Toronto Maple Leafs (1.) – Montréal Canadiens (4.), Scotia North 1. kierros

  • 52 555
  • 299

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Nyt alkaa kyllä näyttää siltä, että Leafs ottaa vihdoin ensimmäisen pudotuspelisarjavoittonsa perutun kauden 2004-05 jälkeisellä ajanjaksolla. Toki sarjan katkaisu on aina se hankalin paikka, mutta vaahteranlehtipaidat ovat olleet sen verran vakuuttavasti kuskin paikalla käytännössä koko sarjan ajan, että vaikea on uskoa Habsin ottavan kolmea voittoa putkeen. Ilman Priceä sarja saattaisi olla jo taputeltu, mutta jostain mies saa kaivettua keväällä edelleen sen ekstravaihteen, joka viime vuosina on paljolti runkosarjassa ollut hukassa. Täytyy kyllä arvostaa hänen suorituksiaan ottaen huomioon miten paljon kuraa hän on saanut Montrealin medialta niskaansa ailahtelevien runkosarjaotteiden takia.

Onneksi näin sinivalkoisten lasien takaa katsottuna Montrealin hyökkäys on ollut niin tehoton, että Pricen ohittaminen pari kertaa per peli riittää voittoihin. Torontollakin ykkössyömähampaat (etenkin Marner, osin myös Matthews) ovat olleet yössä, mutta onneksi rosterista on löytynyt ratkaisupotentiaalia kerrankin laajalla rintamalla. Muun muassa paljon parjattu Nylander on iskenyt maalin joka pelissä ja on nyt tehnyt yhtä monta maalia (4) kuin koko Montrealin joukkue yhteensä. Tästä on siis hyvä jatkaa torstain katkaisupeliin, jonka Leafs toivottavasti hoitaa ettei anneta Jetsille liikaa lepoaikaa.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Kun Jack Campbell pelaa yhtä hyvin kuin on toistaiseksi pelannut eikä Leafsin maalinteko ole ollut pelkästään ykkösketjun varassa Tavaresin loukkaantumisen jälkeenkään, vaikea Montrealin on tuolla materiaalilla iskeä kiilaa Toronton vankkurien rattaisiin. Viime yön pelissä Montreal tuntui ottavan tietoisestikin riskejä luodakseen parempia maalipaikkoja, mutta enemmän se tuotti ylivoimahyökkäyksiä Torontolle. Sekään ei auta yhtään, ettei Montrealin ylivoima toimi.

William Nylander on muuten tehnyt sarjan jokaisessa pelissä toistaiseksi maalin ja ollut Leafsin tasaisin suorittaja hyökkääjistä. Hyvin klassiselta pehmeältä taitopelaajalta. Sen sijaan Mitch Marner ei ole tehnyt vielä maaliakaan. Montreal ylipelaa usein pois syöttälinjat, kun Marnerilla on kiekko, ja antaa tämän mieluummin laukoa kuin pedata muille. Suht hyvin toiminut, sanon mä, kun ei se Marnerin laukaus ole läheskään samanlainen pelote. Mitään uuttahan tämä ei sinänsä ole, ja Marnerille on ollut jo pidempään vaikeuksia saada kiekko maaliin pudotuspeleissä.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Habs on päästämäisillään pirun irti! Kolmospakkiparissa ensi yönä saatanallisella riskillä ja vaivalla deadlinella hankittu jymypari Gustafsson - Merrill. Jo poistetussa twiitissä Matthewsin kerrottiin paskoneen housuunsa. Silkasta ilosta.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Habs on päästämäisillään pirun irti! Kolmospakkiparissa ensi yönä saatanallisella riskillä ja vaivalla deadlinella hankittu jymypari Gustafsson - Merrill. Jo poistetussa twiitissä Matthewsin kerrottiin paskoneen housuunsa. Silkasta ilosta.

Äläs nyt.. Mä näen jo silmissäni kuinka ensin Price jumalmoodissa koppaa reilut 40 torjuntaa ja sitten kolmannen jatkoerän toiseksi viimeisellä minuutilla Gustafsson heittää viivalta ripuliranteen maalille, ja se ottaa matkalla kimmokkeen Matthewsin mailasta ja painuu sisään. Ja sitten hfboardsilla halutaan treidata kaikki mailatelinettä myöden. (Ja Brian Burken aikoina toki jatkumona tälle oltaisiin lyöty tulevana kesänä 6/v/6m lappu ruotsalaiselle käteen...

edit. Toi Merrill on kyllä vähän mysteeri. Mä pidin sitä oikeasti hyvänä 6/7 pakkina ja ajattelin kaverin olevan hyvä haku tuolla hinnalla. Tosiaan ainakin näissä TOR-peleissä ollut kyllä ihan turisti...
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Habseilla tehokas resepti. Loistava maalivahti ja Leafs pakkien prässäys korkealta. Omia rakennettuja hyökkäyksiä ei edes tarvita.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Saatiinhan se kutospeli. Seuraavassa pelissä siis yleisöä paikalla.

Porilaiset teki kolme ja vaikka Toronto kiri tasoihin, jatkoilla 2-0 hyökkäyksestä Montrealin tuleva tutkapari Suzuki-Caufield antoi kaudelle jatkoa.

Seuraavaan peliin voisi nostaa kyllä Romanovin pelaamaan. Ja apinanraivo päälle yleisön saattelemana.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
2 vs 0 hyökkäyksiä tulee ajoittain vastaan runkosarjassa, kun pelataan jatkoja kolmella ukolla. Mutta onhan toi käsittämätön tapa hävitä playoff-peli.

En tiedä menikö Galchenyukilla sitten pelipaidat sekaisin, kun on tuota toistakin kantanut pari kautta sitten. Kuumanahan mies muuten on, kun on 4 pistettä kahteen edelliseen peliin kasassa (jopa laskematta tätä edellä mainittua kakkossyötöksi).
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Äläs nyt.. Mä näen jo silmissäni kuinka ensin Price jumalmoodissa koppaa reilut 40 torjuntaa ja sitten kolmannen jatkoerän toiseksi viimeisellä minuutilla Gustafsson heittää viivalta ripuliranteen maalille, ja se ottaa matkalla kimmokkeen Matthewsin mailasta ja painuu sisään. Ja sitten hfboardsilla halutaan treidata kaikki mailatelinettä myöden. (Ja Brian Burken aikoina toki jatkumona tälle oltaisiin lyöty tulevana kesänä 6/v/6m lappu ruotsalaiselle käteen...
Nämä jinxausethan onnistuivat molemmin puolin oivallisesti, että saadaan jännätä vielä kuutosmatsi. Franchise-pakkipari ei möhläillyt pahasti, mitä nyt Merrill piti Weberin kanssa jotain nuotiopiiriä Canadiensin maalin sisällä Leafsin ensimmäisessä, mutta kuten jo edellä todettu, Galchenyuk otti männävuosilta kovin tutunlaista roolia. Toki mainittava, että Caufield antoi mainion näytteen peliälystään ja haistoi Galchenyukin syötön ennen kuin tämä itse tiesi sinne edes syöttävänsä.

Hieno saada playoff-matsi miehitettyyn Bell Centreen lauantaille!
 
Viimeksi muokattu:

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Sellainen ottelu sitten viime yönä. Montreal tuli vahvasti päälle heti ensimmäisen erän alussa ja onnistui saamaan kahden maalin johdon. Arvelin jo ensimmäisen erän aikana, että tuolla intensiteetillä joukkue ei koko peliä jaksa. 3-0 tilanteessa ajattelin johdon olevan ns. riittävä, mutta Hymanin maalilla Toronto pääsi peliin mukaan ja virtaus tosiaan kääntyi ottelun edetessä. Kolmannen erän lopussa tilanne näytti jo lupaavalta sarjan katkaisua ajatellen, kun Muzzinin mailasta kimmonnut kiekko meni hieman onnekkaasti maaliin ja peli oli tasan. Jatkoajan alkuun Montreal otti saman rynnistyksen käyttöön ja kun Toronto onnistui sössimään hyökkäyspäässä todella tyylikkäästi, niin se toiveikkuus hautautui erittäin nopeasti. Jos Toronto olisi pystynyt ottamaan tilanteen haltuunsa, niin uskon että ratkaisu olisi saatu kyllä grindattua. Tyylikäs ratkaisu Montrealin nuorukaisilta.

Melkoinen 50-50 peli, eikä kumpikaan tulos olisi ollut vääryys, mutta tuo tapa millä Toronto tuon sössi sapettaa kyllä isolla kädellä. Price oli ison pelin tasolla, Toronton Matthews-Marner kaksikko taas ei. Marnerin pelistä kyllä paistaa tuo, oliko jo 16 playoff -ottelun mittainen maaliton putki.

Yleisesti NHL:stä -ketjussa on käyty keskustelua playoffien tuomarilinjasta. Täytyy sanoa että hieman "huvitti" ensimmäisessä erässä, kun Matthews taklattiin kaksi kertaa kiekottomana miehenä ja käsi ei nouse. Toisesta tilanteesta saatiin hieno klippi lähetykseen, kun Montrealin pakki nousee omista kiekon kanssa ja Gallagher ajaa Matthewsin täysin irrallaan tilanteesta laitaan. Voi tietysti ajatella, että tämähän tuo intensiteettiä peliin, mutta jokainen voi miettiä että mitä jos Montrealin pakin syöttö katkaistaan ja Toronton ykköspelote kerää kamoja laidassa samaan aikaan. Vaikuttaako pelin virtaukseen vai ei? Selkeääkin selkeämpi estämis tai väkivaltaisuus jäähy joka tapauksessa. Mikheyev vedettiin myös nurin ensimmäisessä erässä, niin että Canadiens maila sotkeutui luistimiin, tätä ei tietenkään kampitukseksi tunnistettu. Rehellisyyden nimissä tässä ei ollut mitään uutta ja Toronton peli ei tuomaritoimintaan kaatunut. Linja oli suhteellisen odotettu, eikä Montreal todellakaan mitään isompaa sikaa pelannut missään vaiheessa näitä Matthewsin tilanteita lukuun ottamatta, joissa rike tuli siitä että taklaus tapahtui täysin tilanteen ulkopuolella.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Haiskahtaa siltä että kotiyleisön tuoman hurmoksen ansiosta Montreal vie kutospelin, ja seiskapelissä Toronto paskoo perinteiseen tyyliin housuun.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Meneeköhän tämäkin palsta kohta yhtä kirjoituskelvottomaksi kuin HFBoardsin yleiset osiot. Omatkin mielipiteet ovat varmaan välillä kärkkäitä ja yleisen mielipiteen vastaisia, kun suhtaudun Toronton pelaajiin, organisaatioon ja joukkueen yleisesti positiivisesti, enkä etsi vittuilun aihetta tai negatiivisuutta joka asiasta. Täälläkin ehdittiin jo kysellä paraatista, voin sanoa että keskimääräinen Leafs kannattaja todennäköisesti ennemmin tutkii PTSD:n oirekuvaa, kuin potentiaalista Stanley Cup paraatireittiä.

Seura taitaa olla liigan seuratuin, fanit varmasti liigan tyhmimpiä ja ärsyttävimpiä (voi toki miettiä paljonko tähänkin HFBoardsilla vaikuttaa se ääretön ja sallittu trollauksen määrä jonka Leafs pelaajiin, faneihin ja organisaatioon siellä saa kohdistaa). Toki mediatilan ja hypen määrä luo myös vastakkainasettelua, mutta kyllähän tämä välillä turhauttaa kuinka paljon negatiivisia tuntemuksia tämä kannattaminen on viimeisen 30v aikana aiheuttanut.

Tuntuu että Toronton tie on mennä naurunalaisesti suoraan vihatuksi. Ilman sitä sympaattisen nousevan seuran statusta, joka yleisesti ennen menestystä joukkueilla on. Fanit ovat vuosikymmeniä kärsineet siitä että omistajien prioriteettilistalla ykkösenä on ollut omien taskujen täyttäminen ja seura on ollut tähän vain yksi väline. Tässä sivussa tulontasauksen myötä Toronto myös merkittäviltä osin täyttää koko liigan taskuja ja mahdollistaa osin liigan laajentumisponnistukset. Samalla toki Jeremy Jacobsin kaltaiset omistajat pyrkivät lyömään kapuloita rattaisiin, ettei Toronto hankkisi "epäreilua" kilpailuetua panostamalla vääriin asioihin, kuten henkilökuntaan tai pelaajiin.

Toivon vain että tämä helvetin ottelusarja päättyisi ja Toronto saisi vihdoin tuon pudotuspelisarjan voitettua. Brian Burke jo aiemmin oikein nosti esille, että nykyjoukkueen vika ei ole nämä menneisyyden haamut tai pettymykset, mutta silti ne vain joukkuetta vuodesta toiseen seuraavat. Fanien kovien odotuksien rinnalla ja niille odotuksille alkaa vihdoin olla myös katetta. Ehkä se yksi voitettu pudotuspelisarja vihdoin poistaisi ylimääräistä painetta ja voitaisiin keskittyä oikeisiin asioihin. Torontolla on tämän uuden nousun osalta osunut monta epäonnekasta ajoitusta, mutta niistä on kerta toisensa jälkeen selvitty. Toivottavasti se nyt johtaisi edes pieneen hyvään karmaan ja siihen että ne kiekot pomppisivat edes yhdessä ratkaisupelissä Toronton suuntaan.

Välillä toivoisi että tähän ketjuun hyppivät muiden joukkueiden fanit toisivat tänne jotain muutakin kuin keskinkertaista trollausta. Habs fanien nyt kuuluukin kenkkuilla ja sinne suuntaan voi ohjata vähän sympatiaa, kun katsoo minkälaisessa tilassa organisaatio tällä hetkellä on.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Haiskahtaa siltä että kotiyleisön tuoman hurmoksen ansiosta Montreal vie kutospelin, ja seiskapelissä Toronto paskoo perinteiseen tyyliin housuun.

Taitaa edelleen olla Kanadan puolella tyhjät katsomot tuomassa "kotiyleisön hurmoksen". Mutta toivottavasti TV-lähetyksen äänistehoste kuuluu pelaajienkin korviin.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Taitaa edelleen olla Kanadan puolella tyhjät katsomot tuomassa "kotiyleisön hurmoksen". Mutta toivottavasti TV-lähetyksen äänistehoste kuuluu pelaajienkin korviin.
Ei ole, Montreal saa ottaa lauantain kutospeliin 2500 katsojaa. Muualla Kanadassa vedetään toki tyhjille katsomoille.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Ei ollut Torontosta käyttämään ensimmäistä katkaisupalloa. Virheet omassa päässä ja Campbellin ensimmäinen heikompi peli tässä sarjassa tietysti edesauttoivat Montrealin voittoa. Habs ollut fyysisempi joukkue tähän asti, ja ensimmäisessä maalissa se kirjaimellisesti johti Armian vapaaseen laukaisupaikkaan parhaalta sektorilta, kun Sandin meni paniikkiin nähdessään Perryn tulevan yli. Myös toisen porilaisen maalissa Sandin oli vaikeuksissa karvauksen kanssa, eikä sen jälkeen pahemmin tainnut jäällä käydä. Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja, jos toteaa, ettei ruotsalainen pelaa kuudennessa pelissä.

Tuurilla, taidolla ja kovalla yrityksellä Leafs tuli kuitenkin kolmen maalin takaa tasoihin. Jos momentumiin uskoo, sen olisi voinut uskoa olevan Toronton puolella jatkoerän alkaessa. No, joko momentum on huuhaata tai sitten edes momentum ei auta, jos antaa ”altavastaajalle” 2-vs-0-hyökkäyksen. Uskon enemmän jälkimmäiseen. Toisaalta kun sarjaa katsoo tähän mennessä kokonaisuutena, ei Leafsin neljä peräkkäistä voittoakaan olisi tuntunut oikealta tai todennäköiseltä lopputulokselta.

Kauheasti ei kuitenkaan kannata osoitella sormella kolmosparin ja katsomon välillä seilannutta pakkia tai kauteen kakkosmaalivahtina lähtenyttä entistä huippulupausta. Tai jatkoilla Habs-lapaan syöttänyttä Kerfootia, joka on nostanut tasoaan mielettömästi Tavaresin loukkaantumisen jälkeen.

Leafsillä oli kolme katkaisupaikkaa, nyt niitä on vielä kaksi jäljellä. Matthewsilta sekä Marnerilta on perusteltua odottaa sellaista esitystä, että jo pelkällä omalla panoksellaan melkein hoitavat sen tarvittavan voiton kotiin jommassakummassa jäljellä olevista katkaisupeleistä. Vaikka jääkiekko on joukkuepeli ja maalivahti ylivoimaisesti merkittävin yksittäinen pelaaja, pitää tämän luokan kenttäpelaajilta odottaa mahtipeliä tässä kohtaa sarjaa. Jos sitä ei tule, eipä Leafs ansaitse edes mennä jatkoon. Tähän mennessä Matthews on ollut keskinkertainen kakkospeliä lukuunottamatta, Marner ei edes sitä, joten parannettavan varaa on.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Ok,

Eli semmonen suomalaisen CHL-pelin hurmos tiedossa.

Lienee provo mutta tartun silti. Tällaisen tauon jälkeen ja Leafs sarjaan eiköhän siellä jengi vedä parastaan. Vaikka joukkueen otteet eivät riemunkiljahduksia ole aiheuttaneet.

Riippuen miten peli menee siellä nähdään joko Olé tai Bergevin out chantit. :)
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Lippujen resale hinnat kohdillaan yön peliin. 4500CAD kun ladot tiskiin ni pääset kattoo ykkösrundin peliä.

Toivois et jälleenmyyjille jää liput kouraan mut myös et siellä on rikkaiden lisäksi kunnon hardcore osasto jotka päätyy hallille. Se ois parempi pistää areena raikaamaan.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Lippujen resale hinnat kohdillaan yön peliin. 4500CAD kun ladot tiskiin ni pääset kattoo ykkösrundin peliä.

Toivois et jälleenmyyjille jää liput kouraan mut myös et siellä on rikkaiden lisäksi kunnon hardcore osasto jotka päätyy hallille. Se ois parempi pistää areena raikaamaan.

Eiköhän tuolta kummastakin kaupungista löydy ihmisiä jotka ovat tuon valmiita sijoittamaan. Toivottavasti ei ole täysin osasto katkaravun hallussa katsomo.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Pienellä jännityksellä yötä kohti. Olisko yksi iso pudotuspelipeikko haudassa ensi yön jälkeen? Kokoonpanoon tulee ainakin yksi muutos kun Travis Dermott nousee Rasmus Sandinin paikalle. Jatkon kannalta voitto olisi ensi yönä äärimmäisen tärkeä, kun ajatellaan palautumista. Toronto - Montreal aloitti pudotuspelit joukon viimeisenä ja on edelleen ainoana kesken.

Joukkueen veteraanit eivät paljon tappiosta hätkähtäneet, mikä on ainoa oikea asenne. Jos jotain positiivista haetaan vieraspelistä, niin se on ainakin varmaa että Centre Bellin jää on parempi ja se kyllä suosii taitavampaa Torontoa. Toissa yön pelissä molempien joukkueiden pelaajat olivat toistuvasti katollaan ja muutenkin Scotiabank Arenan jää on yksi Kanadan huonoimmista.

Canadiens tulee varmasti vähintäänkin yhtä epätoivoisina pelin alkuun ja paineistusta tulee. Viime pelissä se johti kiekonmenetyksiin, joista Montreal teki yhtä lukuun ottamatta kaikki maalinsa. Jos Toronto pystyy karsimaan nämä pois, niin Montreal on ongelmissa. Price voi kannatella joukkuetta, mutta maaleja hänkään ei pysty tekemään. Jos Toronto lähtee enemmän oman pään kautta, niin uskon että hyökkäys jauhaa tarvittavat maalit ajan kanssa. Jo viime pelissä nähtiin ettei Canadiensin kunto pohja kestä koko pelin rynnistystä.

Toronton kannalta tärkeää olisi saada tehoja myös ykköskentältä. Hyman näytti viime pelissä jo omalta itseltään, mutta Marner ajelehtii edelleen varjojen mailla. Matthews ei ole ketjukavereiltaan juuri apuja saanut, mutta ykkössentteriltä voisi toivoa tason nostoa siitä huolimatta. Nylander on Tavaresin loukkaantumisen jälkeen kantanut ketjuaan, samaa voi odottaa Matthewsilta. Alempien kenttien osalta elättelen toiveita että Joe Thornton viettäisi pelin katsomossa ja toivon että Mikheyev heräisi vihdoin myös maalintekoon.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Lippujen resale hinnat kohdillaan yön peliin. 4500CAD kun ladot tiskiin ni pääset kattoo ykkösrundin peliä.

Toivois et jälleenmyyjille jää liput kouraan mut myös et siellä on rikkaiden lisäksi kunnon hardcore osasto jotka päätyy hallille. Se ois parempi pistää areena raikaamaan.
Olisivat saaneet arpoa 1500 lippua ja myydä loput 1000. Edes tähän ensimmäiseen yleisöpeliin. Seuran kannalta kuitenkin mitättömistä summista kyse. Tosiaan mitä enemmän HC-porukkaa niin sen parempi.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin, Suomen kaunein, Stadin Jokerit
Se että tämä sarja menee seitsemänteen otteluun on täysin järjenvastaista.

Onko palkkakattoaikana koskaan ollut playoff-paria, jossa olisi näin suuri materiaaliero joukkueiden välillä? Kolmannessa ja neljännessä ottelussa Montreal onnistui luomaan ehkä viisi laadukasta maalipaikkaa, joista tekivät kokonaisen yhden maalin. Viidennen pelin alkaessa ei ollut yhtään mitään syytä, miksi Habs voisi tosissaan haastaa jatkopaikasta. 1-3-nousuja toki nähdään sen kerran kymmenestä, mutta tällaisessa sarjassa sen luulisi olevan jo lähempänä 0-3-nousun todennäköisyyksiä.

Ja tässä sitä ollaan. Ei voi kyllä torontolaisia kannattajia syyttää gloryhunttauksesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös