ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Porin Ässät on kovin tärkeä asia monille - ja se on se iso vahvuus, jolla se tasaisin väliajoin ponnistaa lähtökohtiin nähden lähes hämmästyttäviin saavutuksiin. Sama tärkeys ja intohimo sitten vastaavasti jyrkentää väistämättömiä kuoppia, ei nähdä metsää puilta, vaan yritetään väkisin puskea mopolla moottoritiellä, vaikka tällä kaudella kannattaisi vielä hakea lisävauhtia metsäpoluilta ja iskeä tulevilla kausilla täältä kerätyllä energialla suoraan ohituskaistalle.

Muutama ihan selkeä fakta alkuun. Kilpaurheilussa, joku on aina viimeinen ja ainoastaan yksi joukkue loppujen lopuksi onnistuu ihan täydellisesti. Elämä Ässien kanssa on aika paljon helpompaa kuin luo ennen kautta suht realistisen kuvan missä noin suurinpiirtein ollaan. Tähän kauteen lähdettäessä Ässät oli mielestäni joko heikoin tai toiseksi heikoin riippuen miten Jukurit arvotetaan. Sinällään joukkueessa on potentiaalia, mutta vielä juostaan siellä polkujen puolella. Ennen kautta Kerttula tai Atu eivät suostuneet sanomaan minkäänlaista sijoitustavoitetta, joka juurikin alleviivasi lähtökohtia, eli seuran sisällä taisi olla aika hyvä kuva missä mennään.

Liigaseuroilla on kovin erilaiset lähtökohdat tähän kilpailuun ja Ässien lähtöpaikka on formulakielellä aika lähellä takariviä. Sellainen mukava keskikastin lähtöpaikka vaatisi käytännössä pelaajabudjettiin lisää rahaa tuollaiset 0,5-0,7 miljoonaa, eli pitäisi päästä suuriinpiirtein kahteen ja puoleen miljoonaan. Tästä tullaan omistajakysymykseen, on tietyllä tavalla romanttista, että ry omistaa käytännössä yhä oy:n, mutta tätä päivää vain on omistaja, jolla on muskelia tarvittaessa pumpata seuraan rahaa, jos tapahtuu yllättäviä epäedullisia käänteitä. Nyt kun tätä puskuria ei käytännössä ole, seuran hengissä pitäminen edellyttää hankitoja tyyliin "mäkiset", halpoja suht valmiita paketteja. Sitten toivotaan, että kehitystä tulisi ja mielellään vielä nopeasti. Minkä takia sitten hankitaan "mäkisiä", eli suht tasaisia tai näkökulmasta riippuen tasapaksuja pelaajia, luulen, että tässä tulee kuvaan tieto Ässien tärkeydestä ja paineesta suoritua edes jollain tavalla myös rakennusvaiheessa Jos hankitaan Mestiksen kovin laukaus Suomisarja tason liikkeellä, voipi olla rakennusvaihe on vieläkin tuskallisempi kuin "mäkisten" kanssa. Itse muuten olen näkevinäni positiviisia merkkejä niiden oikeiden Mäkisten kanssa, ei näy vielä tulostaululla, mutta jotain positiivista voisi olla tapahtumassa.

Korpisalo hankki ison riskin pelaajia, sai aluksi suuren yleisön sympatiat, mutta näillä hankinnoilla pitäisi myös menestyä huomattavan hyvin, käytännössä pitäisi pystyä ohittamaan edeltä jokunen ns. iso seura ja sitten pitää takana kaikki ns. pienet seurat. Tällöin talous pysyisi tasapainossa, mutta koska kilpaurheilua, yllätyksiä ja useimmiten negatiivisia yllätyksiä tapahtuu. Jos luokitellaan pelaajat karkeasti kolmeen kategoriaan, halpoihin ja toivottavasti potentiaalisiin pelaajiin, liigajyriin ja johtaviin pelaajiin, Ässillä on budjetin puolesta karkeasti kaksi vaihtoehtoa, joko kombinaatio potentiaaliset ja suht iso joukko liigajyriä tai sitten potentiaaliset ja max muutaman pelaajan johtava osasto. Tällä kaudella ollaan lähempänä ensimmäistä vaihtoehtoa, ensi kaudella näkisin mielummin jälkimmäisen vaihtoehdon. Lähtökohtaisesti Ässien edellä olevilla seuroilla joukkue kootaan kaikista kolmesta korista, jolloin tietenkin täydellisen flopin todennäköisyys pienenee. Ässienkin kohdalla pitäisi pystyä ehdottomasti kokoamaan joukkue kaikista kolmesta korista, mutta käytännössä tämä edellyttää tavalla tai toisella vahvistusta taloudelliselle puolelle.

Luulen, että Kerttula ymmärtää ylläolevat tosiasiat erittäinkin hyvin ja hänen liikkumavapaus on kovinkin rajallinen. Selvää on se, että tämä kausi on järkevää käyttää olemassa olevan potentiaalin jalostamiseen ja jos hankintoja tehdään, ne tehdään pääsääntöisesti ensi kautta varten. Samalla pitää tutkia mistä voisi löytyä ensi kaudella johtava pelaaja tai tietysti mielummin johtavia pelaajia. Realismia lienee kuitenkin se, että suuri osa ensi kauden kärkipelaajista on jo sisällä joukkueessa. Tosiasia on se, että potentiaali ei ole saatu ulos odotetun nopeasti ja odotetussa määrin, mistä se sitten johtuu? Ensinnä nuorten ja pelaajien kehitys yleensäkään ei ole lineaarista, vaan se tapahtuu enemmän porrasmallilla ja vielä siten, että välillä otetaan askel myös alemmalle portaalle, mutta sitten voidaan loikata suoraan parin askelman yli. Eli tarvitaan näkemystä ja kärsivällisyyttä, itse olen edelleen hyvin luottavainen, että vaikkapa hyökkäyspään kolmikko Kivenmäki, Killinen ja Hirvonen voivat olla ensi vuonna tähän aikaa niitä johtavia pelaajia. Itse näkisin erityisesti Kivenmäen viimeisissä 10 pelissä ottaneeen jo isoja askelia eteenpäin ja aletaan olemaan tilanteessa, jossa tarvittaisiin ns. nulikka iskemään kiekkoa sisään, toivottavasti Killinen vastaa haasteeseen, Hirvonen näyttää tällä hetkellä vähän väsyneeltä, mikä ei ole ihme pelikuormaan nähden.

Joukkueen suurimmat heikkoudet ovat edelleen liikkeen ja kaksinkamppailuvoiman puutteet. Toivottavasti paljon mainostettu fysiikkapuoli on asian ytimessä, eikä yritä keksiä pyörää uudelleen. Kotkaniemen legendaarinen sanonta, että fysiikkaharjoittelu ei ole rakettitiedettä pitää kyllä paikkansa, mutta aina vain Porissa tuntuu olevan jotain ongelmaa. Vuodesta toiseen liike ei ole ainakaan vahvuus ja syyt siihen pitäisi saada selville ja korjaavat toimenpiteet käyntiin.

Loppukaneettina voisi sanoa, että joukkue tulisi rakentaa ehdottomasti valmiiksi jo kesäharjoittelukauden alkuun mennessä. Tietyllä tavalla on mukavaa ajatella, että on puskuria vahvistaa joukkuetta syksyn synkeimmillä hetkillä, mutta käytännössä tämä ei ole totta. Tähän vuodenaikaan Ässät voi löytää ihan hyvä pelaajia, mutta käytännössä vain ensi kautta varten johtuen siitä, että niitä harvoja vapaina olevia hyvä pelaajia metsästää myös aika moni muu seura huomattavasti paksumman rahapörssin kanssa.
Olin juuri tulossa kirjoittamaan samantyyppistä tekstiä, mutta onneksi joku ehti ennen minua. Kaikkien pitäisi lukea tuo teksti ja nimenomaan ajatuksella. Tuossa on se oleellinen sisältö koskien tätä kautta ja hieman seuraavaakin.

Onneksi seuratyössä olevat henkilöt eli Kerttula, valmennusjohto ja pelaajahankinnoissa apuna oleva Kari Takko ovat kärsivällisiä ja tietävät missä kohtaa tätä projektia mennään eli tasan alkuvaiheessa. Takko painotti viime viikolla Satakunnan kansan haastattelussa sitä, että nyt ei voi alkaa rönsyilemään ja sekoilemaan pelaajahankinnoissa vaan jatkaa sitä perustyötä. Olen varma, että yhtään hankintaa Kerttula ei tule tekemään tälle kaudelle pelkästään sen takia, että vaan pitäisi hankkia joku. Jos hankinta tulee, niin hän on oletettavasti sellainen Ässille hyödyllinen pelaaja, joka on käytettävissä myös ensi kaudella. Ja mitä olen kuullut, niin niitä hankintoja on jo ensi kaudelle tehty.

Yleisesti ottaen tällä Ässien palstalla osalla on semmoiset "vaatimattomat" odotukset, että viime kauden farssin jälkeen pitäisi heittämällä olla vähintään säälipleijareissa. Osa haaveilee myös Top6-sijoituksista. Itse olen täällä jo useaan kertaan sanonut, että odotan tältä kaudella maksimisuorituksena sijoja 10-12 ja olen ajatellut että todennäköisimmin ollaan vielä alempana. Se nyt vain on näin. Jos sitä ei kestä, että paluu huipulle kestääkin yllättäen enemmän kuin nyt pelatut runsaat kaksi kuukautta, niin sitten voi ihan vapaasti laittaa Telian ja kaikki muut Ässien peleistä kertovat mediat kiinni ja tulla sitten mukaan kun taas ollaan korkeammalla. En tiedä minkäikäisiä henkilöitä tänne kirjoittelee, mutta itse olen nähnyt ässäkannattajana paljon pahempaakin, Olen kokenut liigasta tippumisen ja sen tunteen kun vuoden 2009 karsintasarjan kuudennessa pelissä Ässien Mestis-taival oli kirjaimellisesti vain yhden onnistuneen laukauksen päässä. Joten kannattaa ottaa happea ja rentoutua, koska ajan kanssa tämä paranee.

Kuuntelin tässä syksyllä myös Tomi Haulan haastattelun Satakunnan Kansan aamujäät-ohjelmassa. Haulasta ollaan varmaan montaa mieltä, mutta tuossa haastattelussa hän puhui selkeätä faktaa Ässien uusista pelaajista ja heihin kohdistuneista odotuksista. Haula mainitsi, että kannattajien odotukset ovat olleet liian korkealla suhteutettuna siihen, mitä Ässiin pestatut pelaajat ovat ennen tehneet. Esimerkiksi ykköspakiksi hankittu Stenqvist ei ole ennen tätä kautta tehnyt yhtään maalia aikuisten pääsarjatasolla, koska ei ole oikeastaan edes pelannut sillä tasolla. Lisäksi Spinkit tekivät viime kaudella yhteensä jotain 12 pistettä ja Hedberg samansuuntaisia pisteitä. Lisäksi Hirvonen tuli liigaan suoraan A-nuorista ja on tosiaan vasta 17-vuotias, vaikka onkin huippulupaava. Niemeläinen pelasi viime kaudella Kerhon kolmosparissa ja nykyään pelaa Ässien ykkösparissa isompia minuutteja. Eli aika monella pelaajalla on ollut tilanne, jossa pelin tasoa on ollut pakko nostaa. Mielestäni edellämainitut pelaajat ovat onnistuneet tässä ihan asiallisesti.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Porin Ässät on kovin tärkeä asia monille - ja se on se iso vahvuus, jolla se tasaisin väliajoin ponnistaa lähtökohtiin nähden lähes hämmästyttäviin saavutuksiin. Sama tärkeys ja intohimo sitten vastaavasti jyrkentää väistämättömiä kuoppia, ei nähdä metsää puilta, vaan yritetään väkisin puskea mopolla moottoritiellä, vaikka tällä kaudella kannattaisi vielä hakea lisävauhtia metsäpoluilta ja iskeä tulevilla kausilla täältä kerätyllä energialla suoraan ohituskaistalle.

Muutama ihan selkeä fakta alkuun. Kilpaurheilussa, joku on aina viimeinen ja ainoastaan yksi joukkue loppujen lopuksi onnistuu ihan täydellisesti. Elämä Ässien kanssa on aika paljon helpompaa kuin luo ennen kautta suht realistisen kuvan missä noin suurinpiirtein ollaan. Tähän kauteen lähdettäessä Ässät oli mielestäni joko heikoin tai toiseksi heikoin riippuen miten Jukurit arvotetaan. Sinällään joukkueessa on potentiaalia, mutta vielä juostaan siellä polkujen puolella. Ennen kautta Kerttula tai Atu eivät suostuneet sanomaan minkäänlaista sijoitustavoitetta, joka juurikin alleviivasi lähtökohtia, eli seuran sisällä taisi olla aika hyvä kuva missä mennään.

Liigaseuroilla on kovin erilaiset lähtökohdat tähän kilpailuun ja Ässien lähtöpaikka on formulakielellä aika lähellä takariviä. Sellainen mukava keskikastin lähtöpaikka vaatisi käytännössä pelaajabudjettiin lisää rahaa tuollaiset 0,5-0,7 miljoonaa, eli pitäisi päästä suuriinpiirtein kahteen ja puoleen miljoonaan. Tästä tullaan omistajakysymykseen, on tietyllä tavalla romanttista, että ry omistaa käytännössä yhä oy:n, mutta tätä päivää vain on omistaja, jolla on muskelia tarvittaessa pumpata seuraan rahaa, jos tapahtuu yllättäviä epäedullisia käänteitä. Nyt kun tätä puskuria ei käytännössä ole, seuran hengissä pitäminen edellyttää hankitoja tyyliin "mäkiset", halpoja suht valmiita paketteja. Sitten toivotaan, että kehitystä tulisi ja mielellään vielä nopeasti. Minkä takia sitten hankitaan "mäkisiä", eli suht tasaisia tai näkökulmasta riippuen tasapaksuja pelaajia, luulen, että tässä tulee kuvaan tieto Ässien tärkeydestä ja paineesta suoritua edes jollain tavalla myös rakennusvaiheessa Jos hankitaan Mestiksen kovin laukaus Suomisarja tason liikkeellä, voipi olla rakennusvaihe on vieläkin tuskallisempi kuin "mäkisten" kanssa. Itse muuten olen näkevinäni positiviisia merkkejä niiden oikeiden Mäkisten kanssa, ei näy vielä tulostaululla, mutta jotain positiivista voisi olla tapahtumassa.

Korpisalo hankki ison riskin pelaajia, sai aluksi suuren yleisön sympatiat, mutta näillä hankinnoilla pitäisi myös menestyä huomattavan hyvin, käytännössä pitäisi pystyä ohittamaan edeltä jokunen ns. iso seura ja sitten pitää takana kaikki ns. pienet seurat. Tällöin talous pysyisi tasapainossa, mutta koska kilpaurheilua, yllätyksiä ja useimmiten negatiivisia yllätyksiä tapahtuu. Jos luokitellaan pelaajat karkeasti kolmeen kategoriaan, halpoihin ja toivottavasti potentiaalisiin pelaajiin, liigajyriin ja johtaviin pelaajiin, Ässillä on budjetin puolesta karkeasti kaksi vaihtoehtoa, joko kombinaatio potentiaaliset ja suht iso joukko liigajyriä tai sitten potentiaaliset ja max muutaman pelaajan johtava osasto. Tällä kaudella ollaan lähempänä ensimmäistä vaihtoehtoa, ensi kaudella näkisin mielummin jälkimmäisen vaihtoehdon. Lähtökohtaisesti Ässien edellä olevilla seuroilla joukkue kootaan kaikista kolmesta korista, jolloin tietenkin täydellisen flopin todennäköisyys pienenee. Ässienkin kohdalla pitäisi pystyä ehdottomasti kokoamaan joukkue kaikista kolmesta korista, mutta käytännössä tämä edellyttää tavalla tai toisella vahvistusta taloudelliselle puolelle.

Luulen, että Kerttula ymmärtää ylläolevat tosiasiat erittäinkin hyvin ja hänen liikkumavapaus on kovinkin rajallinen. Selvää on se, että tämä kausi on järkevää käyttää olemassa olevan potentiaalin jalostamiseen ja jos hankintoja tehdään, ne tehdään pääsääntöisesti ensi kautta varten. Samalla pitää tutkia mistä voisi löytyä ensi kaudella johtava pelaaja tai tietysti mielummin johtavia pelaajia. Realismia lienee kuitenkin se, että suuri osa ensi kauden kärkipelaajista on jo sisällä joukkueessa. Tosiasia on se, että potentiaali ei ole saatu ulos odotetun nopeasti ja odotetussa määrin, mistä se sitten johtuu? Ensinnä nuorten ja pelaajien kehitys yleensäkään ei ole lineaarista, vaan se tapahtuu enemmän porrasmallilla ja vielä siten, että välillä otetaan askel myös alemmalle portaalle, mutta sitten voidaan loikata suoraan parin askelman yli. Eli tarvitaan näkemystä ja kärsivällisyyttä, itse olen edelleen hyvin luottavainen, että vaikkapa hyökkäyspään kolmikko Kivenmäki, Killinen ja Hirvonen voivat olla ensi vuonna tähän aikaa niitä johtavia pelaajia. Itse näkisin erityisesti Kivenmäen viimeisissä 10 pelissä ottaneeen jo isoja askelia eteenpäin ja aletaan olemaan tilanteessa, jossa tarvittaisiin ns. nulikka iskemään kiekkoa sisään, toivottavasti Killinen vastaa haasteeseen, Hirvonen näyttää tällä hetkellä vähän väsyneeltä, mikä ei ole ihme pelikuormaan nähden.

Joukkueen suurimmat heikkoudet ovat edelleen liikkeen ja kaksinkamppailuvoiman puutteet. Toivottavasti paljon mainostettu fysiikkapuoli on asian ytimessä, eikä yritä keksiä pyörää uudelleen. Kotkaniemen legendaarinen sanonta, että fysiikkaharjoittelu ei ole rakettitiedettä pitää kyllä paikkansa, mutta aina vain Porissa tuntuu olevan jotain ongelmaa. Vuodesta toiseen liike ei ole ainakaan vahvuus ja syyt siihen pitäisi saada selville ja korjaavat toimenpiteet käyntiin.

Loppukaneettina voisi sanoa, että joukkue tulisi rakentaa ehdottomasti valmiiksi jo kesäharjoittelukauden alkuun mennessä. Tietyllä tavalla on mukavaa ajatella, että on puskuria vahvistaa joukkuetta syksyn synkeimmillä hetkillä, mutta käytännössä tämä ei ole totta. Tähän vuodenaikaan Ässät voi löytää ihan hyvä pelaajia, mutta käytännössä vain ensi kautta varten johtuen siitä, että niitä harvoja vapaina olevia hyvä pelaajia metsästää myös aika moni muu seura huomattavasti paksumman rahapörssin kanssa.

Seuran sisällä jos oli kuva ettei taistella tosissaan kuin jumbosijan välttelystä, niin miksi tätä ei kerrota faneille? Tuohan on suoraan omien kannattajien kusettamista mainostaa ja myydä kausikortteja kaudelle jossa urheilullinen oikea tavoite seurassa on vain osallistuminen sarjaan.

Ässiä pienemmällä budjetilla operoi Kookoo, Sport, Jukurit ja HPK. Samalla budjetilla on Pelicans ja Saipa. Nykybudjetilla pitäisi kyetä taistelemaan muustakin kuin jumbosijan välttelystä, olkoonkin viime kausi kuinka vaikea tahansa. Budjetin taakse on turha mennä piiloon.
Esim. Saipalla on rosterissa vain ja ainoastaan Zaborsky joka on liigan mittapuulla tähti. Hänenkin tähtensä oli ollut jo hiipumaan päin ja Ramstedt taasen oli viime kauden pelaamatta ja oli täysi arpa hankintana.

Valmennuskaan ei ole mielestäni osoittanut vielä mitään mikä puhuisi sen tulevaisuuteen rauhassa rakentamisen puolesta. Nuoret pelaajat ovat saaneet nyt käytännössä kovaa oppia siitä miten pahasti voi valmentajan ketjulotto heilahdella ja hyvä peliesityskään ei takaa paikkaa samassa ketjussa seuraavaan peliin.

Kärsivällisesti se on vain odotettava, siihen ei auta mikään. Faneille rehellinen ulostulo silti olisi paikallaan. Jos tavoite on vain pelata mukana ja kehittää kohti tulevaa niin avoimesti se on kerrottava. Tuntuu että käytetään nyt vain surkeaa viime kautta kilpenä ja suojellaan omaa rakennusprojektia sillä. Ahokas tuli Kookoon peräsimeen, aloitti uuden projektin ja aika hienosti siellä pyyhkii tällä hetkellä.

Tulevaisuuteen tähtäävä rakennus ja projekti on siitä mielenkiintoinen, että enää ei voi selitellä tulevaisuudessa. Jos tämä kausi rakennetaan rauhassa ja ollaan jumboja, niin se ei ole enää ensi kaudella selitys.
Lisäksi luulisi kuitenkin että tälläkin kaudella olisi tarkoitus mennä eteenpäin viime kaudesta. Pelillisesti ollaan tällä hetkellä samassa jamassa ja kohta vielä heikommassa. Palava voittamisen halu puuttuu nyt koko joukkueelta.

Nyt kun rahaa on vapautumassa viimisistäkin Korpisalon palkkaamista, niin ei senkään taakse enää pääse piiloon.

Jos tämä kausi nyt rakennellaan rauhassa ilman tavoitteita, niin ensi kaudella on oltava Top10. Jos alle top10 sijoitus niin Selin+Kerttula ulos. Tuossa vaiheessa on selittelyt selitelty ja näytöt rakentamisesta annettu. Jos paineettomasti saat rakentaa ja kehittää, niin kyllä seuraavalla kaudella on tulosta synnyttävä.
 
"If they need me to bleed, then I'll bleed for my team"

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Puurot ja vellit menevät kovin herkästi sekaisin varsinkin nyt, kun voittoja ei tule. Toisaalta on kysymys voidaanko jääkiekkoseurassa saada etua sillä, että tehdään pitkäjänteistä työtä pitkäjänteisen tuloksen saavutamiseksi, toisaalta on aina kysymys menestyksestä tässä ja nyt. KooKoo menestyy nyt, mutta rakentaako se mitään pysyvää? Menestyykö se edes keväällä? HPKlla on ollut pitkäjänteinen neljän vuoden projekti, joka lopulta päättyi mestaruuteen, mutta jossa oli omat koukeronsa siinäkin. HPKhan oli jopa jumbosijalla pahipaan aikaan ja jos siinä kohtaa olisivat hermot pettäneet olisi koko projekti mennyt saman tien sinne kuuluisaan Kankkulan kaivoon. Ässät ainakin yrittää nyt rakentaa koko seuraa paremmalle pohjalle, jottei aina olisi kyse vain joistain henkilöistä tai yhden kauden onnesta.

Mutta joukkue pelaa tässä ja nyt pelejään ja minä itsekin olin äärimmäisen pettynyt eilisen pelin tulokseen. Samaten olen samaa mieltä, että ensi kaudella kun koko pelaajisto on Kerttulan hankkima, on tulostakin tultava.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Samaten olen samaa mieltä, että ensi kaudella kun koko pelaajisto on Kerttulan hankkima, on tulostakin tultava.
Sehän siitä vielä puuttuisi, jos kävisi niinkuin Kurvi ulvoi, että jatkoa tulisi lähes kaikille nykypelaajille. Milläs sitten seliteltäisiin?

Ei kyllä se on kyseenalaistettava Kurvin jutut ja uskottava, että sopimuksettomista jatkoa saa vain Spinkit + joku muu
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Sehän siitä vielä puuttuisi, jos kävisi niinkuin Kurvi ulvoi, että jatkoa tulisi lähes kaikille nykypelaajille. Milläs sitten seliteltäisiin?

Ei kyllä se on kyseenalaistettava Kurvin jutut ja uskottava, että sopimuksettomista jatkoa saa vain Spinkit + joku muu
Spinkitkin ovat vähän siinä ja siinä. Mutta jatkoi kuka tahansa nyt katkolla olevista ensi kaudella niin se on Kerttulan tahto ja vastuu sitten.
 

Kit Carson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Hyvin on kyllä tänne myyty tuo rakennusprojektivisio.
Kaikki vaan joojottelee, että kyllä tästä hyvä tulee ja kaikki Kerttulan hankinnat ovat osuneet napakymmppiin. Ne on vaan niin poikia vielä.
Mitäs jos nuo tulevat runkopelaajat eivät täällä kehitykkään odotetusti ja vedetään pari tämmöstä sijat 12-15 kautta. Kestääkö Ässien persusta..
Itse olen elänyt tuolla mestaruudella aika monta kautta, eikä ole nuo aikaisemmat kaudet paljon harmittanut. No nyt olen ilokseni huomannut, että nälkää on taas menestyä ja sen takia viime ja tämän kauden taaperrus alkaa vituttamaan huolella.
Odotin tältä kaudelta jo selvää kehitystä ja mukavia hyviä jaksoja. Ihan ensimmäisiä otteluja lukuunottamatta en ole nähnyt paskan vertaa sitä kuuluisaa kehitystä.
Olen varmaan poikkeustapaus, koska en erikoisemmin välitä tosta Kerttulan projektitouhusta.
Vaikka kuinka on projektia menossa niin vois sitä silti joukkueeseen jotain särmää hankkia. Eniten ottaa päähän tuo munattomuus ja loppupelien selän suoristamiset. Mikäli nää projektipelaajat, joiden varaan tulevaisuus lasketaan on noin selkärangattomia hiihtelijjöita, niin en kyllä paljoa odota tulevaisuudessakaan.
Paskaryöppyä odotellessa ;)
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Se on kyllä totta, että kauden 2017-18 rosterilla olis ollut mahdollisuus tehdä vaikka mitä. Oli laatua ja leveyttä...Ja vähän vammojakin. Edelliselläkin kaudella noin voiton päässä 6. sakista.
Olin juuri tulossa kirjoittamaan samantyyppistä tekstiä, mutta onneksi joku ehti ennen minua. Kaikkien pitäisi lukea tuo teksti ja nimenomaan ajatuksella. Tuossa on se oleellinen sisältö koskien tätä kautta ja hieman seuraavaakin.

Onneksi seuratyössä olevat henkilöt eli Kerttula, valmennusjohto ja pelaajahankinnoissa apuna oleva Kari Takko ovat kärsivällisiä ja tietävät missä kohtaa tätä projektia mennään eli tasan alkuvaiheessa. Takko painotti viime viikolla Satakunnan kansan haastattelussa sitä, että nyt ei voi alkaa rönsyilemään ja sekoilemaan pelaajahankinnoissa vaan jatkaa sitä perustyötä. Olen varma, että yhtään hankintaa Kerttula ei tule tekemään tälle kaudelle pelkästään sen takia, että vaan pitäisi hankkia joku. Jos hankinta tulee, niin hän on oletettavasti sellainen Ässille hyödyllinen pelaaja, joka on käytettävissä myös ensi kaudella. Ja mitä olen kuullut, niin niitä hankintoja on jo ensi kaudelle tehty.

Yleisesti ottaen tällä Ässien palstalla osalla on semmoiset "vaatimattomat" odotukset, että viime kauden farssin jälkeen pitäisi heittämällä olla vähintään säälipleijareissa. Osa haaveilee myös Top6-sijoituksista. Itse olen täällä jo useaan kertaan sanonut, että odotan tältä kaudella maksimisuorituksena sijoja 10-12 ja olen ajatellut että todennäköisimmin ollaan vielä alempana. Se nyt vain on näin. Jos sitä ei kestä, että paluu huipulle kestääkin yllättäen enemmän kuin nyt pelatut runsaat kaksi kuukautta, niin sitten voi ihan vapaasti laittaa Telian ja kaikki muut Ässien peleistä kertovat mediat kiinni ja tulla sitten mukaan kun taas ollaan korkeammalla. En tiedä minkäikäisiä henkilöitä tänne kirjoittelee, mutta itse olen nähnyt ässäkannattajana paljon pahempaakin, Olen kokenut liigasta tippumisen ja sen tunteen kun vuoden 2009 karsintasarjan kuudennessa pelissä Ässien Mestis-taival oli kirjaimellisesti vain yhden onnistuneen laukauksen päässä. Joten kannattaa ottaa happea ja rentoutua, koska ajan kanssa tämä paranee.
Muistan myös sen armottoman vitutuksen kun Flinck onnistui pudottamaan Ässät liigasta. Vitutus oli silloin vielä napsun kovempaa kuin mtä se on ollut viime vuosien rämpimisen aikana. Jo hopeakauden jälkeen oli puhetta että Ässien primäärinen tavoite on olla vakio joukkue TOP6:ssa ja sen pohjan päälle rakentaa mestaruusjoukkue aina silloin tällöin ehkä kerran vuosikymmenessä tjsp.

Divarivuosi tosin oli sitten sellaista juhlaa voitosta voittoon ettei moista ole sen koomin koettu. Kunu ja Japa nakutti maaleja aivan solkenaan Makon ja Frolikovsin passeista.
 
"What would Nickerson do?"

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändikiekko
Divarista oli sentään mahdollista nousta tuolloin. Nyt putoaminen mestikseen olisi melkein sama kuin konkurssi.
 
Jääkiekko on parasta vaipat päällä.
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Divarista oli sentään mahdollista nousta tuolloin. Nyt putoaminen mestikseen olisi melkein sama kuin konkurssi.
Kyllä sieltä nytkin ylös pääsee hyvin sukkelaan kun on fasiliteetit kunnossa ja joukkue tekisi jään tasolla sellaista jälkeä kuin mitä Ässät teki 89-90 kaudella. On sieltä huonommillakin näytöillä kabinettinousuja tehty.
 
"What would Nickerson do?"

hege

Jäsen
Hyvä kysymys tuo, mikä tilanne on jos mennään useita kausia niin että seilataan siellä säälien ulkopuolella tai pudotaan ensimmäisellä kierroksella sääleistä. Ei kannata ajatella, että kun on perinteinen seura tilanne jotenkin automaattisesti muuttuisi paremmaksi ilman omaa työtä ja jos rahaa on käytettävissä vain keskimääräisesti niin se ei tuo ylimääräistä etua kilpailuun. Ja mitä enemmän seurassa on sekoilua ja menestymättömyyttä sitä enemmän joutuu maksamaan pelaajista. Jos itse olisi pelaaja ja saisi saman rahan Kookoossa tai Ässissä niin luulisin Kookoon olevan se houkuttelevampi paikka koska menestys kiinnostaa pelaajia ja menestys kertoo myös siitä että seurassa osataan tehdä pelaajaa(kin) edistäviä asioita.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Hyvä kysymys tuo, mikä tilanne on jos mennään useita kausia niin että seilataan siellä säälien ulkopuolella tai pudotaan ensimmäisellä kierroksella sääleistä. Ei kannata ajatella, että kun on perinteinen seura tilanne jotenkin automaattisesti muuttuisi paremmaksi ilman omaa työtä ja jos rahaa on käytettävissä vain keskimääräisesti niin se ei tuo ylimääräistä etua kilpailuun. Ja mitä enemmän seurassa on sekoilua ja menestymättömyyttä sitä enemmän joutuu maksamaan pelaajista. Jos itse olisi pelaaja ja saisi saman rahan Kookoossa tai Ässissä niin luulisin Kookoon olevan se houkuttelevampi paikka koska menestys kiinnostaa pelaajia ja menestys kertoo myös siitä että seurassa osataan tehdä pelaajaa(kin) edistäviä asioita.
Toi KooKoon menestys nyt näyttää nousseen monelle jo kovastikin päähän. On vielä kokonaan KooKoolta näyttämättä onko tuo pysyvää sanotaan nyt vaikka kolmekin kautta kestävää ja sekin, kuinka pitkälle KooKoo tänä kautena lopultakin pääsee. Ässissä ei ole mitään sekoilua enää, mutta se viesti ei ole vielä mennyt perille, kun sekoilua on kyllä lähimenneisyydessä riittänyt. Samaten huono menestys sarjassa juuri nyt kirvoittelee maailmaasyleileviä kaiken tuhon visioita, mutta tulevaisuuden siemenet on jo kylvetty. Ja jos olisin nuorehko pelaaja ja hyvin informoitu pitäisin Ässiä hyvänä vaihtoehtona, kuten moni on pitänytkin. Keväällä 2022 olemme taas paljon viisaampia. Tietysti menestyksen liigassa täytyy jo ensi kaudella Ässiltä parantua, muuten menee vaikeaksi, se on pakko myöntää.
 

TwistedKites

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät on muuten 2000-luvulla ollut viisi kertaa kahdeksan parhaan joukossa. 14 kertaa on oltu huonompia. Viime vuosikymmenellähän ei oltu kuin kerran kymppisijaa parempia.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pesäkarhut. KaMa. Lasitskene.
Ässät on muuten 2000-luvulla ollut viisi kertaa kahdeksan parhaan joukossa. 14 kertaa on oltu huonompia. Viime vuosikymmenellähän ei oltu kuin kerran kymppisijaa parempia.
Tasaisin väliajoin päädytty/jouduttu painamaan resetiä, tekemään linjanmuutos ja rauhottamaan tilanne. Yleensä silkkaa näköalattomuutta ja ammattitaidottomuutta urheilujohdon, valmentajavalinnan, joukkueen rakentamisen suhteen.

Vuosituhannen alussa ei taidettu uida rahassa, mutta tietyt rekryt Hirsimäki, Toivola, Kivi uppos maaliinsa. Jatkuvuutta ja punainen lanka. 2002-06, 2009-13. Ennen ja jälkeen kaikki levällään. Tai ei syntynyt jatkumoa.

Hopeakauden tulovirtoja ei osattu ennustaa ennakolta. Silti 06/07 ja juhlakausi 07/08 meni kaikin tavoin perseelleen. Sitten päästiinkin karsimaan.

Oisko nyt taas viime kauden jäljiltä sekoilut sekoiltu ja kohti vakaan ammattimaista toimintaa jälleen.
 
Yrittäjähenkiset ja uskonnollisiin herätysliikkeisiin sidoksissa olevat keskustalaiset miehet näkevät tilaisuutensa koittaneen

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
Tasaisin väliajoin päädytty/jouduttu painamaan resetiä, tekemään linjanmuutos ja rauhottamaan tilanne. Yleensä silkkaa näköalattomuutta ja ammattitaidottomuutta urheilujohdon, valmentajavalinnan, joukkueen rakentamisen suhteen.

Vuosituhannen alussa ei taidettu uida rahassa, mutta tietyt rekryt Hirsimäki, Toivola, Kivi uppos maaliinsa. Jatkuvuutta ja punainen lanka. 2002-06, 2009-13. Ennen ja jälkeen kaikki levällään. Tai ei syntynyt jatkumoa.

Hopeakauden tulovirtoja ei osattu ennustaa ennakolta. Silti 06/07 ja juhlakausi 07/08 meni kaikin tavoin perseelleen. Sitten päästiinkin karsimaan.

Oisko nyt taas viime kauden jäljiltä sekoilut sekoiltu ja kohti vakaan ammattimaista toimintaa jälleen.
Hyvää tekstiä, kausien keskinäinen vertailu on todella hankalaa.. etenkin isojen menestysten tai isojen pohjakosketusten kaudet. Oliko niin, että ennen MOI 2006 kevättä Porissa meni viisi kautta ilman playoffeja, ja sen jälkeen taas neljä kautta.

Ja jos ajatellaan näitä syvimpiä murheenalhoja, niin viime kauden pohjakosketus oli kuitenkin tarinaltaan ihan erilainen kuin vaikkapa kauden 00-01 pohjakosketus tai tuo kauden 07-08 käsittämätön perselleenmeno. Kuinka moni muistaa, että jo sovitut liigakarsinnat peruttiin tuolloin kauden alla, mikä siis pelasti Ässät jo keväällä 2008 joutumasta niihin legendaarisella 40 pisteen saldolla runkosarjassa. Noutaja olisi jo tuolloin tullut jopa todennäköisemmin, kuin mitä se sitten vuotta myöhemmin meinaisi tulla. Koko kuluva vuosituhat on siis mennyt ilman minkäänlaista kehittyvää jatkumoa. Joko on menty tasaista taaperrusta playoffien ulkopuolella jäämättä yleensä kuitenkaan viimeiseksi, tai sitten epäinhimilliset onnistumiset tai tunaroinnit ja osin jopa ihan satunnaistekijät ovat riepotelleet Ässiä milloin minnekin..

Nyt taas yritetään olla sen uuden jatkumon äärellä. Kerttula on osaltaan palkattu sen liikkeellelähettäjäksi, ja Atulle lyöty kolmen vuoden paperi. Tämän kauden osalta onnistumisen arviointi tulee olemaan monisyisempi juttu kuin vuosikausiin. Nythän meillä on kolme erilaista skenaariota, johon kausi voi päättyä

1) jäädään kymppisakin ulkopuolelle
- tässä tilanteessa kauden onnistumisen arviointi perustuu moneen tekijään tuloksen ulkopuolella. Mikä on loppusijoitus, mikä on tulos pelillisessä onnistumisessa, miltä tilastot näyttävät jne. Sitten pitää tehdä kokonaisarvio, miten hyvin porilaisen kiekkoilun maine tässä nyt onnistuttiin palauttamaan

2) päästään kympinsakkiin, mutta pudotaan "sääleissä"
- tässä kohtaa ei tarvitse ajatella, että kausi olisi epäonnistunut. Se on vähintään ihan ok onnistunut tällä tuloksella, ja porilainen kiekkoilu tehokkaasti taas palautettu kartalle

3) päästään puolivälieriin
- tämä on tuloksellisesti ns. täyden kympin onnistuminen, koska kauden maksimi on saavutettu
 
"siis ymmärrän syvällisesti hyvän taiteen määrittelemisen ikiaikaisen dilemman, mutta kyllä paskan aina tunnistaa"
(Kyösti Pöysti)

Pataatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata, rispektit Saipalle ja Spåralle
Kaikki skenaariot ovat mielenkiintoisia, mutta itselle on tärkeitä tottakai voitot, mutta ennen kaikkea se, että joukkue lyö kaiken likoon ja taistelee viimeiseen summerin soittoon saakka joka pelissä. Nimen omaan joukkueena. Jos se ei kympin sakkiin riitä niin se ei sitten riitä, mutta tuota sähläystä ja omaan pussiin surffailua ei kukaan jaksa katsoa. Kuten TPS pelin kolmas erä. Eilen oli kiva katsoa Sportin ja SaiPan vääntöä, jossa taisteltiin juuri edellä mainitusti. Peli ei ollut välttämättä hienoa, mutta kumpikaan ei antanut tuumaakaan periksi ja peli oli siksi viihdyttävää.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Hyvä kysymys tuo, mikä tilanne on jos mennään useita kausia niin että seilataan siellä säälien ulkopuolella tai pudotaan ensimmäisellä kierroksella sääleistä. Ei kannata ajatella, että kun on perinteinen seura tilanne jotenkin automaattisesti muuttuisi paremmaksi ilman omaa työtä ja jos rahaa on käytettävissä vain keskimääräisesti niin se ei tuo ylimääräistä etua kilpailuun. Ja mitä enemmän seurassa on sekoilua ja menestymättömyyttä sitä enemmän joutuu maksamaan pelaajista. Jos itse olisi pelaaja ja saisi saman rahan Kookoossa tai Ässissä niin luulisin Kookoon olevan se houkuttelevampi paikka koska menestys kiinnostaa pelaajia ja menestys kertoo myös siitä että seurassa osataan tehdä pelaajaa(kin) edistäviä asioita.
Seuran perinteikkyys ei tietenkään ratkaise ongelmia tai tuo menestystä eli siinä mielessä kaikki ovat ihan samalla viivalla. Rahakaan ei ole mikään autuaaksi tekevä asia, koska se näyttää toisinaan luovan tilanteen, jossa mukavoidutaan, laiskistutaan ja ollaan tyytyväisiä vallitsevaan tilanteeseen. Toiminnan taso on se oleellinen asia. Jos henkilöstö on pätevää, toiminta laadukasta ja päämäärätietoista, seuralla on hyvä strategia ja pitkäjänteisyyttä, sitä rahaakin osataan todennäköisesti käyttää fiksusti. Oli sitä sitten vähän tai paljon. Esim. Espoon Blues ja Rauman Lukko ovat alisuorittaneet vuosikausia vaikka rahatilanne on aina ollut hyvä. Pitkäjänteinen, suunnitelmallinen ja laadukas seuran toiminnan kehittäminen sekä urheilun puolella suunnitelmallisuus, korkea työmoraali, eteen päin pyrkiminen, yksilöiden kehittäminen, laadukas harjoittelu ym. päivittäinen tekeminen ovat ne ratkaisevat asiat menestyksen kannalta.

Tuo mainitsemasi sekoilu on historiaa ja päättyi Kerttulan liittyessä organisaatioon. Kerttulalla on johtajakoulutus ja huippuvalmentajatutkinto joiden pohjalta hänellä varmasti on tietoa ja ymmärrystä sekä organisaation ja henkilöiden johtamisesta että urheilupuolen haasteista ja vaatimuksista. Hän ymmärtää, ettei mikään muutos tapahdu hetkessä sormia napsauttamalla vaan pala palalta organisaation toimintaa kehittämällä ja päivittäisen tekemisen tasoa nostamalla. En usko Kerttulan lähtevän mihinkään hätäpäiseen sekoiluun vaan pysyvän suunnitelmissa ja jatkavan strategian mukaisesti vaikka ulkopuolelta paineita lyötäisiinkin.

Jos ajatellaan pelaajahankintoja ja seuran vetovoimaa pelaajien keskuudessa niin pitää huomioida, ettei Ässillä ole varaa hankkia kovin montaa - tai yhtään - kokenutta tekijämiestä. Ainoa tapa saada joukkueeseen useita taitavia pelaajia on hankkia niitä halvalla. Toisin sanoen pitää hankkia nuoria nimettömiä pelaajia, joilla on sitä haluttua taitoa, mutta jotka ovat vielä joltain osin niin raakileita, että heidän hintansa on matala. Pelaajan heikkouksien tunnistaminen ja niiden kehittäminen nostavat pelaajan tasoa ja kehittyessään hän pystyy ottamaan joukkueessa isompaa roolia. Stenqvist on hyvä esimerkki. Hän on isokokoinen ja kiekollisesti hyvä puolustaja NHL-varauksella. Hänen suurin heikkoutensa on fysiikka ja Selinin mukaan hän on perättäisten pelipäivien jälkimmäisissä peleissä ongelmissa, koska fysiikka ei kestä. Fysiikka on asiansa osaavalle valmentajalle helppo kehityskohde. Puukätisestä pelaajasta on vaikea tehdä samettikätistä öljylannetta, mutta jokaisen fysiikkaa saadaan kehitettyä. Jos Stenqvistin fysiikka kehittyy merkittävästi ensi syksyksi, saattaa hän hyvinkin olla ensi kaudella todellinen kultakimpale. Jos tämän kehityksen ansiosta hän vielä tekee NHL-sopimuksen, tulee Ässille myös täysi kasvattajakorvaus. Stenqvist ei varmasti ollut mikään kallis pelaaja, mutta hänestä voi vielä olla paljon iloa, vaikka tämä kausi menisi hänen osaltaan pelkän fysiikan kehittämiseksi. Jos Ässät hankkii jatkossakin paljon vastaavia nuoria ja onnistuvat heidän kehittämisessään, nostaa se seuran kiinnostavuutta nuorien pelaajien keskuudessa. Ojamäki ja Kärki lähtivät Ässistä Tapparaan vaikka se ei käsittääkseni ollut taloudellisesti kannattavin vaihtoehto. Tappara veti heitä puoleensa, koska Tapparassa nuoret pelaajat kehittyvät ja pääsevät eteen päin urallaan. Tähän Ässienkin pitää pyrkiä. Nuoret lahjakkuudet eivät hae urheilullista menestystä vaan parasta paikkaa kehittyä urheilijoina.

Minusta Ässät on nyt aivan oikealla polulla. Seuran strategiaan kuulluu pelaajien kehittäminen. Kerttulalla on näkemystä ja pitkäjänteisyyttä kehittää seuran toimintaa ja luoda olosuhteet ja jatkuvuus, joiden vallitessa Ässät voi olla "pienen budjetin Tappara tai Kärpät" eli paikka johon nuoret lahjakkuudet haluavat, tekeminen on takuuvarmasti laadukasta ja kehittävää ja joukkue on tyypillisesti tukevasti sarjataulukon keskikastissa. Nyt pitää vain löytyä malttia ja pitkäjänteisyyttä edetä suunnitelmallisesti askel askeleelta kohti päämäärää, vaikka urheilullinen menestys olisikin pari kautta vähän heikompaa ja kaikkitietävät fanit mölyäisivät katsomossa ja keskustelupalstoilla.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Samoin hyvää tekstiä. Menneisyydestä ja joistakin yksityiskohdista voisi keskustella pitkään, mutta oppina tuosta kaikesta on juurikin se, mitä nyt yritetään tehdä. Mestaruuden jälkeen ei ole löytynyt punaista lankaa ennenkuin nyt kun tarpeeksi syvältä koukattiin. Nyt nähdään sitten riittääkö ymmärrys viedä projektia perille ja onko pitkäjänteinen toiminta Porissa mahdotonta vai ei. Suoraviivaista tietä onneen tässä ja heti kun vaan ei ole. No,tästä alkaa olla nyt jo tarpeeksi jauhettu, katsotaan keväämmällä taas uudestaan omasta puolestani.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pesäkarhut. KaMa. Lasitskene.
Näkemys-kannanottoja illan Liigakierroksen tiimoilta

Erittäin tumma ja valitettava #liiga ilta. Keskustelu aina ryöpsähtää ja sitten laimenee. Retoriikka sama. Kunnes taas osuu. Pitäisikö puheet vaihtaa teoiksi. Konkreettinen teko olisi parantaa havainnointikykyä vähentämällä rasitusta eli Suomeksi pelimääriä.
Arvasin. Taloudella vasta-argumentoidaan ja sen herkimmällä. Pelaajapalkoilla. Todisteita kulujen kasvuun otetaan myös vastaan (loukit, pelaajamäärät, fysiohlökunta, terveyskulut vakuutukset, varusteet, matkat, varusteet, ravinto etc). Tulojen maksimointi ei ole tuottavuuden tae.
 
Yrittäjähenkiset ja uskonnollisiin herätysliikkeisiin sidoksissa olevat keskustalaiset miehet näkevät tilaisuutensa koittaneen

kepu11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset änärissä
Ehkäpä tämä Kerttulan ajattelutapa on kovin outo monelle suomalaisessa jääkiekossa. Että edetään rauhassa. Kehitetään ei valmiita nuoria pelaajia, annetaan mahdollisuuksia, kerätään kokemuksia, tarjotaan haasteita. Ja uskotaan siihen että pelaaja oppii ja kasvaa. Ja sitten aletaan tehdä tulosta. On reilu puoli vuotta siitä kun porukan harjottelu laitettiin kuntoon. Ja rosterista löytyy vielä pelaajia Korpin ajalta ketkä ei varmasti enää jatka ku sopimus loppuu.
Lisäksi pidetään huolta omasta junnupolusta. Esim seuran A-nuorilla on asiat aika hyvin. Tarjolla on kaikkea mahdollista. Ja heitä seurataan ihan samalla tavalla ku liigan pelaajia. Useassa muussa seurassa A-nuoret maksavat vielä pelaamisesta.
Kerttulalla on aikajana olemassa milloin mitäkin tapahtuu, löytyy se punainen lanka. Verrataan vaikka tepsiin missä kaikki langat on hukassa. Missään ole mitään tolkkua. Rosterissa nimimiehiä ja rahaa on miljardeja. Ifk hankkii kenet ne haluaa, mennään all in meiningillä.
Se on vain aika joka näyttää toimiiko tämä Kerttulan malli. Toimisto ja joukkue uskoo siihen. Kyllä kannattajienkin pitäisi.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
FBT Karhut ja Nicefutis
Kerttula haluaa vähentää joukkuemääriä ja hankkii Ässiin Mestistason miehiä. Huolestuttavaa...

Lisäksi kommentit noista taklauksista vaikuttavat siltä että se Ässät millaisena itse haluan nähdä on mennyttä.
 
"paskin kaikista on tietenkin kannattamani SaiPa. Sairaan Paska, siitä se nimikin tulee. " - FASlapsi 27.11.13

frodo

Jäsen
Kerttula haluaa vähentää joukkuemääriä ja hankkii Ässiin Mestistason miehiä. Huolestuttavaa...

Lisäksi kommentit noista taklauksista vaikuttavat siltä että se Ässät millaisena itse haluan nähdä on mennyttä.
Missä Kerttula sanoo haluavansa vähentää joukkuemäärää? Menikö minulta jotain ohi?
Mikä kommentti taklauksista vaikuttaa siltä että Ässät- jollaisena haluat sen nähdä olisi muuttumassa?
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja kukaan noista ei mahdu Ässiin, koska Kerttula.
Kerttula haluaa vähentää joukkuemääriä ja hankkii Ässiin Mestistason miehiä. Huolestuttavaa...
Toisessa ketjussa kitiset että Mestistason omat pojat ei mahdu jengiin ja toisessa kun hankitaan pelkkiä Mestistason vahvistuksia. Huolestuttavaa..

Ei kauheasti tunteita herätä tämä Ässien nykyinen nippu mutta projekti on vasta alussa ja ihan turha vetää tämän puolikkaan kauden perusteella kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Katsellaan keväämmällä tai ensi kaudella josko se siitä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kerttula haluaa vähentää joukkuemääriä ja hankkii Ässiin Mestistason miehiä. Huolestuttavaa...
Jossain oli juttua, että Kerttula haluaa vähentää ottelumääriä mutta joukkueista en ole nähnyt mainintaa...
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
FBT Karhut ja Nicefutis
Meinaatte oikeasti että pelimääriä vähennetään mutta joukkuemäärä pysyy silti samassa. OK, ei siinä sitten mitään.
 
"paskin kaikista on tietenkin kannattamani SaiPa. Sairaan Paska, siitä se nimikin tulee. " - FASlapsi 27.11.13
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy