Tony ”Viikinki” Halme

  • 40 693
  • 1 255

Cube

Jäsen
Tuskin Halmeen äänestäjillä oli tuolloin kristallipalloa, josta olisi voinut katsastaa, mitä miehelle tulevaisuudessa tapahtuu. Hyvä on jälkeenpäin leimata idiooteiksi uurnilla käyneet.
Miten niin jälkeenpäin? Jos luet tätä ketjua, niin huomaat, että leimaaminen tapahtui jo samana iltana, kun Halme eduskuntaan äänestettiin. En ole myöskään nähnyt syytä vaihtaa tuota mielipidettä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Keskustelemmeko yleisellä tasolla huumeiden käyttäjistä vai ainoastaan Halmeesta? Mikäli Halmeesta, niin häntä tietenkin rangaistaan, mutta lisäksi pitäisi harkita muita toimenpiteitä miehen itsensä ja muidenkin takia. Aivot kärsivät pysyviä vaurioita jo 4 minuutin hapettomuuden jälkeen. Halmeen kohdalla tuo kesti muistaakseni 10-15 minuuttia. Siksi olisi paikallaan tarkistaa uudelleen minkälaisia oikeuksia hänelle ylipäänsä voidaan suoda.

Sinä olet täällä verrannut liikenneonnettomuutta ja huumeiden käyttäjän laitonta asetta toisiinsa, vähätellen tämän aseen merkitystä. Kysymys kuului:

Oletko siis todella sitä mieltä, että huumeita käyttävä kaveri, jolla on laiton ase, on vain sairas. Hän on yhteiskunnalle vaaraton, eikä hänen toimintaansa pidä tuomita

En ymmärrä miten tähän kysymykseen liittyy puhummeko Halmeesta tai yleisesti. Tässä tapauksessa huumeiden käyttäjän kotoa löytyi laiton ase, se on kiistaton fakta.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Kuullun perusteella, tosiassa kyseessä on aito syyntakeeton mental case, joka kuuluisi hoitolaitokseen eikä vankilaan, syyntakeeton kun selvästti on, eikä pysty elämästään itse huolta pitämään.

Kyllä minäkin toivoisin, että Halme saisi elämänsä raiteilleeen. Se on aina parempi vaihtoehto, oli sitten kuka tahansa kyseessä. Mutta kuin noita herran haastatteluja lukee, niin niistä paistaa läpi täydellinen vastuun pakoilu asiasta. Huumeongelmaa ei ole. Ja tietysti häntä vielä jahdataan. Vika ei ole siis itse laittomuuksissa, vaan siinä, että joku käräyttää niistä. Tyypillisen addiktin selittelyä, olipa kyse sitten huumeista, alkoholista tai mistä tahansa riippuvuutta aiheuttavasta aineesta. Kruununa vielä tuo "Pitää kokeilla, mitä pitää kieltää, että tietää kuinka pahaa se on. Jos et kokeile, et tiedä asiasta yhtään mitään." Vastustaako Halme raiskauksia samalla periaatteella?

Kaikesta tästä voi vetää johtopäätöksen, että Halme ei elämäänsä kuntoon saa, ellei joku siihen pakota.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Oletko siis todella sitä mieltä, että huumeita käyttävä kaveri, jolla on laiton ase, on vain sairas. Hän on yhteiskunnalle vaaraton, eikä hänen toimintaansa pidä tuomita.

Unohtamatta, että tämä kyseinen kaveri on tuomittu erinäisistä ampuma-ase-, liikenne- että huumausainerikoksista ja on ollut pakkohoitolähetteellä psykiatrisessa hoidossa deliriumin vuoksi.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Oletko sinä tietoinen Halmeen Ameriikan aikaisista törttöilyistä?

Onhan hän itse kertonut tehneensä ensi huumekokeilunsa jo Ameriikassa. Ja viettänyt viikkoja poliisivankilassa, tosin kaverinsa törttöilyistä syyt niskoilleen ottaneena. Mutta olisiko Soinin hälytyskellojen pitänyt soida, kun kaveri tuollaisissa piireissä oli liikkunut?
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tony Halme on tyyppiesimerkki ihmisestä, joka peittelee huonoa itsetuntoaan pyrkimällä rakentamaan itsestään fyysisesti ja henkisesti mahdollisimman pelottavan ja kovan oloisen ja siinä sivussa läträä eri aineiden kanssa psyykkeensä sekaisin. Hoitoahan tuollainen kaveri ensisijaisesti vaatii.
 
Kysymys kuului:

Oletko siis todella sitä mieltä, että huumeita käyttävä kaveri, jolla on laiton ase, on vain sairas. Hän on yhteiskunnalle vaaraton, eikä hänen toimintaansa pidä tuomita

En ole sitä mieltä. Huumeita käyttävä ja luvattoman aseen omistava kaveri saattaa olla sairas tai terve. Jos toteaisin, että tuollainen kaveri on sairas huumeiden tai aseen takia, niin silloin toteaisin, että 1940-luvun lopulla Suomi on ollut täynnä sairaita ihmisiä, joilla on vieläpä ollut luvattomia aseita. Suomessa käytettiin tuolloin 25 kertaa enemmän heroiinia kuin muissa maissa keskimäärin ja samaan aikaan useassa mökissä oli sotamuistoina otettuja luvattomia aseita.
Eli jos Halmeesta jeesustellaan huumeidenkäytön ja luvattoman aseen takia, niin silloin jeesustellaan yhtä lailla kaikista muistakin vastaavista henkilöistä.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Eli jos Halmeesta jeesustellaan huumeidenkäytön ja luvattoman aseen takia, niin silloin jeesustellaan yhtä lailla kaikista muistakin vastaavista henkilöistä.

Jos vaikka tarkasteltaisiin rajattuna joukkona kaikkia huumeiden k'äyttäjiä ja laittomien aseiden kanssa vehtaajia, jotka ovat olleet ehdolla ja/tai tulleeksi valituksi eduskuntaan lupaamalla puuttua näihin asioihin, niin oltaisiin sopivassa viitekehyksessä.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Herra Viikingin vastuuton toilailu elämänsä kanssa alkaa jo ylittää kehnon kirjan mittapuut ja päinvastaisista omista kommenteistaan huolimatta (ja ehkä juuri niistä johtuen) hänen pörräämisensä huumeiden, diilereiden ja käsiaseiden ympärillä alkaa muodostua uhkaksi sekä itselleen että läheisille. Vaikka laki tahdosta riippumattomaan hoitoon onkin yksinomaan tarkoitetty psykiatrisesti sairaiden henkilöiden vastuulliseen "huostaanottoon" (mitä Halmeen kohdalla ei ole) niin toivoisi että vastaavia hoitoperusteita voisi käyttää myös erinäisiin aivovammojen ja vaikeiden persoonallisuushäiriöiden kohdalla. Enkä silti näkisi ketään lentämässä käenpesän yli tai neuvostoliittomaisia vainoja mahdolliseksi, joten Vanhanenkin saisi nukkua yönsä rauhassa.

Lääkärilehdessä oli taannoin pikku-uutinen asian harkinnasta mutta ainakaan omiin silmiini ei ole eksynyt että muutosta olisi sen koommin tullut. Suomalaiseen tapaan vaaditaan ensin jokin dramaattinen tapahtuma ja iso kasa uhreja ennenkuin muutosvalmius syntyy.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt vaan täällä ollaan viime aikaisista tapahtumista johtuen mollaamassa Halmeen äänestäjiä. Voisiko olla niin, että näitä äänestäjiäkin voi vituttaa/surettaa sattuneet asiat?
Tuota noin, minä ainakin olen pitänyt Halmetta todella vastenmielisenä öykkärinä iät ja ajat. Vaikken ole poliittisesti järin aktiivinen, eikä politiikka yleensä nostata tunteita puoleen tai toiseen, muistan elävästi ihmetelleeni omaa tuohtumustani silloin, kun Halme valittiin eduskuntaan. En voinut uskoa todeksi, että Suomesta löytyi niin paljon äänioikeudella varustettua kuona-ainesta, että Halmeen kaltainen möykky pääsi edustamaan kansaa. Eräs silloinen opiskelutoverini kertoi äänestäneensä Halmetta, "kun ei muutakaan sopivaa ehdokasta keksinyt" ja hänestä se oli lähinnä hyvä vitsi antaa ääni Halmeelle. Siinä oli kerrankin vitsi, jolle en osannut nauraa, enkä edes hymähtää, vaan ripitin kyseistä jätkää melkoisesti.

Mielestäni Halme olisi ollut Suomen kansalle sopivaa show-viihdettä kaikkine muine toilailuineen, mutta että kansanedustajaksi... Ei perkele, nyt pitää lopettaa tämä teksti, verenpaine nousee taas.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Eli jos Halmeesta jeesustellaan huumeidenkäytön ja luvattoman aseen takia, niin silloin jeesustellaan yhtä lailla kaikista muistakin vastaavista henkilöistä.

Eli ottaen huomioon Halmeen aiemmat - voimakkaat - lausunnot huumeiden ja laittomien aseiden käyttäjistä - eli ne argumentit millä hänet moni äänesti hänet eduskuntaan -, niin keskustelu Tony Halmeen huume- ja asetöppäilystä on jeesustelua.

Sen sijaan oikeaoppinen, objektiivinen ja dosenttitason analyysi ehdottomasti jyrkkä ei ihmisistä joka on aiemmin jäänyt kiinni lukuisista liikenne-, ampuma-ase- ja huumausainerikoksista, joka on sairas ja jäänyt pari päivää sitten kiinni huumeista ja luvattoman aseen hallussapitosta on todeta, että mitään - kiistatonta - faktaa ei ole olemassa että ko ihminen olisi vaaraksi itselleen tai muille.

Unohtamatta vihjaukset, että taustalla olisi (poliittinen) ajojahti tätä ko kaveria kohtaan:

Päähallituspuolueen omassa pesässä olisi verisempääkin setvittävää.
 
Viimeksi muokattu:

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No, Halme oli paha virhe Soinilta ja se kulkee mukana hautaan asti.

Tä? Muistanko nyt ihan väärin, jos väitän että Halme veti omalla äänisaaliillaan myös Soinin eduskuntaan, jonne muuten ei olisi päässyt reilut kuusi vuotta sitten? Kyllähän Soini saa kiittää ja kumartaa Halmetta omasta poliittisesta urastaan. Omasta mielestäni toki samaa paskasakkia koko PS.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos miehen piirien perusteella mietitään sopivuutta puolueen toimintaan, niin Kokoomuksessakin voitaisiin varmaan miettiä Ilkka Kanervan ja MC Cannonbalin suhdetta.

Varmasti tätä mietitäänkin, toisaalta Kanervan kohdalla pitää miettiä monia muita suhteita ennen MC Cannonbalin onnitteluita. Mutta ne eivät silti poista Halmeen ongelmia, niitä mitä oli jo kansanedustajaehdokkuuden aikana ja jälkeen tulleita.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Jos miehen piirien perusteella mietitään sopivuutta puolueen toimintaan, niin Kokoomuksessakin voitaisiin varmaan miettiä Ilkka Kanervan ja MC Cannonbalin suhdetta.

Niin varmaan voitaisiinkin. Minusta Suomen kansa ei mitään menettäisi, vaikka Ike ei eduskunnassa istuisikaan. Mun puolesta tuo mielestäni yksi Suomen turhimmista kansanedustajista voisi sieltä aivan hyvin poistua.

En minä tässä ole mitään poliittista ajojahtia harjoittamassa, jos sitä vihjaat. Kaikki kansanedustajat, joilla on mainittavia rötöksiä taustallaan, vituttavat minua. Oli puolue sitten ihan mikä tahansa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tony Halmeesta tulee jotenkin niin elävästi mieleen se motivational seriesin taulu "It could be that the purpose of your life is only to serve as a warning to others". Tony Halme on selvästikin yksi näistä ihmisistä. Toivottavasti hänen äänestäjänsä muistavat herran opetukset pitkään, sillä varmasti samanlaisia tyhjäpäitä tulee ehdokkaaksi tulevaisuudessakin.
 
Varmasti tätä mietitäänkin, toisaalta Kanervan kohdalla pitää miettiä monia muita suhteita ennen MC Cannonbalin onnitteluita. Mutta ne eivät silti poista Halmeen ongelmia, niitä mitä oli jo kansanedustajaehdokkuuden aikana ja jälkeen tulleita.


Eivät poistakaan ja Halme ei enää Persujen toiminnassa mukana olekaan. Ja siksi Halmeen nykyisellä toiminnalla ei ole minkäänlaista yhteyttä puolueeseen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Faktaa hänen vaarallisuudestaan ei toki ole olemassa. On vain päätelmiä...

Eli sinusta poliisin ei pidä puuttua huumeveikkojen laittomiin aseisiin, kun ei ole faktaa vaarallisuudesta? Annetaan poikien pitää aseensa ja pahotellaan uhrin omaisille, kun ei ollut faktaa vaarallisuudesta, oli vain päätelmiä...

Oletko koskaan kuullut rikosten ennalta ehkäisystä? Vaikka Halme on tunnettu kaveri, hän on huumeiden käyttäjä ja taustaltaan väkivaltainen. Näiden pohjalta voisi tehdä PÄÄTELMÄN, että hänellä ei kuuluisi olla aseita, ei laittomia eikä laillisiakaan.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Halmeen poliittisella uralla ei ole merkitystä tämän suhteen. Mies ei ole enää politiikassa mukana.

Hänhän kertoi ja kirjoitti näistä mielipiteistään paljon ennen kuin hän oli mukana poliitikassa.

Vihjauksia mistään poliittisesta ajojahdista en myönnä kirjoittaneeni.

Kerro toki mitä ajoit takaa (kts tummennettu kohta).

Kuten totesin aiemmin, en puolusta Tonyn tekoja, mutta puolustan sairasta ihmistä tältä naurettavalta lynkkaykselta, joka haisee jossain määrin politikoinnilta. Päähallituspuolueen omassa pesässä olisi verisempääkin setvittävää.
 
Jos vaikka tarkasteltaisiin rajattuna joukkona kaikkia huumeiden k'äyttäjiä ja laittomien aseiden kanssa vehtaajia, jotka ovat olleet ehdolla ja/tai tulleeksi valituksi eduskuntaan lupaamalla puuttua näihin asioihin, niin oltaisiin sopivassa viitekehyksessä.

Kokeili jenkeissä kokaiinia ja totesi, että se on perseestä ja halusi, että sen käyttöön Suomessa puututaan. Sai sairauskohtauksen ja sen myötä aivovamman, jolloin hänen aikaisempaa toimintaansa ei voida suoraan rinnastaa sairauden jälkeiseen toimintaan.
Puolueessa kuitenkin reagoitiin ja miestä ei enää asetettu ehdolle.
 
Hänhän kertoi ja kirjoitti näistä mielipiteistään paljon ennen kuin hän oli mukana poliitikassa.



Kerro toki mitä ajoit takaa (kts tummennettu kohta).

Niin ja pyrki toimimaankin siten, kunnes sairastui.

En ajanut takaa mitään poliittista ajojahtia. Osoitin vain tiettyä hurskahtelua lähinnä palstalla olevien päähallituspuolueiden kannattajien toimesta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kokoomuksessakin voitaisiin varmaan miettiä Ilkka Kanervan ja MC Cannonbalin suhdetta.
Ensin Sasi, nyt Kanerva. Kukas on seuraavana Veikon listalla? Siis sillä listalla, jolla yrität viedä huomion pois hullu-Halmeesta.
Faktaa hänen vaarallisuudestaan ei toki ole olemassa. On vain päätelmiä.
Yritätkö sittenkin vain saada mahdollisimman monta Jatkoajan kirjoittajaa vaihtamaan allekirjoituksensa, kun latelet näitä kuolemattomia heittoja? Sitä paitsi toisen päätelmä on toisen kiistaton fakta. Sinä et oikein erota näitä kahta toisistaan, ne menevät sinulla iloisesti sekaisin, vähän kuin kaverisi Halme mömmöjä niistäessään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös