liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuosimallia 1983
Niin

jokainen jengi rämpii joskus. Kuitenkin se ykköspointti Lämsän tilanteessa on se mitkä on hänen ja joukkueen välit.

Kurrin työ on nyt selvittää missä mennään tehdä ratkaisu ja matkaa jatketaan. Jortikan sanoin " Ei tää nyt niin vaikeaa ole".
 
Tony Arima ,Timo Nummelinille -80 luvun alussa "Kuse viuluun Numppa".
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Pakko nyt toistella itseäni, mutta mielestäni tässä jengissä on potentiaalia. Jos tämän syksyn ongelmat käsitellään ja korjataan on Jokerit keväällä täysin pitelemätön. Nyt tällä hetkellä juuri kukaan ei pelaa siellä tasonsa huipulla ja toivottavasti se löydetään yhdessä. Valmentajan vaihdoksen en usko olevan niin merkittävän kuin sen, että kaikki tunnustaa alisuorittaneensa. (melkein kaikki)
 
"He jotka eivät asiosta tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta. Heille vain hymyilen."

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä se niin on, että tällä hetkellä Lämsän eväät ei riitä tuon jengin valmentamiseen. Tommosta hyssyttely mukamuka kovaa jätkää esittää. Siellä on koko kesä käyty isoja asioita ja aivan varmasti joukkueen takaraivossa on KHL. Joku Matikainen-Nurminen voisi hyvin saada joukkueen radalleen ja KHL:n pois mielestä.

Ei sinäänsä. Aika perse tilanteeseen Lämsäkin on työnnetty. En tiedä, kuka ton joukkueen on rakentanut? Keklu-Lämsä-Hjallis taitaa olla kolmikko. Jokaikinen on nähnyt joukkueen puutteet, miten VITUSSA niihin ei olla reagoitu? Filppula,Eaves, Pulu pois (=joukkueen kädet) ja tilalle tullut betonikäsiä ála Lahti ja Tyrväinen. JOS Lämsä on allekirjoittanut joukkueen työteliään rungon ja pelitavan, niin urpohan hän on. Jos Hjallis ei ole kykenyt kiireiltään hoitamaan 13-14 kauden joukkuetta Lämsän toiveiden mukaan, niin Hjallis voi ihan itse katsoa peiliin.

Nyt eletään historian tällä erää viimeistä Jokeri-liigakautta. Tätä ei voida ryssiä!! Nyt reagointia ja Lämä vaihtoon!
 
Stadin herruus on ja pysyy Ilmalassa!!

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras mahdollinen
49-vuotias, kaiken kokenut Kai Rautio voisi olla kohta vapaana.

Ehdotankin, että vaihdamme valmentajia päittäin, vaikkei tuo Lämsäkään kovin kummoinen tapaus näytä olevan.
 
Mistä minä tiedän, sinähän se tässä Mooses olet..
Hyvinvoipakin jengi ottaa satunnaisesti rumasti tauluun mutta nyt ollaan nähty hyvin lyhyen ajan sisään kolme aivan totaaliperseilypeliä joista koko kauden otantakin on jo 3/14. Alkaahan tässä jo totaalimaallikkokin laskeskelemaan ettei ole jengi enää yhtään valmennuksen käsissä.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Herranjestas sentään mitä täältä saa lukea. Ei Jokerit ole mikään valmentajien harjoittelupaikka, esikoulu tai lastentarha. Kun homma ei toimi, ammattilaiset puikkoihin. Loppukaudesta hallilla on tuskin 1000 katsojaa paikalla jos lämsäkiekko saa jatkua. HIFK:ta vastaan Heikkilä ruoriin ja uusi alku on siinä.
En tiedä, onko Heikkilä varsinaisesti mikään autuaaksi tekevä voima, joka muuttaa välittömästi paskan kullaksi, mutta muuten olen samaa mieltä. Vituttaa armottomasti lukea esimerkiksi pelaajien osalta, miten sen ja sen junnun pitää saada peliaikaa pelkästään junnustatuksella, ettei vaan karkaa maakuntiin breikkaamaan. Valmentajan paikka nyt on vielä raadollisempi, mutta yhtä kaikki, Jokerit ei ole mikään harjoittelupaikka.

Ei viitsisi vielä heittää kirvestä kaivoon, mutta vaikea nähdä että tästä noustaan ilman radikaaleja muutoksia. Jotenkin vaan tuntuu, että Jokereissa menevät joka helvetin kausi kaikki mahdolliset ja välillä mahdottomatkin asiat aivan totaalisesti vihkoon. Nyt otettiin tietoinen riski sentteriosaston suhteen ja se on realisoitunut käytännössä sataprosenttisesti.

Silti ihmetyttää Lämsän kädettömyys tällä hetkellä. Muutamat täällä ovat kirjoittaneet paineista ja että kokeneiden ukkojen kanssa pitäisi olla ''äijävalmentaja''. Saattaahan tässä olla perääkin, mutta toisaalta viime kaudella paineet olivat sen erään ET-matsin jälkeen kaiken järjen mukaan ihan eri luokkaa, mutta eipä Lämsä silloin ainakaan sulanut. Eikä täysin paska valmentaja voita runkosarjaa (joo maailman paras pelasi täällä sen puoli kautta, mutta silti). Ei tässä oikeastaan jää muuttujaksi kuin Kekäläinen -> Hjallis. Ensinnäkään Keklun kanssa ei olisi lähdetty kauteen tällä sentterikalustolla ja muutenkin vähän tuntuu, että koko organisaation toiminta niin kentällä kuin sen ulkopuolella olisi pikkuisen eri näköistä. Kaipa Kekluun pätee sama kuin terveyteen, eli sen merkityksen tajuaa parhaiten vasta sitten kun sen menettää.

Nyt pitäisi Kurrin astua esiin ja näyttää hauista. Joko kenkimällä Lämsä tai antamalla tälle kaikki tuki. Niin ja se sentteri olisi viimeinkin ihan jees. Katsotaan onko Jarista tähän. Itse vähän epäilen, mutta antaa kaverin näyttää.
Jos luuta käy, sen pitää osua koko valmennusjohtoon.
Tästä täysin samaa mieltä. Vaikka Tomekilla ja Kettererillä mittava pelaajaura onkin Jokereissa takana ja ensiksi mainittua Jokeri-ikoniksin voitaneen tituleerata, niin kumpikin saa lähteä Lämsän mukana. Tomek töhöili urakalla käskytysjupakassa ja Kettererin ''näytöt'' maalivahtivalmennuksen osalta puhuvat puolestaan. Pahoin vaan pelkään, että kumpikin saa jatkaa vaikka Lämsä menisi vaihtoon.
 
"Puhuin vain mitä kuulin Pihtiputaalta" - TomiP
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos jotain aletaan potkimaan niin kyllä se on koko valmennus, eli Lämsä, Valtonen, Ketterer, ihan turhaa on erottaa vain päävalmentajaa kun selvästi mv-valmentajakaan ei ole tehtäviensä tasalla, siltä se ainakin nyt näyttää.
 
"Lähti suvi, lähti talvi, vaan ei lähde Laiska-Jaakko".

Koohottaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt happea taas..peli oli ihan hyvää tänään mutta kärpät käytti todella rajusti paikat hyväks. Niinkuin olen aikasemmin sanonu niin kunnon perseraiskaus kasvattaa.. Ei mitään lämsälle monoa vaan pari sentteriä sisään ja eteenpäin. Tänään oli jo kaipaamani kunnon vääntöä ja kunnon nahinaa.. Väännettiin ja taklattiin tosissaan. Ilman kärppien murhaavasta viimeistelystä olisi ollu hyvä peli ja voitto tästä ni mehuissaan kaikki olis ollu. Kasvetaan kasvetaan ja antakaa niitten kasvaa. Ässät osoitti viime kaudella et riittää ku alkaa 40 ottelun jälkeen pelaa:)
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Jos peli ja asenne ei parane välittömästi, kenkää. Seuraavassa pelissä sellaine ralli päälle että unohtuu tälläinen paska. Sitten uusi alku ja kohti pyttyä, uusi ja kiiltavä sentteri rosterissa. Kiitos.
 
Moraali on sitä ettei uskalla tehdä mitä haluaa.

Koohottaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos peli ja asenne ei parane välittömästi, kenkää. Seuraavassa pelissä sellaine ralli päälle että unohtuu tälläinen paska. Sitten uusi alku ja kohti pyttyä, uusi ja kiiltavä sentteri rosterissa. Kiitos.
Tismalleen samaa mieltä. Pe nordiksella täysi ralli päälle.. Vaik olis 10 lihapäätä niillä kokoonpanossa. Vittu kunnon meininki ja lataus, pisteet kotiin ja uutta kohti.. Ben-amor haastaa gilliesin ja näyttää et täältä tullaan ja irtoaa..
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Lämsä voi olla hyvä valmentaja, mutta kun joukkueessa on niin paljon kokemusta kuin on niin valmentajan tulisi olla aukotoriteetin omaava kokeneisiin pelaajiin nähden, muuten se laiva lähtee väärään suuntaan.
Totta, mutta valmennustiimiin kuuluu muitakin. Käsitykseni mukaan Lämsä on pitkälti strategi, ei suuri hengenluoja. Jälkimmäisen tehtävän pitäisi kai olla Valtosen harteilla. Tällöin ei Valtosenkaan tulisi päästä kuin koira veräjästä. Saattaa tietysti olla, että Lämsällä on jonkinlainen auktoriteettiongelma kokeneiden pelaajien keskuudessa, mutta onko hengenluoja Valtosella sitä senkään vertaa? Vaikea kuvitella, että esim. Karalahti ja Ruutu paljon katsoisivat Valtosta ylöspäin.
 
Entinen HIFK-valmentaja kuusi vuotta kännissä - Helsingin Sanomat

Harkimo oksentaa kannattajien päälle - P. Sihvonen

Arde90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dallas Stars, Lukko
Olisi erittäin mukava saada tietää, että mitä herrat Harkimo ja Lämsä ovat viime keväänä keskustelleet, kun tämän kauden vahvistuksia ollaan ruvettu kartoittamaan. On mielestäni täysin käsittämätöntä, että Filppulaa ei ole korvattu. MIKSI? Aivan varmasti Hjallis ja Lämsä, kuten myös kaikkia jääkiekosta vähääkään ymmärtävät henkilöt ovat olleet tietoisia siitä, että Filppula herättää KHL seuroissa kiinnostusta. Jo viime kauden aikana olisi tullut tehdä alustavaa listaa pelaajista, joista oltaisiin voitu sitten ruveta Filppulan lähdön jälkeen kartoittamaan korvaajaa. No selkeästi näin ei ole toimittu, kun vielä lokakuussakin Filppulan jättämä aukko on paikkaamatta. Toki tämä puute on nyt entisestään korostonut, kun Eaves joutui lopettamaan uransa, mutta sekin kertoo jo mielestäni aika paljon Jokereiden amatöörimäisyydestä, että Eaves:lle oli kaavailtu avainrooli tuosta joukkueesta. Olkoonkin, että mies oli parhaimmillaan aivan tämän liigaeliittiä, mutta jos mies on jatkuvasti klesana niin mitä hyötyä hänestä on?

En tiedä kenestä tämä avuttomuus johtuu tässä sentteriasiassa. Mutta kyllä Lämsänkin olisi pitänyt ymmärtää vaatia itselleen kunnon työkaluja, jos Hjallis ei niitä ole tajunnut tarjota. Jos ei ole ymmärtänyt vaatia tai vielä pahempaa, jos Lämsä on aidosti uskonut, että Filppulaa ei tarvitse korvata niin monoa pitäisi antaa välittömästi. Kotimaisilla pelaajilla seuran valinnassa saattavat painaa muutkin kuin se, että mitä tilinauhassa lukee. Ulkomaalaisista pelaajista Jokerit pystyvät tasavertaisesti kilpailemaan minkä tahansa muun liigaseuransa kanssa, joten sen selityksen taakse ei missään nimessä voi mennä, että pelaajia ei olisi ollut tarjolla. Meillä pitäisi resurssien puolesta olla Suomen kovin organisaatio, mutta vaikea sitä on uskoa, kun on seurannut tätä toimintaa. Lämsä on ollut nyt mukana tässä sen verran kauan, että jokaisen pelaajan mukana oloon hän on päässyt vaikuttamaan, ja tulos on tämä 14 peliä ja 17 pistettä.


Jokereiden ongelmat eivät yksistään yhdestä puuttuvasta sentteristä johdu, mutta asia tulisi nyt nostaa oikein kunnolla pöydälle. Itseäni ottaa muutenkin päähän se, että Lämsä on useasti pelin jälkeen ollut aikalailla hyssyttely linjalla. Tietysti turhanpäiväisellä raivoamisellakaan ei saavuteta mitään, mutta kyllä asioihin voisi ottaa jämäkämmin kantaa. Tietysti en tiedä miten joukkue keskenään asioita käy läpi, mutta Lämsän haastatteluista saa sen kuvan, että vaatimustaso on tällä hetkellä liian matalalla.

Tämän piti olla hieno jäähyväiskausi Jokereille Liigassa. Tästä voi vielä tulla sellainen, mutta allekirjoittaneen on sitä vaikea uskoa, että se tapahtuu nykyisen valmennuksen alaisuudessa. Annankin kaiken tukeni sille, että tähän seuraan saadaan valmentaja/valmennus, joka saa tuosta joukkueesta sen edellyttämän potentiaalin irti.
 

Taneli

Jäsen
Jokereiden pelitapa ei natsaa tähän joukkueeseen ollenkaan.

Lämsä on "meidän pelin" miehiä. "meidän peli" on toiminut Suomen maajoukkueessa keskinkertaisesti, joten miten se toimii Liigajoukkueessa, jossa pelaajia on jenkeistä, (Dehner, Moses) Tanskasta Hardt ja loput suomalaisia joista osa on pelannut Venäjällä viimeisinä vuosina (Karalahti, Lahti, Väänänen- ok toki ollut maajoukkueen mukana useasti).

Näiden lisäksi vielä on vielä taiteilijatyyppinen Teräväinen jonka vahvuudet eivät ole ollenkaan siinä että joutuisi toteuttamaan jatkuvasti omaa rooliaan oman pään hakutilanteissa ja kulmassa painimisessa. Lisätä voidaan vielä Kousa; onko valmis pelaamaan pelisysteemin mukaan vaikka pisteitä tuleekin?

Tähän kun lisätään Tyrväiset A&J ja Tomi Mäki niin voidaanko olettaa enempää?
 
Viimeksi muokattu:

Mikehunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyröskosken Pärske, Pasilan SKA
Lämsä on "meidän pelin" miehiä. "meidän peli" on toiminut Suomen maajoukkueessa keskinkertaisesti, joten miten se toimii Liigajoukkueessa, jossa pelaajia on jenkeistä, (Dehner, Moses) Tanskasta Hardt ja loput suomalaisia joista osa on pelannut Venäjällä viimeisinä vuosina (Karalahti, Lahti, Väänänen- ok toki ollut maajoukkueen mukana useasti).
Mitä tekemistä pelaajan kansallisuudella tai sillä missä liigassa tullut viime aikoina neppailtua on kiekkokontrolliin pohjaavan pelitavan kanssa? "Meidän peli" perustuu yhteistyönjääkiekon lisäksi nimenomaan siihen, että pyritään hallitsemaan kiekkoa ja rytmittämään pelia virtauksen vaatimalla tavalla.

Se, että heittääkö siellä jättösyötön jättösyöttöä tai palautusta Burman tai Kenian passin omaava kaveri, ei ole hirmuista merkitystä, mikäli pelilliset taidot ovat vaaditulla tasolla.
 
"Joten vitut vitun heinähatut, sä voit täyttää sun pesispitkävetolaput.
Lataa traktoris akut, ja jäädä just tasan tarkkaan sinne missä sä asut."

#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hyvinkään Tahko, Pasi Nurminen
Kyllä tuo Lämsä on nyt nähty. Koko valmennusjohto vaihtoon, Tomek voi jäädä mutta Lämsä, Virta ja Ketterer pois. Tilalle Heikkilä ja Nupe. Hjallis/Kurri nyt pitää toimia ennenkuin on liian myöhäistä!!
 
"Ei siinä ollu mitään epäselvää kellekkään, se oli Myllys pelaa sillon ku Myllystä huvittaa pelata" -Tero Lehterän vastaus kysymykseen hänen mj-aikansa veskaripolitiikasta.

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Itse olen sen kannalla jos valmentaja saa tossua niin samalla sitten koko penkin takana seisova osasto ulos. Ihan samanlailla Tomekki ja Hantta & Ketterer ovat epäonnistuneet.
Jumalauta viimeinen kausi menossa kotoisessa Liigassa ja ollaan edes menossa poffeihein.
Nyt Kurri ja kumppanit uutta ukkoa vaan sisään.
 
"Sure NBA players make a lot of money, but we spend a lot too."-
Patrick Ewing

koodinimi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Alkaa minunkin mielipide kallistua siihen, että Lämsä (ja Tomek samalla oven avauksella) ulos. Ei tosta tule yhtään mitään. Ja se iso mutta... kuka tilalle?
 

RaveN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Alkaa minunkin mielipide kallistua siihen, että Lämsä (ja Tomek samalla oven avauksella) ulos. Ei tosta tule yhtään mitään. Ja se iso mutta... kuka tilalle?
Hantta Virta! Hieno mies ja tehnyt hyvää duunia pakiston kanssa. Hienoa katsella kun Virta piirtää siihen fläppitauluun kuvioita koko matsin ajan. Hannu koutsaa siihen asti kun saadaan korvaava valmennus puikkoihin.
 
"Olisi hienoa olla osa jotain sellaista. Ei sitä joka vuosi saa mahdollisuutta pelata joukkueessa, jolla on näin hyvä meininki" -Erik Karlsson-

Paastainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP & 80-luvun HoNsU
Alkaa minunkin mielipide kallistua siihen, että Lämsä (ja Tomek samalla oven avauksella) ulos. Ei tosta tule yhtään mitään. Ja se iso mutta... kuka tilalle?
Huhujen mukaan Forssassa majaa pitää kokenut NHL-valmentaja A.Suhonen, löytyy myös vaadittavaa Jokerit/HIFK taustaa.
Vanhana vassurina, Venäjäkin on hanskassa ja muija osaa laulaa Intenationalin neljällä kielellä
 
-

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Urheilukuralehti tietää kertoa, että Lämsä on saamassa kenkää ja kakanpopsija-Matikaista kaavaillaan tilalle.

Vetää aika sanattomaksi yleensäkin tämä koko touhu tällä hetkellä. Mun mielestä Lämälle kenkää, Tomek puikkoihin ja perjantain paikallisessa sitten kunnolla ranttaliks, sitähän se Summanenkin haluaa. Sen jälkeen tuhkasta Matikainen nousee ja johdattaa ajokoiravaljakon uljaasti keväällä kannun varteen. Jeejee... Eiköhän tämä kausi ollu hävitty.
 
Vitutus määrittää tosifanin. Kyllähän mestaruuksia on kaikkien helppo juhlia, mutta todellista vitutusta on vaikea feikata.
Minä vaihtaisin Lämsän mielelläni Matikaiseen. Joukkue näyttää ihan sen paskansyöjän kasaamalta. Porukalla on muutenkin pinttynyt outo kuva Matikaisesta pelkästään HIFK-epäonnistumisen takia.. Kyseessä on Liigaan laadukas valmentaja, jolla on kokemusta myös Liigafinaaleista.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Hyväksyn Matikaisen siinä tapauksessa, jos hän jatkaa KHL:ssäkin. Mutta tuota en ymmärrä, että mitä helvettiä Jokerit tekisi venäläisvalmentajalla?
 
Pöö

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Urheilukuralehti tietää kertoa, että Lämsä on saamassa kenkää ja kakanpopsija-Matikaista kaavaillaan tilalle.
Matikainen oli itselläni vain tappioon vittuutuneena heitto ja vakavasti jos ajatellaan, Matikainen ei ole Jokerien käytettävissä. Syy on yksinkertainen: jos Matikainen on tienannut KHL:ssä esimerkiksi 500k vuoden 2013 aikana, hänen siirtyminen Jokereihin maksaisi veroina jo tienatusta palkasta noin 230 000 euroa suomalaiselle verottajalle. Tähän päälle Jokereista palkka ja verot loppukaudesta joten ei ole tulossa Matikainen Suomeen töihin tällä kaudella. Kuten ei tullut moni potkut saanut pelaajakaan tai Summanen viime vuoden puolella HIFK:n valmentajaksi. Vasta tammikuussa 2014 sopi ja ymmärrettävää toki koska oli sitä ennen liian kallis tikki.

Urheilulehti ei siis tiedä mitään kunhan heittelee jotta saisi klikkauksia ja mainostuloja.

Jos vaihdokseen päädytään, suomalaisista taitaa olla Kari Heikkilä mahdollinen Karri Kiven ohella. Jälkimmäinen sopisi hyvin kun Kale voisi maksaa taas osan palkasta :)

Mutta nyt kun aivot toimivat paremmin, odottaisin Lämsän kanssa 4-8 ottelua. Minusta Hjallis on sen verran velkaa Lämsälle koska ei ole hankkinut puuttuvia senttereitä vieläkään. Ei se ole läheskään yksin Lämsän vika että homma kusee ja on kussut kauden alusta asti hyökkäyspelaamisen osalta.

e: tarkennan vielä sen että jos nyt tehdään 2+1 tai 2+0 sopimus eli mukana on myös ensimmäinen KHL-kausi, silloin kysymys valmentajasta asettuu verojen suhteen erilaiseen tilanteeseen. Hjalliksella ja Rothenbergilla on tarkoitus tuplata/triplata Jokerien pelaajabudjetti ihan oikeastikin joten esimerkiksi Matikaisen vuoden 2013 "lisäverot" eivät olisi enää merkittävä menoerä.

Mutta pidetään omien puolta ja annetaan Lämsälle ensin ne työkalut ja vaaditaan sitten tulosta. Näin kun asiaa mietin. Se on selvä että perseraiskaus 4-8 poikii välittömästi sen jälkeen vittuutuneena ajatuksen kaikille monoa tässä ja nyt ja heti.
 
Viimeksi muokattu:

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
En näe mitään järkeä potkia nykyistä valmennusta ellei ole saatavissa valmentajaa, joka olisi kelvollinen myös KHL:n ja sitoutuisi pidempään projektiin. Turha lähteä sekoittamaan pakkaa millään puolen kauden projektivalmentajalla. Matikainen voisi olla ihan hyvä vaihtoehto, kunhan saa hyvän valmennustiimin taustalleen. Eikös Bluesissakin homma toiminut parhaiten, kun apukoutsina oli paremmin taktisen puolen ja pelikirjat hallitseva Marjamäki.

Ennemmin siis Lämsällä loppuun asti, kuin joku paniikkiratkaisu pelkästään täksi kaudeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy