Mainos

Tonnikalaa?

  • 8 915
  • 74

Missä muodossa tonnikalaa?

  • Paloina vedessä

    Ääniä: 71 20,4%
  • Paloina öljyssä

    Ääniä: 131 37,6%
  • Hiutaleina vedessä

    Ääniä: 30 8,6%
  • Hiutaleina öljyssä

    Ääniä: 61 17,5%
  • En syö tonnikalaa

    Ääniä: 55 15,8%

  • Äänestäjiä
    348

Alfred

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Tonnikalaa? (Ei gourmet)

Viestin lähetti Jaska85
Tsekatkaa Mendietan viesti alempana!
Viestin lähetti mendieta
Paloina öljyssä. Tietenkin.
Mieshän puhuu täyttä asiaa.

Ko. herkkua syönkin hyvin usein, varsinkin silloin kun mama on poissa, ja safkat täytyy tehdä itse. Purkki vain auki ja...*nam* Merkeistä Pirkka on yllättävän kova sana. EuroShopperin sisällöstä 1/5 on suomuja tai pemeitä ruotoja. En suosittele.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paloina/hiutaleina vedessä yleensä, sillä raejuuston kanssa nautittuna näistä saa hyvän iltapalan.

Edellämainittuja tonnikalatyyppejä tulee joskus syötyä mm. makaronin kanssa varsinaisena ruokana, mutta yleensä jos sisällytän tonnikalaa lounaaseeni tai päivälliseeni, on suosikkini Rainbow-firman tillimausteinen tonnikala. Riisin kanssa namia.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Hyh!

En ole koskaan ollut nirso, enkä jätä ikuna mitään ruokaa syömättä, päinvastoin. Perunat uppoaa aina kuorineen, raejuustoa ja rahkaa vedetään suoraan purkista jne.

Ymmärsin kuitenkin jo 5-vuotiaana, että tonnikala ei ole ihmisravintoa. Pienikin vahinkomurunen kyseistä myrkkyä esim. pitsassa pilaa koko lätyn.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hiutaleina i öljy eller vesi. Paloinakin menee, pääasiassa tonnikala on helvetin hyvää, parasta kuitenkin pihvinä...
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Paloina vedessä tulee mussutettua muutaman kerran viikossa.Öljyssä lilluva tonnari on jotenkin tunkkaisen makuista,mutta kyllä sekin uppoaa.
 

NK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: Tonnikalaa? (Ei gourmet)

Viestin lähetti Jaska85
Propsit erityisesti Pirkalle, jonka Tonnikalaa öljyssä on hyvä laatuista ja pizzankin päällä hyvän makuista..

Mutta Pirkallahan on myös chili- ja tillitonnikalaa (tai ainakin joskus oli, en ole tsekannut viimeistä tilannetta). Nämä ovat purkkitonnikalan ehdottomia helmiä, molemmat! Kumpikin hyviä, paremmuus vaihtelee kausittain. Itse tykkäsin ensin enemmän chilistä, mutta sen jälkeen taas tilli vei voiton.

Mutta näistä äänestyksen vaihtoehdoista äänestin paloina, öljyssä. Kyllä kalaa pitää saada vähän pureskellakin, siksi paloina.
Ja nämä chilillä/tillillä maustetut kalat ovat myöskin öljyssä, joten siksi paloina öljyssä...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kaikenmaailman tölkkitonnikalahiutaleet sun muut tölkkifileet saavat jäädä kaupan hyllylle homehtumaan. Sen sijaan jos kunnon filettä ryhdytään tarjoilemaan, paistettuna tai raakana, niin kyllä nautin. Muussa tapauksessa ehdoton ei.

vlad.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Hiutaleina öljyssä ja sieltä leivän päälle. Nami nami!
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Opiskeluaikana tuli syötyä tuota halpisruokaa muodossa jos toisessa. Purkin näkeminenkin kaupassa aiheuttaa yökötystä. Liika on aina liikaa...Hylylle tämä "fisu" saa jäädä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukilahden Työväen Ampujat
Viestin lähetti vlad
Kaikenmaailman tölkkitonnikalahiutaleet sun muut tölkkifileet saavat jäädä kaupan hyllylle homehtumaan. Sen sijaan jos kunnon filettä ryhdytään tarjoilemaan, paistettuna tai raakana, niin kyllä nautin. Muussa tapauksessa ehdoton ei.

vlad.

On muuten taivahan tosi. Joskus sain Maarianhaminalaisessa ravintolassa tuoretta tonnikalan filettä ja kyllä maistui! Nykyään ostan silloin tällöin pakastealtaasta vastaavaa kun ihan tuoretta tuoretta tonnikalaa ei joka paikasta saa. Olen melko varma että maistuisi myös varmasti näille "v***u minä en mitään kalaa syö" -ihmisille.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Nami, nami - riippuu tosin valmistajasta.
Ja ehdottomasti paloina öljyssä tai chilissä, vedessäkin menee jos muuta ei ole. Pirkka ja Abba ovat ainoat valmisteet joita ostan ja joita voi syödä.

Euroshopper on ihan kamalaa paskaa kuten kaikki muutkin Euroshopper tuotteet. Rainbow:takin kokeilin kerran, tai oikeastaan kaksi: ensimmäisen ja viimeisen kerran. Samanlaista kuraa kuin ES. Muista ei taida olla kokemuksia, eikä tule muita merkkejä mieleenkään.
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tjaa, miksipä ei gourmet?? On nimittäin kokkaustaidoista kiinni, mitä tonnikalasta saa irti. Sinänsä hyvä ja terveelliseksikin kehuttu kala rasvaisuutensa vuoksi. Siis siitä saapi esmes D-vitamiinia, monia B-vitamiineja sekä seleeniä. Joitakin mainitakseni.
Tonnikala muun muassa pastakastikkeen (kermaisen) tykötarpeena on aivan loistava!
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Viestin lähetti Mike
Rainbow:takin kokeilin kerran, tai oikeastaan kaksi: ensimmäisen ja viimeisen kerran. Samanlaista kuraa kuin ES.
Rainbow'n vaalea tonnikala paloina öljyssä ei todellakaan ole samanlaista mössöä kuin Euroshopper, johon en kahden purkin jälkeen enää koske. Tavallinen Rainbow ei ole yhtä hyvää kuin parikymmentä senttiä kalliimpi vaalea.

Itse nautin tonnikalani mielellään paloina öljyssä. Merkillä ei ole niin väliä, kunhan se on vaalealihaista (mm. Rainbow'n kalliimpi, Calvo, Abba... Pirkka?). Useimmiten syön sen purkista suoraan, joskus leivänpäällisenä ja silloin tällöin ruokien ja salaattien höysteenä. Täytynee kokeilla myös tuota filetunaa joskus, kun sitä noin kehutaan
 
Viimeksi muokattu:
Viestin lähetti Mike
Euroshopper on ihan kamalaa paskaa kuten kaikki muutkin Euroshopper tuotteet.

Tästä minun pitikin tulla avautumaan tähän ketjuun. Nimittäin.

Ovatko muut huomanneet, että Euroshopperin tonnikalahiutaleet vedessä ovat ns. "Kinder-tonnikalaa"? Koskaan et tiedä, mitä purkista saat...

Välillä ES-tonnikalahiutaleet vedessä on ihan menettelevää, mutta varsinkin tänä kesänä olen jatkuvasti törmännyt rakeiseen ES-tonnikalaan. Tonnikalahiutaleet ovat purkissa kummallisina rakeina, jotka varsinkin uuniin joutuessaan muuttuvat pieniä marmorikuulia muistuttaviksi palleroiksi, joiden syöminen on pikemminkin kidutusta kuin nautinto. Rakeet vain rouskuvat suussa eikä ruokailijalla ole lainkaan kivaa.

Tämä on minusta omituista, koska vika todellakin on ilmaantunut vasta viime kuukausina. Viime talvena ostamistani Euroshopper-tonnikalatuotteista jokainen oli oikein laadukas.

Viime keskiviikkonakin ajattelin valmistaa kaksi tonnikalatäytteistä patonkia ja ostin kaksi purkkia ES-tonnikalahiutaleita vedessä. Toisen purkin sisältö oli oikein jees, mutta toinen kärsi juuri tästä mainitsemastani rakeisuudesta. Toinen patonki meni siis ns. vituiksi.

Mistä johtuu tämä? Valmistetaanko Euroshopper-tonnikalaa eri tehtaissa vai vittuillakseenko ne tätä tekevät?
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei ikinä, missään muodossa, koskaan, lainkaan... Yököttävää kamaa. Vähän kuin jonkun isomman kalan ulostetta, jonka eteen barracudan peräsuoli ei ole jaksanut nähdä vaivaa.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Vastaan paloina vedessä. Olin pitkään tonnikala-lakossa, koska nuo mukavan makuiset eläimet ovat kasvavassa määrin vähenemässä maailman meristä. Vege-ystäväni kuitenkin sanoi, että on väärin olla syömättä tonnikaloja vain sen takia, että pääsee syömään niitä kannan taas toivuttua. Noh, minähän kuuntelin kaveriani ja aloin sitten syömään tonnikalaa hyvällä mielellä.
 

jake

Jäsen
Suosikkijoukkue
hifk
Parastahan on tietysti savustettu tonnikalacarpaccio. Aivan suunnattoman hyvää, voin vakuuttaa. Näin ollen en voi vastata kysymykseen, koska ainoata oikeata vaihtoehtoa ei edes ole annettu.
 

Lint

Jäsen
Paloja vedessä parasta. Käyttötarkoituksesta riippuen sen öljyn voi lorauttaa itse sekaan.
Jo mainitut chili- ja currykastikkeet menee, jos on jotain kastiketta tekemässä.
86,7% tuleee hankittua kuitenkin paloina vedessä...
 

Rocco

Jäsen
Kaikkien visailuiden äiti ja vastausten isä.

Paloina vedessä.
 

tilkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Capitals, Bruins, #19
Kyllä tonnikalaa voi vähän paljaalteenkin syödä, mutta ei liienmälti. Pizzan päällä on kyllä yksi parhaista täytteistä.
Että se siitä.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Maustettuja tonnikaloja tulee joskus syötyä. Ihan hyvää tavaraa silloin tällöin.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Kiitos ei tonnikalalle. Aivan liian puisevaa kalaa käytettäväksi ruuanlaitossa.
 

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti L4E
Kiitos ei tonnikalalle. Aivan liian puisevaa kalaa käytettäväksi ruuanlaitossa.
Purkkikamana ihan saletisti.
Etenkin ne hiutalemössöt ovat melkoista suomusoppaa.

Jos on pakko valita purkkikamasta, niin palat öljyssä on 1. ja palat vedessä 2. Ja jotain Abbaa, ei ikuna Rainbowta ja muuta silmäsuomuruotopuuroa.

Mutta fileenä, jopas maistuu!
Porista, kotikaupungistasi, saa ainakin Otavankadun Valintatalosta ja muistaakseni myös Euromarketista fileitä pakasteesta. Ei vieläkään saavuteta sitä ultimate tonnikalamakua mutta pirun liki jo ollaan. Kun vaan muistaa paistaa sen oikein.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti JanJ

Mutta fileenä, jopas maistuu!
Porista, kotikaupungistasi, saa ainakin Otavankadun Valintatalosta ja muistaakseni myös Euromarketista fileitä pakasteesta.

Juu saahan tota täältä fileenä, mutta niin kauan kuin kaupungissa on hyvä tarjonta hauki-, ahven-, kuha- ja silakkafileessä ei tarvi kyllä tonnikalaan tarttua ja Raumanmereltä voi nyt ruveta tästä pikkuhiljaa täydentämään omia varastoja jotta ei ihan kaupan tuotteiden varassa tarvi olla ja en nyt tarkoittanut niitä juhannusjuhlia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös