Tom Nybondas HIFK:n urheilutoimenjohtajan tehtävässä

  • 1 462 013
  • 5 037

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Lisään Doupin listaan vielä sen että JOS jengi joutuu paskaan rakoon pelaajaringin kanssa, esim loukkaantumisten kanssa, on HIFK;n kaltaisella seuralla oltava omia niin hyviä junnuja joita voidaan nostaa miesten tasolle. Nybondaksen aikana junnupuoli on aika kuralla eikä sieltä ole "Teräväisiä" tällä hetkellä olemassakaan. Seuran jatkuvuuden kannalta on aivan välttämätöntä että junioripuoli suoltaa uusia nousevia tähtiä. Sen sijaan että roudataan paskaa esim. jostain alasarjoista kaukaa!
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sama meno jatkuu

En mä näen mitään syytä miksi mun pitäisi kantaa HIFK:lle rahaa niin kauan kuin Nybari on ohjaksissa. Matsit näkee nykyään muutenkin. Jos HIFK haluaa väen väkisin puskea Karavaanarilla jatkossakin, tehköön sen sitten. Vähän sama kuin narrien tämän kauden valtakunnallinen vitsi: ihan itte ovat kuoppansa kaivaneet.

Pena ajettiin aikoinaan köyhien vuosien lopuksi ulos lakanoilla. Näkisin että sama tepsii tähänkin ongelmaan. Ei sponssit sen enempää kuin johtokaan voi loputtomiin kestää otsikoita 'HIFK:n kotiottelussa huudettiin Tom Nybondaksen eroa ja heiluteltiin "eroa" lakanoita'.

Väsynyttä paskaa.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En olisi uskonut, että puolustelen Nybaria, mutta pakko kai se on jonkun tehdä sekin :)

Palstalla on moneen kertaan kerrottu että hallitus palkkaa päävalmentajan. Kun tiedämme, että Everi ja Summanen ovat BFF, mitä siinä yksi Nybari voi tehdä? Summasesta johtui myös tuo hillitön pelaajaruletti ulkomailta, koska Suomesta ei monikaan tarjouksen saanut halunnut Summasen valmennettavaksi. Oli siis pakko ottaa niitä, joille voi näyttää Summasen CV:n ja jotka eivät tunteneet miestä.

Junnupuolen tuho menee kyllä Nybarin piikkiin, eikös hän manageroi junnujoukkueita oman toimensa ohella yhä?
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Vois vaikka mitä tarinoida tähän kuinka haluan Nybondaksen lähtevän, mutta en jaksa koska se ei nyt johda mihinkään. Everi on selkeästi vielä Nybondaksen takana minkä takia herää kysymys kumpaa pitää tarkeämpänä. IFK:n menestystä vai Gardenia? Nybondas pistettiin nöyristelemään julkisuuteen kun samalla Everi antaa ylimielisiä kommentteja. Kaikki viestii siitä, että mikään ei muutu.

Nyt on jo tullut selväksi, että pelkkä Nybondaksen vaihto ei riitä. Pitää tuulettaa koko yläkertaa ja organisaatio järjestää niin, että siitä tulee tehokas.
Nybondaksen kommentit haluaisin kuulla pelaaja hankinta prosessista. Miten noilla resursseilla voi suoritua noin paskasti sillä saralla vuodesta toiseen?
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Me ei monessa junnumatsissa tällä kaudella käyty, koska oli niin ankeeta katsottavaa kun turpiin tuli 6-0. Mutta viime kaudella käytiin aika paljon mutta enpä ikinä Nybariin siellä törmännyt. Luulisi että olisi vaivautunut edes paikalle joskus katsomaan kuinka jengi skulaa? Minä en ole muutenkaan oikein ymmärtänyt että miten se voi olla näistä vastuussa kun luulisi että edarin kanssa menisi jo ihan mukavasti yhden ihmisen työaika.

Olisiko näistä Salmelainen/Kuhta/Peltonen kolmikosta joku jonka saisi naarattua mukaan junnutoimintaan? Ainakin Salmelaisen veli taitaa valmentaa Bluesin B-junnuja, jos oikein olen ymmärtänyt.
 

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Tom Nybondas on toimillaan johtanut koko seuran urheilupuolen täyteen rappiotilaan. Kaikki junnujoukkueet sekä liigajoukkue on flopannut tällä kaudella. Syyt tähän ovat hänen taitamaton toimintansa junnupuolella jo vuosien ajan, samoin liigajoukkue on mennyt siinä samassa pläjäyksessä. Mestaruus kolmen vuoden takaa oli 99% KJ:n ansiota. Hän puhui avainpelaajat seuraan, hän laati uuden urheilullisen toimintamallin ja hän kertoi UTJ:lle miten joukkue kootaan. Nybondas oli pelkkä kumileimasin.
 

Andrius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Saksa
Maailmalla tapahtuu! Yle.fi (17.3.2014 klo 23.20) verkkosivun etusivun mukaan : "Putin tunnusti Krimin itsenäisyyden", "Tutkijat sanovat nähneensä alkuräjähdyksen alun", sekä "Nybondas otti vastuun HIFK:n rämpimisestä".
Sympatiat teille!
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Pidän kuitenkin jokseenkin käsittämättömänä, että HIFK:n tämän kauden rosteriin saatiin hakattua yli 3M€..

Kun katsoo IFK:n tämän kauden pelaajaliikenteen määrää (oliko ulkkareitakin peräti 13?) niin en ihmettele tuota summaa yhtään. Lisäksi mukana oli Peltosia ja Söderholmeja, jotka vetävät liigan mittapuulla isoa liksaa.
 
Nybondaksen aikana junnupuoli on aika kuralla eikä sieltä ole "Teräväisiä" tällä hetkellä olemassakaan.
Ikäluokissa 1985-1995 HIFK:lla ei taida olla yhtään 1. tai 2. kierroksen varausta. Granlundeja en laske tähän, sillä merkittävä pohjatyö oli tehty jo Oulussa.

Noissa ikäluokissa ainoita HIFK-taustaisia MM-kisapelaajia taitavat olla peruspakki Ilari Melart sekä Teemu Laakso. Liioin ei taida kyseisissä ikäluokissa olla yhtään pelaajaa, joka olisi tehnyt yhden liigakauden aikana 15 maalia tai enemmän.
 

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
Tom Nybondas on toimillaan johtanut koko seuran urheilupuolen täyteen rappiotilaan. Kaikki junnujoukkueet sekä liigajoukkue on flopannut tällä kaudella. Syyt tähän ovat hänen taitamaton toimintansa junnupuolella jo vuosien ajan, samoin liigajoukkue on mennyt siinä samassa pläjäyksessä. Mestaruus kolmen vuoden takaa oli 99% KJ:n ansiota. Hän puhui avainpelaajat seuraan, hän laati uuden urheilullisen toimintamallin ja hän kertoi UTJ:lle miten joukkue kootaan. Nybondas oli pelkkä kumileimasin.

Kaikki tämä faktaa. Mikä siinä on että koko muu Suomi tämän tajuaa, mutta ei IFK:n johto!
Ja me fanit saadaan taas sitä samaa paskaa tekstiä mitä joka vitun kevät:
"Suuri pettymys, luonnollisesti", "Ymmärrän kannattajien pettymyksen ja turhautumisen.", "Rakennamme nyt pohjaa monivuotiselle jaksolle", " Mutta me nousemme täältä ja siihen IFK tarvitsee kannattajien tukea".

Vittu, me tarvitaan sut ulos sieltä!
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tom Nybondas aloitti HIFK:n urheilutoimenjohtajana helmikuussa 2008. Näin ollen tuota kesken ollutta kautta 07 -08 ei hänen osaltaan voi ottaa huomioon, mutta sen jälkeen:

Kausi 2008 - 2009: runkosarjan seitsemäs ja putoaminen villi kortti -kierroksella TPS:lle
Kausi 2009 - 2010: runkosarjan neljäs ja putoaminen puolivälierissä HPK:lle
Kausi 2010 - 2011: runkosarjan kolmas ja mestaruus
Kausi 2011 - 2012: runkosarjan kolmas ja putoaminen puolivälierissä Jokereille
Kausi 2012 - 2013: runkosarjan kahdeksas ja putoaminen puolivälierissä Tapparalle
Kausi 2013 - 2014: runkosarjan yhdeksäs ja putoaminen villi kortti -kierroksella Pelicansille

Kaikki tämä kausi toisensa jälkeen SM-liigan suurimpiin kuuluvalla pelaajabudjetilla. Ja lisäksi en osaa sanoa, kumpi on kauheampaa: se, ettei menestystä ole tullut Kari Jaloseen kulminoitunutta yhtä kevättä lukuun ottamatta vai se, minkälaiseen sekasortoon koko IFK:n edustusjoukkue on luisunut Nybondasin aikana. Ei ole minkäänlaista punaista lankaa, ei johtajuutta, ei peli-identiteettiä, ei pitkäjänteisyyttä, ei mitään!

Miksi Nybondasin pitäisi saada jatkaa tehtävässään? En keksi yhtään hyvää syytä, en edes hyvällä tahdolla etsimällä. Tämä kausi, kaikkien katastrofien ja fiaskojen äiti ja isä pelaajasekasortoineen oli viimeinen niitti.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kun pulssi on pudonnut jo alle kahdensadan, voinee yrittää kirjoittaa jotain järkevää tänne. Ei sillä, että putoaminen sääleissä olisi ollut iso yllätys, mutta pieni järkytys kuitenkin.

Kyllä tää touhu vahvasti kulminoituu Nybariin. Penan aikana tulokset olivat aivan yhtä surkeita paitsi, että silloin sentään yleensä päästiin suoraan pleijareihin, missä sitten hävittiin heti ensimmäisellä kierroksella. Nybarin aikana ollaan kolmesti haettu vauhtia sääleistä ja vain kerran päästy jatkoon, ja sekin tapahtui Pentin kasaamalla jengillä Baxterin johdolla.

Itse asiassa siis Nybarin aikana on pärjätty vielä huonommin kuin The Fax -aikakaudella. Mestaruuskausi oli omituinen poikkeus muuten tasaisen huonossa suorittamisessa. Oikeastaan ainoa asia, mikä on muuttunut The Sirin ajoista, on talouspuolen osaaminen, joka on nyt osaavissa käsissä. Pentti aitona lätkäjätkänä yritti kaikkensa, mutta osaamista ei ollut riittävästi, joten tulos oli yleensä pannukakku. Kaukalossa kuitenkin nähtiin yleensä taisteleva IFK. Usein lataus purkautui ylilyönteinä, kun taitoa ei ollut riittävästi, mutta näin jälkikäteen muistelee pienellä kaiholla Vopatin, Zetan ja kumppaneiden kilahteluja. Tai Hucko-Kautonen-Nielikäinen -hyökkäysketjuna? :D Kuka pyyhkii nostalgiankyyneleitä silmäkulmastaan muistellessaan kymmenen vuoden kuluttua Ramin kauden IFK:ta ja pelaajia kuten Birch, Forsberg, Somervuori tai Block? Mitäänsanomattomia harmaita hiirulaisia, jotka eivät jää mieleen edes huonoudessaan, koska osaamisen huonoutta ei korvattu kovuudella tai millään muulla ominaisuudella. Somervuori tietysti kyseenalainen esimerkki, koska vielä toissa kausi oli erittäin onnistunut, mutta tällä kaudella ei saanut oikein mitään aikaiseksi.

Missä Nybari on kunnostautunut, on maalivahtien hankinta. Noronen, Riksman, Endras, Ortio, Thiessen, Lundström - kaikki kovia hakuja nimen perusteella, vaikka Enska taisikin tulla Nikke Bäckströmin suosituksesta. Sillä voidaan koko tuleva kesä spekuloida, oliko Thiessenin - ja osittain Lundströminkin - floppaaminen ennustettavissa eli siis Nybarin vika vai Ramin koirankopin aiheuttama tapaturma, kun Amerikassa pelit on ilmeisesti sujuneet ihan hyvin Nordiksen kirkkaiden valojen jäätyä taakse. Saattaa olla, että kenttäpelaajissakin oli jotain onnistuneita hakuja - esim. Wirtasesta taidettiin joskus puhua Nybarin löytönä -, mutta vähissä ne olivat. Jos karavaanaria ei saada kokonaan ulos, niin jatkakoon sitten vaikka maalivahtihankinnoista vastaavana, mutta UTJ:n pestiä pitää saada hoitamaan uusi heppu. Tomppa on nähty ja köykäiseksi todettu. Ei jatkoon! Yksikään pelaaja ei ole seuraa suurempi, toimihenkilöt vielä vähemmän. Tulos tai ulos pitäisi olla ohjenuora myös Officen henkilövalinnoissa.
 

Sleep

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nybondas on ainut jolla ollut vastuuta, joka ei ole kantanut vastuuta! Ulos.
Kaikki muut ovat jo saaneet kirveestä.
 

taitonyrkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omaehtoista vapautusta, vastuun kantoa

Jos Nybari tajuaa että on mokannut, peli on ollut ihan äässistä ja kausi päättyi hänen ansiostaan ennen aikojaan, miksi hän ei tajua irtisanoutua tehtävästään?
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tant: tämä kausi oli se keihäänkärki meidän fanien hajuluukussa. Kyllä Nyba on jo ennen Ramin tuloa ansainnut lähtönsä. En usko että olet eri mieltä, hmm?

Ja jos hallitus päättää koutsista niin kenkää sinnekin. Ei tapahdu tietenkään joten valukoon cacca sitten alas, i.e. Nybbersson. Hus helvettiin sotkemasta Callen perintöä enempää.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tant: tämä kausi oli se keihäänkärki meidän fanien hajuluukussa. Kyllä Nyba on jo ennen Ramin tuloa ansainnut lähtönsä. En usko että olet eri mieltä, hmm?
Jos ajatellaan asiaa niiden henkilöiden näkökulmasta, joilla on valtuudet kenkiä Nybari ja jotka arvioivat UTJn tekemisen laatua, niin heidän silmissään ainoa selkeästi epäonnistunut kyhäelmä oli kauden 2012-13 jengi, jolloin ykkössentterinä hääri Jocke Eriksson. Tuollekin kaudelle löytyy kuitenkin excuse siitä, että Cacca otti ja lähti kuukausi ennen kauden alkua ja tilalle tuli Sormunen - kenen idea, kysyn vaan?

Kausi 2008-09 oli myös selkeä epäonnistuminen, mutta silloinkin meriselityksenä oli se, että jos astuu remmiin kevään korvilla, niin on auttamatta myöhässä pelaajamarkkinoilla. Ja tottahan se on, mutta kyllä esim. kauden aikana tehdyt ulkkarihankinnat menivät kyllä tuolloin(kin) vihkoon.

Vuosina 2009-10, 2010-11 ja 2011-12 HIFKlla oli kasassa varsin laadukkaat joukkueet, oli niiden kasaamisesta vastuussa kuka tahansa (=KJ). Kovin rosteri oli jälkikäteen tarkasteltuna kaudella 2011-12, mutta ikävä kyllä tuolloisen valmentajan ylpeys ja taidot ei antanut periksi valmentaa sikermää siten, että menestystä olisi tullut.

Menneen kauden selkein epäonnistuminen oli Raimon palkkaaminen ja siitä suoraan&epäsuoraan aiheutunut pelaajaruljanssi. Minkä verran hankintoja meni ohi Raimon takia? Totuus on tuolla jossain.

Tämän kirjoituksen ei ole tarkoitus olla mikään puolustuspuhe nykyisen UTJmme puolesta, vaan lähinnä hajatelma siitä, millä perustein HIFKssa kenkää kenellekin jaetaan. Jos/kun hallitus vastaa päävalmentajan palkkaamisesta ja kolmen viime kauden koutsit on ollut Cacca, Soppa, Raivo (+Kiva), niin paha sanoa, olisiko tuolle köörillä kukaan muukaan saanut parempaa menestystä aikaiseksi. Uskoisinkin vakaasti, että Nybari jatkaa vielä ainakin loppuvuoteen 2015. Ensi kausi menee taas kerran saneeratessa, mutta jos ei kaudella 2015-16 syksy ala menestyksekkäästi, niin uskoisin viimeistään tuolloin oven käyvän byroolla.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jos ajatellaan asiaa niiden henkilöiden näkökulmasta, joilla on valtuudet kenkiä Nybari ja jotka arvioivat UTJn tekemisen laatua, niin heidän silmissään ainoa selkeästi epäonnistunut kyhäelmä oli kauden 2012-13 jengi, jolloin ykkössentterinä hääri Jocke Eriksson. Tuollekin kaudelle löytyy kuitenkin excuse siitä, että Cacca otti ja lähti kuukausi ennen kauden alkua ja tilalle tuli Sormunen - kenen idea, kysyn vaan?

Herranjestas, olihan sinne sainattu ykkössentteriksikin Perävalo ja kävihän siellä O'shittivanakin kokeilemassa. Aaaargggh, aika kultaa muistot, pitikin tuota alkaa muistelemaan. Eikä varmasti excusena noille toiminut Caccan lähtö, kyllä siellä joku oli näissä nähnyt potentiaalia ja Nybbe sainannut nämä.
 

Stigu

Jäsen
Jos/kun hallitus vastaa päävalmentajan palkkaamisesta ja kolmen viime kauden koutsit on ollut Cacca, Soppa, Raivo (+Kiva), niin paha sanoa, olisiko tuolle köörillä kukaan muukaan saanut parempaa menestystä aikaiseksi.
Tuohon päävalmentajan palkkaamiseen liittyen, veikkaan että homma menee niin, että Karavaanari suosittelee valmentajaa ja hallitus antaa sille sinetin. Jos mietitään näitä surullisenkuuluisia valmentajapestejä Nokan jälkeen, niin

- Cacan osalta Karavaanarin kommentit olivat osimoilleen:" Tapasimme ja aloimme keskustelemaan jääkiekosta. Pian huomasin, että ajattelemme siitä samalla tavalla, ja niin asiat lähtivät rullaamaan.." TJSP.
- Soppa taisi olla ihan puhdas Karavaanarin löytö, jolla Karavaanari ikäänkuin yritti jatkaa tätä Goodfellas-perinnettä, jossa ansioitunut(?) IFKlainen pääsee sisäpiiriläiseksi.
- Raadon osalta Camping kommentoi jotakuinkin: "emme hakeneet markkinoilla vapaana olevaa parasta valmentajaa vaan haimme parhaan valmentajan" TJSP

Oli niin tai näin, niin vahva ja ammattitaitoinen UTJ varmasti esittäisi haisevan vastalauseensa, jos hän kokisi, että seuraan on astumassa epäpätevä/epäsopiva valmentaja.

Kolme valmentajaa kolmen vuoden aikana Nokan lähdön jälkeen. Tuohon päälle yhteensä parikymmentä epäonnistunutta pelaajakokeilua. Jotkut syyttävät epäonnea. Itse sanon, että kyse on silkasta ammattitaidottomuudesta ja lyhytjänteisyydestä. Huomiollepantavaa on se, että IFK on vajonnut kausi kaudelta alemmas ja alemmas Nokan lähdön jälkeen. Käsi ylös, joka oikeasti uskoo, että pelkkä Törmäsen tulo tuo IFK:lle onnen ensi kaudella.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tant: tämä kausi oli se keihäänkärki meidän fanien hajuluukussa. Kyllä Nyba on jo ennen Ramin tuloa ansainnut lähtönsä. En usko että olet eri mieltä, hmm

En todellakaan vaadi että Nybari saisi jäädä. Minusta mennään vaan liian matalalla tasolla, jos syntipukki on vain ja ainoastaan Nybari.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
- Soppa taisi olla ihan puhdas Karavaanarin löytö, jolla Karavaanari ikäänkuin yritti jatkaa tätä Goodfellas-perinnettä, jossa ansioitunut(?) IFKlainen pääsee sisäpiiriläiseksi.

Eikö Soppa valmentanut Kolleja ennen kuin nostettiin edareitten pariin? Oliko sitten Nybarin idea nostaa Petun apuriksi vai Cacan oma toive, sitä en muista.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikö Soppa valmentanut Kolleja ennen kuin nostettiin edareitten pariin? Oliko sitten Nybarin idea nostaa Petun apuriksi vai Cacan oma toive, sitä en muista.

Soppa taisi valmentaa Kolleja kaksi kautta 2009-2011. Ensimmäisellä kaudella HIFK voitti runkosarjan ja pelasi sen perään nihkeät playoffit, jotka kuitenkin riittivät finaaliin. Niissä tuli ensimmäisestä pelistä voitto, mutta sen jälkeen ei ollut enää mitään jakoa. Tämä oli muuten täsmälleen sama sapluuna, jota naapurin Tomek käytti kaksi vuotta myöhemmin.

Seuraavalla kaudella oli melko vaisu runkosarja ja joukkue putosi puolivälierissä, tosin hyvän taistelun jälkeen Bluesille 2-3.

Liittyiköhän tämä mitenkään ketjuun... Vastasinpa kuitenkin.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
En todellakaan vaadi että Nybari saisi jäädä. Minusta mennään vaan liian matalalla tasolla, jos syntipukki on vain ja ainoastaan Nybari.

Suostun vaihtoon heti kun parempi on tarjolla. Nyt ei ole. HIFK.fi sivulla on Köllin ja Linnanvallin analyysi kaudesta vähän syvällisemmin ja itse allekirjoitan myös herrojen näkemykset. IFK on ollut jatkuvassa turbulenssissa ja oikein mitään pysyvää ei ole saatu rakennettua. Se myöskin on väärin, että kaikki paska henkilöityy Nybondakseen. Nybondas on yksi syyllisistä, yksin syyllinen. Arvostan sitä, että Nybondas tuli esiin ja myönsi virhhensä. Nyt sitten on niin sanottu näytön paikka koko organisaatiolla.
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos seurassa on vuodesta toiseen turbulenssia niin kuka siitä vastaa jos ei urheilujohtaja Nybondas?
Mikäli Nybondas ei ole vastuussa vaikkapa valmentajan(hallitus päättää?) tai pelaajien(valmentaja päättää?) palkkaamisista, niin vaihtakoon sitten tittelikseen "urheiluapulainen".

Hallitus on ilmeisesti todennut että nykyinen halli on ok mutta silti tekee töitä sen eteen että saataisiin vielä parempi.
Sama asenne pitää olla myös urheilullisella puolella. Ei voida tyytyä vuodesta toiseen "parhaamme tehtiin, virheistä opittiin ja sitten vielä sattuma" tyyliseen analyysiin. HIFK:n pitäisi pyrkiä olemaan kaikessa Suomen paras organisaatio.

Mun mielestä on näillä näytöillä aika selvää ettei HIFK:sta Nybondaksen johdolla tule ikinä pysyvämpää kärkiseuraa Suomessa. Miten tämä eroaa Föönin ajoista?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos seurassa on vuodesta toiseen turbulenssia niin kuka siitä vastaa jos ei urheilujohtaja Nybondas?
Mikäli Nybondas ei ole vastuussa vaikkapa valmentajan(hallitus päättää?) tai pelaajien(valmentaja päättää?) palkkaamisista, niin vaihtakoon sitten tittelikseen "urheiluapulainen".

Olen monta kertaa puolustanut Nybondasia juuri siksi, että HIFK:n urheilupuolen johtamis- ja raportointijärjestelmä on toimimaton. Tämä ei tietenkään tarkoita etteikö Nybondas ole tehnyt virheitä. On, ja useita. Mutta pointti on muualla. Nybondasin korvaaminen kenellä tahansa ei aiheuta muuta kuin ongelmien jatkumisen ilman johtamisjärjestelmän uudistamista.

Tällä hetkellä HIFK:n hallitus käyttää päätösvaltaan kaikissa merkittävimmissä hankinnoissa. Näitä ovat päävalmentaja sekä kalleimmat pelaajat. Nybondas on riippuvainen hallituksen päätöksistä ja esimerkiksi Summasen palkkaaminen johti maajoukkuemiesten vaihtumiseen nelosketjun tasoisiin pikahankintoihin. Ne jotka eivät tunne yrityselämän johtamisjärjestelmiä voivat kysyä, miksi Nybondas ei sitten ollut Summasen palkkaamista vastaan. Vastaus on yksinkertainen. Kun hallitus halusi Summasen, Nybondas olisi noussut hallituksen halua vastaan. Liike-elämässä se tarkoittaa samalla verokortin pyytämistä.

Miksi HIFK ei kokeilisi ns. Kekäläisen mallia? Tällöin UTJ olisi General Manager ja hän tekisi yksin päätökset valmentajasta ja valmentajan kanssa pelaajista. Valmentaja olisi raportointivelvollinen GM:lle. Hallituksen tehtävä olisi tarvittaessa johtaa HIFK:n liiketoimintaa, jos asia niin halutaan järjestää. Parempi versio tästäkin olisi se, että HIFK:n toimitusjohtaja vastaisi liiketoiminnan kehittämisestä ja GM vastaisi urheilupuolen kehittämisestä. Hallitus toimisi taustalla ja antaisi heille resursseja. Valmentajan palkkaisi ja erottaisi GM. Ja GM:n erottaisi ja palkkaisi hallitus, mutta ei puuttuisi muuten urheilupuolen operatiiviseen johtamiseen.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Parempi versio tästäkin olisi se, että HIFK:n toimitusjohtaja vastaisi liiketoiminnan kehittämisestä ja GM vastaisi urheilupuolen kehittämisestä. Hallitus toimisi taustalla ja antaisi heille resursseja. Valmentajan palkkaisi ja erottaisi GM. Ja GM:n erottaisi ja palkkaisi hallitus, mutta ei puuttuisi muuten urheilupuolen operatiiviseen johtamiseen.

Älä nyt hulluja puhu! Meidän Dinotko muka luopuisivat yksinomaisesta vallastaan pelkän urheilullisen menestyksen vuoksi?!? Talouspuoli on hyvin hoidossa ja me HIFK-kannattajat olemme vielä niin saatanan tyhmiä, että rahoitamme tätä sirkusta, joten Dinoilla ei ole mitään tarvetta astua pois valtaistuimeltaan vielä, kun Tomppakin toimii ukkosenjohdattimena.

Siellä ne röhöttää norsunluutorneissaan meille poloisille, jotka tärisevin käsin jonotamme Hallin lipunmyynnissä laihojen kukkaroidemme kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös