Toronto Maple Leafs 2006-2007

  • 72 081
  • 400

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
OSA 1

Koska Toronton kausi on nyt virallisestikin enää kahden runkosarjaottelun mittainen, lienee jo aika luoda katseet tulevaan. Menneistä nyt kuitenkin sen verran, ettei meidän Leafsin kannattajien tule edelleenkään antaa Montrealin kannattajien uskoa, että loppukauden kaksi tappiollista Canadiens-ottelua pudottivat Leafsin pleijareista – kyllä tämä kausi hävittiin runkosarjan surkealla kolmannella neljänneksellä. (Ottelut 1-20 +4, ottelut 21-41 +5, ottelut 41-60 -10 ja ottelut 61-82 tähän saakka +9; jos kolmas neljännes oltaisiin menty muiden neljänneksien muodostamalla keskiarvolla, olisi Leafs kerännyt noin 106 pistettä ja edennyt näin pleijareihin.)

Tämä riittäköön menneen kauden jossitteluista, mutta sanotaan nyt vielä kuitenkin se, että toisin kuin monet Leafs-fanit tuntuvat ajattelevan, ei loppukauden komea kilpajuoksu pleijaripaikasta ollut millään muotoa turha. Leafsin nuoremmat pelaajat saivat tärkeää kokemusta ja itseluottamusta, joka tulee näkymään heti ensi kauden alusta. Lisäksi Leafs todisti, ettei joukkue ja organisaatio ole niin syvässä kriisissä, kuin mitä vielä jokin viikko sitten moni oli valmis huutamaan.

Selvää kuitenkin on, että Leafs on tavalla tai toisella tienhaarassa. Vanhan NHL:n (siis vanhan CBA:n) tarjoama taloudellisesti menestyksekkään joukkueen mahdollisuus rakentaa strategiansa lähes silkkaan ostamiseen on mennyttä – toisaalta Leafs ei ole silläkään keinolla selvinnyt kuin konferenssifinaaliin saakka. Nyt on siis aika panostaa organisaation kykyyn etsiä lahjakkuuksia (sekä draftiin että asiallisiin treideihin), mitä aluetta GM Ferguson onkin jo vahvistanut. Tuolla saralla Leafsilla on selkeästi jonkinlainen kokonaissuunnitelma, johon esimerkiksi Baby Leafsin taannoinen siirtäminen St. Johnista Torontoon liittyy.

Toisaalta Leafsilla on ensi kesänä myös mahdollisuus ihan aistikkaaseen rahalla mälläämiseen. Palkkakaton odotetaan nousevan 39 miljoonasta dollarista (US) jonnekin 45 miljoonaan taalaan, ja toisin kuin monella muulla NHL-joukkueella, Leafsilla riittää rahaa juuri niin paljon kuin se haluaa ja pystyy käyttämään. Tällä kaudellahan yli kolmannes NHL-joukkueista käytti pelaajapalkkoihin alle 34 miljoonaa dollaria, ja tuskinpa ne ryhtyvät "tuhlareiksi" ensi kesänäkään. Näin "tasa-arvoa lisäävä" palkkakatto vuotaa jälleen varakkaiden seurojen eduksi, mitä Leafs-fanit tuskin pistävät pahakseen. Joidenkin laskelmien mukaan Leafsilla on ensi kesänä mahdollisuus käyttää uusiin pelaajasopimuksiin noin 20 miljoonaa taalaa, millä rahalla kyllä pitäisi saada jokunen hyväkin pelaaja. "Hyvä pelaaja" tarkoittaa tässä sellaista miestä, joka pärjää uusien NHL-sääntöjen kanssa – siis ennemmin joku stevesullivan tai sakukoivu kuin Jeff O'Neill.

Leafsin on kuitenkin tehtävä ensimmäiset näkyvät ratkaisunsa johtaja- ja valmennustasolla. MLSE:n presidentin Richard Peddien, GM Fergusonin ja Quinnin asemat ovat huhunkertojista ja heidän motiiveistaan riippuen sementoidut, niukasti horjuvat tai kaatuvat. Omistajien suulla on tosin ilmoitettu, että niin Ferguson kuin Quinn jatkavat organisaation palveluksessa – tosin rooleista ei ole mainittu sanaakaan. Molemmat hahmot ovat omissa toimissaan sekä onnistuneet että epäonnistuneet, ja on oikeastaan vain näkökulmakysymys, kumpaa puolta haluaa painottaa. Ferguson on tehnyt GM-aikanaan enemmän kehnoja kuin onnistuneita kauppoja, mutta organisaation "näkymättömällä" puolella (siis esimerkiksi scouttauspuolen kehittämisessä) hän on tehnyt hyvää työtä.

Richard Peddiekin on tehnyt asiallista jälkeä MLSE:n organisaatiossa, mutta ensisijaisesti kiekkomies hän ei ole. Tästä syystä on helppoa ja mukavaa spekuloida kuviolla, jossa Peddie keskittyisi MLSE:n sisäisessä työnjaossa enemmänkin Raptorsiin ja muuhun media- ja markkinointityöhön, ja Quinn "ylennettäisiin" MLSE:n jääkiekko-osaston suurvisiiriksi. Paljon riippuu kuitenkin siitä, mitä MLSE:n ykkösmies Lawrence M. Tanenbaum asioista ajattelee. Kerrotaanhan Torontossa julkisena salaisuutena muun muassa sitäkin, että Tie Domin henkilökohtaisena ystävänä ja arvostajana juuri Tanenbaum ajoi ennen kauden alkua Fergusonille läpi päätöksen Domin jatkosopimuksesta.

Leafs jäi nyt Quinnin aikana ensimmäisen kerran pleijareiden ulkopuolelle, joten pelkän tuloksen valossa hän ei päävalmentajan työssään onnistunut. Toisaalta on aiheellista kysyä, miksi ihmeessä esimerkiksi Ferguson oli Leafsin toimistolta vuotaneiden tietojen mukaan kertonut jo kauden alussa MLSE:n pomoille, ettei Leafs selviä tällä kaudella pleijareihin? Annettiinko Quinnille missään vaiheessa edes mahdollisuuksia rakentaa mieleistään joukkuetta?

Voi toki myös olla, että erilaisten valtapelien näkeminen MLSE:ssä ja/tai Leafsissa on vain liioittelua, mutta toisaalta niihin on Torontossa totuttu, viimeksi Ken Drydenin, Mike Smithin ja Pat Quinnin kesken. (Asiasta kiinnostuneiden kannattaa lukea vaikka Howard Bergerin mainio kirja "On The Road Again – The Thriumphs & Follies Of The 1999 Toronto Maple Leafs". Se antaa perspektiiviä moneen Leafsia koskevaan asiaan. Se on myös kirja, josta esimerkiksi Ilta-Sanomien NHL-toimittaja Tuomas Nyholm voisi aloittaa Leafsin lähihistoriaan tutustumisen, ettei tulisi kolumneissa kirjoitettua Torontosta aivan täyttä potaskaa. Ehkä kannattaisi myös ainakin selailla vaikkapa Jack Battenin perusteosta "The Leafs – An Anecdotal History Of The Toronto Maple Leafs", ettei artikkeleissa enää sekoittuisi Harold Ballardin aikakauden puurot ja vellit MLSE:n ajan jyviin ja akanoihin.)

Quinnia on etenkin viime kausina kritisoitu siitä, että hän peluuttaa jääräpäisesti luottomiehiään (lähinnä kokeneita pelaajia), ja vaatimuksia Quinnin erottamiseksi on ryyditetty väitteillä, joiden mukaan hän ei olisi hyvä nuorten pelaajien kanssa. Yksikään tällaisen väitteen esittäjä ei ole kuitenkaan onnistunut selittämään sitä, miten ihmeessä Quinn sitten onnistui kaudella 79-80 luotsaamaan SC-finaaliin pelaajiensa keski-iältä 25,9–vuotiaan Philadelphian ja kaudella 93-94 keski-iältään 26,4-vuotiaan Vancouverin – molemmat joukkueet olivat siis nuorempia kuin NHL:n tämän kauden (lokakuun tilastojen mukaan) keski-iältään nuorin porukka, Ottawa (26,8), joka hävisikin juuri äsken Torontossa 1-5. Sitä se kokemattomuus teettää. ;)

(Quinnistahan sanotaan myös, ettei hän "rankaise" riittävästi huonosti pelaavia veteraaneja. Tällä kaudella kuitenkin esimerkiksi O'Neillin jääaika väheni vähenemistään, kunnes hän istui katsomossa. Myös esimerkiksi jopa Sundinin yv-aika oli jossain vaiheessa kautta kortilla, ja ylivoimaviisikossa nähtiin Tie Domi. Ei siksi, että Domi olisi loistelias ylivoiman pyörittäjä – ei kai sellaista ajattele edes intohimoisin Leafs-fani – vaan siksi, että Leafsin tuskaisimmilla hetkillä Domi oli käytännössä ainoa, joka jaksoi ja halusi ajaa vastustajan maalin eteen. Siitä pisteet muuten kehnohkon kauden pelanneelle – ja katsomossakin istutetulle – Domille.)

Vaikka Quinnin jatkoon päävalmentajana suhtaudutaan kahtaalaisin tuntein, on yleinen fiilis Leaflandiassa kuitenkin se, että hänet halutaan pitää organisaatiossa – onhan sopimustakin vielä vuosi jäljellä. Se, missä roolissa Quinn jatkaa (jos jatkaa), jää nähtäväksi. Lausuntojensa perusteella hän haluaisi ensisijaisesti valmentaa, ja onhan toki myös mahdollista se, että hän ottaa mukavan erorahan vastaan ja lähtee valmentamaan jotain toista NHL-joukkuetta – kysyntää varmasti on. On hyvä muistaa, että Quinnillahan on jo vuosien ajan ollut koti myös Vancouverissa, jossa varmasti tulee kauden päätteeksi tapahtumaan muutoksia monella tasolla...

Aivan mahdoton kuvio ei kuitenkaan olisi sekään jo aiemmin mainittu visio, jonka mukaan Quinn siirtyy toimiston puolelle johonkin johtavaan asemaan, ja Leafsin valmentajaksi palkataan – nyt veikkaan – Andy Murray. Itse näkisin Quinnin mielelläni vielä ensi kauden päävalmentajana, mutta toisaalta on myös niin, että valmentajan vaihto voisi toimia paitsi piristysruiskeena, myös viestinä siitä, että kohti uutta ollaan todellakin menossa.

GM Fergusonin ja Quinnin kohtalot ja heidän mahdollisten seuraajiensa nimet ovat tässä vaiheessa ensisijaisen määrääviä siksi, että niiden kautta määrittyy myös se pelityyli, jota Leafs lähtee tavoittelemaan – ja vasta sen jälkeen voi paremmin spekuloida pelaajien nimillä. Jos Quinnin suosima hyökkäävä, kiekonhallintaan ja ryminään perustuva tyyli vaihtuu jonkun toisen valmentajan passiivisempaan ja kyttäävämpään stailiin, on myös pelaajia etsittävä tästä perspektiivistä. (Joku voisi nyt sanoa, etteivät Leafs-fanit tulisi koskaan hyväksymään joukkuetta, joka pelaisi ns. Devils-kiekkoa, mutta uskallan väittää suurelle osalle osapäiväfaneista olevan aivan samantekevää, onko peli viihdyttävää vai ei, kunhan voittoja tulee.) Jotain Quinnin Leafsista – tai ainakin käytettävissä olevista pelaajamateriaalista – kertonee kuitenkin esimerkiksi se epäsuhta, joka joukkueella on yv- ja av-pelaamisessaan: ylivoimalla Leafs on tätä kirjoitettaessa ollut tällä kaudella NHL:n toiseksi tehokkain joukkue, alivoimalla seitsemänneksi huonoin...
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
OSA 2

Koska organisaation suuret linjapäätökset ovat kuitenkin vielä tekemättä, luon tässä vain pikaisen katsauksen tämän kauden joukkueeseen ja mielipiteisiini joidenkin pelaajien jatkosta.

Maalivahtitilanne on mielenkiintoinen: Belfour tultaneen ostamaan ulos. Aubinin kanssa on tehty yksisuuntainen yhden vuoden sopimus, ja Tellqvist joutunee kamppailemaan paikastaan ylhäällä Raskin ja Poggen kasvamista odotellessa. Veikkaan, että Leafs tekee ennen ensi kauden alkua sopimuksen jonkun kokeneen maalivahdin (Raycroft? Joseph?) kanssa, ja kauteen lähdetään tämän ja Aubinin tandemilla. Tietenkin voisi ajatella, että Aubinille annetaan nyt liikaakin painoarvoa hyvän loppukauden ansiosta, mutta toisaalta onnistuminen silloin, kun sitä eniten tarvitaan, on myös palkittava.

Puolustuksesta poistuu varmasti Berg, joka Torontossa saikin liikaa ns. paskaa niskaansa. McCabe yrittänee puristaa itselleen hyvän sopimuksen ja mahtuisi ilman muuta joukkueeseen, mutta tässä kohtaa Fergusonin olisi syytä olla varovainen: ei Bryan nyt niin mahdottoman hyvä kuitenkaan ole. Luke Richardsonin pitäisin ilman muuta, ellei muuten, niin opettamaan Colaiacovoa ja muita nuorempiaan NHL:n tavoille. Ja pidetään nyt myös se Belak, ellei muuten, niin huvin vuoksi.

Hyökkääjissä panostaisin itsestäänselvyyksien (Sundin, Tucker) lisäksi positiivisesti esiintyneisiin nuoriin (sana "nuori" tässä Leafs-henkisesti ymmärrettynä): Wellwood, Steen, Stajan ja Kilger ovat kaikki potentiaalisia äijiä, joiden edestä joku O'Neill joutaisi jo väistyä. Myös Domia kiittäisin menneistä – kyynelsilmin, mutta kuitenkin. Allison ja Lindros pysykööt, jos halvalla tulevat. Ponikarovskyn ja Antropovin suhteen olen edelleen kahden vaiheilla: pelimiehiähän he ovat, mutta jotenkin niin harmaita, niin harmaita... ja miehistön harmaus, se sopii hyvin esimerkiksi Canadiensille ja Montrealille, mutta Leafs ja Toronto ovat kuitenkin hieman eri juttu. ;)

Tietenkin olisi enemmän kuin toivottavaa myös se, että Marliesista singahtaisi esiin uusia, yllättäviä nimiä haastamaan jo ylhäällä pelaavia miehiä. Potentiaalisia uusia nimiä löytyy myös koko ajan lisää: esimerkiksi muutama päivä sitten organisaation kanssa teki kolmevuotisen sopimuksen Robbie Earl, joka on Wisconsinin riveissä naputellut NCAA:ssa tehot 40 21+25=46. Ehkä esimerkiksi tästä Earlista ei tule koskaan enempää kuin Leafsin kolmosketjun työmyyrä, mutta onpahan ainakin omalta osaltaan kirittämässä muita entistä aktiivisempaan työskentelyyn...

Tämä nyt näin lyhyenä alustuksena keskusteluun Leafsin kaudesta 2006-2007. Mielipiteitä on todennäköisesti yhtä paljon kuin keskustelijoitakin, mutta yhdestä asiasta olemme todennäköisesti samaa mieltä: siitä, että keskinäiset erimielisyydet ovat Leaflandin merkittävin uusiutuva energiamuoto.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Noniin. Heitän lyhyesti oman mielipiteen ketä pitäisi hankkia ja kenelle ei ole käyttöä.

Jos nyt käytössä on tuo 20 milj. niin ehdottomasti sitä pitää käyttää. Sillä rahalla saa jo 3-4 huippunimeä nyky-NHL:ssä. Tärkeää olisi kuitenkin saada muutakin kuin nimi, entisiä meriittejä ja ikää. Itse näkisin kaksi selkeää aukkoa, jotka pitää täyttää: kovanluokan maalintekijä (laitahyökkääjä) ja varmaotteinen puolustava pakki. Maalivahtikysymys saa vastauksen osastolla Pogge/Rask. Tuota pariakymppä ei tietenkään kannata hassata kahteen pelaajaan vaan lisäksi pari muuta hankintaa olisi paikallaan tuomaan leveyttä esim. joku puolustava hyökkääjä, puolustaja ja lisäksi luisteluvoimaa olisi saatava.

Nykyjoukkueesta hyökkääjistä jättäisin: Sundin, Tucker, Steen, Wellwood, Kilger, Stajan ja nimet Allison, Antropov, Ponikarovsky varauksella. Muille en näkisi käyttöä. Allison on siinä mielenkiintoisessa asemassa, että teki kuitenkin hyvät tehot mutta vie samalla hyvän mahdollisuuden nuoremmalta centteriltä pelata ylivoimaa ja muutenkin hyökkäävämpää roolia. Tärkein lisäys olisi se 40+ maalia tekevä laitahyökkääjä.

Puolustajat: Kaberle, McCabe, nuoret (Colaiacovo, White, Harrison) taistelevat 1-2 paikasta, Richardson (ehkä) ja pari uutta kaveria.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Turder kirjoitti:
Itse näkisin kaksi selkeää aukkoa, jotka pitää täyttää: kovanluokan maalintekijä (laitahyökkääjä) ja varmaotteinen puolustava pakki. Maalivahtikysymys saa vastauksen osastolla Pogge/Rask.

Nykyjoukkueesta hyökkääjistä jättäisin: Sundin, Tucker, Steen, Wellwood, Kilger, Stajan ja nimet Allison, Antropov, Ponikarovsky varauksella. Muille en näkisi käyttöä. Allison on siinä mielenkiintoisessa asemassa, että teki kuitenkin hyvät tehot mutta vie samalla hyvän mahdollisuuden nuoremmalta centteriltä pelata ylivoimaa ja muutenkin hyökkäävämpää roolia. Tärkein lisäys olisi se 40+ maalia tekevä laitahyökkääjä.

Puolustajat: Kaberle, McCabe, nuoret (Colaiacovo, White, Harrison) taistelevat 1-2 paikasta, Richardson (ehkä) ja pari uutta kaveria.

Eiköhän tämä kausi osoittanut, että Allison ja Sundin eivät mahdu samaan joukkueeseen. Ilmeisesti kuitenkin kolmikko Sundin, Lindros, Allison haluaa jatkaa, mikä tarkoittaisi katastrofia. Siinä on yksi pelaaja, jolla on hovi, ja kaksi, jotka sellaisen haluavat.

Joukkue näytti keväällä kentällä sen, kenelle se haluaa pelata. Ei Leafsin pukukoppiin tule kukaan haastamaan Sundinia, jos nimi ei ole Gary Roberts. Kauden aikana oli ihan turhaa jakautumista kahteen leiriin.

Tässä juuri yksi syy sille, miksi niitä uusia jätkiä ei kannata ostaa liikaa: porukka jakautuu uusiin ja vanhoihin. Kun joukkuetta uudistetaan rauhallisesti, ja tuodaan nuoria pelaajia, niin he sopeutuvat joukkueeseen, eikä tule mitään sotia.

Minun mielestäni myös Kaberle-McCabe on kaksikkona nähty. Kaberlelle sorvattiin jatkosopimus, joten hänet pidetään. Tomas osaa tehdä viivalla paljon. McCabe ei ole hyvän NHL-joukkueen ykköspakki. Lisäksi hän on 30-vuotias, eikä tuosta enää kypsy. Takaisin vaikka Chicagoon. Leafs tarvitsee ykköspakin.

Mielestäni Colaiacovo ja White menevät heittämällä ensi kauden kokoonpanoon, ja kun siellä on jo Kaberle ja pakki x, niin tarjoan seuraavia paikkoja Harrisonille ja Kronwallille. Jos homma ei toimi, niin sitten hankitaan jostain joku puukäsiperuspakki. Leafsilla ei ole pitkään aikaan ollut sitä tilannetta, että puolustajia kypsyy yhtä aikaa puoli tusinaa. Joistakin on luovuttava, ja he lienevät Bell ja Wozniewski.

Joku pitää sulana hulluutena lähteä neljällä käytännössä tulokaspakilla kauteen. Ehkä se sitten on, mutta hulluksi tässä on tullut belakeja ja mcccabeja katsoessa.

40 maalin tekijä hankittiin viime kesänä, ja metsään mentiin. O'Neill ei sopeutunut Torontoon. Valitettavasti omista ei ole tulossa maalitykkiä. Katsotaan nyt, miten nimisenttereiden tilanne menee. Mariuszczerkawskeja on aivan turha rahdata joukkueeseen. En edes ottaisi Petr Tenkratia. Yksi kappale Jeremy Williamseja varmasti auttaa enemmän kuin Tenkrat.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Maple Leaf kirjoitti: (Quinnistahan sanotaan myös, ettei hän "rankaise" riittävästi huonosti pelaavia veteraaneja. Tällä kaudella kuitenkin esimerkiksi O'Neillin jääaika väheni vähenemistään, kunnes hän istui katsomossa. Myös esimerkiksi jopa Sundinin yv-aika oli jossain vaiheessa kautta kortilla, ja ylivoimaviisikossa nähtiin Tie Domi. Ei siksi, että Domi olisi loistelias ylivoiman pyörittäjä – ei kai sellaista ajattele edes intohimoisin Leafs-fani – vaan siksi, että Leafsin tuskaisimmilla hetkillä Domi oli käytännössä ainoa, joka jaksoi ja halusi ajaa vastustajan maalin eteen. Siitä pisteet muuten kehnohkon kauden pelanneelle – ja katsomossakin istutetulle – Domille.)

Ja mitä hyötyä oli siitä, että mestari Quinn istutti näitä kokeneempia kavereita jossain vaiheessa kautta penkillä, ja jopa katsomossa: O`Neill paransi aivan viimeisiin peleihin mukavasti, ja alkoi saada kiekkojakin jopa maaliin. Sundin oli NHL:n parhaita pelaajia Torinon jälkeen. Ja Dominkin johtama nelosvitja (Ondrus ja Wilm mukana), pelasivat ihan kivoja ja energisia matseja muutamissa loppukauden peleissä. Quinn osaa hommansa.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Maple Leaf kirjoitti: Lopunajan merkkejä, tuollainen käytös Quinnilta.

Katsotaan nyt kuitenkin miten käy. Minusta kannattaisi edelleen pitää molemmat, Ferguson ja Quinn. He kääntäisivät kelkan heti ensi vuonna, ja käänsihän Mr. Quinn sen jo nyt loppukaudellakin, lähes täydellinen record viimeisissä peleissä. Näin itsekin juuri noita haastatteluita Quinnilta ja esimerkiksi Sundinilta, lauseitten joukosta voi kyllä tosiaan poimia sellaisia epävarmoja sävyjä tulevasta. Se täytyy kyllä vieläkin hehkuttaa, että Sundinin Matti oli Torinon jälkeen ylivoimaisesti parhaita pelaajia maailmassa. Lopetti Sundinkin kautensa jälleen todella tyylikkäästi yöllä. MM-kisoihinhan hän ei jatka, ainakin itse oli jo niin sanonut.

Eräässä ohjelmassa todettiin juuri ytimekkäästi, että Mr. Quinn ja Ferguson ovat kyllä lätkämiehiä molemmat, ja tosiaan kääntäisivät kelkan taatusti ensi kaudella, antakaa mahdollisuus. Vai olisiko Paul Maurice sitten tulossa muka ykköspallille?
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Maple Leaf kirjoitti:
Lopunajan merkkejä, tuollainen käytös Quinnilta.

Ei ole tyylikästä olla nimien pudottelija, sanoi Al Pacinokin minulle. On kuitenkin sanottava, että herra Quinn oli varsin hyvällä tuulella aikoinaan Hartwallilla. Ehkä se johtui siitä, että nokan eteen ei työnnetty kymmentä mikrofonia, vaan asialla oli vain hannes ja lehtiö. Keskusteltiin siinä Patin kanssa sitten Bryan McCaben urasta. Jos nyt Pat siirtyy nauttimaan varhaiseläkettä (kansaneläkkeelle ei ihan vielä), niin joutoaikanaan voisi piipahtaa taas Suomessa. Tarjoaisin kahvit ja kiittelisin hyvistä vuosista. (Niistä, kun Alpo Suhonen takoi vähän toisenlaista näkökulmaa Quinnin skalpin alle ja lopputulos kantoi hedelmää.)
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
hannes_ko kirjoitti:
Jos nyt Pat siirtyy nauttimaan varhaiseläkettä (kansaneläkkeelle ei ihan vielä), niin joutoaikanaan voisi piipahtaa taas Suomessa. Tarjoaisin kahvit ja kiittelisin hyvistä vuosista. (Niistä, kun Alpo Suhonen takoi vähän toisenlaista näkökulmaa Quinnin skalpin alle ja lopputulos kantoi hedelmää.)

Torontossahan paikalliset fanit muistelevat vieläkin kaiholla sitä Leafsia, jossa Quinnin assareina olivat Alpo Suhonen ja Rick Ley. Kiekko kulki ja maaleja tehtiin. Ovatpa jotkut kiekkotietäjät jopa kehoittaneet GM Fergusonia soittamaan Mr. Suhoselle ja kutsumaan takaisin Quinnin vierelle kehuen, että asiasta vastuussa olleen suomalaisen aikana Leafs esitti parasta syöttöpeliä ikinä. Ja eikös se Mr. Suhonen ole nyt vapaaherra...? ;)
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Belak, Belak, Belak, Belak! Domi pois ja Belak kehiin ensi kaudelle nelosen laitaan.
 

Furillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TML
Hitto, kun ei oikein tiedä mitä mieltä olisi Quinnin mahdollisesta jatkosta penkin takana. Quinnilla on omat heikot puolensa ja tietyt tottumukset, joista voisi pikku hiljaa siirtyä eteenpäin, mutta toisaalta Quinn on kuitenkin käsittääkseni pelaajien arvostama valmentaja ja vaikkei asia mitä ilmeisemmin tällä kaudella aivan onnistunut, niin motivoinnissa edelleen mielestäni liigan huippua. Minusta Maple Leafsin valmentajan pitää edustaa perinteistä kanadalaista asennetta, että jos ei päästä ohitse - mennään lävitse. Old school.

Ja olen jotenkin skeptinen sen suhteen, että Paul Maurice saisi aikaan parempaa jälkeä kuin Quinn. Jos ei Quinn, niin sitten kyllä kääntyisin WHL:n Sutterin tai OHL:n Dale Hunterin puoleen. Sopisivat ainakin minun valmentaja-mielikuvaani.

Pelaajapuolella haluaisin nähdä kokeilumielessä Kris Newburyn neloskentässä yhdessä Ben Ondrusin ja vaikka sitten Belakin kanssa. Ainakin näin ajatuksen tasolla jälki saattaisi olla sellaista, mistä hipit, kukkahattutädit, kulttuuriministerit, fransmannit ja muut epäilyttävät hiipparit saattaisivat vallan kauhistua.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Furillo kirjoitti: Jos ei Quinn, niin sitten kyllä kääntyisin WHL:n Sutterin tai OHL:n Dale Hunterin puoleen. Sopisivat ainakin minun valmentaja-mielikuvaani.

Ei helvetti, Dale Hunter Leafsin peräsimeen, tuo kuullostaa jo paljon houkuttelevammalta. Oli ehdottomia suosikkipelaajiani vuodesta toiseen. Ja ei olisi varmaan kenellekään yllätys, minkälaista lätkää hänen teaminsä pelaisi.
 

Ferris

Jäsen
Furillo kirjoitti:
Ja olen jotenkin skeptinen sen suhteen, että Paul Maurice saisi aikaan parempaa jälkeä kuin Quinn. Jos ei Quinn, niin sitten kyllä kääntyisin WHL:n Sutterin tai OHL:n Dale Hunterin puoleen. Sopisivat ainakin minun valmentaja-mielikuvaani.

Sutterin saatte ottaa, mutta jättäkää meidän Dale rauhaan. Hunterista tulee Caps-valmentaja kaudella 07-08, kun aletaan tosissaan hakea menestystä tällä uudella jengillä.
 

Nolan

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues ja TPS + Dougie
Ambi kirjoitti:

No nytten se sitten tapahtui tämä odotettu tapahtuma.Quinn on erittäin hyvä valmentaja mutta tämä kausi riitti Fergusonille sekä joukkueen johdolle.Patin syytä tämä kaikki ei missään nimessä ollut mutta ratkaisuja tehdään;ratkaisu paikoissa.Quinn ei vaan saanut kaikkea irti joukkueesta mutta myös loukkaantumiset pahensivat asiaa.Allisonin ja Lindrosin kaudet päättyivät ennen aikojaan.En voi muuta sanoa että ole aika sanaton tähän.....
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Kiitos Quinnille menneistä kausista, ja myös siitä, että maksaa GM Fergusonin(kin) tekemät virheet erottamisellaan. Hyvää matkaa, minne ikinä tie viekin, Pat Quinn -lahko seisoo takanasi!
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Maple Leaf kirjoitti: Hyvää matkaa, minne ikinä tie viekin, Pat Quinn -lahko seisoo takanasi!

Kyllä minuakin itkettää nyt kun herra Quinn joutui lähtemään. On muuten erilaista ja erikoista seurata nyt tulevaisuudessa Toronton pelejä todellakin, ei ole enää leppoisaa, mutta niin jämerää hahmoa penkin takana väijymässä. Vuosia oli hauskaa ja jännittävää seurata miten Toronton hullu jengi sekä Quinn selvisi haasteistaan, ja nyt on todellakin aika uusien tuulien ja vaahteran lehtien. Kuvitelkaapa Leafs ilman Domia, Quinnia ja Belfouria, sekin aika koittaa lähivuosina. Quinn oli kuin Reservoir Dogsin Joe, eli möykky, häntä kunnioittivat kaikki. Ja Quinn lahkoon olen myös itse aina kuulunut, ja kuulun tulevaisuudessakin.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Mr Scarface kirjoitti:
Quinn oli kuin Reservoir Dogsin Joe, eli möykky, häntä kunnioittivat kaikki.

Ainakin myös ESPN:n Scott Burnside, jonka kolumni Quinnin erottamisesta on lukemisen arvoinen.

http://sports.espn.go.com/nhl/columns/story?columnist=burnside_scott&id=2415545

Torontosta raporttia sen verran, että tyypilliseen ja rakastettavaan Leaflandin tapaan moni Quinnin erottamista vuosia vaatinut ihminen vaatii nyt GM Fergusonin päätä vadille Quinnin erottamisesta. Kun uusien valmentajakandidaattien nimiä luetellaan, on moni herännyt kauhukseen havaitsemaan, että vuosien ajan viihdyttäneen ja rymistelevän Quinn-Leafsin sijaan kaukaloon voi luistella ensi kaudella peruutteleva ja trappiin pelinsä perustava joukkue - näin siis, vaikka GM Ferguson puhuukin nyt "nyky-NHL:ään sopivan nopean joukkueen" rakentamisesta. Olisi puhunut siitä viime kesänä pelaajasopimuksista päättäessään.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Maple Leaf kirjoitti: Torontosta raporttia sen verran, että tyypilliseen ja rakastettavaan Leaflandin tapaan moni Quinnin erottamista vuosia vaatinut ihminen vaatii nyt GM Fergusonin päätä vadille Quinnin erottamisesta.

Torontossa kaikki on mahdollista. Mitenkäs muuten Paul Mauricen pelilliset filosofiat ovat muuttuneet viime vuosina, vai ovatko pysyneet samankaltaisina? Nimittäin se Carolina, jonka Maurice valmensi Stanley Cup finaaleihin, pelasi passiivista trap kiekkoa. Quinnin ja Mauricen kohdatessa pudotuspeleissä silloin, muistan pitäneeni Carolinan pelitapaa ärsyttävän varmana. Pelithän päättyivät tuossa heidän ottelusarjassaankin kokoajan tyyliin 2-0 tai 3-1. Mauricen Toronto olisi selvästi eri näköinen kuin Quinnin?
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Mr Scarface kirjoitti:
Ja Quinn lahkoon olen myös itse aina kuulunut, ja kuulun tulevaisuudessakin.

"You can always replace a coach. As for the man ... they stopped making his kind long ago." - Mike Ulmer (Toronto Sun) Pat Quinnista
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös