Noin yleisesti ottaen liigassa tuntuu olevan tyypillistä suosia nimenomaan nuorempia ja vieläpä uusia kykyjä. Samalla valmentajien peräkkäiset kaudet yhdessä seurassa ovat verrattain lyhyitä. Jos pikaisella vilkaisulla vertaa vaikka Ruotsiin, niin valtaosa valmentajista on siellä viisissä kymmenissä ja jonkun matkaa päällekin - HV71:n nuori koutsi taitaa olla tällä hetkellä ainoa poikkeus. Samalla myös valmentajien jaksot samassa seurassa tuntuvat olevan siellä selvästikin pidempiä. Frönlundan koutsilla taitaa alkaa nyt 12. kausi. Vaikea kuvitella Suomessa vastaavaa. Tätä ilmiötä taisi Pekka Virtakin jossain haastattelussa taannoin ihmetellä.
Ruotsista jos tosiaan katsoo, niin tässäpä muutama esimerkki.
Färjestad
Johan Pennerborn 05/2017 - 02/2022 (potkut viidennellä kaudella)
Pennerbornin ajanjaksolla kerran välierissä, kaksi kertaa puolivälierissä ulos
Thomas Mitell 02/2022 -> (kolmas kokonainen kausi alkoi)
Mitellin ajanjaksolla mestaruus ja kaksi kertaa puolivälierissä ulos
Frölunda
Roger Rönnberg 05/2013 -> (12. kausi alkoi)
Rönnbergin aikajaksolla 2 mestaruutta, 5 kertaa välierissä, 3 kertaa puolivälierissä, CHL:ssa neljä mestaruutta, yksi finaalitappio, 2 kertaa neljän joukkoon.
Luleå
Thomas Berglund 05/2017 -> (8. kausi alkoi)
Berglundin ajanjaksolla kerran finaaleissa, kerran välierissä ja muuten joko puolivälierissä tai sääleissä ulos. CHL:ssa yksi finaalipaikka.
Skellefteå
Robert Ohlsson 05/2021 (4. kausi alkoi)
Mestaruus, finaalitappio, puolivälierätappio
Muita:
Malmö, Tomas Kollar 3. kausi
Brynäs, Niklas Gällstedt 2. kausi
MoDo, Mattias Karlin 4. kausi
Lingköping, Klas Östman 4. kausi
Rögle, Roger Hansson 2. kausi (tätä ennen Cam Abbott n. 6 kautta)
Vaxjö, Jörgen Jönsson 3. kausi (tätä ennen Sam Hallam 10 kautta)
Örebro, Niklas Eriksson 7. kausi (oli hetken viime kaudella sivussa, mutta siirtyi UJ:n paikalta takaisin valmentajaksi)
Timrålla, HV71:lla ja Leksandsilla tälle kaudelle uudet koutsit, mutta noissakin Timrålla ja Leksandsilla oli edeltäjät paikoillaan 3-4 kautta. Eniten turbulenssia SHL-seuroista on ollut HV:n ja Brynäsin peräsimissä ja menestyskin on ollut heikkoa ja välillä molemmat ovat käyneet ottamassa vauhtia alempaa yhden kauden verran.
Vähän on erilainen kulttuuri tosiaan Ruotsissa kuin Suomessa.