä. Harmittavasti Sveitsin kolmas maali tuli kun Tima puotti kiekon viivaan ja pakki räpelsi Kesslerin läpiajoon, mutta en nyt tiedä kumpaa tuosta syyttäisi. Ainoa selkeä virhe. Puolutuspeliä en seurannut, kuten sanottua niin seurailin vain hyökkäyspään pelaamista. Sanoisin että joukkuekavereilla on kova luotto Timaan, koska aika monta kertaa kiekko pyrittiin pelaamaan juuri Timashovin puolelta ja kautta.

Dermott oli toinen positiivinen yllätys eilen, vaikka pelasi aika peruspelin. Top4 pakki tuossa Kanadan pakistossa ja oli omassa päässä mielestäni varmempi kuin esim. Fleury. Hyviä katkoja ja pystyi pakottamaan oman miehensä aina pois vaara-alueelta. Harmittavasti toisessa erässä sai vähemmän peliaikaa, kun pääsin oman pään peliä lähempää seuraamaan, mutta kolmannessa erässä oli ratkaisuhetkilläkin kentällä. Kanadan fanit ihmettelivät syystäkin, että miksi Sanheim ei pelannut enemmän ja YV:tä, mutta omasta puolestani olin tyytyväinen että Dermott pääsi myös YV:llä kentälle. Kehityskaari mukavasti ylöspäin ja aina positiivista että Canadiens varaus ykköskierrokselta Juulsen tipahti joukkueesta ja Dermott pääsi kisoihin.

Marner oli ensimmäiset kaksi erää totaalinen pettymys ja pelasi todella huonosti. Sijoittuminen oli pääosin hyvää ja puolustuspeli on kunnossa, mutta ratkaisut kiekon kanssa olivat heikkoja ja epävarmoja. Toivotaan että tämä oli Marnerin perinteinen hidas aloitus. Marner viltitettiin ihan aiheesta toisen erän loppupuolella, mutta pääsi ihan erän lopussa kentälle ja pelasi perus hyvän vaihdon. Siitä lähti sitten käyrä ylöspäin ja kolmannessa erässä Marner oli todella hyvä, se ei toki riitä kovin hyvään arvosanaan ko. pelistä, kun tarkoitus olisi pelata kolme hyvää erää. Siellä nähtiin sen hyvän sijoittumisen lisäksi myös hyviä ratkaisuja, pari oivaltavaa syöttöä ja Marner käytti myös paremmin nopeuttaan hyväkseen.

Sekavaa ja sekalaista toivottavasti joku saa tästä viestiä jotain irti, enkä taas tapa keskustelua pariksi viikoksi. En laita hymiötä tähän.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Sekavaa ja sekalaista toivottavasti joku saa tästä viestiä jotain irti, enkä taas tapa keskustelua pariksi viikoksi. En laita hymiötä tähän.

Mulla hyvin pitkälti samanlaiset näkemykset ensimmäisen pelipäivän otteista. Nylanderin tilanteessa eniten otti päähän, ettei tiedostanut olevansa tilanteessa, jossa altistaa itsensä taklaukselle painottimalta laidalta. En vain usko, että Nylander olisi tuollaista peliä edes yrittänyt AHL:ssä, mutta nyt ei tainnut uskoa, että U20-kisoissa Sveitsiä vastaan voi tulla kolatuksi tuolla tavoin. Vastustajan aliarviointi jne.

Rehellisyyden nimissä Sveitsi oli todella heikko Ruotsia vastaan, eikä eilinen peli Tanskaa vastaan muuttanut tilannetta. Timashov ja nuorempi Nylanderi tekivät jäällä ollessaan ajoittain mitä tahtoivat. Tänään USA:ta vastaan mitataan sitten Timashovinkin taso todella.

Marner oli suurin alisuorittaja Kanadan riveissä ensimmäiset kaksi erää. Kolmannessa erässä tosiaan ryhdistäytyi, mutta eipä jatkossa ole varaa moiseen lepsuiluun. Toisaalta viime vuonna Connor McDavid aloitti heikosti kisat, mutta päätti ne lähes MVP-formissa, joten siinä mielessä hätää ei ole. Sen nyt ainakin voi sanoa, että puheet Marner pituuskasvusta ja lihasmassan kasvusta lienevät liioiteltuja. Marnerin kroppa oli niin junnupelaajan kroppa kuin olla voi. Muutamaan kertaan Marner siirrettiin tylysti sivuun kaksinkamppailuissa. Tuolla saralla tehtävää siis riittää. Onneksi kolmannessa erässä nähtiin myös ripaus siitä taitoarsenaalista, jolla Marner on dominoinut OHL:ssä.
 
Viimeksi muokattu:

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Meneillään olevasta kaudesta kertonee kaiken olennaisen, että Leafsin ketju oli ehtinyt valua neljännelle (!) sivulle. Kun runkosarjankin puoliväli (Leafsin kohdalla voinee huoletta kirjoittaa kauden puoliväli) on sopivasti ohitettu, niin tehdään pieni tilannekatsaus siihen, missä organisaatio menee.

Leafs-fanin kauden kohokohdaksi mainostetut U20-kisat olivat ja menivät. Ennakko-odotukset olivat todella kovat. Ensinnäkin poikkeuksellisen monta vaahteralehti-prospektia pelasi kisoissa. Toiseksi hyvin monelle oli ennakolta kaavailtu todella iso rooli kisojen suurimmiksi suosikeiksi laskettavissa joukkueissa. Kun kisoja peilataan ennakko-odotuksiin, niin kisat päättyivät vähän kuin Leafsin kaudet ovat tupanneet päättymään eli pettymykseen.
Tosin Leafsin sikariporras, Mark Hunter etunenässä, löysi kaikkien otteista positiivista, mutta nuo kommentit kannattaa ottaa ripauksella suolaa.

Kisojen suurin onnistuja oli ylivoimaisesti Kasperi Kapanen. Alku oli vaikea, mutta Kapanen nosti tasoaan ratkaisupeleissä. Tätä onnistumista Kapanen tarvitsi viime vuoden fiaskon jälkeen, ja luulisi kisojen antavan melkoisen nosteen myös kevätkautta ajatellen AHL:ssä. Myös Dmytro Timashov väläytteli ajoittain Ruotsin paidassa. Olin itse katsomassa avauspäivän Ruotsin peliä Sveitsiä vastaan, jolloin Timashov dominoi ajoittain kaukalossa. Timashov ja nuorempi Nylander saivat useaan otteeseen tasakentällisinkin ylivoimaa muistuttavan pyörityksen aikaan Sveitsin alueelle.

Kyllähän Timashov teki vaikutuksen rauhallisuudellaan kiekon kanssa sekä syöttötaidollaan. Aika näyttää, ovatko vahvuudet niin suuret, että ne kompensoivat Timashovin suurimman puutteen eli pienen koon. Turnauksessa Timashovin formi oli valitettavasti vain päinvastainen kuin Kapasella, ja Sveitsi-peli oli Timashovin paras esitys. Timashovin kohdalla täytynee muistaa, että kyse on 5. kierroksen varauksesta eli bust-vaara on olematon.

Sitten mennäänkin pettymysosastolle. Leafsillä oli ensimmäistä kertaa miesmuistiin kaksi pelaajaa Team Canadassa. Seurauksena olikin sitten yksi viimevuosien pahimmista mahalaskuista, kun Kanada ei voittanut ainuttakaan suurta kiekkomaata koko turnauksessa. Travis Dermottille voinee antaa jonkinlaisen synninpäästön, koska hänen roolinsa jäi lopulta hyvin pieneksi. Sen sijaan Kanadan ykköshyökkääjänä yhdessä Dylan Stromen kanssa turnaukseen lähtenyt Mitch Marner ei sellaista saa.

Marner sai vastuuta Dave Lowrylta yllin kyllin, mutta hänestä ei ollut kannattelemaan Kanadaa samalla tavalla kuin Suomen huippupelaajat kannattelivat Suomea heikoilla hetkillä. Paineet taisivat olla melkoiset, mikä näkyi vaihtojen venymisenä, huonoina kiekollisina ratkaisuina sekä tyhminä jäähyinä. Ei hyvä merkki, koska Toronton kärkivarauksena paineet tulevat olemaan melkoiset myös jatkossa. Selvää on myös, että Marnerin kroppa on vielä niin junnupelaajan kroppa kuin olla ja voi. Paljon saa Mitch tehdä hommia kesällä, jos kropasta aiotaan ennen ensi kauden alkua leipoa NHL-pelaajan kroppa.

Jottei negatiivisuus menisi yli, niin mainitaan, että Marner paransi yleensä otteitaan otteluiden ratkaisuhetkillä. Esim. USA-pelin kolmas erä oli aivan erinäköistä tekemistä kuin kaksi ensimmäistä erää. Siinä Kanadan ainoassa pudotuspelissäkin Marner nosti tasoaan kolmanteen erään melkoisesti. Pelinhän ollessa vielä tasan 5-5 Marner kikkaili Suomen puolustuksen solmuun, muttei onnistunut viimeistelemään erän kolmatta maaliaan.

Kisojen ylivoimaisesti suurin pettymys oli kuitenkin William Nylanderin aivotärähdys Sveitsi-pelin ensimmäisessä erässä. En ajatellut tuolloin nähneeni Nylanderin kaikki vaihdot kisoissa paikan päällä, mutta niin vain kävi. Jos positiivista haetaan taas, niin Nylanderia ei onneksi lähdetty kiirehtimään jäälle. Dudas sanoi viikolla TSN:n haastattelussa, ettei Nylanderin kanssa edelleenkään oteta pienintäkään riskiä. Paluu jääharjoituksiin on jo tapahtunut, mutta paluusta Marliesiin miehistöön ei ole tietoa. Toivottavasti Nylander otti opikseen. Tuollaista kaarrosta, joka johti taklaukseen, ei voi NHL:ssä tai edes AHL:ssä tehdä ilman, että tulee suurella todennäköisyydellä kolatuksi jään pintaan.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Hävettää oikein itseänikin. Että Toronto ketjussa niin vähän viihdyn. Kiitos SaucerPass, että annoit kuitenkin kimmokkeen jollain tavalla kommentoida tänne. Toronto on mun jengi, samoin myös HIFK, en ole tainnut kumpaankaan kommentoida pitkiin aikoihin.

Silti, WJC positiiviset itselleni oli, että oli paljon Toronton jätkiä WJC:ssä mukana. Timashov oli loistava, mutta hyppäys NHL:ään, voi hänelle olla liian korkea tai sitten vetää Mikke Granlundit. Mielestäni hienot kisat häneltä.

Annan kyllä myös plussan Marnerille, koska tärkeimmässä paikassa löi kaksi säkkiä Suomen maaliin. Muu Kanada ei vaan mahtanut mitään. Marner on kyllä heiveröinen ja tässä en Israel fanina halua dissata 60 vuotta vanhaa asiaa, mutta Marner näyttää ihan Auscwithct vangilta, ihan pelkkää luuta ja nahkaa, tosin kun silti tekee noin hyvin pisteitä ja oikeassa paikassa, niin jos saa ja (NHL pillereillä kuulemma saa) lisää massaa, niin Patrik Kane ei ole kaukaa haettu, epäilen että floppaisi millään tavalla, mutta 2 vuotta ottaa vielä vähintään, että saadaan nautti Marnerin taidosta täysillä NHL:ssä, ehkä jopa 3-4 vuotta.

Nylander, Katselin Hämeenlinnassa ja on se jumankauta loistava pelaaja, en tiedä, voi olla että pikkuproidista tulee vielä parempi (ovat erilaisia), mutta kyllä meillä on Williamissa tulevaisuuden sentteri ja se tulevaisuus ei ole kaukana, ihan hemmetin hyvä rytmittämään peliä, jonka lisäksi taitotaso on kovempi kuin mielestäni kellään -96 syntyneellä tai nuoremmalla tai ehkä myös vanhemmalla, tästä eteenpäin vaan se pää ylhäällä.

Sitten Kapanen, Kapasella on kaikki lahjat, taito, paremmat mitä isällään luistelu samanlaista, mutta isompi ja fyysisempi, mutta ainakaan ei vielä samanlainen tsemppari kuin Sami (kaikki tietää videon missä Sami ottaa osuman laitaan ja taistelee itsensä vaihtoon), eli jos sama taistelija luonne Kasperille kasvaa ikääntymisen myötä, on hän todellinen Toronto fanien unelma ja Finaalin voittomaalissa hän näytti sen, että se taistelija on olemassa, mutta se pitää olla joka pelissä tai vähintään jokatoisessa. Ei tuollaista luistelua, mailankäsittelyä ja varsinkaan suunnan muutosta ole kenelläkään (suunnan muutos voittomaaliin kertoo kaiken).

Travis Dermotin peliä en seurannut yhtään, seurasin ainoastaan, että valittiin Kanadan jengiin, jota pidin isona asiana jokatapauksessa ja tuolla numerolla käsittääkseni aika hyvin etenee kehitys?
¨
Varaustilaisuuteen sen verran, että ristissä on kaikki sormet ja muutkin, että Laine on se, kenet Toronto pääsee valitsemaan.

ps. Komarovia ei saa treidata vaikka treidi arvo on korkea, korkeampi on arvo joukkueelle seuraavaaksi 4-5 vuodeksi johtajana ja taistelijana.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Mitä Leafsin NHL-miehistön esityksiin tulee, niin kärjistetysti Toronto pelaa ajoittain hyvin ja ajoittain huonosti, mutta kokonaisuutena materiaalin taso ei vain riitä. Se on jo melkoinen saavutus, että Babcock on saanut tästä materiaalista näinkin paljon irti. Tälläkin hetkellä Leafsillä on vasta liigan neljänneksi huonoin saldo. Vaikka ero perää pitävään Columbukseen on vain kolme (3) pistettä, niin toisaalta muutaman ottelun voittoputki nostaa myös sijoitusta melkoisesti kisassa korkeimmasta voittomahdollisuudesta varausvuorojen arvonnassa. Ja siitä ei ole epäilystäkään, etteikö Leafsin ”prospect pool” huutaisi vielä ainakin yhtä huippulupausta sekä hyökkäykseen että puolustukseen.

Jos annetaan nopeasti kehut, niin Rielly ja Hunwick ovat muodostaneet ihan hyvän parin, jota Babcock peluuttaa vastustajan parhaita hyökkääjiä vastaan. Phaneuf pelaa paljon helpompia minuutteja kuin ennen, mikä on näkynyt sitten tehoissa hyökkäyspäässä. Komarov on ollut kauden iloisin yllättäjä. Sääli vain, että hyvä formi menee hukkaan joukkueessa, joka pelaa välikautta. Samoin JvR pelasi loukkaantumiseensa asti ihan hyvin. Ehdottomasti pelaaja, josta kannattaa pitää kiinni.

Myös Nazem Kadri on ottanut askeleita oikeaan suuntaan Babcockin alaisuudessa. Tehot ovat heikot, kiitos pitkälti alkukauden ”slumpin”, mutta kahden suunnan peli on kehittynyt. Melkein haluaisin pitää Kadrin ensi kaudenkin joukkueessa, jos vain sopimus pysyy maltillisena. RFA:han Kadri on, joten valtit ovat Torontolla. James Reimer on myös esittänyt jo varsin pitkään onnistuneesti voittavan joukkueen maalivahti. Reimerin kohdalla tosin ollaan petytty niin monta kertaa, ettei nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Kauppojakin lienee luvassa, ja siirtotakaraja on seuraava todella kiinnostava pykälä Toronton kaudessa. Sen jälkeen selviää, millaisella joukkueella loppukausi runtataan läpi. Sitä odotellessa suosittelen kyllä kovimmankin Toronton fanin katsomaan Leafsin pelien sijasta keskisen divisioonan joukkueiden pelejä – etenkin keskinäisiä kohtaamisia. Toivotaan, että Leafs esittäisi joskus tulevaisuudessa samanlaista kiekkoa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
[QUOTE="SaucerPass, post: 6258174, member: 19776"
Myös Nazem Kadri on ottanut askeleita oikeaan suuntaan Babcockin alaisuudessa. Tehot ovat heikot, kiitos pitkälti alkukauden ”slumpin”, mutta kahden suunnan peli on kehittynyt. Melkein haluaisin pitää Kadrin ensi kaudenkin joukkueessa, jos vain sopimus pysyy maltillisena. RFA:han Kadri on, joten valtit ovat Torontolla. James Reimer on myös esittänyt jo varsin pitkään onnistuneesti voittavan joukkueen maalivahti. Reimerin kohdalla tosin ollaan petytty niin monta kertaa, ettei nuolaista ennen kuin tipahtaa.[/QUOTE]

Väitän, että Babcock on todellakin suurin syy, miksi emme ole viimeisinä. Jos katsoo palasia, NHL tason palasia, niin meillä on paperilla selkeästi heikoin joukkue, mutta meillä on yksi maailman parhaisra valmentajista. Kadri, ihan sama vaikka tekisi 100 pistettä, niin haluan ja olen halunnut tästä Montreal fanista eroon samalla hetkellä kun Burke hänet valitsi.
 
Eilen kun katsoin pelin Columbusta vastaan, niin erätauolla mietiskeltiin Nazem Kadrin jatkoa. Kysyttiin, onko hän sellainen n:ro 2 keskushyökkääjä jota menestystä hakeva joukkue tarvitseekin seuraavien 5, 8, 10 vuoden ajan. Kovasti kehuttiin Kadria ja rahalla ei kuulemma ole väliä kun uutta sopimusta tehdään.
Toivottavasti saisivat ykkösvarauksen, tai ainakin 2. tai 3. vuoron.

Olisi kyllä ollut mielenkiintoista nähdä Nylander Helsingin kisoissa, olen ollut fani Lappeenrannan 18v kisoista lähtien. Marner ei jotenkin näyttänytkään niin dynaamiselta ja mahtavalta kuin pujotellessaan OHL-junioreiden seassa, mutta kyllähän tuo väläytteli. Aika taitava on myös se Timashov, mutta jotenkin vähän epäilyttää, mahtuuko hän(kin) joskus Maple Leafsiin. Voi olla uusi Mattias Tedenby.
Kapasesta tuli ihan positiivisia ajatuksia niitä pelejä katsellessa, yllätyin miten nopea hän onkaan, ja pelasi monin paikoin fyysisesti. Mutta sitten toisaalta jäi miettimään, pelasiko hän edes hyvin. Ei ole pelintekijä eikä oikein maalintekijä... mutta ihan hyvin oli paikkoja ja vauhtia. Finaalin jatkoajan alkaessa sanoin, että Kapasellehan tämä 4 vs. 4 voisi sopia, hänen pitäisi ratkaista. Ja eihän siinä kauaa mennyt kun ratkaisi.
Tuskinpa niinkään käy, että Kapanen viiden vuoden päästä pelaisi Jokereissa tai Sveitsissä. Kun hän kerran on varattuja nuoria pelaajia, eikä huono, niin kyllä hänet otetaan pelaamaan. Vaikka kolmosketjuun. Vähän epäselväksi on jäänyt, millaista on Kapasen puolustuspelaaminen tai onnistuuko alivoimapeli, mutta kyllähän ne siellä Pohjois-Amerikassa opettaa. Granlund, Armia ja Teräväinen olivat Suomessa vapautettuja puolustustyöskentelystä, mutta NHL:ssä heidät tunnetaan puolustavina hyökkääjinä.

Oli muuten erittäinkin sekavaa pelaamista molemmilta joukkueilta tuossa Toronto - Columbus -pelissä.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Oma seuraaminen on ollut, ehkä aktiivisempaa kuin pariin kauteen, mutta en ole oikein jaksanut pitää tätä ketjua yllä, kun keskustelua joukkue ei sattuneesta syystä ole juuri herättänyt. Välikausihan tämä on Torontolle. Ei siitä pääse yli eikä ympäri. Joukkue on huono ja täynnä yhden vuoden sopimuksella olevia projekteja, joiden toivotaan vaihtuvan hyviin varausvuoroihin seuraavan puolentoista kuukauden sisällä. Babcock on saanut joukkueen pelaamaan hyvää jääkiekkoa, mutta eihän tuo joukkue herätä mitään intohimoja oikein kenessäkään. Reilly, Gardiner, JVR, Komarov, Phaneuf, Bozak ja Hunwick ovat pelaamassa hyvää kautta. PAP on ollut projekteista paras ja toivottavasti vaihtuu piakkoin johonkin sopivaan palaseen. Polak on myös piristynyt ja lienee lähtee myös, kun sopiva partneri löytyy.

Kyllähän tässä odottaa, että juniorit pääsisivät ylös kokeilemaan siipiään. JVR:n loukkaantuminen avasi mahdollisuuden Leivolle. Toivottavasti nuorukaiselle annetaan reilu mahdollisuus, koska ensi vuonna tulee seinä vastaan waiwereiden suhteen ja siinä vaiheessa pitää tietää mitä tehdään. Sama tilanne on Percyn kanssa edessä. Marlies pelaa loistavasti ja vahvistuu piakkoin, kun Nylander ja Kapanen saadaan täysillä mukaan. En usko että Nylander on enää pitkää aikaa pois, koska on vetänyt jo kohtuu kovaa jäällä. Toki viikko tai kaksi siinä voi vierähtää, jos takapakkia tulee niin sitten paljon enemmän.

Itse seurasin myös nuorten MM-kisat tarkasti ja itse olin kyllä äärimmäisen tyytyväinen Dermottin otteisiin. Kanada oli heikko ja kyllä suurin syy lankeaa valmennuksen niskaan. Älytöntä ketjulottoa alkuturnaus ja pelisysteemiä ei ollut oikeastaan ollenkaan. Joukkueesta kertoo paljon, että positiiviset asiat olivat lähinnä yksittäisten pelaajien yksittäisiä väläyksiä. Strome oli tasaisin suorittaja, mutta kyllä Marner parhaimmillaan näyttää paljon vaarallisemmalta pelaajalta. Takaisin Dermottiin, joka oli Kanadan top4 puolustaja ja se on kakkoskierroksen varaukselta kova temppu. Mielestäni Dermott pelasi paremmin kuin vuotta aiemmin varattu Fleury. Pääosin oikeita ratkaisuja koko ajan kentän molemmissa päissä. Ei miehestä koskaan mitään ylivoiman pyörittäjää taida tulla, mutta kakkosparin kahden suunnan puolustaja on hyvinkin mahdollinen urakehityksen suunta. Siihen on toki vuosia aikaa.

Timashov oli loistava ja pystyi pitämään kiekkoa ja pyörittämään peliä ihan samalla tavalla kuin junioriliigassa. Dmytro treidattiin siirtotakarajalla Shawniganiin ja pääsee pelaamaan pitkän playoff kevään. Loistavan training campin jälkeen pystyi odottamaan paljon, mutta onhan tuo kaveri todella potentiaalinen lupaus ja hieno näyttö Hunterin tai Bergmanin kyvyistä. Mikäli joku miettii, että miksi miestä ei varattu aiemmin voisi lukea tämän artikkelin: In The Land Of The Leafs, The One-Eyed Reporter Is King

Tuon luettuaan voi keskittyä miettimään vielä enemmän. Mielenkiintoisia faktoja. Odotan Dmytrolta paljon ja voi toki olla, että lupauksia ei koskaan lunasteta, mutta kyllä tuo todella hyvältä vaikuttaa.

Oma toive olisi, että Toronto pääsisi tuonne top3 draftaamaan. Joukkue tarvitsee vielä sen yhden super junnun ja uskon että Laine voisi olla sopiva kaveri siihen rooliin.https://mapleleafshotstove.com/2015/07/26/one-eyed-toronto-maple-leafs-reporter-is-king/
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Lupasin itselleni kirjoittaa tänne siinä vaiheessa kun kuin Lätyn ja CeeKoon viestit. Kiitos myös Assarille osallistumisesta ja deprelle vähän syvällisemmästä insightista.

Itse en saanut Timashovista ihan niin hyviä viboja kuin osa porukasta, tosin kokonaan tuli nähtyä vain Suomi-peli. Hyvää pörräämistä ja pöhinää, mutta tekemisessä ei ollut oikein suuntaa ja järkeä. Vähän kuin Kapasella toisinaan vastapuolella. Pelimies kaverista saadaan kuitenkin melko varmasti ja henkinen kantti lienee kunnossa. Leo-Sedältä vähän vinkkejä miten käyttää kroppaa ja hyvä tulee.

Marner väläytteli juuri silloin kun paikka oli tiukin ja tästä hänelle sulka hattuun. Liputin itse Stromen puolesta draftissa, mutta ei Marnerkaan paha ole. Varsinkaan kun muistutan itseäni, että Strome ei ollut enää Leafsille saatavissa. Hanfin ja Provorov näyttävät molemmat todella hyviltä, varsinkin jälkimmäinen, mutta sentterisyvyys on nykyaikana kaikki kaikessa.

Tänä vuonna jos päästään TOP-3:ssa varaamaan, niin luotan täysin johdon näkemykseen. Matthews, Pulju ja Laine auttavat jokainen huomattavasti "Stanley Cup 2020"-projektin onnistumismahdollisuuksia. Myöhemmillä sijoilla ehkä kannattaa silmäillä puolustajia tai mahdollisuutta saada Nylander brothers yhdistettyä. Jos kaikki menee muiden lupausten osalta putkeen, niin Laine olisi helppo ykkösvalinta tähän laumaan tiettyjen erikoisominaisuuksiensa takia. Perkele kun olisi se kristallipallo...

Itse kausi on rullannut tähän mennessä varsin optimistisissä merkeissä. Hetken näytti siltä että playoff-viivaa saatetaan päästä kutittelemaan, mutta onneksi nyt on tiputtu taas vähän lähemmäksi kellaria. Joukkue kuitenkin taistelee hienosti ja monet tärkeät palaset ovat saaneet onnistumisia. huomattavimpana tietytsi Komarov. Maalivahtitilanne on edelleen hankala, mutta tarjontaa ei kamalasti ole. Aina voi yrittää irrotella juusesaroksia ja malcolmsubbaneita, mutta siinäkin on oma iso riskinsä ja tämän joukkueen historian tuntien odottaa aina pahinta.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Nyt on aika nostella taas ketjua, koska todella hienoja ja hyviä uutisia kantautuu Torontosta. Seura täyttää ensi vuonna 100 vuotta ja sen kunniaksi Legends Row saa kolme vahvistusta. Legendaarinen Dave Keon on vihdoin päässyt sopuun organisaation kanssa ja sallii tämän kunnianosoituksen. Eräs kaikkien aikojen rakastetuimmista Leafs legendoista, joka ajettiin seurasta ulos Harold Ballardin synkkien vuosien aikana erittäin törkeällä tavalla. Ensimmäisenä Leafs pelaajana 1000 ottelua täyteen saanut Tim Horton ja legendaarinen maalivahti Turk Broda. Kolme oman pelipaikkansa kiistatonta Leafs legendaa tai voisiko sanoa oman pelipaikkansa legendaarisimmat nimet.

Näitä kolmea herrasmiestä kunnioitetaan ennen lauantain Montreal peliä. Tuo Dave Keonin saaminen takaisin Leafs perheeseen on oikeasti valtavan iso asia Kanadassa. Se sukupolvi joka näki miehen voittamassa Stanley Cupin ja Conn Smythe Trophyn vuonna 1967 alkaa olla eläkeiässä. Harold Ballard aikanaan haukkui Keonin mediassa, eikä tarjonnut miehelle enää jatkosopimusta ja laittoi siirtokorvauksen niin korkeaksi, että pakotti Keonin ulos koko liigasta. Teon törkeyttä nostaa se, että Keon oli sillä hetkellä joukkueen kapteeni. Synkkä palanen Leafs historiaa.

Toivottavasti vielä nähdään seremonia ACC:n jäällä jossa nostetaan Keonin kunnianumero hallin kattoon, koska tuosta kunniasta mies on monta kertaa ehtinyt kieltäytymään. Toivottavasti haavat on nyt neulottu umpeen ja tämäkin olisi joskus mahdollista. Keonin kirous on toivottavasti nyt murrettu.

Harmi kun oma kirjallinen lahjakkuus ei riitä pitemmän kunnianosoituksen kirjoittamiseen, mutta omistetaan tämä viesti nyt kokonaisuudessaan pelkästään Leafs legendoille.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Harold Ballard aikanaan haukkui Keonin mediassa, eikä tarjonnut miehelle enää jatkosopimusta ja laittoi siirtokorvauksen niin korkeaksi, että pakotti Keonin ulos koko liigasta. Teon törkeyttä nostaa se, että Keon oli sillä hetkellä joukkueen kapteeni. Synkkä palanen Leafs historiaa.
Iso lihava palanen. Nimeltään Harold Ballard. Olisi voinut potkaista tyhjää hieman aikaisemmin.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Iso lihava palanen. Nimeltään Harold Ballard. Olisi voinut potkaista tyhjää hieman aikaisemmin.

Niin kohtalon ivaahan on että Ballard siirsi joukkueen ns. omalle miehelleen, joka jatkoi perinteitä. sen jälkeen omistajana on ollut surullisen kuuluisa opettajien eläkekassa. Nyt sitten nautitaan mediajättien yhteisprojektina olemisesta, mutta onneksi tähän asti Shanahan on saanut vapaat kädet toteuttaa visiotaan. Tuolla joukkueella olisi ollut osaavissa käsissä ihan valtava potentiaali. Resurssit käytännössä rajattomat ja kun homma saataisin rullamaan, niin suosio olisi vain kasvanut. Sen sijaan legendaarinen joukkue on ollut yksi liigan häpeäpilkuista. Pienenä valonpilkahduksena Gilmourin ja Sundinin aikakaudet.

Tänään on onneksi ollut hyvä päivä kantaa Leafsin värejä. Onneksi on edes kunniakas historia mitä muistella.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Päivitellään sen verran, että Elliotte Friedmanin mukaan Nikita Zaitsev pelaa ensi kaudella Leafsissä. Melkoinen arpa, mutta olisi ainakin rightin puolen pakki.

Ensi yönä olisi vastassa Habs klassikkopelissä. Iso peli ennen kaikkea Montrealille, jonka kurssin olisi käännyttävä pikaiseen. Leafsille taas yksi läpsyttely keskellä välikautta.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Päivitellään sen verran, että Elliotte Friedmanin mukaan Nikita Zaitsev pelaa ensi kaudella Leafsissä. Melkoinen arpa, mutta olisi ainakin rightin puolen pakki.

Ensi yönä olisi vastassa Habs klassikkopelissä. Iso peli ennen kaikkea Montrealille, jonka kurssin olisi käännyttävä pikaiseen. Leafsille taas yksi läpsyttely keskellä välikautta.

Nämä Zaitsev huhuthan alkoivat jo viime kesänä, kun Toronto lennätti kaverin tutustumaan organisaatioon. Esisopimuksestahan on huhuttu siitä lähtien ja miehen perässä on ollut sen jälkeen useampi organisaatio. 24v, eräs KHL:n parhaista puolustajista, vahvasti ehdolla Venäjän World Cup joukkueeseen ja kuten sanottua rightin puolustaja. Kokoa löytyy ja hyökkäyspään taitoja, eli erittäin mielenkiintoinen haku. Torontolla olisi tilausta, kun noita RHD pakkilupauksia ei liikaa ole. Se tarkoittaa myös kauppoja pakkipuolelle, koska Rielly, Phaneuf, Gardiner, Hunwick, Harrington, Robidas, Corrado, Marincin ja Percy ovat ensi kaudella tyrkyllä pakistoon. Percykään ei ole enää waiwer vapaa, joten jos kauppoja ei tehdä, niin joku menetetään ihan varmasti. Tuohon vielä Zaitsev jolla on tonttia tarjolla jo pelkästään kätisyyden takia. Toivottavasti Roman Polakin lisäksi yksi pakki laitetaan vielä lihoiksi, niin päästään koeajamaan Percyä ylhäällä.

Itse aion katsoa pelin ensi yönä ihan Dave Keonin takia. Mieshän on aikanaan vaatinut, että Toronto jäädyttäisi samalla tavalla numerot kuin muutkin organisaatiot. Alkaa vaikuttaa siltä, että aikalailla siihen on jo menty. JVR on ainoa jolla on tuollainen katossa oleva numero käytössä, eli Salmingin 21. Aiemmin noita ns. pyhiä numeroita oli lähinnä 13, 17 ja 93. Toisaalta itse tykkään enemmän tuosta Toronton tyylistä, kun jokainen sukupolvi saa luoda oman tarinansa. Toisaalta näistä modernin ajan pelaajista on jo tullut niin isoja, ettei noille numeroille taida olla hirveästi enää tunkua, joten ihan perusteltua, että kaikkia noita numeroita vältetään. Lou on joutunut vielä taipumaan noiden isojen numeroiden suhteen. Burkehan toi ns. väliaikaiset numero organisaatioon, eli se oma numero täytyy ansaita ja ne ovat pääosin olleet noita ns. isompia ja harvinaisempia numeroita. Saa nähdä muuttaako oppi-isä Lou tuota käytäntöä vielä ja isot numerot ovat luvan takana.
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avalanche
Nikita Zaitsevista kirjoitin jo Flyersin ketjuun vähän aikaa sitten kun huhut olivat miestä aikaisemmin Phillyyn viemässä, mutta laitetaan nyt tännekin vähän asiaa.

Zaitsev on tosiaan suhteellisen nuori rightin puolustaja. Zaitsev ei ole pelityyliltään "neljäs hyökkääjä" vaan todella solid 2-way puolustaja, jolla on vahvat kiekolliset taidot. Zaitsev on KHL:n ja koko Euroopan paras puolustaja tällä hetkellä. Sanoisin myös että Venäjän TOP 3 pakki koko maailmassa. Zaitsev on paras vapaa agentti Euroopasta moneen vuoteen, vahvan kokonaisvaltaisen pelin takia Panarinia parempi signaus. Jos kaikki napsuu, Leafsilla on kultakimpale käsissään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös