Mainos

Toronto Maple Leafs 2009-2010

  • 189 647
  • 680

TML

Jäsen
Tuota Kaberlen tapausta olen itsekin miettinyt. Liekö sitten halusi kovasti johonkin pleijarinippuun ja kun ei päässyt niin on laittanut lekkeriksi. Tosin olihan hän jo reilusti ennen siirtorajaa unten mailla.

Leafsin yv:ssä koitettiin alkukaudella oikeastaan samaa mitä nyt. Kabby-to-Beauchemin on vaihtunut Kabby-to-Phaneuf. Phaneuf ampuu todella paljon yv:llä, mutta mielestäni voisi katsoa spotit paremmin. Vähän liikaa tullut "turhia" kuteja esimerkiksi huonolta sektorilta.

Phaneufin laukaukset ovat myös vieneet vetopaikkoja pois Kesseliltä. Kesselin tultua kokoonpanoon oli aika vakio suoritus että hän ajoi keskemmälle ja laittoi ranteet lukkoon. Bozakin kanssa liikuttavat kiekkoa kulmissa ihan hyvin, mutta Kessel saisi enemmän ruveta ottamaan taas vastuuta laukomisen suhteen. Kaberle nyt ei lauo juuri koskaan, silloin tällöin jotain pienia ranneohjureita laittaa maalille. Leafsilla ei kuitenkaan ylivoimissa mitään maalinedus spesialistejakaan löydy. Tämä on mielestäni myös pieni ongelma.

Summa summarum, Phaneuf voisi malttaa hieman enemmän noiden vetojensa suhteen, mutta kyllä siltikin ylivoimista löytyy vielä paljon muitakin epäkohtia. Tosin se on ihan selvä että kakkosylivoima ei tekisi välttämättä edes sm-liigassa kovia tehoja. Niin heikko tuo materiaali on ylivoimille.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Toronton ns. ylivoimapeli on yksi NHL:n tämän kauden surkuhupaisimmista farsseista. Jotenkin oireellista on se, että yv:n keskeinen pyörittäjä ja vastuupelaaja Kaberle on täysin varjojen mailla — onko se sitten syy vai seuraus yv:n toimimattomuudelle/toimimattomuudesta, on vaikea sanoa.

Viimeisissä 15 ottelussa Kaberlen tehot ovat 0+2. Ylivoiman ykköspakille nuo lukemat ovat lähinnä säälittävät. Miehen tehot ovatkin laskeneet kauden edetessä. Runkosarjan otteluissa 1-20 Kaberlen pisteet olivat 2+20. Otteluissa 21-40 tehot olivat 1+12, ja otteluissa 40-64 3+9.

En tiedä, mitä miehelle on tapahtunut. Täytyy tutkiskella.

YV toimi alkukaudella Kesselin ollessa saikulla mallikkaasti ja oli koko sarjan kärkipäässä. Kesselin tultua kuvioihin hänestä tehtiin muiden pelaajien toimesta YV:n primus motor, mikä ei ole Kesselille todellakaan se omin rooli. Kessel on parhaimmillaan päästessään lapioimaan irtokiekkoja maaliin tai ampumaan tulisia rannareita suorasta luistelusta. One-timerit eivät todellakaan ole miehen vahvuus ja lämäreistä ei kannata edes puhua.

Tuo Kaberlen hyytyminen on kieltämättä aika erikoista. Tällä hetkellä ykkös-YV:n viivamiehinä huseeraavat Phaneuf ja Beauchemin, mikä ei todellakaan ole se paras ratkaisu ottaen huomioon, ettei kumpikaan ole mikään maailmanluokan pelintekijä. Kaberle toki tällainen on, mutta jostain syystä hänen pelinsä on tämän vuoden puolella ollut täysin jumissa poislukien olympialaiset, joissa miehen esiintyminen oli ihan hyvää tasoa. Valmennusjohtokin on tähän herännyt ja Kabsin peliaika on tippunut roimasti alkukaudesta (alkuun 25+ minuuttia, nykyään 17 minuutin kieppeillä). Lieköhän miehellä jokin kiusaava pikkuvamma tms. - oikein muutakaan järkevää selitystä en äkilliselle tasonlaskulle keksi.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
YV toimi alkukaudella Kesselin ollessa saikulla mallikkaasti ja oli koko sarjan kärkipäässä. Kesselin tultua kuvioihin hänestä tehtiin muiden pelaajien toimesta YV:n primus motor, mikä ei ole Kesselille todellakaan se omin rooli. Kessel on parhaimmillaan päästessään lapioimaan irtokiekkoja maaliin tai ampumaan tulisia rannareita suorasta luistelusta. One-timerit eivät todellakaan ole miehen vahvuus ja lämäreistä ei kannata edes puhua.

Tuosta Kesselin laukauksesta on puhuttu paljon HF:llä sun muilla palstoilla. Kieltämättä rannelaukaus onkin liigan eliittiä, mutta lämäri ja one-timer puuttuvat vielä ainakin toistaiseksi varastosta, ja vaikea on nähdä nykyliigassa yhdenkään kaverin pommittavan kaudesta toiseen kovia maalimääriä ilman kahta jälkimmäistä. Jos nyt ajattelee kovia maalintekijöitä viime ajoilta, niin ainoastaan Joe Sakic eli yhtä paljon rannarinsa varassa kuin Kessel ja Burnaby Joe oli paljon muutakin kuin yksipuolinen maaliruisku.

Tuosta Kesselin laukauksesta voisi jauhaa, vaikka kuinka paljon, mutta pidetään ne mölyt vielä mahassa. Todetaan vain, että esim. Oviella, Kovalchukilla, Heatleyllä löytyy huomattavasti monipuolisempi laukaisuvalikoima kuin Kesselillä, ja se on yksi suurimmista syistä, miksen ainakaan itse vielä lue Kesseliä maalintekijöiden tämän hetkiseen aateliin.

--------------------------------------

Nazem Kadrin London johtaa paras seitsemästä sarjassa Guelphia voitoin 3-1 OHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Londonilla on mahdollisuus pistää sarja poikki ensi yönä. Kadri johtaa myös pudotuspelien pistepörssiä yhdessä Taylor "soon-to-be-Bruin" Hallin kanssa 10 pisteellä (3+7) 4 ottelussa.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Joka vanhoja muistaa, sitä mailalla silmään... mutta menköön: oli ne aikoja, kun ylivoimassa olivat Kaberle, McCabe ja Sundin. Silloin ylivoimassa oli taitoa, juonikkuutta ja laukaisuvoimaa. Se menneistä tältä erää.
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - New York Rangers 2-1 OT

Jälleen yksi jatkoaikavoitto ja pientä kiusaa playoffeja tavoittelevalle joukkueelle. Melko tasainen peli jossa maalivahtipeli oli lopulta se ero.

Avauserän perusteella maalivahtipeli oli selkeästi vieraiden. Monster yllättyi Parenteaun kääntölaukauksesta ja päästi Rangersin 1-0 johtoon. Yllättävä laukaus joka perhosveskarin on vaikea ottaa, mutta siltikin tuo olisi pitänyt napata. Tilanne lähti Beaucheminin aika turhasta pitkästä kiekosta ja sen jälkeisestä aloituksesta omassa päässä. Heikkoa puolustuspelaamista ennen maalia Leafsin pelureilta.
Erän lopussa, täsmälleen 11 sekuntia ennen summeria, iski Rangers uudelleen. Nyt asialla Dubinsky vanhanaikaisella. Monster ennakoi liikaa Dubinskyn yrittävän etukulmasta, joten hän ei enää kerennyt vanhainaikaseen ja omasta jalasta kiekko meni maaliin.

Avauserässä Leafsin vaarallisin osa oli tottakai ykkösketju, joka lähes joka kerta sai vaarallisen paikan aikaan. Bozak kilautti yläputkeen, Henke puolestaan pelasi Rangersin Kesselin ja Kuleminin yrityksissä.

Leafs onnistui heti toisen erän alkuun kun John Mitchell laittoi Grabovskin syötöstä verkot töttörölle. Toinen erä oli melko tasaista ja avonaista peliä. Monster keräsi itsensä heikon avauserän jälkeen ja torjui todella hyvin loppupelin. Tyrehdytti Rangersin läpiajon ja muut paikat.

Kolmanteen erään Leafs lähti hyvällä asenteella ja Rangers joutui rikkomaan. Jostain syystä Jokisen poikkari oli jäähyn arvoinen, vastaavasti Kesselin ja Mitchellin kampittamiset menivät läpi sormien. Kun reilu 3 minuuttia oli ottelua jäljellä onnistui Leafs vihdoin tasoittamaan. Kaberle lähti hyvin vastaan hyökkäysalueella ajautuen kulmaan. Nopea toimitus maalille jonka Lunqvist hörppi helposti sisään. Etukulmasta meni, täysin Lunkan maali.

Vielä kolmannen erän lopussa tilanteita syntyi molempiin päihin ja Leafs kilautteli jälleen tolppia. Tästähän alkaa tulla tapa, kun viimeisessä kahdessa pelissä on peräti 6 tolppaa ammuttu. Ratkaisua ei varsinaisella peliajalla kuitenkaan tullut, joten siirryttiin jatkoille.

Jatkoajan toinen vaihto toi ratkaisun kun Grabovskin voitetun aloituksen jälkeen Kabby kikkaili kiekon Kuleminille, joka tasoitti vanhanaikaiset maalit ja koko ottelun Leafsille 3-2.

...

Monsterilta siis aivan mahtava peli avauserän jälkeen. Otti monta todella tärkeää koppia ja piti Leafsin pelissä mukana. Rangers olisi voinut karata useamman maalin johtoon paremmalla viimeistelyllä. Lunqvist pelasi ottelun alkupuoliskon hyvin, mutta sitten kun tuli ottelun tärkeimmät hetket, mokasi Lunqvist pahemman kerran.

Leafsista plussaa pitää antaa Wallinille ja koko ketjulle. Wallin teki hyvää duunia läpi ottelun. Myös Colton Orr ja Jamie Lundmark pelasivat hyvää peliä ja olivat pari kertaa lähellä jopa maalia.

Luke Schenniltä hyvä matsi. Oli fyysinen ja pelasi perusvarmaa peliä. Myös Kaberlelta vihdoin parempi esitys. Oli luistelukilpailussa Gaborikia vastaan hyvin mukana, sen lisäksi pari pistettä ja tehosarakkeeseen +3.

Beaucheminilta ei paras peli. Oli suuressa roolissa Rangersin avausmaalissa, sen lisäksi ei saanut vetoja ruuhkan läpi ja Anisimovkin piti häntä pilkkanaan 1-vs-1 tilanteessa.

Stalberg. Vähän toistoa edellisistä kirjoituksista, mutta sellainen hockey sense puuttuu Stalbergilta. Kehuin häntä alkukaudesta, mutta mitä enemmän häntä seurailee, niin sitä turhauttavampaa katselu on. Periaatteessa hänellä on kaikki avut hyväksi jääkiekkoilijaksi, mutta se peliäly puuttuu.

Sean Averya ei kauheasti Rangersin puolelta näkynyt. Siis muuta kuin tilanteitten jälkeen. Ensin hän filmasi Kesselille jäähyn, sitten Phaneuf pyöritteli häntä kun märkää rättiä vihellyksen jälkeen. Avery on ollut Phaeufin bitch läpi Phaneufin uran. Lopulta sitten Averyn räksyttäminen loppui lyhyeen kun Luke Schenn taisteli kiekosta häntä vastaan ja mursi Averyn polven(?). Voi harmi...

Gaborik oli myös todella vaisu eikä häntä juuri näkynyt. Dubinsky oli hyvä, samoin Drury. Ei Rangersilta mitenkään heikko esitys, mutta enpä usko että nykiläisiä pleijareissa nähdään tänä vuonna. Ei vaan riitä parempia joukkueita vastaan.

....

Ennakkoon hieman "helpompi" viikko vastustajien suhteen saa kovan lopun, kun tänään pelataan vielä semi-iltapäivä peli Pensiä vastaan. Tullut katseltua kaikki Pensin pelit tällä viikolla ja Wings matsia lukuunottamatta ovat pelanneet ihan hyvin. Malkin ja Gonchar puuttuvat ja kyllä se on kuitenkin pelissä näkynyt. Crosby on kuitenkin melko kuumassa vireessä. Jännä nähdä myös Poni ensimmäistä kertaa muussa nutussa kuin Leafsin.
 

TML

Jäsen
Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs 5-4 SO

Tulihan se tappio sitten varsinaisen peliajankin jälkeen. Hieman jäi kyllä tämä tappio harmittamaan. Voiton avaimet oli kyllä kädessä pitkään, mutta jotenkin ne sössittiin.

Leafs aloitti pelin erittäin mainiosti ja tuli hyvällä jalalla jäällä. Pens oli alun hieman jäässä ja Leafs pääsikin 0-1 johtoon Colton Orrin maalilla. Luke Schenn avasi Richard Wallinin läpiajoon ja Wallinin koitettua Fobba-kikkaa, pääsivät Orr ja Primeau lyömään kiekon verkkoon. Ilmeisesti tilastoniilot eivät kyenneet päättämään kumpi sen maalin teki, joten Orr arvottiin tekijäksi ja Primeau sai syöttärin.

Pens tuli 1-1 tasoihin erän puolenvälin tienoilla. Fredrik Sjostrom ja Francois Beauchemin pelasivat todella löysästi päädyssä ja Mike Rupp nappasikin kiekon löytäen maalilta Tyler Kennedyn. Kennedy iski pelin tasoihin 5 Leafsin seuratessa maalia noin parin metrin säteellä maalista. Heikkoa puolustuspelaamista.

Pens sai avauserässä pari kertaa kovan mylläkän päälle Leafs päätyyn, mutta laukaukset ja vaaralliset tilanteet puuttuivat. Leafsilla Kulemin pääsi läpiajoon ja Mitchell pääsi yrittämään ylivoimalla takatolpalta. MAF torjui kuitenkin hyvin.

Toisessa erässä ensimmäiset 7 minuuttia mentiin yhtä päätä. Leafs meni Phil Kesselin maalilla 1-2 johtoon ja paine pysyi ensimmäisen reilun kolmanneksen ajan Pens -päädyssä. Sitten iskikin kuvaan eräs Sidney Crosby. Ensin Beauchemin purki kiekon suoraan Brooks Orbikille joka tinttasi kiekon maalille. Schenn ei saanut Crosbyn mailaa kuriin ja Kid iski ripareista tasoituksen. Reilu kolme minuuttia myöhemmin Crosby opasti Tyler Bozakia Leafsin -päädyssä. Ensin aloitusvoitto, sitten karkuun Bozakilta ja tarkka kuti alakulmaan. Pens 3-2 johtoon.

Tämän jälkeen mentiinkin sitten Pens -merkeissä ottelua etiäpäin. Hanson otti tyhmän kiekko katsomoon -jäähyn, jonka aikana Pens tulitti kovasti. Jiggy venyi ainakin kolmeen mahtavaan torjuntaan ja piti Leafsin pelissä mukana. Pens olisi hyvinkin voinut karata toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla karkuun, mutta kiitos Jiggyn, tilanne pysyi maalin erona. Ja itseasiassa tasoissa, sillä Carl Gunnarsson iski siirretyn rangaistuksen aikana kiekon verkkoon. Stalberg polki ensin karkuun ja Pens pakin huidottua oli jäähy tulossa. Svedu-ketju pyöritti peliä päässä ja Sjostrom löysi Gunnarssonin viiksiltä. Ekan Gunnarssonin vedon Pens -hyökkääjä vielä blokkasi, mutta lopulta kiekko saatiin verkkoon. Stalberg antoi maalin jälkeen Crosbylle pienen facewashin ja Crosby vastasi tähän huitaisemalla ruotsalaista jaloille.

Kolmannen erän alussa Leafs pääsi pyörittämään yv:tä Marc-Andre Fleuryn kampitettua Colton Orrin. YV oli taas melkoista kuraa kunnes sen viime hetkillä Leafs sai hyvän pyörityksen aikaan ja lopulta Tyler "T-Bo" Bozak iski reboundin sisään. Phaneuf ampui sitä edeltävän lämärin Kesselin syötöstä.

Leafs pysyi pitkään varsinaisen peliajan voiton syrjässä kiinni, kunnes reilut 3 minuuttia ennen summeria Matt Cooke ohjasi tasoituksen. Stalberg pelasi päädyssä lepsusti ja Jordan Staal vei häneltä helposti kiekon.

Jatkoajalla Leafs näytti aika väsyneeltä ja Bozakin hyvää yksilösuoritusta ja siitä seurannutta Kaberlen tökkäsyä lukuunottamatta jatkoaika oli heikkoa Leafsilta. Lopulta Beauchemin joutui ottamaan jäähyn Crosbyn poljettua puoliksi karkuun. Leafs kesti kuitenkin AV:nsa ja iglussa mentiin rankkuihin.

Rankkareissa Crosby (8/10) teki maalin, Leafsilta missasivat Kessel ja Kulemin. Dupuis iski sitten ratkaisun.

...

Jiggy päästi pari maalia vastustajan lyödessä ne sisään hänen edestään. Ei Jiggyn maaleja vaan nimenomaan pakkien. Pensin kaksi ensimmäistä maalia olivat todella lepsua ja munatonta puolustamista. Kolmannessakin maalissa Crosbylla oli aivan liikaa aikaa ampua. Harvoin maalivahti pelaa hyvän pelin jos omissa kolisee 4 kertaa, mutta mielestäni Jiggy otti tukun loistavia torjuntoja tänään ja oli ihan hyvä.

Leafsin nelosketju oli alussa muotoa Orr-Wallin-Primeau. He pelasivatkin loistavan avauserän, jonka johdosta Wallin otettiin svedujen väliin ja Hanson siirrettiin neloseen. Nelonen oli uudessa muodossakin Leafsin paras tänään.

Kaberlelta ihan hyvä peli taas. Ei hätäile puolustusasioissa ja jalkakin liikkuu kirikiekoissa. Hyvää kiekonsiirtelyä myös hyökkäysalueella.

Bozak ja Bozakin ketju piti muutamissa vaihdoissa Crosbyja paineessa, mutta aloitusympyrässä Crosby puolestaan alisti Bozakia useasti. Mutulla kuitenkin sanoisin että Bozak on ihan hyvin onnistunut tällä kaudella aloituksissa(?). Täytyy tarkistaa.

Ylivoima... Ensin se vitutti, sitten se nauratti. Mutta niinkuin jokaisen vitsin kohdalla, kun sille tarpeeksi kauan nauraa, niin ei se enää sitten naurata. Ei jumalauta taas tuota ylivoimaa tänään. 5-3 vastaan tilanne töppäillään käsittämättömällä Kesselin kudilla suoraan ekaa pelaajaa jalkaan. Sen jälkeen kiekkoa ei monesti saada kuskattua edes alueelle. Jos saadaankin, niin ei sitä saada kontrolloitua saatikka edes vetoja aikaiseksi. Kaiken kukkuraksi Pens taisi päästä koko ottelun aikana kolmesti alivoimalla joko läpiajoon tai puolittaiseen läpiajoon. Cooke pääsi läpi mutta ampui ohi. Staalilla ei riittänyt potku ja Adamsillakaan ei riittänyt teku. Leafsin onneksi ne oli Adams ja Cooke jotka pääsivät läpi.

....

Ihan hyvä vieraspeli hallitsevaa mestaria vastaan. Ekat 27 minuuttia oli Leafsin, mutta sen jälkeen kotijoukkue kyllä dominoi. Huomasi kyllä että eilinen peli ja muutenkin kiivas viikko painoi Leafs -pelaajien jaloissa.

Jiggy kyllä pelasti pisteen, mutta jotenkin jäi vituttamaan ettei voittoa tullut. Kyllä siihen mahkut oli, mutta Crosby ja pieni paniikki Crosbyn osumien jälkeen aiheutti tappion. Rankut ja jatkoaika nyt on melkoista arvontaa. Ainakin rankut menee pitemmän päälle varmaan aika tasan.

Summa summarum, 4 pelistä tällä viikolla tuli otettua saldo 2-1-1, eli yhteensä 5 pinnaa. Ei mitenkään heikosti. Ensi viikolla taisi olla vastassa Thrashers, Sabres ja Bruins. Sabresille nyt ei kuitenkaan pärjätä kun Miller ei varmaan päästä taas kuin korkeintaan 2 ja saas nähdä onnistuuko Kessel vihdoin Bruinsia vastaan.

Viikon plussat ja miinukset:

+++ Jonas Gustavsson. Kaksi loistavaa peliä Thrashersia ja Rangersia vastaan, jotka toivat kaksi jatkoaikavoittoa. Molempien JA-voittojen voittomaali syntyi muuten jatkoajalla ajassa 0.39.
++ Mikhail Grabovski. Torstaina +3 ja voittomaali, lauantaina 0+2 ja syöttö voittomaaliin. Panthers peli oli tosin heikko valkovenäläiseltä.
+ Phil Kessel. Verkot sen kuin heiluivat taas.

- Christian Hanson. Periaatteessa ihan hyvää duunia pelistä toiseen, mutta jokin siinä vaan on ettei ihan riitä. Ei mielestäni ainakaan vielä änäritasoa, mutta ehkä tästä loppukaudesta tarttuu jotain tulevaisuutta varten. Tippunut nelosketjun pelaajaksi, sillä Wallin hoitaa paremmin kolmosen sentterin roolin.
-- Luca Caputi. Caputin kanssa pitää olla kärsivällinen, mutta vauhti on aika hidasta, eikä kädetkään oikein toimi. Maalipaikkojakin ollut muttei ole uponnut.
--- Francois Beauchemin. Pelasi pari kertaa aika lepsusti omalla alueella vastustajan rokottaessa.
 

TML

Jäsen
Pre-game Toronto Maple Leafs - Atlanta Thrashers

Uusi viikko käyntiin Leafsinkin osalta. Tänään ACC:ssä vastassa viime viikolla jatkoajalla kaadettu Thrashers.

Thrashersille tämä kyseinen viikko on ns. kohtalon viikko. Viimeiset 2 viikkoa Thrashers kohtaa todella kovia joukkueita, tällä viikolla puolestaan pari heikompaa jotka heidän tulisi ehdottomasti voittaa. Haaveet nappiin menneestä viikosta ja pleijaripaikasta taisivat kuitenkin mennä viime yönä, kun joukkue romahti Canesia vastaan häviten 4-1. Voi olla että melko masentuneita ovat tuosta tuloksesta ja eilinen peli voi myös pitemmän päälle näkyä jaloissakin.

Leafsilla on siis periaatteessa hyvä paikka iskeä kiinni pisteisiin. Leafsin tilanteen nyt kaikki tietävät pinnojen suhteen. Kunhan vain yritetään saada Bruinsille heikompaa draft pickiä. Suht hyvin siinä ollaankin viimeisen 10 pelin aikana onnistuttu, sillä vain kahdesti Leafs on jäänyt pinnoitta.

Leafs tänään:
Kulemin - Bozak - Kessel
Caputi - Grabovski - Mitchell
Stalberg - Hanson - Sjostrom
Lundmark - Wallin - Orr

Beauchemin - Phaneuf
Kaberle - Schenn
Exelby - Finger

Gustavsson


Primeau, joka pelasi Pensiä vastaan hyvän pelin on poissa ja pakistossa Gunnarssonin tila ei ole vielä selvillä. Pelottaa jo valmiiksi tuo XLB-Finger pakkipari, joten toivottavasti svedu pääsee kokoonpanoon.

Maalissa luonnollisesti Monster. Monster pelasi erittäin hyvän viikon päästäen vain 3 maalia kahdessa pelissä. Jatkoaikavoitot molemmista noista kamppailuista. Nyt alkaa näyttää Monsterkin sellaiselta NHL-tason ykkösveskarilta. Mielenkiintoinen tilanne tuo Leafsin maalivahtiosasto ensi kauttakin ajatellen.

....

Ihan mielenkiintoinen peli siis luvassa senkin puolesta kuinka paljon Thrashersilla on vielä hinkua pleijareihin. Viime yön tappio oli todella kova kolaus ja käytännössä tappio tästä pelistä ja se on byebye Atlantalle.
 

TML

Jäsen
1st & 2nd period Maple Leafs - Thrashers

Kaksi erää takana Atlantaa vastaan ja tilanne 1-2 vieraille. Avauserä oli aika väritön, maaliton ja lievästi Leafs -hallintainen. Leafs pelasi hyvää alivoimaa ja tappoi pari omaa tyhmää jäähyään.

Toisessa erässä alettiin näkemään sitten maalejakin. Thrashers iski alta minuutissa kaksi maalia ja meni 2-0 johtoon. Eka maali Beaucheminin piikkiin, seuraava Kaberlen. Monsteriltakaan ei ihan parasta peliä kun lähti ekassa maalissa ennakoimaan aivan liikaa. Leafs vastasi erän loppupuolella kun T-Bo esitteli jälleen skillssejään ja tarjoili esityön Stalbergin maaliin. Toinen erä oli kyllä Thrashersin hallintaa ja Leafs oli melko unelias.

Pavelec on jälleen ollut maalilla kuin muuri. Aina kun olen Pavelecin nähnyt pelaavan maalissa tällä kaudella, on hän ollut ilmiömäinen. Viime viikolla tolpatkin pelastivat häntä, tänään taas pari näyttävää torjuntaa.

Wilson rupesi toisen erän lopussa muovailemaan ketjukoostumuksia uusiksi. Kessel erotettiin Bozakista ja sentterinä hänelle toimi ainakin parin vaihdon ajan Richard Wallin. Katsotaan ovatko kuinka pysyviä muutoksia. Hyvä että Wilson jotenkin herättelee uneliasta sakkia.
 

TML

Jäsen
Maple Leafs - Thrashers 2-3

Turpaan tuli Thrashersille. Aika unelias esitys Leafsilta, eikä ollut ihme että pisteet menetettiin.

Kolmas erä alkoi mainosti kun fratback iski jälleen Stalbergin tehdessä illan toisen maalinsa. Kuitti tuli kuitenkin nopeasti kun Antro teki maalin. Leafs hallitsi kolmatta erää vaikkakin todelliset maalipaikat olivatkin aika kortilla. Kaikki huipentui viimeiselle kahdelle minuutille kun Thrashers otti 2min jäähyn.

Monster vaihtoon ja 6-4 pyöritys käyntiin. Ja ketäs onkaan jäällä? Hanson, Johnny Malkin, Grabo jne. Ei T-Bo:ta, Kesseliä tai Kuleminia. Ei sitä tasoitusta sitten tuolla porukalla syntynyt ja Thrashers vei pisteet. Ei muuten tullut vetojakaan tuon yv:n aikana.

Sellainen peli tänään. Ei pelannut Thrasherskaan häävisti, mutta Leafs töppäili pisteet Atlantaan lähes ilmaiseksi.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Kauden paras uutinen: Leafsin paitaan tulee muutoksia ensi kaudeksi. Kolmospaita pysynee samana, mutta sekä koti- että vieraspaitaan ilmeisesti lisätään takaisin RBK:n Edge paitojen mukana kadonneet raidat vyötärölle. Näin siis ainakin huhutaan. Voihan olla, että koko paita raiskataan täysin, mutta ei kuulostaisi kovin old-school-Burkeltä.

Richard Peddie, the CEO of Maple Leaf Sports and Entertainment, confirmed Tuesday the uniform change has been accepted by the NHL, but declined to give details... The new jerseys won't include dramatic changes, but will add some lines and piping... The new Leaf uniforms are likely to be unveiled in the summer, probably on a date when, it's expected, Dion Phaneuf will be named the club's next captain.

Ensi yönä Sabres ACC:ssä. Nazem Kadrin London aloittaa myös ensi yönä OHL:n pudotuspelien konfrenssivälierät Kitcheneriä vastaan. Jos tuon pelin jostain näkisin, niin voisin katsoakin. Highlightit aamulla taitavat riittää Toronton matsista.
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 4-2

Wuhuu, voitto Buffalosta! Harvinaista herkkua mutta sieltä se vain tuli 4-2 lukemin. Ratkaisu tuli kerrankin yllättäviltä tahoilta kun puiset ja vaikeuksissa pitkään olleet Garnet Exelby ja Luke Schenn tulittivat maalit. Hyvä peli Leafsilta ja sinisten hallintaa peli oli kaksi viimeistä erää.

Listataampas muutamia asioita pelistä:

Wilsonin viime pelissä uudeelleen koottu Fratback-line oli taas tänään loistava. Jo harjoituspeleissä Stalberg-Bozak-Hanson -kolmikko muodosti erittäin pätevän ketjun ja sama on jatkanut näissä 1½ pelissä.

Luke Schenniltä loistomatsi. Voittomaali ja urakoi puolustuksessa erittäin hyvin.

Garnet Exelby päätti 154 ottelua kestäneen maalittoman putken. Hymyhän sieltä maalin jälkeen irtosikin. Aika hassua että Leafs on tänä vuonna tulittanut Milleria varmaan enemmän kuin ketään muuta maalivahtia, ottamatta kuitenkaan voittoa. Sitten Luke Schenn ja Garnet Exelby ohittavat Vezina-Millerin ja Leafs voittaa pelin.

Leafs YV: 5-4 vastaan yv-aikaa 11.30min ja 5-3 vastaan yv-aikaa 0.30min. Siltikään ei maalin maalia ylivoimalla. Stalbergin maali alustettin ylivoimalla, mutta Ennis kerkesi tulla juuri jäälle ennen kuin verkoissa soi. Siltikin uskomattoman paskaa yv:tä ja mietityttää kuinka hienoja voittoja Leafs olisi ottanut viime aikoina jos yv toimisi edes vähäsen.

Kookas sentti Brayden Irwin pelasi ensimmäisen änäri-ottelunsa Sabresia vastaan. Yksi jäähy, yksi hyvä maalipaikka oli Irwinin saldo. Yhden ottelun perusteella turha sanoa johtopäätöksiä, mutta vielä menee aikaa ennen kuin hänestä on änäriin asti.

Wallinilta hyvää peliä vaikka läpiajon missasikin. Erittäin hyvin johto omaa ketjuaan.

Hansonilta hyvää likaista duunia koko pelin ja tuossa Stalbergin ja Bozakin vieressä hän näyttää paljon paremmalta.

Beaucheminilta aika heikko esitys taas. Lähti hakemaan taklauksia ja ajoi ohi, ei osunut kehikon väliin, pari hutiloitua peliä omassa päässä. Phaneuf joutui paikkailemaan ja loistavasti paikkailikin.

Jiggylta solid effort. Avauserässä Sabres tulitti eniten, pari viimeistä erää oli rauhallisempia. Lopussa Sabres sai pienen painostuksen ilman maalivahtia ja silloin Jiggy oli hereillä ja nappasi kiekot. Leafs oli hallitsevampi kaksi viimeistä erää.

Ottelun kolme tähteä olivat Schenn, Exelby ja Montador. Onko koskaan ollut taidollisesti heikompaa kolmikkoa tähdistössä? Ei siinä, hyvän pelin koko kolmikko pelasi.

.....

Leafsin ketjut olivat pelissä:
Stalberg-Bozak-Hanson
Kessel-Grabovski-Kulemin
Caputi-Irwin-Mitchell
Orr-Wallin-Sjostrom

Beauchemin-Phaneuf
Kaberle-Schenn
Gunnarsson-Exelby


.....

1-0 Stalberg: Leafs pelaa ylivoimaa ja Bozak lähtee omalta alueelta tuomaan kiekkoa. Hieno vartaloharhautus Sabresin sinisen päällä jolla hän kusettaa Gaustadia. Sitten maalintakaa kierto ja loistava passi Stalbergille joka odottelee maalin edessä.

1-1. Sabres pelaa ylivoimaa ja Lydman nousee laidasta ja toimittaa kiekkoa maalille. Jiggy torjuu limpun eteensä ja Derek Roy tasoittaa.

2-1. Leafs lähtee omalta alueelta hyökkäykseen. Nopeilla kiekon siirroilla Kulemin vapauttaa Grabon ja Kesselin 2-1 hyökkäykseen. Kessel syöttää Grabolle ja Grabolla on tilaa vaikka kuinka, mutta vielä valkovenäläinen hakee syöttöpaikkaa ja homma menee vituiksi. Siltä näyttää, kunnes Garnet Exelby nousee laitaa myöten ja ampuu maalille jossa Ryan Miller konttaa. Kessel antoi palautetta Grabon turhan syöttelyn johdosta ja ilme oli että "ammu nyt saatana kerrankin!" Onneksi Exelby oli hereillä.

2-2. Tilanne tuli aika yllättäen, mutta Sabres pääsi vastahyökkäykseen ja Steve Montadorin hurja ranne kilahti tolpan kautta maaliin. Pominvilleltä kiekkoa karkasi, mutta Leafsin epäonneksi Montador tuli sopivasti takaa nappaamaan tuon kiekon.

3-2. Leafsin nelosketju saa kiekon alueelle ja laidanvieressä Buffalo-pakki tai Fredrik Sjostrom työntää kiekon viivaan Luke Schennille. Schenn vetäisee nopean lämärin joka uppoaa Millerin taakse Colton Orrin seisoessa maskissa.

4-2. Sabresilla maali tyhjänä ja Mitchell pääsee koittamaan maalia. Ei uppoa kun Myers on tiellä mutta onneks kiekko kimpoaa suoraan Sjostromin lapaan joka viimeistelee loppulukemat.

.....

Viimeiset 13 peliä, Leafsin saldo 8-3-1. Nuo tappiotkin Leafs on ottanut Panthersia, Thrashersia ja Islesia vastaan. Kovia joukkueita vastaan joukkue on pärjännyt hyvin.

Seuraava matsi onkin taas lauantaina ja nyt on Kesselillä taas näytön paikka kun vastaan tulee Bruins. On olemassa Phil Kessel vieraissa, on olemassa Phil Kessel kotona ja on olemassa Phil Kessel Bruinsia vastaan.
 

J.Shelley#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,Toronto Maple Leafs.
Viimeiset 13 peliä, Leafsin saldo 8-3-1.

+1

Leafs on viimeaikoina pelannut loistavaa kiekkoa, ero syyskauteen on suoraan sanottuna harmittavan suuri, sillä se pleijari juna meni jo ajat sitten. Noh, kesällä muutama pelaaja UFA-markkinoilta vahvistamaan tuota joukkuetta, niin kyllä se siitä helpottaa.

Kesätä puheenollen, onkin aika katsoa hieman Leafsien soppari tilannetta, ja tarpeen vaatiessa esittää toivomuksia Burkelle, kun hän todennäköisesti tämän minun viestini lukee.

UFA/RFA: Jonas Gustavsson, Garnet Exelby, Mike Van Ryn, Jamie Lundmark, Wayne Primeau, Christian Hanson, John Mitchell, Nikolai Kulemin ja Rickard Wallin.

Ehdottomasti saatava soppari: Monster, Mitchell ja Kulemin.

Ei ole pakko saada sopimusta, mutta olisi positiivinen yllätys: Primeau, Hanson ja Wallin.

Kiitos ja näkemiin: Exelby, Van Ryn (olisi muuten hyvä pelaaja, mutta kun pysyy kasassa max. 20 peliä kaudessa, niin en näe Mikelle käyttöä tulevaisuudessa.) ja Lundmark.

Ja tuohon "Phänööf kesällä kapteeniksi"-jutulle varaukseton peukku, illasta toiseen yksi parhaista pelaajista Leafsissa, ja onhan se kantanut myös "ceetä" liekeissä.
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 1-2 OT

Yllätys yllätys, Leafsin pelissä mentiin taas jatkoille. Tällä kertaa voiton otti kuitenkin vierailija Bruins.

Leafs aloitti pelin todella vahvasti ja eka erä mentiin aivan kotijoukkueen merkeissä. Rask pysäytti Kesselin pari kertaa ja piti Bruinsin pelissä. Kerran kuitenkin upposi, kun Colton Orr ampui Phaneufin lämärin jälkeen kiekon maaliin huonosta asennostaan.

Leafs töpeksi avauserässä 5-3 ylivoimankin, mitä joukkue sai pelata lähes minuutti 40 sekuntia. Toisessa erässä Bruins tuli peliin mukaan ja tasoituksenkin saivat aikaan. Kiekko pomppi onnekkaasti maalin kulmalle jossa Miro Satan oli nopeampi kuin Garnet Exelby. Toinen erä ei mitään hienouksia juuri tarjonnut, ellei sitten Phaneufin pommi Charaan lasketa sellaiseksi.

Kolmannessa erässä nähtiin Monster-show, kun ruotsalaisveska nappasi tukun loistavia torjuntoja Bruinsin painostaessa kovasti. Krejci oli alati vaarallinen mutta Monster kesti. Myös Lucic oli hankala pidettävä. Monster napsi kuitenkin tärkeitä torjuntoja ja Leafs pääsi jatkoajalle.

Jatkoajalla Leafsilla oli ensin omat paikkansa, mutta lopulta ratkaisu tuli Monsterin taakse. Satan oli taas asialla ohjatessa Charan vedon sisään. Satan on turhan hyvin onnistunut Leafsia vastaan Bruinsin paidassa.

...

Sitten vaan katseet tämän pitkän ja hermoja raastavan kauden viimeiseen viikkoon. Vielä on edessä kolme matsia ja kaikissa on päämääränä vain kiusata vastustajien playoff-haaveita. Ensin Flyers kotona tiistaina, sitten seuraavana päivänä nykissä Rangers ja kausi "huipentuu" perinteiseen Habs-matsiin lauantaina.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Leafsien kaudessa ei ole enää juuri jännitettävää jäljellä (tai eihän sitä ole edes viime aikoina ollut, kun playoffpaikka meni jo aikoja sitten). Voittamalla loput matsit joukkueella on vielä jonkinmoiset saumat nousta pois Hall/Seguin Bostoniin -sijoilta, kun edelläolevilla jengeillä on sopivasti keskinäisiä pelejä tiedossa. Leafsien loppuohjelmaan kuuluvat idän viimeisistä playoffpaikoista tiukasti taistelevat joukkueet: Rangers, Flyers ja Habs, joten helpolla pisteitä ei ole luvassa. Nuori joukkue on kuitenkin pelannut YV:tä lukuunottamatta varsin mallikelpoista kiekkoa olympiatauon jälkeen, joten voitollinen saldo tältä viikolta ei olisi mikään ihme. Kevään 2007 toisinto Habsien tipauttamisesta viivan alapuolelle viimeisessä matsissa ei tosin taida toteutua, koska näillä näkymin heillä tulee olemaan varaa hävitä tuo peli.

Vaikka kausi onkin ollut viime vuosista totuttuun tapaan Leafs-faneille ankea, niin valoa tunnelin päässä on näkyvissä huomattavasti enemmän kuin aikoihin. Joukkue on nuorentunut tuntuvasti ja etenkin hyökkäyspään suhteen tulevaisuus näyttää todella valoisalta. Kulemin - Bozak - Kessel -kolmikossa on aineksia NHL-tason ykkösketjuksi ja Stålberg, Hanson sekä Pingviineistä siirtorajalla saapunut Caputi ovat myös osoittaneet olevansa NHL-materiaalia.

Kirkkain tähti Leafsien prospektirintamassa on kuitenkin Nazem Kadri, johon monet vielä varauksen aikaan - allekirjoittanut mukaanlukien - suhtautuivat aika skeptisesti. Syyskausi meni Kadrilta penkin alle, mutta Burken kanssa käydyn palaverin jälkeen hän on ollut kuin uudestisyntynyt. Kadri oli lopulta OHL:n pistepörssin viides (kolmas piste per peli -tilastossa Hallin ja Seguinin jälkeen) ja tämän vuoden puolella hän nakutteli suunnilleen kahta pinnaa per peli ollen tilaston ykkönen. Mikä parasta, playoffien alettua miehen tahti on vain kiihtynyt ja toisen kierroksen ollessa käynnissä hänen saldonsa 8 ottelussa ovat vaatimattomat 7+15=22, millä irtoaa pistepörssin ykköspaikka 6 (!) pisteen erolla Halliin. Kun jäähyjäkin on kertynyt jo 18 minuuttia, niin vertaukset erääseen niin ikään pienikokoiseen mutta peräänantamattomaan takavuosien Leafs-ikoniin eivät välttämättä ole tuulesta temmattuja.

Kadrin ohella junnusarjoissa pelaavista hyökkääjistä täytyy vielä nostaa esiin Chris DiDomenico, joka on tahkonnut QMJHL:ssä parin pisteen pelikeskiarvolla toivuttuaan vakavasta loukkaantumisesta, joka vaaransi miehen koko peliuran. DiDo on tosin yli-ikäinen Q:hun, mutta tuollainen tahti tuossa tilanteessa on kyllä hatunnoston arvoinen suoritus. Burken hyvin tuntemista jenkkiprospekteista ykkösnimi on ollut nuorten MM-kisoissa loistanut Jerry D'amigo, jonka tulokaskausi NCAA:ssa meni myöskin nappiin. NHL-tasolle D'amigo on silti edelleen luistelunsa vuoksi kysymysmerkki, mutta potentiaalia kyllä on.

Pakki- ja maalivahtiprospektien suhteen onkin sitten huomattavasti hiljaisempaa. Puolustajista Schenn ja Gunnarsson ovat vakiinnuttaneet paikkansa NHL-miehistössä ja heidän varaansa on hyvä laskea myös tulevaisuudessa, etenkin kun pakisto on siinä kuosissa ettei kummankaan tarvitse mihinkään ykköspakin saappaisiin vähään aikaan olla hyppäämässä. Heidän jälkeensä onkin sitten aika hiljaista ja varmuudella NHL-potentiaalia on oikeastaan vain Phil Oreskovicilla sekä Calgarystä Phaneuf-kaupassa saadulla Keith Auliella. Edellisellä tuskin on edellytyksiä kolmosparia ylemmäs, kun taas jälkimmäinen voi kaiken natsatessa olla tulevaisuudessa Charan kaltainen oman pään pelote, joskin huomattavasti rajoitetummilla hyökkäystehoilla. Molariosastolla ruotsinostos Jonas Gustavsson on pelannut vähintäänkin kelvollisen tulokaskauden ja miehen potentiaali riittää NHL-tasolla ykkösmaalivahdiksi asti. Pitkään loukkaantuneena ollut James Reimer on osoittanut heikossa Marlies-tiimissä olevansa myös potentiaalinen kassari NHL-kuvioihin. Kummassakaan ei tosin ole takeita tähtimaalivahdiksi, joten sellaisen saattaa joutua hankkimaan muuta kautta mikäli muu joukkue vähitellen muotoutuu sellaiseksi, että tavoitella voi muutakin kuin playoffviivaa.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Kirkkain tähti Leafsien prospektirintamassa on kuitenkin Nazem Kadri, johon monet vielä varauksen aikaan - allekirjoittanut mukaanlukien - suhtautuivat aika skeptisesti. Syyskausi meni Kadrilta penkin alle, mutta Burken kanssa käydyn palaverin jälkeen hän on ollut kuin uudestisyntynyt. Kadri oli lopulta OHL:n pistepörssin viides (kolmas piste per peli -tilastossa Hallin ja Seguinin jälkeen) ja tämän vuoden puolella hän nakutteli suunnilleen kahta pinnaa per peli ollen tilaston ykkönen. Mikä parasta, playoffien alettua miehen tahti on vain kiihtynyt ja toisen kierroksen ollessa käynnissä hänen saldonsa 8 ottelussa ovat vaatimattomat 7+15=22, millä irtoaa pistepörssin ykköspaikka 6 (!) pisteen erolla Halliin. Kun jäähyjäkin on kertynyt jo 18 minuuttia, niin vertaukset erääseen niin ikään pienikokoiseen mutta peräänantamattomaan takavuosien Leafs-ikoniin eivät välttämättä ole tuulesta temmattuja.

Niin jo tässä vaiheessa voi sanoa, että Kadrin kausi OHL:ssä oli lopulta heikon alun jälkeen kaikkea sitä, mitä valmennusjohto odotti. Kadrista kehittyi johtava pelaaja koko liigassa ja hän saattaa johdattaa Londonin vielä vaikka kuinka pitkälle. Lisäksi hyökkäyspään taidot ovat ainakin loppukauden tehoilun perusteella ottaneet vielä yhden askeleen eteenpäin, mikä tuskin The Show'ssa olisi ollut mahdollista 20-vuotiaalle pelaajalle. Londonissa Kadri on saanut keskittyä siihen, minkä osaa parhaiten ja mitä häneltä odotetaan myös Torontossa eli hyökkäämiseen.

Ongelmahan ensi kautta varten alkaa olla, mitä tehdä keskushyökkääjäkolmikolle Kadri-Bozak-Grabo. Wilson sanoi jo viime syksynä, että Kadrin pitää pelata kahdessa ylimmässä ketjussa ja tuo tuskin muuttuu kesän aikana. Kadri tosin voi pelata laidassakin, mutta keskushyökkääjäksi häntä taatusti kaavaillaan, joten kakkospaikalla häntä tuskin kannattaa kauan peluuttaa. Bozak taas on pelannut niin hyvin, että ansaitsee ainakin aloittaa ensi kauden kahdessa ylimmässä ketjussa. Tämä pudottaisi Grabon kolmanteen kenttään, mikä ei taatusti ole sopivin rooli valkovenäläiselle, eikä rooli kolmosessa myöskään vastaa hänen palkkaansa. Tämän kauden otteillaan Grabolle ei vain voi automaattisesti tarjota paikkaa kahdessa ylimmässä ketjussa ja farmiin tuolla palkalla häntä ei helposti lähetetä. Toki voidaan rakentaa kolme tasaista kenttää, joilta kaikilta odotetaan tehoja, mutta tähän en itse usko. Jos Burke lähtee vielä metsästämään UFA- tai RFA markkinoilta tai traden kautta jo itsensä läpilyönyttä ykkössentteriä, niin soppa mutkistuu entisestään.

Tällä hetkellä Torontolla vaikuttaa olevan kaksi keskushyökkääjää, joista kummastakin voi kehittyä mukiinmenevä kakkossentteri NHL:ään, ja yksi hotshot, josta voi kehittyä vaikka mitä. Toivottavasti Grabo kesällä keskittyisi pelinsä suurinpien ongelmakohtien eli laukauksen ja maalinteon parantamiseen. Edelliseen kun keskittyy niin jälkimmäisenkin luulisi seuraavan mukana. Tällähän hetkellä Grabovskin peli on enemmänkin näyttävää kuin tehokasta.

Mukavahan tässä on ensi kautta pohtia, kun muut organisaatiot keskittyvät joko kesän suureen huipennukseen eli pudotuspeleihin tai ainakin draftiin. Torontossa voidaan korkeintaan keskittyä Free-Agencyn alkuun.
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 0-2

Se oli sitten viimeinen ottelu ACC:ssä tällä kaudella ja ei maalin maalia saanut Leafs aikaiseksi. Puolustuspeli toimi ihan hyvin, mutta maalinteko oli ongelmakohta. Lähelläkin pari kertaa pyöri mutta kun ei mene niin ei mene.

Paikoin nähtiin aika agressiivista peliä ja jäähyjä tuli runsaasti niin kuin lähes aina näiden joukkueiden kohdatessa. Leafs töpeksi tällä kertaa 6 ylivoimaa. Niin paniikissa ollaan tuon YV:n suhteen, että Wilson heitti jopa Colton Orrin tekemään maskia ylivoimalla. Silloin YV hieman paranikin, mutta ei se silti hääppöistä ollut.

Pari tappeluakin nähtiin ja ne sentään meni Leafsin nimiin. Ensin Exelby järjesti Carcillolle karusellin ja pääsi kai muutaman iskun enemmän antamaan. Lyhyeksi tuo mylläkkä jäi. Seuraavana vuorossa olivatkin Orr ja Asham. Orr jyräsi keskialueella Powen ja tästäkös Asham suuttui. Itse tappelussa ei kuitenkaan ollut kahta sanaa kuka vie ja kuka vikisee. Asham lähti mopolla moottoritielle ja Orr tykitti iskuja toisensa perään. Selkeä voitto Orrille.

Flyers teki 1-0 maalin avauserässä juuri alkaneen YV:nsä kunniaksi. Briere löysi maalin kulmalle nouseen Girouxin, joka vei vierailijat johtoon. Toista maalia odoteltiinkin sitten toiseksi viimeiselle minuutille asti, kunnes Mike Richards laittoi kiekon tyhjään pömpeliin. Boucher pelasti hieman ennen tätä pomppivan kiekon joka oli lipumassa maaliin. Molemmilta maalivahdeilta ihan hyvä peli vaikkei kovin vaarallisia tilanteita syntynytkään. Kaiken kaikkiaan aika tasainen peli.

....

Kaberlen tilanne on kyllä taas päällä kun hänen esitystä katselee. Saattoi olla viimeinen peli hänelle ACC:ssä. Puolustuksesta olisi varaa nipistää yksi Kaberle pois, sillä muutenhan pakisto näyttää ihan pätevältä ensi kautta ajatellen.

Phaneuf ja Schenn pelasivat hyvän pelin.

Kesselillä off-day.

Jiggy pelasi maalissa ja pelasikin hyvin. Ei antanut reboundeja. Varma esitys häneltä.

.....

Siltä näyttää että Leafs jää viimeiseksi idässä ja Bruins nappaa Seguinin. Isles voitti ja vaikka Bolts ja Panthers hävisivät, pitäisi Leafsin napata 3 pistettä viimeisistä kahdesta pelistä ja sekään ei riitä jos Bolts ja Panthers nappaavat pisteenkin.

Ensi yönä pelit jatkuu Rangersia vastaan, joka on pakkovoiton edessä Leafsia vastaan. Heilläkin ollut peli viime yönä, joten katsotaan kummalla jalka kulkee paremmin. Maalilla Monster.
 

TML

Jäsen
1st period Rangers - Maple Leafs

Huomasi kyllä aika karmealla tavalla joukkueiden eron. Toinen taistelee kevään huipennuksesta, toisella ei mitään panosta pelissä. Koko kauden paskin erä Leafsilta ja pieni pullakin kävi ettei numerot ole 3-0 pahemmat. Aivan hukassa oli koko Leafs-miehistä.

Heti ekalla minuutilla kolisi omissa ja oikeastaan 3 minuutin jälkeen pystyi sanomaat että tänään voi tulla rumatkin lukemat taululle. Ekassa maalissa Kaberle unohti oman miehensä ja lähti turhaan painostamaan Schennin kaveria. Christensen sai aivan vapaasti lyödä 1-0 osuman maalin edestä.

Pari vaihtoa myöhemmin Colton Orr haki Jody Shelleytä leikkiin mukaan. Shelley tiputti aiemmin tällä kaudella San Josen paidassa pelatessaan Orrin ja Orr on siitä asti halunnut revanssia. Viime kerralla Rangersia vastaan se ei onnistunut, eikä myöskään nyt näyttänyt hyvältä. Lopulta Orr kyllästyi Shelleyn haluttomuuteen tiputtamalla kintaansa ja rupeamalla takomaan Shelleya. Lopulta Sheylleykin tiputti hanskat ja mittelö alkoi tosissaan. Shelley tosin yritti pitkälti vain sitoa ja yllättävän haluttomalta vaikutti. Pitkä tappelu jonka Orr vei nimiinsä.
En oikein tiedä onko Shelleyllä joku loukkaantuminen alla vai miksi ei kutsu tanssiin kelvannut. Ei hänellä kentälläkään juuri hyötyä ole. En tiedä mitä koodistot tuosta tappelusta sanovat, mutta Orr nappasi kympin ja aloittajan kakkosen tuosta itselleen.

Rangers meni sitten muutamassa minuutissa jo 3-0 johtoon. Ensin Beauchemin unohti Jokisen taakseen ja sen jälkeen Monsterin torjuttua Beauch ajautui maalin kulmalle vaikka kiekko jäi maalin eteen. Prospal pääsi lyömään kiekon lähes tyhjään maaliin.

Hetkeä myöhemmin Gunnarssonin vuoro oli unohtaa Rangers pelaaja taakseen ja tällä kertaa Christensen ujutti kiekon Monsterin ohi. Muitakin paikkoja Rangersilla oli ja tolpatkin kilisivät ja Lundmark pelasti lähes maaliviivalta. Aivan suvereeni erä Rangersilta.

Leafs sai ekassa erässä oikeastaan yhden maalipaikan. Vikalla minuutilla Kessel pääsi nokikkain Lunqvistin kanssa, mutta harhautusyritys ei maalia tuottanut. Myös Phaneuf pääsi alivoimalla suht hyvään paikkaan, mutta Rangers pakki blokkasi vedon.

...

Koko vuoden heikoin erä Leafsilta ja Rangers vienyt Leafsia kuin pässiä narussa. Aivan alusta asti tuohon 20min kohdille. Säilyttäkää nyt joku ylpeys siinä toiminnassa ja pitäkää lukemat edes kohtuullisina. En tiedä voiko ekan erän esityksestä enää huonontaa, mutta aikamoista parannusta odotan ensi erään jos meinavat minua TV:n ääressä vielä valvottaa.

Nyt Leafs kerrankin näytti siltä idän paskimmalta porukalta.
 

TML

Jäsen
2nd period Rangers - Maple Leafs

Samaa kuraa Leafsilta nähtiin kuin ekassa erässäkin. Onneksi kuitenkin 3-0 johto oli vienyt suurimman kiiman Rangersilta pois, joten tulos ei päässyt repämään toisen 20 minuuttisen aikana.

Leafsin puolustus repeili taas tuttuun tapaan ja läpiajoja ja YV-hyökkäyksiä nähtiin edelleen. Wilson kikkaili ketjukoostumusten kanssa ja kentällä vilisti jos jonkinlaisia kentällisiä. Colton Orr YV:llä ynnä muuta kivaa.

Aika virkamiespeliähän tuo kakkoserä oli eikä oikein mitään mieleenpainuvaa tapahtunut. Finger kolasi Gaborikin ja sai tuta Dubinskyn painivoiton. Sen lisäksi Callahan veti Gunnarssoniin kovan pommin, mutta ruottalainen otti sen hienosti vastaan ja Callahan lensi.

Monsterilta pari hyvää torjuntaa ja hän on kyllä ollut lähestulkoon ainoa Leafs ketä peli on tänään kiinnostanut. Noille maaleille hän ei kyllä juuri mitään ole voinut. Sen verta avoimet ovat on Leafsilla ollut.

Hoidetaas toi kolmas erä nopeesti alta pois niin päästään nukkuun ja valmistautuun kauden vikaan peliin. Kohtuu rankka päivä takana ja pettymykset jatkuvat näemmä ihan yön pikkutunneille saakka.

P.S. Ylivoima on ollut taas hienoa katseltavaa. Voi mörjes...
 

TML

Jäsen
Rangers - Maple Leafs 5-1

Saatiinhan se peli sitten alta pois. Leafs tuli ihan eri liikkeellä kolmanteen erään ja alku mentiinkin vierailijoiden merkeissä. Palkinto tulikin kun Dion Phaneuf jysäytti kovan lämärin viivasta ja kiitos Hansonin maskin, Leafs tuli parin maalin päähän.

Momentum meni kuitenkin täysin hukkaan kun kurpitsapää pääsi onnekkaiden pomppujen jälkeen pamauttamaan kiekon maaliin ja Rangersin uudelleen kolmen maalin johtoon. Hieman myöhemmin Aaron Voros teki vielä loppulukemat 5-1.

Loppu olikin sitten pelkkää pelailua ilman päämäärää. Colton Orr kellotti tänään varmaan uransa kovimmat peliajat. Tuntui olevan kokoajan jäällä ja viimeisteli (yritti viimeistellä) pommeja siihen malliin.

Erän alussa Leafs pääsi pelaamaan ylivoimaa ja tällä kertaa se sentään näyttikin joltain. Kaberle ampui jopa kahdesti YV:n aikana!!

....

Sitten ruvetaanpas jakelemaan plussia...

No Mitchell. Johnny Mitchell pelasi ihan hyvän ja yritteliään pelin. Samaa voi sanoa Hansonista ja Wallin teki myös ihan päteviä ratkaisuja kiekon kanssa. T-Bo ja Kessel olivat poissa kuvioista eikä Grabokaan jäänyt muuta kuin jyrän alle.

Pakit olivat aikalailla hukassa Schenniä lukuunottamatta. Dion sai vihdoin sen avausmaalin Leafs-nutussa. 25 peliä siihen meni, mutta ensi kaudella on 82 peliä aikaa joten eiköhän niitä rupea tulemaan.

....

Oli kyllä karmeat 2 erää, plus sitten vika kymppi joka oli pelkkää pelailua. Huomasi kyllä kummalla tiimillä oli panosta pelissä, kummalla ei. Siltikin jos meikeläinen kauden aikana joku 75 peliä katselee (suurimman osan vittuuntuneena) yömyöhään vaikka tekemistä olisi seuraavana päivänä heti aamulla, niin luulisi vähän parempaa peliä joukkueen esittävän. Onneksi tähän on totuttu.

Yksi raskaimmista kausista koskaan on päättymässä ja jäljellä on enää 1 peli. Toivottavasti siinä riittäisi edes yritystä, onhan vastassa kuitenkin Habs.

Over & out.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
The Nazdaq

Jatketaan Nazem Kadrin tilanteen päivittämistä OHL:n pudotuspeleistä. Kitchener Rangers siirtyi viime yönä 3-2 johtoon ottelusarjassa ja on nyt vain yhden voiton päässä konfrenssifinaalipaikasta Windsoria vastaan. Kadri jäi viidennessä pelissä ensimmäistä kertaa koko pudotuspeleissä ilman pisteitä. En nyt ole satavarma, mutta käsittääkseni Kadri on jokaisessa aikaisemmassa ottelussaan kirjauttanut vähintään kaksi pistettä, mikä on melkoinen saavutus. Kadri johtaakin edelleen ylivoimaisesti pudotuspelien pistepörssiä 25 pisteellä (9+16) 10 ottelussa.

Ensi ottelussa onkin sitten veitsi jo kurkulla, joten Kadrinkaan ei soisi jäävän pisteittä. Olisi erittäin kiinnostavaa nähdä, miten Kadri ja London pärjäisivät Windsoria ja Taylor Hallia vastaan, mutta sitä ennen olisi voitettava Rangers kahdesti. Tyler Seguinin Plymouthilla ei ollut mitään jakoa Windsoria vastaan ja Seguin jäi kiikaritehoihin koko sarjassa.

--------------------------------------------

La-su-yönä onkin sitten kauden viimeisen Leafs-pelin vuoro ja vaikka Torontolla ei panosta olekaan, niin rakas kiistakumppani Habs voi häviöllä sössiä itsensä ulos pudotuspeleistä riippuen toki Flyers-Rags double-headerin lopputuloksesta. Olisi mielenkiintoista kuulla, kuinka järisyttävään buuauskonserttiin Centre Bell yltyisi, jos Leafs olisi se ratkaiseva este, johon Montrealin pudotuspelihaaveet kaatuisivat. Laiha lohtu toki ehkä synkimmästä kaudesta sitten 90-luvun alun ennen Fletcherin ensimmäistä kautta.
 

TML

Jäsen
Final Countdown: Pre-game Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs

Huikea spektaakkeli tiedossa kun Habs ja Leafs pelaavat runkkarin viimeisen pelin ja voittaja etenee ehkä playoffeihin, ellei sitten Isles voita huomenna Devilsiä heille (=Devils) merkityksettömässä pelissä...

...Hetkinen. Nyt ei olekaan vuosi 2006, joten unohdetaan tuo ylempi.

Enivei, ensi yönä Habs ja Leafs kohtaa viimeisen kerran tällä kaudella ja molemmat pelaavat runkosarjan viimeiset pelinsä. Toivottavasti molemmat pelaavat myös koko kauden viimeisen pelinsä (vink vink).

Tosiaan tuossa muutama vuosi takaperin nähtiin yksi hienoimmista runkosarja -matseista ikinä, kun molemmat joukkueet taistelivat pleijareihin pääsystä juurikin samaisena lauantai-iltana, runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella. Silloin tiukkojen vaiheiden jälkeen Leafs voitti 6-5, mutta palkintona oli ulos jäänti playoffeista, sillä Isles voitti seuraavana päivänä Devilsin rankuilla. Aivan karmea päivä ja Devils-viha kasvoi.

Nyt ei tarvitse tuollaisesta jännittää, ainakin jos on Leafs-fani. Habs taistelee vielä playoffeihin pääsystä ja heille riittää jatkoajalle meno siihen että playoffpaikka varmistuu. Häviö varsinaisella peliajallakaan ei vielä sinetöi Habsin kohtaloa. Varmasti Habs on kuitenkin hyvinkin latautunut tähän peliin, jottei joukkueen tarvitse huomenna aamupäivästä kokoontua yhteen jännäämään Flyers-Rangers peliä.

Leafs jää idän viimeiseksi kävi tässä pelissä miten vain. Leafsilla ei siis mitään muuta ole ajatuksissa tässä pelissä kuin kiusan teko. Sitä onkin harrastettu koko kevät, tällä viikolla tosin sekin on mennyt reisille. Ensin Flyers nollasi Leafsin ACC:ssä, sitten Rangers vei Leafsia kuin litran mittaa MSG:ssä.

Leafsilla on tänään kokoonpanossa yksi uusi kaveri tuomassa viihdettä. Leafs-nutun pukee päälle Tim Brent. Brent on Ducksin varaus ja pelannut 18 ottelua ylhäällä. Niissä on syntynyt 1 maali. Se ei olekaan hänen vahvin osa-alue, vaan Brent on tunnettu hyvänä 2-suuntaisena sentterinä. Ontariossa kasvanut pelaaja ei ole koolla pilattu, mutta tämä ei hidasta häntä kentällä. Tällä kaudella Marlieseissa on syntynyt 26 tehopistettä 32 ottelussa.

Kulemin Bozak Kessel
Stalberg Grabovski Hanson
Mitchell Brent Orr
Primeau Wallin Sjostrom

Beauchemin Phaneuf
Kaberle Schenn
Exelby Gunnarsson

Giguere


Ennen kuin TML heittää pelaaja-analyysit ja Maple Leafs -trophyt, on aika katsoa vielä yksi ottelu tästä kaudesta, joka jää kyllä mieleen yhtenä värikkäimmistä. Itkussa ja naurussa on ollut pitelemistä ja kohta alkaa taas uuden kauden odottelu ja paraadin suunnittelu.
 

TML

Jäsen
Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 3-4 OT

Kerrankin voitto Habsista kun mennään jatkoille. Harmi vain että juuri tässä pelissä olisi ollut mukava ottaa se voitto jo varsinaisella, jotta kanadanranskikset olisivat joutuneet vähän jänskäämään sunnuntaina. No onnea Habsille playoffpaikasta.

Habs meni avauserässä johtoon onnekkaasti, kun Andrei Markovin kääntö meni suoraan Grabovskin luistimesta maaliin. Leafsin vastaus tuli 3 minuuttia myöhemmin kun Jaroslav Halak antoi Christian Hansonille ilmaisen tasoituksen. Toiseen erään lähdettiin kuitenkin kotijoukkueen johdossa kun Gionta sai lyödä tyhjiin 2-1 osuman.

Leafs nousi toisessa erässä tasoihin kun T-Bo petasi Stalbergille maukkaan paikan. Habsin vastaus tuli erän lopussa kun Gomezin aloitusvoiton jälkeen Bergeron pamautti kauhean tykin Leafsin pömpeliin.

Leafs nousi vielä kerran tasoihin kun kolmannen erän alussa Christian Hanson teki ottelun toisen maalinsa, tällä kertaa alivoimalla. Hanson nousi röyhkeästi ja hyvällä jalalla kahden Habs-pakin välistä ja lopulta melko löysä rysty upposi Halakin taakse.

Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta jatkoaika oli edessä. Habs puolusti vikat minuutit ja nappasi paikan pleijareihin. Jatkoaikaa keretiin pelata pari minuuttia kun ratkaisu kypsyi. Hyvän ottelun pelanneet John Mitchell ja Christian Hanson löysivät maalin eteen tulleen Dion Phaneufin, joka teki 4-3 voittomaalin. Phaneufilla alkoi verkot heilua vasta kahdessa vikassa pelissä.

....

Habs oli ekassa erässä hallitsevampi porukka, mutta loppua kohti peli tasaantui. Otteluhan oli melkein toisinto kauden ekasta kohtaamisesta. Silloin Leafs meni aina johtoon, mutta Habs kiri kerta toisensa jälkeen tasoihin ja voitti lopulta jatkoajalla.

Leafsista plussaa Hansonille ja Mitchellille ehdottomasti. Hanson pelasi vikat pelit aikas hyvin ja pelasi itselleen paikkaa kokoonpanoon ensi kaudeksi.

Colton Orr oli myöskin agressiivisella pelipäällä mutta eihän sielä mitään kummempaa voinut tapahtua.

...

Se oli sitten sellainen kausi tänä vuonna. Sydän itkee varmaan ensi viikon alussa taas verta, kun katselee muiden tiimien valmistautumista pleijareihin. Aivan sama vaikka tulisi 4-0 kuokkaan ekalla kierroksella, mutta pleijarit on aina pleijarit ja joka ikinen kerta kun sieltä on poissa, vituttaa niin ankarasti. Onhan tähän tosin tänä vuonna jo jostain joulukuusta asti valmistauduttu.

Ensi viikon alussa luvassa tähän ketjuun vielä Maple Leafs Awardsit ja Pelaaja-arvostelut.
 

TML

Jäsen
Maple Leafs Trophy's 2009-2010 Season

Jaetaampas sitten vähän palkintoja kuluneesta Leafs-kaudesta. Kausi oli värikäs ja mukaan mahtui huonoja hetkiä, hyviä hetkiä ja huonoja hetkiä. Tässä muutamia muisteltavia asioita kaudesta 2009-2010:

Best crowd: Season opening vs. Montreal Canadiens. Huima tunnelma alusta loppuun joka alkoi yleisön vetäessä O Canadan ja päättyi hiljaisuuteen Habsin tehdessä voittomaalin jatkoajalla. Youtube

Best save: Jonas Gustavsson @ Anaheim. Leafs katkaisee kauden alun tappioputken Monsterin avustuksella. Monster venytti avauserässä loistavaan torjuntaan ja piti Leafsin pelissä mukana. Youtube
Bubbling under: Vesa Toskala vs Thrashers. Toskalalta pari loistavaa torjuntaa perä jälkeen Atlantaa vastaan. Youtube

Best hit: Orr hits Lebda. Wingsejä vastaan Colton Orr jysäytti kovan pommin Wings-pakki Brett Lebdaan. Lebda nousi hyökkäykseen terävästi mutta Orr masensi hänet kovalla pommilla. Youtube
Bubbling under: Muita kovia pommeja näkee tästä youtube -pätkästä. Exelby vs Downie ajassa 0.10, Beauchemin vs Flames-pelaaja ajassa 0.20, Komisarek vs Metropolit(?) 0.38, Mayers vs Pardy 0.55, White vs Cole 1.00 & Stempniak vs Marchant 1.50.

Best goal: Ehdottomasti sen on oltava Tyler Bozakin maali Phillyä vastaan, joka sattui vielä olemaan nuoren herran NHL-uran ensimmäinen maali. Carcillo menettää kiekon ja Bozak tarjoilee Tollefssenille kahvit. Youtube
Bubbling under: Bozak vs Bruins. Bruins YV:llä mutta se ei T-Bo:ta haittaa. Sry Hunwick. Youtube. Kessel vs Panthers (Ballard). Kessel vie Ballardia kuin kuoriämpäriä ja upottaa sisään. Youtube. Blake vs Blue Jackets. Blake on mukana kyllä käynnistämässä hyökkäystä, mutta tyhjiin saa latoa kun Hagman ja Grabo pelaavat hänelle avopaikan. Youtube

Best pass: Kaberle to Ponikarovsky. Atlantaa vastaan Kaberle löytää Ponikarovskyn todella nätillä passilla. Youtube
Bubbling under: Kessel to Kulemin. Carcillo alustaa ja käynnistää Leafsin 2-1 hyökkäyksen. Kessel malttaa ja imee sekä pakin että kassarin itseensä, sitten syöttää Kuleminille. Youtube. Bozak to Kessel. Bozak ja Kessel ratkovat jatkoajalla voiton Leafsille. Youtube.

Best fight: Colton Orr vs David Koci. Alkukauden kamppailussa Avsia vastaan Colton Orr kävi hienon myllyn David Kocia vastaan. Tappelu oli erittäin viihdyttävä ja Orr pääsi ulos voittajana. Youtube
Bubbling under: Colton Orr vs Darcy Hordichuk. Hieno mylly tammikuun lopun Leafs-Canucks -pelissä. Youtube

Best moustache: Ian White & Colton Orr. Whiten näyte, Orrin näyte.

Best opposite goaltender: Ryan Miller. Miller oli huikea viidessä ensimmäisessä Leafs -ottelussa. Leafsin vedot olivat jossain pelissä tuhnuja, mutta kyllä Miller oli se syy miksi Sabres vei keskinäiset tällä kaudella noinkin selkeästi. Huikea maalivahti. Bubbling under: Dwayne Roloson. Rolishow oli käynnissä marraskuussa ACC:ssä. Leafs ampui yli 60 laukausta Rolosonia kohti, mutta niin vain Isles vei pisteet jatkoajalla. Youtube

Best end: Grabovski tasoittaa vikalla minuutilla Leafsin pelatessa alivoimaa. Peli Sabresia vastaan vieraissa ja kotijoukkue johtaa 2-1. Leafsilla jäähy meneillään mutta maalivahdin pois ottaminen tuottaa tulosta ja Grabo ohjaa Kaberlen viivakudin maaliin. Seuratkaa yleisöä, kyseessä on Sabresin kotiottelu. Youtube

Dont kiss the baby: Maple Leafs @ Montreal. Ensin termistö kuntoon, eli Chad Ochocincoa lainaten, "kiss the baby" tarkoittaa sitä että mikään ei ole ohi ennen kuin lihava leidi laulaa. Habsia vastaan Leafs oli 4-2 häviöllä kun kolmatta erää oli jäljellä 4 minuuttia. Yleisö lauloi jo "goodbye" laulua kovaan ääneen kunnes Leafs iski. Ensin Poni kavensi 4-3 ja hiljensi yleisöä, sen perään Kaberle tasoittaa pelin kun vika minuutti käynnistyy. Ranskikset voittaa "eipäs nuolaista ennen kuin tipahtaa" -palkinnon. Ookoo, Habs tuon pelin lopulta rankuilla vei. Youtube

Keep your head up: Kessel takes hit from Ohlund. Kessel pelaa ekan pelinsä Leafs -nutussa ja kyseessä taitaa olla joku kolmas vaihto kun jysähtää. Phil kikkailee itsensä keskialueelta Bolts-alueelle, vain tullakseen jyrätyksi. Tämän jälkeen Kessel pukukoppiin paikkailtavaksi, mutta onneksi tuli vielä takaisin. Melkoinen debyytti. Youtube

Slurp of the year: Toskala vs Lydman. Toskala päätti sitten antaa kaverilleen Lydmanille ilmaisen maalin ottelussa Sabresia vastaan. Vetää miltei vertoja maalille jonka hän pääsi saaressa Isladersia vastaan edellisellä kaudella. Youtube
Bubbling under: Toskala vs Metropolit. Toskala pilaa Leafsin momentumin ja päästää Habsin peliin mukaan imaisemalla lähes 0-kulmasta tulleen vedon. Ajassa 0.28 tässä videopätkässä.


jatkuuu....
 

TML

Jäsen
....jatkuuu

Biggest fucked up: Stempniak @ Chicago. Leafs on häviöllä 2-0 kun eka erää on jäljellä alta 5 minuuttia. Wallin pääsee ensin loistavaa paikkaan muttei tee, heti perään Hagman pääsee yrittämään mutta Huet vieläkin kestää. Stempniakin tulee myös yrittämään ja onnistuu, mutta dumarit eivät tätä hyväksy ja peli jatkuu. Stempniak vetää vielä Versteegin viileeksi ja tilanteen jälkeen vihelletään helppo jäähy Leafsille. Uusinnasta näkee kuinka kiekko oli maalissa. Sanomattakin on selvä että Leafs hävisi pelin maalilla. Youtube

Kun ei kerrasta opi: Matt Carkner. Carkner voittaa "kun ei kerrasta opi" -palkinnon. Carkner otti Colton Orria vastaan kauden aikana 4 tappelua ja kolme kertaa hänet tipautettiin. Round one nähtiin Ottawassa marraskuussa. Round 2 olikin sitten Carknerin heiniä. Normaali päiväjärjestys palasi kuitenkin round 3 ja round 4 aikana.

Paniikkinappula award: Leafs @ New Jersey. Reilu 3 minsaa jäljellä peliä New Jerseyssa ja Leafsilla mukava 2-4 johto. Sitten alkaa tapahtua. Eka kavennus, sitten tasoitus ja vielä kaiken kukkuraksi voittomaali varsinaisella peliajalla. Uskomaton perseily Leafsilta vikaan neloseen. Youtube

Sekavin tilanne: Leafs vs Penguins - Gonchar goal and shootout. Leafs-Pens ottelussa nähtiin mielenkiintoinen tilanne kun hetkeä aiemmin Leafsille vihelletty rankkari kumottiin ja Pens saikin uusintojen jälkeen maalin itselleen. Video kertokoot lisää. Youtube

1% rule award: Leafs alivoima. Jossain vaiheessa kautta Leafsin alivoima oli niin huonoa, että se mahtui 1% joukkoon änärin kaikkien aikojen huonoimpien alivoimien joukossa. En tiedä kauden jälkeen tulosta, mutta jossain vaiheessa (puolenvälin tienoilla) alivoima oli melkein worst of worst.

Useless award: Leafs ylivoima. Silloin kuin niitä tuli, oli se yhtä tyhjän kanssa. Leafsin ylivoima oli alkukaudesta hetken jopa liigan parasta, mutta karu totuus selveni alun jälkeen ja Leafsin YV laski laskemistaan.

Frustration trophy: Leafs vs Islanders. Marraskuussa Isles ja Tavares tulivat vierailemaan ACC:hen. Tuloksena Islesille jatkoaika voitto ja Leafsille todella tuskainen ilta. Yli 60 laukausta vastustajan maalia kohti, mutta vain 3 maalia ja niilläkin saatiin vain 1 piste. Youtube
Bubbling under: Leafs @ Buffalo. Tammikuussa nähtiin Ryan Miller show kun Leafs vieraili Buffalossa. Päätä hakattiin seinään urakalla ja painostus oli hyödytön kun Sabres vei pisteet. Youtube. Muutama päivä myöhemmin myös Canes tylsytti Leafsin. Leafsilta hyvä esitys ja Canes oli pulassa. Silti pinnat lähtivät etelään. Youtube

Worst penalty call: Mitchell vs Sutter. Hurricanesia vastaan pelatussa ottelussa 13.01, nähtiin aivan umpisurkea tuomio dumarilta. John Mitchell ajoi maalille päin ja Canesin Sutter koitti ajaa häntä. Eihän siitä mitään tullut kun Mitchell oli vahvempi ja tämän johdosta hän boksiin. Aivan älytön tuomio. Ei ole videota tilanteesta ikävä kyllä.

Welcome to Leafs Trophy: Dion Phaneuf. Phaneufin tulo Leafsiin oli allekirjoittaneelle huikea juttu, vaikkakin tiedossa oli ettei Dion oli rookie kautensa jälkeen pystynyt yhtä dominoivaan esitykseen. Heti ekasta pelistä lähtien Phaneuf otti kuitenkin isännän roolin. Ekassa pelissään Devilsiä vastaan Phaneuf sai jäähyn vastustajalle, veti kovia pommeja ja otti myllyn Devilsin Whitea vastaan. Voitollisesti tottakai. Youtube

Ice cold trophy: Kessel vs Bruins. Phil Kessel oli koko kauden Bruinsia vastaan aivan yössä. Loppua kohti paransi peliä mutta ei tainnut saada kuin pisteen tai kaksi ja ilman maaleja on Phil toistaiseksi jäänyt vanhaa seuraansa vastaan. Klik

Worst performance: Leafs @ Rangers. Kauden viimeisellä viikolla Leafs pelasi haluttoman ja heikon matsin Rangersin vieraana. Ekassa erässä Leafsia vietiin kuin litran mittaa ja taululle olisi voinut tulla rumatkin lukemat ilman Monsteria. Rangersiakaan ei liiemmin kiinnostanut enää kaunistella numeroita 3-0 tilanteen jälkeen, joten loppulukematkaan eivät kasvaneet aivan rumiksi. Youtube

Best performance: Leafs vs Senators. Helmikuussa Super Bowlia edeltävänä yönä nähtiin Leafsilta minun mielestäni kauden paras esitys kun vastassa oli Ottawa Senators. Sens kaatui 5-0 ja Leafs pelasi todella hyvän pelin. Youtube
Bubbling under: Leafs vs Red Wings. Wings oli myöskin vastaantulija tullessaan ACC:lle marraskuussa Hall of Fame -iltana. Tuloksena hieno 5-1 voitto. Youtube . Leafs @ Montreal. Joulukuun alussa Leafs pääsi nollaamaan Habsin heidän kotiareenallaan. Hieno voitto, hieno esitys. Youtube. Leafs vs Capitals. Leafs pyöritteli myös Capitalsia kotonaan joulukuussa. Caps meni nopeasti 0-2 johtoon, mutta Toskala ja Leafs kokosivat itsensä ja turhautunut Caps-lauma lähti ACC:stä 6-3 tappio matkassaan. Youtube

.....

Paljon mahtui siis tähänkin kauteen, hyviä ja huonoja hetkiä. Tuossa jotain omia muisteloita kuluneesta kaudesta, paljon tavaraa jäi varmasti ulkopuolellekin. Tällä viikolla varmaan vielä luvassa jotain pelaaja-arvosanoja näiden palkintojen lisäksi.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
TML ansiokkaasti jo niputtikin ainakin kauden highlightit yhteen. Siitä hatun nosto.

Phil Kessel on myöntänyt tämän päivän Toronto Starissa, ettei missään vaiheessa päässyt haluamaansa fyysiseen kuntoon koko kauden aikana. Kesselhän missasi koko kesän ja Bruinsin campin edeltäneeltä kaudelta periyteneen olkapäävamman takia, joka kesällä vihdoin leikattiin.

The result was that Kessel couldn't work out during the summer, missed training camp and didn't join the Leafs until 13 games into the season. Kessel admitted Monday, as the Leafs packed up after their fifth consecutive non-playoff season, that he was never in proper shape during his truncated season.

“Not in terms of fitness. I wasn't where I wanted to be in terms of that,” said the winger, who often looked winded heading for the bench after a shift

Ilmeisesti Kessel on kärsinyt jonkinlaisesta vatsalihasvammasta kauden viimeiset pari peliä, ja se saattaa estää Phil osallistumisen myös MM-kisoihin. Vamma ei kuitenkaan vaadi leikkaushoitoa, joten tämä kesä Philillä ei mene lasretissa. Kova paikka Philillä on kuitenkin nostaa tasoaan ensi kaudeksi. Tiistai-itanahan tuo selviää (eli Suomessa voi ensi viikon keskiviikkoaamuna katsella) varaako Bruins "vasta" kolmantena, toisena vai peräti ensimmäisenä. Vaikka Kessel itse sanoo, ettei ota paineita hänestä maksetusta kovasta siirtosummmasta, niin selväähän on, että Kesseliä tullaan aina vertaamaan tämän vuoden Bostonin ykkösvaraukseen oli se sitten Hall, Seguin tai joku muu ja tarvittaessa mukaan otetaan vielä tämän vuoden kakkosvaraus sekä ensi vuoden ykkösvaraus, jotka myös siis kuuluvat B'sille.

Yllätys, yllätys Ron Wilson on jo tässä vaiheessa ilmoittanut, että uskoo Nazem Kadrin olevan mukana ensi kauden joukkueessa heti kättelystä ilman jaksoa AHL:ssä.

“In my heart, I believe Nazem Kadri will be a part of this team, right from the get-go next year,” said Wilson at an end-of-season news conference after his team finished 29th in the 30-team NHL.

Kadrin kausi OHL:ssä tuli myös päätökseen, kun Kitchener vei sarjan Londonia vastaan seitsemässä pelissä. Viimeinen peli päättyi 8-3 Kitchenerille, joten jossiteltavaa ei juuri jäänyt. Sarjan kahdessa viimeisessä pelissä Kadri saalisti kummassakin 0-1 ja johtaa edelleen pistepörssiä 27 pisteellä (9+18) 12 ottelussa. Raporttien mukaan Kadrin pelissä alkoi näkyä väsymys kohti sarjan loppua, minkä osaltaan voi päätellä jo tehoista. Kun noita Kadrin kieltämättä kovia teholukemia katsoo, niin on syytä muistaa, että esim. Kitchener-sarjassa tehtiin todella paljon maaleja (joka pelissä vähintää seitsemän maalia). Vastaavia määriä ei The Show'ssa nähdä. Vaikka kuinka Kadrin debyyttiä odottaa kuin kuuta taivaalta, niin on syytä muistaa, että NHL:ssä peli on nopeampaa, veskat parempia, pakit isompia sekä vahvempia kuin junnuliigassa ja ennen kaikkea paineet toista luokka kuin OHL:ssä. Silti tekisi mieli sanoa, että parasta Toronton kaudessa oli seurata, kuinka Kadri nosti huimasti tasoaan OHL:ssä vuoden vaihteen jälkeen ja ainakin omissa papereissani lunasti kaikki ne odotukset, joita hänelle asetettiin, kun hänet lähetettiin takaisin Londoniin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös