Toronto Maple Leafs 2008-09: Tank for the right reason, it's John Tavares season!

  • 154 149
  • 583

TML

Jäsen
Eka erä takana ja tilanne edelleen tuo 1-1. Tasaista vääntöähän se alusta loppuun oli. Kumpikaan ei juuri niskan päälle noussut, eikä vaarallisia tilanteita oikein luotu kumpaankaan päähän.

Erän lopussa näytti että Wilson muokkaili vähän ketjuja. Poni siirtyi Mooren kenttään ja tilalle ykköseen tuli Stempniak.

Deveaux aloitti siis tuossa Mooren ja Stempniakin rinnalla ja ihan jees pelin pelannut. Ei ole kauheasti herraa näkynyt mutta antoi syötön kerran lapaan ja taklasi.

Spezza ottanut jo pari boksia, toisen niistä erän loppuun joten toinen erä alkaa Leafs YV:llä. Molemmissa bokseissa on muuten tainnut olla rikottavana pelaajana Jeff Finger.
 

TML

Jäsen
Ei oikein uutta auringon alla parin erän jälkeen. Tasan edelleen. Leafs hallitsi erän loppua, muuten erä oli aika tasainen.

Toskala on pelannut erittäin hyvin, muutamia loistavia torjuntoja. Luke Schenn on taas ollut mies paikallaan ja kehuja taas sinne päin.

Jason Smith ajoi kädet korkealla Dominic Moorea ja Moore otti hienosti itse osaa tappeluun ja ilman kunnon osumia Smith paini Mooren jäähän. Ei siitä sen kummempaa.

Kentän taitavin on taas kerran ollut Grabovski, joka vei kerran Sens pakkia todella komeasti. Aivan uskomattoman näppärä pyörähdys samalla kun kiekko meni Sens-pakin putkista. Muutenkin upeaa seurata taas Grabovskia kun peli kulkee.
 

brendadervin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas, Ilves, hcbat
Varsinaisella peliajalla Toskala piti joukkuetta pystyssä loistavilla torjunnoillaan mutta rankut ovat edelleen myrkkyä. Noh sai sentään yrittää eikä korvattu Cujolla.
 

TML

Jäsen
Voi piru vie, tukkan tuli rankkareilla 2-1. Tasainen pelihän tuo oli ja tulos sikäli ihan oikeutettu että 3 pinnaa joukkueet jakoivat. Toskala oli kolmannessa erässä(kin) muuri ja torjui muutaman game saverin. Muun muassa Heatley tuskastui Toskalan edessä. Heatley jäi muuten ilman pinnoja Leafsia vastaan?? Wooot??

Leafsillakin oli muutamia paikkoja kolmannesa erässä, etenkin vikalla 7 minuuttisella. Antrollakin oli hyvä rystyveto paikka 20 sekuntia ennen loppua mutta Auld pelasi varmasti.

Jatkoajalla ja kolmannessa erässä kentän paras oli kyllä Luke Schenn joka ei pelkästään puolustanut mainiosti, vaan väläytti myös toisessa päässä taitojaan järjestelmällä mm. Kabbylle hyvän paikan.

Grabo oli myös hyvällä pelipäällä ja Jeff Fingerin rauhallisuus miellytti tällä kertaa minua. Kaiken kaikkiaan Leafs pelasi ihan kelpo pelin ja sääli että matkaan tuli vain 1 pinna. Sen nyt tiesi että rankkareista ei voittoa tule.

Stempniak ei mitään kummempia esittänyt. Mooren kanssa homma toimi toisinaan, mutta Antron ja Stajanin kanssa Stempniak taisi enemmän pelata.

Hienoa oli huomata myös kunnon old school battle of Ontario meininkiä tässä pelissä. Työsulun jälkeen Leafs-Sens pelit ovat olleet enemmän ja vähemmän Sensin maalijuhlia ja tunnetta ei niin paljoa ole ollut mitä 2000-luvun alkupuolella.
Tänään molemmat taklasivat paikoin hanakasti ja runsas Leafs-yleisö sai halliin kotiottelun tunnun.


Pilkut menivät jotenkin näin:

Spezza - varma pussitus
Kulemin - harhautus ja suoraan Auldin patjaan
Heatley - Toskala peitti alakulman
Stempniak - Auld oli mukana ja nappas patjaansa Stempin rystyn
Alfredsson - varma pussitus


Alfredsson oli muuten koko peli melko yössä eikä hän saanut oikein mitään aikaan. Paitsi siis pussitti tuon viimeisen rankkarin.
Fisher palasi peliin ja oli ihan pätevä. Donovan taisi loukkaantua ja muutenkin Sens pelasi 3-ketjulla miltei koko pelin. Bass ja Schubert pelasivat oikeastaan vain kahdesa ensimmäisessä erässä. En ainakaan nähnyt heitä kolmannessa erässä.



Lauantaina jatkuu Leafsin pelit ACC:ssä, kun vastaan saapuu Flyers (jos oikein muistan. Kovassa kunnossa Flyers on juuri nyt joten tiukkaa tulee olemaan. Toivottavasti pistesaldo tältä viikolta näyttäisi kuitenkin 3/6, eikä 1/6.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
brian bukkake

Brian Burken tulo tekee kyllä nyt Leafsistä entistä kiinnostavamman.

Viimeksi Burke on tullut katastrofijoukkueen paikalle Canuckseihin 90-luvulla, tosin tuolloinkaan runko ei ollut täysin pilalla tai ikäloppu, rakenteessa vain mätti ja joukkue pelasi päin persettä pari vuotta menestyksekkään Cup Runin jälkeen. Canucks-kirjoittajat osaavat kertoa tuosta enemmän, mutta tuossa joukkueessa kuitenkin oli Burea ja kumppaneita, ja Keenan kerkesi hommata joukkueeseen myös Todd Bertuzzin. Sen jälkeen Canucks sai napattua Sedinit mutta muuten draftit menivät järjestään päin sitä itseään. Sitten jatkui tuo maalivahtien hautausmaa, jatkuva epäonni ja pettymys maalivahti toisensa jälkeen. Voi vain miettiä mitä jos tuon ajan Canucks, jossa oli Näslundit ja Jovanovskit huippuvireessä, olisi sportannut Luongo maalissa.

Anaheimiin siirtyessään Burkea syytettiin katettuun pöytään menemisestä, mutta kyllähän Brian teki pari elintärkeää treidiä/signausta (Niedermayer, Pronger, Selänne) joita ilman Stanley Cupia ei olisi saatu. Katettua olivat nämä hyvät varaukset (Getzlaf, Perry, Lupul) tekemistä heidän suosiminen ja sopimukset veteraanien sijaan.

On sitten tapauskohtaista kuinka paljon pelimerkkejä pitää olla että voi pistää oikeasti haisemaan...onko Torontossa niitä nyt tarpeeksi, ja onko Burkella pitkäjänteisyyttä? Sopimuksessa on nyt viisi vuotta, riittääkö se?

En ole maailman paras General Motorsien arvioija, mutta toivon että Burke malttaa odottaa sen viisi vuotta ennen kuin odottaa todellista menestystä. Siinä ajassa kun oikeasti voi kuitenkin kääntää vaikka kuinka paskaa joukkuetta menestyjäksi. Tämänkautista Maple Leafsia on kehuttu sanoilla "yritteliäs" ja "positiivinen yllätys", mutta ketä se kauden lopussa lohduttaa jos sijoitus on taas siellä kymmenentenä omassa konferenssissa, ja nimenomaan kymmenentenä, ei kahdeksas tai 15.? Ai että jos Burke vain malttaisi oikeasti mennä hanneksen nimeämän otsikon mukaisesti tosissaan pohjalle, nyt kun jopa Islanders on päättänyt pelata itseään ihan selkeimmästä karikosta jopa metrin kauemmas. Pohja tosin on juuri tällä hetkellä koko NHL:ssä niin tasainen että ehkäpä siirtotakarajalla kilpaillaan tänä vuonna siitä kuka saa Steve Smithin joukkueeseensa viimeiseen runkosarjapeliin. Tai onhan siellä Montrealissakin uusi omamaalistarba™ jo kehissä.

PS. Paitsi että kannattaisi ottaa Hedman. Saako otsikkoa vaihtaa?
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Pöh. Onhan me kokeiltu Anders Erikssonia. Ei ruotsalaiset ole koskaan Torontossa pärjänneet. Kyllä me otetaan g' ol' Canadian boy.

Paitsi tietenkin (aivan kuin ei kukaan tietäisi) Börje "vitun" Salming ja Mats "emmätiä" Sundin.

Totta helvetissä ennemmin Tavares kuin Hedman, ainakin jos Maple Leafs saa päättää kumman ottaa. Nyt näyttää siltä, että Tavares ja Hedman päätyy joidenkin aivan muiden joukkueiden varaamiksi. Tosin ainahan sitä voi tehdä kauppoja.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Burke väsäili Duckseista aika kanadalaispainotteisen (oliko Cup-joukkueessa Påhlsson ja Selänne ainoat ei-kanukit?), joten siltä osin voisi luulla, että kanadalaisia joukkueeseen hankitaan ja varataan. Tässä asiassa voisin peesailla myös Don Cherryä, joka aina silloin tällöin jaksaa muistuttaa, että miksi Leafs varaa ei-kanadalaisia jatkuvasti.

Jos jotain positiivista hakee viime yön pelistä niin puolustus ja Toskala laskivat vain sen yhden maalin varsinaisella peliajalla. Olisiko löysähkö viime viikko ja huilivuoro aiemmin viikolla auttaneet Veskua?
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Anaheimiin siirtyessään Burkea syytettiin katettuun pöytään menemisestä, mutta kyllähän Brian teki pari elintärkeää treidiä/signausta (Niedermayer, Pronger, Selänne) joita ilman Stanley Cupia ei olisi saatu. Katettua olivat nämä hyvät varaukset (Getzlaf, Perry, Lupul) tekemistä heidän suosiminen ja sopimukset veteraanien sijaan.

Steve Rucchin, Sandis Ozolinsh, Petr Sykora, Sergei Fedorov, Vinny Prospal, Niclas Hävelid, Vitali Vishnevski: kaikki vaihdettiin pois. Ruslan Saleille ja Martin Skoulalle ei tarjottu jatkosopimusta. Tilalle tulivat Travis Moen, Todd Marchant, Francois Beauchemin ja myöhemmin Brad May. Sai myös vakuutettettua Rob Nidermayerin jäämään Anaheimiin, minkä ansiosta velipoikakin sinne lopulta saapui. Sitten tosiaan näiden lisäksi Teemun soppari, Prongerin siirto, ja Perryn, Getzlafin, Kunitzin ja Pennerin nostot ylös.

Valmis pöytä ei ollut kovinkaan Burken mieleen.
 

Fakap

Jäsen
Burkea hehkutettaessa täytyy kuitenkin muistaa, että kolmen todellisen tukipilarin, eli Prongerin, Niedermayerin ja Selänteen hankkiminen ei ollut paljoakaan Burken ansiota. Pronger ei halunnut pelata Edmontonissa, joten lähti suhteellisen halvalla, Niedermayer halusi pelata veljensä kanssa ja Selänne tulla takaisin tuttuun ja turvalliseen Anaheimiin, jossa oli viimeksi ollut huipulla.

Toivottavasti Burke ei tee pat quinneja ja nostaa Toronton oikeasti takaisin huipulle, mihin se kuuluu.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Brian Burken tulo Leafsin GM:ksi lienee tällä hetkellä yhtä varmaa kuin se, että Toronto ei tälläkään kaudella voita Stanley Cupia - todennäköisyys kummallekin pyörii siellä 99%:n paikkeilla. Burken persoonasta voi olla montaa mieltä, mutta miehen CV:n vakuuttavuutta ei kukaan voi kiistää. En lähde tässä sen enempää kinaamaan siitä, kuinka valmiiksi katettu pöytä Anaheimissa hänelle oli, mutta sanotaan nyt sen verran, että ainakin pieni kiitos edeltäjä Bryan Murrayn suuntaan lienee ollut paikallaan. Samaan ei tarvitse vaivautua Torontossa - siitä piti jo JFJ huolen eikö jokainen Silver Foxinkaan veto ihan vakuuttanut.

Paneudutaanpa asiaan hetki. Sanomattakin selvää, että tätä laivaa ei käännetä parilla kalliilla veteraanipelaajalla, kuten Leafs olisi varmaan yrittänyt aikana ennen palkkakattoa. Se taktiikka ei toiminut silloin, joten nyt sitä ei kannata edes harkita. Tämä laiva käännetään vain maltillisella jälleenrakentamisella draftin ja fiksujen pelaajakauppojen kautta. Jälkimmäisen pitäisi ainakin olla Burken erikoisalaa. Ongelma vain on, että siinä missä Leafsiltä puuttuvat paitsi kovat prospektit (ehkä Schenniä nyt lukuunottamatta) myös varausvuorot: Leafsillä on ensi kesän draftissä tällä hetkellä vain viisi varausta (mm. 2. kierroksen vuoro meni Schenn-diilissä Isleseille) samoin kuin vuoden 2010 draftissa. Burken johtaman uuden ajan Leafs-organisaation on syytä alkaa kahmia pickejä, muuten ei Burken tarvitse kovin monta kertaa tulevina kesinä nousta lavalle ilmoittamaan, kenet Toronto valitsee.

Syytä saattaisi olla myös uudistaa hieman scouting-ryhmää. Ajatellaanpa asiaa, vaikka tämän viikon Stempniak-for-Steen-and-Colaiacovo-treidin kautta. Itse ainakin olen sitä mieltä, että Leafs sai kaupassa parhaan pelaajan, mikä ainakin vanhojen lätkäviisauksien mukaan tarkoittaisi, että Leafs myös voitti kaupan. Toisaalta Leafs antoi kaksi omaa ensimmäisen kierroksen varaustaan ja sai vaihdossa Bluesin viidennen kierroksen varauksen. Hieman kärjistäen voisi sanoa, että Blues löysi hyvän NHL-tason pelaajan jämä-pickillä, kun Leafs uhrasi kaksi ykköspickiä pelaajiin, jotka eivät enää 25- ja 24- vuotiaina tule joukkuetta auttamaan. Ensimmäisen kierrosten varausten olisi syytä onnistua tulevaisuudessa paremmin.

Käytännössä Burken on pakko kaupata, joku avainpelaaja ennen trade-dead-linea. Kiinnostusta varmaan löytyisi ainakin Kaberlea ja varauksin myös Kubinaa kohtaan, mutta kiitos JFJ:n molempien sopimuksia koristaa jokaisen GM:n märkäuni No-Trade-Clause. Slaavit eivät siis liikahda minnekään ilman omaa haluaan. Nik Antropov sen sijaan lienee liipaisimella kuten myös toinenkin majakka Alex Ponikarovsky. Molemmat ovat 28-vuotiaita ja varmaan myös itse ymmärtävät, että menestystä he eivät tule vaahteralehtinutussa kokemaan. Nik on ensi kesänä UFA, mutta eiköhän joku pudotuspelipaikasta taisteleva joukkue ole valmis hänestäkin kovaa ylihintaa maksamaan, kun trade-dead-line lähestyy. Ian Whitekin on tietysti mahdollisuus, mutta Burken jengeissä on tupannut olemaan viime aikoina aina yksi mursuviiksinen kaveri, joten...

Ei tässä muuta kuin, että Welcome to Leafs Land, Mr. Burke! Täälä messiastakin puukotetaan selkään yhden huonon pelin jälkeen.

PS. Nythän meille on paitsi "jääkiekon keksijä" penkin takana, niin myös "mies, joka pitää itseään jääkiekkoa suurempana" VIP-aitiossa. Tämän organisaation suurimmat tähdet pitävät pukua myös otteluiden aikana.
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Burke's no genius on draft

Toronto Starin juttu Burken draft-historiasta.

Joku päivä oli muistaakseni Globessa juttua Bruinsin nykymiehistöstä ja siitä, kuka GM oli kenetkin organisaatioon tuonut tai varannut. Tällä hetkellähän Chiarelli saa kaiken kunnian siitä, että on hilannut joukkueen pohjamudista sarjan kärkiporukaksi. Loppujen lopuksi joukkueessa on kuitenkin melko vähän Chian hankkimia tai varaamia pelaajia ja suurin osa heistäkin pienemmissä rooleissa.

Kertoo lähinnä siitä, että tseneral manatsereiden tekemisiä on todella vaikea kunnolla arvioida kuin vasta vuosien päästä ja että nykyisillä pestien pituuksilla joukkueen suurelta osin koonneet muut miehet kuin se joka saa kunnian menestyksestä tai haukut menestömättömyydestä. Paitsi jos on Ken Holland.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
"It's black and blue hockey." -Brian Burke

Pointsit kotiin numeroin 4-2. Burke kävi pukukopissa sanomassa ennen peliä, että otetaan rennosti. Näytti toimivan. Maalit olivat hieman karuja räkämaaleja poislukien Kubinan kilautus ja Veskulta toinen huippupeli putkeen niin se riitti. Stempniakille avausmaali Leafs-paidassa.

Burken kommenteista ja eleistä voisi päätellä, että rosteri saattaa koventua tai ainakin asenne. Nytkin parin tappelun jälkeen oli sikariportaassa ihan muikeat ilmeet. Kokoonpanoon pari kovempaa ukkoa ja Leafs voi olla aika hankala vastustaja.
 

TML

Jäsen
Jepjep, viikosta tuli kuin tulikin 0.500% statsit. Kolme, peliä ja kolme pinnaa.

Flyersejä vastaan lämmitti Stempniakin maali ja jälleen Toskalan hyvät otteet. Nyt on Vesku kuumana ollut pari viimeisintä peliä.
Pakistokin alkanut jokseenkin toimimaan (ainakin siis nämä viikon kaksi viimeistä peliä).

Burken tulon jälkeen muutoksia kyllä varmasti tulee ja kyllähän tuonne kovuusrintamalle väkeä tarvitaankin. Deveaux on pelannut ihan hyvin, mitä nyt tappelun hävisi Grattonille, mutta ei hänen varaan kovuutta voi jättää. Mayers on taistelija ja Hollwegg nyt on mitä on. Siinä hyökkäyksen fyysiset pelaajat.
Kyllähän tuonne huudetaan jotain suurta ja samettikäsistä pelaajaa.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Burken tulon jälkeen muutoksia kyllä varmasti tulee ja kyllähän tuonne kovuusrintamalle väkeä tarvitaankin. Deveaux on pelannut ihan hyvin, mitä nyt tappelun hävisi Grattonille, mutta ei hänen varaan kovuutta voi jättää. Mayers on taistelija ja Hollwegg nyt on mitä on. Siinä hyökkäyksen fyysiset pelaajat.
Kyllähän tuonne huudetaan jotain suurta ja samettikäsistä pelaajaa.
Nyt äkkiä nappaamaan AHL:stä joko Jon "Nasty" Mirasty tai Sean McMorrow. Mirasty on varma yleisön suosikki, pelaaja suurella sydämellä, pelaa aina joukkueelleen ja on loistava viihdyttäjä.
Sean McMorrow taas on puhdas lahjakkuus. Otti viime kaudella LNAH:ssa vaatimattomat 86 tappelua. Ei siis kaihda kovaa pelaamista ja kontaktia. Pelitaidot eivät ole mitään Lucicin luokkaa, mutta eipähän tarvitse kauheasti Grabovskyn ja kumppaneiden pelätä. Pystyy haastamaan liigan kärjet.

Anteeksi OT.
 

45shelley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ihan sama, kunhan tapellaan!
Nyt äkkiä nappaamaan AHL:stä joko Jon "Nasty" Mirasty tai Sean McMorrow. Mirasty on varma yleisön suosikki, pelaaja suurella sydämellä, pelaa aina joukkueelleen ja on loistava viihdyttäjä.
Sean McMorrow taas on puhdas lahjakkuus. Otti viime kaudella LNAH:ssa vaatimattomat 86 tappelua. Ei siis kaihda kovaa pelaamista ja kontaktia. Pelitaidot eivät ole mitään Lucicin luokkaa, mutta eipähän tarvitse kauheasti Grabovskyn ja kumppaneiden pelätä. Pystyy haastamaan liigan kärjet.

Anteeksi OT.

Mikä idea oli ulostaa Belak joukkueesta, kun toronto on ollut koko kauden alun todella pehmeä joukkue?Belak ajoi kuitenkin asiansa ja täytti Domin saappaa ihan mukavasti.
 

ipaz

Jäsen
Mikä idea oli ulostaa Belak joukkueesta, kun toronto on ollut koko kauden alun todella pehmeä joukkue?Belak ajoi kuitenkin asiansa ja täytti Domin saappaa ihan mukavasti.

Olisiko mies itse halunnut pois vai mikä asian todellinen laita voineekaan olla? Toronto sai Floridalta 5. kierroksen varauksen ja Belak teki jo toukokuussa kahden vuoden jatkosopimuksen Panthersiin. Miehen lähtö jätti kyllä ammottavan aukon Leafsin tanssiosastolle.

Burke on sen verran juoni GM, että aivan varmasti hankkii muutaman kuukauden sisällä NHL-tason hanskaajan joukkueeseen. Phoenixilla on jopa ylitarjontaa McGrattan-Fedoruk-Carcilllo ukkojen muodossa. Myöskin Blues on hyvin edustettu tosin keskiraskassarjalaisilla: D.J. King, Janssen, Crombeen. Calgaryssä vähälle peliajalle jäänyt Andre Roy voisi olla yksi edullinen mahdollisuus tuota hieman turvaa pikku-Hakille ja kumppaneille.

Toisaalta en usko Burken muuttavan Silver Foxin aloittamaan joukkueen nuorennusleikkausta kovinkaan radikaalisti, eli hankkimalla sinne jotain +30 v kehäraakkia. AHL on todellakin täynnä nuoria innokkaita hanskaajia, joista sopivimman löytäminen tuskin tulee kovinkaan kalliiksi.
 

TML

Jäsen
Lännen kiertue alkoi mukavasti voittoisissa merkeissä LA Kingsejä vastaan. Comeback kidit tulivat jälleen takaa ja kolmannen erän 3 maalia pelastivat 2 pistettä Leafsille.
Kings sai otteluun salama-alun, kun alta minuutin pelin jälkeen Frolov pamautti taululle 1-0. Kaksi ensimmäistä erää muuten oli melko tasaista peliä, mitä nyt Kings loi toisessa erässä muutaman paremman paikan ja oli hallitsevampi osapuoli. Toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla alkoi tapahtua, kun ensin Kingsien Moller "got Fingered". Jeff Finger jysäytti kovan pommin ja joutui vastaamaan taklauksestaan Derek Armstrongia vastaan. Itse tappelussa ei mitään tapahtunut.
Tämän jälkeen Kubina joutui Kingsien Simmonsin kanssa boksiin samaan aikaan ja pakeista kaksi oli boksissa samaan aikaan. Hetken päästä myös Kaberle passitettiin jäähylle, joten Leafs joutui 4-3 alivoimalle ja käytettävissä oli vain 3 pakkia. Leafs selvitti toisen erän alivoimat ja sai kolmanteen erään hyvän boostin päälle.

Ai niin, Deveaux urosteli Kopitarille ja kumppaneille ja sai peräänsä Ivanansin tuon Kubina-Simmons tilanteen jälkeisessä aloituksessa. Deveaux kuitenkin kieltäytyi tappelusta ja tämäkös Kingsejä kismitti. En kyllä oikein ymmärrä Deveauxin kieltäytymistä vaikka Ivanans kova tekijä onkin (ainakin Devoon nähden). Yksi syy lisää hommata se polliisi paikalle.

Kolmas erä olikin sitten täysin Leafsin alusta loppuun. Kiitoksia voi lähettää tosin Sean O'Donnellille. Ensin O'Donnell otti 2min jäähyn Kuleminen kamppaamisesta, hetkeä myöhemmin Brown kampitti Antropovin ja Leafs sai 5-3 ylivoiman. Aivan YV:n lopussa Matt Stajan ronkki Hagmanin riparit sisään maalin edestä ja toi pelin tasoihin.
Vajaa puolitoista minuuttia myöhemmin Kings verkko heilui jälleen. Nyt O'Donnell meni hakemaan päädystä kiekkoa ja Mitchell pääsi katkaisemaan Donnelin syötön toisella pakille. Mitchell toimitti kiekon vapaana olevalle Grabovskille, jolla oli helppo työ viimeistellä komeasta syötöstä 2-1.

Jeff Finger aiheutti taas sydämen tykytyksiä ja otti boksin pahassa paikassa kesken Kingsien hyvän vaiheen. Jäähyn päättymisen jälkeen Fingerillä oli paikka kuitata jäähy päästessään läpi Grabovskin upeasta syötöstä. Harhautus kuitenkin epäonnistui ja kiekko karkasi.
Lopulta Finger kuitenkin pamautti kiekon tyhjään pömpeliin ottelun viimeisellä 10 sekuntisella.

Vesku pelasi hyvän ottelun ja oli Leafsin parhaimmistoa. Myös Grabovski oli taas mies paikallaan.

Kauaa ei tätä peliä kerkeä juhlimaan, sillä 20h kuluttua vastassa on kotonaan voittamaton San Jose Sharks. Kylmää kyytiä saattaa olla luvassa hai-luolassa. Torstaina on vastassa kojootit, kunnes lauantaina on Ovy night in ACC.
Palataan ensi yönä/aamulla asiaan.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mahtoi Kingsejä korventaa kun Leafs tasoittaa pari sekuntia ennen 5-3 yv:n loppua. Sitten heti perään Mulperi-Brownin jäähyn aikana ottelun voittomaali. Hähä.

Jamal Mayers taisi loukata/murtaa kätensä ja huilia tulee. Yksi grinder-osaston mies siis pois ja onhan mies tapellutkin pitkin kautta.

Joitain tilastopoimintoja tältä kaudelta vaikka sen kunniaksi kun päästiin takaisin .500 tahtiin:
- Leafs-yv NHL:n kuudenneksi paras (21,9%)
- vastaavasti av liigan neljänneksi huonoin (75,8%)
- tehtyjä maaleja 3,04 ja päästettyjä 3,29 ottelua kohti
- Leafsillä keskimäärin kolmanneksi eniten laukauksia per peli (33,5)
- Laukauksia kohti Leafs-maalia tulee seitsemänneksi vähiten (27,9)
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Uusi GM, uusi ilme. Ei pöllömpi aloitus Burken alaisuudessa. Oli muuten melko harvinaista herkkua LA-voitto vieraissa. Edellinenhän taisi olla heti tuossa vuonna 98, kun Toronto haki täydet pisteet Laalaalta.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kolmas erä olikin sitten täysin Leafsin alusta loppuun.
Vituttaa vieläkin niin paljon tuo peli, etten sen enempää jaksa sitä enää ruotia, mutta tämä TML:n väite ei kyllä mun mielestä pidä paikkansa. Kyllähän Kings siinä lopussa sai aikamoisen rumban päälle, mutta homma kaatui sitten umpisurkeaan viimeistelyyn ja Toskalan hyviin torjuntoihin. Kokonaisuutena Leafs kyllä ehkä ansaitsi voiton, se pelasi juuri siten miten vieraissa kannattaakin pelata. Ja Kings puolestaan kusi omat mahdollisuutensa ensimmäisessä ja toisessa erässä ja voi syyttää vain itseään siitä että tuon pelin hävisivät.

Ketäs Leafsilta jäi positiivisesti mieleen... Ei kyllä erityisemmin kukaan, mutta se Grabovski oli aika näppärän oloinen kaveri. Terävästi luisteli ja harhautteli. Schennistä huomasi että hyvin pärjää jo fyysisessä pelissä, mutta kyllä siitä välillä huomasi että junnu se vielä on. Tosin ei ollut Doughtyltakaan mikään huikea peli, näitä kahta kun nyt ilmeisesti on pakko verrata joka paikassa keskenään. Viiksi-White antoi hyviä pommeja muutaman kerran. Toskala mun mielestä kaksi ekaa erää pääsi suht helpolla, mutta vikassa erässä joutui välillä kovankin pommituksen alaiseksi, mutta hyvin Vesku ne paikat kesti. Ehdottomasti ottelun parhaimmistoa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Joitain tilastopoimintoja tältä kaudelta vaikka sen kunniaksi kun päästiin takaisin .500 tahtiin:
- Leafs-yv NHL:n kuudenneksi paras (21,9%)
- vastaavasti av liigan neljänneksi huonoin (75,8%)
- tehtyjä maaleja 3,04 ja päästettyjä 3,29 ottelua kohti
- Leafsillä keskimäärin kolmanneksi eniten laukauksia per peli (33,5)
- Laukauksia kohti Leafs-maalia tulee seitsemänneksi vähiten (27,9)
Joitain mielenkiintoisia tilastoja, jos miettii miten Sharks pelasi Wilsonin alaisuudessa - ylivoima ei meinannut toimia ei sitten millään ja toisaalta alivoimalla joukkue oli usein liigan ehdotonta eliittiä.

Alivoimatilasto ei lupaa hyvää Torontolle, kun Wilson kohtaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Sharksin, joka on ollut ylivoimalla lähes pitelemätön viime aikoina. San Josen ylivoimatilasto olisi vielä parempi, jos parit maalit olisivat syntyneet kymmenisen sekuntia aiemmin saman pyörityksen aikana.
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Olisiko mies itse halunnut pois vai mikä asian todellinen laita voineekaan olla? Toronto sai Floridalta 5. kierroksen varauksen ja Belak teki jo toukokuussa kahden vuoden jatkosopimuksen Panthersiin. Miehen lähtö jätti kyllä ammottavan aukon Leafsin tanssiosastolle.

No ainakin itse Belak syytti Mats Sundinia koko asiasta.

Mutta olihan tuokin aikamoista tyhmäilyä Toronton puolelta. Nyt sitten ollaan toimistolla sormi puoliksi suussa kun ei kunnon tanssittajaa löydy. Eihän nuo toki mitään kalliita ole, mutta kyllä niistä jotain pitää aina maksaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös