Mainos

Toronto Maple Leafs 2009-2010

  • 189 592
  • 680

TML

Jäsen
Pre-game Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs

Albertaan matkannut Maple Leafs kohtaa ensi yönä Oilersin. Oilers on viime aikoina pelannut heikosti (vaikka peräsimessä on itse Pat Quinn), kun taas Leafs lähtee ottelun parin hyvän pelin saattelemana. Toskala pelasi Pensiä vastaan hyvän pelin ja Leafs -twittaaja "Jonas640" epäilee että Vesku pelaa tänään maalilla.

Kentälliset ovat viime peleissä eläneet paljon ja saas nähdä mikä tänään lopullinen kokoonpano on. Kulemin-Stajan-Kessel pelasivat yhdessä viime pelissä ja oletan että samalla jatketaan. Blake on otettu pois Grabon vierestä ja Blake pelaa Primeaun ja Stempniakin kanssa ihan hyvässä puolustavassa kentässä. Poni tuo hyvää vääntövoimaa Hakin ja Grabon viereen. Nelonen on ollut pitkään tuo Orr-Mayers-Wallin.

Mitchell ja Stalberg palaavat mukaan noin viikon päästä ja sitten ainakin hyökkäys on muodossa missä kuuluukin. Wallin tekee varmaan tilaa Mitchelille, mutta kuka heitetään Stalbergin tieltä? Olisiko se Mayers vai kenties Jason Blake? Tuskin Blakea katsomoon laitetaan mutta harmi jos Stalberg ei kokoonpanoon mahdu.
 

TML

Jäsen
Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs

Ei päättynyt vuosi hyvin kun Oilers voitti 3-1 ja nappasi kaksi pistettä.

Oilers meni avauserän viimeisellä minuutilla 1-0 johtoon Gilbert Brulen maalilla. Toskalalta on näemmä mahdotonta saada kahta hyvää peliä putkeen, sen verran helpolla eka osuma upposi. Ottelun puolessa välissä Patrick O'Sullivan iski 2-0 ja loppu alkoi häämöttää kun kolmannen erän alkuun sama herra iski 3 maalin johdon isännille.

Leafs kavensi pelin vielä 3-1 numeroihin 4-3 vastaan ylivoimalla, kun pelikellossa oli enää 4 minuuttia jäljellä. Maalintekijänä oli Phil Kessel, joten jotain hyvää matsista oli että Kessel päätti tuon maalittoman/pisteettömän putkensa. Tosin kyllä taas laukauksiakin lähetti siihen malliin, että pakkohan sen maalin oli jossain vaiheessa tultava.

Toisessa erässä Leafs oli turhan passiivinen ja karkumatka kolmannessa erässä oli liian suuri. Kolmas erä muuten sujui aika selvässä Leafs -komennossa, mutta vastustajan maalivahti, jälleen kerran, oli kuin muuri ja torjui melkein nollapelin.

Murhaavaa on kyllä tuo Leafsin alivoimapelikin. Kaksi ylivoimaa vastustajille ja kaksi maalia samaten. Jos ei pysty neljällä pelaajalla puolustamaan omaa maalia, niin lopettakaa herran jestas niiden jäähyjen ottaminen!

Jotain yhteenvetoa voisi tässä parin välipäivän aikana vetäistä kun kerta vuosikin vaihtuu ja Leafs on pelannut tasan puolet otteluistaan. Leafsin pelit jatkuvat lauantaina Calgaryssa.
 

TML

Jäsen
Kahden ottelun vieraskiertue Kanadassa päättyi kahteen 3-1 tappioon. Lauantain Flames pelissä yksi musta minuutti romutti voittohaaveet.

Ensimmäinen erä ja oikeastaan koko peli oli aika tasaista vääntöä missä kumpikaan ei mitään pitkää hallinta jaksoa saanut aikaan. Leafs meni reilun 3 minuutin pelin jälkeen johtoon Jason Blaken röyhkeällä nousulla.

Toisessa erässä Leafs jäähyili alkupuolella ja Flames pääsi hyvin peliin mukaan. Stalbergin heikko syöttö Komisarekille avasi Flamesille tilaisuuden minkä he käyttivät hyväksi. Kaberlekin siivosi maaliviivalta kiekon pois, mutta siivosi sen suoraan Iginlan lapaan jolla oli helppo työ tasoittaa peli.
Alta minuutti myöhemmin Ponikarovsky ajoi turhan lujaa Kipperin päälle ja tästä seurauksena Flames ylivoimalle. Ylivoimalla Iginla kaivoi kiekon kulmasta Glencrossille joka ampui (kai pakin jalan kautta) kiekon ohi Monsterin.

Leafs jäätyi tämän jälkeen hetkeksi kunnes homma tasoittui ja vierailijatkin heräsivät. Kolmannessä erässä Leafsilla oli muutama hyvä paikka tasoittaa, mutta väärille miehille tulivat paikat. Ensinnä Colton Orr sai hyvän paikan, sitten loppupuolella Tomas Kaberle. Orrin käsillä ei mitään maagista saada aikaan ja Kaberle nyt odottaa aina syöttöpaikkaa vaikka vetääkin voisi.

Lopulta ratkaisu tuli tyhjään maalin kun Jason Blake ei saanut kontrolloitua kiekkoa laidan vieressä. Glencross teki toisen maalin ja samalla Captain Iggy saalisti illan kolmannen tehopisteen. Daymond Langkowille myös kolmen pisteen ilta syöttöjen muodossa.

....

Leafs pelasi reilun 4 peliminuutin jälkeen 3 sentterillä kun Mikhail Grabovski loukkaantui. Siirretyn rangaistuksen aikana Grabo tuli keskialueelle pää alhaalla saaden taklauksen. Aika vaarattoman näköinen tilanne mutta eipä palannut enää kehiin.

Jos sentterit ovat Stajan-Primeau-Mayers, niin mitään huikeaa hyökkäysnäytöstä on turha odotella. Eihän niitä maaleja tämän jälkeen tullutkaan.

Ei siis mikään huono peli Leafsilta, mutta tuosta pelistä olisi kyllä voinut olla tyytyväinen siihen pisteeseenkin. Kipper torjui varmasti, mutta ei ollut Monsterkaan huono. Ekassa maalissa ei saanut ensimmäistä vetoa kiinni ja lopulta kiekko pomppi Iginlalle. Toisessa maalissa puolestaan veto taisi muuttaa suuntaa Luke Schennistä.

...

Ensi viikolla Leafs pelaa neljä ottelua, kahdesti back-to-backit. Taas ihmeellinen järjestely änäriltä mutta minkäs teet.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Leafs pelasi reilun 4 peliminuutin jälkeen 3 sentterillä kun Mikhail Grabovski loukkaantui. Siirretyn rangaistuksen aikana Grabo tuli keskialueelle pää alhaalla saaden taklauksen. Aika vaarattoman näköinen tilanne mutta eipä palannut enää kehiin.

Jos sentterit ovat Stajan-Primeau-Mayers, niin mitään huikeaa hyökkäysnäytöstä on turha odotella.

Grabovski on sivussa kuutisen viikkoa loukattuaan ranteensa. Myös Primeau on sairiksella, polvivamma pitää miehen pois kokoonpanosta 2-4 viikkoa. Mikäs hätä tässä, tehdään Kaberlesta sentteri.
 

TML

Jäsen
Grabovski on sivussa kuutisen viikkoa loukattuaan ranteensa. Myös Primeau on sairiksella, polvivamma pitää miehen pois kokoonpanosta 2-4 viikkoa. Mikäs hätä tässä, tehdään Kaberlesta sentteri.

Dodih, olipas taas mukavia uutisia heti aamun alkuun. Hyvä kun muutenkin on änäritason senttereitä niin paljon kokoonpanossa. Ja eihän tässä onneksi kauden kriittisimmät vaiheet olekaan edessäpäin.

Wallin ja Bozak nostettanee ylös Primeaun ja Grabon tilalle. Mitchellinkin pitäisi kohta olla taas pelikunnossa joten vähän helpotusta tuohon sentteriosastoon saadaan. Taitoa kuitenkin lähti todella iso osa ja Primeaun puolustustaidot ovat loistavat.

Kiva nähdä Bozak mahdollisesti pelaamassa. Sentterijärjestys taitaa olla Stajan-Bozak-Wallin-Mayers. Kun Mitchell saapuu ottanee hän 2-sentterin paikan. Itse kyllä haluaisin nähdä Bozakin jatkavan (tai no riippuu tietenkin miten hän pelaa) ja Wallin voisi painua takaisin farmiin.

Saas nähdä mitä Wilson saa aikaan tiistain peliin. Helpoksi ei tämä "pleijari-taistelu" mene.
 

TML

Jäsen
Pienen pohdinnan jälkeen tulin tuossa viime yönä siihen tulokseen että Leafsilla on tällä viikolla edessä kohtalon viikko. Ehdottomasti tärkein viikko toistaiseksi tällä kaudella.

Leafs on 2 ottelun tappioputkessa ja tällä viikolla joukkue pelaa viidessä päivässä peräti 4 peliä. Kaiken tämän he tekevät ilman 2- ja 3-sentteriään joten kovin vaikeaa tulee kyllä olemaan.

Vastustajat ovat Panthers (H), Flyers (A), Sabres (A) & Pens (H). Eli ainakaan loppuviikko ei helpoimmasta päästä tule olemaan. Panthersilla on maalintekovoimaa löytynyt parissa viime pelissä ja Flyers pääsee taas levänneenä Leafsin kimppuun keskiviikon pelissä. Sabresista nyt voittoa ei todellakaan ole otettavissa niin kauan kun Miller seisoo maalilla. Pens kaatui viimeksi iglussa mutta tuskin aliarvioivat tällä kertaa Leafsia kun matkaavat tappioputkessa. Aika tärkeää olisi tänään kaataa Panthers ja katkaista tuo orastava tappioputki heti poikki.

Sarjataulukossa kahdeksantena majaileva Canadiens on 8 pisteen päässä Leafsista, 2 ottelua enemmän pelanneena toki. Canadiensin ja Leafsin väliin mahtuu kuitenkin viisi joukkuetta (Panthers & Flyers), joten ihan ensimmäisenä Leafs ei ole ehdolla Habsin tilalle 8. paikalle.

Summa summarum, jos tällä viikolla tulee 0-2 pistettä voi alkaa hiljalleen valmistumaan kohti treidi takarajaa jossa lihoiksi laitetaan Ponit, Kaberlet ja muut. Jos taas jollain ilveellä viikko saataisiin klaarattua 6-8 pisteellä olisi Leafs taas kandidaattina pleijareihin.
Edellisvuosina on tälläisessä tilanteessa tullut jännitettyä kumpaa sitä oikein haluaisi, jumbosijan ja hyvän draftivuoron vai pleijareihin panostamisen. Nyt ei tuota draftpeikkoa onneksi ole.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Todennäköisyys Leafsin pleijaripaikkaan on tällä hetkellä jotain 2 prosentin luokkaa ja sen saavuttamiseksi olisi joukkueen pelattava loppukausi samaa tahtia kuin divisioonan kärkijoukkueet ovat pelanneet tähän saakka...

En usko, että Burke luopuu Kaberlesta tai saa häntä kaupaksi. Burken pitää nimittäin ajatella myös ensi kaudeksi joukkuetta, eikä hän tule saamaan mistään Kaberlen tasoista pakkia samaan hintaan. Toisaalta monella Kaberlea playoff-vahvistukseksi havittelevalla joukkueella ei ole mahdollisuutta miestä ottaa, koska tällä on sopimusta ensi kaudeksi.

Toisaalta joku campbell tms. ylihintainen, mutta ihan kelvollinen pelaaja plus varauksia vaihdossa Kaberleen on ainakin teoriassa ihan mahdollinen. Leafsilla on ensi kaudella tyhjää palkkakatossa ja siten ehkä mahdollisuus varauksia vastaan ottaa ylihintaisia sopimuksia pariksi vuodeksi (jälleenrakennusajaksi).
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Tuskinpa Kaberle Leafseista mihinkään lähtee - etenkin kun miehellä on NTC ja hän on vihjaillut haluavansa päättää uransa Torontossa, mikäli seura vain niin haluaa. Jos Kaberle treidataan, niin tämä tapahtuu ensi kesänä kaupassa, jossa Torontoon päin liikkuu ainakin ykkösketjutason sentteri. Varausvuoroihin ja lupauksiin en usko Burken olevan halukas miestä vaihtamaan. Sitä vastoin Poni ja Stajan laitetaan lähes varmasti lihoiksi siirtorajalla, mikäli playoffviivan tuntumaan/yli ei siihen mennessä olla päästy. Muita potentiaalisia kaupattavia ovat Hagman ja White, mutta näistä miehistä luovutaan vain tosi hyvän tarjouksen kohdalla. Oma lukunsa ovat sitten vielä Toskala, Blake ja Finger, joista Leafs luopuisi varmaan ilmaiseksi mikäli joku hullu miehistä kiinnostunut olisi. Blake on tosin viime aikoina ollut varsin hyvässä vireessä, mutta ei hän silti sopparinsa arvoinen ole.
 

TML

Jäsen
Pre-game Maple Leafs - Panthers

Tänä yönä siis pelataan Leafs-Panthers ottelu, vaikka kiinnostus taitaa kanadalaisilla olla enemmänkin tuolla nuorten finaalin puolella. ACC nyt on kuitenkin täynnä mutta tv-katsojia ei varmasti Leafs-Panthers peli kauheasti nappaa.

Loukkaantumisista huolimatta Leafs kokoonpano ei kauhean erilaiselta näytä, mitä jo aiemmin tällä kaudella ei olisi nähty. Mitchell palaa sairaslomaltaan ja Wallin on taas pelaavassa kokoonpanossa. Tyler Bozakia ei siis ainakaan vielä nähdä.

Kulemin Stajan Kessel
Blake Mitchell Stempniak
Ponikarovsky Wallin Hagman
Stalberg Mayers Orr


Pakistoon tuli paha lovi kun Komisarek on poissa tämän päivän ja huomisen pelistä olkapäävammansa takia. Eli se sama olkapää ilmeisesti pamahtanut uudelleen. Nämä pari peliä huilaa mutta saattaa olla jo loppuviikon peleissä mukana.
Schennin täytyy nostaa tasoa mikäli pääsee tuohon Kaberlen viereen. Kolmospakkipari pelottaa aivan perkeleesti (Exelby-Finger), mutta eiköhän kolmikko Kabby-Beauch-White pelaa aika isot minuutit. Onneksi vastustaja antaa tasoitusta peluuttamalla Bryan McCabea takalinjoillaan.
Maalissa Leafsilla torjuu Monster Gustavsson.

Must win.
 

TML

Jäsen
1st period Maple Leafs - Panthers

Eka erä takana ja vierailija Panthers johtaa 1-2. Molemmista Panthersin maaleista vastasi ex-Leafs Bryan McCabe ja ekassa syöttäjänä toimi vielä Dominic Moore, myöskin ex-Leafs. Leafsin osumasta vastasi ylivoimalla Lee Stempniak.

Leafsilta aika heikko erä, etenkin sen alkupuolisko. Aika löysää oli pelaaminen ja Panthers päästettiin melko helposti peliin mukaan. Niklas Hagmanin kiekonmenetys Panthers sinisen alla johti vastahyökkäykseen jonka McCabe päätti kovalla lämärillä maaliin.
Hieman myöhemmin sama mies oli asialla ylivoimalla. Seidenberg pelasi kiekon todella nätisti McCabelle joka tällä kertaa päätti vetää ranteella. Maskia oli sen verran ettei Monster saanut kopattua ja kas kummaa, taululla 0-2 ja McCabe nauraa koko ACC:lle. Että pitikin vittuilla tuossa pre-gamessa.

Leafs pääsi onneksi peliin mukaan nopeasti osuessaan ylivoimalla. Stajan pelasi kiekon Kaberlelle joka levitti sen toiselle puolelle Stempniakille. Stempniakin one-timer osui ja peli 1-2.

Leafs sai toisen ylivoima mahdollisuuden Dominic Mooren ajeltua Blakea selästä. Tämä ylivoima oli kuitenkin melko hyödytön. Erän lopussa Stajanin ketju sai hyvän painostuksen Panthers alueelle ja maalikin oli pienten pomppujen päässä. Vokoun ja Ballard selvittivät kuitenkin tilanteen ja Panthers pääsi tauolle johdossa.


Mitchell ei juuri väläytellyt avauserässä. Aika perus menoa häneltä toistaiseksi.
Ketjujakin Leafs jonkin verran on muutellut. Hagman laitettiin neloseen Mayersin ja Orrin kanssa, Stalberg puolestaan pelaa Stajanin ja Kesselin kera. Kule-Wallin-Poni on kolmosketju.

Erän lopussa ilme oli jo paljon parempi Leafsilla. Kunhan tuo McCaben kuti saataisiin pidettyä kurissa niin saattahan tästä vielä jotain tulla. McCrapin hat-trickia en vaan pystyisi mitenkään sulattamaan.
 

TML

Jäsen
2nd period Maple Leafs - Panthers

Noniin, Leafs tuli tasoihin ja meni vieläpä ohitse. Ihan hyvä erä Leafsilta vaikka molemmilla oli omat paikkansa ja erä melko tasainen.

Leafs tuli erään hyvällä meiningillä ja palkkio tuli reilun 3 peliminuutin jälkeen. Orr-Mayers-Hagman ketjui sai kiekon Panthers alueelle ja muutaman kiekon siirron jälkeen Kaberle ampui kiekon viivasta verkkoon. Jälleen one-timer maali ja Colton Orrille iso peukku maskin tekemisestä. Mayers ja Hagman hankkivät syöttöpisteet tuohon maaliin.

Tämän jälkeen Panthers paransi peliä ja pari kertaa tulivat vaarallisesti vastahyökkäysten johdosta. Perinteistä toisen erän meininkiä kun vaihtoaitiot ovat kaukana. Monster pelasi kuitenkin hyvän toisen erän ja napsi muutamat laukaukset varmasti kiinni.

Kun erää oli pelattu reilut 16 minuuttia pääsi Leafs johtoon. Dvorak taisi olla Panthers pelaaja jonka syöttö epäonnistui ja pomppi viivassa olleen pakin mailan yli (Mr. Garrison?). Nik Kulemin lähti hurjalla vauhdilla kiekon perään ja haki kiekon itselleen. Kulemin jatkoi maalin takaa nousua maalin eteen ja Ponikarovsky kauhoi näppärästi tasoituksen selkä maaliin päin. Todella hieno duuni Kuleminilta ja Ponilta.

...

Hyvä ehjä erä Leafsilta ja peli on ollut mukavan kurinalaista Leafsilta. Mayers otti erän lopussa tyhmän jäähyn ja se on vielä tapettavana kolmannen erän alkaessa.

En tiedä pitäisikö sanoa kun vielä vähintään erä on jäljellä, mutta Leafs pakit ovat pelanneet hyvän matsin tähän mennessä. XLB-Finger pariskunta on pärjännyt hyvin, samoin Schenn Kaberlen parina. Sama jatkukoon.

Hyökkäyksessä Stempniak, Kulemin, Wallin ja Orr ovat esiintyneet tänään edukseen. Ei muutakaan huonosti ole pelanneet mutta noille neljälle isoa peukkua.
 

TML

Jäsen
3rd period Maple Leafs - Panthers

Huh. Jännäksi meni peli mutta tulihan sieltä lopulta se 3-2 voitto.

Kolmas erä jatkui aika samalla menolla mitä aiemmat kaksi. Leafs paukutti omat paikkansa plekseihin, Panthersin yritykset taas tyrehtyivät Monsteriin. Loistava peli häneltä ja puolustus uhrautui myös hienosti.

Kun kolmatta erää oli pelattu reilu 6 minuuttia, Panthers pääsi ylivoimalle Kaberlen koukittua Stillmannia kulmauksessa. YV päättyi lyhyeen kun Nik Kulemin ahkeroi itsensä ohi Seidenbergin pakottaen hänet kampittamaan. Tasavajaalla Kessel kikkaili näyttävästi, mutta ei aivan päässyt kunnon maalipaikkaan.

Lopussa mentiin todella vauhdikkaasti päästä päähän ja paikkoja siunaantui. Leafsin yli-innokas hyökkääminen oli johtaa Panthers -osumaan, mutta niin vain Beauchemin luisteli nopeasti omalle alueelle pelastamaan tilanteen.
Tuomarikin laittoi pillin taskuun lopussa ja näin ollen Vokoun ja McCabae selvisivät ilman jäähyjä.

Viimeinen minuutti oli melkoista taistelua ja viime sekunneilla Poni heittäytyi hienosti kiekon eteen taaten voiton.

....

* Monster. Todella hieno peli ruotsalaisvahdilta. Tärkeitä koppeja vaihdosta toiseen, oli sitten kädessä maila tai ei. Maaleille hän ei voinut mitään.
* Kulemin. Jälleen vakuuttava esitys. Taistelee esimerkillisesti vaihdosta toiseen ja hänestä on kasvamassa loistava taistelija Leafsille. Vielä kun käyttäisi maalipaikkoja paremmin hyväksi, niin avot.
* Beauchemin. Omassa päässä Leafsin paras pakki. Ei kahta sanaa. Jälleen vakuuttavaa oman pään pelaamista.
* Kaberle. Vastasi hyvin vanhan pakkiparinsa tehoiluun iskemällä 1+1.
* Wallin. Wallinilta hyvä esitys myös. Poni ja Kulemin tekevät runsaasti työtä kulmissa ja Wallin pelaa tunnollisesti oman pään.
* Mitchell. Ei kauheasti väläytellyt mitään mutta ei myöskään pelannut heikosti. Tarvitsee vielä aikaa jotta pääsee omalle tasolleen.
* Stalberg. I like this speedy kid.


Ensimmäinen etappi takana tältä viikolta ja tulos paras mahdollinen. Huomenna Phillyyn jossa saattaa jonkin verran räiskyä. Orr tai Mayers joutunee kintaansa tiputtamaan.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Vaikka peli ei mikään järisyttävä spektaakkeli ollutkaan, niin saadut 2 pistettä olivat todella tärkeät Leafsille. Vähän heikomman jakson jälkeen joukkue on taas jonkin verran takamatkalla playoff-viivaa ajatellen ja mikäli haaveita viivan ylittämisestä halutaan pitää yllä, pinnoja tarvitaan enemmän kuin 1/peli. Tästä neljä matsia viidessä illassa -härkäviikosta täytyisi melkeinpä saada 6 pinnaa, jotta edellä olevia saataisiin taas kirittyä kiinni. Etukäteen helpoin ottelu on nyt kunnialla klaarattu ja ensi yönä edessä on toisen epätasaisesti pelanneen jengin, Flyersin, kohtaaminen Phillyssä. Tästä pelistä pitäisi ehdottomasti saada myös täydet pinnat, koska nuo viikonlopun 2 matsia (Sabres vieraissa, Pens kotona) eivät kovin paljoa lupaile. Pensiä vastaan nyt on jonkinmoiset saumat, mutta Sabresia vastaan on jo saavutus, mikäli kiekko saadaan useammin kuin kerran Millerin taakse.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
USA vei Kultaa Kanadan nenän alta WJC:ssä. Hieno turnaus kaikin puolin ja tänä vuonna erityisen mielenkiinotoinen Leafs- näkökulmasta, kun Leafs- varauksilta oli lupa odottaa näyttöjä.

Nazem Kadri pelasi keskushyökkääjä Kanadan ykkös/kakkosketjussa, jossa laidalla viiletti Taylor Hall kolmannen lenkin vaihdellessa Stefan Della Roverista Greg Nemisziin. Lisäksi Kadri sai kosolti vastuuta yv:llä yhdessä Hallin ja Jordan Eberlen kanssa. Luottoa siis Kadriin lyötyi ja pelikaveritkin olivat parasta A-luokkaa, joten lähtökohdat hyvään turnaukseen olivat ainakin loistavat. Oliko Kadri sitten niin hyvä kuin saattoi toivoa, onkin huomattavasti visaisempi kysymys.

Mainitaan nyt alkuun, että Kadri sijoittui turnauksen pistepörssissä 20. tehoilla 3+5 kuudessa (6) pelissä. Pitää kuitenkin muistaa, että Kanadan kovat ottelut rajoittuivat näissä kisoissa kahteen USA- peliin sekä potentiaaliseen Sveitsi- kompastuskiveen välierissä. Mihinkään Latvia- ottelun 16-0 selkäsaunaan ei juuri kannata huomiota kiinnittää.

Uudenvuodenaaton alkulohkon USA- pelissä Kadri oli selvästi vaisuin ketjussaan. Siinä missä Taylor Hall, vaikka ilman pojoja pelasikin, pujotteli ajoittain jenkkien ohi luoden usein vaaratilanteita ja Della Rovere (en muista keitä kaikkia tuolloin vieraili ketjun oikealla laidalla) iski maalin, niin Kadri oli näkymätön. YV:llä Kadri oli usein pyörittämässä peliä puolilaudassa, mutta kanukkien yv ei ollut toimiakseen ja usein Kadrin ratkaisu olikin one-timer pienestä kulmasta. Mitään neliön läpäiseviä poikittaissyöttöjä ei nähty, vaan pikemminkin tehoton kiekon siirtelyä. Maalinedessä Kadria ei taidettu nähdä kertaakaan maskia tekemässä. Se, mikä kuitenkin tästä pelistä muistetaan ja mikä saa Kadrin muuten vaisun esityksen painumaan taka-alalle, on Nazemin komea vakioveivaus arvoissa. Sama liike nähtiin jo pre-seasonilla Leafs- nutussa.

Sveitsi välierää en ole nähnyt, joten paha sen kummemmin analysoida Kadrin otteita. Lukemat kertovat kyllä omaa kieltään ja eiköhän aika moni arvaillutkin Toblerone- poikien yllätysten jäävän Venäjän kaatoon. Kadrille kuitenkin 0+1 joten pisteille päästiin.

Finaali oli ehdottomasti paras peli Kadrin osalta, vaikka lopputulos varmaan ottaakin vielä kauan päähän. Sinänsä positiivista, että Kadrikin sai peliinsä uutta vauhtia turnauksen tärkeimpään paikkaan. Kadri sai ensimmäistä kertaa käytettyä luisteluaan todella hyväksi, mutta välillä tuntui, että kiekko pysyi liiankin kauan Nazemin lavassa joukkuepelin kustannuksella. Ei hän vieläkään ollut lähelläkään Kanadan parasta pelaajaa (Jordan Eberle) tai edes oman ketjunsa näkyvintä kaveria (Taylor Hall), mutta parasta Kadria kuitenkin. Vastuuta Kadri kuitenkin sai todella paljon edelleen sekä yv:llä että pelin ratkaisuhetkillä. Kyllähän Kadrille kaksi syöttöä merkattiinkin, mutta mitään namupasseja kumpikaan ei ollut, vaan pikemminkin palkintoja kovasta työstä. Väkisinkin tuli mieleen, että oliko Kadri lopulta kaiken vastuun arvoinen. Kun nyt ajattelee, mitä Hall ja Eberle tekivät, niin vastaavan ei Nazemista vielä ollut. Toki Hall on "se seuraava junnutähti" ja Eberle kultasankari jo viime vuodelta, mutta kun vastuuta tulee yhtä paljon kuin kyseisille tähdille, niin tulostakin soisi tulevan. Hyvin usein Kadrin peli meni kulmissa pyörimiseksi ja parhaalle maalintekosektorille hänellä ei juuri asiaa ollut.

En tiedä olenko ylikriittinen Leafs- fani, joka odottaa liikoja ykköspickiltään ja joka eikä näe metsää puilta vähän samaan tapaan kuin suomalaiskannattajat, jotka näkivät vain Mikael Granlundin saamattoman pyörimisen. Kyllähän sekä Kadrin että miksei myös Granlundin pelissä oli hyviäkin asioita, mutta mikään nappisuoritus WJC mallia 2010 ei kummaltakaan ollut. Korostan, että vaikka Kadri pisteitä ihan mukavasti saikin aikaan, niin otteet jäällä jättivät toivomisen varaa.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Se toinen WJC:ssä loistanut Leafs- pick oli jenkkien Jerry D'Amigo. Viime vuoden draftin 6. kierroksen varaus pelasi todella vahvat kisat keräten 6+6 tehot seitsemässä (7) pelissä ja sijoittuen turnauksen pistepörssissä peräti neljänneksi. Sinänsä D'Amigon tehoilu ei tullut yllätyksenä, olihan hään ollut viime vuoden U-18 kisoissa jenkkien paras pistemies ja kolmanneksi paras koko turnauksessa, joka päättyi USA:n kultajuhliin. Tuo porukkahan muodosti pitkälti tämän vuoden WJC- ryhmän rungon. Silti ihan tällaista en osannut odottaa enää tällä seuraavalla tasolla.

Eipä tosin D'Amigollakaan ollut valittamista pelikavereista, kun vierellä luistelivat paljolti turnauksen pistepörssin voittaja Derek Stepan sekä Habsin toisen kiekan varaus Danny Kristo (Gaineyllä taas yksi hyvä jenkkiprospeksi pois treidattavaksi) . Vastuuta D'Amigo sai sekä yv:llä että av:llä ja oli parhaimmillaan tiukoissa paikoissa. Vain miltä kuulostaa 2+0 välierässä Ruotsia vastaan ja 1+1 finaalissa.

D'Amigosta sanottiin jo kesällä, että hän on klassinen ylisuorittaja joka tasolla ja paljolti sama tuli mieleen, kun hänen otteitaan seurasi. Pieni kokoinen hyrrä, joka ei kuitenkaan ole salaman nopea eikä myöskään yltiöpäisen taitava, vaan pikemminkin fiksu kahdensuunnan pelaaja, joka kahdesta vaihtoehdosta voittopuolisesti valitsee sen parhaan. Syynsä on varmaan siihenkin, että Jerry on 6. kierroksen varaus, vaikka näytöt sekä jenkkien junnumaajoukkueen kehittämisohjelmassa sekä U-18 kisoissa olivat kovia (Toni Rajala, kröhöm). Monta epäilijää D'Amigon on vielä todistettava vääräksi, ennen kuin hän edes voi unelmoida NHL- paikasta, mutta toisaalta tuotahan hän on tainnut tehdä jo vuosia. Silti mukavaa, että tällainenkin kaveri löytyy "farmilta". Ei siitä niin kauaa ole, kun näistäkin kavereista oli pulaa.

Sanotaan nyt vielä, että tuossa joulun alla sekoilin ja väitin Stefan Della Roverin olevan Leafsin varaus. Näinhän ei valitettavasti ole, vaan SDR on Capsin miehiä. Sääli tosiaan. Jotenkin sekoitin hänet vain Chris DiDomenicoon, joka oli viime vuoden kultajoukkueessa. Toivottavasti en nostanut kenenkään toiveita Della Roveren suhteen sillä hyvät kisat hän pelasi.
 

TML

Jäsen
Pre-game Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs

Joskus työsulkua ennen tästäkin runkosarja pelistä olisi melkoisesti kostunut, mutta eipä enää. Flyersia vastaan on toki aina kiva pelata ja heiltä sitä fyysisyyttä löytyy yllin kyllin. Mitään rivalrya on kuitenkin turha odottaa, sen verran eurooppalaistunut ja edelleen jonkin verran pehmeä joukkue Leafs on. Yksi todella hyvä hanskaaja (Orr), yksi middleweight (Mayers) ja sitten pari pakkia jotka pystyvät jollain menestyksellä hanskaamaan (Komi&Schenn). Leafsin hyökkääjät etenkin perustavat pelinsä paljon enemmän taitoon kuin kovuuteen.
Voi olla että tänään fyysisyyttä nähdään, mutta kaukana on ne ajat missä JR ja Darcy iskivät yhteen vaihdosta toiseen.


Eli viime yönä siis tuli 2 pistettä Floridalta. Niinhän sen pitikin mennä. Levännyt Flyers kohdataan kuitenkin tänään USA:n fanaattisimman lätkäyleisön edessä ja pinnojen hakeminen vaikeutuu huomattavasti. Flyersin pakka on jokseenkin sekaisin ollut ja vaikka takana on jälleen 2 tappiota putkeen, on se jonkinsortin kriisi jo ohitettu. Tosin kuten Hyttynen Flyers -ketjussa taisi sanoa, joukkue punnitaan seuraavan tappion jälkeen (kirjoitti näin siis kun ensimmäiset 2-3 voittoa Lavioletten kanssa oli tullut).
Tänään olisi hyvä sauma lisätä Flyersin "uutta tuskaa" ja lisäämällä heidän tappioputkeaan.

Leafsin mielenkiintoiset kokoonpanot toimivat viime yönä melko hyvin. Pakit pelasivat hyvin ja heihin ei muutosta tule Komin ollessa edelleen sivussa. Toskala saattaa tosin tänään pelata, kun harvemmin Wilson peluuttaa kassaria kahtena päivänä putkeen. Ottaen vielä huomioon että pe-la pelataan 2 peliä, joten voipi olla että molemmat maalivahdit pelaavat 2 peliä tällä viikolla.

....

Piti tuossa itsekin jotain kirjoitella Kadrista ja D'Amigosta, mutta SaucerPass kerkesi ensin ja hyvä niin. Todella kattava paketti noista kahdesta, eikä meikeläisellä ainakaan ole kauheasti vastaan sanomista. Lukiessa Kadrista saa kuvan että alisuoritti pahasti, mutta kyllä itsekin odotin Kadrilta todella paljon näissä nuorten kisoissa. Leafs -fanina sokeutuu kun kerrankin saa hyvän prospectin ja sitä rupeaa laittamaan hänelle hurjia pisteodotuksia. Vastuuta mies sai erittäin hyvin ja fyysisesti Kadri näytti olevan ihan hyvässä tikissä. Paikoin yhteispeli Hallin kanssakin sujui. Jokin jäi kuitenkin puuttumaan, mutta innolla odotan mitä tapahtuu kevään ja kesän aikana ja millaisena Kadri Leafsin leirille syksyllä tulee.
Toinen tapaus on sitten tämä D'Amigo joka valloitti kyllä meikeläisen esityksillään. Todella kivan näköistä peliä noissa matseissa mitkä näin ja ei maila näytä tärisevän kovassa paikassa. Leafs ei kauheasti ole hänen varaansa rakentanut, mutta aikalailla uusin silmin häntä varmasti katsotaan näiden kisojen jälkeen. Hänenkin tapauksessa innolla odottaa millaisena hän saapuu syksyllä sorvin ääreen. Missä ikinä pelaakaan.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Vähän heikomman jakson jälkeen joukkue on taas jonkin verran takamatkalla playoff-viivaa ajatellen ja mikäli haaveita viivan ylittämisestä halutaan pitää yllä, pinnoja tarvitaan enemmän kuin 1/peli.

Jos Leafs mielii pleijareihin, olisi loppukauden peleistä voitettava käytännössä kaksi kolmesta. Se kuulostaa mahdottomalta urakalta. Jos runkosarjan päättyessä pisteitä olisi 82 eikä Toronto olisi NHL:n surkein kanadalaisjoukkue, voisi loppukautta pitää edes jotenkin onnistuneena.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Jos Leafs mielii pleijareihin, olisi loppukauden peleistä voitettava käytännössä kaksi kolmesta. Se kuulostaa mahdottomalta urakalta. Jos runkosarjan päättyessä pisteitä olisi 82 eikä Toronto olisi NHL:n surkein kanadalaisjoukkue, voisi loppukautta pitää edes jotenkin onnistuneena.
Näinhän sitä voisi äkkiseltään luulla historiatilastoja tutkailemalla, mutta itäinen konferenssi on tänä vuonna luokattoman heikko ja playoff-paikkaan tarvitaan ehkä tuollaiset ~85 pinnaa. Tähän riittää Leafsin kohdalla, että voitetaan kolme viidestä, mitä en täytenä mahdottomuutena pitäisi. Tiukkaa tulee kyllä tekemään, ja noiden voittojen pitäisi nimenomaan tulla ns. päävastustajista eikä konferenssin kärkitiimeistä kuten tapana on ollut. Kauden alun katastrofin jälkeen olen tyytyväinen, jos joukkue pääsee pois noilta lottery pick -paikoilta eikä anna Bostonille mahdollisuutta huippupeluriin ensimmäisellä Kessel-vuoroistaan. Kaikki muu on plussaa.

Asiasta kolmanteen - itsekin seurasin jonkin verran Leafs-prospektien otteita junnukisoissa. Kadrista tuli mieleen lähinnä Jason Blake, eli meni melkoiseksi yksinyrittämiseksi hänen touhunsa. Asiaa ei auttanut lainkaan se, että ketjukaverina viiletti vielä pahempi kiekkorohmu eli Taylor Hall. Kummastelen edelleen, ettei Kanadan valmennusjohto erottanut näitä kahta, koska tuonkaltaiset pelaajat samassa ketjussa ei ole hyvä yhtälö. Finaalissahan tämä sitten osaltaan kostautui, kun Hallin kiekonmenetysten seurauksena laattaa kaivettiin kolmasti kanukkien repusta. Toki kyseinen kenttä lopulta pelasti joukkueen jatkoajalle, joten ihan poskelleen heidän iltansa ei sentään mennyt.

Jos Kadri oli allekirjoittaneelle pettymys, niin vastavuoroisesti jenkkien ykkösessä hyökännyt Jerry D'amigo oli iloinen yllätys. Mies ei varsinaisesti loista millään osa-alueella, mutta ei myöskään petä ja osaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ottaen huomioon että kyseessä on kutoskiekan varaus, täytyy miehen otteisiin olla todella tyytyväinen. Mahdollisuuksia NHL:ään asti on, vaikkei häntä edelleenkään voi minään huippuprospektina pitää. Aikanaan luultiin miehen tehoilun päättyvän viimeistään U18-kisoihin, mutta niin hän vaan kaksikymppisissäkin nakutteli 7 peliin mukavat 6+6 (kolmessa pudotuspelissä 5+1).
 

TML

Jäsen
Näinhän sitä voisi äkkiseltään luulla historiatilastoja tutkailemalla, mutta itäinen konferenssi on tänä vuonna luokattoman heikko ja playoff-paikkaan tarvitaan ehkä tuollaiset ~85 pinnaa. Tähän riittää Leafsin kohdalla, että voitetaan kolme viidestä, mitä en täytenä mahdottomuutena pitäisi. Tiukkaa tulee kyllä tekemään, ja noiden voittojen pitäisi nimenomaan tulla ns. päävastustajista eikä konferenssin kärkitiimeistä kuten tapana on ollut. Kauden alun katastrofin jälkeen olen tyytyväinen, jos joukkue pääsee pois noilta lottery pick -paikoilta eikä anna Bostonille mahdollisuutta huippupeluriin ensimmäisellä Kessel-vuoroistaan. Kaikki muu on plussaa.

Kerrankin voisi olla semi-tyytyväinen jos perus 9. tila tulisi kun ei tarvitse varausvuorosta huolehtia.

Vituttava tekijä koko kauden on ollut nuo sossupelit idässä, joita etenkin Habs tuntuu harrastavan. Mitään tilastoja ei itsellä ole heittää että ihan mutulla mennään, mutta luvattoman usein joku Habs ja Bolts on itsensä jatkoajalle tai rankuille vienyt antaen kaverillekin pinnan tai nipistäen itselleen sen yhden.

Leafs on jonkin verran jatkoilla ollut mutta poikkeuksetta häviävänä osapuolena. Täytyypä etsiä joku tilasto missä kerrotaan mikä joukkue on eniten pelannut noita 3 pinnan matseja. Leafsilla taitaa olla about 10?
 

TML

Jäsen
1st period Flyers - Maple Leafs

Todella hyvin alkoi peli Philadelphiassa, kun ensimmäisistä hetkistä lähtien Leafs tuli kovaa päälle ja karvasi aktiivisesti. Muutenkin vauhtia riitti ja Leafs hyökkäsi jälleen niin aktiivisesti että Flyers sai 3-1 hyökkäyksenkin heti alkuun. Ian White onneksi pelasti tilanteen.

Jamal Mayers otti heti alussa yhteen Ian Laparierren kanssa ja eipä antanut Mayers vastustajan iskeä, vaan vei tappelun helposti nimiinsä.

Hetkeä myöhemmin Ponikarovsky otti jälleen huolimattoman jäähyn vastustajan kenttäpäädyssä ja tottahan toki Flyers rokotti heti 20 sekunnisa ylivoimalla.

Ylivoima tuli todella pahaan aikaan kun Leafs oli juuri pelannut todella hyvän alun. Flyersin mentyä johtoon Leafs jäätyi tyystin ja kotijoukkue ryhtyi painostamaan. Palkinto ei vielä tullut Flyersin toisen ylivoiman aikana (Leafs pelasi hyvän av:n kerrankin), mutta kun enää alta minuutti oli erää jäljellä töppäili Leafs omalla alueella taas urakalla. Kiekonmenetys, 4 pelaajaa laidassa ja Schenn tekemässä yksin maskia Monsterille. Syvretille tarjottiin oikein kunniakuja tehdä 2-0 maali ja käyttihän hän sen hyväksi.

Vielä erän loppuun Jamal Mayers otti jäähyn tönittyään keskialueella Flyers -pelaajia. Aika ihmeellinen tuomio aika perus jälkipelistä. Leafsilla siis 3 jäähyä ekassa erässä, Flyersille ei tuomittu yhtään. Stalbergiin kohdistunut kiinnipitäminen meni läpi sormien ottelun alkupuolella.

...

Hyvä alku ottelulle mutta tyhmä jäähy ja vastustaja johtoon. Tämän jälkeen peli aivan kotijoukkueen hallussa ja Leafs kusi sukassa.
Aivan järkyttävän määrän Leafs on tarjonnut ylivoimahyökkäyksiä Phillylle. Onneksi eivät ole käyttäneet niitä hyväksi, mutta turnovereita toisensa perään on Leafsilta nähty. Samaa oli näkyvillä jo eilisessä matsissa, joten ongelmaksi on muodostumassa.

Niin ja Monster muuten pelaa tänään sittenkin maalissa. Miksei, pelasi eilen hyvän ottelun, mutta olisi luullut että häntä oltaisiin säästelty loppuviikkoa varten.
Hereille nyt Leafs.
 

TML

Jäsen
2nd period Flyers - Maple Leafs

Jälleen masentava erä takana. Erään tultiin ihan hyvällä intesiteetillä ja hieman ennen puolta väliä Leafsille oli pienenlainen momentum tuloillaan. Monster torjui pari kertaa hyvin ja piti Leafsin mukana ja sen perään Leafs loi pari hyvää maalipaikkaa. Colton Orr ja Jamal Mayers viljelivät hyvät pommit vaihdon alkuun, mutta vaihto päättyi nolosti kun Dan Carcillo ujutti kiekon kolmannen kerran Leafs maaliin. Luke Schenn luki tilanteen väärin ja lähti estämään syöttöpaikkaa, vaikka kyseessä oli 3-3 hyökkäys. Schenn taisi luulla että Phillylla oli yv-hyökkäys. Helposti pääsi Flyers 3-0 johtoon ja hyvä vaihe meni hukkaan Leafsilla.

Ylivoimaakin Leafs pääsi toisessa erässä kokeilemaan, vieläpä 5-3 vastaankin. Surkeaa kuitenkin ollut ylivoima ja aivan älyttömästi on kiekkoja ammuttu päin Flyers -pelaajia. Hyvä että ammutaan, mutta eipä ole montaa vetoa Leighton joutunut torjumaan.

Erän lopussa nähtiin hyvä härdelli kun Colton Orr lähti Mike Richardsin perään. Richards oli pari minuuttia aiemmin ottanut 2 minuutin jäähyn ajeltuaan Kuleminia selkään. Orr kävi vaihdon alussa vetämässä Richardsin pystyyn Flyers -alueella ja vaihdon lopussa Orr lähti vielä hanskaamaan hänen kanssaan. Colton on mukavan fyysinen ollut tänään ja eiköhän hän saa haluamansa tappelun kolmannessa erässä. Vaikka Orr on heavyweight ja Flyersilla on useita keskisarjalaisia, on heidän vähän pakko haastaa Orria kun Orr on käynyt Flyersin kapteenia "kouluttamassa". Toivottavasti nähtäisiin Carcillo-Orr ja Orr pääsisi antamaan kunnolla turpaan tuolla kaverille. Maalin jälkeen Carcillo kävi Leafs penkille huutelemassa jotain ja koko pelin ajan on itseasiassa Orr ja Carcillo huudelleet toisilleen.
En usein varsinaisesti toivo että jokin tappelu toteutuisi, mutta nyt olisi kiva nähdä pääseekö Carcillo näyttämään devil hornsejaan Orria vastaan käydyn tappelun jälkeen.

...

Parempi erä tämä toinen erä oli kuin ensimmäinen, mutta sen sijaan että Leafs oli kaventanut, pääsi kaveri yhden maalin enemmän eteen. Ylivoima ollut Leafsilla taas luokattoman huonoa ja muutama kaveri surffailee taas veltosti.

Joku onnistuminen erän alkuun ja Leafsilla voisi olla vielä mahdollisuudet. Pahalta kuitenkin näyttää ja Flyers on pelannut puolustuksessaan aika hyvin. Leafs ei kunnon maalipaikkoja ole saanut ja vedot on blokattu nätisti pois Leightonin ulottuvilta.
 

TML

Jäsen
3rd period Flyers - Maple Leafs

Noniin, saatiinhan sieltä sitten vielä tappelun täyteinen kolmas erä. Niin ja maalejakin nähtiin 5 kappaletta. Ikävä kyllä Leafs ei niitä kaikkia viittä tehnyt joten pisteetkin jäivät Phillyyn.

Flyers meni heti erän alussa ylivoimalla johtoon. Tekijänä juurikin Mike Richards jonka takia Flyers ylivoimalla oli.

Puolitoista minuuttia tämän jälkeen nähtiin kolmannen erän ensimmäinen ja koko ottelun toinen tappelu. Garnet Exelby lähti Arron Ashamin kanssa hippasille ja lähti tappelusta häviäjänä pois. Hienoa että Exelby kuitenkin lähti, sillä ei ole todellakaan mikään kummoinen hanskaaja.

Puolitoista minuuttia tähän lisää ja Leafs teki ottelun avausmaalin. Nik Kulemin, joka jälleen oli Leafsin paras pelaaja, nousi nätisti ja ampui rannelaukauksen ohi Leightonin. Poni teki hyvää duunia imemällä pakit itseensä.

Pian seuraavan aloituksen jälkeen nähtiin seuraava tappelu, kun Jeff Finger ja Scott Hartnell kohtasivat. Hartnellin junttaheitto ennen tappelua ei ollut jäähyn arvoinen ja tappelu meni odotetusti Hartnelille.

Leafsin pelatessa neljällä pakilla nähtiin avoimet ovet kun Danny Briere hiipi Beaucheminin taakse varkain. Briere läpi ja tarkka veto yläkulmaan ja peli 5-1.

Kymmenen sekuntia tähän lisää ja Leafs kavensi uudelleen. Stajan voitti aloituksen, Kaberle veti viivalta ja Poni ohjasi kiekon maaliin.

Heti seuraavassa aloituksessa Carcillo ei suostunut Orrin kanssa tanssiin, mutta onneksi sentään Mayers kelpasi. Mayers vei tuon tappelun ja Carcillo otti yleisön "haltuunsa" näyttelemällä hänen tavaramerkkiään, pirunsarvia. No mikä tahansa saa hänet tuntemaan rakastetuksi.

Puolitoista minuuttia taas tähän ja Francois Beauchemin otti rangaistuksen. Flyers käytti tämän hyväksi James VR:n ohjattua Prongerin vedon verkkoon. Taululla siis 6-2.

Garnet Exelby veti lopussa vielä Hartnellin päätylaitaan saaden liisan suuttumaan ja uhittelemaan Kesselille. Exelbylle kakkonen ja molemmille misconductit.

Loppu oli pelkkää pelailua jolloin molemmat tiimit pari kertaa pääsivät vielä maalipaikoillekin. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja Flyers vei pelin siis 6-2.

...

Vitutus pelistä laski tuossa kolmannen erän aikana niin hyvin, että oikeastaan vaan hymyilyttää tuo peli jälkeen päin. Kolmannessa erässä sentään tapahtui jotain, samaa ei voi ihan kahdesta ekasta erästä sanoa ainakaan Leafsin osalta.

Monsterilta ei paras päivä, mutta hänen puolustukseksi täytyy sanoa että Leafs puolusti tänään lepsusti. Lisäksi jäähyjä otettiin aivan liikaa siihen nähden kuinka surkea alivoima Leafsilla on. Ei mene kyllä meikeläisen kalloon miten tuo alivoima voi tosiaan pelistä toiseen olla noin surkea?? Alusta asti ollaan oltu surkein porukka tässä hommassa ja tuntuu että koko ajan mennään vain huonompaan suuntaan ja päästetään yhä enemmän maaleja alivoimalla pelatessa.

Wallin, Poni ja Kulemin pelasivat ihan hyvän ottelun tänään. Kule teki taas pirusti töitä ja Wallinkin alkaa päästä jyvälle änäristä.

Jamal Mayersille nostan myös hattua. Kaksi tappelua, kaksi voittoa ja hyvää taistelua ja taklauksia läpi pelin. Orr veti myös hyviä taklauksia mutta harmi ettei päässyt esittelemään parhaita taitojaan. Istui yhden maalin aikana boksissa, mutta enpä usko että tuo olisi kauheasti lopputulosta muuttanut. Leafs oli tänään ekat 4 minuuttia ja minuutit 24-30 hyvin pelissä mukana, muuten peli oli melko kuraa. Flyers käytti maalipaikkansa hyväksi ja ansaitsi voiton.

...

Eli toistaiseksi tältä viikolta saldona 2/4 pistettä. Perjantaina Sabres, lauantaina Pens. Jos näistä tulee kuokkaan niin näyttää siltä että Bruins voi varautua melko alhaiseen varausvuoroon.

Niin sen verran vielä. Viime vuosina kun ollaan hävitty ihan tarpeeksi, ollaan hävitty mutta kentällä on puhalleltu muniin. Tänään hävittiin, mutta sentään siellä kentällä tapahtui jotain mitä viitsi katsella ja se on tällä kaudella ollut hyvä asia.

edit. Niin sen vielä voisin mainita että 14 päivä tätä kuuta joukkueet kohtaavat uudelleen, tällä kertaa ACC:ssä. Ehkä silloin Orr pääsee myös irti. Täytyy kyllä sen verta perua puheita että kyllähän tässä ihan kivaa rivalrya nähtiin entisajan tapaan, vaikka uskalsin väittää ettei näin käy.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Näinhän sitä voisi äkkiseltään luulla historiatilastoja tutkailemalla, mutta itäinen konferenssi on tänä vuonna luokattoman heikko ja playoff-paikkaan tarvitaan ehkä tuollaiset ~85 pinnaa.

Tasaisen vaudin taulukon mukaan voi olla noin. Mutta koska loppukausi ei koskaan mene niin kuin alkukausi, vaan osa joukkueista luopuu kisasta siirtotakarajalla, luovuttaa pisteitä muille ja tähtää Taylor Halliin ja ratkaisupeleistä yhä useammassa jaetaan kolme pistettä, on syytä olettaa, että pisteitä vaaditaan enemmän.

91 pistettä on pienin pistemäärä, jolla on uuden pistelaskusysteemin aikana kummastakaan konferensista koskaan päästy pleijareihin. Voi olla että tällä kaudella tehdään uudet pohjat, mutta edes Leafs-fanin ei kannata elätellä toiveita 85:n pisteen riittävyydestä.

Sportsclubstatsin mukaan viidenkymmenen prosentin todennäköisyys menee tällä hetkellä 87:n ja 88:n pisteen välillä. Leafsille 88 pistettä riittää 48 prosentin todennäköisyydellä.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Tasaisen vaudin taulukon mukaan voi olla noin. Mutta koska loppukausi ei koskaan mene niin kuin alkukausi, vaan osa joukkueista luopuu kisasta siirtotakarajalla, luovuttaa pisteitä muille ja tähtää Taylor Halliin ja ratkaisupeleistä yhä useammassa jaetaan kolme pistettä, on syytä olettaa, että pisteitä vaaditaan enemmän.

Eipä näille oletuksille ole paljon pohjaa ainakaan, jos katsellaan tilastoja parilta viime kaudelta. Alla on listaus viimeisellä playoffpaikalla itäisessä konferenssissa olevan joukkueen pistesaldoista tällä päivämäärällä sekä lopullinen playoffraja ko. kaudella:

2007-08: Phi (39 ott. 44p), Bos (94p)
2008-09: Buf (40 ott. 45p), Mon (93p)
2009-10: Mon (45 ott. 45p), ???

Tasaiselta vauhdilta nuo ainakin minun silmiini näyttäisivät. Joka tapauksessa absoluuttista pistesaalista tärkeämpää playoff-taistossa on se, keneltä nuo pinnat otetaan. 85 pistettä ei taatusti riitä Leafsille, jos nuo puuttuvat 46 otetaan Penseiltä, Capseilta, Caneseilta ja lännen jengeiltä ja päävastustajille annetaan keskinäisissä kaikki pinnat. Katsotaan sitten kauden päätteeksi mikä lopullinen PO-raja on. Itse veikkaan edelleen tuota 85 pistettä, sanoivat hienot tilastoanalysaattorit mitä tahansa (ja myös, ettei Leafs saavuta tuota määrää - pakko sitä on realisti olla).
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Päivämäärä ja 8. sijalla oleva joukkue nyt ei sinänsä kerro paljoa, koska joukkueet ovat pelanneet eri määrän otteluita. Esim. Flyersillä on parempi pisteitä per peli keskiarvo kuin Habsilla ja parilla muullakin viivan alapuolella olevalla seuralla se on yhtä hyvä. Tosin Flyersinkaan prosentti ei nykyvauhdilla riittäisi kuin 84:ään pisteeseen.

Olisi melkein jalluvedon paikka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös