Toronto Maple Leafs 2006-2007

  • 72 105
  • 400

TML

Jäsen
Ensimmäisen erän hyvät otteet riittivät voittoon tällä kertaa ja tuloksena odotetut 2 pinnaa. Pakko ottaa kaikki ilo irti tästä kaudesta kun Phillyä viedään. Aikaisempina kausina joukkue on ollut melkoinen peikko Leafsille.
Kapu pamautti 1+1 ja jatkaa hyviä otteitaan. Isles pelin rankkari oli muuten sellainen suoritus taas vaihteeksi että alta pois. On se vaan YV.
Raycroft torjui siis 19 ottelun putkeen ja hyvin pelasikin. Tuloksena muistaakseni 36 torjuntaa.
 

TML

Jäsen
Erittäin hyvä viikko jälleen takana Leafsiltä. Kuudesta mahdollisesta pinnasta tuli otettua viisi. Viimeisin matsi Oilersia vastaan viime yönä oli tiukka josta voitto irtosi 4-3 lukemin.
Ennen ottelua juhlittiin 67 vuoden mestareita. Maaleista Leafsillä vastasi Kapteeni kahdesti ja Pohl kahdesti. Pohlilta ihan mukava combäk. Ottelun lopussa, eli noin kolme sekuntia ennen ottelun loppua, Raycroft teki loistavan patja torjunnan ja pelasti Leafsit jatkoajalta.
Kaiken kaikkiaan peli oli erittäin hyvää ja joukkue tuntuu olevan aika hyvässä tikissä. Hal Gill pelasi hyvän pelin uhrautuen moneen kertaan. Silmiin pistävää oli myös aloitukset jossa Leafs vei Oilersia mennen tullen. Tai ainakin Kapteeni vei.
Sundinin toinen maali on loistava esimerkki siitä mitä hän osaa. Staiosilla ei ollut mitään mahdollisuutta ottaa kiekkoa pois Sundinilta kun hän maalin takaa suojasi itsensä maalin eteen tehden vielä maalin.
Muut tuloksetkin olivat ihan hyviä sarjataulukkoa ajatellen. Siirtoraja lähenee koko ajan ja muutoksia on varmasti tulossa. Isoja, tuskinpa, mutta jotain vaihtuvuutta tulee.
Go Leafs!
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tärkeät pisteet, ja kerrankin kotona. Tyytyväisyyttä lisää vielä pleijaripaikoista kisaavien joukkueiden rämpiminen. Sundin esitti taas ihan kivat pari maalia, varsinkin toisessa ei Staios arvannut, että Mats vyöryykin maalin eteen.

Mukavaa spekulaatiota oli Hotstovessa mm. Gary Robertsista. Kuuleman mukaan GR haluaa Ontarion alueelle viimeistään ensi kesänä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Darcy Tucker solmi kolmen vuoden mittaisen jatkosopimuksen Toronton kanssa. Sopimuksessa on neljäskin vuosi, josta Toronto voi kuitenkin päästä pois jos se toisi ongelmia capin kanssa. Palkka on noin 3 miljoonaa kaudessa.

Ihan hyvä sopimus Torontolta. Tucker on pelannut hyvää kautta ja 3 miljoonaa on hyvä hinta Tuckerista.

Lähde: http://tsn.ca/nhl/news_story/?ID=197748&hubname=nhl
 

TML

Jäsen
Turpaan tuli siinä kuuluisassa neljän pisteen ottelussa Habsia vastaan. Kolmannessa erässä tuli vielä hyvä kiri mutta se ei riittänyt lopulta. Ottelu pelattiin playoff-intesiteetillä ja Beginiltä näytti se menevän hiukan yli taklatessaan Stajania. Raycroft oli vaipunut normaali-tilaan huikeiden esitysten jälkeen eikä kyennyt joukkuetta auttamaan tarpeeksi.
Wozniewski ja Williams oli nostettu farmista auttamaan Leafsia. Williams onnistuikin maalinteossa. Kubina oli pelistä poissa.
Tappio oli sikälikin paha että nyt alkaa sellainen vaikeiden otteluiden rupeama josta pinnoja ei ole helppo saada. Tällä viikolla vastassa vielä Sabres kahdesti ja Devils kerran. Sabres matsit ovat vielä kotona joka vaikeuttaa entisestään voittamista. Sen jälkeen seuraavat ottelut ovat Capitals, Sens kahdesti ja Bolts. Tyytyväinen olen jos tältä viikolta saadan jatkossa edes kaksi pinnaa.
Vaikeaa tulee olemaan pleijareihin pääsy. Niin vain Wellwoodin, Pecan ja Darcyn poissaolo on vienyt joukkueesta parhaimman puhdin pois.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
TML kirjoitti:
Raycroft oli vaipunut normaali-tilaan huikeiden esitysten jälkeen eikä kyennyt joukkuetta auttamaan tarpeeksi.

Montrealia vastaan kaksi erää, 5/16. Buffaloa vastaan kaksi erää, 4/11.

Ennen kauden alkua spekuloitiin Toronton suunnalla paljon siitä, että GM Fergusonin tulevaisuus Leafsin peräsimessä on pitkälti kiinni Raycrapin onnistumisesta. Kyllähän mies onkin muutaman huikean peliesityksen tehnyt, mutta kauden kaaren kokonaisarvosana on painumassa jonnekin heikon ja välttävän välimaastoon, ja pian yksiselitteisesti heikoksi.

Viime kaudella Bostonissahan mies vajosi jo kolmosmaalivahdiksi. Jokohan Maurice pian antaa enemmän torjuntavastuuta Aubinille, vai luotetaanko vielä siihen, että Raycroft ryhdistäytyy? Minun hihani ovat Raycrapista jo kärähtäneet, mutta mitäpä siitä, jos kerran organisaation johto, valmentajat ja joukkuetoverit mieheen luottavat.

Pleijareihin ei Torontolla ole asiaa, mutta ensi kesän hankintalistalle voisi olla syytä kirjoittaa suurin kirjaimin ainakin sanat "ykkösmaalivahti" ja "hyväksi maalintekijäksi todettu laituri Sundinille". Joukkueen perusrunkohan on kuitenkin suhteellisen asiallinen Tuckereineen, Wellwoodeineen ja Kaberleineen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Maple Leaf kirjoitti:
Ennen kauden alkua spekuloitiin Toronton suunnalla paljon siitä, että GM Fergusonin tulevaisuus Leafsin peräsimessä on pitkälti kiinni Raycrapin onnistumisesta.

Viime kaudella Bostonissahan mies vajosi jo kolmosmaalivahdiksi.

Itse tuota Andrew Raycroft <-> Tuukka Rask kauppaa ihmettelin jo aikanaan, kun Raycroft oli flopannut pahasti toisella NHL-kaudellaan. Huikean kauden pelannut ykköskierroksen varaus vaihdetaan heikon kauden pelanneeseen maalivahtiin...

No jäihän Torontolle vielä Justin Pogge, johon on nyt sitten kaikki odotukset kasattu. Toisaalta itsestä näyttää vahvasti siltä, että Tuukka Rask on valmiimpi maalivahti kuin Pogge, vaikka Pogge on nyt kauden AHL:ssä pelannutkin.

Toronton kannalta pitää toivoa, että nyt virhe uskalletaan tunnustaa ja hankkia oikeasti se ykkösmoke. Sitten vielä mielellään peliaikaa Poggelle kakkosena ja vaikkapa Aubin vielä varmistamassa.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Mr. Smith kirjoitti:
Toronton kannalta pitää toivoa, että nyt virhe uskalletaan tunnustaa ja hankkia oikeasti se ykkösmoke. Sitten vielä mielellään peliaikaa Poggelle kakkosena ja vaikkapa Aubin vielä varmistamassa.

Raycrapin statistiikka tältä kaudelta: torjuntaprosentti 89,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,98. Paremmassa vaiheessaan, siis tammikuun puolenvälin jälkeen, statsit ovat 90,0 ja 2,79 - nämäkään eivät ole NHL:ssa selkeän ykkösmaalivahdin lukuja. Viidessä viimeisessä pelissään mies on kolmasti vedetty vaihtoon kahden erän jälkeen.

Viimeisissä 18 pelissään Raycrap on onnistunut kahdeksassa. Noissa otteluissa vastassa ovat olleet Philadelphia, St. Louis, Florida, Rangers, Montreal, Carolina, Islanders ja Ottawa. Kaikella kunnioituksella jokaista mainittua joukkuetta kohtaan on kuitenkin todettava, etteivät ne muodosta kovin pahaa porukkaa verrattuna siihen, mitä Leafsilla on maaliskuun aikana edessään. Pleijareihin tässä ei mennä kuitenkaan, joten Raycrap Marliesiin, Aubin ykköseksi ja Pogge ylös pelaamaan muutama ottelu. Ja kesällä maalivahtikauppaan, toivottavasti uuden GM:n toimesta.
 

TML

Jäsen
Pogge tuntuu olevan se koko tulevaisuus Fergusonille tässä maalivahtiasiassa. Raycroftista ei taida olla ykkösmolariksi ja Aubin nyt on lähes aina vedellyt stuntti-rooleja(saatan olla väärässä). Raycroft otti tämän kauden tärkeillä hetkillä hyviä koppeja ja tammikuu-helmikuu sujuikin helmikuun loppua lukuunottamatta kelvollisesti ainakin voittojen suhteen. Sudden ja Raycroft saivat Leafsin vielä playoff-taisteluun mutta Raycrofin ollessa oma itsensä ei voida kyllä juurikaan haaveilla kahdeksannesta sijasta.

Yanic "Don Cherryn suosikki" Perreault tuli siirtorajalla ja tuo sentteriosastoon oman lisänsä etenkin aloituksissa ja kahden suunnan pelissä. Mayers taas tuo kokemusta ja fyysistä peliä. Hyvä kolmoskentän pelaaja joka ärsyttää ja tökkii tarpeen tullen ja saattaa tiputtaa hanskojakin keskisarjalaisten kanssa.
Sinäänsä ihan hyviä hankintoja molemmat mutta mitään rainmeikereitä nämä kaksi eivät kuitenkaan ole.

Ai niin, Sabresilta kuukkuun 1-6.
 

donkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
TML kirjoitti:
Mayers taas tuo kokemusta ja fyysistä peliä. Hyvä kolmoskentän pelaaja joka ärsyttää ja tökkii tarpeen tullen ja saattaa tiputtaa hanskojakin keskisarjalaisten kanssa.

Ei taida vaan Mayersista olla apua tämän kauden Maple Leafsille, mikäli Jamalista puhutaan. Taisi siirto Torontoon jäädä vain huhu-asteelle.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Vaihteeksi hyviä uutisia Torontosta: sydänvaivoista kärsinyt puolustaja Karel Pilar on saapunut kaupunkiin kaikessa hiljaisuudessa ja harjoitellut jäällä lääkäreiden luvalla tämän viikon. Pilarin tavoitteena on pelata Marliesissa vielä tällä kaudella. Vielä jokin aika sittenhän näytti jokseenkin selvältä, että Pilarin ura kiekkoilijana on ohi, ja esimerkiksi Sparta Praha tarjosi hänelle muita hommia omassa organisaatiossaan.

Pilarille, jos kenelle, suo kyllä mielellään vielä mahdollisuuden vetää ylleen Leafsin pelipaita. Josko heti ensi kauden alusta?
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Jonkin ajan kuluttua alkavaan peliin Devilsiä vastaan on Maurice hieman järjestellyt ketjuja. Ennakkotietojen mukaan otteluun lähdetään näin:

Battaglia – Sundin - Antropov
O'Neill – Perreault – Ponikarovsky
Pohl – Stajan – Steen
Kilger – Green – Devereaux

Kaberle - McCabe
Gill - White
Colaiacovo - Wozniewski

Aubin

Battaglia siis ykkösketjussa, mikä on todella mielenkiintoinen ratkaisu — toisaalta Maurice on kaveria valmentanut jo Marliesissakin, joten tietänee, mitä hakee. Poni ja Perreault pelasivat Leafsissa samassa ketjussa vuosia sitten, joten vanhojen tuttujen kohtaamisesta lienee tässä kysymys. O'Neillille ei taida tulla tässä pelissä aloitusvastuuta entiseen malliin...

Kolmosessa Pohl on siirretty sentterin paikalta laitaan, mikä ei oikeastaan ole järin dramaattinen liike. Ketjut näyttävät oikeastaan käytettävissä olevien miesten mukaan aika loogisilta, ja siksi onkin pian mielenkiintoista pohtia, mitä tapahtuu Tuckerin ja Wellwoodin, kenties myös Pecan tervehtyessä. Battaglia tuskin jatkaa ykkösessä, ja Pohlin on hyvä Leafsin tulevassa sentteritilanteessa näyttää jo nyt hallitsevansa myös laiturin hommat.

Aubin aloittaa maalissa, ja hyvä niin, koska hänen on syytä ottaa lämpöä — jo vuorokauden päästä aloittava Raycrap vedetään kuitenkin pelistä viimeistään kahden erän jälkeen. ;)
 

TML

Jäsen
Ketjujen muuttelu oli ainakin numerollisesti erittäin onnistunut. Pisteet Devilsiltä vieraissa ja vielä varsinaisen peliajan jälkeen. Ohhoh!
Ottelun jälkeen raportteja lukeneena vituttaa silti, sillä ottelun voitto maksoi Kaberlen pois pelistä. Sitä en tiedä pystyykö mies ensi yönä pelaamaan mutta ei pelannut Janssenin pommin jälkeen Jerseyssä. Janssen veti todella myöhäisen ja vaarallisen pommin, mutta jäi kokonaan rankaisematta.
Maaleista vastasi Cola, Antropov ja Stajan, sekä rankkareissa onnistuivat Perreault, Steen ja ratkaisun tehnyt O`Neill.
Tärkeä voitto joka tapauksessa ja toivotaan ettei Kaberlelle käynyt sen pahemmin jotta olisi ensi yönä valmiuksissa.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
TML kirjoitti:
vituttaa silti, sillä ottelun voitto maksoi Kaberlen pois pelistä. Sitä en tiedä pystyykö mies ensi yönä pelaamaan mutta ei pelannut Janssenin pommin jälkeen Jerseyssä. Janssen veti todella myöhäisen ja vaarallisen pommin, mutta jäi kokonaan rankaisematta.
Tuomarit ei näe kaikkea mutta tämä homma tapahtui kyllä tuomarin naaman edessä. Ehkä tuomari katsoi että Kaberle oli edelleen kiekollinen pelaaja? (eli siis syöttö olisi ollut vielä "matkalla",nythän kiekko oli jo pelaajan hallussa. En tuota oikein muuten ymmärrä. Kaikenlisäksi pommi tuli aikalailla suoraan päähän.)

Toivottavasti Kaberle ei loukkaantunu pahemmin ja yksi NHL:n parhaista pakeista pääsisi jatkamaan peliään mahdollisimman pian.
 

Nolan

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues ja TPS + Dougie
Toivotaan että Kaberle toipuu tuosta mahdollisimman pian pelikuntoon, mutta pahalta näytti. Janssen tuli tilanteeseen totaalisen myöhässä (eli halusi tahallaan tehdä rumaa jälkeä?). Kaberle oli ollut tilanteessa kiekollisena n. 5 sekuntia ennen taklausta, eikä todellakaan enää silloin. Janssen tuli, tuli ja tuli vain lähemmäs pahat mielessä.... :(
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Nolan kirjoitti:
Kaberle oli ollut tilanteessa kiekollisena n. 5 sekuntia ennen taklausta, eikä todellakaan enää silloin. Janssen tuli, tuli ja tuli vain lähemmäs pahat mielessä.... :(

Joopa joo, ai että 5 sekuntia ennen taklausta. Siinä menee ehkä joku reilu sekuntti siitä kun Kaberle syöttää kiekon ja kun Janssen taklaa. Onhan se pikkaisen myöhässä tullut, mutta aika siinä ja siinä, syöttö kyllä kerkeää juuri mennä perille ennen kuin Janssen tekee kontaktin, mutta aika täpärällä se on.

edit. Hohhoijaa mitä paskaa tuossa linkissä olevassa pätkässä Leafs selostajat puhuvat, väittävät että " Colaiacovo had the puck for a quaple of seconds before he(Kaberle) was jolted". Ei todellakaan Colaiacovo kerennyt useampia sekuntteja kiekkoa pitää hallussaan.

Kyllä voi tuon myöhästyneeksi luokitella, mutta ei se niin selvä tapaus. Aika täpärälle menee.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
steepler kirjoitti:
Joopa joo, ai että 5 sekuntia ennen taklausta. Siinä menee ehkä joku reilu sekuntti siitä kun Kaberle syöttää kiekon ja kun Janssen taklaa.

Joo eipä täälläkään sekkari käy kyllä ihan noin kovaa. Omassa kellossa ehkä noin 1½ sekuntia menee syötöstä, muttei missään nimessä viittä sekuntia. Ehkäpä Nolanin kannattais tarkistaa kellot tai ajantaju.
 

Nolan

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues ja TPS + Dougie
Mr. Smith kirjoitti:
Joo eipä täälläkään sekkari käy kyllä ihan noin kovaa. Omassa kellossa ehkä noin 1½ sekuntia menee syötöstä, muttei missään nimessä viittä sekuntia. Ehkäpä Nolanin kannattais tarkistaa kellot tai ajantaju.

Lähinnä vitsillä laitin sen kohdan, viitaten juuri esim. "hän ehti syöttää kiekon jo päiviä ennen taklausta" ym ym. Eli sillä tarkoitin että Janssen tuli pikkaisen myöhässä teurastamaan kohteen.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Oli se sitten 1,5 tai 3 sekuntia myöhässä niin se on myöhässä joka tapauksessa!!! Onko sillä ajalla enää väliä?? Ikävä juttu ettei Torontolla ole mitään todellista pelotetta jäällä....Sundiniakin otettiin aika kovaa. Onneksi sentään voitto tuli!
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Nolan kirjoitti:
Toivotaan että Kaberle toipuu tuosta mahdollisimman pian pelikuntoon, mutta pahalta näytti. Janssen tuli tilanteeseen totaalisen myöhässä (eli halusi tahallaan tehdä rumaa jälkeä?).

NHL langetti Janssenille kolmen ottelun pelikiellon, Kaberle on poissa kaukaloista näillä näkymin vähintään 1-2 viikkoa. Miten tuleekin elävästi mieleen tilanne tämän kauden aiemmasta ottelusta, jossa edelleen sivussa oleva Tucker takoi Janssenin päähän järkeä tämän omalla kypärällä...? ;)

Hieman kyllä hävettää Leafsin puolesta se, ettei Kaberlen murhaaminen johtanut suurempaan rähinään. Samaan aikaan esimerkiksi Roberts pisti Penguinsin paidassa tanssiksi - noinkohan olisi Gary jättänyt Kaberlen kohtalon kuittaamatta? Toisaalta Leafs tarvitsee kaikkia saatavilla olevia pisteitä, ja mahdollinen muistutusten jakaminen olisi todennäköisesti johtanut alivoimapeleihin ja New Jerseyn voittoon.

Vaan kuten eräs torontolainen kaverini asian ilmaisi: Pat Quinnin aikana tapaus Kaberle olisi johtanut aika pikaiseen koulutustoimintaan kaukalossa ja erittäin vauhdikkaaseen pressitilaisuuteen pelin jälkeen. No, ne olivat aikoja ne...
 

Zalama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Niin, joku mainitsi, ettei Torontolla ole oikein kunnon pelotetta kentällä joka puolustaisi omia ja olisi tähtipelaajien tuki ja turva. Mites Wade Belak, eikö hänestä olisi suojelijaksi, vai onko elänyt jo parhaat päivät tappelijana?

Darcy Tuckerkin tietääkseni aiemmin urallaan ottanut matsia, mutta Toronto varmaan tarvitsee häntä enemmän kentällä kuin boksissa.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Zalama kirjoitti:
Niin, joku mainitsi, ettei Torontolla ole oikein kunnon pelotetta kentällä joka puolustaisi omia ja olisi tähtipelaajien tuki ja turva. Mites Wade Belak, eikö hänestä olisi suojelijaksi, vai onko elänyt jo parhaat päivät tappelijana?

No Belak ei pelannut tuota matsia ja mielestäni joukkue tarvitsee kovemman pelotteen kuin Belak! Belak ei ole mikään hyvä pelaaja ja liigasta löytyy varmasti tappelija joka hallitsee myös kiekollisen pelin paremmin. Mulle kelpaisi Simon,Laraque,McGrattan tai Orr. Miten on muuten Belakin sopimuksen laita??
 

TML

Jäsen
Turpaan tuli Sabresiltä odotetusti. Jotenkin puuttui terävyys ja liekkö ajatukset olleet Kaberlessa kun peli oli melko aneemista. Sabresille on muutamassa matsissa tällä kaudella Leafsia vastaan riittänyt pelkkä rutiini voiton ottamiseen. Nytkin monilla farmipelaajilla varustettu porukka nappasi kaksi pinnaa turhan isoja asioita tekemättä. Hyvän joukkueen merkki ehdottomasti. Suddenilla ei vedot olleet kohdallaan ja Pohl missasi jälleen avopaikan Sabresia vastaan.
Aubin pelasi maalissa hyvin ja heikohko puolustus pelasi ihan moitteettoman pelin.
Darcy teki paluun kentälle ja oli ainoa mies joka uskalsi käydä sanomassa Janssenille hänen rumasta pommistaan. Ainoa vain että Darcy teki sen pleksin takaa verkkarit jalassa. :) Hienoa kuitenkin että muistutti.
3 minuuttia ottelussa pelaava pelaaja ajaa pariksi viikoksi ulos pelaajan joka pelaa puoli tuntia pelissä. Vituttaa edelleen kesken kiivaan pleijaritaiston Kabbyn menettäminen.
Kubina, Kaberle, Wellwood, Peca. Kelle tahansa joukkueelle isoja menetyksiä mutta etenkin Leafsille.

Vaikeaa tulee olemaan kahdeksan joukkoon pääsy. Joukkueen taisteluilme on kyllä kuitenkin ollut koko alkuvuoden erittäin kiitettävää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös