Tonnikalaa?

  • 8 908
  • 74

Missä muodossa tonnikalaa?

  • Paloina vedessä

    Ääniä: 71 20,4%
  • Paloina öljyssä

    Ääniä: 131 37,6%
  • Hiutaleina vedessä

    Ääniä: 30 8,6%
  • Hiutaleina öljyssä

    Ääniä: 61 17,5%
  • En syö tonnikalaa

    Ääniä: 55 15,8%

  • Äänestäjiä
    348

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Viestin lähetti JanJ
Jos on pakko valita purkkikamasta, niin palat öljyssä on 1. ja palat vedessä 2. Ja jotain Abbaa, ei ikuna Rainbowta ja muuta silmäsuomuruotopuuroa.

Viestin lähetti sampio
Merkillä ei ole niin väliä, kunhan se on vaalealihaista (mm. Rainbow'n kalliimpi, Calvo, Abba)
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Hiutaleina vedessä ja nykyisin raejuuston kanssa. Lisukkeena pari hapankorppua, jotta kilot pysyvät edes jotenkin kurissa.

Nuorempana viikonloppuisin tuli kaverin kanssa melkein elettyä tonnikalalla ja kaljalla, jotka nautimme kallioilla ennen kylille lähtemistä. Täytettyäni viimeksi pyöreitä vuosia sain tältä kaveriltani tietysti lahjaksi mm. tonnikalapurkin. Hänen täyttäessään viimeksi pyöreitä ostin hänelle lahjaksi tukusta muutaman kilon tonnikalapurkin. Siinä oli kaverille syömistä vähäksi aikaa.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tonnikalan paloja öljyssä. Tänään huomasin kaupassa että sieltä löytyy myös Pena -merkkistä tonnikalaa, heh. Pakko ostaa.
 

Silverspur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaikkien Galluppien Isä ja Äiti.

Paloina öljyssä, tietenkin. Hiutaleet ovat perversseille, murhamiehille, sateenkaariväelle ja puoligooteille.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vaaleaa tonnikalaa, paloina ja öljyssä.

Tuo vaalea tonnikala on paljon raikkaamman makuista. Calvoa on lempimerkkini. Halvimpiin hiutaleisiin on tullu kammo kun siellä on aina niitä ruodonpaloja ja mitä sattuu luita seassa.

Kunnollista tonnikalafilettä olen halunnut maistaa jo pidemmän aikaa. Tuon kun muistaisi joskus ravintolassakin, eikä aina skippaisi kalaruokasivua menua lukiessa.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti V-man
Kunnollista tonnikalafilettä olen halunnut maistaa jo pidemmän aikaa. Tuon kun muistaisi joskus ravintolassakin, eikä aina skippaisi kalaruokasivua menua lukiessa.

Hyvin varustettu ruokakauppa myy tonnikalafilettä kalatiskistä. Jollei nyt ainakaan päivittäin niin kerran viikossa sitä tapaa löytyä. Voin kyllä suositella! On meinaan niin hyvää kalaa että siinä jää paraskin lohi ja simppu kakkoseksi. Itse pannulla voissa paistettuna, sitruunasiivu ja vähän tuoretta tilliä päälle... ahh...
 

flatfoot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kirkkonummen Salamat
Äänestin paloina öljyssä ja jos suoraan purkista vetää
niin parasta se onkin, hyvin valutettuna toki ettei
tuu liikaa sitä rasvaa. Mutta muistin juuri että yhteen
väliin tehtiin usein juuri purkkitunasta pihvejä. Keitto-
pottuja ja vaikkapa etikkapunajuurta kylkeen ja avot.
En nyt löytänyt repsettiä mutta aikas pitkälle samalla
meiningillä kuin joku jauhelihapiffi ja hiutalekama vörkkii
tässä ihan yhtä hyvin ja voi olla vedessä lillutettuakin.
 

Jugorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit, HC Sparta Praha, NY Rangers
Tonnikala palat öljyssä on mun juttu. Merkkinä vaikkapa John West. Vai mikä se nyt olikaan?
 

scholl

Jäsen
Jos puhutaan purkkitonnikalasta niin pari kertaa olen sitä viimeisen kymmenen vuoden aikana ostanut. Hiutaleina vedessä. Mutta en ole oikein keksinyt, mihin ruokalajiin tonnikala kunnolla sopisi niin en sitä syö. Ostan mielummin kalafileen ja paistan sen kuin vedän tollaista ihmesäilykettä.
 

veskula

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Die Nationalmannschaft
Lännen Jussi

Eli John West fileet auringonkukkaöljyssä. Maksaa törkeesti, mutta on perkuujätettä (hiutaleet) tullut nautittua varmaan merikontillinen - kiintiö täynnä.

Juuri nyt sulamassa elämäni ensimmäinen tuhatkalapihvi, tosin ihan pakastetuote. Saapi nähdä miten putoo.

Edit: Putoo todellakin! Aivan mahtawaa.
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paloina chilikastikkeessa. Tullut todella paljon särvittyä viime aikoina.
 

Pietu10

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Sabres
Paloina öljyssä. Varsinkin Mobilin ykkönen antaa vitunmoiset sävärit.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Tonnikalan syön tuoreena. Näytetään palalle pannua tai grilliä ja päälle ripaus suolaa ja mustapippuria. Kyytipojaksi punasta käynyttä viinirypalemehua.

Mitään hiutaleita harrasteta.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Palat öljyssä rocks. Ei voi käsittää että joku syö hiutaleina vedessä/öljyssä. Siinähän on mukana vain kaikki p*ska mikä jää muulta kalan käsittelyltä yli??
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos nyt kuitenkin pysytään edelleen kysymyksen aiheessa ja jätetään kalatiskeiltä löytyvä herkku pois, en voi muuta kuin vastata: paloina vedessä (mieluiten vaaleana).

Jos hiukan saivarrellaan, vastausvaihtoehdot voisivat olla:

tonnikalaa paloina vedessä
tonnikalaa paloina öljyssä
perkausjätteitä vedessä tai öljyssä

En voi käsittää, kuka yleensä edes ostaa tuota hirveää moskaa, mitä tonnikalan nimellä myydään. Hiukan kuin luulisi syövänsä kanaa, kun ostaa nugetteja.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Hyi helvetti, nyt olette tehneet minulle ikävän tempun puhuessanne silmäsuoliruotojätemärstistä, kun on kyse hiutaleista öljyssä ja näköjään suosimaani Rainbow-merkkiä pidetään erityisen pahamaineisena.

On tapanani ollut syödä tuota tuotetta aamunkoitossa, yösyöppö kun olen. Nytkin on samaa tavaraa purkkikaupalla kaapissa.

Olenkin ihmetellyt, miksi kyseinen merkki ei kelpaa koiralle. Nyt huomaan viimeistään, että sillä on parempi maku kuin minulla. Tai ainakin makuaisti.

Kai se on sitten pakko muuttaa äänestyksessä valitsemani linja hiutaleista öljyssä paloihin öljyssä. Huomenna kenties Kaakkurin Cittarista filettä ja kokeilemaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Olen tainnut jo muutamaan otteeseen mainostaa, mutta Rainbow'n vaalea tonnikala paloina öljyssä on ihan hyvää, pärjää ainakin John Westille. Abbaa en ole vähään aikaan maistanut, mutta oletettavasti se on ihan hyvää, koska näissä kalleimmissa on yleensä käytetty vaaleaa tunaa.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Olen tainnut jo muutamaan otteeseen mainostaa, mutta Rainbow'n vaalea tonnikala paloina öljyssä on ihan hyvää, pärjää ainakin John Westille. Abbaa en ole vähään aikaan maistanut, mutta oletettavasti se on ihan hyvää, koska näissä kalleimmissa on yleensä käytetty vaaleaa tunaa.
Rainbow on vaaleana ihan kelpo kamaa, mutta häviää selvästi Abballe. Hinta/laatu on joka tapauksessa kohdallaan Rainbowlla.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tomaattikastikkeessa. Se punainen purkki. Käsittämättömästi oli tämä vaihtoehto unohdettu.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
Jos salaattiin, niin paloina vedessä. Jos pizzaan niin ehdottomasti paloina öljyssä. Vedessä ollut tuna kärventyy pizzauunissa. Normiuuni nyt on toki ehkä sitten eri juttu.

Vastasiin siis, että vedessä ja palointa tietysti.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vastasin delf... tonnikalan paloja vedessä. Öljyssäkin menee, mutta paloja ehdottomasti.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yleensä silloin kun ostan tonnikalaa niin valitsen paloina öljyssä. Pirkkaan olen ihan tyytyväinen, ja sitä viime aikoina eniten ostanut. Nyt en oo kylläkään varmaan pariin kuukauteen syönyt, mutta vois joku päivä ostaa tonne kaappiin varalta ison satsin jotain tollaista kätevää purkkisafkaa, jos esimerkiksi tulee sellainen tilanne ettei jääkaapissa ole mitään ja kauppa on kiinni.

Niissä joissakin missälie mausteliemi-jutuissa on puolet vähemmän itse tonnikalaa, ja kuitenkin purkki maksaa enemmän. Öljy tuo kalaan lisää makua, ja se on kätevää jos purkin sisällön tyhjentää paistinpannulle.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tonnikala on "pihveinä" aivan loistava herkku. Nuo purkkiin ahdetut palat ja hiutaleet eivät ole mistään kotoisin. Ne onkin tarkoitettu lähinnä pitzan valmistuksen raaka-aineeksi.

Paistettuna tonnikala on kerrassaan erinomaista. Noita purkkikamoja saa joka huoltamolta, mutta oikeaa tonnikalafilettä vain hyvien ruokakauppojen kalatiskeiltä. Suosittelen, sillä maku on aivan jotain muuta kuin osaisi edes odottaa.
Kuinka oikeassa oletkaan! Purkkitonnikala menettelee kyllä pizzassa oikeanlaisten tykötarpeiden seassa mutta muuten se on erittäin ankeaa opiskelijoiden, rahvaan ja ruoasta ymmärtämättämien särvintä. Kost' Jumala purkkitonnarille!

Jos jokin ruoka-aines on säilykemuodossa kauempana ehdasta tuoreesta kuin purkkitonnikala on tuoreesta tonnikalanlihasta niin haluaisin tutustua tällaiseen erikoisuuteen. Niin jumalattoman kaukana ovat nämä kaksi asiaa toisistaan.

Tonnikalanliha on siitä mainio ruoka-aines että se on erinomaista sekä raakana että kypsennettynä. Hieman punertavaksi jätetty pihvi on herkkua. Monet kalan makua vieroksuvat pitävät kovasti paistetusta tonnikalasta, esimerkiksi meidän perheessä vaimo. Raaka tonnikala esimerkiksi sashimin tapaan nautittuna maistuu tietenkin aina. Ohuen rieskan tai lavashin väliin käärittynä tuore tonnikala muiden sopivien täytteiden kera on kokeilemisen arvoinen juttu myös.

Hyvien ruokakauppojen kalatiskeillä tuoretta tonnikalaa on toisinaan tarjouksessa. Varsinkaan silloin kyse ei ole eliittitavarasta ainakaan hinnan suhteen.

Tonnikalan aggressiivinen pyynti Kauko-Idässä on toki arveluttava puoli asiassa. Pitääkin toivoa että kalakannoista pidetään tulevaisuudessa huolta ja ryöstökalastukseen puututaan tarmokkaasti. Jos tonnikalat käyvät maailmasta vähiin niin erityinen vitutuksen aihe on että miljoonat urpot ovat edesauttaneet kohtaloa apeksimalla urakalla tätä upeaa kalaa halventavasti säilykemuodossa, ehdan tuoreen sijaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös