Mainos

Tommi Hämäläinen

  • 160 236
  • 891

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Minusta hieman tuntuu, että tässä on jollain mennyt puurot ja vellit sekaisin. En vain tiedä keneltä.

Pikkujunnut ympäri Suomen pelaa pelipaikatonta jääkiekkoa. Mihin Hämäläinen tätä on siis koittanut syöttää?

Suomeen on juurtunut vahvasti pelikirjavalmentaminen ja -jääkiekko. Muita maita enemmän. Olen ymmärtänyt, että Olli Jokinen on ehkä ainoa liigavalmentaja, joka on puhunut enää reagoinneista tilanteisiin. Esim. Pennanen puhuu toisteisuudesta jne. Itse tykkäisin, jos jääkiekko olisi nykyistä enemmän pelaajien peli.

Juttujen perusteella kuitenkin kuulostaa, että Hämäläinen on mennyt ajatuksessa liian pitkälle tai sitten ei ole osannut ilmaista ajatuksiaan. En tunne kaveria joten en tiedä.

Veikkaan ensimmäistä. Vaikka pelipaikattomassa jääkiekossa on teoriassa järjellinen siemen taustalla, ei sitä voi lähteä tällä tavalla myymään. Hämäläinen lienee siis jonkinlainen ideologi ja teoreetikko, mutta käytännön ymmärrys taitaa puuttua.

Mielenkiintoista seurata mihin tämä johtaa. Erikoista kyllä, että mikäli taustalla oli tällainen suorastaan anarkistinen ideologia ja valmentajina Rautakorpi ja Nieminen.. Tämä on melko absurdi juttu.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
"Jossain pelaaja menee treeneihin ja käyttää tapahtumaan aikaa matkoineen kolme tuntia. Sitten hän saattaa olla harjoituksissa aktiivinen vaikkapa 20 minuuttia."
Jos tämä on se ongelma, niin ulkojäät/omatoimiset tms löpinä on aika erikoinen ratkaisumalli. OJ puhui juuri joku päivä MTV:n haastattelussa siitä, miten heillä treenit on tehokkaita, tiedetään mitä tehdään ja se tehdään täysillä. En tiiä varmaksi, mutta arvaan että tämä voi olla järkevämpää, olipa tarkoitus sitten voittaa jääkiekkopelejä tai kehittää pelaajia. Tai jopa sekä että.

Toki jos puhutaan jostain ihan junnuista ja heidän vanhemmistaan, niin tässä voi jotain pointtia olla. Sanoisin kyllä että OJ:llä siinäkin enemmän.
 

Kelmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joku voisi kysyä
1. Miksi yrityksissä perehdytetään työntekijät työtehtäviin sen sijaan että he oivaltavat parhaan toimintamallin
2. Miksi lapsille opetetaan koulussa vaiheittain asioita, joita sitten tuodaan osaksi käytäntöä ja opitaan soveltamaan opittua. Sen sijaan että lapsille annettaisiin matikan kirja ja sanottaisiin että ratkaise tehtävät
3. Löytyykö mistään tutkimusta joka tukee tätä Hämäläisen ideologiaa.

Vastaukset kysymyksiin 1 ja 2 koska se ei ole tehokasta perustaa kaikkea oivaltamiseen.

Vastaus kysymykseen 3. Ei.

Konsultointi Jypille. Liiketoimintaa harjoittaessa tulee äärimmäisen kalliiksi oivaltaa se, ettei kaikkea kannata itse oivaltaa.
 

rahor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Suomeen on juurtunut vahvasti pelikirjavalmentaminen ja -jääkiekko. Muita maita enemmän. Olen ymmärtänyt, että Olli Jokinen on ehkä ainoa liigavalmentaja, joka on puhunut enää reagoinneista tilanteisiin. Esim. Pennanen puhuu toisteisuudesta jne. Itse tykkäisin, jos jääkiekko olisi nykyistä enemmän pelaajien peli.
Eiköhän ne opit ole Kanadasta ja Ruotsista kuitenkin tänne pääasiassa rantautuneet. Suomessa on sitten jatkojalostettu huomioiden suomalainen pelaajaprofiili.

Kun kuuntelee kanadalaisten valmentajien ja pelaajien kommentteja pelien yhteydessä, ne puhuvat lähes yksi yhteen suomalaisten kanssa, joten ei se näkemys pelistä kovin erilainen ole. NHL:ssä toisteisuus näkyy vahvasti ja se on erittäin yksinkertaista pienemmän kaukalon takia. Mutta samalla joukkueet osaavat toteuttaa erilaisia pelitapoja saman pelin aikana, kuten Suomessakin hyvät joukkueet. Peli on siten hybridiä erilaisista taktiikoista. Tällöin pelin rytmitys nousee avainasemaan, pitää osata joka vaihdossa tehdä oikeat valinnat. Se jos mikä tekee mielestäni pelistä pelaajien pelin ja on mielenkiintoista, vaikka toisteisuus on siellä sisällä. Toisteisuus on edellytys, jotta pelinopeus saadaan riittävälle tasolle. Sitten kun kaksi joukkuetta yrittää hallita peliä, mennään välillä päästä päähän ilman että kumpikaan pystyy omaa peliään kunnolla rakentamaan, koska aika ja tila vain on niin vähissä. Täällä isompi kaukalo ja hitaampi vauhti mahdollistaa hieman enemmän rakentelua, minkä takia se näyttääkin enemmän pelikirjamaiselta. Mutta kyllä NHL:ssäkin esim. viivelähtöjä nähdään jonkin verran.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voittaminen menee urheilussa urheilijan mielessä aina yleensä sen edelle, miten kauniisti se on tullut. Toki urheilijoillakin on muutamia poikkeuksia lukuunottamatta omatunto, joka ohjaa tekemisiiään kilpailutilanteissa.

Voittaminen on kilpaurheilussa ykkösprioriteetti, ei se, että millaisella pelisysteemillä se tulee.

Voittaminen ruokkii voittamista ja häviäminen häviämistä. Voittamisesta kannattajat tykkäävät ja tämä ruokkii seuran kassaa.

Olenkin siis Hämäläisen kanssa eri mieltä. Voittaminen menee esimerkiksi jääkiekossa pelaajien ja kannattajien mielissä pelitavan viihdyttävyyden edelle. Toki hienointa olisi voittaa, jos koko joukkue olisi täynnä JM Aaltosen taidoilla ja pelikäsityksellä varustettuja pelaajia, jotka vielä luistelisivat ja taklaisivat kuin viimeistä päivää. Kuitenkin jos tällainen pelaaja löytyy, ei hän pelaa Suomessa. Viihdyttävää tuo toki olisi.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jos tämä on se ongelma, niin ulkojäät/omatoimiset tms löpinä on aika erikoinen ratkaisumalli. OJ puhui juuri joku päivä MTV:n haastattelussa siitä, miten heillä treenit on tehokkaita, tiedetään mitä tehdään ja se tehdään täysillä. En tiiä varmaksi, mutta arvaan että tämä voi olla järkevämpää, olipa tarkoitus sitten voittaa jääkiekkopelejä tai kehittää pelaajia. Tai jopa sekä että.

Toki jos puhutaan jostain ihan junnuista ja heidän vanhemmistaan, niin tässä voi jotain pointtia olla. Sanoisin kyllä että OJ:llä siinäkin enemmän.
Tapaninpäivän pelin pressissä vastasi Pelicansien Niemelän kritiikkiin siitä miten joukkueensa ei ollut henkisesti valmis välipäivien peleihin joulutauon takia (olikohan kun "ei oltu neljään päivään saatu joukkuetreenejä"), että Jukureissa oli valmistautuminen Tapaninpäinän otteluun alkanut viime vappuna. Pelaajilla on siis Jukureissa tolkuttoman iso vapaus, mutta myös vastuu, siitä että omatoimisella tehdään oikeasti asioita jotka edistävät koko joukkueen pelillistä kyvykkyyttä seuraavaan omatoimijaksoon asti. Tuo henkilötason kehitys on fokuksessa, mutta ei pelaajille vaan sanota että "älä tuu hallille, mee ulkojäille", vaan sille annetaan vastuun lisäksi myös sitten työkalut (pelaajakohtainen valmennus Viima Hockeyn toimesta) joilla päästä tuohon tavoitteeseen.
"Päätökset eri pelitilanteissa jätetään pelaajan ratkaistavaksi. Pelissä vastaan tulevia ongelmia pyritään ratkomaan kaukalossa, ei valmentajan fläppitaululla."

"Jossain pelaaja menee treeneihin ja käyttää tapahtumaan aikaa matkoineen kolme tuntia. Sitten hän saattaa olla harjoituksissa aktiivinen vaikkapa 20 minuuttia. Olisi parempi laittaa hänet vaikkapa ulkojäille, missä hän on koko ajan aktiivinen. Meidänkin seurassa moni jätkä tekee asioita itsekseen, ja sehän se on koko liikunnan juju. Meillä pitää olla enemmän uskallusta luottaa siihen, että pelaajat tekevät asioita myös itsekseen."

"Jos huippu-urheilussa vain voittamisella on merkitystä, niin silloinhan esimerkiksi tällä kaudella 14 liigajoukkueen tekemisellä ei ole mitään merkitystä, kun ne eivät mestaruutta voita.
Hämäläisen papereissa jääkiekkoväen pitäisikin alkaa ymmärtää kokonaisuutta paremmin.
– Pitäisi ymmärtää se, mitä vaikkapa jääkiekkoilijat oikeasti tekevät. He esiintyvät ihmisille, ja silloin pitäisi esiintyä aika hienosti. Me pyrimme nyt luomaan ympäristön, missä pelaajista voi tulla osaavia ja luovia. Sitä kautta voi olla, että kaukaloihin tulee vähän lisää juhamattiaaltosia."

Vielä muutama Tommin ajatus tuosta haastattelusta. Voi voi...
En muuten ihmettele yhtään, että siellä junnupuolella tää kaveri on alkanut vähän vituttamaan
Nämä lainaukset, jos eivät ole täysin irti asiayhteydestä, ovat suoraan sanottuna hämmentäviä. Tai sitten sen jargonissa "juhamattiaaltoset" tarkoittaa jotain ihan eri asiaa kuin mitä esimerkiksi itselleni tulee mieleen mm. tuon termin sankarin viimekautisista touhuista Jukureissa. Tuntuu kuin Hämäläisen mielestä pelaaja ei voisi yhtöaikaisesti olla sekä taitava ja luova, että edistää myös joukkuepeliä sen sijaan että olisi semmoinen juhamattiaaltosteleva taiteilija joka tekee toki pisteitä paikan tullen, mutta on isossa kuvassa joukkueen menestyksen kannalta enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Toki jos tärkeintä on yksittäisten taiteilijoiden sooloilut, niin sitten ymmärtää hyvin ettei voittamista voi pitää kovin suuressa arvossa. Kaverin pitäisi kuitenkin ohjastaa nimenomaan tulosurheilujoukkuetta ja riippumatta siitä, mitä tulosta haetaan, on äärimmäisen hankalaa nähdä että semmoiseen päästään tämmöisellä "antaa poikien pellailla" ideologialla.

Sinänsä on toki virkistävää että Liigassa on nyt vähintään 2 valmentajaa jotka korostavat että pelaajien pitäisi palata keskiöön valmentajien sijaan (vrt. OJ:n haastattelu IS:ssä viime viikolla), mutta vähän tuntuu turhan radikaalianarkistiselta Hämäläisen toteutustapa kun helposti kyseenalaistaa että kannattaako siellä mitään valkkua edes olla enää viemässä tilaa vaihtopenkiltä.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Mielenkiintoinen kaveri tämä Hämäläinen.

Tuntuu siltä, että on kuullut isoilta pojilta jostain uudesta jutusta ja nyt jauhaa siitä papukaijana. Tosin ei tunnu olevan mitään käryä, miten hommaa pitäisi viedä eteenpäin. Juttuja, kun lukee saa käsityksen, että pelaajien pitäisi omatoimisesti hiffata tämä ja valmentaja lähinnä pitää sormet ristissä ja toivoo parasta?!

Ja nuo jutut voittamisesta on kyllä aika sakeita. Koko kilpaurheilu lähtee voittamisesta. Kaikki lähtee ensimmäisen aloituksen voittamisesta ja päättyy parhaassa tapauksessa mestaruuteen. Jotta viimeksi mainittu asia toteutuu, pitää tuossa välissäkin voittaa aika monta asiaa.

Onneksi tämä kaveri ei vastaa esimerkiksi Suomen puolustuksesta. Voisi olla aika kusiset paikat...
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ja nuo jutut voittamisesta on kyllä aika sakeita. Koko kilpaurheilu lähtee voittamisesta. Kaikki lähtee ensimmäisen aloituksen voittamisesta ja päättyy parhaassa tapauksessa mestaruuteen. Jotta viimeksi mainittu asia toteutuu, pitää tuossa välissäkin voittaa aika monta asiaa.

Niin ja onko toimistolla oivallettu sellaista asiaa että jos halutaan voittaa vaikka ottelu liigassa sun täytyy ottelun sisällä pääasiassa tehdä voittavia asioita enemmän kuin vastustaja. Edellisen valmennusjohdon aikana niitä kentällä näkyi mutta aika vähissä ovat voittavat asiat olleet edellisissä otteluissa.

Miksi ihmeessä tätä tehtäisiin minkään muun kun voittamisen takia?
 

Timeout

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika hurjia huhuja Tommista täällä liikkuu, en itse ota mitään kantaa, koska en tiedä hänestä mitään. Aika näyttää, mitä tuleman pitää.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän Rautakorpikin mainitsi yhdessä lehdistötilaisuudessa, että yksilöiden tekeminen tulee ensin ja viisikkopeli muodostuu siinä perässä, mitä pidin todella yllättävänä kommenttina. Eli hieman yksinkertaistettuna: pelaajat omalla taidollaan ja taiteellisuudellaan piirtävät joukkueelle pelikirjan, joka elää omaa elämäänsä. Rautakorpi siis ilmeisesti yritti pysyä Seppäsen ja Hämäläisen ajaman pelifilosofian perässä, mutta ei riittänyt. Tosin tämä nyt taitaa vaan olla tekosyy potkuille. Siellä on ollut ihan muut kuviot takana.
 

Timeout

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän Rautakorpikin mainitsi yhdessä lehdistötilaisuudessa, että yksilöiden tekeminen tulee ensin ja viisikkopeli muodostuu siinä perässä, mitä pidin todella yllättävänä kommenttina. Eli hieman yksinkertaistettuna: pelaajat omalla taidollaan ja taiteellisuudellaan piirtävät joukkueelle pelikirjan, joka elää omaa elämäänsä. Rautakorpi siis ilmeisesti yritti pysyä Seppäsen ja Hämäläisen ajaman pelifilosofian perässä, mutta ei riittänyt. Tosin tämä nyt taitaa vaan olla tekosyy potkuille. Siellä on ollut ihan muut kuviot takana.

Varmasti yritti, ainakin itse näin jotenkin aistin sen ja faktana Ville Nieminen viime vuonna sanoi, että he on rakentaneet uutta pelitapaa ja löytäneet tavan pelata ja jota on hauska pelata tms. Mutta peli oli ailahtelevaa ja välillä kun omiin meni paljon, niin sitten Jukka veti sen trapin siihen. Tätähän sitten Seppänen arvosteli, että "meidän hyökkäyskalustolla seisotaan trapissa tms.".
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No minulta mennyt ohi konkreettiset teot/sanomiset.

Taisi olla JYP.n sivuilta juttu jossa Hämäläinen päässyt ääneen ja oliko KSML.n haastattelu ainakin.

Edit. Enpä löytänyt itsekään nyt äkkiseltään täältä niitä, mutta mielestäni oli ihan lehtijuttu jossa Hämäläinen kertoi näitä kuvioita jotka sopii paremmin rusetti luisteluun kun jääkiekkoon.

Edit2. Siis joku oli niitä tänne JA.n linkankut ja referoinut.
 
Viimeksi muokattu:

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Liiketoimintaa harjoittaessa tulee äärimmäisen kalliiksi oivaltaa se, ettei kaikkea kannata itse oivaltaa.
Kiinassahan opetetaan lapsille asioiden kopiointia. Tai ainakin opetettiin. En tiedä onko sielläkin päädytty jo hieman innovoimaankin vai vieläkö vain kopioidaan muiden keksintöjä.

Eiköhän ne opit ole Kanadasta ja Ruotsista kuitenkin tänne pääasiassa rantautuneet. Suomessa on sitten jatkojalostettu huomioiden suomalainen pelaajaprofiili.

Kun kuuntelee kanadalaisten valmentajien ja pelaajien kommentteja pelien yhteydessä, ne puhuvat lähes yksi yhteen suomalaisten kanssa, joten ei se näkemys pelistä kovin erilainen ole. NHL:ssä toisteisuus näkyy vahvasti ja se on erittäin yksinkertaista pienemmän kaukalon takia. Mutta samalla joukkueet osaavat toteuttaa erilaisia pelitapoja saman pelin aikana, kuten Suomessakin hyvät joukkueet. Peli on siten hybridiä erilaisista taktiikoista. Tällöin pelin rytmitys nousee avainasemaan, pitää osata joka vaihdossa tehdä oikeat valinnat. Se jos mikä tekee mielestäni pelistä pelaajien pelin ja on mielenkiintoista, vaikka toisteisuus on siellä sisällä. Toisteisuus on edellytys, jotta pelinopeus saadaan riittävälle tasolle. Sitten kun kaksi joukkuetta yrittää hallita peliä, mennään välillä päästä päähän ilman että kumpikaan pystyy omaa peliään kunnolla rakentamaan, koska aika ja tila vain on niin vähissä. Täällä isompi kaukalo ja hitaampi vauhti mahdollistaa hieman enemmän rakentelua, minkä takia se näyttääkin enemmän pelikirjamaiselta. Mutta kyllä NHL:ssäkin esim. viivelähtöjä nähdään jonkin verran.
Tämä on jo tietyllä tapaa pelitapakeskustelua, mutta vastaan tähän lyhyesti: Joo.

Eli olet oikeassa, mutta samaan aikaa mielestäni vähän väärässäkin. Jääkiekossa (ja jalkapallossa) on minun filosofiassa valmennuksen oleellista luoda pelilliset raamit. Pelaajien tehtävä on toteuttaa pelitapaa omien taitojensa mukaisesti. Pelaajilla täytyy kuitenkin olla aina mahdollisuus tehdä valintoja. Pelitapa tuottaa (tai ei tuota) tarjontaa, jossa pelaajalla on mahdollisuus valita kahdesta, kolmesta tai mielellään useammasta vaihtoehdosta. Valinnat voi olla esim. syöttö, laukaus tai haastaminen. Näin pelaajan henkilökohtainen taito pääsee esiin ja kun puhun henkilökohtaisesta taidosta tarkoitan syöttö-, laukaus-, luistelu-, harhauttamis, havainnointi-, reagointi- ja muita kykyjä, joita pelaajalla toivottavasti on.

Toisessa ääripäässä pelitapa ei tuota kuin yhden vaihtoehdon. Tai useita huonoja vaihtoehtoja. Minusta suomalainen pelikirjakiekko on sikäli ongelmallinen, että se ei välttämättä tuota tarpeeksi vaihtoehtoja pelaajalle, joista valita. Sen sijaan se saattaa tuottaa yhden erittäinkin laadukkaan vaihtoehdon. Tällöin pelaaja on pakotettu valitsemaan se, eikä hänen henkilökohtaiset taidot pääse esiin.

On totta, että vanhan liiton "kiekko järven jäälle ja pelatkaa pojat" ei enää toimi. Sen verran pitää olla toisteisuutta ja raameja, ettei mennä ihan miten sattuu, mutta kyllä pelaajilla pitää olla aina mahdollisuus valita. Näin jääkiekko pysyy jatkossakin pelaajien pelinä.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Tätähän sitten Seppänen arvosteli, että "meidän hyökkäyskalustolla seisotaan trapissa tms.".

Seppäsellä ei ole ilmeisesti oikein realistista kuvaa "meidän hyökkäyskalustosta"

Eihän siellä ole kuin Jerry, Gardiner(ajoittain),Puustinen(ajoittain) ja Lassila liigatason suorittajia. Tässä on menty pahiten metsään.
 

Timeout

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Seppäsellä ei ole ilmeisesti oikein realistista kuvaa "meidän hyökkäyskalustosta"

Eihän siellä ole kuin Jerry, Gardiner(ajoittain),Puustinen(ajoittain) ja Lassila liigatason suorittajia. Tässä on menty pahiten metsään.
Ei mutta se oli viime kaudella. Olihan siinä Kemell ja Plazer vielä ja kyllähän JYP paljon maaleja teki.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Eihän siellä ole kuin Jerry, Gardiner(ajoittain),Puustinen(ajoittain) ja Lassila liigatason suorittajia. Tässä on menty pahiten metsään.
Härskiä väittää, että Gardiner ja Puustinen ovat "ajoittain" liigatason suorittajia: Gardinerhan on pistepörssin 8. ja maalipörssissä jaetulla 4. sijalla. Puustisellakin 25 pojoa, sarjan pistepörssissä 31. Puustinen plussalla tehoissa ja Gardinerkin pitkään joukkueen paras tuossa osastolla.

Smith ja Siikanen terveenä ovat "liigatason suorittajia", Malinen ja Christoffer tietysti myös.

Muutoin liigatason suorittajat ovat vähän hakusessa. Lassila onnistunut, mutta Perttu, Koskela ja Tohila sekä Huovila tai Varga hakevat vielä tasaisuutta (positiivista sellaista) ja Rooba on kaukana loiston päivistään.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Härskiä väittää, että Gardiner ja Puustinen ovat "ajoittain" liigatason suorittajia: Gardinerhan on pistepörssin 8. ja maalipörssissä jaetulla 4. sijalla. Puustisellakin 25 pojoa, sarjan pistepörssissä 31. Puustinen plussalla tehoissa ja Gardinerkin pitkään joukkueen paras tuossa osastolla.

No ovat tietenkin. Ehkä peilasin sitä tuohon Seppäsen lausuntoon ettei meillä nyt niin ylivoimainen kalusto ole suhteessa muihin etteikö välillä jouduta vähän träppiinkin vetäytymään.
 

rahor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Toisessa ääripäässä pelitapa ei tuota kuin yhden vaihtoehdon. Tai useita huonoja vaihtoehtoja. Minusta suomalainen pelikirjakiekko on sikäli ongelmallinen, että se ei välttämättä tuota tarpeeksi vaihtoehtoja pelaajalle, joista valita. Sen sijaan se saattaa tuottaa yhden erittäinkin laadukkaan vaihtoehdon. Tällöin pelaaja on pakotettu valitsemaan se, eikä hänen henkilökohtaiset taidot pääse esiin.
.
Näkisin että tuon tyyppisestä pelikirjakiekosta on jo menty eteenpäin, toiset paremmalla ja toiset huonommalla menestyksellä. Rytmittäminen on parhaimmillaan pelaajien valinta siellä kentällä eri tilanteissa. Valmennus sitten seuraa mikä toimii ja mikä ei, seuraa vastustajan tekemistä ja reagointia, antaa palautetta ja ohjaa pelaajia. Tällöin pelaajilla on vaihtoehtoja mistä valita, mutta ketjun pitää valita yhteinen vaihtoehto, eikä niin että esim. yksi lähtee korkeaan karvaukseen ja muut lähtee vaihtoon. Tai yksi lähtee jalalla nostamaan hyökkäystä ja muut volttaa viivelähtöä. Käytännössä rytmittäminen pitää olla yhden pelaajan vastuulla, joka yleensä on sentteri.
 

avjk

Jäsen
Suosikkijoukkue
No mitä näitä nyt on...
Olisi näin ulkopuolisena kiva tietää, että minkälaista valmennuslinjaa Tommi on ajanut JYP:in junioripuolelle? Jos joku voisi referoida Tommin ajatukset artikkelista.

Keskisuomalainen
Tässä se KSML:n Tommi haastattelu
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuli vanha kunnon puppugeneraattori mieleen.
Chat GPT pystyi huomattavasti parempaan, kun pyysi vastausta haastattelukysymykseen "miten saadaan seitsemän ottelun tappioputki poikki?". Ole hyvä Tommi:

"Jääkiekkojoukkueen seitsemän ottelun tappioputken katkaiseminen vaatii kokonaisvaltaista lähestymistapaa ja tiivistä yhteistyötä pelaajien, valmennuksen ja johdon kesken. Tässä muutamia ehdotuksia, joita voimme harkita:

  1. Videoanalyysi: Tutki tarkasti viimeaikaisia pelejä ja etsi heikkouksia vastustajissa sekä omassa joukkueessa. Käy läpi tilanteita, joissa olemme epäonnistuneet, ja löydä ratkaisuja näihin ongelmiin.
  2. Pelaajien Motivointi: Keskustele pelaajien kanssa avoimesti ja motivoi heitä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Rakenna positiivista ilmapiiriä, joka kannustaa pelaajia antamaan parhaansa kentällä.
  3. Taktiset Muutokset: Harkitse taktisia muutoksia, kuten ketjumuutoksia tai pelitavan päivitystä. Vastustajien yllättäminen uusilla lähestymistavoilla voi auttaa rikkomaan tappioputken.
  4. Henkilökohtainen Valmennus: Työskentele yksilöiden kanssa parantaaksesi heidän suorituskykyään. Ehkä pelaajilla on tiettyjä haasteita, jotka voivat vaikuttaa joukkueen tuloksiin. Henkilökohtainen tuki ja kehitys voivat parantaa joukkueen kokonaissuoritusta.
  5. Harjoitusten Monipuolisuus: Vaihda harjoittelurutiineja pitämällä harjoitukset monipuolisina ja haastavina. Uusien taitojen oppiminen ja kehittäminen voivat auttaa pelaajia kentällä.
  6. Positiivinen Kommunikaatio: Ylläpidä avointa viestintää pelaajien, valmentajien ja johdon välillä. Positiivinen ja rakentava kommunikaatio auttaa luomaan yhtenäisen joukkueen, joka taistelee yhdessä voittojen puolesta.
  7. Levätä ja Palautua: Varmista, että pelaajat saavat riittävästi lepoa ja palautumista. Pitkät tappioputket voivat aiheuttaa stressiä ja väsymystä. Huolehdi pelaajien fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista.
  8. Fanien Tuki: Kannusta faneja tukemaan joukkuetta vaikeinakin hetkinä. Faneilla voi olla suuri rooli joukkueen henkisen tilan vahvistamisessa.
On tärkeää muistaa, että jokainen tappio tarjoaa oppimismahdollisuuden. Analysoimme virheet, parannamme heikkoudet ja palaamme vahvempina seuraavaan peliin. Yhteinen päämäärä ja sitoutuminen voivat auttaa meitä voittamaan tappioputken ja palauttamaan voitokkaan ilmapiirin joukkueessa."

Edit: Eikös 2025 strategiassa ollut myös joku "parempi digissä" -kulma? Korvataan valmennus tekoälyllä!
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jääkiekossa (ja jalkapallossa) on minun filosofiassa valmennuksen oleellista luoda pelilliset raamit. Pelaajien tehtävä on toteuttaa pelitapaa omien taitojensa mukaisesti. Pelaajilla täytyy kuitenkin olla aina mahdollisuus tehdä valintoja. Pelitapa tuottaa (tai ei tuota) tarjontaa, jossa pelaajalla on mahdollisuus valita kahdesta, kolmesta tai mielellään useammasta vaihtoehdosta. Valinnat voi olla esim. syöttö, laukaus tai haastaminen. Näin pelaajan henkilökohtainen taito pääsee esiin ja kun puhun henkilökohtaisesta taidosta tarkoitan syöttö-, laukaus-, luistelu-, harhauttamis, havainnointi-, reagointi- ja muita kykyjä, joita pelaajalla toivottavasti on.
Olen pitkälti samoilla linjoilla kanssasi ja Hämäläisenkin joissakin kohdissa on ihan pointtia, mutta tuosta "valintojen maailmasta" voi aina kysyä, mitä ovat nämä valmennuksen luomat "pelilliset raamit"? Eikö pelilliset raamit tarkoita juuri sitä, että tietyissä tilanteissa toiset ratkaisut ovat voittamisen kannalta järkevämpiä kuin toiset? Kyse on kuitenkin joukkuelajista, jossa pelaajan tekemä valinta aina vaikuttaa kaikkien muiden kentällä olevien pelaajien valintojen mahdollisuuksiin. Kyllä pikkumuksuilla näkee sitä peliä, jossa pelaajilla on vapaus tehdä se oma valinta ja pelata sen mukaisesti, eli kaikki luistelevat kiekon perässä. Ja kaikilla on hauskaa. Pelilliset raamit ja pelikirja on sama asia.

... Me ollaan hyökkääjiä kaikki, kun oikein silmiin katsotaan ... Paitsi Perttu on maalivahti...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös