Mainos

Toronto Maple Leafs 2009-2010

  • 189 645
  • 680

TML

Jäsen
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 3-1

Turpaan tuli Phillyssa sekavan pelin jälkeen. Leafs oli 5-5 pelissä pitkään Flyersia edellä, kunnes toisen erän loppuun Flyers iski reiluun minuuttiin 3 maalia (joista kaksi hyväksyttiin) ja ratkaisi pelin. Flyers oli pelissä todella vaisu, mutta eipä tuo Leafsikaan mitään hyvää peliä esittänyt. Ja jos totta puhutaan, tarvitsee Leafsin nykyjoukkueen pelata aikas hyvä peli että voi edes haaveilla pinnoista.

Tuomarityöskentely oli pelissä jokseenkin sekavaa. Avauserässä Colton Orr otti ratkaisijan roolin haltuun ottamalla kolme 2-minuuttista. Ensin 2+2 väkivaltaisuudesta Carcillon kalasteltua hänelle nuo minuutit. En oikein tajunnut tuota toista 2-minuuttista joka ilmeisesti tuli kun Orr tönäisi Carcillon laitaa vasten. Aika normaali jälkipeli tönäisy, mutta nyt sitten pamahti extra-kakkonen siitä. Leafs pelasi hyvää alivoimapeliä mutta tuomarit heittivät sitten Dion Phaneufin korkeasta mailasta jäähylle ja Flyers pääsi 5-3 yv:lle. Tuo korkea maila jäähy oli myöskin todella heppoinen ja Richards yläkropan heilautus edesauttoi kivasti tuota jäähyn tuloa. Orrin päästyä ensimmäisistä jäähyistään pois, pääsi hän kuin varkain 2-1 av-hyökkkäykseen. Orr päätti vetää itse mutta ampui plekseihin ja ajautui puolivahingossa suoraan Leightonia päin ottaen kaksi minuuttia lisää. Nyt onnistui sitten Flyers kun Pronger petasi Carterille avopaikan. Aika samanlainen maali minkä Briere muistaakseni teki joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa.

Avauserässä Leafs pelasi hyvää 5-5 peliä mutta nuo jäähyt pilasivat peliä ja täten Flyersin 1-0 johdossa mentiin toiseen erään. Toisen erän Leafs aloitti ihan hyvin ja Kulemin pääsikin tasoittamaan pelin reboundista. Ensin hän tuli vauhdikkaasti alueelle, sitten pelasi kiekon viivaan jossa Finger vieritti kiekon toiselle puolelle Gunnarssonille. Gunnar veti kiekon maalille ja Kule nosti rystyllä kiekon maalin kattoon.

Erän lopussa Leafs istui sitten paniikkinappulan päälle ja Flyers meni menojaan. Ensin Richards voitti aloituksen Leafs-päädyssä ja Prongerin vedon jälkeen Carcillo sai kiekon löytäen Gagnen vapaana viiksiltä. Gagne tinttasin Flyersin 2-1 johtoon. Parikymmentä sekuntia myöhemmin Carcillo pääsi Richardsin roikosta läpi tehden maalin. Peli oli kuitenkin vihelletty paitsioksi ja tuloksena Carcillo ja Phaneuf jäähylle jälkipelistä. Neljällä neljää vastaan iskikin sitten Flyers Danny Brieren johdolla. Onneksi erä loppui kesken koska Flyersilla oli momentum selkeästi menossa.

Kolmannessa erässä Leafsin takaa-ajo ei alkanut oikein millään eikä paikkoja saatu luotua. Jäähyjä jaettiin jälleen paljon. Jotkut olivat helppoja, joskus ei pilli soinut vaikka olisi pitänyt. Leafs tuosta linjasta hieman kärsi enemmän, mutta täytyy sanoa että tuskin olisi ottelun lopputulokseen tapahtunut mitään muutosta vaikka Leafs olisi saanut 4-6 minuuttia enemmän pelata ylivoimaa. Niin ponnetonta se taas oli. Huippuna oli kolmannen erän lopun Carter -jäähy jossa maalilla olisi voitu vielä takaa-ajo käynnistää. Kolme kertaa putkeen Leafs menetti kiekon punasen ja Flyers sinisen välillä antaen kerran jopa Gagnelle läpiajon. Uskomatonta kuraa oli ylivoima taas tänään, mutta kun katselee ketä herroja sielä pelaa niin ei tarvitse toisaalta ihmetellä. Ei missään muussa änärijoukkueessa ylivoimaa pääsisi pelaamaan Christian Hanson, Johnny Mitchell, Jamie Lundmark tai Richard Wallin. Ei sitten millään. Leafsissa he ovat unit-2, mutta totuus vain on että heillä ei ihan riitä vielä.

Kolmannen erän parasta antia Leafsin kannalta oli Phaneuf-Hartnell tappelu jonka Dion vei helposti nimiinsä. Liisa Hartnellilla ei nyt ihan riittänyt. Ottelun loppu oli väsynyttä Leafsin dumbatessa kiekkoa vain päätyyn ja Flyers pakkien hakiessa niitä rauhassa kulmista.

...

Leafsin pakkiparit ovat nyt hyvät. Dion-Beauch, Kabby-Schenn ja Finger-Gunnarsson. Gunnar rauhoittaa hyvin tuota kolmosparia ja Schenn puolestaan sopii hyvin hyökkäävän ja kiekollisen Kaberlen viereen. Schenn-Finger-Exelby kolmikosta kahden ollessa samaan aikaan voi vain peittää silmät tai ottaa facepalm ilmeen.

Hyökkääjistä tuo Bozakin ketju on ainoa joka kykenee luomaan jotain vaarallista. Caputi-Hanson-Stalberg tekee duunia ihan mukavasti, mutta ei vaan ihan kädet riitä esim. Stalbergilla. Caputi on ihan hyvä ollut, tosin miehen luistelussa on vielä runsaasti puutteita. Hanson voisi joskus ampua edes maalia kohti.
Mitchell on ollut taas oma itsensä ja ottanut kiekollista vastuuta paljon. Onhan hänellä tällä hetkellä Leafs-hyökkäyksen TOP3 kädet. Lundmark on myös ollut ihan ookoo noista "uusista" pelaajista. Nelosessa Rosehill ajeli ihan hyvin koko pelin, Orr puolestaan otti nuo typerät jäähyt jotka osakseen maksoivat pinnoja tänään.

...

Ei ollut mitään älytöntä ryminää nähtävillä joukkueiden välillä ja tuota Orr-episodia ja Dion-Hartnell tappelua lukuunottamatta Fyysisyyttä oli aika vähäsen. Niin ja se Carcillon vihellyksen jälkeen tekemän maalin jälkikahakka.

Uusia tappioita kohti sitten vaan tästä.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Torontosta kerrotaan ennakoiduksi kokoonpanoksi Bostonia vastaan seuraavaa:

Caputi — Bozak — Kessel
Kulemin — Grabovski — Stalberg
Mitchell — Hanson — Lundmark
Primeau — Wallin — Orr

Beauchemin — Phaneuf
Kaberle — Schenn
Gunnarsson — Finger

Gustavsson

Kun tuossa aikaisemmin on ollut puhetta Leafsin nuorennusleikkauksesta, niin onhan nyt todettava, että tuon ykkösketjun keski-ikä on 21,3 vuotta. Hyökkääjien kaikkinensa — siis ihan Primeaun kanssakin — 24,8 vuotta. Puolustus onkin sitten jo ikääntyneempi, keski-ikä on 25,6 vuotta. Maalissa heiluu 24-vuotias veteraani.

Ellei muuta, niin ainakin taannoiset (ja osin aiheellisetkin) puheet Torontosta eläkeläiskerhona voi tämän valossa unohtaa.

Nuoruus ei tietenkään ole itseisarvo, mutta onhan tässä kattauksessa jo jotain raikasta.
 

Sambody

Jäsen
Caputi — Bozak — Kessel
Kulemin — Grabovski — Stalberg
Mitchell — Hanson — Lundmark
Primeau — Wallin — Orr

Beauchemin — Phaneuf
Kaberle — Schenn
Gunnarsson — Finger

Gustavsson

Brian Burke. On miehestä mitä mieltä vain niin on pakko sanoa, että nyt haiskahtaa Toronton uusi alku ihan lupaavalta.

Puolustus näyttää hyvältä. Fingerin onnetonta sopimusta lukuun ottamatta oikein mainiolta ja kilpailukykyiseltä. Ja onhan sielä tämän kauden otteisiin nähden turhan hintava Komisarek, mutta toivottavasti Mike löytäisi parhaiden päiviensä vireen. Lisäksi puolustus liian kallis kokonaisuudessaan. Olisikin lähes ratkaisevaa saada Finger ulostettua, mutta tätä tuskin tapahtuu ja onni onkin, että Toronton rebuild kestää ainakin vielä pari kautta. Schenn vaikka on koomaillut enemmän ja vähemmän tällä kaudella, on hän silti lupaavimpia nuoria organisaatiossa. Kaiken hyvän lisäksi Exelbyn sopimuskin loppuu tähän kauteen. WUHUU!

Hyökkäyksessä on nyt sitten tarjolla niitä mahdollisuuksia nuorille. Kun miettii, niin jos edes pari näistä nuorista kolleista osoittautuisi hyviksi NHL tason pelaajista ja UFA markkinoilta kalasteltaisiin muutama kokenut jyrä nyt tai seuraavina kesinä, olisi paketti melko kilpailukykyinen jo. Lisäksi olisi toivottavaa, että Nazem Kadrista kehittyisi merkittävä tekijä NHL:nkin puolelle.

Mielestäni alkaa olla valoa tunnelin päässä myös Toronton suunnalla. Tosin paljon on työtä edessä Burkella, jotta Torontossa päästäisiin nauttimaan playoff menestyksestä. Jos harrastetaan (yltiö) positiivista ajattelua, voisiko olla, että kaudella 2012-2013 voitaisiin Torontossa alkaa taas haaveilemaan the nakkikattilasta? Siihen mennessä on päästy Fingeristä viimeistään eroon, Gigueren jättisopimus on loppunut, nuorista Kessel, Kadri, Bozak ja Schenn ynnä muut tämän hetken nuoret urhot ovat muutaman vuoden vanhempia ja valmiimpia olemaan avain pelaajia NHL:ssä. Ehkä Burkelta muutama maaginen kusetus kuten Phaneuf kauppa ja muutama hyvä UFA hankinta. Pelkää spekuleerausta, mutta ei mahdotonta?
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 4-3 OT

Jopas jopas, Leafs nappasi jatkoaikavoiton Bruinsista. Viime viikolla Bruins vei rankkareilla pelin jossa Leafs oli hieman parempi, nyt Leafs kykeni jatkoaikavoittoon.

Leafs oli alussa todella hukassa ja töpeksi avauserässä kolme Bruins jäähyä ilman vetoja. Vai saivatkohan yhden torjunnan Thomasille aikaiseksi. Osan ylivoimasta pelasivat vieläpä 5-3 vastaan. Olen kyllä tietoinen ettei siellä mitään varsinaisia YV-taikureita kokoonpanossa ole, mutta on tuo siltikin hämmästyttävää kuinka huonoa ylivoimaa joukkue pelaa. Alivoima on onneksi ollut paljon parempaa helmikuusta lähtien.

Avauserässä siis Bruins jäähyili mutta hallitsi silti peliä. Mark Recchi pääsikin viemään vierailijat johtoon alta 3 minuutin pelin jälkeen. Toisessa erässä peli tasoittui ja Leafskin sai aikaan hyviä paikkoja. Ex-Bruins Wayne Primeau toi Leafsin tasoihin Luke Schennin karvattua hyvin kiekon pois Milan Lucicilta. Tämän jälkeen Jeff Finger ja Schenn ottivat kuitenkin typerät jäähyt ja Bruins rokotti kahden miehen ylivoimalla. Erän lopulla Leafs nousi tasoihin Carl Gunnarssonin viivakudin ansiosta. Kule ja Kessel syöttäjiksi tähän maaliin.

Kolmannen erän alkuun Leafs hoiti itsensä jälleen takaa-ajo asemaan. Tällä kertaa Patrice Bergeron ohitti Monsterin Recchin ja Sturmin syötöistä. Tämä kentällinen olikin Bruinsin parasta osaamista.

Leafs ei kuitenkaan ollut tiistai-illassa luovuttamisasenteella, vaan oman kylän poika Luca Caputi pääsi tekemään ensimmäisen maalinsa Leafs nutussa. Schenn toimitti kiekkoa maalille josta Stahlberg huitoi kiekon Caputille. Bruins pakit olivat myöhässä ja Caputi pääsi tasoittamaan pelin. Caputi aloitti pelin Bozakin ja Kesselin kanssa, mutta lopussa Wilson heitti hänet Grabon ja Stalberginkin kanssa pelaamaan.

Ratkaisua haettiin jatkoajalta, Leafsin pelattua hyvä kolmas erä. Jatkoajan viimeisellä minuutilla nähtiinkin ratkaisu kun paluuottelun pelannut Grabovski pääsi Kuleminin kanssa 2-1 yv hyökkäykseen. Michael Ryder takakarvasi ja liukui Thomasin päälle antaen Kuleminille tyhjän maalin johon hän kiekon lopulta upotti. Leafsille siis hieno 4-3 voitto Bruinsista.

....


Hienosti nuori Leafs jengi nousi kolme kertaa tappioasemasta takaisin tasoihin ja lopulta jopa ohi. Avauserä oli todella tahmeaa ja vaisua, mutta loppua kohti esitys parantui huomattavasti.

Caputi pelasi ykkösketjussa hyvin ja pääsi alussa vastaamaan Leafsin ainoista laukauksista. Hienoa että pääsi vielä tekemään maalinkin.

Carl Gunnarssonilta myös hieno peli. Tehotilastoihin +3 ja muutenkin erittäin varmaa ja hyvää kiekollista ja kiekotonta peliä häneltä.

Luke Schenn. Taso heittelee liikaa, mutta kyllä on iso parannus hänen pelissään tapahtunut jos kauden alkuun vertaa. Viime yönä 0+2 tehot.

Grabo pelasi pitkän tauon jälkeen ihan oivan pelin. Järkkäili tasoitusmaalia ja syötti lopullisen voittomaalin. Hyvä paluu siis häneltä.

....

Hyvin pystyi Leafs tekemään kiusaa Bruinsille näissä viimeisissä kahdessa keskinäisessä pelissä. Seguin&Hall -kaksikon varaaminen on edelleen todennäköistä, mutta kiusa se on pienikin kiusa. Pelit jatkuvat torstaina Tampaa vastaan ja viikonloppuna taas pelit akselissa lauantai-sunnuntai.
 

TML

Jäsen
Pre-game Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning

Olisi sitten taas aika Leafsin pelin. Tänään vuorossa kotiottelu ja vastaan hyppää Bolts. Leafsin peli olympialaisten jälkeen on ollut hyvin vuoristoratamaista. Ensin paska peli Canesia vastaan, sitten pari hyvää peliä Bruinsia ja Sensiä vastaan. Sitten semiheikko vierasesitys Philadelphiassa ja päälle semihyvä esitys Bruinsia vastaan. Noista viidestä pelistä kahdesti Leafs on hävinnyt varsinaisella peliajalla, kerran rankuilla ja kertaalleen voittanut sekä rankuilla että jatkoajalla.

Yllätyksiä ei kokoonpanossa ole ensi yötä varten:

Caputi-Bozak-Kessel
Kulemin-Grabovski-Stalberg
Mitchell-Hanson-Lundmark
Primeau-Wallin-Orr

Beauchemin-Phaneuf
Kaberle-Schenn
Finger-Gunnarsson

Giguere
Gustavsson


Jiggy hyppää puikkoihin ja näyttää siltä että aika avoin tuo Leafsin maalivahtipeli tilanne vielä on. Monster pelasi Philly- ja Bruins-pelit ihan hyvin, mitä nyt edelleenkin sylkee kiekkoja turhan paljon eteensä. En Wilsonin aivoituksista ihan varmaksi tiedä, mutta prosenteilla 65-35 Jiggy on ykkösmaalivahtina tällä hetkellä. Näin veikkaisin.

Poissa kokoonpanosta on vieläkin Sjoström ja Grabo pelaa toisen matsinsa loukkaantumisen jälkeen. Tahmean alun jälkeen Grabo pelasi viime pelissä hyvin ja häntä on mielenkiintoista seurata nyttenkin. Pystyykö Leafs lähtemään ensi kaudelle senttereinään Bozak-Grabovski?

Bolts on ollut tällä kaudella vastustajana mukava. Ekan pelin Bolts voitti ACC:ssä Leafsin ollessa hallitsevampi joukkue, mutta sen jälkeen Leafs on vienyt molemmat Sunrisessa pelatut matsit. Tasaisia pelejä pelit ovat tuloksellisesti ja pelillisesti olleet (mikäli oikein muistan), ja samaa on lupa odottaa tänään. Stamkos kannattaa pitää kurissa, hän on koko liigan kuumin.


Leafs-Bolts huippukamppailu tänä yönä klo 02.00 Viasat Hockeylla.
 

TML

Jäsen
1st period Maple Leafs - Lightning

Avauserä takana Boltseja vastaan ja tappioasema taas päällä. Bolts teki maalinsa ylivoimalla, kenenkä muunkaan toimesta kuin Steven Stamkosin.

Leafs aloitti ottelun todella vauhdikkaasti ja hyvän ja agressiivisen karvauksen ansiosta peli pyöri ainoastaan Bolts päädyssä. Sitten tulikin Gunnarssonin (semi-heppoinen) kampitus jäähy ja Bolts pääsi ylivoimalle. Boltsin ylivoiman Leafs selvitti hyvin, mutta samotein vierailijat pääsivät hyvin peliin mukaan.

Beauchemin kilautti tolppaankin avauserässä, mutta muuten maalipaikat olivat aika kortilla. Tanguay pääsi Boltsilta läpi ja Hanson Leafsilta.

Ensimmäisen 9 minuutin aikana taisi olla vain kaksi katkoa ja peli heitteli päästä päähän. En tiedä oliko vauhtia nyt kovinkaan paljoa, mutta aika jännittynyttä oli molempien kiekonsiirtely omalla alueella. Leafs etenkin ei meinannut moneen otteeseen saada kiekkoa purettua omalta alueelta. Kiekkoa siirreltiin varovaisesti, eikä oikein mitään kontrollia nähty kiekon kanssa.

Erän loppupuolella Dion Phaneuf otti estämisjäähyn jonka aikana liigan parhaaty yv-pelaajat järkkäsivät kiekon maalin. Stamkos ampui kauniin ranteen, mutta aika pienestä kulmasta hän sen ampui ja Jiggyn ohi yläkulmaan se painuikin. Juuri ennen maalia Christian Hanson tikkasi läpiajoon alivoimalla, mutta Smith torjui heppoisen yrityksen helposti. 0-1 lukemissa siis toiseen erään.

...

Colton Orr heitteli Steve Downieta vaihtoaitioiden edessä, mutta onneksi tuosta ei boksia tullut. Downie tosin ansaitsee jokaikisen iskun mitä hän kentällä saa.

Stalbergilla olisi niin paljon potentiaalia olla hyvä maalintekijä, jos kiekko pysyisi hieman enemmän lavassa tai jos hänellä olisi parempi laukaus. Tuolla vauhdilla hän luo hirveästi paikkoja itselleen, mutta laukaus ei mikään kummoinen ole joten maalimäärät pysyvät pieninä.

Grabo näyttää ihan pätevältä pitkän tauon jälkeen. Ei mitään spesiaalia esittänyt, mutta onhan se kiva nähdä kiekollinen sentteri tuossa nipussa.

Kentällisistä sen verran että alkuperäisistä kokoonpanoista poiketen Kulemin ja Caputi ovat vaihtaneet paikkaa.
 

TML

Jäsen
2nd period Maple Leafs - Lightning

Toisen erän voitti Leafs puolestaan 2-1, joten 2-2 tilanteessa mennään kolmanteen erään.

Parempi erä kokonaisuudessaan Leafsilta. Alku oli hieman Boltsin, mutta jossain vaiheessa Leafs pääsi mukaan peliin ja hallitsi lievästi kenttätapahtumia.

Leafs tuli tasoihin Luca Caputin avatessa Viktor Stalbergin ja Mikhail Grabovskin 2-1 hyökkäykseen. Edellisellä erätauolla "parjaamani" Stalberg upotti rannekutinsa verkkoon ja Leafs tuli tasoihin. Hieman myöhemmin sama kaveri onnistui uudestaan ohittamaan Smithin. Tällä kertaa Smith antoi mukavasti apua imastessaan Leafsin 2-1 osuman.

Leafsin mentyä 2-1 johtoon, ei ACC:n yleisö kauaa saanut tästä nauttia. Heti seuraavassa vaihdossa Stamkosin ketju tuli ja sai kiekon maaliviivalle, tämän Phaneuf kuitenkin vielä pelasti. Pelastuksen jälkeen hän kuitenkin antoi kiekon ilmaiseksi St. Louisille joka lopulta Stamkosin kautta löysi Fosterin viivalta. Viivakuti kimposi parin mailan kautta yläpesään ja peli oli jälleen tasatilanteessa.

Erän lopussa Stamkos "ajoi" Phaneufia vielä vihellyksen jälkeen ja Dionhan ei tästä tykännyt. Tuloksena Downielle ja Phaneufille kakkoset ja 4-4 vastaan peli käyntiin. 4-4 vastaan Phil Kessel piti St. Louisia narttunaan, karvaamalla häneltä ensin kiekon pois Leafs alueella ja lopulta kikkailemalla vastustajan sinisellä hänet luoden maalipaikan.

Leafs sai toisessa erässä pelata ylivoimaakin ja alun tutun paskuuden jälkeen sekin parani ja muutaman hyvän paikan saivat luotua. On tuo silti vaan hirveää kun yv:llä pelaa Jamie Lundmarkin tasoisia seppiä.

...

Stalberg tosiaan tehnyt pari pönttöä ja josko se sieltä rupeisi uppoamaan. Kovasti hän tekee duunia, joten hyvä että onnistumisia tulee.

Wallin nostettiin kolmosen sentteriksi ja Lundmark heitettiin nelosen laitaan. Wallin pelannu ihan hyvin tänään.

Bozak ja Kessel heräsivät toisessa erässä ja heiltä odotan vielä onnistumista. Kolmanteen erään lukemissa 2-2.
 

TML

Jäsen
Maple Leafs - Lightning 4-3 OT

Jatkoille mentiin taas, mutta tuloksena silti 2 pistettä ja ansaittu voitto.

Leafs aloitti kolmannen erän terävästi kiitos juurikin tuon Bozakin ketjun. Neljäs peliminuutti oli kolmannesta erästä käynnissä, kun Leafs sai aloituksen Bolts päätyyn. Bozak voitti ensin aloituksessa Lecavalierin ja heti perään hän taisteli kiekon pois Victor Hedmanilta päädyssä. Bozak antoi kiekon Kuleminille joka syötti kiekon maalin eteen valuneelle Phil Kesselille, joka ohjasi kiekon takaisin Bozakille. Bozakille oli aivan tyhjä maali ja kiekko verkkoon.

Bozakin ketju jatkoi jäällä ja hetken päästä meinasi soida uudestaan. Kulemin sai kiekon maalin eteen ja nopeasti siirsi kiekkoa maalia kohti. Harmikseen Mike Smith kuitenkin venytti jalkansa vielä nopeammin ja Bolts pysyi kyydissä.

Tampa tuli kuitenkin jälleen pian tasoihin, ja jälleen Stamkosin ketjun ollessa jäällä. En huomannut vaihdettiinko Grabo aloituksesta pois vai miksi Caputi aloitti, mutta puhdas aloitustappio kuitenkin Stamkosia vastaan ja viivaveto kimposi suoraan itse kentän mulkuimmalle pelaajalle, Steve Downielle, jolla oli helppo työ tehdä 3-3 tasoitus.

Hieman ennen erän puoltaväliä Nik Kulemin näytti miksi hän on kauden ehdottomasti eniten tasoaan nostanut Leafs-peluri. Kulemin nousi todella vauhdikkasti, kynäsi Bolts pakin ja syötti mahtavan paikan Phil Kesselille, joka ei kuitenkaan kyennyt ohittamaan Smithia.

Ottelun loppu oli Leafsin painostusta mutta maalia ei vain syntynyt. Ei sillä, eipä Leafs mitään megaluokan paikkoja saanut aikaan. Täten siirryttiin jatkoajalle.

Jatkoaika oli alusta asti vauhdikas ja värikäs. Paikkoja riitti molemmilla joukkueille. Alkuun Phil Kessel sai onnekkaan pompun ansiosta hyvän paikan, mutta ei kyennyt viimeistelemään.
Hetken päästä tästä alkoi kunnon show. Ensin Viktor Stahlberg menetti kiekon Bolts-sinisellä ja Alex Tanguay kirmasi kiekon perään. J-S Giguere kerkesi onneksi ennen Tanguayta kiekkoon, mutta kiekko ajautuikin toiselle Bolts pelurille joka ampui maalille. Tanguay ohjasi kiekkoa, mutta ohjasi sen ohi ja maalista.

Bolts heitti tämän jälkeen kentälle nelikon Öhlund-Downie-Lecavalier-St.Louis. Leafsilta hyppäsi kehiin Beauchemin ja Phaneuf, sekä hyökkäyspari Bozak-Kessel. Heti alkuun Beauchemin menetti kiekon keskialueella ja Vincent Lecavalier pääsi karkuun. Lecavalierin yrityksen Jiggy nappasi, mutta Bolts sai hirveän mylläkän päälle Leafs-alueella. Kiekkoa ei saatu millään pois kunnes Lecavalier viivamiehenä ollessaan antoi huonon syötön jonka Bozak katkaisi. Aivan piipussa ollut Lecavalier pelasi 2-1 tilanteen huonolla mahdollisimmalla tavalla ja lopulta Bozak ja Kessel kahvittelivat Lecan ja Smithin ja toivat Leafsille ansaitun 4-3 voiton jatkoajalla.

...

Luke Schenn heitteli Alex Tanguayta pariin otteeseen illan aikana. Luke on viime pelit pelannut erittäin hyvin ja rikkoi hän viime kauden pistesaldonsakin.

Stalbergilta hyvä peli ilman noita maalejakin ja jos miinustetaan tuo jatkoajan kiekonmenetys. Kauhea vauhti on äijällä päällä, mutta hieman tarvitaan lihasta jotta noista taklauksista on jotain hyötyäkin. Tosin ajeli Öhlundia niin että olkapäässä tuntui (siis Öhlundin olkapäässä). Hyvä että teki pari maalia ja toivottavasti jatkaa maalitehtailua. Minulta peukku että Stalberg olisi ensi kauden nipussa.

Tyler Bozakilta mainio peli. Pienikokoinen sälli mutta tekee kaikki asiat oikein mainiosti. Napsii (ainakin silmämääräisesti) hyvin aloituksia ja on hyökkäyspäässä vaarallinen. Tekee duunia kaikkialla ja pelikäsitys on kyllä hyvä.

Kuleminilta myös mahtava peli ja ei häntä voi oikein tarpeeksi kehua. Hienoa että omasta varauksesta on kasvamassa noinkin hyvä pelaaja. Ollaanko vielä edes nähty suurinta potentiaalia Kuleminilta?

Puolustuspäässä peli vähän takkusi tänään. Avaukset eivät lähteneet tarpeeksi nopeasti ja kiekon siirtelykin oli jotenkin epävarmaa. Lisänä myös nuo muutamat kiekonmenetykset.

Phaneuf ottaa kiekollista vastuuta ehkä aavistuksen liikaa taitotasoonsa nähden, mutta tänään hoiti muutaman tilanteen hienosti vaikka pieni pelko katsojilla varmasti oli persiissä.

Grabovskilta myös hyvä esitys. Kiekko pysyi lavassa hyökkäyspäässä ja jatkoajalla hän oli vaarallinen.

...

Jos Tampasta jotain pitää sanoa, niin kyllä nojaa joukkue sitten aivan täysin tuohon ykkösketjuun ja ylivoimiin. Stamkos ja St. Louis ovat kovia pelimanneja, mutta ilmeisesti ylivoimalla paukuttavat suuren osan pinnoistaan. Lecavalier on aivan varjojen mailla ollut koko kauden ja ei ole lainkaan sama mies ketä olin huutelemassa noin 3 vuotta sitten liigan kokonaisvaltaisimmaksi pelaajaksi. Tänään missasi läpiajon ja pari hyvää vetopaikkaa ja antoi jatkoajalla tuon ratkaisevan harhasyötön.

Lecan lisäksi täytyy sanoa että nämät kaikki Bolts-Leafs pelit ja muutaman muun Bolts pelin nähneenä täytyy sanoa että vielä on Hedmanilla melkoinen matka tuonne "tulevaksi Lidströmiksi". Koska kyseessä on 19-vuotias jannu niin en käytä sanaa surkea, mutta aika heikko Hedman on ennakkohypeensä nähnyt olla. Toki pakeilla menee ehkä hieman enemmän aikaa nousta änäripelaajaksi kuin hyökkääjillä, mutta ekan kauden perusteella Tavares oli ainoa oikea vaihtoehto draftin ykköseksi. Saas nähdä miten Hedmanin ura aukenee.

....

Jep jep, pari kotipeliä alla jo tältä viikolta ja tuloksena molemmista jatkoaikavoitto. Näinköhän Leafs osaa sittenkin voittaa myös jatkoilla?! Huomenna huilataan, kunnes lauantaina on luvassa HNIC peli Oilersia vastaan ja sunnuntaina vieraspeli Islandersia vastaan. Nyt siis saadaan "oman tasoisia" vastustajia vastaankin pelit.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Jiggy hyppää puikkoihin ja näyttää siltä että aika avoin tuo Leafsin maalivahtipeli tilanne vielä on. (...) En Wilsonin aivoituksista ihan varmaksi tiedä, mutta prosenteilla 65-35 Jiggy on ykkösmaalivahtina tällä hetkellä. Näin veikkaisin.

Wilson ilmoitti muutama päivä sitten, että Giguere ja Gustavsson tulevat vuorottelemaan aloittavina maalivahteina runkosarjan loppuun saakka.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Ajattelin olympialaisten aikana, että Kesselille voisi olla hyvä tavoite loppukaudeksi rikkoa 30 maalin raja. Näin viime pelien perusteella voi hyvin sanoa, että jos Phil vain parantaa hieman sihtiään, niin eiköhän nuo tarvittavat 7 maalia vielä synny jäljellä olevissa 15 pelissä (nyt 23 maalia). Tampaakin vastaan Kesselillä oli monta todella hyvää paikkaa, mutta viimeistely takkusi. Onneksi nyt sentään sai jatkoilla sisään avopaikasta, muuten olisi ollut varsin musta ilta Philillä, koska maaleja hänet on hankittu tekemään.

Bozak on tähän mennessä ollut huomattavasti sopivampi keskushyökkääjä Kesselille, kuin mitä Matt Stajan koskaan oli. En tiedä johtuiko Mattin luisteluvoiman puutteesta, mutta yleensä Stajan oli aina potkun Kesseliä perässä, kun taas vikkelellä Bozakilla tuntui yhteinen sävel löytyvän paljon helpommin ja nopeammin Kesselin kanssa. Kun tuohon ykköseen isketään vielä Kulemin, niin kasassa on todella luisteluvoimainen ketju. Eihän Leafsin kahteen ylimpään vitjaan edes mahdu kuin yksi hieman hitaanpuoleinen kaveri eli Caputi ja bottom six'täkin löytyy todellisia vauhtikoneita ala Mitchell ja Sjöström. Siinäkö sitten uuden Leafsin tunnusmerkki - vauhti?

Pakko yhtyä Kuleminin kehumiseen. Jos kyseessö olisi kanadalainen pelaaja, Don Cherry hehkuttaisi Nikiä joka toinen viikko Coach's Cornerissa. Kulemin pelaa ihailtavasti molempiin suuntiin, voittaa suuren määrän kaksinkamppailuja ja kulmavääntöjä sekä on yleensä ensimmäisenä irtokiekoissa. Ei ihan tyypillinen venäläinen taiteilija siis. Kun kiekot uppoaisivat verkkoon vielä vähän paremmalla prosentilla, niin tässä olisi potentiaalinen 30 maalin pelaaja. Nytkin jo todella tärkeä Leafsille.

Pakko myöntää Jari Porttilaa mukaillen, että olin väärässä Jamie Lundmarkin suhteen. Ajattelin, että Ludmark voisi auttaa Leafsin onnetonta yv:tä ja ottaa roolia kahdessa ylimmässä ketjussa, kun tiedossa oli TDL:n poistomyynti. Mitä vielä! 5vs5- pelissä Lundmarkilla on jatkuvasti vaikeuksiä pysyä vauhdissa mukana, eikä mitään asiaan kahteen ylimpään ketjuun ole enää Caputin hankinnan jälkeen. Yv:lläkin Jamie on ollut täysi lapanen (niin kuin koko Leafs) ja ainut yritys arvoissakin epäonnistui. Sinänsä ihme, koska Ludmark yleensä pelasi pirteästi Flamesissa aina saadessaan mahdollisuuden ylhäällä. Allekirjoittaneen voi liittää siihen pitkään listaan, jotka ovat olleet väärässä kyseisestä pelaajasta alkaen Rangersistä vuoden 1999 varaustilaisuudessa.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Liigan kahden huonoimman joukkueen taistelu päättyi ACC:ssä Toronton 6-4 voittoon Oilersista. Paljon nuoria pelaajia, paljon tapahtumia, paljon virheitä. Eipä pelistä paljon muuta tarvitse sanoakaan. Näin fanin näkökulmasta Toronton piti peli voittaa, koska sillä ei ole mitään jakoa kisassa Hallista ja Seguinista, ja Edmontonin piti peli hävitä, koska se ei vahingossakaan halua tippua draft lotteryssä toista vuoroa alemmas. Win-win-situation tavallaan vaikka GM:t eivät näin ainakaan myönnä ajattelevansa.

Brian Burken viitoittaman linjan mukaan Leafs jatkoi organisaation eteen pitkän päivätyön tehneiden hahmojen kunnioittamista ja video taululla rullasikin Pat Quinnin kunniaksi muistelo tämän vuosista Torontossa säestettynä Bob Dylanin "Quinn the Eskimo (Mighty Quinn)"- biisillä. "Oh, how the mighty have fallen", voisi joku sanoa viitaten useaankin tahoon.

Lyhyesti pelistä vielä. Iltoina jolloin Phil Kessel nakuttaa 2+1 tehot ja kilauttelee päälle vielä kahdesti tolppia, tuntuu Philistä maksettu hinta jopa kohtuulliselta ja Hallin tai Seguinin tapaisen kaverin menetys ei harmita puoliksikaan niin paljon kuin yleensä. Säälin vain ettei joka ilta voi pelata Öljyä vastaan.

En muista, koska viimeksi olisin nähnyt kolmen miehen läpiajon harjoituksia tai All-Star pelin höntsiä lukuunottamatta. En edes olisi halunnut nähdä Stalbergin painavan kyseisessä tilanteessa laput silmillä maalille (kilauttaen toki tolppaan) viisveisaten mukana olleista Lundmarkista ja Grabovskista. Ja koko tilannehan aiheutui, koska Öljyllä oli vain 4 miestä jäällä - eikä siis oltu alivoimalla. Vain liigan kahden huonoimman jengin kohtaamisessa.

Bozak näytti taas todella hyvältä, mutta kun katsoo, miten Öljyn puolelta Cogliano, Nilsson ja Gagner (tai vaikka ikioma Luke Schenn) ovat pelanneet lupaavan tulokaskauden jälkeen, niin kannaattaa pitää odotukset maassa. Leafs ei tavoistaan poiketen hukannut tänään edes kahden miehen ylivoimia ja yhdenkin miehen yv:llä kiekko löysi kerran tiensä verkon perukoille. Ensi pelissä nähdään, miten paljon tehoilusta voidaan laittaa vastustajan piikkiin.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
En muista, koska viimeksi olisin nähnyt kolmen miehen läpiajon harjoituksia tai All-Star pelin höntsiä lukuunottamatta. En edes olisi halunnut nähdä Stalbergin painavan kyseisessä tilanteessa laput silmillä maalille (kilauttaen toki tolppaan) viisveisaten mukana olleista Lundmarkista ja Grabovskista. Ja koko tilannehan aiheutui, koska Öljyllä oli vain 4 miestä jäällä - eikä siis oltu alivoimalla. Vain liigan kahden huonoimman jengin kohtaamisessa.

Juuri pelin tasosta, tai sen puutteesta, kirjoitteli esimerkiksi The Copper & Blue-blogissa Benjamin Massey. Tässä parhaita kohtia kuvaamaan tasoa... tosin Oilers-näkökulmasta, mutta menköön:
All the boxes in "do you have a crappy team" were ticked off. A goalie change? Check. Dion Phaneuf cheapshot? Check. A goalie trying to get into a fight with a skater because he's just so damned frustrated? Check. Colton Orr was involved in the game? Check. Got shredded by something called a "Tyler Bozak"? Oh, double check. Puck slipping off the stick on a breakaway? A three-on-zero rush culminating in futility? You better believe those were checks. Heck, we even invented the category of "taking a too-many-men penalty shorthanded in your own zone". You could play that game to your atom team as an example of what not to do.

Positiivisesti ajatellen ei tässä taida kummallakaan jengillä olla muuta mahdollista suuntaa kuin ylöspäin.
 

TML

Jäsen
Eipä tuohon SaucerPass tekstiin juuri lisäiltävää ole. Hirveästi nähtiin virheitä jumbokannukkitiimien pelissä. Leafs mätti pari maalia enemmän ja ansaitsi kyllä voiton. Ihan hyvin oli laukauksia ja Oilers oli välillä pahasti jyrän alla.

Ykkösketjun peli toimi jälleen erittäin hyvin ja se alkaa olemaan pikkuhiljaa jopa ihan änäritason ykkösketju. Maistuu tosiaan Kesselin ja Bozakin kolmen pinnan ilta. Gunnarsson oli puolustuksen parasta antia yhdessä Schennin kanssa.

Tänään jatkuu pelit ja näinköhän Leafs pystyisi ottamaan tältä viikolta täydet 8 pinnaa? Jiggy on tänään maalissa ja peli siis Islandersia vastaan.
 

TML

Jäsen
New York Islanders - Toronto Maple Leafs 4-1

1st period:

Leafs aloitti väkevästi ja Grabovskin ketju piti heti alussa Islandersin puolustusta paineessa. Isles sai purettua ja tultua vastahyökkäykseen, mutta Comeaun huolimaton no-look pass tuli suoraan Grabolle joka avasi vaihdosta tulleen Kuleminin läpiajoon. Kulelta varmaa suoritusta ja 0-1 maali.

Hetkeä myöhemmin Islandersin 4-ketju pyöritti peliä Leafsin alueella ja Schennin ja Kabbyn (muistaakseni) pelattua huolimattomasti omalla maalilla, pääsi Jackman lyömään kiekon verkkoon. En oikein nähnyt mistä se meni sisään, mutta ehkä Jiggy olisi aavistuksen valppaammin voinut tilanteessa olla.

Leafs pääsi jauhamaan ylivoimaa jonkun Martinin ajettua Phaneufia selästä. Tilanteen jälkeen Lundmark osoitti hienoa silmää haastamalla Martinia tappeluun. Kintaat tiputettiinkin mutta linjuri oli sitä mieltä että ei tapella. Eilen Leafs mätti peräti 3 yv-maalia, mutta nyt palattiin taas samaan päiväjärjestykseen ja töppäiltiin urakalla. Kaberle lähti noutamaan omalta alueelta kiekkoa ja painetilassa hän huiskasi kiekon suoraan Parkille joka ampui kiekon av:lla verkkoon.

Erän lopussa Grabo kuljetteli kiekkoa taas pää alhaalla ylivoimalla ja joutuikin Meyerin miinaan. Luca Caputi lähti puolustamaan joukkuetoveriaan, mutta ohraleipä tuli siinäkin. Ensinnäkin hän lensi itse kun yritti kurmuuttaa Meyeria ja lopulta hän ei päässyt edes tappelemaan vaan otti pelkän kakkosen itselleen.

2nd period:

Toinen erä oli - osaksi Leafsin jäähyistä johtuen - Islandersin hallintaa. Tolpatkin kilisivät kun Isles painosti ja Leafs oli hukassa. Maalin Islanders kykeni kuitenkin tekemään vasta erän toiseksi viimeisellä minuutilla. Gunnarsson ja Schenn juoksentelivat maalin takana ja Grabovski ei ihan ylettynyt Comeaun syöttöön joka löysi Nielsenin maalin edestä.

Toinen erä oli Leafsilta heikkoa peliä ja Isles kyllä ansaitsi johtonsa toisen erän perusteella.

3rd period:

Kyllähän Leafs ihan yritteliäästi kolmannessa erässä pelasi, mutta maalipaikat olivat kuitenkin melko vähissä joten Islesin ei tarvinnut juuri uhrautua johtonsa esiin. Leafs sai ylivoima tilaisuudetkin mutta eipä se taas uponnut eikä peli edes pyörinyt kovinkaan hyvin. Biron pelasi kyllä hyvän pelin ja muutaman "ryöstön" hän pääsi suorittamaan.

Lopullinen ratkaisu nähtiin kun Kabby otti huitomisjäähyn ottelun loppupuolella. Isles YV pyöri ja Tavares löysi Moulsonin maalilta.
...

Leafsilta eka erä oli kuitenkin ihan ok. Bozakin ketju oli todella vaarallinen ja pyöritteli peliä ihan miten halusivat. Myös Grabon ketju oli paikoin ihan pirtee. Dion luuti etenkin alivoimalla todella hyvin ja purki ainakin 4 tilannetta.

Kuleminin jäähyä en tuomareilta oikein ymmärtänyt? Mitä Kuleminin olisi tuossa tilanteessa pitänyt oikein tehdä? Jiggy pelasti Kuleminin jäähyn aikana Moulsonin loistopaikan.

En tiedä onko Kaberle masentunut olympialaisista, mutta kisojen jälkeen hänen pelinsä on kangerrellut. Ylivoimallakin menetti kiekon helposti siniviivassa. Jotain ongelmia Kabbylla on. Tiedä sitten halusiko niin kovasti Torontosta pois siirtorajalla? Ei kai, Torontossahan on kiva pelata.

Grabolla niitä vetoreenejä sitten kesällä. Ellei hän ammu plekseihin, ampuu hän suoraan logoon. Kädet kyllä käy ja kuljetuspalvelu toimii toisinaan, mutta laukaus valkovenäläisellä ontuu.

....

Jälleen viikko päättyi sunnuntai-tappioon vieraissa, mutta kaiken kaikkiaan hyvä viikko takana kun 4 pelistä tuli 3 voittoa. Plussaa oli myös että pystyttiin jatkoajallakin voittamaan kaksi peliä. Se on uutta Leafsille se.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Toinen erä oli Leafsilta heikkoa peliä ja Isles kyllä ansaitsi johtonsa toisen erän perusteella.

En nähnyt ottelusta kuin tämän toisen erän, eikä sen perusteella ollut syytä jäädä katsomaan kolmatta. Leafsin peli oli täysin sekaisin, harhasyöttöjen määrä hyökkäyksiin lähdöissä oli järkyttävä, kaksinkamppailut hävittiin lähes poikkeuksetta, puolustavat pelaajat säntäilivät sinne tänne ja niin edelleen. Leafs näytti jostain syystä vieläkin huonommalta kuin mitä se periaatteessa on.

Nuoruuden innon kääntöpuoli on tietenkin kokemattomuus ja (mahdollisen) energian suuntautuminen sähellykseen. Leafsin kokeneemmatkaan pelaajat eivät kyenneet toimimaan rauhoittavina ja suuntaa näyttävinä miehinä, vaan olivat yksinkertaisesti näkymättömiä. Olen vankkumaton Leafsin nuorennusleikkauksen kannattaja, mutta kesän markkinoilta olisi kyllä syytä kaapata joukkueeseen 1-2 kokeneempaa, perusvarmuuden kautta määrätietoiseen pelaamiseen kykenevää äijää.
 

TML

Jäsen
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 1-4

Leafs vei viidennen Battle of Ontarion ja koko kauden sarjan nimiinsä. Voitto tuli 1-4 lukemin vieraissa.

Eipä tuosta voitosta nyt kauheasti iloitsisi ellei tietäisi että se tuli juurikin Sensistä. Aivan järkyttävän paljon omalla alueella kiekonmenetyksiä ja virheitä, mutta onneksi Sensin viimeistely ontui pahemman kerran tässä pelissä. Phaneuf tarjoili pari kertaa, Kessel ja Exelby myöskin. Monsterikin pomputteli ja ylipelasi pari kertaa sivuttaisliikkeissään.

Avauserässä Sens oli lievästi hallitsevampi osapuoli ja pääsivät pari kertaa hätyyttelemään maalia Leafsin pahoista virheistä. Monster kuitenkin kesti ja erän puolenvälin jälkeen hyvällä vastahyökkäyksellä Leafs meni johtoon. Bozak avasi Kuleminille joka löysi toiseen aaltoon jääneen Phil Kesselin. Kesselin ranne rävähti ja maaliputki Sensiä vastaan jatkuu. Bozak ajoi hienosti maalille ja imi pari Sens -pakkia itseensä.

Toisessa erässä iskikin sitten Leafs salamamaaleilla. Ensin Leafs kesti kaksi jäähyä (Grabo&Stalberg) ja perään iski kaksi maalia. John Mitchell (joka btw pelasi hyvän pelin) murtautui laidasta välttäen Suttonin taklauksen ja sen jälkeen ohittaen Elliotin etuyläkulmasta. Heti seuraavassa vaihdossa pölisi uudestaan kun Grabot olivat kentällä. Leafs karvasi hienosti päädyssä ja kiekko toimitettiin maalille tulleelle Grabovskille.

Sens pääsi peliin mukaan erän viimeisellä kolmanneksella. Maalin he pääsivät onneksi tekemään vasta toiseksi viimeisellä minuutilla, joten erä loppui kesken juuri kun Sensin momentum oli meneillään. Erässä nähtiin myös lyhyt tappelu Garnet Exelbyn ja Chris Neilin välillä. Kuvaaja tuli mukaan vasta kun Neil oli polvillaan repien Exelbyn jalkaa. En tiedä mitä sitä ennen tapahtui.

Kolmannessa erässä kun piti alkaa raivoisa Sensin takaa-ajo, nähtiinkin Leafsin hallintaa ja Sensin pelleilyä. Ensin Chris Neil ja Jarkko Ruutu leikkivät taas kovia äijiä ajelemalla kaikkea liikkuvaa Leafsin ykkösketjua vastaan. Lopulta vihellyksen jälkeen Ruutu hyökkäsi maalille joutuen kuitenkin maahan Exelbyn puhaltaessa häntä kohti. Sitten Jarkko oli kauhean söötti ja kävi selkäpuolelta Schennin kimppuun, mutta pari sekuntia myöhemmin Ruutu oli selällään alla ja Schenn päällä. Neil haki megapommia koko vaihdon ajan ennen tuota härdelliä. Jollain ilveellä Sensin mylläkän aloitusta ei jäähyissä noteerattu. Neil myös tökkäsi Phaneufia selästä juuri kun Winchester oli tulossa ajamaan. Näytti vaaralliselta tilanteelta ja hieman Phaneuf puistatteli päätään pommin jäljiltä.

Alta minuuttia myöhemmin Daniela Alfredsson pääsi taas näyttämään minkälainen pelle hän on. Beauchemin on irti laidasta taistelemassa kiekosta ja Daniela tulee selästä ajamaan hänet. Mitchellin olisi pitänyt vetää häntä heti turpaan tilanteen jälkeen, mutta nyt hän tyytyi vain tönäisemään. Alfredsson kuitenkin boksiin (2min tietenkin).

Leafsin yv oli koko pelin taas todella heikkoa. Kerran Dion paukautti Elliotia lujaa päähän (ihan vaan lämärillä) mutta eipä paljon muuta tapahtunut. Liikaa annetaan kyllä tasoitusta jo pelkästään tuolla surkealla ylivoimalla.

Sens ei siis mitään kunnon takaa-ajoa saanut aikaiseksi kolmannessa erässä ja Leafs vei pinnat lopulta 1-4 Wallinin tehtyä tyhjiin. Mahkuja oli kyllä murskatakin Sens kolmannessa erässä, kiitos Karlssonin joka tarjoili yhdessä vaihdossa 2 hyvää maalipaikkaa Leafsille.

....

Ei siis todellakaan mikään paras esitys Leafsilta, mutta Sens on kiva kaataa nykyään runkosarjassakin. Paljon tuli karkeita, mutta niin niitä tuli onneksi myös Sensille.

Kulemin jaksoi tehdä duunia hyvin koko pelin ajan, myös Johnny Malkin pelasi hyvän pelin. Pakistossa Gunnarsson oli parasta antia ja myös Garnet Exelby oli ihan jees tänään.

Näillä mietteillä torstain peliin ACC:lle, jossa vastaan tulee Devils ja Ilja.
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 2-1 SO

Jopas jopas, kotivoittoputki sen kun jatkuu ja muutenkin taitaa olla 5 voittoa viimeisestä kuudesta pelistä. Playoffs? Anyone?

Pienessä myötälaitasessa tuli tuo peli katsottua, joten en rupea mihinkään hirveän tarkkaan analyysiin. Sen muistan että Leafs pelasi ihan hyvän ottelun ja teki voiton eteen hyvän määrän duunia. Kolmannessa erässä varsinkin Leafs haki voittomaalia ahkerasti.

Tuomarit viheltelivät vaihteeksi miten sattuu. Bozakin jäähystä en uusintaa nähnyt, mutta etenkin noi Kuleminin jäähyt oli aivan järjettömiä. Etenkin tää kolmannessa erässä tullut tilanne missä Zach Parise näytti joltain 30kg pelaajalta. Colton Orrin jäähykin näytti uusinnassa vähän niin ja näin tapaukselta.

Leafs meni avauserässä 1-0 johtoon Phil Kesselin maalilla. Melkoisessa vireessä oleva Kessel ampui reboundin sisään Phaneufin vedon jälkeen.

Toisen erän alussa Colton Orr otti yhteen Andrew Petersin kanssa ja voittohan siitä Orrille taas tuli. Petersiä ei kyllä kauheasti kentällä näkynyt koko pelin aikana.
Devils tuli toisen erän loppupuolella tasoihin David Clarksonin maalilla. Clarkson haasteli aiemmin Phaneufia tappeluun, mutta Dion malttoi hyvin hermonsa. Aika varkain tuo maali pääsi syntymään ja Devils tasoihin.

Kolmannessa erässä Leafs sai hyvän hengen päälle ja painosti semisti kolmatta erää. Jäähyt meinasivat pilata Leafsin pelin, kun sekä Martin että Parise tuhlasivat avopaikat. Martinilla varsinkin oli koko maali auki. Onneksi ei maistunut.

Jatkoajallakaan ei ratkaisua saatu joten peli eteni rankuille. Siellä Leafsin pelaajat näyttivät maalissa olleelle Danisille miten pönttöjä tehdään. Kessel pyöritti Danisin ensin aivan solmuun. Parise teki saman Jiggylle. Tämän jälkeen Kulemin ampui maalin ja Elias vastaavasti ei päässyt yllättämään Jiggya puikoista. Viimeisenä ampumaan pääsi Johnny Malkin joka kynäili Leafsille voiton.

...

Kiva hyvä viihdyttävä peli ACC:ssä ja Leafsille tärkeät pisteet. Eiku... No kivempi se on kuitenkin voittaa kun hävitä.

John Mitchell on pelannut viime pelit erittäin hyvin ja taas eilen hän pääsi pinnoille. Kaberleltakin parempaa peliä mitä aiemmin. Myös Grabo pelasi muistaakseni ihan hyvin.

Freddie Sjostrom pelasi pelaavaan kokoonpanoon pari viikkoa tulleen loukkaantumisen jälkeen. W. Primeau oli pois kokoonpanosta ja nelosketju oli muodossa Orr-Wallin-Lundmark.

...

Lauantaina pelit jatkuu tulikuumaa Montreal Canadiensia vastaan. Molemmat joukkueet ovat hyvässä vireessä joten toivottavasti kentälläkin tapahtuu.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Toronton kokoonpano kuluvan kauden avausottelussa:

Blake — Stajan — Stalberg
Hagman — Grabovski — Ponikarovsky
Wallin — Mitchell — Stempniak
Rosehill — Primeau — Orr

Beauchemin — Schenn
Kaberle — Komisarek
White — Exelby

Toskala

...ja ennakoitu kokoonpano ensi yönä:

Kulemin — Bozak — Kessel
Stalberg — Grabovski — Caputi
Mitchell — Hanson — Sjostrom
Lundmark — Wallin — Orr

Beauchemin — Phaneuf
Kaberle — Schenn
Gunnarsson — Finger

Gustavsson

...ihan tässä jo jänskättää, millainen kokoonpano Leafsilla onkaan maaliskuussa 2011.
 

TML

Jäsen
Maple Leafs - Canadiens 3-2 SO

Johan on Leafs ruvennut näitä jatkoille menneitä pelejä voittamaan. Nyt kaatui jopa Habs, joka on ollut yleensä kova jatkoilla.

Hieman harmitti tuomarityöskentely ja se, kuinka mielestäni pari aika selvää Habs -jäähyä jäi viheltämättä. Muun muassa Kulemin kaadettiin mutta pilli ei soinut. Leafs sai yhden yv:n ja osui sillä ainoalla. Habs sai pyöritellä YV:tä useammin ja osuivatkin sitten kerran.

Leafsin maaleista vastasi tuttuun tapaan ykkösketju. Ekassa maalissa Bozak löi Phaneufin lämärin reboundit sisään, toisessa Kulemin ja Kessel maalasivat vastahyökkäyksestä. Kuleminilta hyvä tulo alueelle ja nopea syöttö, Kesseliltä jälleen huima ranari.

Habsin maalit teki Gionta. Eka meni helpolla Monsterin taakse, toisessa Gionta ohjasi maalin edestä 2-2 tasoituksen.

...

Ei sen kummempia jaksa kirjoitella tuosta pelistä. Viikko sujui jälleen mahtavasti kun Leafs voitti kaikki 3 peliään. Kaatuipa vielä inhokit Sens, Devils ja Habs. Hieman liikaa "menetetään" pinnoja päästämällä vastustaja jatkoajalla/rankuille, mutta kyllähän nuo voitot kelpaa tuli ne millä tavalla tahansa.
 

TML

Jäsen
Pre-game Toronto Maple Leafs - Florida Panthers

Uusi viikko käynnistyy Leafsilla ja heti tarjotaan paikkaa jättää idän viimeisen titteli taaksepäin. Bruins-faneja ei Leafsin nykymeno varmasti miellytä. Jos sama meno jatkuu saattaa taakse jäädä vielä useampikin joukkue. Sinällään tällä ei mitään muuta merkitystä ole, muuta kuin että Bruins ei ihan niitä parhaimpia pelaajia pääse varaamaan.

Leafs tänään:
Kulemin--Bozak--Kessel
Stalberg--Grabovski--Caputi
Mitchell--Hanson--Lundmark
Sjostrom--Primeau--Orr

Kaberle--Schenn
Beacuhemin--Phaneuf
Gunnarsson--Finger


Hieman yllättäen Richard Wallin on poissa kokoonpanosta. Mielestäni pelannut viime pelit ihan hyvin. Lundmark on ollut aika turha, Caputistakaan ei vielä ole parhainta hyötyä saatu irti. Mitchell on parantanut peliä ja hänet voisi palkita kyllä laittamalla Grabonkin viereen. Tosin siinä nyt olisi sitten taas kaksi miestä ketkä eivät kiekosta hevillä luovu.

Leafs on voittanut Panthersin 2 kertaa tällä kaudella ja toivotaan että hyvä kotivire saa jatkoa. Jotenkin kuitenkin tuntuu että nyt kun viime aikoina on koviakin nippuja kaadettu, niin tällä viikolla tulee omiin kun vastassa on 3 pleijariviivan alapuolella olevaa tiimiä. Saas nähdä.
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 1-4

Sieltähän se tappio sitten tulikin. Panthers tuli ja nappasi 4-1 voiton Leafsista, kotijoukkueen tehdessä taas kerran vastustajan keskinkertasesta kassarista sankarin. Moneskohan kerta tällä kaudella, etenkin kotiottelussa, että Leafs vie laukaukset selkeästi ja tekee vastustajan maalivahdista vezina kandidaatin?

Luke Schennin ja John Mitchellin virheestä Panthers pääsi 1-0 johtoon avauserässä. David Booth karkasi ja pussitti varmasti. Avauserä oli täysin Leafsin hallinnassa, mutta viimeistely ontui ja laukaukset olivat melkoisen heppoisia.

Avauserän parasta antia oli Colton Orrin kova pusu josta seurasi yksipuolinen tappelu Orrin ja Tarnaskyn välillä. Suhina käy TML:n takissa kun Colton Orrista onkin yhtäkkiä tullut yksi suosikeista.

Toinen erä oli melko unettava ja tasainen erä. Vähän oli maalipaikkoja ja tunnelmakin oli kuin hautajaisissa. Kolmannessa erässä alkoikin sitten pölisemään. Heti erän toisella minuutilla David Booth pääsi ohjaamaan Bryan McCaben vedon sisään. Sen näki jo kaukaa tulevan, että jos McCabe pääsee vetämään niin eiköhän taas pölise. Missä oli laituri?

Viimeisen naulan arkkuun löi erän puolenvälin jälkeen Michael Frolik. Vastahyökkäyksestä Frolik ampui lujan lämärin joka lopulta otti kimmokkeen Leafs pakista ohittaen Jiggyn. Ei Jiggya voi juuri maaleista syyttää (1 läpiajo ja 2 kimmoketta), mutta olisihan hänkin parempaan voinut venyä.

Pari minuuttia ja parikymmentä sekuntia ennen ottelua loppua pääsi Leafs vielä kaventamaan Sjostromin maalilla. Laiha lohtu kun Mr. Garrison iski limpun vielä tyhjään maaliin.

....

Ylivoima oli jälleen kerran surkeaa. Mahdollisuuksia kyllä tarjottiin, vieläpä 5-3 vastaan ja kolmannessa erässä, kiivaimmaan takaa-ajon aikanakin kolmisen kertaa. Mielikuvituksetonta ja laiskaa ylivoimaa.

Wilson kikkaili pelin alussa ketjujen kanssa, mutta lopulta kentälliset olivat tutuimmissa muodoissa. Hanson-Wallin-Sjostrom oli pätevä, Kuleminille myös iso peukku. Phaneufilta myös ihan hyvä peli. Miinuksia Schennille, Mitchelille ja Grabovskille.

Eikä varmaan yllättänyt ketään että McCabe nappasi syötön ja tehotilastoihin +4. Samalla kun Clemmensen torjuu 43 laukauksesta 42. Entiset Leafsit loistavat aina ACC:ssä.

....

Torstaina uudelleen Thrashersia vastaan ja lauantaina Rangers HNIC-pelissä. Viikko päättyykin sitten aina helppoon Penguins -peliin.
 

TML

Jäsen
1st period Thrashers - Maple Leafs

Eka erä takana Atlantassa ja tilanne 1-1. Leafsilta ihan hyvä erä. Monsterilla ei juuri tilanteita ollut ja Leafsilla paikkoja kyllä riitti. Peräti kolme tolppaa nähty toistaiseksi.

Thrashers siirtyi 1-0 johtoon ylivoimalla. Leafs otti boksin syynä liikaa pelaajia jäällä ja Zach Bogosian rokotti yv:llä. Leafs pelasi juuri ennen Thrashers ylivoimaa erittäin hyvin 4-4 vastaan, mutta tolpat ja Pavelec pelastivat kotijoukkueen. Kessel kilautti tolppaan ja pääsi melkein sohimaan Phaneufin reboundin sisään.

Kessel korvasi nuo missaukset kotvasen kuluttua avausmaalista. Nik Kulemin polki täyteen vauhtiin omalta alueelta kusettaen ensin Enströmin pois alta, sitten imien Afinogenovin ja Kubinan itseensä jättäen Kesselin vapaaksi. Kesselilla kiekko pomppi vähäsen, mutta onneksi kiekko upposi verkkoon. Kulelta aivan mahtava esityö tuohon maaliin.

...

Lundmark poissa kokoonpanosta ja Primeau hänen tilallaan. Hyvä niin. Eipä tuosta Lundmarkista juuri iloa ole ollut.

Monster tänään siis maalissa ja hän tavoittelee kuudetta peräkkäistä voittoa.

Stalbergin katseleminen jotenkin rasittaa. Huikea vauhti on pojalla koko ajan, mutta jos jostain saisi pikkasen käsiä lisää, niin avot! Vaikka Mitchelliltä pikkasen pois käsistä ja ne siirtäen Stalbergille. Myös kiloja olisi mukava saada lisää Stalbergille, sillä tuntuu ettei noissa taklauksissa ole juuri mitään puhtia. Tulee Toni Koivisto (ensimmäisiltä Ilves-kausilta) mieleen Stalbergista.

Antropovilta aika heikkoa peliä toistaiseksi. Muutenkin Thrashers ei ole saanut juuri mitään aikaan hyökkäyspäässä. Cheliosin näkeminen nauratti myös.

....

Samalla vauhdilla vain toiseen erään niin eiköhän tästä ihan hyvä tule. Thrashers oli paineen alla avauserässä ja Leafsilla oli kyllä paikkoja repiä eroa ja olla selkeässäkin johdossa.
 

TML

Jäsen
Thrashers - Maple Leafs 1-2 OT

Monsterille 6 voitto putkeen jatkoajan jälkeen. Vähän kyllä kismittää kun turhan usein vastustajalle on annettu piste vaikka hallinta on koko varsinaisen peliajan ollut Leafsille. Tosin alkukaudella tuli otettua näitä yliaikapelejä tukkaan melko tiuhaan, joten pitää tyytyväinen olla näihin voittoihin.

Eka ja kolmas erä oli Leafsin hallintaa, toinen sitäkin tasaisempi.

....

Toinen erä oli vähän vaisumpi erä ainakin Leafsin osalta. Ei tapahtunut kauheasti Caputin loistavaa maalipaikkaa lukuunottamatta. Hieman yllättäen tuo paikka kuitenkin Caputille aukesi, eikä hän pystynyt parhaimpaan suoritukseensa.

Kolmannessa erässä peliin saatiin taas uutta puhtia ja Leafs kilautteli taas tolppia. Taisi 4 kertaa Leafs osua tolppaan koko pelin aikana. Hienon "kling" -koosteenkin Leafs TV oli saanut aikaan.

Monsterilta pari hyvää koppia kolmanteen erään, mutta jmalauta kun ei taas puolustusalueen purut onnistuneet. Helpot parin metrin syötöt jäivät vastustajan lapaan ja omalla alueella pyörittiin paljon kauemmin mitä pitäisi.

Enivei kolmas eräkin oli lopun hurlumheitä ennen hyvin Maple Leafsin hallussa mutta ratkaisu osuma jäi varsinaisella peliajalla uupumaan. Mentiin siis jatkoajalla.

Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin alle minuutti, niin Leafs nelikko Phaneuf-Beauchemin-Kulemin-Grabovski sai värkättyä kiekon maaliin. Beauchemin kaivoi laidassa hyvin kiekkoa ja Phaneuf katkoi viivassa kiekon toimittaen sen välittömästi maalissa. En huomannut katsoa mistä Grabovskin osasta kiekko maaliin kimposi, mutta kaikki lasketaan. Grabo siis JA osuman tekijä.

....

Yleisöä näytti olevan hallissa todella vähän ja tunnelma oli sen mukainen. Onko muuten yleisömäärässä näkynyt dramaattista laskua nyt kun Ilja on poissa?

Gunnarsson, Phaneuf ja Beauchemin esiintyivät edukseen pakeista. Hyvän pelin pelasivat kyllä muutkin, mutta nuo kolme nyt eniten nostivat tasoaan. Phaneuf on kyllä mahtava pelistä toiseen ja jos ei paremmin tietäisi, niin voisi sanoa että Calgaryssa oltiin todella sekaisin kun Dionin myivät.

Vaikka on tässä pelejä tullut taas katseltua ympäri vuoden, niin tänään jotenkin kolahti peliä katsellessa että ovatkohan etenkin Hanson ja Caputi vielä valmiita tähän liigaan? Stalberg on myös siinä ja siinä. Ensi kautta silmällä pitäen nelonen ja ykkösketju voi pysyä samana mitä nyt, mutta mitä 2- ja 3-ketjuihin laitetaan?

....

Ihan hyvä vieraspeli Leafsilta ja ansaittu voitto. Monster pelasi varman ja hyvän pelin, ykkösketju oli alati vaarallinen. Tolpatkin kilisivät ja Pavelecille pitää myös nostaa hattua.

Leafsin viimeisen sijan kannalta kierros oli kuitenkin vittumainen. Islanders voitti, Bolts voitti ja Canes pääsi jatkoille. Habs sentään voittanee Panthersin.

Lauantaina vastassa Rangers ja kiusanteko jatkukoon näitä "haluamme playoffseihin" -joukkueita vastaan.
 
Yleisöä näytti olevan hallissa todella vähän ja tunnelma oli sen mukainen. Onko muuten yleisömäärässä näkynyt dramaattista laskua nyt kun Ilja on poissa?
Hieman OT, mutta vastataanpa nyt. Eipä nyt Ilyan lähdettyä mitään dramaattista laskua ole ollut, vaikka parissa pelissä ollutkin kotona vain 11-12k väkeä. Tärkeintähän se on se voittaminen, myös Atlantan väestölle, kun esimerkiksi kahden voitetun ottelun jälkeen Flyersia vastaan viime lauantaina oli jopa yli 17tuhatta katsojaa (noin 90% täysi halli) ja keskiarvo Ilyan jälkeen pienen tarkistelun jälkeen olettaisin olevan aikalailla sama kuin ennen Ilyaa. Valitettavan harvoin sieltä tosin pieneltä porukalta ääntä lähtee...

Tolpat ja Pavelec estivät näemmä masentavat lukemat eikä onneksi Leafsinkään peli parhaimmillaan ollut. Ei pelistä enää sen kummempaa, mutta ainakin päästiin pisteen lähemmäs Bostonia ja ero yhden ottelun vähemmän pelanneeseen Bruinsiin enää kaksi pistettä.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Ylivoima oli jälleen kerran surkeaa. Mahdollisuuksia kyllä tarjottiin, vieläpä 5-3 vastaan ja kolmannessa erässä, kiivaimmaan takaa-ajon aikanakin kolmisen kertaa. Mielikuvituksetonta ja laiskaa ylivoimaa.

Toronton ns. ylivoimapeli on yksi NHL:n tämän kauden surkuhupaisimmista farsseista. Jotenkin oireellista on se, että yv:n keskeinen pyörittäjä ja vastuupelaaja Kaberle on täysin varjojen mailla — onko se sitten syy vai seuraus yv:n toimimattomuudelle/toimimattomuudesta, on vaikea sanoa.

Viimeisissä 15 ottelussa Kaberlen tehot ovat 0+2. Ylivoiman ykköspakille nuo lukemat ovat lähinnä säälittävät. Miehen tehot ovatkin laskeneet kauden edetessä. Runkosarjan otteluissa 1-20 Kaberlen pisteet olivat 2+20. Otteluissa 21-40 tehot olivat 1+12, ja otteluissa 40-64 3+9.

En tiedä, mitä miehelle on tapahtunut. Täytyy tutkiskella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös